login |

True Blood: kezdett az 5. évad – írta: gabi88

2012. 06. 16. 22:31 - Írta: vendegblogger

251 hozzászólás | kategória: kritika,

Június 10-én végre kezdett az a sorozat, amire a múlt nyár óta olyan sokan vártak. A True Blood még mindig az a vámpíros sorozat maradt, amiben a természetfelettiséget, az izgalmakat és a vérmennyiséget lehet még tovább fokozni. Szerencsére most ott folytatódik a történet, ahol az előző évadban befejeződött, nem ugrottunk időben semmit – jobb is, a múltkori 1 év kihagyást nem volt egyszerű megemészteni. Ahogy azt már megszokhattuk, elég sok szálon futott a cselekmény, és ez várhatóan így is marad.

A 4. évadból elég sok minden(ki)t kellett az 5×01 feltakarítani – a tovább mögött spoileresen folytatom a takarítás részleteit.

Amíg Bill és Eric a királyi palotát takarítják, addig Sookie és Lafayette Debbie maradványaitól szabadulnak meg, plusz ott van Tara is, akinek hiányzik a fél feje. “Szerencsére” megjelenik Pam, aki megmenti a helyzetet és újabb utóddal gyarapszik. Tara átváltoztatása sikeresnek nevezhető vagy mégse? Lehet szegény lánynak több szellemi problémája lesz vámpírként a fejsérülése miatt, mint emberként, igaz emberként sem volt egy észlény. Reméljük, így elviselhetőbb lesz.  Pam továbbra is marad az egyik legjobb karakter és szerencsére hozza a formáját:

I am wearing a Walmart sweat suit for y’all. If that’s not a demonstration of team spirit, I don’t know what is.

Nem rohanhatunk el csak úgy az elmúlt évadok mellett sem: visszatérő karakterek is lesznek az újak mellett. Egy másik nagy kedvenc is Russell Edgington is visszatért, akiről most még csak annyit tudunk, hogy nagyon éhes. Newlin tiszteletes is megjelent, immáron vámpírként, és ki gondolta volna, hogy éppen Jason után fog epekedni. De mivel elég új a vámpír szakmában így mindig lesz egy idősebb vámpír, aki elküldi melegebb éghajlatra, jelen esetben ez Jessica. Szegény Jason komolyan kezdek aggódni miatta, mi lehet a titka, hogy mindenki őt akarja?

Sookie-ra is hatással volt, hogy jó pár évet eltöltött a vámpírok között. Előbukkant a sötét énje:

I wanted to kill her. Does that sound like self-defense to you?

Valahol érthetetlen, hogy miért nem hívta Sookie a rendőrséget, miután sikerült lelőnie Debbie-t a saját házában (ami valójában Eric-é), ha egyszer a testvére, Jason is rendőr, és jól ismeri a seriffet is, és abszolút igazolható az állítása. Persze akkor Alcide is mindent megtudott volna, és elkerültünk volna egy olyan drámai jelenetet, amikor Alcide mindenre rájön. Így erre még várni kell egy kicsit.

Sookie-val kapcsolatban furcsa, hogy a tündérségét még mindig miért “nem magyarázták meg” teljesen. Nem tudom, hogy szándékosan húzzák el ezt ennyire, vagy pedig nem is szeretnék kifejteni ezt a szálat, mindenesetre az biztos, hogy ez az évad sem főként erről fog szólni, hanem inkább a vámpír hierarchia legfőbb intézményéről, a Hatalomról (The Authority).

Sokak örömére elérkezett az a pillanat is, amikor sem Bill, sem Eric nem rohan megmenteni Sookie-t. Persze nem önszántukból, a Hatalom akadályozta meg őket. Miközben elfogták Bill-t és Eric-et, majd kiszabadultak, majd újra elfogták őket, még egy dolgot megtudtunk Eric családfájáról. Méghozzá, hogy van egy nővére, Nora, akivel nem szokványos testvéri viszonyban vannak:

We fight like siblings, but we fuck like champions.

Később várhatóan Terry körül is megnő a feszültség, mert kiderült az is, hogy valaki szándékosan gyújtotta fel a katonatársak házait és valószínű Terry-éknél sem volt véletlen a tűzeset. Arról meg jobb nem is beszélni, hogy a vérfarkas falka miért is kereste annyira a volt falkavezér, Marcus holttestét… Összességében elég pörgős résszel indult az évad, de azért lesz ez még jobb is, 8/10 pontot adok a kezdésre.

251 hozzászólás Ne habozz!

zoli - 2012. 06. 16. 22:34

Newlin! tiszteletes.
Akinek eddig tetszett anak ezután is fog.
Volt minden benne,szex és erőszak.
Jason már nem annyira hülye, a tündéres szarságot meg remélem hanyagolják.

Robi - 2012. 06. 16. 22:39

Amióta először emlegették az Authority-t, azóta várom, hogy a témában jobban elmerüljenek, így remélem, hogy az évad főként erre fog koncentrálni.

A Pam jelenetek voltak a kendvenceim, Tara átváltoztatása pedig nagyon jó ötletnek tűnik, az utóbbi évadokban ő baromira zavaró tényező volt, de így remélhetőleg kicsit izgalmasabb szerepet kap majd.

winnie - 2012. 06. 16. 22:43

“Akinek eddig tetszett anak ezután is fog.”

én sok ennek ellentmondó véleményt olvastam – a 3. és a 4. évadban is voltak bőven, akik kiszálltak. de az biztos, hogy ez a nézőszámon meg a hazai népszerűségen nem látszik meg, hiszen mindig jönnek újak – csak arra célzok, hogy kár vaknak lenni, mert egyre több kritika éri a TB-t mostanság (nem véletlen, hogy nem human írt kritikát, ő is kaszált), kíváncsi vagyok, hogy a 6. évados showrunner csere hogy sül el.

Dr. McSteamy - 2012. 06. 16. 23:05

“Következő részek tartalmából”: http://www.youtube.com/watch?v=p1S0HY0iNq8
Jónak tűnik :) Persze ezeket az előzeteseket mindig jóra csinálják… Nekem nincs bajom a TB-dal. Eddig is tetszett, egyedül a 3.évadban éreztem azt, hogy kicsit unalmassá vált, de a 4. megint bejött. Remélem jó évad lesz a mostani. A kezdő rész mindenesetre szuper volt!

Haky - 2012. 06. 16. 23:13

Nekem csak annyi lenne a kérdésem. Lehet én értettem félre, de én úgy értelmeztem, hogy Eric és Nora az által testvérek, hogy Godrick a teremtőjük. Én értettem félre?

Anthony - 2012. 06. 16. 23:27

Ejj, ha Tarát kiírták volna, akkor visszajött volna az elpártolt nézők 50%-a :D
De lehet ez még így is jó, főleg mert idén visszatérünk az érdekesebb vonalhoz. A Marnie-Jesus-szellem vonal nem volt bejövős.

S0m30n3 - 2012. 06. 16. 23:32

Haky: én is úgy értelmeztem.

A kezdés jó volt, igaz kicsit zavart, hogy van legalább 6 szál és alig kapunk belőlük valamit egy rész alatt, darára lehet, hogy jobb lenne ez a sorozat, még filózok rajta, hogy megvárom az évad végét és egybe nézem majd meg az egészet.

gabi88 nem tudom hányadik kritikád ez, de ha az első, akkor üzenem, hogy nyugodtan írj többet, jó lett. :D (igaz nem tudom mennyire kell bátorítás, de most kaptál.)

Adam - 2012. 06. 16. 23:41

Haky, ez szerintem is így van. Elég egyértelműnek tűnt, hogy Godric miatt “testvérek”.

Tara. Pedig volt egy halvány remény bennem, hogy kiírják a karaktert. Hátha retard vámpír lesz és ki kell irtaniuk.

Esemény az lesz, de remélem nem megint Russel lesz az egyik fő szál. Azt már ellőtték egyszer. Az Authority dolog valóban érdekes lehet.
Valami miatt viszont mégsem éreztem olyan hihetetlen jónak ezt az évadnyitót. Bár a True Blood az eddigi tapasztalatok szerint a 2.-3. rész körül dobja fel igazán a fontosabb szálakat. Remélem jó lesz.

adamban - 2012. 06. 17. 00:08

“Valahol érthetetlen, hogy miért nem hívta Sookie a rendőrséget, miután sikerült lelőnie Debbie-t a saját házában, ha egyszer a testvére, Jason is rendőr, és jól ismeri a seriffet is, és abszolút igazolható az állítása.”

Ezt azért gondold újra.

Lemoni - 2012. 06. 17. 00:26

A 4. évadot nem szerettem. A wiccás sztorival nem volt bajom, de Marnie-tól a falnak tudtam volna menni. Tara meg már túl sok volt. Jason végtelen szexelései is unalmasak már. Arlene állandó visítozását és picsogását utálom, áttekerem. Innen lesz szép nyerni az 5. évadnak! :))) Most legalább nem azon töröm a fejem, hogy Bill vagy Eric nyeri el ebben az évadban Sookie kegyeit, hanem meglesz-e neki Alcide is. Ja, és hogy az újdonsült meleg tiszteletes vámpír összejön-e a facérrá tett Russellel :D

lynx - 2012. 06. 17. 00:37

A részben azt tetszett, hogy az összes főbb szereplő pucér volt legalább egy kisebb jelenet erejéig (kivétel Bill).

Nekem bejött, messze nem volt uncsi, pedig az első részek nem mindig szoktak izgalmasak lenni.

lynx - 2012. 06. 17. 00:41

messze Eric szövege volt a legjobb. Erre vártam évek óta:
“Faxom Sookie-ba”

söge42 - 2012. 06. 17. 12:43

számomra öt év alatt ez volt a leggyengébb TB-rész. tele volt érdektelen drámázással, hiteltelen párbeszédekkel. a Bill+Eric szál volt az egyetlen ami hozta a szokásos színvonalat, meg Pam. Viszont legalább ezentúl Tara nem fog minden részben amiatt rinyálni, hogy meg akarják ölni, ez még a karakter javára válhat, bár igazán jót az tenne neki, ha vámpírként teljesen megváltozna a jelleme.

Nikk04 - 2012. 06. 17. 13:28

Hát, én amiért Tarát visszahozták konkrétan elkaszáltam. Annyira idegesítő, semmi haszna nincsen, csak csapkodja magát ide oda és sirdogál, meg egy buta senkiházi.
Amennyire jó volt a sorozat, annyira nem az már. Egyszerűen leült. Nem tudnak újat mutatni, nincsenek váratlan fordulatok, és a karakterek is annyira megváltoztak. és ezek nem karakterfejlődések, hanem pálfordulások.

Összességében: a könyveket szeretem, de a sorozattól itt megválok. És nem könnyes búcsú lesz.

A. - 2012. 06. 17. 13:46

@Nikk04: “a karakterek is annyira megváltoztak. és ezek nem karakterfejlődések, hanem pálfordulások.”

Pl?

Garru - 2012. 06. 17. 14:29

Sajnos, ez a nyitány engem nem győzött meg, hogy megéri folytatni. Részemről kasza.

owlman - 2012. 06. 17. 15:24

@Nikk04: A könyvek és az alma és körte esete szerintem. Illetve egy nagyon íztelen alma és egy bonyolult ízű körte :)

Nikk04 - 2012. 06. 17. 15:46

@A.: én pl itt kifejezetten arra gondolok, hogy Jasont mennyire lebalfékesítették. Szánalmas. Benne volt még valami potenciál, erre puff, majd megdöglik Jessicáért, és ez egy számomra nagyon wtf momentum volt.

@owlman: igen, igen tudom, csak kicsit jobban felépíthetnék a sorozat ívét is, mert tudom, hogy rossz dolog könyvet és sorit/filmet összehasonlítani, de be kell vallani, hogy legalább a logikai íveknek hasonlónak kéne lenniük. Értem én, hogy meglepit akarnak, meg jó kis cliffhangereket, de ha meggondolatlanul teszik őket, akkor onnantól kezdve mi lesz? plusz ha néhány olyan dolgot belefogalmaznak, beleraknak, amely a nézők számára azt a döntést hozza, hogy náluk kasza, akkor hiába van fantasztikusan előkészítve valami, lehet, hogy a végére nem marad ott senki :(

Cléda - 2012. 06. 17. 16:32

Az előző évad végi egyetlen örömöm, hogy Tarát végre jól fejbe lőtték. (na meg hogy -kedvencem- Russel, visszatér)
Erre vámpír lesz!? Jaj.. Ha nem változik 180fokot a karaktere, nehogy az legyen hogy amiatt sírdogál hogy vámpír lett… Remélem legalább Sookit kinyírja, mert őt sem bírom :D Persze erre nem sok az esély…
Attól az idős farkasnőtől meg a hideg rázott…

Összességében az évadnyitány nem igazán hozott lázba.. ez baj.. De nézem tovább, Russel karaktere miatt… Hátha nem csak az utolsó 3 részben tér vissza…

naughtyL - 2012. 06. 17. 16:36

Rohadt jó volt!!! Továbbra is kurvajó szórakozást nyújt.

Neked az a balfék, hogy a karakter eljutott onnan, hogy mást sem csinált állandón, csak mindenkit dugott maga körül, oda, hogy most már csupán egy nőt szeretne? És elege van abból, hogy kibasszon a nőkkel, és saját magával?
Pont Jason az, akinél baromi szépen ível felfelé a karakter. Rengeteget változott, előnyére. De szerencsére mindig szórakoztató tud lenni, és azért még mindig tud buta lenni, ilyen vagy olyan formában!!

És mennyire feldobta a részt, hogy a sok jó szál miatt csak pár perc jutott Sookie-ra.

A konténeres szex is kellett már az igazi Eric-hez:)
Bill és Eric párosban, már most 100x több van, mint az összes Sookie ft Eric szexjelenetben!

a Pam és Tara kombó lesz még igen érdekes.
amúgy Jesus testét nem a brujo(=bruho) nagypapi vihette el? én remélem még látjuk őt.

Mekkora poén már Newlin tiszteletes:D tök jó, hogy visszahozták. És sejthetően nem marad hoppon, szerelem téren:D:D

Hoyt innentől viszont teljesen feleslegessé vált.sajnálnám, ha sok időt pazarolnának rá..

Terry eddig érdekes, vajon lesz még René szellem is? nem tudom, hogy ebből a szálból mi lesz.

Andy Bellefleur Sheriff is belépett, a már neki is láttuk a seggét klubba.Köszönjük.

Azonnal Jöhet a folytatás.

A. - 2012. 06. 17. 16:51

@naughtyL: hehe, ezt jól összeraktad, szinte mindenben egyetértek! Terryék ugyan még nem igazán érdekelnek, de bizakodó vagyok!
Newlinon hangosan röhögtem. Nem tudom, a forgatáson hogy tudták nem elröhögni a jelenetet, mert kegyetlen volt:D

Biohazard - 2012. 06. 17. 17:17

De jo, hogy vegul megsem irtam meg a lehuzo kritikat az evad nyitanyrol…lett volna itt nagy jajongas :)

Akkor csak tomoren: amennyire udito volt az elejen a cseppet sem prud tortenet es jelenetek (es a megfelelo idoben elengedett bazmegolasok), addigra mostanra mar csak a polgar pukkasztast szolgalja a rengeteg homokozas, a tortenet szempontjabol erdektelen dugasok. Az uj noi karaktert 5 perc alatt gyorsan megdugta Eric, mert…mert csak.
Felreertes ne essek: semmi kifogasom a 18+ tartalom ellen, de ne csak azzal akarjanak eladni nekem egy termeszetfeletti temaban mozgo sorozatot!

Mert ugye a ‘tortenet’ elegge ad-hoc jellegu es a karakterek sem fejlodnek sehova. Sookie pont ugyanugy teli arcbol visong, mint az elso evad elso reszeben, ha meglat egy naaagy, szoooros…farkast :)
Jason meg mindig meg akar dugni mindent, amin van alkalmas nyilas (cserebe ot is meg akarjak eroszakolni paran).
Tara…bar meghalt volna! De igy lehet majd rajta keresztul kielni az eddig elnyomott perverziokat. Nyugodtan mernek fogadni, hogy ezzel fognak elmenni a kovetkezo reszek, hogy o miket fog alkotni es hogy ezt szabad-e, vagy sem? Eddig szende volt, de majd most jol bevadul…ami erdekes is lehetne, de ezt eddig 5 kulonbozo karaktertol lattuk.

Summa summarum: sajnos mostanra teljesen kifordult magabol a sorozat es az eretedi utidoen szokimondo hangnem, a termeszetfeletti lenyek megjelenese es interakcioja atcsapott valamifele morbid twilight tortenetbe, ahol mindenki dugna mindenkit. Van itt nekrofilia, animal-sex, homokos boldog-boldogtalan, kis bondage/sado maso..talan csak pedofilia nem volt (de nem lennek nagyon meglepodve, ha megis). Remek ivos jatekot lehetne csinalni a sorozathoz, de masra mar nemigen alkalmas :()

yeeeyha - 2012. 06. 17. 18:06

Én lelkes vagyok, nálam a true blood fogalom – nem hiszem hogy van az a mély szint, ahol én önként kiszállnék.

Jó volt az első rész, főleg azért mert jó volt kicsit a true blood feeling, maga a tudat is nagyon jól esett, hogy mit is nézek.

Maga a rész: kaptunk két nagyon nem guszta jelenetet Debbie ill. Marcus holttestével a középpontban, Bill azért szaladt volna sookiehoz, amikor eric nem (ha-ha eric fanok), de én szeretnék sookie és alcide között egy kis kavarodást, mert imádom a pasit (valahogy mindig a vérfarkasokért vagyok oda, kivéve az alkonyatban, ahol team emmett vagyok/voltam/leszek). Akin nagyot röhögtem, az Newlin tiszteletes, én csak lestem, hogy most jasonnek megint egy meleg vámpírral lesz dolga. Emlékszünk, hogy végződött szegény a múltkor…. bár newlint annyira nem bírtam sose, nyugodtan lehet még szerepe, mert basszus taránál senkit sem gyűlölök jobban. Szerintem az ő személye a sorozat legnagyobb hibája, és nem táplálok sok reményt. Bírnám, ha lenne egy kis etyepetye pammel :D Bár valószínű, hogy most gyagya lesz, nem? Egyszer olvastam egy sookie novellát, amiben volt egy asszem Buba nevű gyagya-vámpír, aki gyámoltalanabb fajta volt, de tara fél agy nélkül tuti hogy valami vérszomjas kis k*rva lesz.
Ja, és jó volt megint a sok káromkodás; más sorozatot is nézek, amiben nem mérik szűken, de itt mindenki olyan szépen mondja :)

Cléda - 2012. 06. 17. 19:57

De Pam mondta hogy hiányzik a fél feje, de nem lehetett úgy látni, mintha nagy darab hiányzott volna az agyából… Inkább csak véres volt a fél feje.. Debbie-éhez képest… :P

szuc - 2012. 06. 17. 20:35

Tarát nagy reméltem hogy ki fogják írni :( bár így akár még érdekes is lehet a karaktere. Amúgy az összes többi feldobott szál érdekesnek tűnik, tuti maradok.
Nora meg durván eyecandy, remélem látjuk még ^^

Marla - 2012. 06. 18. 12:42

@Haky: szerintem Nora és Eric tényleg testvérek és a Godric-os utalás pedig arról szólt hogy mivel közös a teremtőjük, ő lenne az egyetlen nyom, amit lenyomozhatna az Authority és elvezetné őket ahhoz a tényhez hogy ők testvérek, legalabbis nekem ez volt egyértelmű.

Amúgy nagyon jó,pörgős évadkezdés volt, csak Tarát hagytak volna holtan… :D

Biohazard - 2012. 06. 18. 15:03

Uhh, gyerekek! Hivatalosan is c-kategorias sorozatot csinaltak a True Blood-bol!
Meg tobb Tara vergodest szeretnek latni! :)

tiktak - 2012. 06. 18. 15:38

Hát nem tudom , bennem valami meghalt.
Marhára nem érdekelt az Eric szál. Ezt az egész tesóbaszást szánalmasan szarnak értékeltem. Nem a tesó miatt, a GoT óta arcizmom se rándul egy vérfertőzéstől, ráadásul itt nem is testvérek, inkább ahogy az egészet felvezették. Megjelenik a nő, hűha, Eric egyből lekapja, hűha, itt aztán van szenvedély. hűha. Sajnos tudom, hogy ez az egész csak egy kis átmeneti valami, pár rész és eric megint sookie után epekedik. Ez a nő egy nulla, ennél még sookie is érdekesebb. Ezért felesleges volt női karaktert behozni Ericnek, remélem nem annak szánják a csajt, hogy majd ettől kellene elhinnem,hogy az eric-sookie szál véget ért.
A fucking sookie meg már inkább kínos volt. ezt már előttük poénként az előző évad végén, nem?

Viszont remélem tara-ból egy retardált vámpír lesz. Egészen érdekelt ez a szál. Sookienak jót tesz ha nincsenek közelében a nagy szerelmei. Mondjuk azt egyáltalán nem értettem, hogy miért utazgatnak kocsival véres ruhában, amikor megbeszélik, hogy nem akarják a rendőrséget bevonni. Sookie legalább a fejéről levakarhatta volna a vért, de ez csak részletkérdés.

Engem érdekel az Andy szál. Szerintem ott minden szereplő tök vicces és bolond. A tiszteletes-Jason szálat is ezért tartottam érdekesnek. Az az igazság, hogy én inkább ebbe a groteszk módon vicces felé mennék az írók helyében.

tiktak - 2012. 06. 18. 15:41

elsírom magam. az egész hsz-em eltűnt. Nem mintha annyira nagyon fontos lett volna, de le nem írom még egyszer.
A legfontosabb: Eric annyira gáz!

A. - 2012. 06. 18. 18:52

@tiktak: szia!:)
(titkos jelet nem találtam ki, a fbm jó lesz?:))

Ez a Nora dolog, Eric reakciói és sziklaszilárd érzelmei iránta olyanok kb. mint Paulo és…izé felbukkanása a Lostban. (a Pauloban sem vagyok biztos…:))
Tanítani kéne, hogy így nem szabad behozni új karaktereket.

Viszont a német csávó az Authorityben jó volt, kicsit Hans Landás, de ez nem baj, sőt. A jelenetük Billel is egész érdekesre sikeredet, a sötét hajú nő is elment, Meloni meg alap. A kissrác kancellár… jajj:D borzalom:) minek? muszáj volt?

A Team Bill&Ericet támogatom, mennyivel jobb így, mint hogy Sookie körül töketlenkednek.

Az első két rész legnagyobb pozitívuma egyértelműen NEWLIN tiszteletes:) az a mosoly… a kis tánca….a kamuzásai a tévériportban…nem tudom, Russel ezt hogy fogja überelni.

Cléda - 2012. 06. 19. 00:19

“Az első két rész legnagyobb pozitívuma egyértelműen NEWLIN tiszteletes:) az a mosoly… a kis tánca….a kamuzásai a tévériportban…nem tudom, Russel ezt hogy fogja überelni.”
Kitépi a szívét, még az időjárás jelentés előtt :D
A betáncolása tényleg nagyon ott volt :)

A második rész már sokkal jobban bejött, tetszik az authority-s szál teljes egészében, remélem tartják a szintet és elmerülnek ebben jobban.
Tara is jobb így, mintha sírdogálna nonstop..

Miss Keamy - 2012. 06. 19. 16:43

Én untam kicsit. Talán a BillEric szál érdekel a legjobban, a többi pff.. na mind1, kaszálni tuti nem fogom még, hátha pár rész után már érdekelni fog. Volt már igy az elözö évadban is.

Anthony - 2012. 06. 19. 18:28

Sokkal többet vártam a második résztől. Az Authority elég fura volt, nem elég karakteres a Guardian. Ezek a kínzások nem jöttek be, inkább lett volna hamarabb egy kis face to face elbeszélgetés a nagyfőnökkel. Már nem is emlékszem mért akarja őket kinyírni az Authority, régen volt a 4. évad.

Az mennyire szarul volt megoldva, hogy megismertessék velünk a vampbible történetét, Bill szépen szájbarágta. Amatőr.

gabi88 - 2012. 06. 19. 19:28

@S0m30n3: Szeretném megköszönni a bátorításodat, valóban ez az első kritika, amit írtam, de azért van még hova fejlődnöm.

@adamban: Nekem az a rész ahol Lafayette rákérdezett Sookie-nál, hogy miért nem hívja a rendőrséget, és amit Sookie válaszolt kicsit erőltetettnek tűnt, és lehet túl normális, túl emberi lett volna szólni a rendőrségnek. Persze ismerve a sorozatot, nem lehet a “normális” módon megoldani, ha 2 hulla fekszik a házadban.. :)

Egyébként örülök, hogy ennyi mindenkit izgat még a sorozat, akár negatív, akár pozitív véleményeket írnak. És most megyek megnézni a 2.részt!!! :)

edit - 2012. 06. 19. 23:02

Tarát miért kellett feléleszteni? Annyira örültem a 4. évad végén, hogy kinyírták. Már meg kell kérdeznem kivel dug ez a csaj ezért a szerepért? Mert én olvastam a könyveket, de ott lényegesen kevesebb a szerepe. A többi rész elég érdekesen alakul.Jó hogy visszahozták Russelt, haláli fazon. Szerintem a tavalyi év legjobb jelenete volt a gerinckitépős-időjárás jelentős. Még a vértigris nem jön?
Amúgy Eric-fan vagyok(kövezzetek meg), úgyhogy még több jelenetet neki(lehet ruha nélküli is). Szeretem a szemét beszólásait. Remélem azért egy jó darabig kibírja Sookie nélkül, mert az a páros nem jön be.

Áyron - 2012. 06. 20. 07:57

Eddig sokkal jobb mint 4.évad részei.
Hatalom nagyon tetszik és Eric,Bill team nagyon jó. Tiszteletes pedig a legjobb arc :D. Terry szála is nagyon jónak ígérkezik na meg Andy és Jason team is hozzák a kötelezőt.És végre kevesebb Sookie!!!Russel regenerációja az valami tökély.
De ami nem tetszik Alcide játssza a sértődött, makacs kölköt.Meg ez a falka körüli vontatott mizéria. Úgyis elfogadja a vezér címet erre merek fogadni hisz jól jön egy falka vérfarkas egy 3000 éves vámpír ellen.Luna és Sam szála,komolyan a csaj az kattant mos meg főleg az lesz hogy gyerek farkaskölyökké változott.Tara minek él könyörgöm nem bírnak a főkaraktert kiírni ??? Egyetlen egy reményem van hogy Russel letépi Tara fejét az évad során, na az mindent vinne :D Szerintem a Hatalomból szabadította ki Russelt valaki.

tiktak - 2012. 06. 21. 15:41

A.
olo!
:D

Megnéztem a második részt. Hát nem vagyok nagyon elájulva, de annyira nem is rossz. Viszont nekem nem tetszik ez az Hatalom szál. A bizottsági ülés inkább volt unalmas mint érdekfeszítő.
Még mindig nem tudok Ericcel mit kezdeni, most már nagyon tartok tőle, hogy végleg csalódtam benne. Valahogy ez az Alex gyerek nekem mostanában (most és az előző évadban) annyira bénán játssza a szerepét. Vagy csak Bill lesz egyre jobb?
Pam szál sem hatott meg. Jobb lett volna ha nem tudom meg, hogy hogyan ismerkedtek meg Ericcel, mert rám semmilyen hatással nem volt. Már rég elfogadtam hogy ők barátok, meg eric teremtette stb, nem vagyok kíváncsi most a történetre, úgyis béna lesz.

Luna, Sam és az alkoholista kurvának kinéző nagymama nem nagyon érdekel. Ez a szerencsétlen Luna egy olyan egy érdektelen szereplő, hogy az valami bámulatos.

Nos én is rosszul vagyok magamtól, de be kell vallanom, hogy ez a Tara-Sookie szál egészen jó. Nagyon remélem, hogy Tarából valami bolond vámpír lesz, majd teljesen halott.
A Jason és Terry részek sem rosszak. bár tartok tőle, hogy Terry háborús traumájáról valami egetverő f*szság fog kiderülni, de most még elmegy.
Renénnek meg kellene jelennie! Ezt most miért nem folytatják?

A tiszteletes meg nagyon király. Szeretném ha csak tánclépésekben közlekedne ezentúl.

Rá kellett jönnöm, hogy egyáltalán nem érdekel az aktuális évad “nagy” bonyodalma. A múltkori évadban is egy szenvedés volt a boszorkányosdi. Előtte az orgiákat tartó nő/valami sem nagyon jött be. Nem sok minden jót várok ettől a Hatalom dologtól…

Jon Snow - 2012. 06. 22. 14:29

Senki sem nézi a True Blood táborból a Spartacust is?
Doctore azért befigyelt az Authority tagok között. :) Remélem több szerepe is lesz.

quileutegirl - 2012. 06. 22. 14:31

ez egy annyira retek sorozat, hogy ha nem a hbo gyártaná, már réges-rég kaszálták volna, és réges-rég ki merték volna mondani, hogy SZAR.
és ezt úgy modnom, hogy eddig minden részt láttam, a. skarsgaard (majd j. mangianello) miatt, de nagyon remélem, hogy ebben az évadban véget ér ez a boszorkánnyal-tündérrel-sookie-val-tarával súlyosbított förmedvény és végre normális sorozatokban lehet majd őket látni, plusz a jess-t játszó csajt is.

quileutegirl - 2012. 06. 22. 14:38

ja és TRUE DEATH TO BILL. NOW!!!!!!!!!!
please feel free to amend the list!

winnie - 2012. 06. 22. 15:02

“ha nem a hbo gyártaná, már réges-rég kaszálták volna”

persze. nyilván más csatorna elkaszálta volna a jelen egyik legnézettebb sorozatát. alig van egy órás sorozat, ami kábelen vagy országoson népszerűbb lenne

kaltenem - 2012. 06. 23. 11:18

Nekem jobban tetszik egyenlőre ez az évad, mint az előző, de ki tudja mi lesz még benne.

Viszont már elfelejtettem, hogy a Hatalom miért is akarta/akarja kinyírni Billt és Ericet? Azért mert megölték Nant, vagy már Nan is azért ment, hogy megölje őket, nem? És miért haragszik Pamre Eric?

Tarát viszont már annyira utálom, hogy fájdalmas néznem a jeleneteit. Szerintem még soha sem voltam ennyire rosszul egy karaktertől/színésztől. Nem tudom miért imádja ennyire Ball, de most már nagyon jó lenne, ha nem szenvedne tovább ez a nő.

Jessicát sem értem, egész évadot végigbulizza és kész? Kicsit sem érdekli, hogy mi történt Billel?

gabi88 - 2012. 06. 23. 14:14

Jessica már 2 rész után megunta a bulizást, most találtam meg a “Babyvamp” blogját, ahol erről beszél a legutolsó videóban(remélem sikerül belinkelni a címet):

gabi88 - 2012. 06. 23. 14:15

Nem sikerült, úgyhogy ez a cím:
http://www.babyvamp-jessica.com

yeeeyha - 2012. 06. 23. 19:23

Van egyébként bárki olyan, aki Tara rajongó?
Nem akarok támadni, tényleg kíváncsiságból kérdezem. Hátha megláttat velem valamit, ami eddig elkerülte a figyelmem.

adamban - 2012. 06. 23. 20:28

Nos, az első egy-két évad jellemábrázolásos, alapszituációt bemutató részei után ez most már inkább ilyen akció-fantasy. Más, mint az első évadok, de szerintem abszolút átlag feletti maradt a színvonal.

Dr. McSteamy - 2012. 06. 23. 21:28

@yeeeyha
Én konkrétan nem vagyok Tara-rajongó, de nincs is akkora bajom vele, mint a többségnek.

Maxie - 2012. 06. 23. 21:38

Ha most Tara nem végleg viharzott el Sookie tornácáról, remélem a következő évadban – showrunner-váltás után – lesz bátorságuk végleg kinyírni. Rettentő idegesítő.

A. - 2012. 06. 23. 21:57

én Alcide kiírásának pl. jobban örülnék, mint Taráénak, és ez az előző évadban is így volt. ezerszer unalmasabb karakter.

v0m1t - 2012. 06. 25. 05:37

tara a legfogyatékosabb emberből a legfogyatékosabb vámpír lett, gondolom 2 évad lesz mire oda eljutnak vele hogy egy értelmes beszélgetésben vegyen részt
die die DIE

Cápi - 2012. 06. 25. 21:46

Tara dieeeeee. Akkora egy irritáló karakter már, hogy nemigaz. Alig várom a kövi részt, Pam megszánja és nem nem hagyja meghalni -_-” Pedig jobb lenne mindekinek. De egész évad Alcide vergődést, Lafayette spanyol démonja vergődést nehezen fogok tudni azt hiszem elviselni. Imádom a sorozatot, marha jónak indult, de lassan villanhatna valami évadbeli főgonosz, mint Russell Edgington meg az ő kis ámokfutása…

Lala - 2012. 06. 26. 10:29

Akármit is csinálnak ezzel a sorozattal én akkor is nézni fogom. Jobban tetszik mint az előző évad, számomra az volt a mélypont, hihetetlen módon irritált a pszichopata Marnie meg a kislányos Eric.
Persze jó lenne valami ütős rejtély ebben az évadban. Terry háborús dolga szerintem is valami előre megjósolható dolog lesz. Például hogy ártatlanok faluját gyújtották fel és ettől az egyikük bekattant, vagy valami hasonló.
Történhetne már valami az Eric meg Bill párosával, engedjék már őket vadászni. Bár nekem nem hiányzik Russel, lerágott csontot hoznak vissza.
Meg az hogy Jessica megérezte egy tündér illatát…Sookie-nál nem érezte ugyanezt? Vagy az ő orra csak a pasikra van kalibrálva.
Valóban több izgalmat szeretnék, de még így is érdekel a sorozat.

Marcipán - 2012. 06. 29. 09:28

Ezzel a legutolsó résszel azt kell hogy mondjam hogy kezd újra bekúszni a szívembe a True Blood! Végre van benne spiritusz!! Az utolsó 1-2 évad kevésbé jött be, de most szerencsére megint rendben van az egyensúly a szereplők közt, pl. Pam, Alcide, Jason…stb viszonylag többet szerepel. Egyenlőre szinte nincs is olyan szál ami nem lenne érdekes, vagy hülyeség. Sajnos ez utóbbiból volt bőven az utóbbi években. Szóval várom a következőt!

Cléda - 2012. 06. 30. 13:14

Lehet hogy a srác nem tündér volt, épp azért mert akkor Sookin is érezte volna Jess a jóságot… De majd kiderül.

Én azt remélem Pam nem hussan el megmenteni Tarát, de a visszaemlékezésekből az jön le, hogy biztos meg fogja tenni.. Sajnos. Tarát tényleg ki kéne már nyírni pedig a fenébe, annyira idegesítő…

littlestar - 2012. 07. 01. 11:01

nekem eddig nagyon nem jön be ez az évad. unalmas. egyelőre elindult több szál, aztán vagy valami nagyon jó fog kisülni belőle, vagy nem.
remélem, az előbbi.
de nagyon fel kell pörögniük, mert 12-ből már lement 3 rész.
mindjárt vége..

Cápi - 2012. 07. 01. 22:09

Azért az eléggé túlzás, hogy mindjárt vége…….

jessm - 2012. 07. 02. 11:55

Szerintem valaszoltak a kérdésre hogy eddig nem érezte, de most már fogja. Azért gyülnek össze tündérek a sztriptíz bárba. Mert a vámpírok is egyre jobban érzik a jelenlétüket….

Még mindig tetszik a true blood és nézni is fogom. De messze van az eddigiektől. Bár eddig Tarát tényleg megöltem volna, de most vámpírként egész elviselhető. Bár ha csak annyit találnak ki hogy most Sookiera fog haragudni, akkor az elég gáz, mert a vámpírnaplókban is eljátszották idén , hogy a legjobb barátnő mindenért a föszereplőt hibáztatja.Akkor inkább nyírják ki tarát.

Nem tudom ebben a 4 részben tetszett, hogy eric és bill együtt müklödnek.
Vicces volt ahogy fiuk nézték ahogy Sookie Alcideal smárol.
Azért kiváncsi leszek, hogy Sookie fut tovább egyedül, ami jobb lenne, legalább lenne egy kis harc a kegyeiért. Vagy viszik tovább a Sookie+ Alcide szálat.
Mondjuk ha összejön valakivel akkor én Ericet támoagtnám, de majd meglátjuk.

Biohazard - 2012. 07. 02. 16:59

Need..more…pain! De most mar csak azert sem hagyom abba! :)
Szolariumban emo vampir? LOL?
Lufi modjara kipukkano gyerek vampir? Meg, tobbet akarok!
Tunder egyenlo thai kupi?
Mindekozben Sookie osszefekszik a sokadik ferfival (direkt nem embert mondtam, hiszen mezei halando mar nem eleg :D )..

18+ Twilight-ot csinaltak ebbol a sorozatbol, de ahogy latom meg mindig akadnak, akik oda meg vissza vannak tole :o

+1 pont Tara-nak a hirtelen megvilagosodasert (felvilagoso….szoval, AZERT)

A. - 2012. 07. 02. 18:42

“legalább lenne egy kis harc a kegyeiért. Vagy viszik tovább a Sookie+ Alcide szálat.”

jaj, csak ezeket ne! a legkevésbé sem vagyok kíváncsi Sookie szerelmi életére. Sem Alcidéra.

Meloni csalódás. Hiába, megöregedett ő is, elmúlt a varázs úgy látszik.

igazából mást nemigen tudok mondani…

Anthony - 2012. 07. 02. 19:56

Kicsit lassan építkeznek na. A Sookie-Alcide témára lehetett számítani ugye a képregényekből, vagy miből. Volt 1-2 utalás erre itt a kommentekben.
Azért Johnny Cash ütött a végén.

jessm - 2012. 07. 04. 02:27

A.
Mindenki mást szeret a sorozatban és azt is megértem, ha te pont nem ezt szereted benne.
De azért a True blood mégis csak romantikus regényből készült, ezért Sookie szerelmi életének ecsetelése elemi feltétel, szóval amíg megy a sorzat számíthasz rá, hogy lesz róla szó.

A. - 2012. 07. 04. 08:08

@jessm
tudom.
bár szerintem ez a leggyengébb pontja a sorozatnak, hogy kötve vannak ehhez a koncepcióhoz (Sookie és szerelmi élete mindenek felett), és amihez gondolom C.Harris is foggal-körömmel ragaszkodik… sajnos.

tiktak - 2012. 07. 04. 12:43

Az a helyzet, hogy én most látok lehetőséget Tara-ban. mármint ha tényleg megutálná sookiet és elretardáltkodna, én még el is röhögnék rajta.
Én jelenleg Sam és/vagy Alcide kiírásának örülnék a legjobban.

Meloni nekem is csalódás. az egész hatalom szál az. Egyáltalán nem érdekel ez az egész vergődésük, meg a hit, meg isten kit teremtett a képére blablabla.

én azt szeretném ha egy bolond Russel, egy bolond tiszteletes és egy bolond tara lennének az ellenfelek ebben az évadban.

A. - 2012. 07. 04. 15:38

@tiktak: “én azt szeretném ha egy bolond Russel, egy bolond tiszteletes és egy bolond tara lennének az ellenfelek ebben az évadban.”

még összejöhet:)

a többivel is egyetértek, de szerintem ezt nem is kell mondanom.

tiktak - 2012. 07. 04. 19:06

@A.

szörnyű ez a sookie nemiélet. Eric meg Bill akkor a csaj összes orgazmusát végig fogják élni?

Viszont Billt egyre jobban bírom. Legalább ez pozitívum.
A negatívum viszont, hogy Pamet valahogy most nem kedvelem. Kicsit sok lett most ez a vagánykodás, utána meg a könnyező nagy jelenetek. Valahogy jobb volt olyan mellékszereplőként, aki néha kapott pár jó jelenetet és párbeszédet és ennyi. Remélem inkább rámennek arra, ahogy oktatja Tarát és nem arra, hogy mennyire hiányzik neki az Erichez való kötődés.

A mélypont egyébként eddig Hoyt megjelenése volt a bárban és Eric “testvérbaszása”.

A. - 2012. 07. 04. 19:19

@tiktak
“Eric meg Bill akkor a csaj összes orgazmusát végig fogják élni?”
az még hagyján, de mi nézők is?!

Billnek (vagyis a színésznek) vannak még tartalékai. Ericből (vagyis Skarsgardból) szerintem már mindent láttunk.

az a bajom egyébként az évaddal is, hogy valahogy mindig ugyanazokat a köröket futjuk, mint eddig. kicsit olyan érzésem van, mintha már nem lenne mit kifacsarni a témából meg a sztoriból. általában mindig egy teljesen random mellékszereplő v. jelenet viszi el a hátán a sót.

tiktak - 2012. 07. 04. 21:06

@A.
de ők érzik is a vér miatt. mi “csak” nézhetjük :D

Ezért szeretném, ha átmennénk most már valami őrületbe, mert így unalmas. Én a bolondok jeleneteit szeretem: Jason, Andy, a tiszteletes, Russel, Arlene. Azt is elnéztem volna, ahogy Sookie és Lafayette megpróbálják vámpírrá nevelni Tarat. Sztem már nem nagyon fognak tudni olyan gonosz karaktert felmutatni, akitől leeseik az állam.

Reménykedek még benne, hogy Jasonnak van valahol egy párduc kölykökből álló alomja.
Olvastam a könyveket valameddig. a Sookie szál nem lesz jobb…

Erja - 2012. 07. 05. 06:30

tiktak,azt kell mondjam, hogy egyetértek. Azt hittem, hogy bennem van a hiba, de már a negyedik rész után sem működött a True Blood nálam:-).
Valahogy nem a régi, kifogyott a lendület. Reméljük a legjobbakat azért.

Dee - 2012. 07. 05. 16:17

Megmondom őszintén, erre az évadra még nem vitt rá a lélek.
És – sajnos – a könyvek alapján, melyekhez volt szerencsém, nem lesz jobb, ne reménykedjetek. Ott is folyamatosan esik a színvonal.
Bár könyvben pont a Sookie-Eric kapcsolat volt az egyik legkiemelkedőbb, ezért is volt akkora csalódás a tavalyi évad.

adamban - 2012. 07. 07. 10:13

A sorozat leggyengébb pontja Sookie. Mindig is az volt, és szerintem az is marad. A karakter is ostoba, a színésznő pedig még ront is rajta. De legalább ronda. Vajon hogy kapta meg ezt a szerepet?

Sajnos a sztori színvonala is csökken. A negyedik évad is olyan kidolgozatlan volt, és ez is hasonlónak tűnik (pl. az authority cselekményei, érdekei tök hiteltelenek).

Azok az alapok erősek a sztoriban, amik a könyvből jönnek. Amikor eltérnek ettől, na az egy kicsit olyan, mintha két nap alatt írták volna meg a forgatókönyvet az egész évadra.

Ettől persze még mindig nagyon szórakoztató sorozat.

winnie - 2012. 07. 07. 10:50

“De legalább ronda. Vajon hogy kapta meg ezt a szerepet?”

mondjuk úgy, hogy jó színész?:) mégiscsak oscar-jelölt. és ha ronda lenne, akkor nem valószínű, hogy az egyik TB-s alfahímtől várna gyereket.

adamban - 2012. 07. 07. 12:34

Az, hogy Bill miért dugja, az az ő dolga. A szépség szubjektív, egy bizonyos határig, szerintem ezen ő túl van. A színészi játék már kevésbé. Hogy miért kapott Oscart-díjat, nem tudom, de másra tippelek.

winnie - 2012. 07. 07. 13:10

direkt nem azt mondtam, hogy jó csaj, mert az nem érdekes, hogy én mit gondolok, és elfogultsággal lehetnék vádolható, plusz nem azért kommenteltem, mert “hú, bántják a kedvecemet és meg kell védenem”:) szóval nehogy azt hidd, hogy mindenre ugró fanboy vagyok, sem a true blood, sem ő nem nézhető, de ha ez kell, akkor mondom, hogy jó csaj (nyugi, a legtöbb színésznőnél, így nála is a többség ezt mondaná), szóval ismét bebizonyosodik, hogy a szépség még csak nem is bizonyos határig szubjektív, hanem csak önmagában. illetve nem a szépség, hanem az, hogy kinek mi tetszik. (oscart azért kapott, mert annyira jó volt egy jó filmben.)

ez olyan, mintha valaki rutina wesley-re (tara) mondaná, hogy nem az egyik legjobb csaj a sorozatban (gondolom, vannak páran) – és szerintem deborah ann woll is pontosan olyan kategória, amit jó páran nem tudnak értelmezni, pedig ő sokak kedvence külsőre. rég rossz, ha ezen megy a vita:)

(jut eszembe egyébként, a true blood érdekes jószág ilyen tekintetben, hiszen a lányok ízlésénél ugyanez a helyzet, hiszen minden jaws eyecandy szavazáson megjelennek az “Alexander Skarsgård, are you kidding me?” vélemények, pedig egy top3-as versenyzőről van szó.)

adamban - 2012. 07. 07. 13:56

A szépség szubjektív oldaláról nem érdemes hosszan beszélgetni, mert ez egyéni.

Úgy gondolom viszont egy hősnőnek szépnek kell lennie vagy legalább érdekesen szépnek (ez az elvárás valahogy benne van az emberben, még akkor is, ha túlzásba viszik, mint pl. a Baywatchban, amiben mindenki majdnem tökéletes volt, az meg gagyi).

Ilyen szempontból Anna Paquin nálam messze nem üti meg a mércét, még Jessica vagy Tara is jobb lenne, bár egyik sem a tipikus végzet asszonya.

Ami ennél sokkal jobban zavar az az, hogy szerintem nagyon rosszul játszik, abszolút nem hiteles, unalmas, felszínes számomra, amit látunk tőle. Oszkár ide vagy oda. Nem könnyíti meg a dolgát, persze, hogy a karaktere is gyenge.

Szerintem nagy kísérletezés folyik, hogy hogyan lehetne a topon (?) tartani a sorozatot, mert kifulladóban van. Láthatóan azt már érzékelték, hogy Tarával muszáj valamit kezdeni, feltűnnek a régi villainek, mint Steven Newel vagy Russal Edgington, de ez egyelőre nem meggyőző.

A. - 2012. 07. 07. 14:17

nekem nincs semmi bajom Paquinnal, mint színésznővel. más (barbiszerűbb) színésznők alakításában szerintem még rosszabb lenne a karakter, inkább bele sem akarok gondolni.
A külsejében egy valami zavar, a bőre. Nem igaz, hogy nem tud kezdeni vele valamit, azért az ő helyzetében főleg illene kezelni a problémás bőrt.

Cápi - 2012. 07. 07. 19:54

Azért Paquint lerondázni marha erős túlzás. Oké, hogy relatív a szépség, de a károgásnak is megvan a maga határa. Tény, hogy nem a világ legjobb nője, de a rondához azért köze nincs. Mondom ezt messze nem elvakult fanként, Sookie karaktere az egyik aközül a pár szereplő közül, aki baromira irrtál. De lényegtelen. Nem személyeskedni akarok, de @adamban azért megnézném már te milyen ábrázattal rondázol le másokat. Nem kéne átesni a ló túloldalára véleménynyilvánításban……….

adamban - 2012. 07. 08. 01:45

Jóképű vagyok. Egy ideig Brad Pitt fényképe használtam, mert annyira hasonlítunk.

Egyéb kérdés?

tiktak - 2012. 07. 08. 13:31

“Egy ideig Brad Pitt fényképe használtam, mert annyira hasonlítunk.” :):)

sztem se egy szépség a csaj,de lehet ez főleg a bamba fejek miatt van amiket vág,meg ahogy üvöltve beszél néha. Színészileg meg: sztem ilyen a karakter. Amennyit olvastam a könyvből ott úgy tűnt sookie elég egyszerű kis lélek, nem az eszéért szeretik a férfiak,vámpírok, állatok stb. Ezt a vidéki egyszerű lány dolgot Paguin elég jól hozza, ráadásul néha kicsit ki is figurázza a karakterét,eltúlozza a dolgokat.

Cápi - 2012. 07. 08. 18:47

A történet szerint egy kis poros déli városkában, Lousiana-ban pincérkedő csajt nagy eséllyel nem az agysebész diplomájáért szeretnek :) lehet is ezért irritáló a karaktere néha (néha, gyakran…)

Cléda - 2012. 07. 09. 13:19

Na, ebben az évadban eddig ez az 5. rész volt ami be is jött..

Lala - 2012. 07. 09. 13:44

Nőként én szépnek tartom Anna Paquint. Szerintem is maga a karakter ilyen kis ostoba, de én bírom :)

Vicces volt ahogy a tegnapi rész kezdődött, a rókázós rész :D
És valóban Nora lenne a sáros? Bár vallott kínzás hatására.
Russelt gondolom nem fogják kinyírni, az túl egyszerű lenne.

SASI - 2012. 07. 09. 16:48

Az x264-ASAP release végén van egy előzetes összevágás a következő rész vagy részekből, igen ütősnek ígérkezik :)

Áyron - 2012. 07. 09. 17:09

De hogy fogják kinyírni :D Külföldi oldalakon már felröppent egy olyan hír is hogy egy oldalon fog állni Russel,Bill,,Eric.

A. - 2012. 07. 09. 19:54

ez a Nora az új Marnie. ehhh.

eperdémon - 2012. 07. 09. 21:48

Smokey is back

Cápi - 2012. 07. 09. 23:32

Csak szerintem egyre szánalmasabb Hoyt? =/
@SASI: köszi, hogy írtad, azt a részt már mindig kinyomom, izgis lesz a kövi rész is :D

Mic - 2012. 07. 10. 11:51

Én is néztem az előzetest(05s06e) és Hoyt valamilyen vámpír trutyival volt beborítva. A kérdés, hogy kit nyiffantottak ki: Jessica-t vagy Tara-t?

Lálá - 2012. 07. 10. 14:47

Nem értem miért kell olyan embereket kritizálni, főleg a külsejük alapján, akiket nem is ismerünk. De ha valakinek ennek örül a lelke… No comment

Azért az érdekes, hogy Salomenek is pont olyan nyakéke van, mint Norának és annak a bizonyos titokzatos nőnek.
Azért az érdekel, mi Russellel a céljuk a kiszabadítóinak. Először azt hittem a farkasai mentették ki, bár azok is ott lesznek szerintem, tekintve az 5. rész végét.

Söge42 - 2012. 07. 10. 15:16

@Lálá az Authority minden női tagjának olyan van, innen tudják Billék is hogy valaki közülük szabadította ki Russelt. A cél meg elég egyértelmű, az Authorityben nem mindenki rajong a békés együttélésért, ha Russel megint elkezdene szadulni akkor az ellenzék átvehetné az irányítást.

trisshh - 2012. 07. 11. 11:24

@eperdémon :DD
az ez 5. rész jobban bejött, végre kezdett kicsit jobban beindulni az összes szál. mondjuk nekem ez a sorozat már kb a 4. évad óta a guilty pleasure kategória (vagy nem tudom h hogyan jellemezzem) mert Sookie-t nem igazán bírom, a szerelmi nyíkódása se érdekel túlzottan, számomra a vámpíros szál viszi el a sorozatot. Eric, Pam régóta nagy kedvenc, Bill pedig amióta ilyen badass karakter lett azóta. Most is leginkább az Authority volnal érdekel (Salome nekem gyanúúússs), kíváncsi leszek hogyan alakulnak az erőviszonyok. Kicsit amúgy vmiért hiányérzetem van, de lehet hogy csak azért mert 5 részt kellett várnom, hogy tényleg elkezdjek izgulni :)

Erja - 2012. 07. 11. 14:54

Végre olyan lett az 5. rész, amilyennek az elsőnek kellett volna… Azt nem tudom, miért tartott idáig, de végre felpörögtek az események:-). Azért az Obama-maszkos lövöldözősök nem voltak gyengék (remélem jól láttam), kíváncsi vagyok, kik ők.

pétör - 2012. 07. 14. 00:46

gyerekek, ez a True Blood a legnagyobb guilty pleasure-öm
vámpíros szerelmes kis hülye faszság, életemben nem gondoltam volna hogy rajta maradok, csak Alan Ball (imádom a csávó minden munkáját) miatt kezdtem nézni, aztán ahogy elindult a főcím annyira durván ütött hogy felőlem bármit mutathattak volna megvesznek

meg is vettek, néztem akármi volt, egy sima popcorn szórakozás, de amit ez az évad nyújt, hát én tényleg elélvezek

ez itt a sorozatkészítés csúcsa, csak hátradőlök és szórakoztat és visz az egész, hihetetlen jó, tele van gagyi szarságokkal de kit érdekel, annyira kikapcsol, egy hülye mese rohadt jól tálalva, olyan mint a coca cola, néha behütve egy üvegben annyira el tud kapni de amugy szar :D

ez az ötödik rész, ez volt nekem mióta a trueblood megy a legjobb, minden egyes jelenete odaszögezett

füstszörny, tündérek, eric-bill haverként vadásszák russelt a részeg sookieval és a farkassal akit lehányt szex helyett, pam-tara-jessica, a vámpír főurak feat. salome, jason, andy meg a többiek, kibaszott jó zenék, feszültség, rohadt jó írói munka, operatőr bla bla bla bla bla

szórakoztatásból jeles, imádom

tiktak - 2012. 07. 16. 09:13

Az ötödik rész nekem is bejött. Végre.
Tara-t egészen elviselhetően találom így vámpírként. Bár annyira sokat nem szerepeltetik. Hoyt viszont szánalmas. Bár valljuk be, hogy abban a karakterben kb annyi volt amikor balfasz gyerekként összejött Jessicaval. Csak abban reménykedem, hogy ezzel a vámpírok kurvája dologgal a végső halál felé menetel. Egyszerűen idegesítő a színészi játéka a faszinak. Kínosan érzem magamat a képernyő előtt amikor megjelenik. Lehet ez volt a koncepció, de ez nekem nagyon nem jön be.

A sorozatban talán először érzem azt, hogy a Sam féle szál érdekelne. Bár nekem jobban tetszett volna ha Andy-Jason olyan két bolond zsaru a kisvárosban stílusban nyomozott volna a gyilkos után. Inkább valami személyes okot láttam volna szívesebben a gyilkosság hátterében mint mondjuk egy sima alakváltó gyűlölő csoportot, vagy a farkasfalkát.

Jasont imádom. Minden normális ember úgy ábrázolták volna, ha álmában egy gyerekkori pizsiben találná magát és a halott családja meg a reggeliző asztalnál ülne, hogy kicsit értetlenkedik. De jason nem. Ő boldogan a kis pizsijében leül kajálgatni :D Azt most viszont nem értem, hogy mi ez az apa-anya vonal. azt értem, hogy az próbálják sugallni, hogy vámpírok ölték meg őket. De remélem nem jutunk vissza oda, hogy Jason most újra aktív vámpír gyűlölő lesz. Azt már ellőtték a tiszteletes féle vonalon valamelyik évadban. Lehet majd itt fog nyomozni Jason. Akárhogy is én Jasont nyomozni akarom látni :)

Egész jó volt a sookie vonal is és a veterános részek is. -egyedül ezt a hatalom dolog, ami marhára untat. Nem érdekel melyik nőn volt a medál. Leszarom melyik engedte ki Russelt, úgyis ki fog róla derülni, hogy nem is azért engedte el,amiért elsőre gondoljuk stb. Ennyi erővel egyébként akár Pam is lehetett volna, és kiderül a végén, hogy neki is van egy olyan nyaklánc a nyakában. Tulajdonképpen bármelyik női szereplőnek lehet, nem?
A sookie vonalon elröhögtem az elején, utána meg remek ötletnek tartottam Russel kis éléskamráját. Anna P játékán itt látszott szerintem legjobban az “eltúlzottság”. Nekem ez így bejön.

Kínzó kérdés: HOL VAN RENE??? mi lesz vele? én még mindig várom vissza…

damnturck - 2012. 07. 16. 13:41

“peace is for pussies” :D

Hor1 - 2012. 07. 16. 19:45

“Kínzó kérdés: HOL VAN RENE??? mi lesz vele? én még mindig várom vissza…”

Mi lenne? Meghalt rég.

tiktak - 2012. 07. 17. 08:49

Hor1 – 2012. 07. 16. 19:45

tényleg???

Hor1 - 2012. 07. 17. 11:04

“tényleg???”

Most nem tudom, hogy ez szarkazmus vagy sem, neten annyira nem jön át, de biztos ami biztos igen, ha jól emlékszem Sookie nyírta ki.

Áyron - 2012. 07. 17. 13:19

tiktak arra gondol mikor visszatért a 4.évad végén Rene.Na már most Rene szelleme tért vissza hogy figyelmeztesse Arlenet(remélem így írják) hogy Terry veszélyes és a halál ott jár a nyomába jobb ha elhagyja őt. Halloween miatt tért vissza mert azon a napon a szellemek világa kapcsolatba kerül a mi világunkkal.
Na de a mostani rész is ütött rendesen.Russel játéka mit sem változott.Luna kár hogy életbe maradt.Alcide és Eric pillanata az hatalmas volt.Volt hatalom nincs hatalom.
Amúgy miért van az hogy csak a vámpírok mitológiáját bontják ki ??? Holott az alakváltók,vérfarkasok mitológiája is érdekes lenne.Tündérekét elkezdték úgy ahogy meg bele kezdtek a démon dologba is,de vámpírok eredete van állandóan központba.Miért???

tiktak - 2012. 07. 17. 15:50

Hor1 – 2012. 07. 17. 11:04

Áyron jól mondja. ráadásul sztem nem is csak egy részben jelent meg.
Értem, hogy azért jelent meg mert figyelmezteti Arlenet (én sem tudom hogy írják), de gondolom ez nem teljesen normális hogy halott sorozatgyilkos párom megjelenget előttem és figyelmeztetget. hogyan tudott a nőnek megjelenni? először azt hittem a fiával van valahogy kapcsolatban stb. erre próbáltam rákérdezni.

Anthony - 2012. 07. 17. 16:35

Ez enyhén várható fordulat volt. Nem tudom Billéknek mennyire lesz ez jó :D Habár Russel van olyan nagystílű, hogy elengedje őket, aztán megint gondolkozhatnak hogy csinálják ki. Ez a Guardian idegesítő volt, kár hogy nem alázták meg kicsit mielőtt kinyírták.

Lálá - 2012. 07. 17. 23:15

Hor1
Rene A Sookieék Marnie ellen használt varázsigéje miatt tudott megjelleni. Ezért tudott ott lenni a nagyi, meg a másik halott boszi is.

Amúgy Romannak szerintem elég megalázó volt az is, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogy ő akarta. Mint már láthattuk, ilyenkor azért eléggé felkapta a vizet. (Amúgy azért konkrétan nem láttuk meghalni, csak ledöfték és megkezdett “halogatni”, még van remény!!!) xD

Somnium - 2012. 07. 18. 08:58

Kár, hogy annyi a guardian-nak, a tanácsból ő volt a legjobb (meg Salome). Bár inkább ő, mint Russel és sajnos azt se mondhatom, hogy meglepett a dolog. És végre egyik szál sem volt unalmas.
Na de, ami érdekelne, hogy mitől függ az, hogy hogyan hal meg egy vámpír?
Csak pár példa. 5×06-ban, a vámpír, aki Hoyt-tal volt az csak szétpukkant, mint egy lufi, amikor lelőtték. A guardian meg elkezdett elfolyósodni. De Godric pl. a napon pikk-pakk szétégett ráadásul kék lángokkal. Amikor meg Eric/Russel a napon volt, az jóval tovább tartott és simán bírták a dolgot.
Számít-e a kor? Vagy az, hogy hogyan hal meg? Esetleg csak a drámai hatás miatt más és más?

Áyron - 2012. 07. 18. 11:11

Eric és Russel azért égett lassabban mert ittak Sookie véréből és mivel ő tündérke ezért napfényre kimehetek , de mivel ment a szervezetükből a tündérvér úgy fokozatosan égtek elfele.
Godric meg azért égett el úgy mert a felkelő nap sugarai sokkal erősebbek.
Emlékez csak az első évadba Bill is kiment a nap fényre és nem égett el azonnal akkor még nem értettem miért de most már igen (ivott Sookie véréből és így tovább bírta a napfényt)
Romannak biztos vége csak azért halálozik így mert idős nagyon.Amúgy ki az idősebb Russel vagy Roman???
Lálá jól mondja.Rene csak egy rész erejéig tért vissza oszt kész.

Cherry - 2012. 07. 18. 14:23

Mielőtt Godric öngyilkos lett, azt mondta, hogy az ő korában már pillanatok alatt vége, nem hiszem, hogy a felkelő nap sugarainak erősségéhez van köze.

Áyron - 2012. 07. 18. 18:35

Rendben akkor minél idősebb egy vámpír annál gyorsabban ég. De Russel 3000 éves nála közre játszott a tündér vér.

Somnium - 2012. 07. 18. 20:56

Aha, Sookie-t kihagytam a dologból. Így tényleg meg van a logika benne.

Mitrill - 2012. 07. 18. 22:04

Szerintem Godric-nál az is közrejátszott a gyors végben, hogy alig vett magához vért. Ezt pl. az ő saját szájából hallani, ha jól emlékszem.

AdamBan - 2012. 07. 19. 14:06

Nem az igazi ez az authority-s szál, pedig olyan sok van benne. Itt van (vót) az Őrző, a nagy pacifista, aki egyébként kegyetlenül legyilkoltat mindenkit, aki másként gondolkodik.

Aztán ott van a többi asztalkörül ülő, aki még ebben az álpacifizmusban sem hisz, csak tetteti. A kis srácot kár, hogy kipukkasztotta már az elején. Simán lehetett volna belőle egy badass villain, valami olyasmi, mint a Jedi visszatérben az a kis féreg, aki elbűvölten bámulta Jabba farkát, és amikor valami rossz történt, gonosz hangon felnevetett.

Szóval van a mainstream (ál)pacifizmus, meg van az elmebeteg tömeggyilkos Russel-féle vonulat. Ha összejönnek egy szobába, nem lesz könnyű megmondani, hogy végülis melyik melyik.

paranoid android - 2012. 07. 19. 18:00

Annak ellenére, hogy többet is kihozhattak volna az authority-s szálból, nekem kifejezetten bejön.
Roman szerintem egyáltalán nem állítja magáról, hogy pacifista lenne. Illetve nem állította. Az emberek és a vámpírok koegzisztálásáért küzdött, de ezt minden áron akarta, tisztában volt vele, hogy ez a cél nem elérhető áldozatok nélkül. Az asztaltársaság ügy melletti elkötelezettségében és lojalitásában már korábban sem voltam biztos, most az utóbbi rész vége eléggé megkérdőjelezte azok helyét.
Ami Russellt illeti, ő nem tartozik a fundamentalistákhoz. Ő nem hisz Lilith-ben, viszont a felsőbbrendűségi komplexusa egybeesik a szangvinisták törekvéseivel, akik csak ki akarják használni ezt. Szóval nem csak két szembenálló csoport van, illetve azokon kívül van egy csomó más érdekeltség is.

SASI - 2012. 07. 19. 23:23

A True Blood wiki szerint Guardian mindössze 500 éves (volt) ezzel szemben Russell majdnem 3000 éves, a legidősebb ismert vámpír, így nem csodálom hogy ezüsttel a vérében is viszonylag simán legyűrte Guardiant, a karót a szíve fölött meg én szerintem megbuherálta Salome, legalább is Salome eddigi viselkedése alapján én ő rá gyanakszom.

Somnium - 2012. 07. 20. 06:38

Ha Salome meg Russel összejátszik akkor az sem biztos, hogy Russel vérében volt ezüst, és még biztos van a tanácsban más is, aki Salome mellett áll. Ráadásul úgy tűnik, hogy jól megtervezték Russel kézre kerítését/Roman halálát.
Azt is kifejthetnék, hogy mi alapján választják be az embereket (vámpírokat) a tanácsba. Szerintem a vámpír belpolitika az egyik legérdekesebb téma, csak kár, hogy alig szánnak rá időt.
Meg úgy igazából kitérhetnének minden lény eredetére, legalább is engem érdekelne, mint érdekesség. Mint például, amikor Bill-t kihallgatták és a vámpír biblia volt a téma.

Lala - 2012. 07. 20. 17:55

Álszent bagázs ez az egész Tanács. Mint láttuk nem kell többszáz évesnek lenni hogy valaki például király legyen, Bill is az lett kb 150 évesen vagy mennyi is ő, és az 1000 éves Eric meg az alattvalója. Csak jó hátsót kell nyalni.
Amúgy engem is érdekelne a többi természetfeletti kialakulása. Vicces lenne ha kiderülne mondjuk hogy Lilith még él. Az én kedvenc beszólásom a legutóbbi részből Ericé volt: “Lilith can blow me” :D

Hoyt meg engem nem irritál. Szerintem tipikus szakítás utáni kétségbeesett viselkedés. Van ilyen.

Lala - 2012. 07. 23. 13:37

Mi a franc volt ez a tegnapi rész??? Zakkant hülye bedrogozott vámpírok. Nora meg Salomé egyértelműen csatlakozott az elmebetegek táborához.
Tara a rúdon……
Sookie-nak meg lemerülhet az ereje??!!
Ilyen történetet egy 10 éves gyerek is tudott volna írni. Én nagy fan vagyok de ez a rész volt számomra a mélypont.
A kislány farkas alakban viszont nagyon aranyos :)

SASI - 2012. 07. 23. 14:11

Szerintem meg semmivel nem volt rosszabb mint az évad többi része.

Cápi - 2012. 07. 23. 20:57

Ez így öhm… Szerintem elég gáz rész volt =/ Volt ennél már jobb is…

jessm - 2012. 07. 23. 21:20

Szerintem elég gáz volt ez a rész . Szeretem a true bloodot továbbra is de ez a rész annyira gyenge volt, hogy most egy kicsit pihenő pályára teszem. És megnézem akkor egybe az egészet amikor vége az évadnak.

Cléda - 2012. 07. 23. 22:10

Az egyetlen hót jó jelenet volt, amikor Jason fejbe lőtte Jesst. :D
A többi meg hát… Hm. Még a Lafayette szál kemény volt, de egyébként volt már jobb is. Tara totál hidegen hagy, ez a Russel féle Lilith imádat meg eh. Az, ahogy az “újszülött” Lilith felsikoltott, meg egyenesen béna volt..

A. - 2012. 07. 23. 22:15

Nos, a beszívott vámpírok jeleneten kívül nem sok minden maradt meg bennem, fogalmam sincs, hogy az epizód 3/4-e minek van. Alcide, Terry, Arlene, Andy, minek??? Szólt ez valamiről?
de ugyanide vehetném Sookiet, Lafayettet és Samet is. Komolyan Tara volt a legjobb az egészben, kivéve a nagy ölelést.

Na de. A beszívott vámpíroknál csak egy gázabb volt: Lilith. LOL. Tudom, hogy nem annak szánták, de sajnos vicces volt, ahogy megjelent meztelenül.
Az összes jó fej vámpír vagy halott, vagy hülyét csináltak belőle.

adamban - 2012. 07. 24. 01:18

A résszel nem volt gond, de a részeg vámpíros jelenet – egyszerűen megmagyarázhatatlan. Ilyen gagyi jelenetet nem is tudom, mikor láttam.

Meg ez a Lili. Olyan, mint amszterdami kirakatlotyó. És csak úgy előlépett egy vértócsábúl. Mitől? Minek?

Egyértelmű mélypont. Nagy hiba volt ennyire eltérni a könyvektől, mert aki írja a sztorit, láthatóan messze nem üti meg a mércét.

Cléda - 2012. 07. 24. 11:55

” És csak úgy előlépett egy vértócsábúl. Mitől? Minek?”
csak hallucináltak… amikor Eric magához tért a végén már nem volt semmiféle Lilith.

Krekit - 2012. 07. 24. 15:56

Sookienak “kimerülhet” az ereje… Nagyon gagyi húzásnak tartom. Lilithes téma se annyira érdekfeszítő számomra. Érik a kasza.
Béke

Mufci - 2012. 07. 24. 20:41

Én már legjobban a zenét várom az end credits alatt…..nem tudjatok, hol lehet meglelni a számok címét?!?!

Anthony - 2012. 07. 24. 21:39

De tényleg lassan a legjobb momentum egy-egy részben a credit alatti zene. Túl sok szálat erőltetnek, ráadásul szinte az összes ratyi. Az a durva, hogy lement 7 rész és alig történt valami is.

Söge42 - 2012. 07. 24. 22:13

Mufci: az aktuális rész címe a closing credits címe is

szamoca - 2012. 07. 24. 22:36

Huuhhh, óriási megkönnyebbülés, már azt hittem csak én nem értem mi a fenéről is van szó mostanában a TB-ban…
Csalódás eddig ez az évad, túl sok az érdektelen szál, érdektelen szereplőkkel…Smoke monster???? Most komolyan??? Anyám borogass!!!!
Hol van már az a jó kis sori, amibe anno belezúgtam!!!…Böcsületből még megnézem ezt az évadot – ha bírom – de lélekben már kaszáltam…

Cápi - 2012. 07. 25. 01:37

Én azt mondom, ha legalább az egyik szálból valami értelmeset kihoznak, már megérte. Túl nagy guilty pleasure ahhoz, hogy kaszát kapjon, egyelőre még rászánom szívesen a heti 40 percet. Bár anno így voltam a Supernaturallal is, remélem ez nem így végzi. Messze még az évad vége.

paranoid android - 2012. 07. 25. 03:47

Jesus tits! Ez a rész hihetetlen vicces volt, néhol nem feltétlenül a legjobb értelemben, de legalább jól szórakoztam. Mindig is guilty pleasure volt számomra, szóval annyira nem ijeszt meg a “devalválódása”, de azért nagyokat néztem most.

A. - 2012. 07. 25. 09:10

– It’s Russel…whatshisface…
– Edgington.

Ez jó volt azért pl:)

yeeeyha - 2012. 07. 25. 10:12

A részek közben nem szoktak gondjaim lenni, és még mindig azon a véleményen vagyok, hogy jó volt ez.
Russel nagyon jó, bírnám ha lenne egy kis etyepetye neki meg newlinnek :D
Lafayette szála elég creepy, Taráé egyszerűen csak sz*r, Alcide megint nem lesz egy darabig sookival, de helyette kapott egy másik csajt, meg pár elismerő pillantást a felsőtestéért, Hoyt meg akkora hibát követett el, hogy az nem igaz: ha az a banda rátámad jessicára, én nem tom mi lesz.
Sookie egyszerűen csak hülye, ha azt hiszi, hogy ha lemeríti az erejét, akkor ember lesz.
Jason, Sam, Andy a legjobb, meg arlenék videós jelenete hatalmas volt, eddig az évad csúcspontja.
Bill és Eric szála viszont a legerősebb, haláli volt a beszívós jelenetük a Hatalommal. De miért engedték ki az összeégett csávót? Őt nem bírom elviselni.

Áyron - 2012. 07. 26. 08:35

Vélhetőleg az összeégett hapek valami bűnt követett el Pl:emberekből táplálkozott megölte őket.Ezért Roman bezáratta és kínozta.Roman halott és a főirányzatot felváltotta imádjunk egy istennőt aki azt parancsolj hogy az embereket csak enni kell, ezért kiengedték.
Amúgy én azt várom hogy Russel mikor unja meg ezt és saját kézbe veszi a dolgokat.Közbe pedig kinyírja Norát és Salamont.

Biohazard - 2012. 07. 26. 21:28

Ez mar tobb, mint guilty pleasure, ez mar a LOL kategoria!
Lemerulo tunderek? Love-Hate csoportok? Sok ez nekem :)
Misebor modjara korbejaro osi vampir ver, amitol beall mindenki?

Varom mar a 14. evadot, ahol is elokerulnek a misztikus porcica szornyek, vagy a tavol-keleti olah varazslok (kiknek hatalmas erejenk koszonhetoen egesz vasut vonalak tuntek el a semmibe).

tiktak - 2012. 07. 26. 23:53

Néha jókat szórakoztam a részen. Bár gyanítom a készítők szándéka nem ez volt. Vagy lehet,hogy mégis? Annyira szürreálisan szar volt az egész, hogy szinte azt a határt súrolta,amin én elszórakozom.
A Tara résznél hangosan röhögtem, nem gondolhatták komolyan azt a ruhát. csalódás hogy anyu és pap férje nem írtak vámpírkiűzésre is egy kis nótát :)
Reménykedtem benne,hogy sookie kicsit megkattan és pizsiben,a kis rózsaszín szobácskájában fogja tölteni a maradék részeket, de sajnos felkelt. Minek erőltetjük ezt a lemerül az elem dolgot? Szinte érzem a kétségbeesett próbálkozást,hogy távol tartsák Billtől és Erictől,csak hogy majd a következő évadban megint összehozhassák egyikkel vagy mindkettővel.
Sam és Luna kórházban való tipródása két részen keresztül szintén a vicc határát súrolja. Luna nagyjelenete az volt,hogy örülnie kellett a gyorskajának :D
Terry szál is egyre gázabb.Mi volt ez a “jaj, öngyilkos leszek,de a barátom lebeszél róla” dolog a fűben? legalább lőtte volna fejbe magát. Vagy inkább a paracsnokot. Így ennek a jelenetnek semmi értelme nem volt.Tudjuk,hogy be van szarva, és az őrület határán van, nem kell ezért még az öngyilkos leszek kártyát is bedobni.
Russelt még mindig bírom. Az örület ami a szemében csillog bámulatos. Itt is nagy reményeim voltak,amikor a csaj közölte hogy mindannyian isznak a vérből és Eric és Bill összenézett. Azt hittem,hogy egy csapat bolond között kell eljátszaniuk,hogy ők is félhülyék. de nem. Nem gondoltam volna,hogy a pucér, éhes kakukkfiókaként sikitozó nő után már történet gázabb a dolog abban a jelenetben,de Godrick megjelenésével és ERic bamba fejével sikerült ezt is kipipálni. Eric testvére egyébként marhára idegesít. Az egész utcai vonulások egy köpedelem volt. Nem is tudom mit akarnak ebből az egészből kihozni. Voltak már itt vallási fanatikusok a vámpírok ellen, V függők (emberek,vérfarkasok), volt amikor az bikafejű kurva tette függővé az egész várost,boszorkány, szellem által megszálltak,most bemutatják,hogy a vámpírok is függők lesznek? minek? nem mehetne lassan le úgy egy évad,hogy mindenki képes saját döntést hozni?
Russelben és a tiszteletesben van az összes reményem. Esetleg Jason nyomozásában.
bár így is elszórakoztat, csak máshogy,lassan olyan lesz mintha a Hullajót nézném sorozatban. Lafayette szájának szétvágásával, Alcide fejkendőjével és Tara bőrbugyogójával a hányinger faktor is befigyelt. :)

A. - 2012. 07. 27. 08:43

@tiktak: rájöttem, h én tulajdonképpen a te hozzászólásaid miatt nézem a sorozatot:P
Ez a Nora, vagy inkább a színésznő egy WTF kategória. Egy dráma tagozatos gimisben több tehetség van. Idegesít engem is. De örömmel láttam, hogy vszínű új vetélytársa akad majd színészileg/karakterileg Lilith személyében, aki úgy 3 másodpercet szerepelt, meg sem szólalt konkrétan, de ezalatt sikerült új mélypontot írnia a TB történetébe…

Az elemkimerülésre van máris egy remek teóriám. Biztos vagyok benne, hogy egy kritikus pillanatban vissza kell majd tölteni, és az energia természetesen csak szexuális aktus útján töltődik fel. Így Sookie kénytelen lesz az első útjába kerülő mókusembert megdugni, hogy feltöltse magát. (igen, olvastam L.K.H-t)

tiktak - 2012. 07. 27. 11:04

@A.
Most mit mondjak erre? hogy annyira szar néha ha a sorozat, hogy én jobbat írok? :D:D hahaha…

Teljesen igazad van egyébként, hogy Sookiet tuti farok által kell majd visszatölteni, de gyanítom hogy az nem egy mókus lesz, hanem Alcide, Eric és Bill folyamatos egyhetes teljesítménye kell majd hozzá.

Dr. McSteamy - 2012. 07. 27. 21:16

Na én aztán elvakult TB-rajongó vagyok, de erre a 7. részre én se tudok mást mondani, csak azt, hogy szar volt. Amikor Jason fejbelőtte Jesst, akkor felkaptam a fejem, de ennyi. Azért bizakodok, mert az évadok 8. részei általában odab@sznak. Jó lenne, ha beindulna most már, ez az 5. évad igen gyengére sikeredett :/

Erja - 2012. 07. 28. 13:03

Dr. McSteamy, ott a pont:-).

Erja - 2012. 07. 28. 13:10

Egyébként meg nem tudom, kinek a fejéből pottyant ki az az utcai “mi-nagyon-be-vagyunk-lőve-de-mekkora-menő-vámpírok” vagyunk ötlet, de járna érte egy “első osztály forgatókönyvíróknak és ötletelőknek kupon a suliban”.
Azért látszott, hogy próbálkoztak polgárpukkasztással, lásd kisgyerek a végén, meg a meztelen nő vérből kiemelkedve, de annyira nem tetszett, gáz volt és erőtlen.
Hol van már az a feeling, mikor Rene kergette Sookie-t, vagy mikor “zombivá” változtatta az a nő a fél várost…?
Sehol…

Dr. McSteamy - 2012. 07. 30. 10:25

Na hát közel sem volt olyan ütős a 8.rész, mint amire számítottam, de azért az előző részhez képest ég és föld a különbség. Összességében meg voltam vele elégedve, de valami nagyobb dobásra számítottam. Tara jelenete a Fangtasia-ban eszméletlen jó volt :D Lényegében ha ennél nem lesz rosszabb, akkor még mindig azt mondom, hogy szerencsések vagyunk, de azért ez már régen nem az igazi. :/

Lálá - 2012. 07. 30. 16:07

Már mindenképpen jobb rész volt, mint a 7.
Sok évad után először érdekel a Sookie vonal is. Remélem nem rontják el valami baromsággal. Kíváncsi vagyok, ki lesz majd az a vámpír.

Amúgy csak nekem olyan hihetetlen, nemezen emészthető, hogy Russel azokkal jópofizik, akik már 2x elárulták? Most vagy ő síkhülye vagy én nem tudom. Mindenesetre nem valami óvatos, ahhoz képest, hogy 1 évre sikerült lebetonozniuk.

szamoca - 2012. 07. 30. 21:43

Nekem így elsőre úgy tűnt Eric volt az a vámpír…legalábbis nagyon hasonlított rá – igen, az orra és a szája alapján. Bár amikor a fürdőszobában megjelent az az izé – jesszusom mennyi hülyeséget fognak még kitalálni! – akkor már nem voltam benne annyira biztos…mondjuk nem fogom lerágni a körmöm emiatt.

Hor1 - 2012. 07. 31. 01:01

Na végre, Eric a jófiú, Bill meg a rossz. :D

adamban - 2012. 07. 31. 02:20

Azért az kemény volt, amikor Eric saját magát ölelgette. Már attól féltem, hogy ide is beiktatnak egy sajátos szexjelenetet…

Egyébként jó rész volt.

adamban - 2012. 07. 31. 02:30

akarom mondani Sam…

A. - 2012. 07. 31. 10:17

@Hor1: pontosan erre gondoltam én is, szó szerint:D már vártam egy ideje, h ezt meglépjék!

Az epizód sokkal jobb volt, mint az előző, nem is kellett semmit eltekernem. Egyedül az Alcide-szextől kímélhettek volna meg, jaaaj. még jó, hogy a fejkendőt levette erre az ünnepi alkalomra.

tiktak - 2012. 07. 31. 12:21

A.
Alcide nem fejkendőben dugott??? pfff, meg se nézem :D

A. - 2012. 07. 31. 13:05

tiktak
:DDD anélkül is naaaagyon “macsó” volt:D

kensei - 2012. 07. 31. 19:30

“még jó, hogy a fejkendőt levette erre az ünnepi alkalomra.”
sírok :DDDDD

kaltenem - 2012. 07. 31. 21:27

Nekem eléggé érthetetlen Bill viselkedése.

Hogyhogy hirtelen lelkiismeret furdalás nélkül gyilkolászik embereket? És miért vannak még mindig ott, még mindig fogva tartják őket?
Ráadásul nekem olyan hülyeségnek tűnik, hogy több száz ill. több ezer éves vámpírok úgy viselkednek mint ha most szívtak volna először vért és egyetlen céljuk, hogy minél több embert megöljenek.
Nem lehet egyetlen normális vámpír sem ebben a sorozatban? Talán már csak Eric nem hülyült meg, Jessica is megváltozott, amilyen bambán nézte azt a táncoló nőt…

tiktak - 2012. 07. 31. 23:31

Végre a Lunát alakító színésszel tudtak valamit kezdeni: más játszik ezentúl helyette.csodálatos. ez nekem már tommynál is bejött.
Egyébként annyira nem volt fos rész. kivéve hoytot és alcidet, az utóbbi estében nem tudom melyik gázabb,amikor szexel vagy amikor erkölcsösen keménykedik. Na jó tudom: az előbbi. Nem néztem meg mégegyszer,de amikor a csajt az ágyra dobja, akkor utána röptében talál be?
Hoytól behányok.ő nekem ennek az évadnak a Jesus-a. Na, remélem az sem jön vissza. Mivel érdemeltük ki,hogy megint megjelenget??
A Samet játszó színészen mindig elröhögök ha mást játszik. reménykedtem benne,hogy Luna így marad.
Ez a hatalom szál nekem továbbra sem fekszik,vagy Lilith szál most már. Ezzel a Lilith vérfüggőséggel nem tudok mit kezdeni. Végülis Ericnek meg Billnek annyit kellett volna csinálni,hogy megvárják,amíg megint halura drogozzák magukat,aztán szépen kinyirják őket amikor magatehetlenek. örülök,hogy Bill fejlődik a rossz irányba, de ennek már rég meg kellett volna történnie.És hitelesebb lett volna,ha Sookie miatt kattan meg és nem a bolondbanda miatt. Nem teljesen értettem,hogy mi váltotta ki belőle rosszfiút, amikor néhány perccel korábban lánya elvesztése miatt kesereg. És hát örülök,hogy ericnek meg előjött az erkölcsössége,de jobban szeretném, ha inkább azért nem menne bele ebbe a nagy faszságba,amit az idióták akarnak összehozni,mert egy baromság és nem azért mert Godric suttogva megjelenik neki.
Sookienál meg most vezetik fel a következő évad főszálát? vagy most még kap valami ősellenséget? vagy ki ez a fazon? remélem valami nagyon jóképű,hatalmas vámpírdémon,aki sookieba szerelmes a ragtapasz miatt. Jason miért nem kap már valami tündérturbót? én még mindig nem értem,ő miért nem örökölte fényeskezeket. Vagy ezt elmondták már korábban? És jó lenne már ha megjelennének a párducgyerekei. én az előző évad óta reménykedek benne,hogy parasztfalva összes nője most ellik neki kis tündeemberpárducokat.
Jessicaval nem tudnak mit kezdeni. jobb lett volna,ha elmegy az apjával bolondékhoz.

Xi - 2012. 07. 31. 23:34

“…úgy viselkednek mintha most szívtak volna először vért és egyetlen céljuk, hogy minél több embert megöljenek.
(…) amilyen bambán nézte azt a táncoló nőt…”

Ez a “normális” vámpír definíciója, kérem szépen!

jersey - 2012. 08. 01. 17:33

Jessica elrablásánál még azt nem értettem, hogy Bill hogy nem érezte meg, hogy bajban van?!
Én igazából most minden szállal elvagyok, nem is tudom volt-e olyan évad, amikor nem irritált senki :P

secret - 2012. 08. 01. 21:27

tudtam, hogy mire vállalkozok, mikor elkezdtem nézni. de hogy valami ennyire sok szálon fusson, az engem már marhára idegesít. egyedül a csingiling-szuka, méjnsztrím és a pam-tara vonal érdekel. ez egy órából kábé 15-20 perc, és akkor nagyvonalú voltam.

szurkolok, hogy hojt dögöljön meg, de felőlem végezhetnek az egész vérfarkas gárdával, vagy a sifterekkel.

hemill - 2012. 08. 01. 22:37

felőlem is, huljon a férgese.. :D
kezd viccessé válni már ez az egész mainstream baromság, meg a bedrogozott vámpírok!
hiányzik az eredeti true blood, ahol a vámpírok jelen voltak, nem egy gyökér kastélyban szövögetik a terveiket!
kíváncsi leszek, h a végére mégis hogyan fogják egyesíteni a szálakat, csak nehogy átcsapjon az egész vmi brazil szappanopera szintjére, ahol kiderül, h a Sookie-t molesztáló vámpír valójában a nagyapja, vagy vmi hasonló.
Az a levegőből kinyúló fej, mégishogyan???

yeeeyha - 2012. 08. 02. 15:35

Nekem abszolút bejött ez a rész.
Luna átváltozása bazi nagy wtf?! volt nekem, még így a főcím előtt, és örülök, hogy haláljó jeleneteket kaptunk így, mivel Sam Trammell jó színész.
Hoyt nekem nagy kedvenc, nem szeretném hogy meghaljon. Mibe fogadjunk, hogy a dagadt anyja járt abban a házban?
Sookie szála leginkább jason miatt jó, az viszont gáz, hogy jasoné meg csak sookieról szól… nem tudom, mikor sikerült jasont ilyen jó karakterré tenni, talán mióta elkezdték nála a finom humort (kisgyerekes pizsi, meg hasonlók). És most észveszejtően kevésnek érzem.
Bill és Eric szálát hagyjuk, mert rohadtul értelmetlen: oké, hogy a vámpírok lételeme a vérszívás, de a Hatalom most egy halom pukkadt ovisnak néz ki, mert elvették tőlük a kedvenc csörgőjüket (vagy mi a fenével játszanak a kis kölykök). Russeltől is többet vártam, remélem hogy ez most nála az álca, később meg beindul, mert valljuk be: ez így harmatgyenge. Az az undorító, égett arcú vámpír is felesleges, aki babákat akar enni. Nem tudom felfogni ezt egyszerűen, iszonyat.
Terry szála elmegy, Tara se lenne rossz most már, maga a színésznő rontja el a hülye hang effektálásával.
Ki maradt még? Alcidet bírom, Andy még mindig az egyik legjobb figurája az egész sorozatnak.
Warlow, a rejtelmes vámpír nagyon főgonosz szagú. Szerintem azért tudott úgy “arc formájú levegősűrítést” produkálni, mert sookie hozzákapcsolódott a tündérporos kísérletben, és lehet hogy ezt megérezte. Amit ebben a dologban gyengének tartok, hogy warlow elég könnyen lemondott sookieról… megölte a szüleit, aztán meg sem kereste? Akkor sem, meg most sem?

Marcipán - 2012. 08. 02. 18:33

A mostani rész után úgy döntöttem mindenképp írnom kell.
Az ok: Tara. A (közel)múltban folyton csak azt olvastam itt, hogy megy a nyafi Tara miatt. Mindenki útálta, és írják már ki…stb. Nekem sem volt egy kedvenc, szó se róla, de MOST!!! Hát gyerekek, oké hogy 80%-ban Pam érdeme, de végre van lehetőség Tara figurájában. Imádom a Pam-Tara párost, a rész végi pincés jelenetnél kb úgy vigyorogtam mint egy eszelős. Szóval jó lesz ez, legalábbis ez a vonal mindenképp. A többi is egész érdekes, bár a tűzdémonos és kiöltemegaszüleinket vonal annyira nem izgat… aztán ki tudja.

kaltenem - 2012. 08. 02. 18:55

Bennem is felmerült, hogy miért nem érezte meg Bill, hogy bántják a “gyerekét”.

A vámpírok ezek szerint bedrogoznak más vámpírok vérétől, vagy csak Lilithétől?
Mert azért vicces, hogy a vámpírvértől az emberek és maguk a vámpírok is meghülyülnek.

Xi – 2012. 07. 31. 23:34

“Ez a “normális” vámpír definíciója, kérem szépen!”

Persze, normális ha egy vámpír embervért szív, de ebben a sorozatban az említett vámpírok eddig teljesen máshogy viselkedtek (kivéve Russell)és úgy tűnt, hogy a több száz vagy ezer éves vámpírok már valamennyire uralkodnak magukon. Nehéz megfogalmazni, hogy mi nem tetszett a viselkedésükben, de nekem túl eszelősek, elmeroggyantak lettek hirtelen. Nem ezt vártam a Hatalomtól, mikor anno Nan emlegette őket, vagy amikor a 3. évadban Ericet hallgatták ki.
Nekem a normális vámpír Eric, aki szív embervért, és öl is, ha kell, de azért nem gyilkol meg egy csecsemőt.

Egyébként a vámpírok sohasem laknak jól, bármennyi vért szívhatnak?

adamban - 2012. 08. 02. 23:21

De igen, csak a vér tápértéke meglehetősen alacsony.

A. - 2012. 08. 06. 13:03

Bud sheriff+malacok=Deadwood!!!!

Biohazard - 2012. 08. 06. 17:20

Ez kellett ennek a sorozatnak! Most mar nem csak csocsoket, hanem pocsoket is lathatunk! Koszonom, hogy ezt a napot is megelhettem :D

Lala - 2012. 08. 06. 19:00

Lafayette számomra az abszolút kedvenc Pam mellett. Jól játszik a színész nagyon.
Terry beszólásán röhögtem még: Werechicken :D

Bill egy idióta balf@sz. Számomra a tegnapi rész ellenére is érthetetlen ez a pálfordulás, a magyarázata harmatgyenge.

A meztelen fószer nekem nem kellett volna oda…..
Meg hogy a régi sheriffnek is elment az esze, ahhhh.

Szegény kicsi farkaskölyköt meg elrabolták. Russel vérdonációs baromsága már lerágott csont. A hülye farkasok minden városban vérfüggők?!

Lala - 2012. 08. 06. 19:00

Ja nem Terryt akartam írni, Andy mondta a vércsirkét :D

Cléda - 2012. 08. 06. 20:12

Hát nekem ez a vámpír szál nem jön be így. Az oké hogy nagy vérszívók akarnak lenni megint, de ez a lilithes vallási szál.. Ez nekem marhára negatív wtf.
Meg így nagyon külön váltak a szálak. Előző évadokban azért voltak összefüggések.

adamban - 2012. 08. 06. 23:50

Tara Pamnek:

“Suck me, vampire barbie!”

XD

jersey - 2012. 08. 08. 00:41

Azért két szálat is gyorsan lezártak, de elnézve az utolsó három rész promóját, lesznek itt még izgalmak.
Ez a Billből csináljunk rossz fiút rész valóban nem túl kidolgozott szál és emiatt tűnik annyira érthetetlennek :/
Az évad legpozitívabb fordulata mindenképp a Pam+Tara duó.
“Suck me, vampire barbie!” +1
A hét beszólása :D

Cápi - 2012. 08. 08. 11:22

Najó, ez a Lilithes szál tényleg egyre gázabb, meg Bill pálfordulása. Vicc…
A Terry-s lezárásnak örülök, hogy végre vége, de ez a farkasos vergődés is… Hmmm =/
Lassan tényleg a Pam+Tara páros lesz a fénypont. :D

Suck me, vampire barbie! +1 !!!! :D

Áyron - 2012. 08. 08. 17:35

Nagyon remélem hogy Russel bácsi csak megjátssza magát és titokba arra készül hogy átvegye az irányítást.
Noráék már nagyon irritálnak valaki karót döfhetne beléjük.Billt meg elbaszták.Eric a legjobb vártam hogy mikor fekszik le informatikus csajjal :D
Terry szálát jó összecsapták sok értelme volt behozni ezért a parancsnokot.
Alakváltós vadászás tetszett főként a disznós része nekem Blöff jutott róla eszembe :D KÖNYÖRGÖM MIÉRT NEM FALATTÁK FEL HOYTOT A DISZNÓKKAL ?????
Sookie szála érdekel és még tündérek is jók a maguk módján , de van egy előérzetem hogy valami bődületes idiotizmust hoznak ki belőle. Felmerült benne hogy az új seriff Warlow.
Rambo Alcide visszament alkoholista apucihoz elmondani hogy ugyan olyan elcseszett lett az életem mint neked.Baromi sok értelme volt ennek is ,biztos jelem fejlődés Alcidnál.(Apja Terminátor 2 fő gonosza volt,ott is alakváltó volt már)
Pozitív dolog farkasoknál mikor Russel kiosztja JD az tetszett.Előre félek hogy mennyit fog nyavalyogni Luna a Emmáért.
Kezdenek a szálak egymásba fonódni.Tara végre jóóóóóóóóóóóó.
Sam,Andy,Jason,PAm.Tara,Lafayette,Eric,Russel eddig a legjobbak és ők tartják a sorozat lelkét.

Cléda - 2012. 08. 08. 21:23

Azért Pam szövege is ott volt: “So whatever comes next, we keep our heads down, our tits up, and the Tru Blood flowing.”

fairi - 2012. 08. 09. 00:55

Nekem teszik ez az évad, Lilithes szál se zavar, kíváncsi vok mit akarnak kihozni belőle. Elég elcseszett lett a vámpír hatalom az biztos, TB gyárak is robbannak fel, emberek is egyre jobban kezdenek ellenségesek lenni. van egy olyan érzésem szokás szerint egész szitut könnyen feloldják:(
remélem lesz egy pár csavar azért…

secret - 2012. 08. 10. 09:26

egyemmeg. ez most jó volt. tele volt jó dumákkal. lafayette iszonyat jó, kár, hogy kevés idő jut rá, pam hozta a formáját, és végre tara is elviselhető.

yeeeyha - 2012. 08. 10. 12:39

Hoyt még, éljen is, már csak azért is, mert imádom, ahogy Jason mondja: Bubba :D
A Hatalom sz*r, valaki említette, hogy nem ilyesmire számított az eddigi évadok sugallatai alapján, és bakker, rájöttem, hogy igaza van. Félelmetesnek kellene lenniük, de csak vakbuzgón Lilitheznek, meg dugnak. Még az évad elején, Bill kihallgatásánál lett felvetve a vámpír-biblia, na az még érdekes volt, de az nem tetszik, amerre elfordultak végül. Billt nem értem, Eric jó, meg a kütyüzsenis csaj.
Terry szála megoldódott, ez jó, főleg, hogy Renée így esetleg újra előkerülhet – nem hinném hogy Arlenek élhetik az életüket még 3 teljes részen át teljes boldogságban.
A többiekkel nincsen gondom, Jasonos-Sames szál nagyon jó volt.
Alcide-é szerintem valami összekötős cucc lehetett, remélem valamit terveznek vele, mert ez így nem fog működni, akármennyire is dögössé teszi a monitorom.
Emmáért meg aggódom. Engem nem érdekel, ha Newlin döngeti Russelt, vagy épp fordítva, de adják vissza a kislányt!!!!

zolij - 2012. 08. 10. 23:33

szerintem az üvegcsében Salome vére van, legalábbis eléggé hasonló hatást fejtett ki Billre

Cléda - 2012. 08. 11. 10:45

zolij: ez nekem is megfordult a fejemben. Lehet a nagyon idős vámpírok vére ugyanúgy hat a vámpírokra, mint az emberekére. Csak akkor meg Russel a kakukktojás, mert ő elvileg idősebb mint Salome.
Mindenesetre én azt várom, hogy Russel megunja ezt a hülyülést és az összes Hatalom tag fejét szépen leütögeti :P

r.zsofi - 2012. 08. 12. 14:09

Ebben az utolsó részben összességében annyi jó duma volt, mint az egész évadban, én komolyan kapaszkodtam, le ne dőljek a székről.:DDD
Tarának végre jól áll a TB, Pammel meg egyenesen csúcsok!
Lafayette továbbra is nálam a fő kedvenc, Jasonnal karöltve.
Andy is megérdemel egy említést, ők is remekül kiegészítik egymást Sookieöcsivel.
Maga a történeti szál….hát…azért remélem lesz még meglepi így a vége felé…még hány rész van?

Lala - 2012. 08. 13. 16:01

Ebben az évadban minden új karaktert hamar kinyiffantanak. Roman, az a kütyüs vámpír csaj, most meg az új sherif. 2 vámpír amikor bedrogozik akkor mindketten ugyanazt halucinálják, nevetséges. Bill továbbra is zakkant. Persze Eric színlel, nem hülyült meg a drogos élménytől. Russel meg tüncivért akar, köp ő Lilithre :)
Az “egérkommandó” tetszett, nem is hisztizett sokat Luna.
Tara azért jó volt, önállósította magát és elintézte a zsarnok sherifet, de gondolom meglesz ennek a böjtje.

bob - 2012. 08. 13. 17:23

Hat, igy a 10. resz utan nem tudom mit mondjak, sztem nagyon csunya melyrepulest vegez a sorozat, egyre kevesbe erdekel a tortenet, annyira unalmas. Ki gondolta volna par evaddal ezelott, hogy Tara szal lesz a legerdekesebb a sorozatban?
Es amiert elkezdtem nezni, ez egy baszos-vampiros sorozat volt, vicces tajszolassal, mostmar epphogy van benne nemi sex, es mindenki csak ugy hiphopp elhullik, kozeleg a kaszas?

Lala - 2012. 08. 13. 17:33

Ja amúgy nekem most tűnt fel hogy lesz 6. évad is, az HBO bejelentette 1 hónapja. Annak ellenére hogy vannak nagy baromságok ebben az évadban én várni fogom jövőre is. És már csak 2 rész van az idei évadból. Biztos megint valami nagy kérdőjellel zárják ami izgisebb lesz mind az elmúlt 11 rész összesen.

kirek - 2012. 08. 13. 18:48

Ez az utóbbi két rész valamennyivel jobb volt, mint az eddigiek, de ez az évad az eddigi legrosszabb mind közül. Szedjék össze magukat az utolsó két részre, vagy ez az utolsó évad, amit én megnézek.

Amúgy a rész legjobb pillanatai közé tartozik, ahogy takargatják Anna Paquin terhességét. A bő pizsamák, bő ruhák, leül és párnával eltakarja. Zseniális :D.

Áyron - 2012. 08. 13. 19:30

Azért 4.évadot nem tudja leverni, az volt az igazi mélypont nem ez.

Cápi - 2012. 08. 13. 19:42

Az Authoritys baromságot leszámítva szerintem egész korrekt évad. Ez a Lilithes vámpíros-beszívósdi, Tru Blood gyár felrobbantósdi úgy baromság, ahogy van, arra meg számítani lehetett, hogy hosszú távon Russel elunja az egészet a francba és lelép. De amúgy szánalmasan gyenge szál. Csóri Emma is… Newlint is lekaróznám a bánatba, irritáló a karaktere… Kár, hogy csak Russel “karózza” if you know what I mean…

Tara karaktere fényévekkel jobb vámpírként, mint picsogós emberként, a mostani akcióján nagyot néztem :D Mintha lassan feltalálná magát és… kezdik megkedvelni egymást Pammel? :D Láthatóan erősebb a teremtő-gyermek szál közöttük, ez jó pont szerintem.

Hoyt meg remélem marad örökre Alaszkában fúrkálni, a két kezemet összetettem, mikor végre kiautózott a képből. Ha már a disznók nem zabálták fel…

A kütyüs csajért meg kár =/

Lala - 2012. 08. 13. 21:41

Ja még annyit hogy gondolom feltűnt nektek is hogy az 500 éves tündér Andy “csaja” és valószínűleg tőle terhes :DD Ez vicces húzás, megbolygatja majd a szálakat :DDD

fairi - 2012. 08. 14. 11:23

“Tru Blood gyár felrobbantósdi úgy baromság”
pedig logika van benne, vámpíroknak vissza kell térni az emberek vadászatéhoz, ha akarják ha nem. és az új beszívott irányzatnak ez a célja.
én szeretem politikai-vallási szálakat, van benne gyenge jelenetek, de ha egésznek lesz vmi következménye hosszútávon akkor nagyon is jó szál lehet a következő évadra.

jersey - 2012. 08. 14. 16:33

Végre megkíméltek Alcide-től és a falkájától. Elhiszem, hogy Joe bácsi nagyon szép főleg ing nélkül, de ez a rászokott a V-re a fél falka nagyon unalmas már.
A kütyüs csajt én is nagyon sajnálom, a színésznőt amúgy is csipázom a Napoleon Dynamite óta…..
Nagyon remélem én is, hogy Eric nem tért meg. Bár Billről is mélyen ezt reméltem egészen a mostani részig, mikor a megfigyelő szobában is azt suttogta magában, hogy áldassék Lilith, sajnos minden reményem elszállt. De most, hogy Russell bácsi a tündérek vére után indult, gyanítom Sookie miatt úgyis eloszlik egy kevés köd az elméjéből….
Van egy olyan érzésem, hogy az évad végi csavar az lesz, hogy Sookie-t elviszi ez a titokzatos Warlow vagy valami ilyesmi nevű vámpír bácsi.
Megnéztem a következő rész promóját is talán *SPOILER*
aggódom Jasonért ez a lyukban ájultan fekszik Jessicával, aki nagyon sír és sajnálja…..nem akarom, hogy meghaljon/vámpír legyen :/

Marcipán - 2012. 08. 14. 16:42

A mostani részben vettétek, amikor Jason bekukkant a plüsscica szoknyája alá? :DDD

Hor1 - 2012. 08. 14. 18:17

Hát Bill segghülye lett sajnos. :D IT csajért kár, Jessica-n kívül nemnagyon csípek már senkit. Bár most Sam és Lafayette megint jó.

Hor1 - 2012. 08. 14. 18:19

Ja persze, meg Russelért, hogy is felejthettem ki. :) A végén nagyon király volt, ahogy dühében előtört az akcentusa.

Biohazard - 2012. 08. 15. 02:00

+1 pont Hoyt szugeralasert…az mar-mar meghato jelenet volt.
-1 pont az evopalcikaval hatba szurom es lufi modra kipukkan jelenetert..nem vagyok orvos, de egeszen biztos vagyok benne, hogy az emberi szivet egeszen nehezen lehet elerni a haton keresztul egy evopalcikaval :)
-10 pont a merhetetlen sotetsegert, amivel a nepet etetik az ‘osi hatalom’ okan…Bizanc idejeben keszult el ez a terem…meg mar 2000eve itt vagyunk… WTF?! Bizanc, eszak-amerikaban?!?! 2000 eve mi volt ott, orjongo indianok? Ez most nem a lol kategoria, hanem az eros facepalm ideje. Ennyire nem kene hulyenek nezni a kozonseget.

Hor1 - 2012. 08. 15. 06:31

Mondja, hogy többször el lett költöztetve az egész terem, téglástul, oszlopostul, mindenestül.

Biohazard - 2012. 08. 15. 14:44

Akkor sry, ez nem tunt fel az ejjel :)

kaltenem - 2012. 08. 16. 14:57

Én nekem az nem világos, hogy akkor most tényleg teljesen meghülyült Bill és Eric is, csak azért, mert ittak a Lilith vérének nevezett löttyből?

Russell is ivott, mégsem lett buzgó, agymosott hívő vámpír.

Most már kíváncsi vagyok, hogy kié az a vér és Lilith tényleg létezett-e (egyébként ez a véres, csupasz, nagyon komoly fejet vágó Lilith marhára idegesítő, őt sem így képzeltem el, mint ahogy anno a Hatalmat sem), vagy csak ámítás az egész. Hogy haluzhatta ugyanazt Eric és Nora?

Nekem szinte csak az tetszett, ahogy a rész végén Russell végre megint tökös Russell lett. De ez a 11 részen át való nyűglődés most csalódást okozott, pedig imádom/imádtam a True Blood-ot.

Cléda - 2012. 08. 16. 16:03

Az, hogy ugyanazt haluzza kér V által beszívott nem új, ugyanaz volt Jasonnel és a függő csajával, vagy Sookie+Eric stbstb.
Bill totál meghülyült, Eric csak megjátssza. Viszont látszólag Jessnek sem nagyon jön be hogy vámpírként is ilyen vallási izékkel zaklatják :D

Amúgy a rész tetszett, Tara szál most tényleg jobb, már nem idegsít. Azt sajnálom hogy ezt a seriffet csak így kinyírta, nekem bejött ez a retro gót fejű vámpír. A báros csaj sikítozása megint nagyon ott volt, az anno is tetszett :D Kíváncsi leszek azért Tarának akad-e baja ebből… :)
Jason, Andy, Sam most nagyon jó, Lafayette még mindig nagy kedvenc. A hullaszállítós friss vámpír szövege is jó volt az ajtóban :D

mimumi - 2012. 08. 17. 22:17

azt hallottátok, hogy a titokzatos W. vámpír megjelenései alatt végig a Coppola-féle Dracula zenéjének egyik témája megy? behaltam rajta.
szerintem nagyon felpörögtek a dolgok, jó ez így, engem is csak az zavar, h a kedvenceimre kevés idő jut (Edgington végre a régi, Lafayette-ből lehetne több).
Billben ugye az a gond, hogy minden átmenet nélkül tért meg (ő, az elvek embere), én nem vettem be.

jessm - 2012. 08. 18. 23:18

Nekem jó volt a 4. évad Eric+ Sookie :D
Szerintem ez a mély pont mert annyira uncsi vámpírok az emberek felett. Eddig az összes évadban élveztem a fő szálat, de mostani kritikán aluli.
Az összes többi rész jó, Terry, Lafayette, Pam és Tara, Sookie és Jason, Luna és Sam.

Meg Emma tök cuki farkasként, Nem csodálom ha a tiszteletes mindig kutyaként szeretné látni. Az nagy volt amikor elkezdett vitatkozni vele és a hangja is megváltozott, ugy mint amikor az ember a ktyujához beszél, az nagyon bejött.

.

jessm - 2012. 08. 18. 23:19

kutyájához

tiktak - 2012. 08. 19. 18:34

Nekem Newlin a kedvencem. Mindig röhögök,amikor elkezd beszélni. Amikor meg átvette a szót,hogy elmondhassa az áldást, azon különösen jót szórakoztam.
Én a kütyüs csajt nem sajnáltam. Alig volt szerepe, a színésznő meg már régóta irritál.
Szeretném ha Luna bekattanna, néha elég őrült módon viselkedik. Bekattan és nem tudja kontrolálni az alakváltásait és annyira hiányzik neki Emma,hogy azzá válik.És Samnak aput kell játszani mellette.
Jasont imádom, és Andyt. jasonnal nekem is megvolt,amikor benéz a plüss állat szoknyája alá :D És igen, Andy apuka lesz. csodálatos.
Hoyt résznél szinte hangosan imádkoztam,hogy senki ne győzze meg,hogy ne menjen el. Majdnem összefostam magam, hogy marad, és Jason megpróbál friss lappal újra a barátja lenni.
Sokáig nem voltam elégedett Billel, mert olyan volt amilyen. De most egyenesen kiráz tőle a hideg, amikor mosolyog. Totál bolond feje van. Én reménykedek benne, hogy még mindig csak megjátsza, és az a terve,hogy az egész bandát kinyírja, ezért nem akar menekülni. imádkozni meg azért imádkozik magában, mert úgy gondolja, mindenhol figyelik. Bár elég jó ötleteket ad az emberek lemészárlásának ügyében, úgyhogy itt kicsit bizonytalan vagyok.
Ezt a Terry szálat elég hamar lezárták, bírtam volna,ahogy egymást próbálják levadászni és Terry visszatér az első évados bolond veterános énjéhez.
Tara egész jó így. Remélem azért nem megy át teljesen keménykedősben, mert az a pankrátoros részeknél sem állt neki jól, meg egyébként sem.
Ha jól értem, akkor most megint lassan odajutunk, hogy mindenki sookiet akarja.

Lálá - 2012. 08. 20. 01:37

Nem tudom. Szerintem Bill pálfordulása egyáltalán nem meglepő. Mindig is ilyen s*ggfej volt. A Lorenával töltött idő, a Sookiera küldött őrültek, aztán megint a Lorenás mészárlás Russellel, Tarát is k*kiban hagyta, Sookiet is megtámadta. Szóval eléggé skizo a fickó, de legalábbis nem tud dönteni, hogy akkor melyik oldalon is áll.
Szóval remélem az évad végén kap egy szép karót (amúgy is otthon kell valakinek maradnia a kicsivel) Salomeval és Norával egyetemben. Mind3 nagyon irritáló.

A. - 2012. 08. 20. 12:05

hú, ez most jó volt. Russel, Russel, Russel, mi lenne velünk nélküled. Eszméletlen jó volt az utolsó jelenetében. ilyen az igazi TB-hangulat.
Lilith visszataszító egy jelenség az ocsmány muffparókájával együtt, rosszul vagyok tőle.
Bill egyre jobb ahogy egyre bekattantabb, én még szurkolok hogy egy darabig ne térjen meg, elnézem még így.

naughtyL - 2012. 08. 20. 21:55

annyira cuki volt, ahogy Newlin simizte Jasont hátulról:D és aztán Russell meg ellökte róla a kezét:D meg ahogy csekkolta a seggét, amikor előtte ment:D

Annyira jó, hogy ilyen kevés Sookie van. Viszont nagyon jók a Jasonnel közös jelenetek.

Ez a hatalom szál nekem olyan, sokat akart a szarka, de nem bírta a farka, effektus lett az írók részéről.. Szar az egész ahogy van.

Nem bánom én a kurva sok szereplőt csak ilyenkor jön ki, hogy aki jó karakter, az nagyon és aki szar, az nagyon.

Remélem mozgalmas lesz a finálé..

tiktak - 2012. 08. 21. 08:42

naughtyL
én is jót nevettem a Newlin-Jason-Russel hármason. És pont azon gondolkoztam, hogy ez a Sookie így elviselhető, amikor Jasonnal van. Bár ez szerintem Jason érdeme, szerintem a legjobb karakter.

Egyébként meg ebben a részben olyan volt mintha a bolondok gyülekezetét néztem volna, és ez nagyon bejött, így tetszett. Tara-Jessica páros is ahogy a koporsók tetején tátott szájjal bámulják Pamet, mint valami kisiskolások, na azon is behaltam. Jason egész végig full bolond volt. Andy kis tündehercegnőjének is vannak sztem problémái.

Cléda - 2012. 08. 21. 11:49

Egyetértek az előttem szólókkal, Russel-Jason-Newlin szendvics nagyon jó volt, Russel meg feldobja az egészet.
Azért Andy feje is jó volt, amikor megtudta hogy terhes a csaj. :)
Ez az öreg tündér is, jó volt. Összességében a True Blood sztem akkor jó, ha ilyen humorosra veszik a figurát. Az olyan részek mindig tetszettek.

Lilith vérszegény fióka sikítása viszont nagyon idegesít, meg maga ez a Lilithes szál. Remélem kapunk egy vampire-fightot a végére és az autorithy kinyírja egymást, már akik megmaradtak.
Bill nagyon hülye lett, jó nézni, mert így élénkebb a karaktere, de akkor is furcsa ez a hirtelen megszállottság, még akkor is ha előtte sem volt túl stabil.

No, kíváncsian várom a befejezést.

tiktak - 2012. 08. 21. 13:16

Úristen, az öreg tündér a Boyz to men számával :D:D

Lala - 2012. 08. 21. 14:06

Tudom hogy itt mindenki imádja Russelt, de én nem, karót neki.
Meg én egyszerűen nem bírom az ilyen zakkant karaktereket mint az öreg tündér, vagy amilyen Marnie volt, na meg Andy tünci csaja aki jól felcsináltatta magát Andyvel.
Én is nagyon unom már a gusztustalan véres Lilithet.
Nem szeretem az olyan filmeket ahol több szerplő, illetve szál idegesít mint amennyi tetszik.
És az utolsó részt valami nagy kérdőjellel zárják, gondolom azzal hogy megjelenik Warlow és várhatunk 1 évet mire jön a következő rész.
Ja az meg jó volt hogy végre Nora észhez tért.

Lala - 2012. 08. 21. 16:46

Amúgy a vámpíroknak annyi eszük van mint egy marék molylepkének. Egy csomó új vámpírt gyártanak, és ez a megnövekedett számú bagázs öli az embereket halomra ahelyett hogy csak innának kicsit belőlük. Előbb utóbb nem marad ember a földön akiből ihatnának. Akkor mi lesz, újjáépítik a True Blood gyárakat vagy esetleg átteleportálnak egy másik bolygóra és az ottani űrlényeket fogyasztják?? A történetírókból már mindent kinézek….

adamban - 2012. 08. 21. 22:09

“Amúgy a vámpíroknak annyi eszük van mint”…

… mint a show runnernek.

fairi - 2012. 08. 21. 22:42

Lala
Annyi esszük van mint az embereknek! Pont ugyanúgy viselkedünk, mi is feléljük és kizsigereljük a természetet és az erőforrásokat rövidtávú haszonért!
Fenntartható végtelen fejlődést mondunk egy véges bolygón, utána csodálkozunk hogy nem lehet végtelenségig költekezni. Végtelen gazdasági fejlődésről álmodozunk közben erdőket tarra vágjuk, hegyeket ledózeroljuk, tenger üresre halásszuk, és összes szennyünket környezetbe hajítjuk.

Per pill a sorozat egy amerikai társadalomban jelenlevő erős csoport elé állít görbe tükröt, akik azt hangoztatják Biblia alapján az embernek joga van a természetet kizsákmányolni és még pár idézetet is szeretnek mondani ezt megerősítve!
Ennek a rétegnek elég nagy a hatalma USA-ba.

Valóság sokkal hátborzongatóbb mint a filmek.
Csak most ezt a csoportot vámpírnak nevezik, és mindenkinek világos milyen hülyék!
Lilith hitüket unalmasnak, baromságnak mondjuk, közben mi hitvilágunknak is meg vannak a fura dolgai. Főleg USA-ba látványos ez!

Lala - 2012. 08. 22. 10:23

Igen ez így van. Az emberek azt gondolják hogy “Nem érdekel mi lesz a Földdel, mert én azt már úgyse érem meg.” Önző módon csak magukra gondolnak. A vámpírok viszont hacsak nem kapnak egy csinos kis karót a szívükbe akkor örökké élnek ezért kell nekik sok-sok véredény :D És erről azért nem szabad elfelejtkezniük. Mindegy is, eddig nem fog azért elfajulni a film hogy nem marad ember, csak az alapgondolatot kritizáltam.
Én arra tippelek hogy Russelnek vége lesz a következő részben és a következő évados főgonosz persze Warlow lesz. De lehet csak reménykedek hogy nem lesz többé Russel. :D
És szerintetek Jasonból nem lett tündér annak hatására hogy most jól fel lett töltve azzal a fénnyel? Végülis hordozhatja a gént. Jó lehet ez nagy hülyeség, de az írók szeretnek ilyesmiket kitalálni.

tiktak - 2012. 08. 22. 17:47

Lala
Jasonból bármi lehet: tünde, párduc,apa,vámpír, newlin és/vagy russel barátnője és akár még a falu bolondja vagy hőse is. szóval nem hülyeség :)

yeeeyha - 2012. 08. 23. 21:58

5×10:
durva, hogy még két rész, és vége. Valahogy most hiányzik valami nagy átívelés, vagy nem is tudom… persze elnézegetem én itt a szálakat, tetszik is, de legutóbb a 3. évadnál éreztem azt, hogy na, ezt újra nézném. Ami csak a minőségromlást jelezheti.
A Hatalom szála egyszerűen sz*r, pedig imádom Billt, Ericcel is elvagyok. Most Russell felrázta a dolgokat, de nagy fejlődést a “2000 éves bizánci kőoszlopok között, hogy oda ne csináljak a tiszta vízű medencéjükbe” nem fog okozni. Bill dumája nevetséges volt, Jess viszont bírtam :D
Sookie szálán meglepődtem, hogy milyen érdekes, Jason az évad fénypontja. Sam, Luna, Lafayette, még Tara is, Andy-ék is nagyon jók. Andy-Holly-Lafayette jelenet volt a legjobb :)
Russell gondolom elindul Sookie után, Billék meg utána, így a szereplők újra egy helyszínen lesznek, bízok egy jó évzáróban: ha a 11. részre összekapják magukat, nem lesz itt gond. A tündéres vérszerződés, meg a W kezdőbetűjű vámpír nagyon 6. évad főgonosz/főprobléma szagú, lelkes is vagyok ettől.
És én nagyon sajnálom Hoytot, én imádtam.
Jason meg csak meggyőződött, hogy a macinál minden rendben, nőgyógyászatilag XD

geryx23 - 2012. 08. 26. 00:07

Lafayette a fénypont:
“I’m a bitch, not a snitch”
megaLOL

yeeeyha - 2012. 08. 26. 11:15

Omg, 5×11 jó sokat várattál magadra :)
Az évad legjobb része volt a mostani, a zárójelenet láttán örülök, hogy ma éjjel már jön az évadzáró. A Hatalom nagyon pocsék, Lilith egy picsa, de az összes többi szál nagyon jó. Jason és Sookie ebben az évadban először vannak így együtt, hogy szinte állandóan együtt vannak, és ez így nagyon bejövős. Jessicánál hálát adtam az égnek, hogy nem vette be Bill baromságait. Ami az egyik legnagyobb jelenet volt, az a sok szereplő megjelenése a Hatalom főhadiszállásán, Sam, Luna, Emma, Bill, Jess, Pam. Ahogy Pam meg Sam találkoznak a folyosón, és meglepve néznek egymásra :D
Észrevétel még a részemről, hogy bár Newlin meg Russell hatalmas így együtt, Russell szempontjából nem nagyon tetszik ez az öldöklés. És igazából nem tom miért, mert hónapok után szabadult ki kínzó börtönéből, nyilván bazi éhes, meg 3000 éves, bulizni akar… De valahogy úgy gondoltam, majd vmi hatalmas projektbe kezd a tündérek után, és mondjuk tudatja a világgal hogy él. De semmi ilyesmi.

idioty - 2012. 08. 26. 23:06

Hát szerintem Russel tuti meghal a végén. Én nem sajnálom, szerintem egy 3000 lves lénynek több esze kellene, hogy legyen.
Egyébként Godrickot sajnálom hogy meghalt, mármint szerintem egész jó karakter lehetett volna belőle mostanára!
Jasonnél meg az tetszik, hogy sokszor mond nagyon jókat, és a végén mindig elkúrja egy szőkepicsás beszólással :D

kirek - 2012. 08. 27. 10:54

Azért ezzel a résszel eléggé felpörgettek a következő évadra, és még a stáblista utáni jelenet is jó volt.

mukuru - 2012. 08. 27. 11:11

tekurvaélet. szerencsére most 9 hónap nyugalom, mert az évad végére már ilyen volt a fejem: http://i.imgur.com/tUukI.gif

Cléda - 2012. 08. 27. 12:48

Azt a rohadt…!!! Hát az utolsó jelenet totál visszaszippantott, most 1 évet várni… neee
Vajon mi lehet ez a vér-cucc, mert ezt így kétlem hogy vámpír vér…

A. - 2012. 08. 27. 13:29

sssszameg!!!!!! kurvajó volt!!!!!!

Lulu - 2012. 08. 27. 13:45

A mocskok!!! Az utolsó részre tartogatni ennyi puskaport?!?! :D
Ez hatalmasat szólt!!!

bob - 2012. 08. 27. 14:35

Erdekes, szerintem ritka gyenge epizod volt, asszem megerett a kasza reszemrol, az egesz evadban semmi erdekes nem tortent, ezert pl kar volt Russselt visszahozni, Lillith semilyen se volt, a farkas szal unalmas, alakvaltok gyengusok, mondjuk vicces hogy egy szupergyors vampir nemtud egy nyavalyas legyet elkapni. Tunderek szinten ertelmetlenek.

Az egyetlen jo momentum ebben az epizodban az lett volna, ha Bill a vegen kiemelkedik, a kis szoros muffjaval, de ennyi!

Lala - 2012. 08. 27. 14:46

Nekem tetszett ez a rész. Mondjuk Russel visszahozása tényleg értelmetlen volt, örülök is hogy kinyuffadt. Meg az Authority összes tagját is jól leamortizálták.
Szegény Andy jól megszívta, ottmaradt a 4 kölök a nyakán :D
Én azon röhögtem jót amikor hirtelen bekukkantott Eric a kocsiba :)
Pam meg Tara, hehe :D Mondjuk nyilvánvaló, Pam mindig is inkább a nőkből szívta a vért.
De ez a feltámadós Bill, mi a francot ivott hogy a trutyiból újra összeállt? Vámpír isten lett belőle, ne már….
Sajna a Warlows rész nem folytatódott, pedig még az is jó befejező pillanat lett volna.

Lálá - 2012. 08. 27. 15:19

Neee!
Bill nyugodtan maradhatott volna holtan. Reméltem befejezik vele ezt a baromságot. Ráadásul még Norat is életben hagyták…
De miért? Miért?

Newlin meg milyen képet vágot, amikor megkarozták Russelt. xD
Akkor már ő emelkedett volna ki abból a truytiból… De nem, Bill. Miért? :/

Bár most kiváncsi leszek, hogyha kinyírtak az egész Authorityt, ki veszi át a helyüket? Ugyanis ők tartották fent a látszatot is, hogy a vámpírok nem barbár vadállatok. Lehet itt még elszabadol a pokol a következő évadban.

Mindegy, még mindig ott a remény, hogy a 6. évad elején önvédelemből Sookie vagy Eric kinyírja Billt, esetleg Warlow tépi le a fejét, hogy ne bántsa a Sookieját. xD

malom - 2012. 08. 27. 16:55

Udv,
nos, ez egy fos.
Alcide szal = 0. érdektelen, nem is ertem minek volt az evadban. packmaster ..pff takarodj kapalni a gyapotfoldre..
Lafayette szal = 0 érdektelen, nem is ertem minek volt az evadban. bitch.
A fustos pokolleny atok iraki meszarlas egy ervagas…

Alakvaltok szinten nulla, Authority nevetseges, tunderek es sookie, legszivesebben lapattal vernem agyon mindet..

egy-egy fasza poen es nagyon fasza otletek jellemeztek az evadot, viszont a boduletesen szar megvalositasokkal, es tokeletesen unalmas, a fo szalhoz, meg ugy kb. semmihez semmit
nem ado mellekszalakkal a sorozat jelen evadat igy jellemeznem:

Gyenge kezdes utan eros visszaeses!

danNN - 2012. 08. 27. 17:15

Nekem asszem ennyi elég volt a trubloodból. Én itt elkaszáltam.

Cápi - 2012. 08. 27. 20:35

SSSSSZAMEG!!! Na ez az a pillanat, hogy valakinek vagy baromira tetszik vagy kaszálja a fenébe. Én maradok, az biztos. Beteg!!! :D

A. - 2012. 08. 27. 20:49

Cápi :DDD

Cápi - 2012. 08. 27. 21:44

Mondjad! :D

Kispee - 2012. 08. 27. 22:13

Praise Billith!

Mekare - 2012. 08. 27. 22:27

Én már csak egy-két mellékszereplő miatt maradtam és még Eric, aki a főbb karakterek közül nem megy az idegeimre. Nagyrészt nevetek rajta és még el tud szórakoztatni az olyanokkal, mint a Cougar Town-os Barb felrobbanása :D
Tudtam, hogy Bill sose fog meghalni..max a sorozat legeslegvégének utolsó percében vmi nyálas módon..de még ilyen erőt adni ekkora baromnak azt már igencsak fájlalja a szívem..nem értem az ezeréves Eric miért nem kapta ki a kezéből egy *sutty* hang kíséretében azt a fiolát :(

flo - 2012. 08. 27. 22:39

Billith!:D:D

adamban - 2012. 08. 27. 22:59

Az évadzáró méltó volt a sorozathoz, de az összes előző rész nem. Remélem egy jobb showrunnert kapunk.

adamban - 2012. 08. 27. 23:00

flo – 2012. 08. 27. 22:39 Billith!

Hahahahaha…

zsemlye - 2012. 08. 27. 23:04

vessetek a mókusok elé: 3x néztem meg a finálét ;)

maradok (A réten fényalmás ugribugri tündék tették be annó a kampót, de idén egész kikalapálták – izlésemre – a bagázst. + az elviselhetetlen Tarából is csináltak végre vmit.)
Az íróknak hála Skarsgard hozhatta végre újra a 2 évvel ezelőtti jó pillanatait.
Billith – cool ;)

S0m30n3 - 2012. 08. 27. 23:06

Negyedik évadot úgy szenvedtem végig, de az ötödik nagyon tetszett, tök jó volt szerintem. Viszont Tara-Pam szerelmi szál már most idegesít. Bill maradhatott volna halott. Eric pedig simán megölhette volna Billt, amikor Bill elkezdte inni a vért… de nem, Eric annyira ledöbbent ettől a jelenettől, hogy csak nézni tudott… amúgy az évad 9/10. 10/10-et tartogatom későbbre. Mellesleg volt egy plusz jelenet HBO Go-n, akit érdekel, keressen rá youtube-on, kiadja. Ja még valami: Jasont sikeresen újra megutáltam az utolsó részben.

winnie - 2012. 08. 27. 23:09

“Eric pedig simán megölhette volna Billt, amikor Bill elkezdte inni a vért…”

nekem ez nagyon fura a true bloodban, hogy nem egyszer meghúzzák, hogy (nem ismerem a megfelelő szavakat) a vámpír turbó módban kapcsol és megöl valakit, aki az egyik pillanatban még rosszalkodik, utána meg huss, annyi. (russell is csinálta, meg most is így ölték meg őt. a semmiből. ez tényleg érdekelne, ezért kérdezem a rajongókat, hogy ez nem túl random így? vagy nem viszik túlzásba a használatát?

zsemlye - 2012. 08. 27. 23:22

winnie
időnként a vámpírok felrobbanását megdögléskor is jól elhúzzák/ pld itt Russell & xy tanácstagnő /
Részemről: mivel egy csomó minden vámpír rámozdulás az emberi szemnek láthatatlan, ezért időnként – mint Wachowski-ék a mátrix golyókat – belassítják nekünk, hogy tudjunk kéjelegni.

Lidi - 2012. 08. 27. 23:45

Milyen stáblista utáni jelenetről van szó? :)

mukuru - 2012. 08. 27. 23:50

winnie, látom nem érted te ezt. ez a true blood, itt senki nem foglalkozik ilyen lényegtelen dolgokkal mint pl logika vagy koherens történetvezetés. valami bárgyú sztori csak azért bukkan fel néha, mert valamivel csak ki kell tölteni a játékidőt a gore és szoftpornó jelentek között. ez a sorozat egy eszelős, agyatlan, over-the-top camp fesztivál, és pont emiatt elképesztően szórakoztató. szóval én teljesen megértek mindenkit aki teáskanállal akarja kikaparni tőle a szemét, viszont ha elfogadod, hogy ez az egész hülyeség lényegében önmaga paródiája (tegyük hozzá szándékosan), akkor minden évben szállítva lesz a 12 óra minőségi aljas szórakozás.

winnie - 2012. 08. 27. 23:51
Nikki - 2012. 08. 28. 00:17

Csak pár kommentet olvastam el a vége felé, de máris behaltam; sokkal szórakoztatóbbak voltak, mint ez a TB évad. Na de, a többit majd a finálékritikához; egyenlőre annyit, h az évad csak 1 hajszállal múlta felül az 5-iket, de a finálé nagyon tetszett. Btw, az interjú teljesen semmitmondó, olyat nem mond, amit eddig ne tudtunk volna. Persze tudom, h nem mondhat, de azért időnként mindig rácsodálkozok, amikor valaki ennyire szépen és hosszan tudja mondani a nagy semmit >:)

Hor1 - 2012. 08. 28. 07:32

Sok a rossz történetszál, (az egész Ifrites baromság, az évad tulajdonképpeni főszála az Authorityvel messze alulmúlta a várakozásaimat, és a lehetőségeket, Jason anyu-apu haluzása borzalmas, (Hoyt nincs végre, királyság)) de ezekért engem kárpótol Jessica, aki nekem akkor is elvinné a sorozatot, ha csak nézné hogy szárad a festék a falon. De van egy, az évadra gatyába rázott Lafayette, Tarat az 5. évadra kihúzták a “dögöljmármeg” státuszból (és kellett hozzá, hogy tulajdonképpen megdögöljön :D) Pammel jó páros, ott van Eric aki király megint erre az évadra, Noranak is sikerült levetkőznie a vallásos hülyeségét. Aztán ott van még Andy meg a nője, túl sok vizet nem zavarnak és Chris Bauert amúgyis csípem. Alcide meg Alcide, de legalább kapott egy folyékony fém aput.

Russelt meg el se akartam hinni, mondjuk tökös dolog, még ha céltalan is, nem hiszem, hogy bárki számított rá, hogy itt lesz vége kedvenc pszichopata vámpírunk történetének.

Vodor - 2012. 08. 28. 08:38

@winnie error page jön be nekem a linkre

winnie - 2012. 08. 28. 09:20

és tényleg, javítva videólinkkel.

itt van: http://www.youtube.com/watch?v=IRv82NjVNrk&feature=plcp

Marcipán - 2012. 08. 28. 11:13

Sokan szidjátok, de én azt mondom hogy az előző 1-2 évadnál azért számomra még mindig jobb volt ez a mostani. Billnek jót tett hogy végre nem hősszerelmes, Eriknek is hogy nincs Szuki közelében. Pam-Tara magasan vitte a pálmát, a többi meg kb közepes szinten mozog. Az előzőekben sokkal több olyan dolog volt ami szánalmas / full idióta szintre süllyesztette a szememben az egész TB-ot. A rezgő-nős évad volt nálam a legalja…
(A könyvekkel meg összehasonlítani nem igazán lehet, nem is érdemes… azok már egy teljesen más világ…)

morse82 - 2012. 08. 28. 13:03

Hát ööö…
Még az évaddal elvoltam, nem volt olyan rossz, de az évadzáró, háát.Ez a feltámadós Bill nagyon, de nagyon gagyi volt.Meg amikor Sam légyként benne volt, a kancellárban , ami végül felrobbant.Borzasztó!
A szülés mondjuk vicces volt,de összességében örülök,hogy vége lett.Nézni fogom a következő évadot, de abszolút nem fog hiányozni most egy ideig…
Remélem összeszedik magukat, mert ez így nagyon gyengusz. :/

Hozé - 2012. 08. 28. 14:02

Nekem is az első, ami eszembe jutott: Billith :)

Nem volt rossz (rosszabb) szerintem ez az évad se sokkal, mint az előzőek.

Engem csupán az zavar nagyon a sorozatban, hogy itt az ‘Authority’ elvileg öreg, erős vámpírokkal és ennyi befolyásuk van a világra? Besétál pár arc és leöl mindenkit?

Szerintem, ha valaki több száz, meg ezer éveket él, az volna egyértelmű, hogy valamiféle saját védelmet, befolyást, hatalmat szerez. De majd az übervámpír Billith és Mr. Misztikum Warlow majd hatalmaskodnak a következő évadban.

Amikor először derült fény a sorozatban a vámpírtársadalomról és szabályairól, kicsit többet vártam volna tőle.

Plaint - 2012. 08. 28. 14:06

Hát már a 4. évadban kiszálltam ,de azért hétről hétre töltöttem az epizódokat ,és bele-bele néztem hátha van valami minőségjavulás ,(az 5×01 volt amit teljesen végignéztem) és azt látom hogy mégjobban elbaszódott a színvonal. Az évadfinálétól is rosszul voltam. Ölték a karaktereket ,de egy fontosabb se halt meg ,max. Russel (mondjuk az kurva gáz lett volna ha most sem képesek megölni) ,meg talán a néger faszi az authirity-ből ,de ő se a fináléban. Azzal egyetértek hogy tényleg csak Jessicáért érné meg nézni ,de olyan bűnrossz már az egész hogy nem. Gondoltam arra is hogy ledarálom majd az egészet ,de neeeeeem tudom magam egyszerűen rávenni :DD Kínzás az egész.

goettin - 2012. 08. 28. 15:09

Kill Bill…

Vodor - 2012. 08. 28. 20:41

@winnie köszi!

yeeeyha - 2012. 08. 28. 21:35

Hát emberek…
Bill elcseszte az egészet. Majdnem teljesen számomra.
A finálé utolsó jelenete, hát én teljesen…. összeomlottam. Egyrészt, mert imádtam Billt, anno az első évad(meg a 2.-at) aktuális részeit néztem újra és újra. Miatta rágtam a barátnőim fülét, hogy kezdjék nézni, én voltam a nagybetűs Bill-fan. És épp ennek tükrében, mikor véres kupac lett a padlón, szinte örömöt éreztem… Hogy szegény, de talán jobb ez így….. Másrészt meg feltámadt, amiről szintén inkább negatív a véleményem, de majd meglátjuk, van pár hónapom eldönteni, hogy mit is gondolok most erről.
Maga a finálé egyébként nagyon jó volt: Az Andy-s, Sames részek különösen. Luna jól bekavart, fú, alig várom a lebukása miatt a következő évadot. Jason hallucinációja nem jön be, ezt a vonalat remélem nem hagyják elfajulni, és megmaradunk a cuki pizsis-álmos részeknél. jessica is gáz, ez a “Szeretkek Jason”. Tudom, hogy ez inkább szőrszálhasogatás, de én imádom hoytot szóval: ha hoytot ott hagyta, mert neki több kell, szórakozni akar, meg mittudomén, akkor miért kötött ki egy kisvárosi csávó mellett?? Pam és Tara az évad meglepetése, mert nem szerettem őket, most pedig határozottan megkedveltem mindkettőjüket. Nekem elég vicces, hogy egy másik oldalon, mikor az előző évadnál szapultam tarát, leírtam, hogy lassan már mindent megcsináltak vele az írók, lassan csak a vámpírrá válás, vagy a pammel való összejövés marad… És mindkettő bevált szóval :D
Russel az évad nagy pofára esése. Ezért volt így beharangozva, högy visszajön? Hát ezért kár volt.

Maxie - 2012. 08. 30. 00:17

WTF did I just watch?

Igazából nem tértem magamhoz. Mintha kezdene önmaga paródiájává fordulni az egész.
Russelt ezért hozták vissza? Hogy kinyírják? Ráadásul ÍGY? Ohhanyám…
A másik ilyen Billith (nem tudom kinek a fejéből pattant ki ez a név, de maximális respect :D) születése.
A legnagyobb pedig Sam kirobbanása a vámpírnőből. Hát az mi volt? Ezt komolyan gondolták?
Remélem a következő évad egy fokkal jobb lesz… érik a kasza rendesen.
(Igen, fel vagyok háborodva.)

tiktak - 2012. 08. 30. 01:21

Ez valami kib*szott csodálatos volt.

winnie - 2012. 08. 30. 01:51

kritika jön ma délután.

tiktak - 2012. 08. 30. 09:22

na akkor majd oda írok.
köszi winnie.

jessm - 2012. 09. 01. 01:41

Nekem ez az évad Wtf?!

Amennyire vártam az 5 évadot annyira nem a 6.at.

Az örvendetes, hogy a könyvbeli Sookie Eric szál felé mozdultak az írók most utolsó 5 percben,de ez már nem elég a 6. évadra nekem.

Sookie és a tündérek részek nem voltak rosszak, de hogy Sookie ereje fogy, az olyan ne máár. Ha az évad egészét nézem ez volt az egyetlen jó cselekmény része a sorozatnak. Meg talán a Terrys részek, az még élvezhető volt
A többit dobjuk ki a kukába és felejtsük el.
És hogy Bill a tócsából újra összeállt és ő lesz az új véres, pucér Lillith, hát számomra inkább vicces, mint ijesztő.

A legérdekesebb karakter címet ebben az évadban Jason nyerte el, akit nagyon nem bírtam, mert annyi szerepe volt régen, hogy dugott, most látványosan megtáltosodott a karaktere. Sookie és Eric volt a kedvencem eddig, de ők mocsárba süllyedtek és Jason lett a kedvencem, amit soha nem hittem volna.
Szóval ha esetleg folytatnám a sorozat nézését, akkor csakis kizárólag Jason miatt, mert ő az egyetlen számomra, aki megmentheti a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz