login |

The Middle: vége a 3. évadnak

2012. 05. 26. 15:48 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

– Aww, look, Mike, we got a wedding invitation.
– We know anybody in love?

A The Middle továbbra is az egyik legjobb és legszerethetőbb családi szitkom, ami úgy látom, hogy már sosem fog a Modern Family-vel párba kerülni, hiszen előtte is működik, de azért mégiscsak úgy lenne az igazi. És a The Middle arra is jó példa, hogy egy többkamerás szitkomként is könnyedén megvalósítható alapfelállás, a családi sztori miért működik sokkal jobban egykamerásként, mindenféle aláröhögések és erőltetett mondatszerkesztések (poén a mondat végére, majd hatásszünet) nélkül.

Az évad eleje mintha egy kicsit döcögős lett volna, tehát véletlenül sem mondom, hogy egyenletes lett a színvonal, de úgy érzem, hogy a sorozat sokat nyert azzal, hogy anyu munkahelyét kvázi 1-2 epizód/évadnyi jelenlétre csökkentették, miközben a három gyerek iskolai és magánéletét elég komolyan kiemelték. Brick társasági élete mondjuk csak minimálisan volt jelen, de Sue és a birkózók (valamint egy kapcsolat, valamint Brad) elég komoly színfoltot jelentettek.

Ráadásul Axl sztorija is jelentősen bővült, bár a két haver nálam még mindig nem telitalálat, de olykor betalálnak (Darrin tánca tökéletes volt), viszont amit Weird Ashley-vel művelt az zseniális volt, s éppen ezért is nagyon sajnálom, hogy az utóbbit alakító Katlin Mastandrea jó eséllyel nem lesz többet, hiszen egy nagyobb szerepet kapott a Charlie Sheen-féle Anger Management-ben.

Persze a sorozat szívét továbbra is Frankie és Mike adja, kettejük “remek” kapcsolata az, amiért jó nézni a The Middle-t. Kíváncsi vagyok, hogy a 4. évadra megpróbálják még jobban tágítani az univerzumot, vagy beérik a mostani arányokkal. A lényeg, hogy jó évad áll mögöttünk, a fiatal visszatérő szereplők jót tettek a sorozatnak.

8 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2012. 05. 26. 15:54

Kellemes sori, jó nézni egy hosszú nap után. Eleinte csak Brick miatt néztem, haláli az a kiskölyök, és nagyon nehezen szoktam meg Dr. Jan Itort más szerepben, de mára eljutottak odáig, hogy eszembe se jut, ha nézem. Kap egy erős 6/10-et az évad, és várom a 4.-et.

Dregnarr1 - 2012. 05. 26. 16:57

Szerintem újfent csak javult az előző évadjaihoz képest. Hallottam pár embertől, hogy Sue-központú lett az évad, viszont szerintem ez csak annyit jelent, hogy ő is annyi időt kapott mind régen a másik két gyerek, így mostanra érték el az egyensúlyt mind a hárman screentime terén.

Nagyon jó nézni, sok ötletes megoldás és párbeszéddel van teletűzdelve (ahogy Weird Ashley rászedte Axl-t, hogy újra vele menjen bálba, azt igen remekül oldották meg, mind a színészek, mind az írók).

Remélem sokáig képernyőn marad még.

Ha pontozni kellene, akkor önmagához képest 9/10, az év többi sorozatához képest pedig 8/10-et kapna tőlem.

Zirowe - 2012. 05. 26. 20:11

“A The Middle továbbra is az egyik legjobb és legszerethetőbb családi szitkom”

Ezt annyival egészíteném ki, hogy a legszerethetőbb címet szerintem messze a Raising Hope érdemli meg, ami pedig a legjobbat illeti, azt nem tudom.
Jó, de nem a leg.

Az a bajom, hogy néha túlságosan is rájátszanak bizonyos sztereotípiákra (szegények vagyunk, nem beszél a családjával, stb).
Aranyos meg szerethető, de messze nem a legjobb (persze, tudom, ez most szubjetív).

Viszont szerintem ez az évad kicsit laposabb volt az előzőnél.

winnie - 2012. 05. 26. 20:43

az egyik leg. mondjuk ez nem nagy állítás, mert elég kevés a családi:) benne van az első ötben. viszont nekem a raising hope, annak ellenére, hogy jobbnak tartom, nem a szerethető kategória. szeretem, de arra az elvetemültsége miatt biztosan nem ezt a szót használnám:)

len90 - 2012. 05. 27. 03:49

Én imádom a sorozatot, de szerintem ez egyike azoknak, amelyik évről évre gyengébb, persze még így is nézős, de nállam az első szezon 9/10, a második 7,5/10, a harmadik 6/10. Brick látványosan elkezdett kamaszodni (arcra, nem testarányra), ami eléggé visszavesz az “Úristen, mekkora ez a kiskölyök!” faktorból, valószínűleg ezért is mellőzték most kicsit és nyomultak rá inkább az Axl-Sue vonalra.
Egyébként nállam a sorozat lelke a 3 gyerek, a szülőkkel sincs bajom, de rajtuk kevesebbet tudok nevetni…

egy sitcom még belefér - 2012. 05. 27. 12:51

az egyik legjobb tele jó ötlettel és tényleg a Raising Hope is ilyen de hát nem is tudom melyik a jobb
hamarasan beérem a Raising Hope-ot és nem tudom h utána mit nézessek a családdal:D
de a Raising Hope is szerethető! a 2. évad tényleg egy kicsit elvetemültebb de Burt és Jimmy(néha Virginia is) azzá teszi
Middle meg… csak ajánlani tudom
a gyerekek+apa nagyon jó Frankie meg csak viszi a történetet általában és ez így jó

Evangeline03 - 2012. 05. 30. 20:50

Nekem a The Middle szerethetőbb, mint a Raising Hope. Persze annak is megvan a maga bája, de a The Middle szerelem volt első látásra. Nem az a szétröhögöm magam sorozat, hanem az a kellemesen megvigyorogtató. Amit jól esik egy fárasztó nap után bekapcsolni, mert nem csak a történet jó, hanem a szereplők is nagyon szerethetőek. Együtt is és külön külön is.
Bár Brick tényleg látványosan kamaszodik arcilag és bár nagyon bírom a kisrácot, szegényt nagyon sajnálom is. Olvastam, hogy beteg, nyilván azért olyan fura a járása is. :(
Sue karaktere hatalmas, Axel egy szerethető idióta. Én vhogy nem szerettem a Scrubsot soha, így nekem Mike csak Mike és nem a Mindenes. Frankie karaktere az alapot jelenti a sorozatnak. Bár ő a legkevésbé poénos, de kell nekünk. :)

Bírom, hogy mindent elheckelnek… :):)

Az évad nekem 7/10. (Sajnos a 6,7 és a 13. rész nekem kimaradt, nincs fenn ncore-on.. :S. Remélem hamarosan pótolni tudom.)

gyuri - 2012. 06. 13. 13:16

Jó volt az évad. Jók a szereplők.
Chris Kattan szerepelhetne egy picivel többet. Mondjuk 1 évadból 1 rész szólhatna róla.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz