login |

90210: vége a 4. évadnak – írta bettygirl

2012. 05. 25. 14:40 - Írta: vendegblogger

30 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

A 90210 sosem volt az egyik legizgalmasabb sorozat, de még mindig kiválóan lehet rajta szórakozni. A szereplőit megszerettük, mintha közeli barátaink lennének és szorítunk értük már negyedik évadja. Ebben a szezonban gyökeres változások történtek velük és már régen nem ugyanazok a tinik, akik a Beverly Hills-i gimi padját koptatták kinézetre huszonéves felnőttként. Egyesek elkezdték a fősulis éveiket, mások pedig beálltak kenyérkeresőnek.

Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Ilyen évadzárót kell csinálni, kedves 90210 forgatókönyvírók, a 4×24 lett az eddigi legjobb finálé. Már csak azért is, mert nem csak egy szálon volt igazán nagy esemény. A rész végére jó pár cliffhangert, és két igazán WTF-pillanatot kaptunk. A legizgalmasabb kétség kívül Dixon esete. Eddig az írók nem nagyon írták ki a karaktereket halálesettel, most úgy tűnik erre sor fog kerülni. Minden szereplő élete száznyolcvan fokos fordulatot vett, lássuk sorjában a teljesség igénye nélkül, hogy hogyan.

Annie-nek pénzre volt szüksége, mert az örökségét még mindig nem kapta meg, de Dixon drogfüggőségét kezeltetni kellett, ezért pénzért férfiakat szórakoztatott, amelybe elvileg a szex nem fért volna bele, de hát megtörténik az ilyen egy call girllel. Aztán ezt persze később gondosan titkolni kell a papnövendék új pasi elől, de hát annak meg szokása a hallgatózás. Talán ez a megrázkódtatás is hozzásegítette ahhoz, hogy végül mégis pap maradjon, mert Éva lánya, mindig csak Éva lánya marad és imádkozni sem tud miatta rendesen.

Liam számára úgy tűnt, hogy nem alakulnak túl jól a dolgai az évad első felében. Szakított Annie-vel, részegen elköltötte az összes spórolt pénzét egy lepusztult tengerparti bárra, aztán elütötték motorozás közben. Balszerencséjére egy pénzéhes nő volt a tettes, aki rátelepedett, menedzselte, és filmsztárt faragott belőle. Csak közben elfelejtette megemlíteni, hogy ő volt az, aki elütötte. A Vanessát alakító színésznő ebben a szerepben legalább annyira irritált, mint amennyire kedveltem Lexiként a The Vampire Diaries-ben.

Silver elég komoly szálat kapott az évad során, megtudta, hogy nagy esélye van arra, hogy rákos lesz egy örökölhető génnek köszönhetően, ráadásul az érzelmi élete sem volt kiegyensúlyozottnak mondható, belekeveredett egy szerelmi háromszögbe. Liam vagy Navid? Navid vagy Liam? A két donjuan acsarkodott a szeretett nőért, de amikor az közölte velük, hogy gyereket akar, amíg lehet, egyből más lett a szitu. Silver pedig meglepő, de végül is logikus döntést hozott: felkérte a meleg expasiját, hogy legyen a gyereke apja. Teddy tehát visszatért, kíváncsi vagyok, mennyire tudják felrázni a karakterét. Mondjuk eddig nem hiányoltam.

Adrianna visszatért a társaságba, az utált, dilis nőszemélyből megint mindenki kebelbarátnője lett. Összejött Dixonnal és szakított is vele az évad során, bár az évadzáróban a cliffhanger azt sejteti, hogy nincs lezárva ez az ügy. Adrianna a legunszimpatikusabb szereplő számomra, nem bántam volna, ha kiírják az előző évad végén. Valljuk be, annyi őrültséget követett el Silver ellen, hogy azt épeszű ember nem bocsátja meg. Na, de ez a 90210.

Apropó, kicsit utánagondoltam, hogy eddig ki kivel jött össze a társaságban. Nekem úgy tűnik mindenki kavart itt már mindenkivel, de azért korántsincs ez így. Csak majdnem kavart mindenki mindenkivel. Liam a legkapósabb, együtt volt már Annie-val, Ivyval is volt egy kis afférja, Naomival és most Silverrel. A következő szezonban össze kell jönnie Adriannával, csak hogy teljes legyen a sor. A lányok közül pedig Silver viszi a prímet, ő volt már együtt Dixonnal, Teddyvel, Naviddal és Liammel. Én most egyértelműen Liam-Silver shipper vagyok, de biztos vannak még egyéb lehetőségek az írók tarsolyában, hogy még kit kivel fognak összehozni. Tippek?

Az évad legszórakoztatóbb pillanatait Naomi szolgáltatta, nekem ő személyes kedvencem. Az aranyköpéseit nyugodtan össze lehetne írni. Kívülről egy elkényeztetett, gazdag libának tűnik, de mi tudjuk, hogy vajból van a szíve, és az még mindig az ő stréber Maxéért dobog. Papíron ugyan jobban illene hozzá a gazdag playboy PJ, akihez majdnem férjhez is ment, de lássuk be Naomi az Naomi. Mellesleg imádtam azt a helyet, ahol Max esküvőjét megrendezték.

Nos, Ivy manapság nem túl szerencsés a szerelemben, először özvegy lett (úgy sajnáltam szegény Rajt) aztán az új barátját pedig kitoloncolták Amerikából – ráadásul pár napos a hír, hogy a sorozatból is kiírják. Navid és Dixon kapta most a legkevesebb szerepet az évadban, keveset is láthattuk őket, de azért időről időre felbukkantak, jelezve, hogy még mindig a 90210 szereplői, csak éppen nem tudnak velük mit kezdeni az írók.

Mindent összevetve az évadra 7/10-et adok, a sorozat még mindig hozza a tőle elvárt szintet. Ősszel találkozunk az ötödik évad startjánál. Ti ott lesztek?

30 hozzászólás Ne habozz!

Katey - 2012. 05. 25. 15:15

Én mindenképp. Az elejétől fogva nézem és nem csalódtam benne még, nemúgy, mint a GG-ben. Úgyhogy remélem jövőre is tartja ezt a színvonalat. azt hiszem én összességében amugy talán a 3. évadot szerettem, de ezzel a fináléval a 4-et sem mondanám rossznak. :)

Dr. McSteamy - 2012. 05. 25. 15:28

Nekem az évad utolsó harmada nem annyira jött be, pláne itt a legvége felé húztam eléggé a számat a dolgokon, szerintem eléggé lapos lett a vége. Az évad első 2/3-a sokkal jobban szórakoztatott, tele volt poénnal, és tényleg izgalmas volt, de itt a vége felé már csak vártam, hogy mikor lesz vége a részeknek. Nem tartogatott sok meglepetést az évadzáró se, mondjuk mikor megláttam Teddyt, akkor néztem nagyot. Mikor megláttam, hogy Dix autóban ül, rögtön tudtam, hogy karambol lesz. Több már nem is kéne a sorozatba, épp elég volt eddig is (Ethan, Liam, most Dixon… valakit kifelejtettem?).

És valóban, már nem sok új párt tudnak összehozni, persze azért van még lehetőség (Annie-Navid, Navid-Naomi… bár egyiket sem látom esélyesnek :D)

És igen, mindenképpen ott leszek az 5.évad startjánál, mert minden hibája ellenére azért nagyon is szórakoztató, és annyira sosem unalmas, hogy végleg abbahagyjam (lásd: Vámpírnaplók, One Tree Hill, Gossip Girl, Pretty Little Liars… szóval mindenképp kiemelkedik számomra a többi tinisorozatból).

Fanni - 2012. 05. 25. 15:33

Természetesen. :)
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, teljesen kikapcsol! És tényleg hozza a szintet…nem csalódtam!
A végén a Dixonos eset, csak ültem mondom WTF?
Naomi a kedvenc karakterem, imádom és kész! :D Fiúk közül Liam, nem kell magyarázni miért! ;) De mára már minden karakterben találok valami szimpatikusat…az elején nem így volt. Személy szerint Annie idegesített pár évadon keresztül..de most már megbékéltem vele is!
Remélem jó lesz az 5.évad! :)) Alig várom!

elliot - 2012. 05. 25. 15:40

Elkezdtem nézni ezt a sorozatot még a legelején, és lehet, hogy öreg vagyok (24), de nekem túl csajos volt és érzelmileg sekélyes. Mármint az eredeti BevHills 90210 sorihoz képest. Persze lehet, hogy azt is csak az idő meg a fiatal korom szépítette meg. :)

Változott valamit a remake sorozat az évek során? Kiforrott a 4. évadra?

bettygirl - 2012. 05. 25. 15:48

@elliot Az első 2 évadhoz képest mindenképpen változás tapasztalható, főleg, hogy mostanra már rég nem a gimis életükről szól a sorozat.

winnie - 2012. 05. 25. 15:56

és nagyon fontos változás. hogy az 1. évad utá showrunner váltás volt, bár mondjuk azóta is egyszer-

Shelby - 2012. 05. 25. 17:01

Hát a Pretty Little Liarshoz képest semmit sem ér.
Amúgy nézhető sorozat.
10/5

Timy - 2012. 05. 25. 18:47

Nekem tetszett ez az évad is. Bár a szerelmi háromszög már nem kellett volna..az már kicsit irritáló. Meg, az is hogy Silver összejön mindenki exével (Ethan,Navid,Liam) pedig az első évad elején még normális volt. :D

Timy - 2012. 05. 25. 18:48

És észrevettem egy elírást, a 4×24 volt a évad finálé :) csak gondoltam szólók.

bettygirl - 2012. 05. 25. 19:17

@Timy valóban, köszi, úgy látom Winnie már javította is :)

kevin23 - 2012. 05. 25. 20:14

Arról van valami info, hogy Dixont kiírják-e vagy valami? túléli a crash-t? mert elég necces…

winnie - 2012. 05. 25. 20:27

szerintem nincs veszélyben. bár…, ő volt az, akinek ki kellett hagynia pár részt egészségügyi problémák miatt, nem? mármint a színésznek.

vivi.k - 2012. 05. 25. 20:30

Nekem a második évad volt a kedvencem.Ez az évadzáró számomra semmi izgalmasat nem tartogatott.A Dixonos balesetnél is csak ültem rezdületlen arccal, hogy “hát jólvan.” Évadzáró nálam 3/10…aztán lehet, hogy csak azért vagyok ilyen kritikus, mert TVD finálét nehéz felülmúlni.:)
Minden esetre szeretem a sorozatot, és nézni fogom. Az az egy biztos, hogy nem izgulok hétről-hétre, hogy vajon mi lesz.Egyszerűen csak aranyos, vicces, szórakoztató kikapcsolódás.Tele gyönyörű lányokkal, és bánatomra nem túl sok helyes fiúval (Liam és Navid kivételével).

bettygirl - 2012. 05. 25. 21:31

Igen, a Dixont alakító Tristan Wildsnek betegség miatt kellett kihagynia 4 részt, de az évadzáróban telibe találta a kamion, ha azt túléli, akkor egy isten.

-T - 2012. 05. 25. 21:31

Az évad eleje nagyon bejött. A második fele már nem annyira, de az évadzáróval sikerült kiküszöbölni a csorbát. :)

buffyboy90210 - 2012. 05. 25. 22:05

Na végre, már vártam ezt a kritikát :)
Őszintén szólva kicsit meglepett, hogy szerinted ez volt az eddigi legjobb évadzáró, mert szerintem pont hogy nem, de ízlések és pofonok :D
Sőt, szerintem az évad is gyengébb volt mint az előzőek, de persze így is jó volt és szórakoztató. Nekem személy szerint az első 2 évad volt a kedvencem, akkor volt számomra a legfeelgoodabb a sorozat. A fináléban örültem Teddy visszatérésének, remélem visszatér az 5. évadban is. Ivy távozásáról meg annyit, hogy szerintem egyértelmű volt, hogyha valakit ki akarnak írni, akkor ő lesz az, ő a legkevésbé főszereplő. Ettől függetlenül azért örülnék, ha még visszajönne legalább 1 részre elbúcsúzni, bár az eddigi ilyen távozások alapján (Ethan, Harry, Debbie, Ryan), én is valószínűtlennek tartom. Teddy a kivétel, tőle rendesen elbúcsúzhattunk, erre megint itt van :D
Ja és Dixon tuti nem fog meghalni, azt nem mernék.

U.i.: Adrianna dupla n :P

buffyboy90210 - 2012. 05. 25. 22:09

bettygirl: csak 3 részben nem szerepelt.

ooo - 2012. 05. 25. 23:23

A karambol nagyon szarul sikerült, +10 perc munkával profibban is meg lehetett volna csinálni.

Engem idegesít, hogy mindenki kavar mindenkivel. Miért nem lehet hagyni, hogy egy-két pár kivételével megmaradjanak barátok. Együtt nőttek fel, túlságosan is közeli kapcsolatot alakítottak ki. (És nem “olyan” kapcsolatot”). Nekem ez a Liam-Silver is már sok. Már csak azt várom, hogy Annie elkezd érezni valamit Dixon iránt, aztán lesz egy szép testvérszerelem. :D

Amúgy továbbra is kellemes kikapcsolódás. Nem olyan, mint a POI, hogy agyalni kell végig, de a 90210-nek pont ez a célja.

Mr. Teddy - 2012. 05. 25. 23:28

Nekem tetszett az évad, mindenképpen egy frissülést hozott a sorozatnak, hogy a gimis keretek közül kitörhettek, és szélesebb spektrumon mozoghatnak a cselekmények. Sikerült pár dolgot izgalmasra megcsinálniuk a nélkül, hogy komolyabb tragédiákat kellett volna bedobniuk. Jó Raj, de lehetett tudni, hogy meghal, mellesleg az Ivy szenvedése pont nem teszett, túl erőltetett volt, bár neki ez a szerep olyan konstans, mint Annie-nak a éppensírnifogok arc.
Ha Dixont kinyírják, az durva lesz, de hogy ezt hogy fogják kihozni, hogy túlélje, azt nem tudom.

Dreya - 2012. 05. 25. 23:55

Sokáig nem érdekelt a sorozat, mivel úgy gondoltam rá, mint “Gossip Girl 2.0”, de most mégis beadtam a derekam, és miután ledaráltam mind a 4 évadot, be kell valljam, pozitívan csalódtam benne. Persze sok tekintetben hasonlít a kettő, de még az irreális húzások, és a legtöbbször előre megjósolható cselekményszálak mennyisége ellenére is jobban bejön a GG-nél, amin tényleg nagyon meglepődtem.

Az évadzáró nem volt rossz, habár ha Dixont tényleg életben akarják hagyni, jobb lett volna, ha inkább a másik oldalról küldenek valami kisebb járművet…

Thomas - 2012. 05. 26. 11:23

Én már nem hiszem, hogy ott leszek. Ezen az évadon már többet bosszankodtam, mint szórakoztam, ennek így meg már nem sok értelme van:( Én már úgy érzem, hogy az írók egyik karakterrel sem tudnak mit kezdeni, az első 3 évad alatt már minden lehetséges dologba belekaptak, mindent megcsináltak, mindent kihoztak ezekből a karakterekből, már csak az idegeimet húzzák velük:) Az évadzáróban sem volt számomra WTF! Meghal Dixon? Oké, eddig sem szerettem… Visszajött Teddy? Húúú!:) Visszajött Vanessa? Na erre már végképp nem vagyok kíváncsi, mert rettentően irritált eddig is. De az a helyzet, hogy nem csak ő, hanem már szinte az összes karakter, legfőképp Naomi, Annie és Silver! Meg persze Dixon:) Ami még picit érdekelne, hogy mit hoznak ki Adriana és Austin kapcsolatából, beindul-e a country zenei karrier, de azért ez sem olyan visszatartó erő, hogy megérje tovább szenvedni a többi borzalmas szálon:) Szóval szerintem nekem itt a vége!

Shelby - 2012. 06. 28. 13:44

Hát alapból szerintem a szereplőválogatás nem volt jó.
Igazán Annie-t Ivy-ként képzelném.
Adriana-t Annie-ként.
Ivy-t Silverként.
Silver-t Adriana-ként.
Szerintem így lenne jó.
És nagyon sajnálom hogy Ivy már csak visszatérő szereplő lesz az 5. évadban.:S

morse82 - 2012. 07. 09. 00:05

Na az évadzáró nem volt olyan rossz, de összességében az évad elég gyengécske volt.:/
Nagyon úgy néz ki,hogy ősszel már nem fogom tovább nézni, mivel már nagyon unom,hogy mindenki mindenkivel összejön,utána szakítanak, majd megint, meg nem is, meg…
Nagy összevisszaság lett az egészből…

limem - 2012. 07. 11. 23:08

Nálam a 3.évad volt messze a legjobb, ez a nyomába se érhet. Meg is lepődtem a 3.évadnál, hogy mennyire jó lett, de úgy néz ki azzal el is lőtték a készítők a puskaporaikat. Nekem kezd unalmas lenni a sorozat, remélem az ötödik évadban előhoznak valami jót. Kicsit Gossip Girl tendencia figyelhető meg, de a GG esetében az ötödik évadot nagyon jól megcsinálták. Remélem itt is ez lesz.

Renéé - 2012. 07. 21. 19:14

én nemrég daráltam le egyben a 4. évadot.. nekem tetszett..:) nem volt rossz..:) Naomi-n sokat nevettem, Annie-t kezdem megkedvelni, Ade-nek jó hangja van, Silver meg még továbbra is kedvenc..:)A szerelmi szálakat már tényleg kicsit túl bonyolították, de én tuti maradok az 5. évadra (és szurkolok Silvernek meg Liamnek):DD

Takács Flóra - 2012. 08. 13. 19:34

nem tudja valaki lesz 5.évad.?

winnie - 2012. 08. 13. 19:43

Ha nem klikkelsz a cím alatt a címkére, amin elolvashatod az összes, sorozattal kapcsolatos írást, akkor legalább ezt a blogbejegyzést elolvashatnád, hiszen benne van a válasz a kérdésedre.

Esztii - 2012. 08. 15. 14:02

és mikor lesz 5.évada.?:)

winnie - 2012. 08. 15. 14:08

Mindig ősszel kezdődnek az új évadok Amerikában. Tehát pár hét múlva. A magyar premier meg nyáron jön.

Thomy - 2012. 08. 21. 15:32

Hát, valószínűleg én is ott leszek, de nem biztos, hogy már végignézem. Egyet értek az előttem szólókkal, az évad tényleg elég gyengére sikeredett, persze így is volt benne 2-3 jó rész, és a finálé is valamennyire izgalmas volt, de szerintem már rég nem hozza a szintet, már nincs meg az a 90210 hangulat, ami az előző évadokban volt. A 2. és 3. évad volt szerintem a sorozat csúcspontja, akkor szinte minden rész végén sajnáltam, hogy vége, de ennél az évadnál sajnos már nem így volt. Jó lenne, ha az ötödik évad megint a régi szintet tudná hozni…:/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz