login |

Rules of Engagement: vége a 6. évadnak

2012. 06. 04. 21:23 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

A sorozat még újabb etapra be lett rendelve, de már nagyon érik neki az a cancel. Mondjuk nálam is. Már nem is tudom miért nézem. Ti miért? Már az a pár ember, aki még maradt.

Mintha egyre több rossz döntést hoznának a Rules of Engagement készítői. Egyrészt Dunbar házassága egy katasztrófa volt, erre ők is rájöttek és korrigálták, de addig elment egy csomó rész. Aztán most meg behozták ezt a pösze csajt, aki elvállalta Várbörtönéknak a mostohaanyaságot. És basszus, itt még a drámába is belehúztak, hiszen azért a terméketlenség nem annyira vicces téma szerintem, szóval ahogy megéli a nő az egészet, hogy valaki más hordja ki a gyerekét, azon nem sokat lehet poénkodni.

Ott tartunk, hogy David Spade karaktere az egyedüli, aki valamennyire vicces, meg néha Várbörtön (Patrick Warburton, mielőtt valaki megkérdezi). De ez részenként maximum 1-2 poén, például amikor letett a nőkről a csábász és kiderült, hogy mennyire tehetséges csomó mindenben, viszont emellé ugye ott voltak a sokkal gyengébb szálak.

A finálé pedig nagy csalódás, olyan volt, mintha egy random rész lenne. Ezek szerint a sorozatfináléra tartják meg a gyerek megszületését, viszont így nem jutott ide semmi puskapor, maradt az átlag. Az évad valahol 4/10 körül hozható ki. Mostohán kezelt sorozat a Rules of Engagement, és ez szerintem minden rajta dolgozó lelkesedésén látszik már, bár a színészek mintha elengedték volna magukat a végére, elmosolyognak jeleneteket meg ilyesmi, teljesen fura.

18 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2012. 06. 04. 21:31

Teljesen egyetértek, de én tudom, hogy miért nézem. Mert béna vagyok, és semmit sem tudok kaszálni időben, azért. Meg a szép emlékek kedvéért. Az első évadot annyira szerettem, mint még sitcomot soha, mert nem az én műfajom. Igaz rossz látni, hogy hova jutottak, de sajnálom itt hagyni. Ezt az évadot csak Jeff és Timmy miatt éltem túl, meg azért van még egy csöpp kis bája az egésznek, amit még nem öltek ki belőle teljesen.

Lengabor - 2012. 06. 04. 21:46

valójában annyi drámát és egyéb 40 perces sorozatot kaszáltam, hogy a nagy, minőségi kötelezőkön kívül csak dramedyket, szitkomokat (és animéket) nézek. Ennél ugyanaz a helyzet, mint a TBBT-nál: a karakterek kedvelhetősége, megszokása nem engedi a kaszát, főleg akkor, ha még jól is szórakozol, hoz a 20 perc alatt annyi poént, amennyit elvárok, és ami miatt nem sajnálom rá az időt. Szerintem ennél a sorozatfinálé mindig totál random volt, 12 egy tucat alapon hozta ugyanazt, mint az évad korábbi részeiben. Ettől függetlenül most már inkább Russel-showra vagy 20 perc szerelmes, drámázós sorozatra kellene átkeresztelni. Viszont ahány ember, annyi ingerküszöb, ráadásul ha egy ilyet darálva néz meg, kevésbé tűnik fel a hullámvölgy jelenléte. Heti egyszer húsz perc nem sok, de nem is világmegváltó. Én biztos folytatom, mert mindig érdekel, mi lesz a “vége”. Már ha lesz, mert azért szitkomoknál ez is ritka, hogy normális befejezést kapjon. Remélem itt kitalálnak valamit.
BTW: van arról infó, hogy jön-e és ha igen, mikor a Viasat3-ra? Eddig egész becsületesen adták, bár gondolom ősznél előbb nem kezdenek.

fm! - 2012. 06. 04. 21:56

Szerintem teljesen vállalható sorozat, nekem az abszolút favorit, bárminél jobb, TBBT, new girl akármelyik. Tele van poénnal, kedves, vicces részek, én bármeddig elnézném…

dima - 2012. 06. 04. 22:00

Csak azért mert az elején jó volt, mert a közepén elment és mostmár csakazértis.
Amúgy örülök h már csak 1 évad jön, nyögve ment le pár rész már… :(

bocibebi - 2012. 06. 04. 22:53

Mindig is éreztem, hogy ez a sorozat nem nagy durranás, de végül megkedveltem a szereplőket és most már nem sajnálok rá heti 20 percet. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle a végére.

Benő - 2012. 06. 04. 23:04

Hányadik volt az utolsó rész? Mert nekem sem tűnt fel, hogy az lett volna…:S:D

winnie - 2012. 06. 04. 23:08

6×15, de warez 6×14 a száma. igen, human is írta, hogy nagyon nem volt finálészaga. mintha ávad közben valamikor visszamondták volna a rendelést, éehet, hogy ezért nem, mert ezmár meg volt írva

Shalafi - 2012. 06. 04. 23:10

nem szeretek kaszálni de amenynire beszippantott ez a sorozat az első 2 évadjával azal lendülettel kazsáltam el az évad fele elött…egyszerüen gagyi lett :S Pedig imádom a sitcomokat, és jok a karakterek, de valahogy nem müködik már a sorozat :S

asd - 2012. 06. 04. 23:13

Elég gagyi sorozat lett, gagyi poénokkal, de nekem a hangulata még mindig bejön kicsit, heti 20 perc még kibírható.
Valószínű Jeff nélkül viszont rögtön kasza lenne.

Zirowe - 2012. 06. 04. 23:43

Akkor a következő már tuti, hogy az utolsó évad?

Amúgy:
“ezt a pösze csajt, aki elvállalta Várbörtönéknak a mostohaanyaságot”

A pösze meg Várbörtön együtt szerepeltek egy régebbi sorozatba pár évad erejéig (Eric Roberts is szerepelt benne meg Chuck, Less than perfect), azóta pedig a csaj formába hozta magát és jól néz ki.

nyszab - 2012. 06. 05. 00:04

Én nem értem a kritikát, szinte mindegyik rész pazar volt és hangosan lehet rajt nevetni, pár ismerősöm is nézi, ők is imádják. Persze mindenkinek máshogy jön be, ez rendben is van, de szerintem kiváló a sorozat még mindig.

toti - 2012. 06. 05. 00:09

6×07-nél kaszáltam. Azt hiszem ez volt az őszi zárórész. Már az előző évadnál kasználni akartam, de valamiért megmaradt. De folytatni már nem fogom. Elfáradt a sorozat. Adamből egy értelmi fogyatékost csináltak. Jackék sem hozzák már a házasságból adódó poénokat. Timmy is erőltettet lett már. Szóval ne sajnálja senki a kaszát, csapjon le.

winnie - 2012. 06. 05. 00:11

“Akkor a következő már tuti, hogy az utolsó évad?”

nem.

S0m30n3 - 2012. 06. 05. 02:11

Ha nem látom meg ezt a kritikát itt, eszembe sem jutott volna, hogy ez a sorozat még létezik, vagy egyáltalán létezett… pedig több évadot is néztem, de már semmi késztetést nem érzek, hogy folytassam, a kritika pedig csak megerősít a döntésemben… kár érte, a sorozat eleje még tetszett.

Benő - 2012. 06. 05. 06:50

@Winnie: Köszi, akkor már én is láttam..
Valóban nagyot zuhant a sori színvonala az első évadok óta, de én azért most már kitartok (mint sztorifüggő:)), kíváncsi vagyok milyen szülők lesznek Jeffék – szerintem a szüléssel fognak kezdeni, vagy akár ugranak pár hónapot a történetben. Ill, mindenképp ugranak vszeg, m csak kb 5 hónapos terhes a csaj:)

sunci - 2012. 06. 05. 07:14

Nem érzem jogosnak a kritikát.A színvonal az első évadokhoz képest valóban csökkent, de szerintem ott volt maximumon a szint, és a szint,ahová most lecsökkent, még mindíg veri a sitcomok többségét. Még mindíg az egyik legjobb,nekem hangosan röhögős

Frank Luck - 2012. 06. 05. 08:46

Nekem nem a legjobb, de soha nem is volt az – az első évad sem és ez sem. De. Sok szitkomot nézek és ez közel sem a legalja. Nézem a Mik&Mollyt, Suburgatoryt, 30 Rockot, How I Met-et, Last Man Standing-et – egyiket sem fogom kaszálni, pedig mindegyik jóval a RoA alatt van nálam. Nem hatott volna meg a kasza sem (a másikaknál sem), de itt azért örülök az új évadnak, a többinél meg csak meh.

Bukmop - 2012. 06. 05. 15:25

Én is nézni fogom tovább, valóban gyengült a sorozat, de szerintem ez csak az eltelt idő miatt van, megszokjuk stb. Szerintem a Russell-Jeff-Adam trió jó poén forrás, a háztetős jelenet hatalmas volt ebben a szezonban szerintem, na meg a Russell másra fókuszál sem volt semmi! :)
Én még mindig jól szórakozom rajta, egyike azon sorozatoknak amikből nem gyüjtöm a részeket, hanem nézem forró nyomon!
(Pedig idén már nyomtam Privat Cancel-t 1 évek óta nézett sorozatomnak!)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz