login |

Gossip Girl: vége az 5. évadnak – írta Sasha86

2012. 05. 31. 15:36 - Írta: vendegblogger

35 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Anno a második évad vége felé daráltam le a Gossip Girl addigi részeit, és örültem, mert végre megint volt egy új sorozat, ami a műfaj minőségibb szegmensét képviseli. Tele volt jó és erős karakterekkel, alapvetően “szép szereplőkkel”, jó ruhákkal és persze kiaknázatlan lehetőségekkel, mindezt persze főleg a szerelmi szálakra értem. És most, 5 évad után sajnos pont ez az, ami miatt halálra ítélte magát a sorozat: elfogytak az új ötletek, és mindent kezdtek az elejétől. Nem győzöm hangsúlyozni: sajnos.

Valahol a 3. évadban indult meg a hanyatlás, de még talán a 4. szezon is belefért, viszont az 5. évad már teljesen felesleges volt, ráadásul bődületesen rossz lett, a minőség nem csak esett, hanem szó szerint eltűnt. Pedig olyan szépen indult. Az első két résznél azt éreztem, feltűnik egy új irány, ebből még lehet valami, de aztán visszajött a mókuskerék és tudtam, ebből nem lehet kikeveredni.

Úgyhogy megérett a kaszámra a sorozat, olykor még megnéztem egy-két részt, persze a finálét is, de a helyzet nem lett jobb. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Sajna már a finálé promója előrevetített egy meglepő(nek ítélt) pillanatot, már ez sem volt jó jel. Na de ne haladjunk ennyire előre, nézzük szépen sorban. Bart Bass visszatért! Na ez volt a nagy WTF pár résszel ezelőtt, de én először el sem akartam hinni, és ez nem az a meglepetésemben a kezemet a szám elé kapó pillanat volt, hanem inkább amolyan “nem hiszem el, hogy tényleg ennyire nincs már az íróknak ötlete, ezt most miért kellett?”-momentum.

A pasi halálakor éreztem azt éppenséggel, hogy Chuck karaktere kezd izgalmasabb, mélyebb irányt venni, jobb lett a szerelmi szál is, nade hogy a halálból hozzanak vissza egy karaktert, akitől nem is egyszer, hanem kétszer (a harmadik évadban is volt egy epizód, amikor Chuck felidézte az apját valamilyen apropóból) elbúcsúztunk, nagyon nem hiányzott, kétségbeesett lépésnek tartottam a húzást.

Jöhetnek a kötelezően megemlítendő karakterek. Lola és Ivy vannak (na és? kit érdekelnek?), Lola épp bosszúra bujtotta fel Ivy-t némi pénzzel, de az, hogy hivatalosan távol akar maradni a piszkos dolgoktól elég hiteltelen lett. Nate karaktere rettenetesen kiüresedett, talán az eredeti banda legszürkébbjévé vált, a Dianával való viszonya már az elején sem volt valami nagy szám, a végén pedig kifejezetten irritált, akárcsak Liz Hurley, akinek a sorozatbeli szerepe borzasztó csalódássá vált.

Igen, mondta, hogy ő Chuck anyja, ettől még nem lett érdekesebb, nagy pozitívum, hogy ő nem tért vissza a végére. Lily-t és Rufus-t mindig szerettem együtt és külön is. Amikor Cece végrendelete miatt visszakényszerültek Brooklynba, azt valóban jó húzásnak véltem, de gyorsan váltottak, jöhetett a kiszámítható szakítás, elvégre már harmadik éve házasok, nehogy már unalmasak legyenek. Mégis azokká váltak, nem is nagyon érdekel, hogy összejönnek-e újra.

A Dan-Blair-szál. Ilyen még úgysem volt, gondolták az írók, s nem is volt rossz elképzelés főleg, ahogy elindították a második rész környékén, csakhogy a páros tagjai között egyszerűen semmi kémia sincs. Egy egész rész szólt a kettőjük közötti forró szexualitásról, de ez végül csak az írók szerint valósult meg, nálam csak biztossá vált, hogy ennek a vonalnak nincs jövője. Persze, véget is vetettek neki, hiszen mind éreztük, ez csak azért kellett, hogy kicsit távol tartsuk a Chubk-Blair-szálat, mert a végén annak kell jönnie és láss csodát, jött is! Nem baj, jó lenne az újrakezdés, ha nem századszorra lépték volna meg, és a néző nem tudná pontosan már részekkel előtte, hogy ez következik.

Egyébként az említett két karakter is nagyon sokat romlott idén. Blair nemcsak öltözködésileg (pedig ez kötelezően jó kellene, hogy legyen, hiszen a divat a sorozat egyik építőköve), de természetét tekintve is leadott  szintből – Blair Waldorf már nem a régi. A fináléban sem csinált mást, csak Dan és Chuck között szaladgált arról már nem is beszélve, hogy az egyik jelenetben még Dannek bizonygatta, hogy szereti, csak még nem képes kimondani, tíz perccel (nem résszel!) később meg Chuck-nak vall szerelmet. Olyan érzésem volt, mintha egymástól független több író körmölné a sztorit, amit aztán ömlesztve kapunk meg, ellentmondásokkal telve. Egyébként ez jellemezte a teljes évadot is.

Chuck Bass sem a régi már, értem én, hogy az apját is azért hozták vissza, hogy a szemétkedéseinek köszönhetően újra legyen oka arra, hogy badass lehessen (meg, hogy megint elutasíthassa Blairt, de már ezt is láttuk valamikor…), de ez már nem ugyanolyan, a dialógusaik helyére szinte mondatról mondatra kitehetném a macskakörmöt, sajnos mind megvolt már, és a dráma sem üt, mint anno a második vagy harmadik évadban. (Sokan írtátok, hogy az lenne a jó lépés, ha nem lennének együtt, ezt megkaptuk a fináléban, erre jön a záró jelenet, és újra elhúzták előttünk a mézesmadzagot, részemről kösz, de nem kérem.)

Serena Van der Woodsen. A karakter, aki miatt elkezdődhetett a sorozat, ő volt az origó, amire egy ideig ügyesen építettek. Viszont az ötödik évadban már semmit nem tudtak vele kezdeni, amikor pedig észrevették, hogy hanyagolva van, kitalálták, hogy hopp, legyen megint Danbe szerelmes, a fináléban pedig feküdjenek le egymással. No komment?

Azért voltak pozitívumok is a szezonban, s csak ezek miatt maradok a hatodik, és egyben befejező évadra – a befejezés önmagában is plusz pont.

Serena ismét drogos, ribis lett a végére, ez az énje pedig még nem igazán szerepelt az öt év alatt a flashbackeket meg néhány halovány próbálkozást kivéve. Visszatért Georgina, bár rövid időre, de hátha marad, az ő kavarásai ütősek szoktak lenni, reméljük most is így lesz. Ha már visszatérők, örültem Jack Bass-nek is, színfolt volt, de elég belőle ennyi. Nagy piros pont Margaret Colinnak, aki Blair anyját játssza, az ő teljesítménye (és karaktere) a kezdetektől kiváló, s bár csak pár jelenete volt a fináléban, azok erősek voltak, mint mindig. Ja, és pár kivételt leszámítva a ruhák és a zenék is rendben voltak. Ennyi.

Összegezve a hatodik évadnak csak a záró epizódját várom, de nem távozom véglegesen. Ettől még sajnálom, hogy az írók nem döbbentek rá hamarabb, hogy ez már nem működik, hiszen már a nézettség is nagyon gyér, de azért őszintén remélem, szép zárást kap a Gossip Girl, mert én tényleg szerettem. Ettől még nem lágyulok el, az évad 10/2, a zárás 10/3 és nagyon, de nagyon bízom egy erős hatodik évadban.

Xoxo: egy reménykedő rajongó.

35 hozzászólás Ne habozz!

LuPuS - 2012. 05. 31. 15:43

Nos van igazság benne, a hanyatlás már régen elindult.

Lassan Chuck összejön Dorothával,
Blairt megmenti egy brooklyni hot-dog árus,
Serenát ne megy f_sz hanem 3 fogja majd egyszerre….

Amikor a mindenki mindenkivel körök jönnek akkor sajnos le kell húzni a ROLOT….

Akira8 - 2012. 05. 31. 15:53

SPOILER:

ha minden igaz akkor nem az lett hogy Liz H. mégse az anyja? valami beetetés volt, vagy nem?

Pudli - 2012. 05. 31. 16:04

Hát ez az évad tényleg borzasztó volt, én is csak a végére vagyok kíváncsi, hogy zárják le. Amúgy Liz nem Chuck anyja csak azért mondta azt, hogy ne derüljön ki, hogy Chuck apja adta a vért mert nem halt meg. Amúgy én már nagyon unom ki az apám ki az anyám huzavonát, a szeretem Dan-t utálom Dant ugyanez Chuck és Balir-el. Minden évadban előjön a ki a Gossip Girl de már valahogy ez sem érdekel. :)

A legfőbb kérdés miért nézem meg de nem tudom.

Timi - 2012. 05. 31. 16:05

Pedig szerintem nagyon is jó lett volna Dan és Blair együtt. Én nem tudom, h ki az aki még élvezi a Chuck és Blair párost, de szerintem baromi uncsi. Régebben én is Dan és Serena párti voltam, de most sokkal de sokkal jobban látnám Dant Blair mellett. Az első évad óta szívják egymás vérét és most végre összejöttek volna… jó volt ez, de hát vissza kell térni a lerágott csonthoz, mindig…

Emike - 2012. 05. 31. 16:06

Én 3 évadig bírtam nézni, de már akkor is uncsi volt, hogy annyi volt a sorozat lényege, h gazdag amerikai fruskák és “pasik” unalmukban nem tudtak mit kezdeni magukkal :S
No, meg a másik húzás az írók részéről, hogy ugyanabból a 4-5-6 szereplőből csináltak párokat, csak a tagokat cserélgették…

Jah és Taylor Momsentől kiráz a hideg… :S

Ahogy így olvasom a cikket, nem maradtam le semmiről az utolsó 2 évadban :)

daniel_007 - 2012. 05. 31. 16:10

@Akira8
szerintem aki ennyi évadnyi kavarás után meg tudja mondani, hogy kik Chuck szülei, az hazudik :D

egyébként nagyrészt egyetértek a kritikával, viszont azt meg szeretném említeni, hogy nekem a “Serena-lett-GG” vonal nagyon tetszett, de abban igazad van, hogy Nate-tel együtt az ő karaktere is nagyon kiüresedett/súlytalanná vált. az utolsó 11 részre maradok, de ha nem ez lenne az utolsó évad, lehet, hogy meggondolnám a kaszát.

bkd - 2012. 05. 31. 16:26

én a 3. évad közepén szálltam ki, nagyon önismétlősnek éreztem a sorozatot, már semmi újat nem tudtak kitalálni az írok. úgy látom jól döntöttem és ezek a hibák továbbra is megvannak a sorozatban:)

Zirowe - 2012. 05. 31. 16:28

Kb 3 hónapja kezdtem el darálni, eljutottam a mostani évad végére.

Már az elején se volt olyan nagy szám, de amire most vált, hát az vmi borzasztó.

Ez a “mindenki mindenkivel összejön”, mert az a fasza+hogy egy egész városnyi fiatal azt lesi neten, hogy ez a pár szerencsétlen mit művel, és ez legyen a mérvadó..
Eléggé szánalmas lett.

Lily is nagy rohadék lett az évad végére, Chuck apjának visszahozása eléggé szappanoperás lépés volt, főleg, hogy még Lily is visszaveszi.

Serena még nagyobb biatch lett, Blair pedig hülye volt végig.

A brooklyni apa-fia páros maradt hoppon.

Az meg hogy a kis imitátort nem rakták börtönbe, külön nevetséges.

Na mindegy, szerencsére utolsó évad jön.

gh - 2012. 05. 31. 16:41

a pontokkal nem vagyok full egyetértésben. kettő semmiképp, a három is sánítot. a finálés zene és a néha manifesztálódó vintage-hangulat miatt lehet négy – szerintem. you know, they are just young. (:

littleswallow - 2012. 05. 31. 16:42

A Dan-Blair párosítás pontosan leírja, hogy mennyire kétségbeesettek már az írok, és mennyire nem tudnak már mit kitalálni. Az összes karakter üres lett, egyedül Blairnek maradt még némi kisugárzása. Túl sokáig húzták a Chuck-Blair es szálat is, sokkal ütősebb lett volna, ha a balesetkor jönnek össze (btw. a baleset utáni dolog, hogy B. azért nem jön össze Chuck-kal, mert hogy megígérte Istennek? őszintén?)

winnie - 2012. 05. 31. 16:45

yaze: köszi, oda van írva és ilyen nagyon sokszor előfordul (ld. a többi kritika) – csak ilyenkor az a baj, hogy hirtelen az OFF-ról kezd szólni minden, és érkeznek sorban a kommentek, amik nem az évadra vonatkoznak. holott a kibeszélő fő célja a lehetőség, hogy az olvasó leírhassa a véleményét. a kritika csak erre eszköz.

Fanni - 2012. 05. 31. 16:48

Én is hasonlóan érzek!!! Az elején mikor elkezdtem nézni, nagyon tetszett, kedvenc sorozatommá lépett elő! A 4. évad már nem volt ütős annyira, az 5.évadról nem is beszélve. Megfáradt a sorozat be kell látni! Blair karaktere az első évadokban volt nagyszerű, ugyanez Chuck! A finálé sem ütött, most én harcolok érted eddig te tetted…! most mi van??? Egyértelmű hogy Chuck és Blair a favorit páros ( nekem is)! De ez a se veled se nélküled , befásult dolog lett!!
Serenával se tudtak mit kezdeni, pedig érdekes karakter!
Számomra is nagy csalódás volt az 5.évad. Természetesen maradok a 6.évadra mert csak szeretem/ szerettem! Talán összetudnak hozni egy jó évadot , legalábbis egy jó finálét! Aminek szerintem sejtjük mi lesz a vége! ;))

myhero - 2012. 05. 31. 17:46

Nekem olyan érzésem volt az utolsó pár részben, hogy már a szereplők is legszívesebben abba hagyták volna az egész sorozatot…főleg Serena. Számomra nem ért többet az évad 10/1-nél, DE a befejezésre visszatérek én is.

Wysa88 - 2012. 05. 31. 17:50

Teljesen egyetértek, ennek az évadnak már köze nem volt az első kettőhöz, amelyek szerintem a legjobbak voltak. Ahogy leérettségiztek egy nagy nulla lett a színvonal. A legjobb példa: emlékezzünk az első évadban Blair elment gyónni a bizonyos első éjszaka után amit Chuck-kal töltött a limóban és ezt hasonlítsuk össze az 5. évados dél-amerikai stílusú nem lehetünk együtt mert megígértem Istennek típusú förtelemmel… Hát ide süllyedt a karakter 5 év alatt. És ami durva, nem csak Dan és Blair között nem volt szikra, de már Chuck és Blair között sem. Megszoktuk és tudjuk, hogy ők összetartoznak de hol vannak már az olyan jelenetek mint pl a 2. évad 3, 7. vagy 8. részében?? A terhesség nem szerepelt a posztban, pedig szerintem az is katasztrofális volt, a herceg hirtelen pálfordulása szintén, bár ott már az felidegesített, hogy hetek alatt eljegyezte Blairt. 6. évad csakis darálva jöhet szóba, nincs kedvem minden héten a fejem verni a falba :)

Evangeline03 - 2012. 05. 31. 18:19

Úgy vagyok én a sorozatokkal, ahogy a pasikkal. Vagy lángoló szenvedéllyel kezdek bele egy sorozatba (kapcsolatba), vagy rögtön érzem, hogy ez nem nekem való. Viszont, ha egyszer lángolok, akkor örökké kitartok és lehet bármilyen színvonalcsökkenés is, még sosem fordult olyan elő velem (még kapcsolatoknál sem), hogy kiszálljak belőle, elkaszáljam, mert időközben annyi szép emlékem lett és tényleg hozzám nőtt a dolog. Hát, így vagyok én a Gossip Girl-lel is. :)

Nagyon tetszett anno a sorozat mikor elindították, mert tele volt olyan zenével, amit imádok és olyan ruhákkal, amiket imádnék, ha megkaphatnék. Az alap story sem volt rossz, bár így utólag belegondolva tényleg szánalmas, hogy 5 fiatal életére izgul mindenki. A karakterek szimpatikusak voltak, a színészek is bejöttek.

Az utolsó évad szörnyen nyögvenyelős volt. Blair baromsága, hogy azért nem jön össze Chuckkal, mert akkor valami lesz vele, egyszerűen nevetséges volt. Ezt senki nem gondolhatja komolyan. Az pedig, hogy Dan-nel jött össze, számomra megmagyarázhatatlan volt.. :O:O:O

A Lola-Ivy csere utórezgése pedig, na meg hogy Lola apja Mr.Van Der Woodsen, baromira szappanoperás volt, Bart visszahozataláról nem is beszélve.

Liz Hurley engem speciel idegesített. Én nagyon bírom az angol akcentust, de az ő szájából annyira nem tetszett… :S

Természetesen, ahogy a bevezetőmben írtam, a színvonalesés ellenére is maradok a zárásra, hisz ahol egyszer elköteleződtem, ott kitartok.. :) Kíváncsi leszek, visszakanyarodnak e még az első, második évad minősége felé, vagy tovább zuhanunk a szakadékba. Némi reménnyel kecsegtet az Ivy bosszú szál, a Dan és Georgine kooperáció és Serena drogos ribancsága is. Meglátjuk. :)

nonches - 2012. 05. 31. 18:35

Az első két évad nekem nagyon tetszett, amikor még a St.Judesba meg a Constanceba jártak a srácok. De az utána következő egyetemi szálat elkezdték de kibontás már elmaradt. Egyáltalán pl. Dan hogy került a Columbiára? Josh Schwartznak Stephanie Savagenak a két producernek úgy látszik ez rész megy a legnehezebben ahogy a arancsvidéknek a színvonala is akkor esett nagyot, amikor “elmentek” Summerék a fősulira.
Az ötödik évadban amit el lehetett szúrni az el is szúrták az írók. Serena karaktere számomra érdektelen lett, amikor neki volt a jelenete már tekertem is előre részt. Bart Bass visszahozása??? Mi értelme volt? Chuck végre mutatott egy kis jellemfejlődést, nem esett bele minden lotyóba álló cerkával. Blair és az esküvője meg a terhessége: több részen át tervezik az egész hercegi esküvőt aztán meg amikor végre egybekelnek a rész vége már arról szól, hogy el fognak válni. Nate: Uncsi, uncsi, uncsi. Liz Hurley behozatala sorozatba írtó rossz ötlet volt, az a nő úgy irritált végig, főleg a beszédstílusa, mintha minden egyes megszólalásánál egy hányást próbálna elfojtani. Dannél egész évad alatt az járt a fejembe, hogy mikor fogják végre megborotválni, ez a göndör haj vmi borzalom volt. Lily és Rufus: Ők ketten voltak a favorit párosom, Rufus még mindig kedvenc de már Lily nélkül. Lily az egész évad alatt egyre lejjebb került, a tesóját börtönbe küldi azért mert el akarta szedni az anyja pénzét de magába már nem néz, hogy ő meg a lánya tanárát igazságtalanul zárta be jó pár évre a hűvösre. A befejező évadot még megnézem, de még mindig várom azt a tinisorozatot ami a kedvencem marad az első két évad után is :]

vidor - 2012. 05. 31. 19:03

Nagyon egyetértek a kritikával, kivéve egy dolgot: Dan és Blair. Nekem tetszett a száluk (bár ez is sokkal inkább a 4. évadban, mint ebben) üdítő volt mást is látni a Chuck-Blair szenvedésen kívül – viszont úgy ahogy van, az egészet elrontották. Lehetett volna végre valami újat írni, valami szokatlant, valamit, ami nem a fülemen jön ki, erre fogják, és szép ívben kihajítják a kukába. Mindegy, már megtörtént, csatlakozom azokhoz, akik csak azért maradnak mert a kövi az utccsó évad (ha nem az lenne, itt és most búcsút is intenék neki, de 11 részt már csak kihúzok valahogy).
Liz Hurley-től én is kiütést kaptam, alig vártam már hogy eltűnjön, Bart szála valóban szánalmas volt, ahogy Blair istenes hülyesége is (és úgy konkrétan a karaktere az évadban – egy gyenge, jellemtelen, pasikhoz/tól ragaszkodó/függő valaki volt). Túlságosan megszaporodtak a szappanoperai dolgok, és ez nagyon tönkreteszi az egészet.
Amit én várnék a befejező évadtól: Jennyt vissza, Serena-Blair barátságot/kibékülést, Dan/Georgina kavarást, Nate-nek normális szálat, Chucknak szintén (a második évad óta folyamatosan az apa fétise volt hangsúlyos, nem ártana neki valami új ezen, és Blairen kívül), vissza a régi, önálló, független Blairt, több poént (ott van Cyrus és Elenor vagy épp Dorota), Carter is feltűnhetne a záró évadban, és egye-fene még Vanessa is (akit úgy igazán rühelltem) cameozhatna egyet. De hogy ebből a mocsokból, amit maguknak teremtettek, hogy fogják 11 rész alatt kivakarni a sorozatot… rejtély számomra.
Jó lenne, ha ezúttal kellemesen csalódnék (de erre én már nem is számítok, hogy őszinte legyek).

Sasha86 - 2012. 05. 31. 19:39

Igazatok van, csomó szálat kihagytam (terhességes butaság, Istennel megegyezünk butaság, Chuck szülei körüli ramazuri Lola apja stb.), de a poszt már így is elég hosszú lett, és az a baj, hogy sajna csak a negatívumok miatt. Reménykedjünk egy jobb évadban.

r - 2012. 05. 31. 19:52

Teljesen egyetértek mindenkinek a véleményével, nagyon nagyot süllyedt a színvonal, sajnos. Számomra az volt a legfeltűnőbb, hogy egy egész évadon át nem tudtak mit kezdeni Serenával. Annyira uncsi volt, ahogy folyton csak azon hisztizett, hogy neki milyen rossz, nincs munkája stb. .És amikor a végén megláttam, hogy merre akarják a szálat vinni, Oo. Minek? Most kezdik az egészet előről???

A Lily szál a másik, amit nem értek, annyira gonosz lett az évad második felében, pedig szerettem nagyon.

Persze a 6. évadot is nézni fogom. :)

Evangeline03 - 2012. 05. 31. 20:27

@Sasha86: Ne aggódj, a kritika így is tetszett nekünk, hisz látod, gyakorlatilag mindenki egyetért.. :)

betti - 2012. 05. 31. 21:12

Abszolút egyetértek a kritkával. Borzssztó évad volt. Borzasztó. Nem is értem, miért nem kaszáltam el végleg (bár elég sokszor félretettem, valahogy mégis mindig folytattam), az évadzáró viszont végleg betette nálam a kaput. Az íróknak mindig sikerül nagy WTF-ekkel zárni, vagy legalábbis felkelteni az érdeklődésünket a következő évadra. De itt? Á, szörnyű volt.
A Blair-Chuck szálból már rohadtul elegem van, iszonyatosan lerágott, unalmas. Ha megnézitek, az első 12 részből kb. 7-8-nak az volt a vége, hogy Blair elmegy Chuckhoz látogatóba, és elmondja, hogy most éppen miért nem lehetnek együtt. Nekem pont ezért tetszett a Blair-Dan szál, mert akármennyire hiteltelen volt is, friss és érdekes volt őket együttlátni. De ezzel így ki is fújt.
Ami hihetetlenül bosszantott, az Blair folyamatos érzelmi rohangálása. Mert hogy ugye férjhez is ment. És akkor már voltak érzései Dan iránt is. Tehát hány pasiba volt egyszerre tudat alatt szerelmes? Röhej az egész.
Ja, meg terhes is volt. Elvetélt, de ezzel kb 1 percet nem foglalkoztak, hogy ezt hogyan élte meg. Végül is csak egy gyereket vesztett el. A legbosszantóbb az egészben, hogy úgy lépték meg a tavalyi évadzáróban a terhességet, hogy pontosan lehetett tudni, hogy nem lesz baba, az nem férne bele a sorozat kereteibe. Nagy meglepetés volt, hogy elvetélt, sok értelme volt az egész szálnak, gatula.
Azt már csak megemlítem, hogy Lily-ből és Serenáből mekkora r*bancot csináltak, egyik rosszabb mint a másik. Serena egész évben nem csinált semmit. SEMMIT. Ja, meg úgy egyébként az egyetemmel mi lett? Mert 1 évaddal ezelőtt mind jártak, most már egyik se. WTF.
Szörnyű évad volt, unalmas részekkel, kiszámítható szerelmi drámákkal, és egy-két egész jó száltól eltekintve (Dan könyve, GG kiléte), hitetetlenül elvesztettem azt a jó érzést, amit GG nézés közben szoktam érezni.
És a ruhák is szörnyűek voltak. Blair legtöbbször úgy nézett ki, mint egy 60 éves konzervatív párti képviselőnő. Kivéve a menyasszonyi ruháját, az csodaszép volt :)

Vexi - 2012. 05. 31. 21:15

Valahol a 3. évad elején abbahagytam. Úgy gondolom akkor most már nem is kezdem el bepótolni. Kedvem se nagyon lenne hozzá, hát még ha meg is van zuhanva a színvonal. Majd a sorozatzárót megkukkantom.

timcsi - 2012. 05. 31. 21:40

Már nagyon vártam a kritikát, hogy más is úgy gondolja-e a dolgokat ahogy én. Úgy látom igen.
Engem nagyon idegesített a Dan, Blair szál valahogy nem kompatibilisek egymással. Chuck és Blair valóban összejöhettek volna a balesetnél, erre az a hülye picsa megtért, ilyet én még nem láttam. Annyira szerettem volna ha összejönnek de ez az istenes dolog teljesen elvette a kedvem az egésztől, és a fejemet vertem a falba, hogy lehetnek ilyen hülyék az írók. Az meg már régen rossz, ha egy sorozat nem kikapcsol, hanem ideges vagyok miatta. A végét sztem ütősnek szánták de egyáltalán nem lett az, visszatértünk oda ahonnan kezdtük, bár Serenát megnézném én is drogos, alkoholista bitch-ként. Lily egy rohadék lett, tisztára mint az anyja. Kicsi Jenny-t visszahozhatnák, én simán összehoznám Chuck-al. Jah és Liz Hurley engem is idegesített, főleg amikor azt mondta hogy Spectator, meg Nate. Fúj azok a T betűk. Nem is tudom miért nézem még, sztem ez a sorozat egy önkínzó hülyeség amire ha rákap az ember nem tud lejönni a cuccról.:D

Rebeka - 2012. 05. 31. 22:13

Nem tetszett ez az évad nekem sem!!! Egyszerűen unalmas volt és vontatott! A 4.évaddal befejezhették volna, vagy legalább ezzel az 5.évaddal egy szép befejezés és kész! De ez így nagyot esett a szememben!
Blair és Dan szál : Sok bajom nem volt velük, de annyira unalmas volt ez az egész, majd Blair nyávogása hogy ő nem tudja mit akar… nee.. Mint ahogy fentebb írta valaki már Blair és Chuck között se volt meg az a szikra mint az első évadokba!!! Megfáradt már ez a páros is……és ez már mindent elmond , hogy talán jobb lett volna már befejezni…
Serena karaktere még mindig néhol idegesítő volt. Vele soha nem tudtak igazán mit kezdeni..sajnálatos. És ez hogy még a végén kettyint 1-et Dannel ..na ezt nem tudtam hova tenni. Miért kellett ez??? értelem nem sok volt, gondolták kitöltik a rész..de így igazán kár volt!
A 6.évadot megnézem én is, 11 rész. kibírható ha már eddig maradtam!

timcsi - 2012. 05. 31. 22:45

Már nagyon vártam a kritikát, hogy más is úgy gondolja-e a dolgokat ahogy én. Úgy látom igen.
Engem nagyon idegesített a Dan, Blair szál valahogy nem kompatibilisek egymással. Chuck és Blair valóban összejöhettek volna a balesetnél, erre az p*csa megtért, ilyet én még nem láttam. Annyira szerettem volna ha összejönnek de ez az istenes dolog teljesen elvette a kedvem az egésztől, és a fejemet vertem a falba, hogy lehetnek ilyen hülyék az írók. Az meg már régen rossz, ha egy sorozat nem kikapcsol, hanem ideges vagyok miatta. A végét sztem ütősnek szánták de egyáltalán nem lett az, visszatértünk oda ahonnan kezdtük, bár Serenát megnézném én is drogos, alkoholista b*tch-ként. Lily egy rohadék lett, tisztára mint az anyja. Kicsi Jenny-t visszahozhatnák, én simán összehoznám Chuck-al. Jah és Liz Hurley engem is idegesített, főleg amikor azt mondta hogy Spectator, meg Nate. Fúj azok a T betűk. Nem is tudom miért nézem még, sztem ez a sorozat egy önkínzó hülyeség amire ha rákap az ember nem tud lejönni a cuccról.:D

tiktak - 2012. 06. 01. 01:46

A diana – nat sexjeleneteknél én állandóan kínosan éreztem magam. Totál pedofil jellege volt számomra az egésznek. Liz H. pedig annyira pocsékul játszott hogy vetekedett a suburgatoryban alicia silverstone-nal.

Serena iszonyatosan idegesít. Egy ásóval nyitnám ki a száját,hogy ne úgy beszéljen, hogy szinte hallom a nyálfröcsögését. Chuck suttogása is az idegbajba kerget. Főleg úgy hogy semmi értelmeset nem mond. A karakterét kiherélték és a szülei körüli bonyodalom marhára nem érdekel. Erre a Blair-Chuck párosra meg nem találok szavakat. Ki a halált érdekel ez? Rufust mindig rüheltem. Lola meg a legsemmilyenebb karakter amit mostanában láttam.

tényleg jót azt hiszem blair anyjáról lehet mondani,aki minden hatodik részben tűnik fel. azt hiszem ez mindent elmond a sorozat minőségéről. és még pozitívumkén élem meg,hogy serena testvére végre eltakarodott (eric,vagy mi volt a neve) El nem tudom,hogyan lehetne mindezen javítani.

utálom ezt a sorozatot. Máshol ezt nem mondanám,csak egy sorozatjunkie oldalon,mert azt hiszem itt megértik az emberek,hogy mégis miért nézem…mert már végig szenvedtem ennyi részt! bár van remény,mert a HIMYM-t is kaszáltam ennyi év szenvedés után, talán jövőre ezt is sikerül.

Gubóka - 2012. 06. 01. 07:03

Engem Serena az első résztől kezdve idegesített. Nem tudom miért, de én róla valahogy nem tudtam elhinni ,hogy ő a pasik álma, mindenki kedvence stb. Vhogy nem hozta át a szerepet, így h jelentéktelen lett a karaktere még irritálóbbá vált. miért nem tudja becsukni a száját ? mindig tátott sájjal (biztos nagyon szexisnek akar tünni ) ténfereg.. na mind1 ez nem igen tartozik ide de ez nálam kiveri a biztositekot :D

Dan! Blair szánalom, Dan is szánalmas volt az egész sorozat alatt jószerivel

Rufust is sikerült kiherélni, aki egy független tökös karakter volt még az elején.

Chuck és blair külön külön oylan szempontbol poziitv iranyba fejlődtek, h normálisabbak lettek, bar ez igy tortenet szempontjabol uncsibb. de ezt még lenyelem, én őket együtt akarom látni. szóval megbocsájtom adolgokat :)

Nekem a top favorit Ivy.. sztem jól hozza a szerepet és én valamiert neki drukkolok.

Nekem az álom finale serena temetése lenne, ott lenne mindenki, ivy megjelenik mint fő orokosnő, lilyt valamiert sittre vagjak, geogrgina is királykodhatna valamit, dan rabered h serenet szereti és ott helyben szivrohamot kap és meghal. rufus meg járhatna bablevest vinni Lillynek.

h miért nezem a sorozatot? mert már csak egy évad van hátra.. és remélem valami feléd a régi bájából a sorozatnak..

SASI - 2012. 06. 01. 09:38

A kritika alapján nem bánom, hogy a 4. évad végén kaszáltam.

vidor - 2012. 06. 01. 13:33

Lehet offnak számít, de csatlakozom a Serenától kiütést kapókhoz… Borzasztó az a csaj, megszólal, és kitudnám rázni belőle a lelket! Miért nem lehet artikuláltan beszélni?!

nok - 2012. 06. 01. 18:08

Serenát mindig is utáltam, Jennyt meg vissza ne hozzák mert főbelövöm magam!!!! Gyűlölöm ha az emberek egyik napról a másikra ilyen brutál gonoszok lesznek! Tiszta dél-amerikai szappan fíling, na. Maradok, mert az uccsó évadot kibírom és kész!A lelkem mélyén reménykedek: hátha vmi jó kisül még…

dodo - 2012. 06. 22. 15:13

Amikor olvastam a kritikát konkrétan azon filóztam, hogy biztos nem én írtam-e :D Régen imádtam ahogy Blair és Chuck minden részben megalázott valakit, ilyen páros nem volt minden sorozatban. De mostanában csak magukat alázzák a nyálas viselkedésükkel: minek kell a két legjobb karakterből kigyomlálni a gonoszságot, mondván, hogy felnőttek? Az meg, hogy összehozták Dant és Blairt számomra legalább olyan elkeseredett húzás volt, mint hogy feltámasztották Bartot. Hogy a többi szereplőről ne is szóljak. Még Georgina is kezd unalmas lenni!

Aomi - 2012. 06. 29. 18:28

Én nem rég kezdtem el nézni és kb.1-2 hónap alatt megnéztem mind az 5 évadot :D Elejétől kezdve drukkoltam Chucknak és Blairnek és annyira beleéltem magam abba h mi van velük h a többiek nem is nagyon érdekeltek :D Szóval nekem izgalmas volt az egész és nagyon várom már a végét h kiderüljön mi lesz( bár sejtéseim vannak )

Az 5. évadhoz : Nem gondoltam volna h előállnak azzal h Bart Bass visszatér mert megmondom őszintén nekem sem hiányzott. Mert amikor “meghalt”,szerintem Chuck akkor teljesedett ki. Azt sem gondoltam volna h Dan és Blair??… Nem is tudom h süllyedhetett le idáig xD… Egyszerűen az egész h ők ketten…együtt…nem is tudom… egyszerűen irritált XD
Lehet h túl elfogult vagyok de nekem még mindig bejön a Chuck és Blair se veled se nélküled kapcsolata.
Nekem az sem jutott volna eszembe h visszatér a régi Serena,bár szerintem ez nem baj mert a 6.évadban kíváncsi leszek h fog ez előjönni és milyen hatással lesz a kapcsolatokra… mert szerintem ennek meghatározó szerepe lesz és nem hiába volt.

Már nagyon várom a záró évadot (október 8 :D )Egy szó mint 100 én még nem unom és irtózatosan remélem h Chuck és Blair végre végleg összejönnek és össze is házasodnak és lesz gyerekük :DD

M* - 2012. 08. 25. 00:49

Még valami: Nate haja.. ne mááár.. nem áll jól a baba pofijához ez a 40-es férfihez illő hátranyalt haj.. :))

Lina - 2013. 04. 02. 15:46

Én imádom a Pletykafészket! <3
Nekem nagyon tetszik a kedvenc sorozatom imádom. Főleg Blair-t és Chuck-ot, ők a kedvenceim. Igaz én még csak a 3.évadnál járok de nekem eddig nagyon tetszik. Remélem nincs igazatok és nem olyan szörnyű mint ahogy mondjátok:) Ez a sorozat tele van vicces jelenettel és sok sok romantikus dologgal is. Igaz néha néha nekem se tetszik hogy mindenki mindenkivel kavar de így jó ez az egész ahogy van! Nem láttam csak kis részleteket a többi évadból és az nem tetszik amikor Dan és Blair össze jön de ez van:) Nagyon nagyon szeretem ezt a sorozatot és igazán a szívemhez nőtt <3. Nagyon remélem hogy ha eljutok a végéhez jó lesz és nekem tetszeni fog!
:) <3

Gabica - 2014. 02. 12. 21:56

Sziasztok.
Szerintem nincs igazatok mert a cikk órájának a “kritikájában” is van ellentmondás. még az elején azt bizonyítgatja nekünk, hogy nincs értelme a sorozatnak a 3.évadtól és a végére odabiggyeszti nekünk, hogy alig várja a további részeket? Nem értem akkor most ezt a kritikát. Ha nekem nem tetszik egy sorozat nem nézem tovább.
Saját véleményem szerint nagyon jó sorozat. Jobb, mint a tipikus brazil sorozatok.
De közismert tény, hogy nem minden ember egyforma s így a véleményük sem. Valakinek ez, valakinek az nyeri el a tetszését.
Szerintem egy nagyon jó sorozat amibe vannak tanulságok is de szerintem nem mindenki nézi így.
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
(Ja és a “kritika” végén az az XOXO; Na ne már, ez itt ebben az esetben egy közhely)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz