login |

Az élőszereplős Star Wars sorozatról

2012. 06. 07. 16:33 - Írta: human

52 hozzászólás | kategória: hírek,

Hát, nem már megint nyilatkoztak róla? Legutóbb év elején kaptunk egy rakás infót a Star Wars-sorozatról, most pedig Rick McCallum, a Lucasfilm egyik producere olyanokat mondott, hogy

We have spent three and a half years on and there are 50 hours totally scripted… Well, they’re all second draft scripts and it would probably take a year of prep before shooting would start, but that’s because they’re all very complex.

Ami röviden az, hogy 50 epizódot már megírtak belőle. Még van velük munka, de a szkriptek közelítenek a végleges verzióhoz, viszont legalább 1 éves előkészület lenne szükséges a forgatás előtt. És ez még nem is minden, hasonlót már hallottunk, a folytatás viszont

These stories are adult. I mean… these are like Deadwood in space. [It’s] so unlike anything you’ve ever associated with George before in relation to Star Wars. These aren’t for kids. I mean, we hope they’ll watch, but it’s not being targeted at 8-to-9 year old boys.

Ez pedig az röviden, hogy nem gyerekeknek való lenne, felnőttesek a témák, olyasmi mintha a Deadwoodot az űrbe helyeznénk. Ami természetesen továbbra is a problémája, hogy nagyon drága lenne a megvalósítás, viszont ezzel legszívesebben kábelre mennének, ott pedig kevesebb a pénz és nincs akkora nézői bázis. Országos adón pedig rengeteg a reklám, és csak 42 perc egy rész, még ha anyagilag jobban megvalósítható is ott esetleg.

Viszont érdekesen egybecseng ez az egész azzal, és érvényesebb most, mint pár hónapja, hogy Lucas még jobban visszavonul. A sötétebb hangvétel tényleg lehetségesebbnek tűnik manapság, erre már bizonyíték is van, hiszen a Star Wars: 1313 játék sem annyira 8-9 éves korosztálynak készült. Konkrétan olyasmi pletyka is volt, hogy a sorozat mellé készült volna játéknak a 1313, ami szerintem már nem lehetséges, viszont megágyazhat neki. S végül:

The situation we have is that each episode – or if you put two hour long episodes together – is bigger than any film we’ve ever done.  It’s on the Avatar level and we’ll only have about $5-6 million we can spend on each episode.

Avagy hogy készítsenek 5-6 millió dollár/epizódból nagyszabásúbb produkciót, mint amilyenek a filmek voltak?

52 hozzászólás Ne habozz!

energiabomba - 2012. 06. 07. 16:39

Pedig nem igaz, hogy ne volna rá keret, és egy dolog sw sorozatnál a nézettség, volna bevétel bőven máshonnan is (dvd,bluray,póló,chips,zokni,alsónemű,mcdonalds).

winnie - 2012. 06. 07. 16:40

csakhogy azokkal nem a stúdió kereskedik. az első lépés a gyártás, ami a stúdiónak a dolga. ha le akarnának gyártani részeket, akkor találniuk kellene egy csatornát, akinek van annyi pénze, hogy megvegye nyilván a gyártási költségeket meghaladó áron. ez pedig igencsak lehetetlennek tűnik. csak az hbo lenne képes, de azt januárban ugye kizárta mccallum.

blade78 - 2012. 06. 07. 16:51

No-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no-no

clegane - 2012. 06. 07. 16:58

mernek nagyot álmodni ezekkel a grandiózus forgatókönyvekkel, aztán majd átélik azt ami miatt annak idején GRRMartin otthagyta a tévézést, hogy egy tévéepizód esetében nincs elég pénz semmilyen kicsit is érdekesebb elképzelésre, és akkor csak vághatják, butíthatják, alábbadhatják folyamatosan amit megírtak.

Kóczy - 2012. 06. 07. 17:06

Annak azért örülök, hogy nem 8-9 éves gyerekeknek való sorozatot terveznek. :)

westhammer666 - 2012. 06. 07. 17:14

Még jó hogy nem gyerekeknek való… Azért nem kell nagyon meglepődni, hiszen a Star Wars regények, (főleg az újak) már helyenként eléggé brutálisak: belezés, kínzások, emberek kitépik a saját szemüket, óriási mindent elpusztító halálvihar izé stb. (lásd: Bane Trilógia).

danialves - 2012. 06. 07. 17:24

Elég régóta gondolkozom azon, hogy ugye a filmes és a sorozatos bevételek közötti különbséget a mozik adják (meg hogy a filmeket világszinten forgalmazzák), tehát hogy esetleg lenne értelme esetleg mozikban játszani a sorozatokat.

Ha lenne olyan látványos, mint ahogy ígérik (vagy mint amilyen pl. a GoT lehetne egy nagyobb büdzséből), akkor biztos el is mennének rá az emberek, az egyetlen, ami necces lenne, hogy azért sokan nem járnának el egymást követő 10/13/22 hétvégén keresztül moziba sorozatot nézni (illetve nem futná rá)
(De pl. másfél-két órás részekkel, kedvezményes bérlettel stb. ezen lehetne változtatni)
Belegondolva, hogy a SW-nak mekkora rajongótábora van, egy 100 milliós büdzsé még a legrosszabb eshetőségek mellett is összejönne egyetlen epizódra

sityu8411 - 2012. 06. 07. 17:58

Vegye meg Sci-fi chanel :P

Gabe - 2012. 06. 07. 18:13

úúúúú
csináljanak belőle egy Game of Thrones szerű sok karakteres Epic-et az HBOra!!!
nézettségi csúcsot nem döntene, de le merem fogadni, hogy hozna jó pár új előfizetőt az HBO-nak világszerte

Gabe - 2012. 06. 07. 18:28

Csak csöcsöket ne rakjanak bele, mert azzal szétrombolnák a gyermekkoromat, még ha kicsit felnőttesebbre is akarják venni a figurát. :P

Dregnarr1 - 2012. 06. 07. 18:31

Miért, gyermekként nem álmodtál kék twi’lek csöcsökről?

Mammut - 2012. 06. 07. 18:57

szerintem is simán elfutna moziban egy sw-sorozat, ott elég nagyszámú rajongóbázis van hozzá :)

Skate - 2012. 06. 07. 19:42

Valaki megírhatná Lucas cégének az ötletet, hogy moziban is bevethetné szezonbérlettel vetítve a sorozatát. :)

bikkbakk - 2012. 06. 07. 20:05

gyakorlatilag pont ugyanazt mondta, mint eddig. McCallum egyszer egyébként elismerte, hogy szeret úgy hazudni a sajtónak, mint a vízfolyás, úgyhogy azért annyira nem kell komolyan venni:)

m76 - 2012. 06. 07. 21:23

“Avagy hogy készítsenek 5-6 millió dollár/epizódból nagyszabásúbb produkciót, mint amilyenek a filmek voltak?”

LEhet én vagyok a buta, de ha én tudom, hogy egy sorozathoz írok scriptet, akkor mi a fészkes fenéért írom olyanra, hogy tuti biztos ne lehessen megvalósítani tv-n?

Most ezek vagy nagyon hülyék. Vagy ez csak gerilla marketing, hogy itt szenvednek a nyilvánosság felé, hogy jajj nem lehet megcsinálni, aztán majd előadják amikor mégis megkezdik forgatni, hogy “csodát tettünk”

winnie - 2012. 06. 07. 21:26

lehet, hogy abban bíztak, hogy így leadják a projektet. befektettek, kvázi.

robi110 - 2012. 06. 07. 21:29

A mozis ötlet azért nem működne mert akkor jönne a nyavajgás a stúdióktól meg a többmillás gázsijú színészektől, hogy ha eztán viszonylag olcsón lehet többet és kb. ugyanolyan jót csinálni, moziélménnyel együtt, mint egy 300 millás mozi, akkor mindenki átáll erre a műfajra ahol a vastagtárcájú színészekre, rendezőkre stb. nem lesz szükség. Vagy valami ilyesmi. Már csak azért mert a mozis tendencia az, hogy minél kevesebbet minél drágábban eladni(3d). De lehet, hogy csak sokat képzelek a dologba…

m76 - 2012. 06. 07. 22:09

Az, hogy a látványos cgi-hez horror pénz kell eddig is tudtuk, hogy kamu, elég megnézni az iron sky-t. Vagy akár a szinte teljesen home project star wreck-et, ami simán lepipálja a rendes star trek mozifilmeket.

danialves - 2012. 06. 07. 22:48

robi110: Épp ellenkezőleg, nem olcsón csinálnák, pont azért kéne a mozivászonra menni, hogy ezzel meg lehessen finanszíroztatni olyan dolgokat, amik nem most lehetségesek.
(én sem egy CSI-t vinnék a vászonra, hanem pont az itt említett Star Warst, vagy mondjuk egy Trónok harcát,)

Tehát egy két órás SW-epizód is kerülne annyiba, mint a Sithek bosszúja (max a sorozatok kicsit azért lennének olcsóbbak, mert sokkal karaktervezéreltebbek, és mondjuk 70%-ban párbeszédek lennének ahelyett, hogy óriásrobotok püfölik egymást)

Az meg amúgy is nonszensz, hogy egy Will Smith 20 milliót elkérhet, inkább váltsák fel akkor a tehetséges sorozatszínészek (arról nem is beszélve, hogy az a stúdió, amelyik először keresi magát degeszre ezen a koncepción, csak röhögni fog a többiek nyavalygásán)

energiabomba - 2012. 06. 07. 23:01

“Elég régóta gondolkozom azon, hogy ugye a filmes és a sorozatos bevételek közötti különbséget a mozik adják (meg hogy a filmeket világszinten forgalmazzák), tehát hogy esetleg lenne értelme esetleg mozikban játszani a sorozatokat.”

Pont az SW esetében, a Clone Wars rajzfilm sorozatnál volt, hogy az első részt a moziba vitték, szóval szerintem ez a készítők fejében megfordult. Majd csak lesz valahogy, de szerintem ez is olyan lesz, mint a kínai demokrácia, meg gyúk nukem forever. :(

Kelta67 - 2012. 06. 07. 23:17

Pedig egyszerü: meg kell egyezni más országok nagy tv csatornáival..Kanada, Japán, Dél amerika, Kina, auszik,europa stb sbt..és mindenhová eladni a sorozatot egyszerre, világpremier szerüen, mint a nagy filmeknél…és lőn bevétel ami elég lenne kb 10milla/db gyártásra
de az idiota Lucasék, csak usára koncentrálnak, pedig a SW tábora szerintem világviszonylatban is nagyon magas.

Nem tud beleölni egy kis zsét? sz@rrá kereste magát a filmeken(rajongókon) kicsit tehetne a kedvünkre :)

Kelta67 - 2012. 06. 07. 23:20

Vagy csinálok egy világviszonylatú kódolt tv csatornát, mint az hbo pl, és a rajongóktól csak 1 dolcsi/hó díjat kérek :)

van vagy 50-60 millió rajongó..hanem több, simán fizetnének 1 dolcsit havonta, egy minőségi SW sorozatért.
plusz reklám bevételek, stb stb:)

robi110 - 2012. 06. 07. 23:39

Micsoda álmok. De szerintem akkor már ha moziba küldenék akkor tojnának a tévékre és simán lenne belőle egy új trilógia vagy akármi. Marad az, hogy az HBO-val megbékülni, vagy sz*rni bele az egész tévésorozat ötletbe.

adamban - 2012. 06. 07. 23:41

Hát én nem igazán értem ezt a szrakodást. Mostanság mozifilmet nem is érdemes csinálni. Nem a jövő a többévados sorozatoké, hanem a jelen.

Márpedig, ha valamiből egy ütős sorozatot lehetne csinálni, az pont a SW. Csak egy jó forgatókönyv és néhány tehetséges színész kéne hozzá.

Lucasnak meg nincs pénze, vagy attól félnek, hogy a sorozat a ráépülő merchandisinggal nem termeli ki a költségeket? Mi van? Ne hülyítsük már egymást.

winnie - 2012. 06. 07. 23:49

valójában a mozifilmek is a sorozatok fele tartanak, keresik a franchise lehetőséget, csak a gáz, hogy általában 2-3 évente van 3-4 epizód (azaz 1 film)

az a baj, hogy nem úgy működik, hogy lucasnak van pénze és megcsinálja (plusz a pénz sem a bankszámláján van:). sok gazdag ember van hollywoodban, de senki nem fog szívjóságból költeni, így ha el is készül, akkor csakis csatornapénzből. szerintem megvolt ezer meg ezer üzleti terv és ha azt látják, hogy nem jönne ki pozitívban a buli (pénz vagy idő tekintetében), akkor hiába minden.

adamban - 2012. 06. 07. 23:51

Ja, és ez a pénzéhes **** Lucas még tartozik annyival az én generációmnak, hogy jóváteszi a bűnét. Az előtrilógiával ugyanis a gyermekkorom egyik legnagyobb élményét tette tönkre.

adamban - 2012. 06. 07. 23:53

“és ha azt látják, hogy nem jönne ki pozitívban a buli (pénz vagy idő tekintetében), akkor hiába minden.”

Értem én. De ha pont a SW-ra nem lehet egy életképes üzleti tervet építeni, akkor semmire.

m minnifield - 2012. 06. 08. 00:04

azért 50 rész 5 misivel szorozva az 250 milla, és ha jól emlékszem, az volt előzetesen a terv, hogy minimum 100 részt akarnak összehozni. az 500 millió dollár…azért akármilyen gazdag is lucas, ez nem szívjóság, hogy “na jó, kaptok sw sorozatot ötszázé'”, ez egy kisebb afrikai ország éves költségvetése :)

Kelta67 - 2012. 06. 08. 00:18

500misi? ugyan, egy nagyobb, túlhypeolt film teljes költségvetése több:) és abban benne van a bukta…de egy star wars-ban?
hát ha azt nem tudják eladni a nézőknek, akkor semmit:)

winnie - 2012. 06. 08. 01:16

még sosem volt olyan drága film, azért ne szálljunk el.

Stratocaster - 2012. 06. 08. 02:12

“és abban benne van a bukta…de egy star wars-ban?”

Azért itt mégis sorozatról beszélünk. Lehet akármekkora is a rajongótábor, ha az első részek nem jönnek be a közönségnek (pl. infantilis (ld. ep1-3) vagy ötlettelen stb.), óriási bukta lehet belőle. Egy ilyen régi, masszív, elkötelezett rajongótábor igényeit ráadásul igen nehéz teljesíteni. Ha kevés az újdonság az a baj, ha túl sok, azt mondják ez már nem Star Wars. Könnyen elfordulhatnak a fan-ok, mint a ST:Ent vagy SGU esetében.

sityu8411 - 2012. 06. 08. 06:23

egy 300 milás film reklám kõltsége nincs benne ami valamikor egyes filmeknél el éri a 100 milát is ugy hogy majdnem meg van a 500 milla de ez csak kötözködés :P

winnie - 2012. 06. 08. 07:12

eleve 300 milliós film sincs nagyon, hogy azt lehessen mondani, hogy egyes 300 milliós filmek – és a reklám más, azért nincs benne, mert ott mát a gyártó és a forgalmazó különválik. a tévében például mindenképp, de ott sem számolja senki bele egy epizód árába azt, hogy a csatorna mennyit költ marketingre.

Phaemoor - 2012. 06. 08. 08:41

továbbra is egyszerűnek látom: Lucas a reggeli kávéja helyett kifizeti mellényzsebből. problem solved.

winnie - 2012. 06. 08. 08:43

miért nem a brunei szultán, zuckerberg vagy 1000 másik gazdag ember? bárki megtehetné. akinek nincs olyan sok pénze, az szívesen szórná, ami nem a sajátja:) nem azért lettek gazdagok, mert eldobálják a pénzt, hanem mert befektetik. lucas vért izzadt például, amíg sikerült összeszednie az idei produceri filmje, a red tails költségvetését. amin ő dolgozott, ergó fizetést is kapott érte. nem azért dolgozik, hogy mínuszban legyen:)

m minnifield - 2012. 06. 08. 09:04

de miért gondolják itt páran, hogy azért mert valakinek van pénze(lucas) akkor azt már szórni fogja? azért mert én mondjuk 120e ft-ot keresek, nem fogok 80e-ért cipőt venni, mert megtehetem…ilyen a világon nincs, hogy 500 milliót csak úgy kidobálok az ablakon, mert van miből, ez üzlet. szokás mondani, hogy lucas meghülyült,(jar-jar?) meg öreg, meg ilyesmik, de komolyan gondolva ez nem a maverick, hogy a végén felteszek mindent és hopp bejön…ez gusztustalanul sok pénz, nem mellényzsebből kidobható pár szaros zöldhasú.

todie - 2012. 06. 08. 09:04

winnie: hogy a fenebe ne lenne 300 millios film, meg 500-as?
itt ugye a sorozat lenne 500.
akkor filmenl is a filmsorozat osszkoltseget kell nezni: gyuruk urat lattad e? esetleg nolan batmant?
mondjak meg?

dave - 2012. 06. 08. 09:25

Evvel a költségvetéssel nem “csak” annyira lesz elég, hogy 99% blu screen előtt veszik fel? Kb mint az imperium galactica átvezetőit. :D

m minnifield - 2012. 06. 08. 10:27

todie:
a gyűrűk ura kemény 280 milla volt EGYBEN.

winnie - 2012. 06. 08. 11:01

“winnie: hogy a fenebe ne lenne 300 millios film, meg 500-as?”

úgy, hogy nincs. ez nem “szerintem – szerinted” kérdés:) illetve azt mondtam, hogy “nem sok van”

szívesen mondanék címeket, de minden filmet fel tudnék sorolni:) ergó neked kéne címeket mondani. egy-kettő becsusszanhatott a 300 millióba, de hivatalosan akkor sem volt több.

az, hogy több filmet összeadsz, akkor lesz 500M, az más teljesen. de tény, hogy a GYU még így is 300 alatt van, az eddigi két batman sem volt egyik sem 200M.

eleve a filmeket és a sorozatokat a teljesen más gyártási és eladási modell miatt nem érdemes összehasonlítani. 120 perc kontra 1000 perc.

sityu8411 - 2012. 06. 08. 11:24

A gyürük urára számoljatok rá még jocskán a 2 pótforgatással mert az 200akár hány millio csak az alap forgatásvolt és ha nem csal az emlékezetem a 3ra még rávertek egy csomot de ott 3 film került kb 500m.be

DeadMan - 2012. 06. 08. 12:02

500 misi, de ez 100 részre, vagyis körülbelül 5 évad költsége. Ez így évadonként 100 misi, ami még mindig rohadtul sok, de leginkább az a baj, hogy egyben nagyon nagy összeg ez az 500 misi.

Lucasnak úgy kellene gondolkozni, hogy évadokban, úgy nagyobbb eséllyel tudná, esetleg bizonyos szintű önfinanszírozás mellett eladatni mondjuk egy egy évados projektet, tervbe véve siker esetén további évadokat.

Aztán, ha sikeres lesz a sorozat, akkor jöhetne a többi évad is minden bizonnyal.

Persze a probléma továbbra is megmarad, túl drága a sorozat. Erre én azt mondom, hogy legyenek 10 részes évadok, mint a Trónok harcánál, és az évadonkénti 100 misi máris lemegy 50-re, az már szerintem mindjárt más.

Szóval a gond itt szerintem az, hogy ezt a 100 részt egyként kezelve próbálják értékesíteni, ami bizonyos szempontból érthető, csak nem igazán megoldható.

Én azért reménykedek benne, hogy sikerül megoldást találni. Jó lenne egy élőszereplős SW sorozat!!!

danialves - 2012. 06. 08. 12:20

Stratocaster: “Lehet akármekkora is a rajongótábor, ha az első részek nem jönnek be a közönségnek (pl. infantilis (ld. ep1-3) vagy ötlettelen stb.), óriási bukta lehet belőle.”

Akkor ez talán egy kiváló alkalom lenne arra, hogy elkezdjenek minőségi sorozatokat meg filmeket írni, ne csak agyatlan baromságokat, amik úgy is hozzák a bevételt a 3D miatt.

Kelta67 - 2012. 06. 08. 13:22

Ugyan, az eddigi nagy költségvetésü sorozatok általában behozták az árukat Lásd hbo sorozatai…brother, trónok stb..

persze ha a terranova jut eszébe az embernek, abban is volt lehetőség de elmentek családi nyivákolásba..naná hogy megbukott
ha pont így csinálták volna meg a trónokat, mint a terrát, már rég elszállt volna az is:)
tehát, nem a pénz mennyiséggel(befektetéssel) van a gond, hanem a készítők idiótaságával :)

winnie - 2012. 06. 08. 14:44

az a baj, hogy se neked, sem másnak nincs arról fogalma, hogy mi hozta be az árát. ami biztos, hogy az hbo több nagyszabású sorozatát lelőtte a 2-3. évadban. az okokat ki lehet találni.

Kelta67 - 2012. 06. 08. 15:16

winnie
Másnak biztos (illetékes elvtárs hbo-nál) :)

csak nekünk nem…de azért ez is csak egy üzlet, még ha nagyobb számokkal is…
azért nem egy kvatumfizika+húrelmélet

pénz, felmér, befektet,kockáztat :)
új yacht rendel, vagy nem :)
elnézve mennyi sorozat dől be, és mennyi nagy superfilm nem hozza vissza a pénzt…érthető amit írsz

de, ismétel magam, ha a star wars-al nem tudnak zsét keresni, akkor kiib@cott bénák:)

danialves - 2012. 06. 08. 16:03

winnie: azért arra kíváncsi lennék, hogy az HBO hogy kalkulálja ki, hogy behozza-e az árát

OK, vannak nézettségi adataik, de ők nem a reklámbevételekből tartják fenn magukat, hanem az előfizetésekből (tehát gyakorlatilag mind1, hogy a pl. 30 millió előfizetőből 4 millióan vagy 2 millióan nézik), viszont az előfizetésekből ezt hogy kalkulálják ki? Mit adjanak össze? Hogy hányan fizettek elő április-június között az HBO-ra, és akkor ebből kiderül, hogy megéri-e a Trónok harca?

Szerintem ott is hasracsapás szerűen megy, hogy “akkor ezt most kevesen nézik és még sokba is kerül, akkor hagyjuk a fenébe.” vagy “Most összejött 50 milla pluszpénz, csináljunk belőle sorozatot”

winnie - 2012. 06. 08. 16:12

erre én is, elég bonyolult lehet a modelljük, ezért nem is merek nagyon kalkulálni.

Kelta67 - 2012. 06. 08. 16:45

Ezért bátorkodtam említeni, hogy Lucas papa csinálhatna egy star wars előfizetéses csatornát..felmérés, üzleti terv stb stb
ha csak 50milla előfizetője lenne a világon…ami azért nem sok, ennyi starwars idióta van azért:)
akkor fő/1 dolcsi, és simán megvan a 4 rész/hó költség:)
és adhatnának más sci-fi ket, régebbi star wars-t, reklámot, mittomén…nehogymá ne hozza be az árát a sorozatnak :)

JohnLocke - 2012. 06. 08. 22:03

“felnőttesek a témák, olyasmi mintha a Deadwoodot az űrbe helyeznénk.” Akkor jobb ha meg sem csinálják. Starwars-ba kell humor, akció és sok szerethető rajzfilmszerű figura:) Ha jól sejtem az élőszereplős sorozatban csak ez a három dolog fog hiányozni.

Kelta67 - 2012. 06. 08. 22:47

pfff..na az bacná be a kiskaput:) máris bukta lenne….egyből :)

Mr. Teddy - 2012. 06. 12. 05:10

Egyébként én beérném egy komolyabb hagvételű animációs sorozattal is. A CN-en menő SW: Clone Wars hangulatilag tetszik, a sztorik is fejlődnek, de összességében karcsú.
Egy jó történet kéne, valamint hogy kitörjenek két ismert időszak korlátjából, old republic, vagy jedi visszatér utáni időszak kéne, a lényeg, hogy ne lehessen kiszámítani, hogy kb mi fog történni a karakterekkel.

Ha élőszereplős sorozatot nézzük, nekem látványra egy Csillagkapu színvonal megfelelne. Vagy annál egy picit jobb, de szerintem az a szint teljesen vállalható már star warsban is. Nem kell hozzá egetrengető pénz és simán nézné aki szereti. Max az elvetemült fanok szitkozódnának, de azok úgyis kiakadnak máson.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz