login |

Revenge: vége az 1. évadnak

2012. 05. 26. 22:50 - Írta: winnie

46 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

(A sorozatot korábban kaszálóknak: elég sok minden történik a fináléban, eseménydús lett, érdemes megnézni és ne feledjétek, hogy a 2. évad afféle újrakezdés lesz, hasonló szerkezettel: először egy flashforward egy esküvőre (nem tudjuk, kié) és gyilkosságra, majd visszaugrás az időben és 13 részben megmutatják az odáig vezető utat. Hogy a maradék 9 epizódban a következmények, ööö, következzenek.)

A Suburgatory mellett az évad másik nagy csalódása a Revenge volt, az okokról korábbi kritikákban már írtam, nem is nagyon részletezem, mindenki elolvashatja, így sorban érdekes látni a kritikák és a ti véleményeitek alakulását: a pilot után, az 1×06 után, az 1×07 után, az 1×10 után, az 1×15 után és az 1×18 után. Szerencsére az utolsó pár rész ismét érdekesebbre sikerült, a finálé kifejezetten izgalmas lett, csak kapkodtam a fejem. Bár amikor kiderült, hogy mi a cliffhanger, muszáj volt hangosan röhögnöm, hiszen idén már a 4. sorozat húzta meg ezt az elcsépelt csavart.

Persze a csalódás mindkét fent említett sorozat esetében úgy értendő, hogy az erős kezdést követte visszaesés, és lehet, hogy a minőség csökkenése miatt vagyok szigorúbb a Revenge-dzsel, ami lehet, hogy nem a gyenge, csak a közepes szintre esett vissza s csak a zuhanás ténye a látványos, nem tudom. De a finálé csak megerősített abban, hogy a készítők a high concept-et rondán összekeverték a szappanoperával és már tényleg csak az hiányzott, hogy feltűnjön valakinek az ikertestvére, vagy éppenséggel David Clarke levegye a fejéről az álarcot és kiderüljön, hogy Victoria Grayson-ná plasztikáztatta magát.

Azt hiszem, hogy a kibeszélés ezúttal nem fog rébuszokban menni, a konkrétumokra inkább térjünk rá a tovább mögött.

Mondom a lényeget: tetszett a finálé. Jó volt nézni. Csak hogy ne érje szó a ház elejét. Mert az, hogy szappanos, az nem feltétlenül jelenti a szótáramban azt, hogy rossz, azt meg pláne nem, hogy nem izgalmas vagy érdekes. Hiszen, hogy lenne több olyan brazil vagy kolumbiai telenovella, ami bejönne, csak nem nézem őket, lehet, hogy azért, mert nem akarom, hogy bejöjjenek. Nem tudom, nem akarok a lelkemben vájkálni.

De. Attól, hogy jó volt nézni, sajnos muszáj volt a fejemet fogni, amikor visszahozták Amanda-t (vagyis Emily-t, tudjátok, na) terhesen, hogy még véletlenül se legyen meg a Nagy Egymásra Találás. Mondhatjuk, hogy kellett a húzás, mert akkor annyi a sorozatnak, de ez nincs így, Jack tudásával is lehetett volna Revenge, sőt, akár Jack-et is megölhetnék a 2×01 elején és akkor pláne senki nem tudja meg a titkot.

A fejfogós terhes húzás mellett hasonlóan ócska volt a “Charlotte rajta kapja Declan-t”-félreértés – ezek nem láttak még filmeket, hogy épp olyan műen reagálják le az esetet, mint a filmekben? S mindez persze mondvacsináltsága ellenére is olyan folyamatokat indított el, melyek sok mindenre kihatással lehetnek. És ez az, amikor nem tetszenek a random húzások, mert lehet, hogy érzelmet váltanak ki, lehet, hogy érdekes nézni, de ha ennyiszer a véletlent használják katalizátornak, az azt jelenti, hogy az írók nem erőltetik meg magukat, nem akarnak egymásból következő eseményeket kitalálni. Ha nincsenek szabályok, akkor bármikor bármi történhet, ami nem jó.

Ugyanez volt a helyzet azzal, hogy Ashley átmegy kukkolóba és megint csak úgy reagál le mindent, ahogy filmekben szokás, bár gondolom, neki azért volt egyéb motivációja is. Innentől be is indult a spirál, előbújt Tuskó Daniel, majd ÉrzőSzívű, Gyenge Emily, de ezek megint csak manipulatív húzások, én pedig mocsok módon voltam olyan gonosz, hogy nem tudtam együtt érezni vele, mert hiába váltott vissza Revenge Mode-ból, láttuk, hogy ki ő, még akkor is, ha kiderült, hogy nem gyilkos.

A befejezés már csak lucskos tunkolás volt, én szégyelltem magam, hogy valamilyen szinten élvezem, de biztos, hogy nem ilyen élvezetre hajtottak az írók. Akik előtt egyébként meg is emelném a kalapomat, hogy mertek olyan merészet lépni, hogy 2 fontos és egy kevésbé fontos szereplőt kinyírtak, de emelje fel a kezét, aki azt hiszi, hogy Victoria és Charlotte meghal! Nem tudom, mi lesz, nem olvastam róla, de sokat levon egy erősnek szánt cliffhanger erejéből az, ha tudjuk, hogy kamu. (Horatio megölése sem lehetett igazi, tudtuk anno.)

Ha valakit itt kiírnak, az pont az egyik legjobb karakter, Lydia lesz, aki már a kezdetektől fogva megfogott engem, jó volt nézni, ahogy Emily megsemmisíti. Persze a végén kevés szóval, a montázsokban nem ez volt a csúcspont, hanem minden csavarok ősANYJA… Van ennél elcsépeltebb megoldás? Volt, amikor még ütött, lásd két igencsak kultstátuszban lévő sorozatban pár éve, de idén, mint írtam fent, muszáj volt harsányan röhögnöm, amikor Anyuval bővült az Initiative-szál.

Hogy miért? Mert idén a Revenge a harmadik sorozat (ez és ez volt az első kettő – itt is lehetett volna az utolsó mondat az, hogy “Mom?”), amely képes volt bevetni a “halott anyu mégis él”-poént, és akkor negyediknek meg lehet említeni még ezt is, csak ott nem volt halott anyu. Nyilván, aki először látta, annak üthetett, másokkal ellentétben én abszolút nem számítottam rá és megdöbbentem, de mondom, utána jött a röhögés…

De mondom, nem volt rossz nézni zárást, még egy 6/10-et is eleresztek rá, sőt, Revenge-mércével volt ez 7-es is. Csak kár, hogy a szappanossá vált Revenge-mérce már nem az, ami régen. Élvezetes maradt a sorozat, de már csak önmaga paródiájaként. Ezt sajnálom. Az évadnyitót még biztos megnézem, aztán majd döntök. De ahogy ismerem az írókat, megint bedobnak egy olyan random fordulatot, hogy ott kell majd maradnom. Ááá…

(Az elején linkelt kritikák miatt most nézzétek el, hogy eltekintettem attól, hogy sokadjára is elismételjem, hogy Charlotte és Declan tűzrevaló, hogy Amanda már a színész miatt is mehetne a levesbe, hogy Nolan a legnagyobb király, hogy Madeline Stowe ural, olykor nagyon jó pillanatai vannak, hogy Emily…, tudjátok, na.)

46 hozzászólás Ne habozz!

Risi92 - 2012. 05. 26. 23:15

én bízom abban hogy meglepik lépni hogy kinyírták ezt a három szereplőt, de ha mondjuk Victoria és Charlotte megmenekül, Lydia pedig nem akkor nagyon ideges leszek. én is megszerettem Lydiát, sajnáltam hogy évad közben hanyagolták, mert szerintem jó karakter és még sokat ki lehetne belőle hozni.. aztán majd most kiderül.

a vége, hogy anyu él, szánalmas húzás volt. komolyan csak azért maradok a 2×01-re hogy megnézzem mi az új koncepció és mi lett a három szereplővel. ha esetleg újra visszatérnek az első évad eleji felálláshoz, maradok. amúgy felejtős

finálé: 7/10, évad: 5/10

teddike - 2012. 05. 26. 23:16

Legkellemesebb meglepetés az eddig látott finálék közül, idén. Nem gondoltam volna, hogy a fináléban ennyi minden fog történni…

Royale Bluff - 2012. 05. 26. 23:39

A másik kettőt nem nézem, azokról nem tudok nyilatkozni, de a harmadikban legalább többször foglalkoztak azzal, hogy főszereplőnek hiányzik a mami. Itt viszont elég hirtelen lett előkapva, ezért zavart engem is. Nolan-t pedig akármennyire bírom, valahogy azért szurkoltam, hogy az előző rész végét ne ússza meg, erre most az ő túlélése mellé bedobják a repülős kamucliff-et is. De legalább nem lépték meg a “titokban a fehérhajú ember David Clarke-nak dolgozott és csak megrendezték a halálát” fordulatot. Charlotte viszont akár meg is halhatott, hogy Declan marcangolhassa magát, amiért nem vette fel a telefont, és százszor visszajátszhassa a hangpostát könnyek között, hogy végül a falhoz vágja a telefont.

A “pár éves két kultstátuszú” sorozat egy kémcsajos meg egy ügynökös?

Tamas - 2012. 05. 26. 23:46

Csak nem Jack, és Amanda esküvőjével fognak nyitni? Ez úgy adná magát a finálé után.

winnie - 2012. 05. 26. 23:46

“A “pár éves két kultstátuszú” sorozat egy kémcsajos meg egy ügynökös?”

az előbbire gondoltam. a másik ez: http://bit.ly/K2o8Nu – csak ne legyen spoiler itt leírva.

winnie - 2012. 05. 26. 23:47

“Csak nem Jack, és Amanda esküvőjével fognak nyitni? Ez úgy adná magát a finálé után.”

melyik amanda?:) elsőre jack+emily-re tippelnék, de képesek valami tök random esküvőt betolni:) remélem azért látni fogjuk, hogy ki nem esküszik, de simán lehet declan+charlotte vagy ashley+daniel is. viszont, ha nem derül ki, akkor egy érkező új szereplő is lehet.

ALDO - 2012. 05. 26. 23:48

Nagyon bírtam ezt a sorozatot, de a 15. résznél nagyon elkezdett lejtmenetbe menni. Az utóbbi egy-két résznél nagyon-nagyon lassan kezd visszakapaszkodni, de ez még nem elég. Egészen az utolsó percig attól féltem, hogy bedobják, hogy David Clark életben van, hiába mutatták korábban, hogy leszúrták, de nem most kiderült, hogy lehet, hogy anyu van életben.
A két kamu halál elég béna volt. A nyáron szerintem senki sem fogja lerágni a körmét izgalmában. Charlotte időben bekerül a kórházba, kibékül Declannal és mehet tovább a gagyi tinidráma, hogy kitöltsék a 43 percet. Victoriát pedig pláne nem nyírták ki. Komolyan Finchért jobban aggódok a Person of Interesből, pedig gondolom őt nem ölték meg.
A hirtelen terhes felbukkanás is elég nevetséges volt. Sokkal drasztikusabb lett volna, ha Declant vadásszák le, így Jack betársul a bosszú hadjáratba. Gondolom valami olyasmi lesz a folytatásban, hogy jönnek a még nagyobb, még erősebb, még gonoszabb ellenségek, akiket el kell intézni. Csak nehogy azt hozzák ki, hogy a Graysonok tulajdonképpen ártatlanok, akiket kényszerítettek és majd közösen intézik el őket.
A finálé 10/6 mert hiába voltak hangzatos szavak a promóban, korántsem úgy álltam fel a székből, hogy mikor lesz már folytatás. Az évad pedig 10/7, mert azért a nagy része mégis csak jó volt, csak a vége felé kezdett el szappanosodni, amit remélem korrigálnak majd. A karakterekről annyit, hogy tetszik, hogy Emily nem egy ártatlan jó kislány, akinek csak pozitív tulajdonságai vannak és harcol a csúnya gonosz ellenségek ellen, hanem van egy enyhe szociopata vonása. Persze ettől még nem lesz jobban szerethető, inkább realisztikus. Nolan pedig az egyetlen kedvelhető karakter, nem is értem, hogy miért kell egyfolytában szívatni.

Royale Bluff - 2012. 05. 26. 23:53

Ó, tényleg! És ott is sikerült a semmiből előrángatni a dolgot. Köszi, így nem fogok álmatlanul forgólodni. :) A burkolt utalgatásoknál mindig kattog az agyam, hogy arra gondolnak-e, amire gondolom, hogy gondolnak.

Nikki - 2012. 05. 26. 23:56

A fináléról: amikor megláttam Amanda-t legszívesebben leütöttem volna. Elmondhattok mindennek, de vállalom, hogy én azt a csavart várom, amikor szülés közben meghal, vagy kinyírják vagy bármely más módon eltávozik a sorozatból.
Másik dolog: nem hiszem, de azért nagyon szurkolok, hogy legalább 2 szereplőt megöljenek, de felőlem mind a 3 is, még ha Victoria-t hibának is tartanám, mert ő kell, nagyon sokat tesz hozzá a sorozathoz.
Érdekes, de itt is jobban szerettem a sorozatot, mint a finálét. Nekem nem volt olyan nagy minőségesés a sorozatban, mint másoknál, de a finálénál azért néztem nagyokat. A fönt említettek mellett a végső húzás “megkarmolom magam” kategória, valamit úgy láttam Daniel-t és Ashley-t mintha össze akarnák hozni; na ez a másik amitől koppanna a fejem, s akkor még arról nem is beszéltem, hogy Daniel 180 fokos fordulatot vett…ja, meg az milyen már, hogy Nolan kell megmentse a helyzetet, mert a zsaruknak a bizonyítékból egy, igen EGY példánya van (amit véletlenül se másolnának le, küldenének el egy biztonságos szerverre stb), nem, á dehogy, minek az…jah meg a fehér hajú embert is hagyjuk futni, hogy robbantsa fel a gépet…
Azért elvagyok vele, szórakoztat, tényleg nézni jó, olyan guilty pleasure kategória, maradok jövőre is…

Cathy07 - 2012. 05. 27. 00:16

Az utóbbi pár rész majdnem volt olyan jó, mint eleje, úgyhogy jöhet a következő évad.
Én a mondd meg Jacknek, hogy szeretem résznél nevetgéltem egy kicsit, vicces tényleg hogy most akarják Emilyt kicsit szerethetővé varázsolni. Amanda visszatérése tényleg nagyon gáz, ez a terhes csavar meg fokozottan, de hát szappanról van szó, el is vesztheti a babát, másé is lehet a gyerek.

Victoria remélem, hogy él, Lydia és Charlotte viszont nyugodtan meghalhat, bár Lydia karaktere még hozhatna érdekes sztorikat.

Az érdekes volt viszont, ahogy Emily Nolanhez viszonyult az évadban. Elején csúnyán bánt vele, a végére pedig a legjobb barát lett Nolanből, jobban tetszik ez a felállás, mert Nolan egy hatalmas érv amellett, hogy nézzem ezt a sorozatot.

Hogy milyen esküvő lesz? Én először az Ashley-Danielre tippeltem, de lehet azért Ashley ennyire mégsem ügyes. Bár lehet valami fiatal Victoriát akarnak faragnak a csajból, akkor esetleg lehet ilyen forgatókönyv.

winnie - 2012. 05. 27. 00:21

“Bár lehet valami fiatal Victoriát akarnak faragnak a csajból, akkor esetleg lehet ilyen forgatókönyv.”

3-4. évadra, ha emily nagyon elintézi victoriát (el akarja még?) egy ashley-daniel tengely elég kemény lenne ellene. ők próbálnának bosszulni.

Timi - 2012. 05. 27. 00:26

Jéé az ott Emily VanCamp az Everwoodból. :D Akkor ebbe a sorozatba lehet, hogy belekezdek. :)

Cathy07 - 2012. 05. 27. 00:33

Jaja, igen, ilyen bőven lehet. És Ashleynek esze is van, ami Danielnek nem sűrűn. Gátlásai nincsenek-azok mondjuk már az új Danielnek se-, és tuti, hogy nagyon szívesen lenne Grayson. És egy ilyen felállásban már Condradot is kinyírhatják, sőt szinte már most felesleges.

naughtyL - 2012. 05. 27. 00:36

igazából nekem már az sem elég tiszta, hogy mivel is alapozták meg, hogy ennyire szerelmes Jackbe? Mert gyerekkorukban sokat homokoztak a tengerparton a kutyuskával?

ez az évad nem az emlékezetes finálékról szólt, az biztos.

az összes szappan dolgot leírtátok. Plusz az is vicces volt, hogy megint azt akarták velem elhitetni, hogy egy ilyen egyszálbelű vézna csaj, simán lenyom egy tapasztalt profit:)

paranoid android - 2012. 05. 27. 01:01

Annyira nem lehet már komolyan venni ezt a sorozatot. Igen, a véletlen irányít mindent, a karakterek is sokszor random hazudtolják meg önmagukat, Emily bosszúján kívül alig van normálisan motivált cselekvés. Arról nem is beszélve, hogy most már tényleg elérték azt a szappanoperás szintet, amikor a sok csavar és ál-csavar miatt semminek sem érzem a jelentőségét, mert ki tudja, mikor mondják azt, hogy “ja, ez mégsem úgy van”. Persze vannak jobb pillanatai is, és lehet maradnék, ha nem lenne ekkora a kínálat jobb sorozatokból ill. kötelezően pótlandókból, de így nekem ennyi volt a sorozat. Max. még belenézek a 2×01-be, de amint Victoria felbukkan épen és egészségesen, azonnal kikapcsolom.

viky - 2012. 05. 27. 01:02

Azt hiszem, az eddig látott 7 fináléból a legrosszabb címét megérdemli nálam a Revenge. Nem volt soha a kedvencem, de a vége felé már nagyon nem volt kedvem nézni.
Tudom, hogy ezzel kb egyedül vagyok, de én bírtam Danielt. Nagyon szurkoltam, hogy Emily megszeresse. De ahogy azt már korábban is leírtam, nem hiszem el, hogy mit műveltek a karakterével. Az elejétől kezdve azon van, hogy megváltozzon, hogy kilépjen a szülei árnyékából, hogy jobb legyen, mint ők. Erre, mikor az apja elmondja neki, hogy pénzelt egy terrorcselekményt, az anyja elmondja, hogy az apja megölette David Clarke-ot, mit csinál? Hirtelen mégsem akarózik neki megváltozni, sőt… Hát ki hiszi ezt el?
Na jó, kidühöngtem magam :) A fináléról meg nem is akarok szót ejteni, minden rosszat (és jót) leírtak már előttem.
Nem igazán érdekel a 2. évad…

vova666 - 2012. 05. 27. 01:25

szerintem a sorozat bűnrossz, de a főszereplő csajt k*rnám!

khaos - 2012. 05. 27. 03:28

nos nekem is volt egy olyan érzésem a rész közbe,h a fene vigye el,nem jó ez de tetszik
a 3meglepiből (anyu-bumm-amanda) csak az utóbbi volt ami meglepett mert arra nem volt semmi utalás és nem vártam már vissza a szereplőt ebben az évadban
a másik kettőre túl egyértelműen utaltak..

a sorozat megváltozott igen,jobban tetszett az első pár rész bosszú szála,néha kissé húzom a szám a béna megoldások és a szappanklisék miatt de még így is vmiért tetszik és nézni fogom valószínűleg nem csak az évadkezdést,mert ott ha ugyanez lesz a recept érdekes dolgok történnek úgyis

jah és úgyse fogják meglépni,így csak remélem minél később derül ki,de victoria legalább 3 részig legyen már halott légyszi
szeretném látni ki az aki képes átvenni a szerepét fölényeskedésben,mert utálom a csajt de mindig látszik h uralja a jelenetet

gh - 2012. 05. 27. 06:08

engem is a “valahogy nem olyan ütős ez, de jó nézni”-érzés fogott el… remélem, a második évedot tekintve komplexebb-kidolgozottabb történetet/részeket fognak prezentálni, merész(ebb) húzásokkal, kevesebb (vagy kevésbé átlátszó) szappannal.

nálam egyértelműen emily és victoria a kedvenc, imádok őket, főleg akkor, ha közösen tűnnek fe egy-egy jelenetben. olyankor tényleg érezni a kimondatlan feszültséget <3

valaki írta, ha victoria feltűnik a második évadban, akkor rögtön kaszálja. erre annyit tudok mondani: kaszáld most, ugyanis teljesen biztos, hogy ekkora kaliberű karaktert, plusz tehetséges színésznőt… nost, kizárt dolog, hogy elengednek.

tiktak - 2012. 05. 27. 10:27

tizenvalahányadik résznél kaszáltam. Egy szereplőt sem sikerült megkedvelnem és a legjobban annak örültem volna a meghalnak mind. Itt jöttem rá, hogy akkor ezt felesleges folytatni.
A főszereplő nő iszonyatosan idegesítő, a vőlegényét játszó málé szájú gyerek és szintén hasonlóan balfasz “igaz” szerelme totál unalmas. Az Emilyt játszó lány egy vadparaszt. A gossip girl-ből idetévedt gyereket próbáltam más szemmel nézni, de egyszerűen nem sikerült, örökre meggyűlöltem a gg-ben és itt hiába más a karaktere én még mindig azt az idegesítő tinédzsert látom benne, akit ott volt, mondjuk sztem itt is az. A barátnője semmilyen.
Maradt még a homokos gyerek. Én tőle sem vagyok elájulva. Minden tisztelet a színészé, hogy így néz ki ahogy ennyi idősen. De ezen kívül más jót nem tudok elmondani róla. Lehet hogy egyszerűen az írók hibája, mert amíg én néztem a főszereplő csaj úgy beszél vele mint a kutyájával, ő meg számomra érthetetlen okból engedi ezt. Ráadásul nekem a hatalmas poénok sem jönnek le, amit megpróbálnak a szájába adni.
Hogy valami pozitívumot is mondjak. Victoria és a férje, illetve Lydia igazán jó karakterek. Leszámítva amikor a flashbackeket látjuk victoria és csaj apja között. Attól kirázott a hideg.

Bandita - 2012. 05. 27. 11:18

Én azt nem értem, hogy elvileg Takeda (így hívják?) vitte el magával Amandát, hogy ne legyen gond vele, erre most elküldi terhesen, hogy még jobban bekavarjon és még csak nem is szól Emilynek?
Victoria 100%, hogy nem halt meg, pláne, hogy Conrad figyelmeztette, hogy ha felszáll a gépre, az lesz az utolsó, amit csinálni fog az életében. Plusz Victoria tudja a legjobban, hogy milyen könnyen zuhannak le a repülők, ha a Greysonok a közelben vannak…
Én Ashley-Daniel esküvőt tippelek, meg is érdemlik egymást, mindkettő ritka görény egy karakter.
Charlotte-ot is visszakapjuk szerintem, róla még csak annyit sem mondtak, hogy meghalt, csak eszméletlenül feküdt, egy jó kis gyomormosás és jön is vissza.
Azt olvastam, hogya készítők vissza akarták hozni David Clarke-ot, de a heves ellenreakciók hatására nem lépték meg a dolgot. Ezt még a finálé előtt olvastam, örültem is a hírnek, erre apu helyett visszahozzák anyut?! Rohadjatok meg, írók!
Remélem a második évad javul majd valamicskét, mert ez így elég gyenge.

ALDO - 2012. 05. 27. 13:04

“Én azt nem értem, hogy elvileg Takeda (így hívják?) vitte el magával Amandát, hogy ne legyen gond vele, erre most elküldi terhesen, hogy még jobban bekavarjon és még csak nem is szól Emilynek?”

Nekem is feltűnt. A tengerpartos balhé után még meg is kérdezték tőle, hogy mi lett vele, mire annyit válaszolt, hogy jó helyen van, nem lesz több gond vele. Ráadásul, ha jól emlékszem Tylertől lenyúlta az ötmilliót, amit átutaltak a kanadai bankba, plusz hónapokig mindenki kereste, erre most visszatér, mintha csak a hétvégére ugrott volna haza a családhoz.
Az esküvőtől már előre tartok. Gondolom vagy csak a menyasszonyt, vagy csak a vőlegényt fogják mutatni, vagy egyiket se és fél év várakozás után vállrándítva csak annyi lesz a nézők reakciója, hogy ja csak ennyi volt.
Anyu visszatérésére is kíváncsi vagyok, hogy milyen ép kéz láb magyarázat lesz, mert ha az, hogy 20 évig amnéziás volt, vagy titokban dolgozott, hogy lebuktassa a rosszakat, ki fogok akadni.

tiktak - 2012. 05. 27. 13:19

“Anyu visszatérésére is kíváncsi vagyok, hogy milyen ép kéz láb magyarázat lesz, mert ha az, hogy 20 évig amnéziás volt, vagy titokban dolgozott, hogy lebuktassa a rosszakat, ki fogok akadni”

azt tudnám talán elfogadni, ha az lenne a magyarázat, hogy még őt is irritálja a saját lánya és jobb volt neki nélkül. :)

Junkieka - 2012. 05. 27. 14:44

Emily titkos muterja meg Conrad Greysonnal lépett félre, így Emily nem is David Clark lánya, Charlotte nem a testvére… Daniel viszont a bátyja, hacsak Victoria nem csalta már korábban valaki mással is Conradot, mert akkor oké, nem a tesóját izélte… :O

Erikkkooo - 2012. 05. 27. 15:47

Mennyire izgalmas lenne, ha a mostani repülögèp felrobbantásával Emily-t mártanák be :)

Erikkkooo - 2012. 05. 27. 15:52

Miben fogadunk h Viktoria fel sem szállt a gèpre? (Igaz h mutatták, de majd megmagyarázzák h mièrt is szállt le az indulás elött)

cyborgwings - 2012. 05. 27. 17:32

ezt a sorozatot is elhelyeztem az “elég belőle megnézni a szezonnyitót meg a finálét” mappába. így, hogy a szünet utáni visszatéréskor kaszáltam, de kíváncsi voltam, mégis mi ez a nagy rajongás a finálé körül és rászántam magam a megtekintésére, egész szórakoztató volt. mindent érteni lehetett – legalábbis engem nem zavart, hogy nem tudom, pontosan mi miért alakult úgy, ahogy éppen van -, úgyhogy tényleg elindult a sorozat a barátokköztösödés rögös útján. mindegy, egynek elmegy így, a föntebb említett mappa részeként.

stüni - 2012. 05. 27. 17:42

Én is pont ezen gondolkodtam, hogy Takada (vagy ki)mért engedte el Amandát,mért nem szólt Emilynek (szerintem akkor sem Jack a gyerek apja,túl nagy az a has, pont mint GG-ben Georgina…) és, hogy anyu hogyan magyarázza el, hogy nem volt ott,ahol kellett volna huszoinx évig,hacsak nem az is valami csavar lesz, hogy igazából Lydia, vagy Victoria az anyja, csak nem tudja…(jó tudom, ez hülyeség, de valami hasonló csavarra gondolok)vagy prosti volt drogos és nem volt kivi a gyerekére, de most már gazdag lett, mert hozzáment valami mágnáshoz :))))
Victoria meg tuti él. :))))))

eClipse - 2012. 05. 27. 17:47

Finálé nem volt vészesen rossz, de a sorozat első 4-5 részének a közelében sincs. A cliffhangerek mexikói szappanopera szintűek (amúgy is ki hiszi el, hogy a legnagyobb nevet kiírják?). Amanda visszatérte terhesen meg annyira láthatóan azért van, hogy ne lehessen összehozni Emily-t és Jacket, hogy nagyon. Daniel továbbra is egy ellenszenves ürge, ráadásul a következő évadra majd biztos “badass” lesz. Egyébiránt nulla a színészi eszköztára az őt játszó színésznek. Ashleynek meg nagyon dukálna már egy péklapát.

ALDO - 2012. 05. 27. 17:50

A fent említett kultsorozatot (nem a kémeset) is azzal cseszték el nagyon a végén, hogy anyut előszedték 20 év után, aki elvetemültebb volt, mint az összes korábbi ellenfél. Meg is lett az eredménye.

yeeeyha - 2012. 05. 27. 19:50

Winnie a sok szappantól csúszkál a pontozó skálád :)

Hát mit mondjak? Ez a sorozat annyit sem érdemel, hogy meglengessem felette a kaszát, szóval valószínűleg hagyom elveszni a többi sorozat között, talán átfutom a 2×01-et.
Pedig jól indult, nagyon szerettem, de én ezt az évadzárót sem tudtam komolyan venni. Untam.
Emilyt próbálom szeretni, de egyre érdektelenebb, Jack szálát is el elektrosokkolták a pocakos Amandával, Danielről nincs is épkézláb gondolatom, talán azért mert neki sincs egy se, a többiek meg… ehhh. Victoria tuti túlélte, lehet most ő kap amnéziát, nem tom, Charlotte meg komolyan nem tud szabadulni a bogyóktól??? Ha arra a jelenetre kiírták volna rikító neonsárga betűkkel, hogy szappan-klisé, akkor oktatófilmként szolgálhatna a minket meglátogató UFÓknak, hogy mi fán terem az ilyesmi.
A cliffhangernél azon lepődtem meg, hogy anya él, nem apuci, végig az volt a benyomásom, hogy már csak kimondani kéne, “hogy nem öltem meg apádat”, vagy “nem én vagyok az a…” huppsz… bocs nem: “apád él, amanda”. Szóval, annyira nem nyűgözött le, de ezt valahol értékelem is, mert legalább nem is izgat annyira, hogy rosszul legyek tőle.

bela43nj - 2012. 05. 27. 20:23

kasza.rétestészta.az első 5-6 rész nagyon jó volt.aztán nyújtás és hülye húzások.

2SY - 2012. 05. 28. 11:02

Én a 15. résztől kaszáltam a sorozatot, de végül az utolsó kettőt megnéztem ha már kb 10 órát bele öltem a sorozatba.:)
Nagyon gagyi volt a cliffhanger(az összes) és nem is részletezem miért, mert már előttem kb leírtátok.:) De egy dolog nagyon tetszett az utolsó részben még pedig a BALTÁS rész!!!! Komolyan hihetetlenül jól megkoreografálták a harcot amit az ilyen típusú sorozattól nem vártam volna( újra szerelmes lettem ezek után Emily VanCampbe ).

Fanni - 2012. 05. 28. 16:16

Összességében jó volt a sorozat! Én később kapcsolódtam be, egy kicsit a közepén meguntam, de aztán újra érdekesnek találtam. Főleg az utolsó 2-3 részt! A finálé is jól sikerült. Victoriát szerintem nem nyírják ki, Lydiát annál inkább! Ez a mégis él az anyám story tényleg kicsit elcsépelt. De kíváncsi leszek milyen fordulat lesz ezzel kapcsolatban is…
Mindenesetre várom a 2.évadot! ;)

Nyuszi - 2012. 06. 05. 15:22

Csak most fejeztem be:)
Nem is értem. A kritikában sokszor leírod, hogy Emily pszichopata, de ha érzelmei vannak akkor szappanopera. Ez mondjuk igaz, az érzelmek nem illenek hozzá, lehet azért próbálják szerethetővé tenni, mert sok hasonló kritikát kapott? Szerintem pont ezért nem fogják megölni Charlotte-ot. Kishugi istápolás lesz dögivel. Meg Declannak bűntudata. Külöben csak én érzem úgy, Christa B Allen iszonyúan hasonlít Emma Wattsonra? (már az arca, nem a színészi megnyilvánulásai)
Én mondjuk kizárólag Emily Vancamp miatt kezdtem nézni, az Everwood annyira szerethetővé tette, hogy most már mindegy mit csinál.
Én még azt is el tudnám hinni, hogy Victoria nem is azon a gépen ült, és bekerül a tanúvédelmi programba,hogy a 2évad végén visszahozzák. Mindegy mi lesz, nagy hiba volt. Ha visszajön klisé, ha nem jön vissza, ki lesz a fő gonosz? Ez olyan, mintha az első Potter-könyvben megölték volna Voldemortot, egyszerűen muszáj, nélküle unalmas (de ettől én még nem mondanám, hogy szerethető)
Anyu nyilvánvalóan azért nem volt eddig itt, mert menekülni kellett, mint Nolan nagynénjének, a kölyök Emily pedig nem tudott róla, mert egy gyerek nem tud titkot tartani.
A sorozatot imádom, talán ezt a legjobban mind közül, de nagy hiányzik, hogy Emily újra elővegye a fényképet, bekarikázzon rajta valakit, és jól elintézze.

winnie - 2012. 06. 05. 15:30

nem az érzelmei miatt szappanopera, hanem az elcsépelt fordulatok miatt, a kapcsolati huzavona miatt. az első x részben ilyesmi nem nagyon volt. akkor is voltak érzelmei, szerette danielt (vagy nem), epekedett a csapos srác iránt (vagy nem), de akkor még nem úgy ment a sorozat, hogy megcsókolom – meglátják – elmondják – szakítunk. sajnos a revenge-ben most inkább történések vannak, a karakterek valamiért nem beszélnek egymással, pedig olykor 1-2 szóval elboronálható lehetne minden.

bug jr - 2012. 06. 20. 18:07

na akkor ez is megvolt, szerettem nagyon, már csak az eyecandy miatt is, emily meg főleg a mostohahugi ááá…. már értük megérte.
csak a 20.részben jackre adott parókát, csak azt tudnám feledni.

bug jr - 2012. 06. 20. 18:14

most nézem h nolan, ill az őt játszó színész 40 éves.nem semmi.egyébként ő volt tán a legjobb/legszerethetőbb karakter.

Llew - 2012. 06. 28. 22:31

A rohadékok kinyírták Sammyt. Szegény kutya, kihúzta vagy húsz évig, erre egyszer csak kinyírják pusztán azért, hogy megpróbálják átbaszni a nézőket a sírásós jelenettel.
A cliffhangerek siralmasak voltak, meg úgy az egész baromira kiszámítható, de mégis élvezhető a sorozat. Mondjuk Charlott miatt nem sírnék, a bongyori csaj jobb, inkább őt erőltessék a következő évadban.

k.vivi - 2012. 07. 02. 02:25

A finálé számomra teljesen kiszámítható volt. Egyetlen lépés sem lepett benne meg. Egyértelmű volt, hogy a géppel lesz valami bibi(megjegyzem,hogy ekkora szemét, gyilkos férjjel, nem is értem Victoria miért nem gondolt rá, hogy el lesz téve láb alól).A boldog egymásra találás is egyértelmű volt s hogy el fog maradni. Ezenkívül az összes lépés a részben pipa. Na jó. Ott egy kicsit meglepődtem, amikor kiderült, hogy Amanda terhes..no de annál sem azért, mert mennyire váratlan fordulat, hanem mert nem értem, hogy lehet egy ilyen szálat bevonni.Tényleg mexikói szappanopera. Valamint nem is értem, hogy miért kell még így is Emilynek magában tartania igazi kilétét.(vagyis hát Amandának.)…

Andro - 2012. 07. 04. 08:59

Nekem ugyan még két rész hátravan, de meg vagyok elégedve eddig a sorozattal. Igaz, voltak benne unalmasabb epizódok, de egészében mondva, fenn tudta eddig tartani az érdeklődésem. Szerintem a kisvárosi környezet, a bosszúszomjas lány, a család, akinek a keze mindenhová elér, adta magát, és egy jó történetet sikerült összehozni. Én maximálisan elégedett vagyok, és alig várom, hogy eljussak végre a fináléig, és megnézhessem, amint időm engedi.

TD - 2012. 07. 04. 19:53

Én két nap alatt végignéztem az évadot. Lehet azért tetszett, mert a gyengébb részeknek és húzásoknak nem volt idejük elvenni a kedvem. Utána olvastam kicsit, mielőtt elkezdtem nézni és azt kaptam amit vártam. VanCamp játéka meggyőzött. Maradok a 2. évadra.

Viki - 2012. 07. 13. 00:55

3 nap alatt végignéztem az évadot, meglepően jó volt, nagyon élveztem.:) A múltba visszatekintő rész volt az egyetlen, amit untam, mondjuk, azt nagyon.:D Az utolsó rész nekem nagyon tetszett, még sírtam is kicsit, amikor Emily kibukott és csak ült a tűz előtt. Lehet, h robotszerű a csaj, de én megszerettem. Charlotte nem hiányozna a 2. évadból, de tuti, vissza fog térni.. Victoria dettó, habár őt szeretem is, Nolan után ő a best.
Ashley az egyetlen, akit totál nem bírok, ő a klasszikus hernyó karakter, aki még gonosznak sem jó, csak idegesíti a nézőt, de baromira.. Daniel meg.. nem igazán értettem, h melyik volt az a pont, amikor előjött az igazi énje. Az egyik pillanatban még uncsi volt és totál alkalmatlan a cégvezetésre, a másikban meg már ő lett a hű meg há, kétarcú szemétláda Grayson.o.O

Rozália - 2012. 08. 05. 15:58

ma végeztem az első évaddal, és életem valamint a 2011/12 -es szozon legnagyobb csalódásává vált számomra a Revenge. a 11. részig azt mondtam, oké. az után egyszerűen olyan nyögvenyelősen mentek az epizódok. mikor elértem a 21.-hez és meghalt a kutya, akkor már azt hittem ki kell ugranom az ablakon. lehet, hogy csak én vagyok szadista, de nekem az akutya meghalt = mindenki sír egy olyan mozzanatot indított el bennem amire azt mondtam, hogy “so what?!” és, hogy “ne már, hogy emiatt a fél város elkezd ríni” :s az utolsó rész nem lepett meg, s az évadfináléval egyetemben éreztem igazán a csalódottságot, s határozottan kijelenthetem, hogy nekem egy életre elég is volt ebből. köszöntem :) kasza

Leto - 2012. 11. 08. 19:38

Szerintem tiszta Ezel amerikai mázba csomagolva,azaz adott az ártatlanul bebörtönzés, msjd ezért a bosszú ilyen olyan mentorok segítségével. Az évad közepére meg eltűnik a fő szál helyette jön a romantikus blabla.

winnie - 2012. 11. 09. 10:03

“Ezel amerikai mázba csomagolva,azaz adott az ártatlanul bebörtönzés, msjd ezért a bosszú”

mármint tiszta monte cristo grófja, mert ugye a revenge és az ezel is kvázi annak a feldolgozása

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz