login |

The Voice – Magyarország hangja

2012. 05. 26. 13:40 - Írta: Hooligan

66 hozzászólás | kategória: reality, video,

A Megasztár fináléjának reklámszüneteiben a TV2 leadta az új tehetségkutatójának első promóját. Elsőre eléggé semmitmondó, meg sem közelíti például a pár évvel ezelőtti X-Faktor beharangozót, de legalább van.

A címadás is érdekes, tegnap este jim455 kommentjén röhögtünk: “Te Gizi, nézted eztet a Vojcot?”. Azt hiszem, ezt nem kell magyarázni. A wikipédia szerint azonban nem mindenhol tartották meg az angol címet, például Argentínában, Ukrajnában sem. Lehet jobb lett volna “A Hang”. Egyébként alig egy hónapja elmélkedtünk a The Voice-ról ebben a posztban. (Amúgy a TV2 station voice-a nem mondja, hogy , pedig ott van a címben.)

66 hozzászólás Ne habozz!

fetomy - 2012. 05. 26. 13:58

Én emlékszem még itt nemrég volt téma valamerre, és írták néhányan, hogy remélik nem “A Hang” néven fog jönni :)

Szerintem pedig pontosan jó, hogy nem “hangosították” a címet. Baromira jól néz ki a Voice logó, és egyszerűen így jó ez, ráadásul dö nélkül még annyira nagyon nem is “kűfődies” és nem fog hülyén hangzani, hogy “…a Voice…”, mintha “…a The Voice…” lenne. Nagy plusz annak, aki így döntött. Lehet egyébként így olcsóbb volt megvenni a cuccot :DD

Nagyon kíváncsi leszek a zsűrire, főleg mert ez a műsor úgy 80%-ban azon múlik majd. Viszont nagyon örülök, hogy végülis behozzák, remélem nagyon sok megkötést kaptak, és akkor még szurkolok is a tv2-nek, hogy robbantson :)

winnie - 2012. 05. 26. 14:00

a dö dolgot én írtam oda, csakis azért, mert a logón rajta van, de a hang nem mondja, egyébként nem téma nálam, hogy kell-e vagy sem:)

fetomy - 2012. 05. 26. 14:03

looooool most találtam, Kiskegyed epic fail:

http://www.kiskegyed.hu/showbiznisz/the-voice-tv2-enekesek-115161

“A The Voice amerikai szériájában csak “A” kategóriás sztárok lépnek fel, ahogyan erről tegnap már volt szó a Kiskegyeden. Olyan képzett énekeseket versenyeztetnek mint például Christina Aguilera, Cee Lo Green, vagy éppen Adam Levine.”

harmundo - 2012. 05. 26. 14:07

@fetomy: és azok a előadók, akiket felsorolnak, te jó ég…

jim455 - 2012. 05. 26. 14:15

De jó, benne vagyok a posztban…
Hát ja, másokra gondolva jobb lett volna a “A Hang”(nekem mondjuk mindegy), de a lényeg hogy a zsűri, és úgy az egész műsor rendben legyen.Amúgy a cseh/szlovák logó H betűvel kezdődik.

jim455 - 2012. 05. 26. 14:16
Shaba - 2012. 05. 26. 14:17

6 Megasztár, 2 X-Faktor, 4 Csillag Születik után… hú de nagy szükség van rá. :PPP

Shaba - 2012. 05. 26. 14:18

“Itt csak a hang számít.” – Akkor ezek szerint a Megában nem csak az számított? Ráadásul kikiáltották “Év hangjának” a korábbi győzteseket…

harmundo - 2012. 05. 26. 14:20

Shaba: abban a műsorban, amit te is említesz, az előadásnak is fontos szerepe volt, mivel a komplett performanszot díjazták, nem csak az előadó hangját.

Mondhatni: a megában pakkot készítettek, a dö vojszban meg csak hangot fedeznek fel, aztán mehet tovább a megakakiba, hogy felfedezzék benne az előadói tehetséget is ^^.

VanillaSky - 2012. 05. 26. 14:29

“de legalább van. ”

Vitatkoznék ezzel. Valószínűleg ez az ország rendelkezik a népesség arányában, az egy évben felépített legtöbb tehetséggel. Folyamatosan tehetségekkel szórják tele a hangos dobozt. Megasztár, X-Faktor, Csillag Születik, most majd ez néhány évig.

Ezekből a műsorokból már nagyjából 100-200 tehetséget az országnak “adtak”, ha 2-3-ból lett valami már nagy szó a többi meg jó fél évre a blikkbe mellplasztikára.

winnie - 2012. 05. 26. 14:31

shaba: a közönség szereti, meg sose baj, ha vannak ilyen műsorok, mert minden évben felnő jó pár ember, akinek ez kiugrási lehetőség lehet. régen, ha valaki tehetséges volt, nem sok esélye volt befutni. a mostani reality-kkel sokkal több van. ők is nyernek, a csatorna is, a bulvársajtó is és sok néző is:)

CyClotroniC - 2012. 05. 26. 14:34

Egyébként hozzáteszem, hogy az eredeti formátumban sem CSAK a hang számít… Persze forgásnál még igen, de onnantól már közel nőnek az emberek a mentorokhoz, személyes szimpátia is bejátszhat, vagy taktikázás, hogy kire szavaznának többen, tehát kinek lenne több esélye. Sokszor a párbajnál már összekerül két nagyon hasonló és nagyon jó, hogy később ne osszák meg a szavazatokat, és hát minden SMS-ező felett sem áll egy hang-ellenőr, aki a kezére csap, ha nem a füle alapján szavaz.

Egyébként szerintem egyedül a válogató szakaszában különleges a külföldi formátum, mert a LIVE-nál az X-Factor beelőzi, bár többnyire a beleölt pénzzel és a grandiózussággal, ami itthon eleve hiányzik, tehát az RTL-verést én inkább egy jó zsűricastingban látom, a legjobban pedig az érdekel, hogy licenc mellett javul-e a műsor szerkesztése, vagy nekik aztán olyan mindegy.

winnie - 2012. 05. 26. 14:34

“Ezekből a műsorokból már nagyjából 100-200 tehetséget az országnak “adtak”, ha 2-3-ból lett valami már nagy szó a t”

a 2-3, az inkább 12-15, akik nagyot húztak, ők tudták igazán megcsinálni magukat, ők lettek kvázi hírességek. de már ezért is megérte. a közönség meg nagyon szereti az efféle feelgood tévét, az ismeretlenek kitörését.

fetomy - 2012. 05. 26. 15:00

Az a baj, hogy a legtöbben annyira nem hajlandók utánanézni és úgy megítélni ezeket a dolgokat, hogy inkább vakon beszélnek baromságokat.

Közel sem 2-3 embernek segítettek ezek a műsorok, csak nagy részük nem szerepel a mindennapi médiában ezért úgy kezelik, hogy nincsenek sehol. Úgy fél éve szedtem egyszer össze, és csak úgy mondom, hogy csak az első megasztárból van a döntősök közül 9, akik a mai napig zenével foglalkoznak.

Szóval ha valamiről véleményt formálok, akkor lehet utánanézni, vagy lejárathatom magam azzal, hogy hülyeségeket beszélek valamiről, amiről fogalmam sincsen.

jjncaa - 2012. 05. 26. 15:02

winnie, azért remélem tisztában vagy vele, hogy az éremnek van másik oldala is… mert oké, hogy sokan befutnak, de a “sztárkultúrában” még többen buknak el, a sok fantáziavilágban élőről nem is beszélve

Samott - 2012. 05. 26. 15:02

En mondjuk mar a Megasztar kapcsan se ertettem ezt az “ev ferfihangja” dolgot… az idei X faktor meg el se kezdodott, hogy lehet ezt mar tavasszal deklaralni? Es akkor meg csak a “tehetsegkutatokrol” beszelunk, mintha mashol nem is tunhetne fel egy johangu ferfi…

Daneee - 2012. 05. 26. 15:04

tv2-n lesz, szóval bukta.

VanillaSky - 2012. 05. 26. 15:11

~fetomy

Szánom-bánom vétkemet Mester! Világosíts fel – engem, mint tudatlant – hogy ki az a 9 ember akit megtalálhatok egyszerű halandóként a média világában? Merre keressem őket? Billboard, MAHASZ? Egyáltalán ki nyerte a Megasztár 1-et? Sajnos eleddig egyik tehetségkutatóhoz sem volt szerencsém, így mezei rádióhallgatóként néha-néha belefutottam egy tehetségkutatóban felfedezett emberkébe. De ha már egy műsor, egy szériájából kijött 9 (!), akkor valamit nagyon nem tudok. Szóval kik ők? Remélem, hogy a “zenével foglalkoznak” kitétel nem arra vonatkozik, hogy a Media Marktban árulnak cdt vagy Karakószörcsögön tanítanak ének-zenét 6. osztályosoknak.

Haenilion - 2012. 05. 26. 15:22

Csak ne a piaci kofa és a porszívóárus vezesse a műsort, mert akkor a szememben elveszíti a hitelét, bárkik is lesznek a zsűrik…

vape - 2012. 05. 26. 15:34

A cím szerintem jó: The Voice – Magyarország hangja. Ha a Szieszájt (röviden csíí), Szonyadóreszt is megtanulta a nép, nos, akkor ezzel sem lesznek bajban. Így legalább a “V” is megmaradhat a logóban.

Előtte mondjuk lehet, hogy kellene keresni pár új műsorvezetőt a projekthez. Műsorvezetőkkel ugyanis bajban lesznek, mert a Tilla-Claudia páros már egy picit sok, és elfáradtak.
Tartár Csilla meg borzalmas.
Szekeres Nóra is.

Más meg hirtelen nem jut eszembe (de, egy Gombos Edina – Váczi Gergő páros) – ez ugyanolyan ciki, mint a másik csatornán az orrvérzésig nyomatottak. Oké, ott gondolnak a (szomorú) jövőre – nevelik a zutánpótlást: zseléreklám Viva Ben-t (LOL), meg az éppen válni készülő nemtudomkicsoda Vivien-t.

LoGi - 2012. 05. 26. 15:48

De jó lenne, ha összetudnának szedni egy jó bagázst.

fetomy - 2012. 05. 26. 15:55

VanillaSky

Ja bocs, tehát akkor tulajdonképpen annyira nem tudsz semmit a témáról, hogy azt sem tudod kik valók a megasztárból és kik nem. Így aztán sok értelme van beszélni veled a témáról. Mondjuk a helyedben nem biztos, hogy játszanám itt az agyamat, ha ténylegesen olyanba beszélsz bele, amiről semmit nem tudsz, bár ha valakit ennyire nem zavar, hogy háttér nélkül okoskodik, nyilván azzal sincs baja, ha még utána is az ő arca nagyobb :)

Egyezzünk meg annyiban, hogy a Te mércédet elhiszem, hogy 2-3 ütötte csak meg. Sőt, csodálom, hogy van 2-3 magyar ember, akit te elfogadsz mint befutott zenész. Én azokat veszem sikeres felfedezésnek, aki azóta is meg tud élni a zenéből, akkor is ha nem megy minden nap a rádióban,mivel ha pl. én elindulnék egy tehetségkutatóban, azt azért tenném, hogy megélhessek abból amit szeretek, az már csak álomrész, hogy konkrétan a top előadók közé tartozzak.

kameraman - 2012. 05. 26. 15:57

Nem mindegy milyen? TV2 úgyis bukja. Egyszerűen képtelenek normális dolgot összehozni.

kiskiraly - 2012. 05. 26. 16:00

vape: Ja. Új műsorvezetők és teljesen új zsűri, mert így annyi fog leesni nézőknek, hogy ugyanaz a műsor csak a díszlet új.

fetomy - 2012. 05. 26. 16:05

Ja amúgy 1. évad:
Tóth Vera, Oláh Ibolya, Dér Heni, Gáspár Laci akik gyakrabban szerepelnek rádióban, Hajdú Klára mondjuk nem annyira, mivel a Rádió1 sajnos nem nyomatja a jazz-zenét (Balázs Elemér Group, nem tudom hallottál-e róluk).

Ez 5 énekes akiket hallhatsz a rádiókban. Kihagytam Galambos Dorinát, Schmidt Verát, Bartók Krisztiánt és Mujahid Zoltánt akik közül előbbi kettő még tanul és zenél zenekarával, Bartók Krisztiánt aki egy időre abbahagyta a zenélést, és Mujahid Zoltánt aki még csak dolgozik új albumán és tanít (feltételezem valami szutyok érdemtelen helyen).

És ez csak az első év.

CyClotroniC - 2012. 05. 26. 16:14

VanillaSky: Színházban páran kiköttek… Gáspár Laci, Bálint Ádám, Puskás Péter meg asszem Póka Angéla is kapott egy szerepet most a Merlinben. Meg az első 3 szezonból még most is sokan énekelnek, zenélnek.

Amúgy alapvető különbség, hogy az első három széria rengeteg tehetséget és ami fontosabb, egyéniséget termelt ki, és több mint a felük valamilyen zene-közeli helyen kötött ki, csak nem mainstream előadókról van szó, mert más volt a műsor szemlélete.

Itt hozzá is tenném, hogy az első 3 Mega-szezon szerintem színességre bármelyik külföldivel felvette volna a versenyt, mert akkor nem tucatarcú tinisztárokat akartak felhajtani, és oda még zenészek is mentek, vagy legalább olyanok, akiknek volt valami művészetképe…

Emlékszem még az 1. szériára, ahol mindenki fikázta szegény Schmidt Verát (ott a kedvencem volt), pedig a saját száma baromi jó volt, és érdekes hangszíne is volt. Meg általában az első három évad során nem volt egyetlen olyan adás sem, hogy ne történt volna valami nagyon emlékezetes pillanat.

Lehet, hogy érdemes lenne az első 3 évből egy sorrendmentes Top10 előadást feltúrni a netről, mert nagyon-nagyon durva különbség volt a Mega4-5-6-hoz és az X1-2-höz mérten.

vape - 2012. 05. 26. 16:21

@kiskiraly: muszáj lesz újítani, mert ez már izzadságszagú nagyon… a zsűrit is jól meg kell választani, különben ez is süllyesztő…

AlrightSir - 2012. 05. 26. 16:34

Istenem, én nagyon szkeptikus vagyok. Ahhoz, hogy üssön, temérdek sok dolgot kell összehoznia a TV2-nek: tehetséges emberek, szakértő zsűri, kreatív szerkesztők és valódi szakemberek, élő zenekar és normális műsorvezető(k). Ha összeszednék magukat, akkor könnyedén versenybe szállhatnának szombatonként az X ellen, de ahhoz nagyon sok energia, pénz és szakértelem kell, amiben hát valljuk be, a TV2 nem nagyon bővelkedik.

jjncaa - 2012. 05. 26. 17:05

fetomy, szerintem senki nem írt olyat, hogy az ilyen műsoroknak SEMMI értelme, a Megasztár 1-2. szériáját még én is nagyon bírtam, mert tényleg színvonalas volt a mezőny. De ahhoz azért kicsit az ország, hogy félévente fel lehessen tölteni egy karaoke-énekes “tehetség-kutatót” (mert ez nem más, kár tagadni) tényleg sokra hivatott emberekkel, vagy ha legalább más műfajoknak is lenne lehetősége nagyközönség elé kerülni… Utóbbi tudom irreális, mert “ez kell a népnek”, de annyira azért már mégse, látva az MSZ6 gyenge nézettségét

Egy szó, mint száz, én ezt utálom a kereskedelmi tv-kben, hogy sose mernek kockáztatni, újat húzni

sanyi88 - 2012. 05. 26. 17:55

Hooligan azt kérdezném, hogy ez az THE VOICE új tehetségeket keres vagy lehetőséget ad “újra” azoknak akik egykor korábbi tehetségkutatókban szerepeltek, de azóta nem annyira futottak be mint pl Caramell, Tóth Gabi, Wolf Kati … ?

toxi - 2012. 05. 26. 18:01

Hát ahogy tegnap este is furcsálltátok ti is mikor lement ez a promó elöször úgy én is, és most azt mondom lehet bejön a tv2 az 1 évad de még ebbe se vagyok biztos.Egy ilyen sikeres műsor elsö promóját így elpazarolni az egyik kitudja hányadik reklámba igen nagy baki.Minimum azt kellet volna hogy a reklámoknál egy sima Voice szöveg 5-10mp-be majd a végén egy ütős 20-25mp promó. Kihangsúlyozva hogy ez mért is más mint az eddigiek.Ha már ezt elrontották akkor mit várjunk/várjanak a kevésbé tájékozott nézők a műsortól főleg egy ilyen csúfos mega évad után.

Thomas - 2012. 05. 26. 18:02

Természetesen új arcokat keresnek, de nyilván azokat sem fogják elhajtani, akiket egy korábbi tehetségkutatóból ismerhetnek már az emberek, mert ez mindig növeli a nézettséget. Azonban általad felsoroltak nem jó példák, mert ők nyilván befutottak annyira, hogy jól megéljenek a zenélésből, és az eddig kialakított hírnevüket sem kockáztatnák egy újabb szerepléssel.

CyClotroniC - 2012. 05. 26. 18:05

sanyi88: Ez a TV2-től is függ, mert itt általában toborozzák a mezőnyt már a válogatóra is, szóval a legtöbb indulót meghívják… De érdemes elolvasni ezt: http://www.sorozatjunkie.hu/2012/04/21/megmentheti-e-a-hazai-tehetsegkutatast-a-the-voice/ (itt szerintem majdnem mindent említettem a The Voice-ról már)

CyClotroniC - 2012. 05. 26. 18:06

Thomas: Elsőre én is félreértettem, de szerintem ők arra példák a részéről, hogy a többiek MENNYIRE NEM futottak be :)

sanyi88 - 2012. 05. 26. 18:08

Az biztos, hogy mindenképp új gyártásvezetőre, műsorvezető(k)re, és természetesen új zsűrire lenne szükség!

A zsűriben (lehetne):
Szekeres Adrienn
Zsédenyi Adrienn
Tóth Vera
Tóth Gabi
Lovasi András
Rakonczai Viktor
Berkes Gábor
Caramell
Ákos
Zorán

A műsorvezetőnek a következőkből választanék:
Harsányi Leventét, Kovács Áron, Szente Vajk (m1), Váczi Gergő, Bazsó Gábor & Winkler Róbert

Till Attila se öltözködni, sem műsort vezetni nem tud. Én Liptait még elviselem, bár már kezd sok lenni ő is egy kicsit!

A tv2 most alkothat. Csak ne azokkal az eberekkel készítsék a műsort mint eddig!

Saint - 2012. 05. 26. 18:28

Viszont múltkor vettem észre, hogy Liptai jól elmenne gonosz királynőnek a Once Upon a Time-ba.

vape - 2012. 05. 26. 18:29

@sanyi88: “A műsorvezetőnek a következőkből választanék:
Harsányi Leventét, Kovács Áron, Szente Vajk (m1), Váczi Gergő, Bazsó Gábor & Winkler Róbert”

Rossz választás lenne az összes – szerintem.

CyClotroniC - 2012. 05. 26. 18:47

Tilla amúgy egy meglehetősen komoly fazon, csak a TV2 ezt a “szerepet” várja el tőle péntek esténként. De a másik adón is ugyanez a vásári harsánykodás megy, ehhez azért ragaszkodnak az adók, mert ezt úgy látszik, hogy a többség mégis csak szereti. :-/

Haenilion - 2012. 05. 26. 18:58

Nekem nagy problémáim vannak a két műsorvezetővel, ahogy már írtam. Van egy Tilla, aki igazán csak ordibálni tud. Lehet hogy régen jó riporter volt, de a Big Brother óta engem nagyon idegesít a stílusa és a ruhái. Nem is szólva arról, hogy néha agyhalottként vezet műsort: tegnapi Szakos András elszólás, meg a 2/3-1/3 állásnál a hatalmas ÚRISTEN ordítása, mikor 1%-ot változott a szavazatok aránya.

Aztán ott van Klaudia, a magyar piacok pletykás asszonyok mintapéldánya. Azt várná el egy műsorvezetőtől az ember, hogy tartást, stílust és tempót adjon a műsornak (CSISZ-es kolleganői képesek erre). De ez a nő úgy viselkedik, mint az egyszeri karaoke énekes haverja, aki a felemásul sikerült produkció után jól hátba veregeti a fellépőt és poénkodik rajta. Szempillantás alatt bóvlivá varázsolja a pillanatot, és erre még rásegít az amúgy is szerencsétlen díszlet meg rendezés.

Hála égnek a Voice-ban nem meghatározók a műsorvezetők + remélem van jó pár oldal abban a több ezer oldalas útmutatóban arról, milyen kompetenciákkal kell rendelkezniük a műsorvezetőknek.

Thomas - 2012. 05. 26. 18:58

Ez az, nem Tilla nem tud öltözködni, hanem a stylist ezeket a ruhákat adja rá:) Mondjuk az már kérdés, hogy a riportokból az derül ki, hogy szíveden hord a színpadon minél extravagánsabb cuccokat:)

jim455 - 2012. 05. 26. 19:13

Tillával és Claudiával egyszerű a probléma:unalmasak,kiégtek,belefásultak…ENNYI
Az első őket kidobni+a zsűrit lecserélni, a pénzt pedig egy kicst sem sajnálni.pl.ettől a stúdiótól jóval nagyobb kell, sokkal több férőhellyel, amitől az egész műsor nagy volumenűnek hat.
Zsűri:
Caramel(őt már a megába is akarták, itt még énekelni is kell, úgyhogy ha vállaja sztem ott lesz)
Majka(nagydumás, és poénkodna ezerrel)
Ákos(sztem érte mindent megmozgatnak, már az Origón is írták)
Rakonczai(az eurovízión eléggé jó kritikákat mondott)
Lukács László(rocker frontot irányíthatná, de nem hiszem hogy vállalná, aztán ki tudja)
A nők már nehezebbek, csak tóth gabi ugrott be, igaz egy elég.

jim455 - 2012. 05. 26. 19:17

Ja, és Kasza Tibi.

Haenilion - 2012. 05. 26. 19:24

Nőnek ott van Koncz Zsuzsa, de szerintem nem vállalná, pedig ha csak a hang a fontos, akkor nálam ő a legalkalmasabb.
Bayer Friderika, rá meg nem emlékeznek.
Zséda szerintem esélyes.

Ha “TV2 style”-ban akarják továbbra is nyomni, akkor meg ott van Szandi :D

Thomas - 2012. 05. 26. 19:24

CyClotroniC: bocs, itt egy kicsit OFF, de még nincs kibeszélője… Duets-et megnézted már? Miért olyan borzasztó visszhangosak az előadások? Még durvább, mint a Megasztárban… szerintem ez így teljesen élvezhetetlen…

Hogy egy kicsit hozzá is szóljak, Kasza Tibit én is el tudnám képzelni a magyar Voice-ban, a humora megvan hozzá, még akár Majka is lehetne:) Meg Lányi Lala! És valami csajt még melléjük, és jó is lesz:)

winnie - 2012. 05. 26. 19:38

“En mondjuk mar a Megasztar kapcsan se ertettem ezt az “ev ferfihangja” dolgot… az idei X faktor meg el se kezdodott, hogy lehet ezt mar tavasszal deklaralni? ”

:) hisz ez csak marketing és szólamok. az üres címeket jól hangzanak, lehet osztiogatni őket, az viszont ne legyen meglepetés, hogy a tv2-t nem érdekli az rtl, nekik nem kell követni a konkurencia műsorait:)

jim455 - 2012. 05. 26. 19:39

Még eszembe jutott egy csaj: Dér Heni.

CyClotroniC - 2012. 05. 26. 20:06

Thomas: A végigkövetését nem terveztem, de a bepróbálást pont holnapra, holnaputánra igen, hogy az esetleg nézőinek legyen hol dumálni, mert hát újdonság. Nagyon-nagyon jónak kéne lennie, hogy most nézzem végig, mert az ausztrál Voice-hoz se jutottam hozzá végül, és a britet se követem egy ideje még YouTube-on sem, pedig a 2-3 kedvencem jól szerepel ott.

Sherlock20 - 2012. 05. 26. 20:09

Én drukkolok, jól sikerüljön. De az biztos, hogy kell egy hatalmas stúdió, rengeteg pénz, új zsűri és műsorvezetők. Egy Ákos, Zséda, Rakonczai, Caramel zsűri akár még jó is lehetne… Műsorvezetőre ötletem sincs, ebből a szempontból (is) az RTL jobban áll, tv2-nek szinte nincs is szalonképes embere.

Meg lassan elkezdhetnének jó kis perces promókat tolni esténként, bemutatni benne, mi is ez. Augusztusban meg tolni a rengeteg óriásplakátot. Remélem minél hamarabb elkezdik már szeptemberben, és bepróbálják szombaton az X-F. kezdése előtt. Ha kapna a Voice egy hónap előnyt, és jól összerakják, lazán verhetné a Faktort…

AlrightSir - 2012. 05. 26. 20:10

Azért abba is gondoljunk bele, hogy a zsűrinek komoly szerepe van az énekesek produkciójának kiválasztásában és összerakásában. Ez azért nagy tájékozottságot igényel zenei téren, habár biztos vannak segítőik is. Szóval a fent leírtak közül az előbbi miatt pl. Kaszát, Majkát vagy Bayer Friderikát nem tudnám elképzelni. Férfit könnyebb találni (Ákos, Caramel szerintem kitűnő választás lenne), énekesnőt már nehezebb. Tóth Gabi esetleg jó, vagy személy szerint (!) Király Lindát is szívesen látnám.

jim455 - 2012. 05. 26. 20:27

Szerintem elsőre biztosan nem merik összerakni az X-el, ha a premier véletlenül egy óriásit bukna, az sokba kerülhet…megy péntekre.Ha ezt jól bepromózzák meg kell lennie a közel 2 milliónak.

bombi - 2012. 05. 26. 21:00

http://www.youtube.com/watch?v=hVZZQN5Zq9I&feature=youtu.be&t=39m8s

39.perctől érdemes figyelni.. nem mond hülyeséget! :D

joci83 - 2012. 05. 26. 21:02

Kihagytátok Szulák Andit. A számaiért nem vagyok oda de kiváló zsűritag lenne belőle, ráadásul a Társulat című műsorban már bizonyított, nagyon humoros volt. (Ebben a műsorban az “István a király rockopera felújított változatához kerestek énekeseket, a 25. évforduó alkalmából az M1-en.)

PandacsökiBoborján - 2012. 05. 26. 21:04

Szerintetek felmérik valamilyen közvélemény-kutatási módszerrel Magyarországon, hogy egy adott műsorban milyen elemek/panelek tetszenek az embereknek? (Pl. az előbb említett harsány műsorvezetői stílus, station voice, egy program vizuális arculata, a Barátok közt egy-egy történetszála.) Vagy úgy vannak vele, hogy a már berögzült dolgok működnek igazán?
Mert szerintem az utóbbi lehet az igaz.

Mexikóban pl. folyamatosan kutatják kérdőívezéssel, hogy a telenovellákban a “bejön-faktoron” mi ér el magas szintet és mi nem, ezért sokszor esnek át ezek a szériák változtatásokon, felrúgják az eredeti terveket: kiírnak szereplőket, megváltoztatják a karakterek jellemvonását (ha nem passzol az a színészhez), lecserélik egy figura ruhatárát, sőt, olyan is előfordult már, hogy egy sikerregényen alapuló telenovellát nyújtottak a nézők kedvéért meg több tíz résszel, s sok szálat meg is változtattak (az író kifejezett kérése ellenére).

jjncaa - 2012. 05. 26. 22:13

Pontosan az utóbbira céloztam pár kommenttel ezelőtt. Vannak a “jól bevált” panelek, ebből a keretből csak a legritkább esetben mernek kimozdulni a csatornák (holott ebben a monopolhelyzetben igazán kísérletezhetnének is), Puzsér, mint belógatott médiaszereplő ezért tűnt akkora “újdonságnak” pl.

Zolika - 2012. 05. 26. 23:28

“Az első őket kidobni+a zsűrit lecserélni, a pénzt pedig egy kicst sem sajnálni.”

Végülis a legkönnyebb azt írni, hogy a másik ne sajnálja költeni a pénzt…

fetomy - 2012. 05. 26. 23:35

AlrightSir: Hurrá! Azt hittem Király Lindát mindenki utálja/lenézi itthon. Kétségkívül van egy fellengzős stílusa, de akár ő, akár Viktor igenis komolyan ért a zenéhez, és Linda pl. egy Xtina-féle félig utálom félig nagyon jó pick karakterre nagyon is jó lenne.

Kasza Tibi azért lenne jó, mert humoros, és mellette szintén ért a zenéhez.

De igazából az a helyzet, hogy ezt felesleges is találgatni, isteni áldás lesz, ha legalább 1 normális zsűritagot találnak (ahogy az X-ben).

CyClotroniC - 2012. 05. 27. 01:00

Csajra én még mindig Kozma Orsit mondom, de ezzel egyedül vagyok valszeg ;D

De tényleg, fiatalos, laza, nem lenne idegen neki a környezet, mert a Lounge rádión van beszélgetős műsora. Kipróbálta magát a mainstream zenében, több Jazz formációban énekelt már (most is működik a Kozma Orsi Quartet), volt színházi szerepe. Hátránya, hogy ha tényleg 1 nő lesz, akkor egy “nagyobb nevet” akarhat a TV2, pedig tökéletes lenne.

fetomy - 2012. 05. 27. 03:55

Pedig mondjuk pont nem a névre kéne menni. Név alapján ment az XF zsűrijébe 3, 1 meg totál névtelenül, mégis 1-0 az utóbbi javára… Mert épp az a gond, hogy aki “név”, az azért az, mert manapság sokat van TV-ben, rádióban, újságokban. Viszont mivel ez manapság egyenlő az “Ördög Nóri megszerette a melleit” jellegű információmélységgel, a nagy nevek nagy százaléka nagy sz….. :)

A Voice egyel komolyabb a többi tehetségkutatónál szakmai szempontból, itt elsődlegesen ha nem a szakmai hozzáértés alapján választanak zsűritagokat, akkor alapból el lesz cseszve az egész.

Mondjuk azért el tudok képzelni egy Pákó-Győzike-Bikicsunáj-KiszelTündi négyest, zsírkirályak lennének, hisz nézőcsalogató név mind. És az a vicc, hogy még ki is nézem belőlük…

jim455 - 2012. 05. 27. 12:28

Egy Tv műsorról beszélünk(a csatorna őszi vezető műsoráról),
aki megvesz egy ekkora licenszet annak nagyon sok pénze van, hidd el.A tv2 ne sajnáljon semmit, az rtl sem sajnált.

Ha sikereket akarnak elérni pl. olyat mint az X-factor(márpedig ezt akarják évek óta), akkor bizony rohadt sok pénzt rá kell költeni, sokkal többet mint a gagyi, kispórolt Mega6-ra, ami ugye jóindulattal is csak félsikernek nevezhető.Ezt az összes többi ország megtette aki megvette a jogokat(egy ekkora licenszhez ez elengedhetetlen).

jim455 - 2012. 05. 27. 12:29

Persze erre a kommentra válaszoltam:

“Az első őket kidobni+a zsűrit lecserélni, a pénzt pedig egy kicst sem sajnálni.”

jim455 - 2012. 05. 27. 12:30

Vagyis erre: ”Végülis a legkönnyebb azt írni, hogy a másik ne sajnálja költeni a pénzt…” :)

egy sitcom még belefér - 2012. 05. 27. 12:56

Ha jól emlékszem akkor ez is meg az X-faktor 3 is összel lesz nem?
kiváncsi vagyok, hogy hogy küzdenek meg egymással…

Thomas - 2012. 05. 27. 13:29

CyClotroniC: nagyon várom már a véleményedet a Duets-ről, most arra a következtetésre jutottam, hogy a HD release a hibás, mert az avi-ba is belehallgattam, és az nem visszhangzik. Már mindenféle hangbeállítást kipróbáltam, de szerintem nem nálam lesz a hiba, mert ezt a fürdőszobahangzást nálam még semmi nem produkálta. Figyi, tudok neked írni valahova, hogy ne itt offoljak?

DaMan - 2012. 05. 27. 19:53

Akárki mondta Lovasit, én támogatom! Nálam egy Lovasi – Ákos – Varga Zsuzsa(A lányok másra várnaaaak, emlékszünk?) – Rúzsa Magdi kombó ütne, Varga Zsuzsát annyira nem ismerem jellemre, de szerintem ő is vadócabb, a nagyon komoly vonalat pedig néha Ákos és Magdi képviselné. Jó lenne ez, de egy az egyben másolni kell a külföldi dolgot, nem baszakodni semmivel. A behívás is lehetne egy reklám-autóval, teljesen jó volt az a ‘na most kivisszük a mosogatófiúnak a kilincset a jövőjéhez’ dolog. Műsorvezetőnek én egy új/alig használt arcot szednék elő, a válogatóban amúgy sincs sok szerepe(szerencsére!), remélem a TV2 sem fog kontárkodni, hogy akkor kísérgesse az embereket. Jó az, ha ő a backstage-kávézóban dumálgat a családdal, aztán meg a monitor-szobában izgul. Teljesen jó. Szurkolok a TV2-nek, ez az ő nagy dobásuk, ha jól csinálják, akkor lemossák a már ismert és unalmas X-Faktort, csak mindennek normálisan kell működnie, nem úgy mint mostanában. Ja, és könyörgök, legyen normális méretű a stúdió! Ahogy néztem a Megában több helyet foglalt le a díszlet-színpad kombó, mint a nézők. Ez gáz. Kell a jól hallható közönség.

DaMan - 2012. 05. 27. 19:56

Na most egy vad ötlet műsorvezetőre: Péterfi Bori. Szerintem nem baj, ha nem egy hosszú tévés múlttal rendelkező ember vezet egy zenés műsort, hanem egy zenét. Annyi a para, hogy ha élő adásban előtör belőle a zenész és elküld egy mentort/versenyzőt a picsába. De hát lehet más is, de kihangsúlyozná a műsor zeneiségét egy zenész. Szerintem.

DaMan - 2012. 05. 27. 19:58

Bocsánat a harmadik kommentért(remélem nem tilos/parasztság), esetleg Lévai Balázs lehetne még műsorvezető, a Dob+Basszus-ban jó volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz