login |

Falling Skies: kezdett a 2. évad

2012. 06. 18. 22:59 - Írta: human

164 hozzászólás | kategória: kritika,

Félelmekkel ültem a Falling Skies 2. évadja elé, de azt kell mondanom, hogy legalább az írók tudták mekkorát kéne dobniuk a kezdéssel. A színészek már kevésbé. Amúgy itt hagytuk abba.

Egy csalódást keltő finálétól kellett felvenniük a fonalat a készítőknek, és basszus, sikerült. Pedig fogadni is mertem volna ellene. Bár a cliffhangert bénán oldották fel. Azt nyilván tudtuk, hogy Carter nélkül nem lesz második évad, de hogy senki sem faggatja igazán a raboskodásárról, nos, az vicces. Nekünk azért mutatnak belőle, szóval legalább ezen nem idegeskedünk, de eléggé mesterséges konfliktusgyártás ez sajnos.

Viszont a premier mégis jó. Ezer sebből vérzik, mégis működik. Simán megnéztem a két részt — duplával indítottak tegnap –, és érdekelt, merre halad a történet. Az már most látszik, hogy a totális háborúból az idegenek is átállnak a gerillaközelibb, kémkedősebbre. Meglátjuk, mit sütöttek ki ebből majd az írói szobában. Az biztos, hogy átalakult a harc, a tavalyi nehezebb ellenségek most már csak csapatban jelentenek gondot, máshogy kell feszültséget kelteni, kreatívabban, hiszen azért még most is kevés a pénz.

Az anyagiak még mindig látszanak az idegenek kinézetén, a legrosszabbak a mechák, viszont rengeteget mutattak nekünk kihalt vidéket, várost, hiszen Tom valami Bivalybasznádról kóborolt vissza a csapatokhoz. Szinte sajnáltam, hogy nem csináltak egy “Tom és a lány kalandjai” című fél évados szálat, valahol a 6. rész környékén előkerüléssel, addig a fő csapat húzásai mellett részenként 15-20 percet szentelve a kóborlásra.

Az izgalmak mellé sajnos negatívumok is jutottak, konkrétan a gyerekek színészi kvalitásai hagynak maguk után némi kívánnivalót. Ami igazán durva, hogy a legrosszabb címkéért többen is versengenek. Ott van például Ben, amint kiosztja a tesóját faarccal (éreznünk kéne a belső vívódást), erre duzzogva elvonul a lehordott… Hihetetlen minőségi anyag ebből a szempontból a sorozat.

Gondolom leesett, tetszett. Izgultam, jobb volt, mint az előző évad rossz részei. Természetesen most jön majd az egy helyszínen dekkolás kicsit, szóval meglátjuk mit hoz a jövő hét minőség szempontjából, de még tuti ott leszek.

164 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2012. 06. 18. 23:16

Nekem kapásból az első jelenet szúrt szemet. Mintha az előző évadban nem mutatták volna, ahogy az idegenek elpusztítják Bostont, vagy igen?
A premier nekem olyan saláta volt. Persze nyilván nehezen vették fel a fonalat, de szerintem túl sokat eltököltek azzal, hogy meglőtték Tomot. Egyáltalán mi szükség volt erre?
A 2.rész viszont rendesen odavágott. Én is rendesen izgultam, amikor át kellett futnia a hídon, utólag pedig nyilvánvaló volt, hogy a vízbe ugrott.
Érezhető az íróváltás, mert már nincs az a reménytelenség, ami az 1.évadot átlengte, és persze a hangulatos őszi táj. Most sokkal több a napfény, és érezhető, hogy van miért küzdeniük.
Aki engem idegesít az meglepő módon a dokinő. Valahogy nem sikerült az ő karakterét átmenteni. Bennel nincs bajom. Sőt, végre értelmet adtak a karakternek, még ha rosszul is játssza a srác. Hal és a szőkésbarna hajú csaj (most nem ugrik be a neve) között végre alakul valami. Amit nézés közben feltettem magamnak kérdés: miért úgy írták, hogy Tomnak 3 gyereke van? A legkisebbre semmi szükség. Ha nem lenne, akkor is simán menne a dolog.
Ó, és plusz pont azért, mert most nem voltak nagy idézetek a történelemből Tom által. :D

bkd - 2012. 06. 19. 00:44

nekem pont az ellenkezője, már igazából azt sem értem miért néztem végig az első évadot de ez még rosszabb lett szerintem, a második részt már csak áttekertem. a gyerekek tényleg idegesítőek, a szöveg hemzseg a kliséktől és kiszámíthatóságtól, az hogy 1 kérdés se nagyon hangzott el az úrhajóról szintén vicces, pénzhiány is látszik (ez a legkisebb baj), Tom legkisebb srácának a rambózása a hídon volt az utolsó csepp a pohárban. az egyetlen érdekesebb szál Ben karaktere lehetne (a színész maga 0) de ott sincs semmi érdekes előrelépés. nekem ennyi volt, kasza!

krigin - 2012. 06. 19. 01:07

nekem pont Ben a kedvencem, az őt játszó színésszel sincs bajom, még fiatal fejlődhet. :)
Remélem egyszer mutatják majd, hogy igázták le az emberiséget (mondjuk a pénzügyi keretbe lehet nem fér majd bele..) pedig megnézném. Szóval jöhet a többi rész és remélem a 3.évad is :)

Smash - 2012. 06. 19. 01:23

Nálam 0/10. Ami nagy szó, mert scifiből szinte mindent képes vagyok elfogyasztani, de ezt nem. Elég. Sokaknak az volt a baja az első évaddal, hogy lassú volt, ezért lett új írógárda, és a megoldás, amit kitaláltak, hogy kell több akció. Hát nem. Az akció nem ér semmit, ha nincs egy olyan alapsztori, amit ki lehet bontani, lehet neki hátteret adni, lehet hova vinni. A potenciál meglenne, de nem tudnak, vagy nem akarnak mit kezdeni vele. Ugyanott vagyunk, ahol abbahagytuk. Harc az idegenekkel, akikről nem tudunk semmit. Még mindig nem, pedig ott volt a lehetőség “dumálni” eggyel. Erre ellőttek pár klisét, de semmi újdonság nem derült ki. Hány cylon modellt ismertünk már a BSG első részében?
Itt nincs mitológia, nincs mélyítés, sőt, még csak kérdéseket sem tesz fel senki semmi fontosról. Kit érdekel, hogy autót kell hőszigetelni, meg hidat javítani? Nyomozzanak inkább, hogy az idegenek honnan jöttek, mit akarnak, mi motiválja őket. reménykedtem, hogy elindul valami, de számomra nincs semmi változás az akciódúsabb jellegen kívül. Az meg nekem nagyon kevés. Pláne, hogy nem is jó. Szóval én itt és most először cancelt nyomtam egy scifire, mielőtt a csatorna tette volna azt meg.

szpojleres mókus - 2012. 06. 19. 01:40

Tegye fel a kezét aki azt gondolta (Carteren kívül), hogy az ufók ENSZ tanácsa fogja várni, ahol megdumálják szépen hogy bocsi elkotródunk.

Eszméletlen Carter ostobasága. Azt meg hogy automatikusan tudja hogyan kell használni a lándzsa izét ne is mondjam.

Tegye fel a kezét aki nem tudta rögtön (Carteren és az idióta bagázson kívül), hogy beletettek egy csippet.

Ha nagyon szőrszálhasogató akarnék lenni, azt is megmondanám, hogy hogyan lehet ennyire veszélyes technológiát egy befőttes üvegbe tenni.

Pozitív volt, hogy Stan Larsen nem verte meg annyira a tanárt, képes volt túlélni az armageddont, és úgy néz ki megint fiatal csajokra bukik :D

cat - 2012. 06. 19. 05:18

Sajnos ez még mindig nagyon rossz :( Pedig az eleje tetszett, aztán rendesen mélyrepülésbe kezdett… végül elvesztettem a fonalat hány klisét zsúfoltak bele ebbe a két epizódba. Kicsit sem drámai vagy izgalmas, hogy a főszereplő minden részben majdnem meghal. A második rész elején arra gondoltam, milyen üdítő lenne végre, ha minden látszat ellenére az nem egy álomjelenet lenne, de miért is várok ilyeneket ettől a sorozattól? A mélypont meg asszem a kisgyerek a gépfegyverrel, ott már el sem akartam hinni, amit látok. Üres, súlytalan sztori, béna dialógok, ostoba, idegesítő karakterek, kicsit sem aggaszt a sorsuk. Ha hullanának, sokkal érdekesebb lenne, de itt úgysem fog senki meghalni, max. a statiszták… ehhhh :/

Mentol - 2012. 06. 19. 07:18

El se kezdem. Az első évadon felidegesítettem magam, ezen már nem akarom…

Llew - 2012. 06. 19. 08:52

Az első évad és ez alapján a pár komment alapján nem igazán tűnik érdemesnek rászánni az időt.

Paladin - 2012. 06. 19. 09:47

Csak a műfaj miatt folytatom tovább, de ez még mindig gyenge, plussz sok ostobaság, és igénytelen megvalósítás – ez alatt olyan dolgokra gondolok, ami nem lenne pénzkérdés.

Dark Energy - 2012. 06. 19. 10:29

Nem estem hanyatt tőle, szerintem nem is nagyon fogok. Nézem tovább, bár nem tudom miért? Talán a sci-fi vonal miatt, bár van egy pont, amin túl már az is édeskevés.

Llew - 2012. 06. 19. 11:24

Nézettség milyen volt? Mondjuk a szezonzáróhoz képest?

winnie - 2012. 06. 19. 11:28

4,5M (18-49: 1.5) – a finálé 5,9M (18-49: 1.9) volt.

krigin - 2012. 06. 19. 11:35

szerintem nem rossz, tekintvén, hogy 1.6-ot vagy mennyit tudott a Dallas is. Itt meg volt NBA is este :) – bár lehet rossz, nem tom :D winnie?

winnie - 2012. 06. 19. 11:44

ha így marad, az jó. az 1. évad is kábé ennyi volt, kivéve a finálé meg a premier.

Ian - 2012. 06. 19. 12:04

Nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy ez most jó-e vagy rossz. Egyszerűen sablonos. Klisészerű megoldások és beszélgetések.
Tom, úgy tűnik, mindent túlél. De hát ő a főszereplő (na jó, a Trónok harca óta tudjuk, hogy senki sincs biztonságban, talán a Falling Skies írói is belenézhetnének)!
Ami ebben a részben kifejezetten bosszantott, az a Hal-Ben páros vívódása (és most nem csak arra az egy jelenetre gondolok). Ahol nem voltak következetesek, az Ben “átváltozása” több mint három hónap alatt sokkal jobban el kellett volna változnia a bőrének (az 1. évadban volt egy lány, aki már elég keményen átváltozott). A másik értelmetlen mozzanat Ben felderítőúrja volt. Minek kellett átúsznia, amikor a híd egyik oldalán kb. 10 centis rés volt? Azt nem lehet átugrani?
Szóval az egész olyan tipikus amerikai – kellenek a hősök. Ennek ellenére tovább nézem a sorozatot, mert az alapötlet és a történet egész jó, nyilvánvalóan vezet valahova.

jiliac - 2012. 06. 19. 12:24

Egyet kell értsek Iannal. A legjobb szó rá a sablonos …embertelenül az. Nem rossz csak borzasztóan sablonos és egyszerű mint a faék. Akit ez nem zavar annak bejöhet. Engem iszonyat zavar,a sci-fi a gyengém, de ez még mindig gyermeki igénytelenséggel szőtt történet ahol a szereplőkben sem lehet hinni annyira sablonosak, a gyerek színészekről nem is beszélve. Adtam neki egy esélyt lévén sci-firől van szó, de ezt a szánalmas történetet és karaktereket nem bírom nézni, fizikai fájdalmat okoz, sajnálom nagyon mert lenne ebben potenciál.

dacecc - 2012. 06. 19. 14:25

nekem eléggé bejövős volt. kellemes délutáni időtöltés. nem egy csúcs színvonal, de ha ezt stabilan tartja, nem lesz itt gond

montanosz - 2012. 06. 19. 15:25

engem már az első évad is felidegesített, de ledaráltam,ezt is fogom a téma miatt

sarkanyolo2 - 2012. 06. 19. 17:49

Hopp egy Carter doki! :D

Mark Bolt - 2012. 06. 19. 22:13

Teljesen egyetértek a kritikával, pont ilyesmi érzéseim voltak, illetve nekem azért csalódás volt. Hiányolok a sorozatból egy katonai szakértőt, aki például elmagyarázza Bennek, hogy ha sötétben indul felderíteni, akkor először is nem gyorsúszásban csapkod át a folyón, másodszor nem zseblámpával kóricál az erdőben. Most nem akarok még ezer hasonlót felhozni, de kicsit olyan, mintha a forgatókönyvíró nő lenne. :-D

Kelta67 - 2012. 06. 20. 00:59

Egyetértek, a sci-fi vonal meg történet olyan amilyen, de könyörgöm ekkora állatságokat ne rakjanak már bele..leszigetelik a motort:) jaaa..és a kipufogógáz?? :)
hulla hülyeségekkel van tele az egész..mintha 7-8 évesek írnák a storyt:)
klisé hegyekről nem is beszélve..nézem, mert egy mazochista állat vagyok :)

Vasile - 2012. 06. 20. 15:51

Sokan hiszik,hogy hú de okosak :) Kipufogógáz…Persze,jó hogy nem rezgés alapján találják meg :D Én nem tudom,hogy akinek nincs fantáziája,miért néz sci-fi-t???

Kelta67 - 2012. 06. 20. 20:27

Vasile

nem, nem vagyok hú, de okos, viszont hüle sem :)
ha neked fogalmad sincs a technológiai fejlődésről, arról nem tehetek :)
Pont az a gond, hogy van fantáziám, és el tudom képzelni, hogy egy ilyen fejlett faj, ami képes idejönni az univerzumból, talán fejlett technikailag annyira, hogy képes legyen pár fokos hőmérséklet eltérést észlelni, akár műholdról is..ember tömeget simán bemérhetnék :) (jaaaa….erre még mi is képesek vagyunk, akár most is) de akisgeci ufok bezzeg nem :) meg az éjjel töksötét városban se tűnik fel nekik a világító reflektorral közlekedő jármű oszlop..:)
tudod, attól még, hogy sci-fi, még lehetne valami köze minimálisan a valósághoz:)

Murder3 - 2012. 06. 21. 13:33

Hihetetlneül szörnyű..nem számítottam második évadra de mivel alig van nézhető sorozat így ezzel kell beérni.
Alig várom mikor megint leparkíroznak a szezon végéig és egyhelybe megáll a story..story…az is elég érdekes egy dolog.
Komolyan annyira nem érdekel ez a rettentően béna és unalmas emberi sorsdrámázás..
ahelyett, hogy a világra kocnentrálnának az idegen célokra..az érdekfeszítésre ahelyett csak ilyen béna emberi drámákat akarnak beletömni és mindne részbe 8milliószor elmondják h összetartás,szeretett..mesterséges aggódás aminek nem látom még alapját sem…akciók bénák..de nem is érdekelne engem mert ha annyira béna a cgi benne akkor inkább ne erőltessék hanem dőljenek rá a történetre és arra h az érdekes legyen és haladjon előre…

Murder3 - 2012. 06. 21. 13:43

Kelta67

Hát ahhoz képest meg elég visszamaradott társadalmi szintjük van és a technológiájuk sem azt tükrözi, hogy hiper high tech ufók lennének…

bár itt nem sok mindnet lehet tudni róluk, de attól, hogy bizobnyos dolgokban fejlettebbek nem jelenti h minden tekintetbe azok.

és egy fantasy/sci-fi univerzumba az adott valóságot és szabályrendszert kell realitásként kezelni ha ezt egy való világbani realitással akarod megdönteni az elég téves eszme…

ezzel persze nem azt mondom, hogy ebbe a sorozatba nincsennek logikátlan dolgok, de ne realitással redlektáljunk bizonyos dolgokra persze ez a sorozat neme gy túl kidolgooztt rendszert alaklamz így itt még meg is állhatja a helyét.

Kelta67 - 2012. 06. 21. 14:54

Murder3

ez tény, hogy a technika nem egy lenyügöző..ez a robotzsaruba oltott, mini birodalmi lépegető, minigunnal :) inkább vicces:)
a zűrhajó meg egy miskolci vastelepi discora emlékeztetett inkább :)
Ok, nem egy csúcsfejlettek.. :) legyen…:)
inkább kezdek egyetérteni, az elöző véleményeddel, túl drámázott, amcsi nyál, klisé hegyekkel :)
én direkte nem figyelek, hüle családi drámákra benne..mer csak idegesítenének…így merülök inkább a techbe bele..:)
nemtom melyik a rosszabb :)

Piemaker - 2012. 06. 21. 22:04

Az első évad nem tetszett,csak az első felével voltam elégedett de sz írócsere miatt bepróbáltam ezt is és eddig tetszik!
Jobb mint az előző évad,tuti maradok ha érdekes részek lesznek!

NikoXXX - 2012. 06. 22. 16:05

A Continuum ami most megy sokkal jobb scifi ennel.
Valahogy futunk mint az egerek a fo szal a sorozatban,ami keves.
Nincs hosszu tavu celjaik,meg stb,de oszinten hogy pusztulhatott el minden a Foldon es ezek a taplok eletben maradtak volna,20 kikepzett katona halaluk vegeig elelnenek,de persze,hadsereg NINCS,kozigazgatas NINCS,mas olyan civil mint ok NINCS.
Szerintem ha picit realisan nezzuk a dolgokat,az utolso emberek a foldon nem egy tortenelem tanar es a 7 eves fia lesznek arra a nyakam ratennem.
En ertem hogy nincs penz CGI-ra,de akkor ne tegyenek bele,hanem legyen krimi az ufokrol es a tulelokrol,vagy drama,de a jo fajta a The Killing szinvonalu ahol az ember szeme konnyes lesz a finale vegen,itt meg leszarom ki mikor hal meg,meg a nevuket se tudom.
Nagy hadsereg es egy rohadt radiojuk nincs hogy komunikaljanak barkivel is,csak mennek a fejuk utan,amugy egy ezredes vagy tabornok vagy mi,miert viszi bele a csapatat egy folyoval korbezert kis helyre,alapbol 0 logikajuk van.
Ezek az ufok,vakok es suketek,nem latnak lampat,embert,autot,nem halnak meg egy 25 eves ikaruszt holott ott vannak es a hidon tamadnak,azok a mechak a vizbe nem tudnak menni?
Oszinten valaki adna nekem 1 honapot en logikai bakiktol kevesbe mentes story-t irnak mint ez ami,igaz abba volna sok leirt CGI :D
Aztan az alien dumalas meg kesz rohej,vagy megadjatok magatok vagy elmentek egy taborba,de egy ertelmes kerdest miert nem tett fel csak egyet,pl:Mert jottetek ide? Mit akartok tolunk? Miert nem irtotok ki? Kik ezek a pokok? barmi,de o nem kerdezett,hanem durcaskodott.

Tegyuk fel megtamadjak a Foldet,nincs szukseguk bombara,nehany evre eltakarjak a napot valami gazzal,ami akar lehetne szigetelo is,igy szepen a hidegbe ehenhalnak es egymast megolnenk,ezek meg osszevissza partizan harcokat folytatnak,ezzel a bolygo is megmenekulne es az emberek is eltunnenek ha varnanak 100 evet :D

G. - 2012. 06. 22. 23:07

Nos, felemás érzelmekkel fejeztem be a részt.
A legrosszabb, hogy (bár ez az én hibám) némileg konyítván a technikához, a fejemet fogtam néha (a lósz*rt néha, 5 percenként) a logikai bakik és az élienek fejlettségének láttán. Komolyan, ma már egy középkategóriás rakétával 3 módon bemérhetünk és szana széjjel kaphatunk 10 kilométerről egy tankot, de a barom űrlények meg csak kék robbanó genyákat tudnak a nyakunkba szórni, ha meglátnak? (meglátnak?)
Aztán meg olyan csúcs szuperek a pókicák is, bírják az ólmot, mintha ízlene nekik, de egy rohadt fegyvert meg nem fognának meg? Inkább jönnek, azt’ kővel/bottal/puszta kézze… csáppal agyonvernek? Kac-kac. (vagy az én hibám, hogy nem láttam a zöld csúnya idegeneknél fegyvert?)
Az a baj egyébként a komment írással, hogy már a mondanivalóm nagy részét leírták. (hőkövetés/Ben/”Miért jöttetek?” kérdés a csevej közben/”birodalmi lépegető” (ez kifejezetten tetszett! :D)/stb.)
Na, akkor írok egy pontszámot is, összesítve az első két rész eredményét: 5/10. Van benne potenciál, remélem lesz még jobb is, de ha nem változik (és igen, ez egyéni szociális probléma) kiugrok az ablakon a sok technikai baki miatt.
Ja, és én ilyen tipikus fenyegetőzős típus vagyok, mert az biztos, hogy NEM fogom az évad vége előtt kaszálni a sorozatot.
Na, most jöhet a pro/kontra!

G.

Isteee - 2012. 06. 23. 11:00

Ez valami borzalom volt. Az első évad is nyögvenyelős volt, de ez…Fejcsóválva kaszálom, sajnálom a téma miatt.

Kelta67 - 2012. 06. 23. 11:50

Egyetértek, siralmas ez az összeesküvős elméletes, túl bonyolított ufok :) idejönnek oszt lenyomnak, vagy nem :) és ennyi :)de ez a rejtélyes kavarás…50 menekülő idiótával..hát nagyon kell :)
nagy bénaság halmaz…ott a hídon alulmúlták megin magukat a készítők :)
azért azon rendesen vigyorogtam, mikor kiszedték a szeméből a golyólepkét…. a szemgolyóban nincsenek idegszálak, így fájdalmat se érezhetett :)

schray - 2012. 06. 23. 22:48

Egynek tényleg elmegy, de annyira wáááá… Hogy hagyhatnak benne ilyen butaságokat? A legjobban azon szakadtam, amikor Weaver – egy évados feszkózás után – örömködik, hogy Carter visszatért és akkor Pope felhívja a figyelmét egy tök triviális dologra és erre odakapja a fejét és hirtelen szúrósan néz a dokira… :D Neee… A színészi játék tényleg gyenge és az benne a rossz, hogy lehúzza a közepes, vagy a jobb színészek munkáját. Nyomathatja Carter akármilyen hitelesen, még a zene is ellene dolgozik (egy-egy ponton valami rettenet, ha az amerikai himnuszra cserélnék, az is jobb lenne)

De mégis, alienes, B-akcióscifi, túl kevés van ilyenből, hogy kaszáljam. :)

Dom - 2012. 06. 24. 12:18

Azon röhögök ilyenkor, hogy alapból nem tetszik egyeseknek a sorozat, rommá van fikázva folyamatosan de azért végignéznek egy komplett évadot, majd a következő elejét is! :)

Emberek! Miért nem olyan dolgokkal foglalkoztok inkább amiben örömötök lelitek?! :)

Zeulogus - 2012. 06. 24. 12:49

Még egy fatális hiba amiről eddig nem esett szó :)
A 2. részben amikor a hídon állnak, a háttérben kb 10 méterre mellette látszik egy másik, piros korlátos híd :D Néha még az oszlopjai is látszanak amikor a hídon állva oldalról mutatják őket, de ha szemből nézzük az valahogy mindig lemarad a képről… Most ha ott egy másik híd legalább takarták volna ki vagy vegyék bele a sztoriba, vagy valami, mert így hülyén vette ki magát az átúszó srác.
Pedig a sorozat alapötlete nagyon tetszik, szóval összekaphatnák magukat.

Kelta67 - 2012. 06. 24. 15:51

Dom
mi meg a filmen röhögünk, mért? mert jól esik :)
foglalkozz te is a filmmel..:) és ne más életét szervezd:)

Llew - 2012. 06. 24. 21:18

Egy tök fontos kérdésem lenne a sorozattal kapcsolatban. :D Sarah Carter férjhez ment? Vagy mi a nevében ez a Sanguin, ami tavaly még nem volt?

Llew - 2012. 06. 24. 21:44

Á, ez a hidas jelenet kurva gáz. Akkora rés van a hídon, hogy néhol helyből át lehetne ugrani, a háttérben ott a másik híd mellettük, erre azon agyalnak, hogy a felderítők csónakkal menejenek-e át, vagy átússzanak? Ennyire hülyének régen néztek közönséget. Ezt nem gondolhatják komolyan ilyen színvonalon.

OGi - 2012. 06. 25. 20:41

Minek nézitek ha nem tetszik ? De komolyan,fikázzátok orba szájba de mindenki lesi egyből ahogy kijön az új epizód :D
Szerintem meg pont azért lett egy elég jó sorozat mert nem visznek túlzásba semmit.Jöttek idegenek le igáztak és a maradék emberek meg túl akarják élni,el menekülni.De amikor ilyeneket írtok hogy hol van a hadsereg meg mit tudom én hát haver nem azért,de neked nem tűnt fel hogy embereket gyilkolják és a fiatalokat használják rabszolgának miközben mindenhova letelpültek elég nagy repcsikkel járkálnak meg az utcán kétlábon járó gépágyúkkal ? Szóval igen valszeg a hadsereg nem tud/tudott sokat tenni , meg amúgysem ismerjük a kezdetet de lehet hogy későbbiekben majd csapatnak valamit róla,kit tudja.Szereposztás tökletesen jó mivel kb össz vissz van vagy 3-4 fő karakter de azokse beszélnek túl sokat és mindenek előtt eggyáltalán nem lelkiznek ami számomra pozitív mert elegem van már a nyálból.Történés megy benne egyfolytában nem az van hogy letelepülnek azt 10 részen át ugyan azt a csevegő teadélutánt nézem.Jó ez így ,a kivitelezés lehetne jobb tényleg de ettől független 10/7-et megkapja nálam főleg hogy az alap story már jól kezdődik és ahogy nézem az előzeteseket még elég sok midnent várhatunk.Csak nem kéne fikázni mer épp a mindenki álltal kedvelt GOT szerintem egy rakás szar mégsem megyek egyből belekötni ebbe meg abba hogy mi szar/hülyeség benne.Mindenbe lehet hibát találni de szerintem ha valamibe ennyi hiba szúrja a szemed ne nézd,a rossz indulatú véleményt meg mondogasd magadba lefekvés előtt ;)

Kelta67 - 2012. 06. 25. 21:51

OGi….

már bocs, de én nem szabom meg neked, hogy egy sorozat tetsszen neked vagy sem, nézd, vagy sem..
meg hogy mi legyen a véleményed róla…és tudod mért??
mert az a TE véleményed, és szabadon megírhatod, legyen az pozitív vagy negatív.
szíved joga…nem szólok bele..Te mért teszed? mért szabod meg mit nézzek vagy ne? és mi legyen róla a véleményem?? hm??, hadd legyen már a véleményem az enyém…ok?
Ne szabd már meg mit nézzek vagy mit ne nézzek, és arról mi legyen a véleményem.
És igen, tele van a sorozat vacak gagyi jelenetekkel, és rengeteg nyálzással, drámázással…még ha te nem is látod.

Leigáztak, jaa..ezzel a technikával?? géppuskázgató lépegetővel?? vicces :)

Kissur - 2012. 06. 25. 23:55

Hát kaptunk egy jó erős közepes részt. A 2.rész után is feltettem magamnak a kérdést, és most megint: hová tart a sorozat? Mert az 1.évad végén megtalálták a módszert az idegenek elpusztítására, és most végül is elég békés a dolog. Szóval nem tudom hová haladunk.

Söcö - 2012. 06. 26. 10:35

Kissur

Mennyire igazad van!!!Ha már tudják azt hogy a saját fegyvereikkel elpusztíthatók akk miért nem fognak maguknak Mechát?Talán mert akk túl hamar vége lenne.Ez olyan thriller beütést kölcsönöz a Sci-fi-nek.Engem is idegesít de ez eddig minden hasonló stílusnál bejött.Lehet a végére befognak pár
“Birodalmi-lépegető-t”Viszont ha lesz 3.évad akk húzni kell.

szpojleres mókus - 2012. 06. 26. 19:32

Kinyírják az egyetlen normális gyereket….

leila - 2012. 06. 26. 21:55

@Kissur

“hová tart a sorozat?”

Úgy tűnik, Charlestonba…? Már vártam, hogy a repülős lány lebukjon, megfordul, és hátán ott van behámolva, de nem. Ez a rész háttérzajnak volt jó csak néha, illetve annak se, mert a zongorázós szomorkodástól már fáradok.

De ettől függetlenül akarom, hogy valami történjen.

Hans - 2012. 06. 26. 23:08

Llew:
Google > http://www.imdb.com/name/nm0141931/bio

Lehet egyeseknek SPOILER:

Most nem azért, de ez a második rész, ez komoly volt?
Ennél töltelékebb részt nem is csinálhatnának. Van 10 résznyi lehetőség. Ebből a nyitány kapásból -2 rész és gondolom a zárás is. a köztes 6 részből remélem csak ezt cseszték el.
Csóri srác temetésére nagyon el kellett pazarolni a rész 1/4-ét. Nemám hogy a félszemű dög vagy a Charleston-os szálon rugóztak volna….

Llew - 2012. 06. 26. 23:23

Ne idegeljetek XD, ki halt meg?

Hans
thx, belenéztem, de akkor nem bogarásztam át. Csak az a fura, hogy eddig nem a teljes nevén nyomult, akkor most ez miért jó?

Kelta67 - 2012. 06. 27. 00:07

Hans
mondjuk ez a 3. rész volt, de mindegy :)

Az a borzasztó, hogy lehetne jó is, de valahogy a 3. rész után is, baromi hiányérzet marad bennem…..jó ötletek, elfogadható kivitelezés, de valami szörnyű összetákolt történet….és nagyon hiteltelen viselkedés….értelmetlen reakciók…ehh..mindegy, nézem…de ez eddig

5/10

Piemaker - 2012. 06. 27. 19:51

Eddi jobban tetszik mint a az 1. évad!Az meg csak hab a tortán,hogy már lépnek is tovább a reptérről és nem tökölnek öt részig egy helyen.
Walking Dead-nél valahogy nem zavart az egy helyszín-egy évad felállás de itt valahogy jobb ha mennek amolyan road-movie módra.Persze költséges lenne mindig új helyszín de majd meglátjuk mi lesz.

OGi - 2012. 06. 29. 14:28

Kelta..

Én sem azt mondtam hogy mit nézzetek meg mit ne csak ha ennyire rosszalja a nép a commentekbe akkor a dárga kezdőnézőnek valszeg elmegy az eddigi összes kedve ahoz hogy egyáltalán meg nyomja a play-t , na de mind egy énse kötöszködni akartam ;)

Egyébként valszeg úgy fog haladni a sorozat hogy indulnak itt-ott kénytelenk leállni valami miatt meg persze darálják egymást és az évad végére eljutnak Charleston-ba, de az is lehet hogy hamar oda teszik őket csak épp a “ments”várba nem találnak semmit mert leigázták azt is,aztán fogják a fejüket :D Bár szerintem az is érdekes hogy a repülős csaj “körbe járja a világot ” azzal a kis repcsivel hogy mindenkinek szóljon hogy itt-ott van a menedék meg miegymás és persze mind eközben egy idegense veszi észre és nem akarja ledarálni :D

krigin - 2012. 07. 01. 17:54

OGi: nekem gyanús ez a Charleston-i utazás…. Az 1.részben arról beszélt az idegen, hogy egy rezervátum félét akarnak az embereknek létrehozni, ahol “békében” élhetnek. Fura ez a van meleg víz, meg kormány és nincs idegen támadás. Mi ez, ha nem rezervátum már??? Szóval szerintem az idegenek megtették amit igértek, és ez a csaj volt a “csábító” az “édes bűnre”. – persze ez csak egy feltevés, de szerintem itt lesz még csavar.

szpojleres mókus - 2012. 07. 02. 18:41

Komolyan mondom, minden héten azt hiszem ennél már nincsen jobban lefele, de állandóan megcáfolnak.

Ez a mai rész megmutatta, hogyha jönnek az ufók, mindenki igen elcseszett szülővé vállik.

Először is az, hogy hogyan engedheti meg egyáltalán carter, hogy egy 9 éves kisgyerek küldetésekre járjon. És miért? Csak azért mert hisztizik? Hát basszus én lekevernék neki egy atyai pofont, és lenyugodna. Olyan idegesítő ez a folyamatos Matt wannabe soldierkedés, hogy rendesen szurkoltam neki menjen rá a harness.

És Matt ha életében fegyvert nem fogott, hogyan gondolhatja azt, hogy ő királyságos lesz egy bázisba betörni.VÁÁÁÁ

Ugyan ez vonatkozik a copfos főnökre is. hogyan engedheti el a lányát, hogy egyedül legyen városban egy fiatalkorú idiótával, túlélési esélyei tényleg magasak. Vagy ez amerikában okés, hogy a gyerekeknek minnél nagyobb szabadságot adni?

Arról hogy a mexikói suhanc gyerekekkel akar betörni ufó bázisra ne is beszéljünk.

De a legjobb volt, az a harness gyártó. Őszintén megmondom, amikor csúzdán lefelé csúszott a harness, hát akkor sírva röhögtem, az annyira gagyi volt, hogy mehetne a zs kategória blogba. Na meg kint mechek vannak, de ők bejönnek és éles lőszerrel lövöldöznek az összes kukacra, a mechek meg nem hallják meg.

Ami még mindig eszméletlenül idegesít, lehet ezzel egyedül vagyok, az a gyerekek színészvállogatása. Ahogy az első évadi gyereket utáltam, mert olyan pofákat vágott hogy attól falra másztam, most ugyanezeket produkálja Ben. Sőt még behozták a the killingből is az egyik kisgyereket aki folytatta ezt. Tényleg azzal most mi lett? Ráment a harness és otthagyták? nem mondanak meg semmi. Á… Na mindegy, jövő héten biztos jobb lett.

Dark Energy - 2012. 07. 02. 19:41

Egészen jó rész volt az utóbbi, eddig ez tetszett a legjobban.

Arky - 2012. 07. 03. 22:23

szpojleres mókus:

“Vagy ez amerikában okés, hogy a gyerekeknek minnél nagyobb szabadságot adni”

nekem kicsit úgy tünik, hogy itt történt valamiféle alien-apokalipszis. Vagy nem jól látom? Azért abban szerintem megegyezhetünk, hogy ilyenkor azért már a régi családmodell nem játszik, a 9 évesnek is fegyvert kell fogni ha úgy alakul, a 16-18 éves lány meg bőven felnőtt, ahol nincs az az apa aki megmondhatja neki hogy mit és hogy csináljon. Ne a saját szemszögedből és erkölcsi mércéd szerint nézd, hogy mi okés vagy mi nem.

Kobor - 2012. 07. 04. 00:48

9 ev talan meg ebben az esetben is keves. Egyszeruen praktikus okokbol is, nem sok eselye van puskat megtartanni loves kozben. 11-12 ev meg elmenne talan.
Mexikoi srac vezeto kepessegeirol ne beszeljunk, csoda hogy eletben vannak.
Story? Miert van aki a story-ert nezi? :)

MikkaMakka - 2012. 07. 04. 14:03

sorozatmélypont. logikatlan, agyatlan áá gyorsan el is felejtem. megfordult a fejemben a kasza, de még reménykedek.

krigin - 2012. 07. 04. 14:40

mi logikátlan benne??? :D
Lehet velem van a baj, de nekem továbbra is tetszik és nem látom hol a hiba. (lehet bennem?). Azt aláírom, hogy volt ennél jobb rész (főleg az 1. és 2.) de nem volt rossz ez se. Azt hogy a mechek nem hallották meg nem tudjuk milyen mélyen is volt az a fránya bunker + a falak milyenek voltak. A lányra visszatérve, azért más a kor az idegen invázió miatt, kb. 16-18 éves lehet a leányzó, jó hogy nem az apja parancsol neki. Bezárni nem lenne sok értelme, mit érne el vele?
Most a harness gyártó (egyáltalán gyártó volt? annyit tudunk, hogy ott voltak benne, azt nem láttuk ott csinálják-e?) nem volt gáz, jobb így mutatva mint úgy hogy jön az idegen és rácsapja a gyerek hátára. LOL
Amelyik gyereket meg megbéklyózták nem hagyták ott, mutatták hogy Tom kötözi ki, azt hogy utána nem mutatták nem jelenti azt, hogy otthagyták. Mattre visszatérve én is adnék neki fegyvert, sajnos nem tudni mi lesz a többiekkel. Oké, tudom apja védje meg, de ha ő elesik meg a testvérei, akkor sétáljon oda az idegenekhoz, hogy “nesze itt vagyok”? Jobb, ha tudja a fegyvert használni és harcolni. Igen mégcsak 9 éves, de idegen invázió van é pont ezekre a gyerekekre pályáznak ők. Matt meg pont úgy viselkedett mint bármelyik ilyenkori gyerek, addig megy el ameddig lehet. Szülő mondhat akármit, amit a fejébe vesz azt megteszi. Ki nem volt ilyen?
Persze lehet én látom rosszul, sőt biztos, de nekem ezek a meglátásaim. :D

szpojleres mókus - 2012. 07. 04. 16:21

Drága barátaim. Egyikőnk sem tudna fegyvert használni itt (innen a fórumozókra gondolom, én sem), mert így járnánk http://www.youtube.com/watch?v=xOfB1z3GTA8 nem hogy egy kilenc éves kisgyerek. Nem azon van a hangsúly, hogy morális értékeket nézek.

krigin - 2012. 07. 04. 16:39

igen, csak tudod azt szokás mondani: kényszer törvényt bont. Ha az életed múlna rajtad, akkor még a késsel célba dobást is megtanulnád. Mikor a saját életed függ valamitől, akkor sok olyan megtudsz tanulni/tenni amit most elképzelhetetlennek tartasz. Mattnek pedig megkell tanulnia, mint ahogy Ben is megtanulta stb., ha életbe akar maradni abba a világba.

Arky - 2012. 07. 04. 18:25

szpojleres mókus: lehet hogy úgy járnánk. először. aztán már nem, mert ezt is meg lehet tanulni mint sok minden mást.

Kelta67 - 2012. 07. 04. 19:17

szpojleres mókus

Mondjuk lehet neked elképzelhetetlen, de én asszem többször lőttem fegyverekkel(elég sokfélével) mint te kiflit ettél:)
Ez nem akkora izgalom…nyilván sok katona rendőr stb stb így van ezzel.
Nem egy nagy rejtélyes dolog az :)
és emberekre általában igaz, kényszer helyzetben sok mindenre képesek vagyunk…pl: megtanulni fegyverrel lőni, tudom neked hihetetlen, de ez van :)

Kelta67 - 2012. 07. 04. 21:51

Jaa..lemaradt a 4. rész komment :)

Kezdem nagyon unni ezt a családi áldrámázó nyálzást.
hogy az amcsik csak egyfajta recept alapján látják a családi konfliktusokat, és azt a középkori drámától a scifin, és fantazy-n át a repülös-nyomozós akármilyen sorozatban nyomatják orrba-szájba…háát, kezd marha uncsi lenni.

Mindig akad egy 6-8-12 éves lázadó, aki beugat, és mindent jobban tud..van egy 16-22 éves kamasz aki csak a szülőt okolja mindenért, és szintugy beugat..és sokkal okosabb..
majd persze jön a naaagy Ő akárki aki mindent jobban tud, és vele az igazi…(idióta lövészek kontra mexikói okosfönök)
nagyon unalmas és fárasztó..
A miskolci vasműt megszégyenítő idióta díszletet (nyakigyík beépítő üzem) amiben persze röhejes csövek, izék közt egy idióta pók(csótányok wtf?) szervezi a dolgokat…kis birodalmi okosságok persze sehol…minek is? nem fontos üzem ez… és a beültetés..jó hogy nem rozsdás lavórból borították a fejükre…tiszta röhej :)
egész lakhelyük kivilágítva nyílt tüzek mindenhol, kb 20 másodpercig tartana egy hőérzékelős repülővel, műholddal akármivel megtalálni őket. :)
néha van olyan érzésem, hogy csökkent értelmű 6-8 évesek írják a forgatókönyvet :)

Ricsi - 2012. 07. 05. 10:10

Komolyan mondom, nem vágom az egyes emberek hozzáállását.
Így szar, úgy szar, ez nem jó, az nem jó.

Annyira tipikus magyar hozzáállás.

Nem lehet egyszerűen csak örülni, hogy tök ingyen, reklámok nélkül nézhet egy sci-fi sorozatot?!

Ha meg nem jön be, akkor minek vesz el az életéből heti 40 percet, meg még párat, amíg beírja az értelmes kommentjét?!

winnie - 2012. 07. 05. 10:14

érdekelheti a sorozat az embert, akkor is, ha folyamatosan csalódik. esetleg reménykedhet, hátha. mi mindenesetre örülünk a véleményeknek, ha pozitívak, ha negatívak.

Kelta67 - 2012. 07. 05. 13:08

Ricsi

gondolom nekem szólt az “értelmes” jelző :)

Te mért nem a sorozatról irkálsz? mért más véleményével foglalkozol? TE honnan veszed a jogot hogy mást kritizálj?:) hm??:) na ugye ?:)
mindenesetre irigyellek, ha neked a boldogsághoz már az is elég ha tök ingyen reklám nélkül nézhetsz scifit…:) boldog életed lehet:)

krigin - 2012. 07. 05. 13:44

abban igaza van Ricsinek, hogy sokan lehet csak azért nézik, hogy lehessen mit fikázni. A véleményem már leírtam a sorozatról, nekem továbbra is tetszik, nekem semmi logikátlanság vagy más nem tűnt fel.

“Mindig akad egy 6-8-12 éves lázadó, aki beugat, és mindent jobban tud..van egy 16-22 éves kamasz aki csak a szülőt okolja mindenért, és szintugy beugat..és sokkal okosabb..”

Ez hol máshol nincs? A való élet is ilyen, így persze hogy a sorik 99%-a ezt mutatja. Minden gyerek ilyen lázad, ő az okosabb. Mást meg mit mutassanak? Családi tökéletes idill még unalmasabb lenne, semmi lázadó tini, halálra lehetne unni az egészet + a való élet se ilyen.

“A miskolci vasműt megszégyenítő idióta díszletet (nyakigyík beépítő üzem) amiben persze röhejes csövek, izék közt egy idióta pók(csótányok wtf?) szervezi a dolgokat…kis birodalmi okosságok persze sehol…minek is? nem fontos üzem ez… és a beültetés..jó hogy nem rozsdás lavórból borították a fejükre…tiszta röhej :)”

Valahogy megkellett mutatni hogyan teszik rá a gyerekekre a hámot. Az idegenek legalább használják a gyárat (+1 pont nekik), nem rohadnak el. A beültetés meg szerintem egész jó volt, jobb mintha rácsapták volna a hátukra. Így legalább lehetett érzékelni, hogy nem annyira kellemes + amin átmennek a gyerekek közbe.

“egész lakhelyük kivilágítva nyílt tüzek mindenhol, kb 20 másodpercig tartana egy hőérzékelős repülővel, műholddal akármivel megtalálni őket. :)”

Ez igaz, de akkor nem is lenne sorozat. (márha a lázadókra gondolsz itt). Gondolom azért is nem ölik meg őket, mert a humanoid/oknak nem ez a célja. Ugye ott van a Charleston-i út, ami nekem túl gyanús, hogy az egy rezervátum az idegen által kialakítva, amire Tom az 1.részben nemet mondott (szerintem).

Ricsi - 2012. 07. 05. 14:37

Kelta67: Nem panaszkodom ;) Azt meghagyom másoknak.

winnie: egyértelmű, csak meleg van, azt a károgók miatt kijött belőlem. Amúgy respect az oldalért, köszi, hogy van mit olvasnom nap, mint nap.

Kelta67 - 2012. 07. 05. 18:13

Kirgin: Én nem ezért nézem, hanem mert szeretnék jól szórakozni, és csöppet sem jó, hogy mindig elrontják :)
érveiddel lehetne vitatkozni, de felesleges, ha már megmagyarázni kell egy sorozatot, régen rossz :) és amiket írtam, azok csak apró hibák..van sokkal több :)

Ricsi: no problem, respekt, peace :)

krigin - 2012. 07. 05. 20:18

szerintem nem kell megmagyarázni, én csak leírtam hogy látom. Ugye ahány ember annyiféleképp lehet értelmezni a látott dolgot. Szerencsémre legyen mondva én eddig mindig jól szórakoztam a részeken. :)

sandor555 - 2012. 07. 06. 19:36

4. rész – végleg cancel. Megpróbáltam, de hihetetlenül ***, szót se érdemel.

csbi1992 - 2012. 07. 07. 14:46

Én szeretem a sorozatot, de ez a rész tényleg nagyon unalmas volt…

Tusán - 2012. 07. 08. 19:11

Én pedig úgy szerettem az első évadot… Ezért sincs szívem még most sem kaszálni, de be kell látnom, hogy erős a lejtmenet. Egyszerűen nem halad semerre sem a sztori, a családi dráma elnyomja az apokalipszis érzését, az egész évad Benről fog szólni (akinek tipikus szívlapát-effektust keltő feje és kisugárzása van, mint ember, nem pedig, mint színész), az akciónak szánt cselekmények szürkék és nem keltenek feszültséget. Egyszerűen elcseszték. Kár érte. Nem hiszem, hogy lesz következő évad. Nem lehet, hogy az emberek jobban rákapjanak a második évadra, mint az elsőre.

Dani - 2012. 07. 10. 22:22

Ez a sorozat nagyon elkezdett javulni. A legutóbbi rész ütős volt és új izgalmakat hoz.

Piemaker - 2012. 07. 10. 22:30

Az első évadot nem szerettem de ez eddig nagyon bejön!
Történnek érdekes dolgok így 5 rész alatt és a látvány is bejövős!

krigin - 2012. 07. 11. 00:08

de jó végre pozitiv kommenteket is olvasni, nem állandóan a fújj, meg pfejj-eket :D

Kelta67 - 2012. 07. 11. 00:10

Szörnyű hogy képtelenek kitörni ebből a nyálzós klisékből.
Borzasztó párbeszédek..ehhh..és ez a halálosztag támadás…nagyon gáz, vagy ennyire nincs már pénz a büdzsében?
Történet nagyon ciki, és vacak, látszat történések, és ez a naagy leigázott szegény pók(csótány) faj, akiknek sz@rrá kellett öldökölni a földet, már sajnálom is őket.
Na de majd ez a pókgaribaldi, meg a BigBen összefog, és adunk ennek az aligfejlett ufoknak meg idióta birodalmi robotzsaru lépegetőiknek :) Amik naaagy döngve iszonyuan ijesztően tudnak ide-oda menni.
superufok leigáztak egy fejlett pókbolygót, és ide tudtak jönni az űrön át, de egy tökig kivilágított tábort nem találnak meg, meg egy reflektoros konvojt, éjjel :)és a halálosztag nagy eredménye, kicsit megsérült az agymütött maca…:) jaa és milyen szép hullámos tiszta haja van…vajon hogy? :)
vajon hogy léptek le alig 50m re lévő lépegetöktöl a tábor egésze?? hogy se sérült, se támadás..vazzee, ha ez a superhalálosztag, én nem aggódnék doki helyében :)
retardált nagy százados, még az alap katonai szabályokról se hallott..szerintem tamburbajor volt a katonazenekarban :)
na mindegy..

ez, nagy jóindulattal 2/10

Kobor - 2012. 07. 11. 00:48

Nem beszelve a zseni doktorunkrol aki 2 beszelgetes alatt (az idegenekkel) egy koromfeketenyi informaciot sem tudott meg.

NikoXXX - 2012. 07. 11. 11:25

eleg jo a sorozat,az elso evadnal szintekkel jobb.
A latvany az telleg szanalmas,foleg amikor a talbol jottek az izek es megkovesedtek egybol :D
Ha a sorozat keszitoinek odaadnanak egy Avatar-os budget jo sorozat volna,de igy,minden masodpercben a sporlas latszik,meg par katonat se tudnak megfizetni hogy szerepeljen nehany harcba.
Az 5ik resznel hogy hogy menekultek el,harc nelkul az WTF a javabol.
Engem ez az ufo tema mindig is erdekelt ezert nezem es remenykedek benne hogy valaki megszponzorizalja a sorozatot.
Oriasi nagy a szereplohiany is,ugyanaz az 4-5 ember megy csatazni,es par statiszta hogy legyen meg a letszam.
Az idegen fejletsege ellen a romai hadsereg technologiajaval is az emberek nyernenek,100%.
A scifi sorozatokba mindig nagy dilemma hogy-hogyan legyenek az idegenek fejlettek is es legyen gyenge pontjuk is,gondoljunk bele hogy Napoleon hadserege (10 000 katona) megtamad egy 100 fos amerikai 2012-es erodot,ki nyer? csak 200 ev a kulonbseg,na akkor gondoljunk bele hogy ezek az ufok kb 1000 evvel vannak elottunk ha ide tudnak jonni barhonnan is es a fegyvereik mai 2012-es szinten vannak,csak latvanyosabbak.
Csak nekem tunik ugy hogy a tabornok olyan mintha megfeszitett izmokkal setalna mintha gorcsbe volna a teste,olyan eroltett.

Jelenlegi scifi ami megy a Continuum az jobb ennel,de ott is low budget van.
Nezem mert mas nincs es mert scifi,es en scifit ritkan kaszalok csak a SG-1 volt az feltavon,mert az gyenge volt.

winnie - 2012. 07. 11. 11:26

“Jelenlegi scifi ami megy a Continuum az jobb ennel,de ott is low budget van.”

a falling skies-nak elég komoly a költségvetése, nagyon messze van a low-tól. az egyik legdrágább kábeles sorozat

Ricsi - 2012. 07. 11. 14:52

Jó rész volt, 7/10, remélem berendelik a 3. évadot és akkor még sokáig élvezhetem Kelta nagyszerű írásait :))

gonosz mackó - 2012. 07. 11. 20:26

sztem a csaj még még mindig beteg, azért nem akar kapcsolatot a prof fiával
a statiszták hiánya fájó, ok, rengeteg embert megöltek az idegenek, de hogy egy városban nincsen 2-300 túlélő, az furcsa kicsit

winnie - 2012. 07. 11. 22:19

nem te anyáztál, csak a kommentedre jött válasz, majd viszont válasz, arra meg egy még durvább:)

Dun - 2012. 07. 11. 22:22

Ezzel az erővel az összes kommentet ki lehetne törölni, mivel kb. minden embernek más a véleménye és lehet valakinek tetszik, valakinek nem. Relatív, hogy kinek melyik hozzászólás jön be és melyikből lesz káromkodás. Pl. amire reagáltam komment az belőlem váltott ki negatív érzéseket mégis ott van.(meg ahogy láttam nem csak belőlem) Szóval nem értem. Azt hittem direkt arra van ez, hogy elmondjuk a véleményünket. Azt megértem amit írtál, hogy ment az anyázás, az persze, hogy nem idevaló és törölni kellett, de amíg nincs ilyen addig azért had írjunk már =) . Szóval ahogy az elején írtam ez az egész relatív :D!

fairi - 2012. 07. 11. 22:56

El lehet szórakozni rajta csak ne gondolkodjon az ember.
Egy nagy tábor nem tűnik fel egy ellenséges alakulatnak,és ily gyorsan tudják szedni a sátorfát. Elég sokan vannak.

Ha ennyire töketlenek az idegenek hogy tudták kezdetben elfoglalni a Földet, ha pár lázadó bajt okoz nekik!
Jáááájjjj

winnie - 2012. 07. 11. 23:01

“a ennyire töketlenek az idegenek hogy tudták kezdetben elfoglalni a Földet, ha pár lázadó bajt okoz nekik!”

a partizánok mindig is elég hatékonyak voltak, a masszával könnyebb lehet elbénni túlerő esetén.

Kelta67 - 2012. 07. 12. 00:49

winnie :)

ha már téma az elfoglalás…hol van kb 5.5 milliárd tetem? :)
asszem kb 6-8 hónappal vagyunk a támadás után..hol vannak a hullák?:)
és a rengetek harcijármű? azért gondolom, mikor támadás éri a földet..akkor bevetünk mindent :) több ezer vadészgép, helikopter, tízezernyi tank, és más harcjármű..csathajók százai..rakéták százezrei?

ok, legyőztek, de hol vannak a roncsok?..és ha legyőztek, akkor komoly haderővel bírnak..na az hol van? pár nyamvadt lépegető, géppuskával?? és pár repülő, kék izéket lődözve, amivel nem találnak el? (lásd legutobbi rész) ezekkel nyomtak le mminket?, nanemá :)

ha van ellenállás (partizanka) akkor annak komolyabb jele kéne legyen:) ha viszont csak pár száz elszigetelt csoport van, akire unalomból, sportból vadászgatnak (predator effekt) ..akkor ok :)

lehet a föld ilyen túlélő, vadászó program hely lett nekik?:) ufo utazási iroda ide szervezi az utakat, nyúlánk ufoknak?:)
mert ha nem kellünk nekik, akkor mért nem vetnek be gázt pl?, ha meg igen (rezervátum terv) akkor minek gyilkolásznak, meg üldöznek? körbe keríteni a helyet , oszt ellennénk ott bent :)

Tusán - 2012. 07. 12. 23:01

No, én S02E05-nél kaszáltam a Falling Skies-t. Ennek két fő oka van:
– Egyszerűen nem bírom elviselni a Ben gyereket, s mivel többet szerepeltetik, mint bármely más karaktert, a rossz casting élvezhetetlenné teszi számomra az egészet
– A történet hihetetlenül lassan fejlődik, konkrétan a pilot óta egy helyben toporog.

A The Walking Dead apokalipszisa teljesen átérezhető, a Falling Skies-ban viszont totálisan hiányzik. Semmit nem tudunk meg a környezetről, holott annak változásának megismerése csúcsfontosságú egy ilyen sorozatnál, ahol felborul a rend (lásd Terra Nova, ami csak és kizárólag a környezeti újdonságok bemutatásában volt erős).

krigin - 2012. 07. 14. 12:01

SPOILER:

Comic-Con infó: lesz egy új idegen lény,, hátborzongatóbb mint az eddigiek, azt nem tom mikor leplezik le, de lesz új. :D

SPOILER VÉGE

leila - 2012. 07. 16. 12:02

Ez most egész jó volt. Szokásos lassúzások, giccsbe hajló zene, de talán valahogy megy.

MikkaMakka - 2012. 07. 16. 23:52

nem akarok picsogni már megint de nagyon nem
előre tudtam minden fordulatot, a történet nem haladt semmit
évad végéig maradni akarok, a remény hal meg utoljára

Kobor - 2012. 07. 17. 02:11

Uhm, nem. Weaver hal meg utoljára.

krigin - 2012. 07. 17. 23:36

ez jó rész volt :)
Na látod drága Tom, mégis csak igaza volt Bennek, hogy van lázadás a pókoknál is. :)
Karen meg ….. inkább nem mondok róla semmit mert nem szalonképes :D
Jövőhéten megismerhetjük az új idegent :)

i1988 - 2012. 07. 18. 01:31

Először írok a 2. évadról.

Az első évad borzalmas volt, még az első részek még elmentek, de aztán olyan családi dráma és unalom történet kerekedett ki belőle, hogy a második fele már kínszenvedés volt.

A sci-fi és az űrlények megtámadják a földet téma miatt azt mondtam, maradok még a második évad nyitányára. Jó volt, de nem reméltem semmi extrát a továbbiakban. De azt kell mondjam, ez a 2. évad ez egy teljesen másik sorozat mint az 1. Ez a 6. rész magasan a legjobb volt, végig izgultam. Van izgalom, akció és érzelem is van bőven (én pl fullra drukkolok Hal és Margaret kapcsolatért). Karen vissza hozatalának örülök. De mind1, nem vagyok a szavak embere.

Ha az első évad 4/10 volt, akkor eddig ez a második 8/10. Így tovább ;)

Cancer - 2012. 07. 18. 17:19

El vagyok a Falling Skies-al, de ez a S2E6 nagyon nem tetszett. SPOILER
Egyik percben “jáááájjjj ne bízzatok benne”,mire fel kapom a fejem pedig már “gyere menjünk, régóta tudom, h egyszer el kell majd mennem”.

Nálam nagyon nem állt össze ez a rész.

krigin - 2012. 07. 18. 18:44

Cancer: a csók és az összekapcsolódás után persze, hogy más a nézőszemszög Ben-nél. (gondolom én :D)

krigin - 2012. 07. 18. 19:07

+ ugye azt hitte, hogy Karen-t Maggie támadta meg, ami azt jelezte neki, hogy nem bíznak benne + Karen előtte mondta neki, hogy benne se nagyon. Gondolom ezért döntött úgy ahogy.

zolij - 2012. 07. 18. 21:04

szerintem nem véletlen mondta Halnek, hogy a 2. ezred védelme érdekében meg kell tennie

MrSpock - 2012. 07. 19. 11:18

Szerintem Ben tudja mit csinál,és elhitette Karennel,hogy ő is oda tartozik. Első pillanattól fogva gyanús lett neki,és szerintem megtévesztés hogy az ő oldalára állt. Azért tette,hogy elcsalja a 2.ezredtől,és gondolom majd szépen kézbe veszi adolgokat. Az sem elképzelhető,hogy csapdába csalja,és a pókoknak elviszi. Karen ugye az ellenállást akarná felszámolni,illetve hogy kik a póklázadók. Mindenesetre ez érdekes lesz,hogy ki kerül majd a másik fölé. Persze lehet épp ő lesz az áldozat,de majd kiderül :) Egész nagy javuláson ment át asorozat,én most daráltam le az utolsó 3 részt,és így jó volt. Végre azért történések vannak,és még izgalmassá is teszik. Első évad után csóváltam fejem,hogy ez jobb is lehetne,de most kezdenek belejönni.

Kissur - 2012. 07. 19. 17:04

Szintén az utóbbi 3 részt daráltam le. A 4.rész még annyira nem jött be, sok volt a szenvedés, de az 5.résztől kezdve azt éreztem, hogy végre beindult az évad. Remélem nem fog csökkenni mostantól a színvonal. Eddig zavart, hogy íróváltás volt, mert az 1.évad nekem tetszett, de most már kezdik felvenni a tempót.
Eddig Maggie volt a szimpatikus, de ezután a rész után Karen. :D Jobb karaktert kreáltak belőle na.

Amúgy észrevettétek, hogy míg az 1.évad mindegyik részében mesélt valami történelmi utalást Tom professzor, addig ebben az évadban eddig kb.kétszer kaptunk? Nekem kicsit hiányzik. :F

NikoXXX - 2012. 07. 20. 00:46

Szerintem is Ben csapja be Karent es nem forditva,latvanyos volt ahogy valtott Ben a gyanakvobol lett arulo.
A sorozatban amit nagyon utalok hogy minden resz avval kezdodik hogy talalnak valakit az erdobe illetve hogy valakinek valami baja lesz.Massal nem lehetne kezdeni???
Nem tudom mi sul ki ebbol,abba telleg ne menjunk bele hogy-hogy a rakba el ez a szerencsetlen banda,mert a valosagban par Bear Gryls fele katona az isten hata mogott elne tul,es nem par civil.
Szerintem ideje volna hanyagolni hogy valakinek baja esik es az orvosi szobaba alakul a tortenet,legyenek legalabb 2-3 reszig egezsegesek,legyszives.
A The Killingbol a tanar meg halalra idegesit,azt se tudja mi a viz vegyjele es o a nagy szakerto…
Az idegenek szegenyek egy vilagito epuletet a semmi kozepen nem vesznek eszre gratula.
Erdekes hogy mindig minden 1-2 km-re a tabortol tortenik,hogy a rakba kerul oda kb 50 gyerek az erdobe akiket meg be is takarnak avarral es nem szurjak ki a tabort,latszik baszod,hallatszik hogy ott vannak.
Nincs mas scifi a Continuum-on kivul jelenleg,ezert nekem kotelezo a Falling Skies,de a sok penz mire verik el?
Van kb 5 szereplo aki jatszik,pl halara irritalt hogy az azsiai csoka mindig ott volt ahol a tobbiek,egy random or nem lehetne barhol,s mindig a fontos esemenyeknel (lasd Pope) ugyanazok vannak ott.
Lourdes meg minek a sorozatba ? ertem eyecandy,meg Karen,meg a masik akik lenyomott,de inkabb hozzanak valami Badass alakokat.
Aztan ezek ugy sporolnak az uzemanyaggal hogy 3 jarmuvel mennek egyhelyre es egyidoben jonnek vissza,realis,de telleg.
Ertem en hogy sok realitast ne keressunk de azert elkene hinnunk hogy ezek tuleltek,mert …. (erre a kerdesre varom a valaszokat,miert ok eltek tul??? a keszitok se tudjak).
Pozitivuma a sorozatnak a masodik evadban hogy akcio az van,egysiku,kiszamithato,mindig megserul benne valaki es mindig kapnak egy alig elo valakit,ha kell a fordulat akkor 2 is van egy reszben mint az utolsonal….
Mind1 jojjenek a velemenyek,vitassuk meg.

adamban - 2012. 07. 20. 04:07

Bizalmatlanul ültem neki az első évadnak. Nem tetszett a pilot. Utána egy kicsit leült a cselekmény sajnos. Ehhez képest az évadzáró nagy csalódás volt, a cliffhanger és a páncélöklös jelenet már-már önmaga pariódiájává tette a sorozatot. De legalább a második évad gyengén kezdődött.

Most azon töprengek, hogy miért nézem ezt a sorozatot.

Olyan érzése van az embernek, mintha a scriptet egy nyolcéves amerikai kisfiú írná öt perccel a forgatás előtt, és az apukájától kapott pénzből szeretnék az egészet megvalósitani.

Méghogy tele van klisékkel, még a kliséket sem sikerült megcsinálniuk. A cselekményt nagy összpontosítás eredményeként sem sikerült azonosítanom, plusz még az egydimenziós karakterek, ennek megfelelő színvonalú színészi játék, gagyi képi világ.

A scifi egy elég korosztály-specifikus műfaj. Hogy az istenbe nézik ezt ötmillian a zusában?

danialves - 2012. 07. 20. 18:18

Az első évadhoz képest elképesztő a különbség, a legutóbbi résznek szinte minden percét élveztem. Karen+Maggie, Karen+Ben jelenetek nagyon a topon voltak. Szerintem nagyon jól alakul ez a szezon.

Kelta67 - 2012. 07. 21. 11:22

A rész egész jó lett volna, ha nem ezzel az iszonyat bárgyú marhasággal etetnének minket, hogy Hal, így simán beveszi a naagy ártatlan szőke maca mesét…ugyanmár :)
Ez annyira átlátszó, hogy szánalom.

meg ez az állandó hiány marhaság… tonnaszám kellene állnia mindenhol az üzemanyagnak, meg cuccoknak :)

kár érte, mert mintha kezdene egész jó lenni…. :)

5/10

Cléda - 2012. 07. 21. 14:10

Vagy tényleg javult az utolsó 2 rész, vagy nekem sikerült annyira kikapcsolt fejjel nézni már, hogy azt kell mondjam jó volt. Persze vannak apróbb marhaságok, hirtelen eltűnő halálosztag, 2 hete táboroznak ugyanabban a kórházban stb, bár ezeket be tudom annak hogy biztosan a lázadó pókok nagyobb gondot okoznak, minthogy pár élni akaró emberkét legyakjanak valahol, most úgyis leálltak a nagy támadásokkal…
Karen nagyon ufós volt, messziről látszott rajta, már csak az hiányzott hogy oldalra billenő fejjel beszéljen :D Tetszettek a jelenetei. A Ben szál is tetszik, persze a színészi játék hagy kívánni valót maga után.
szóval javulgat, csak kár hogy ilyen későn indult be, és nem hamarabb.
Carter doki töri órái nem hiányoznak, azt bénának tartottam az első évadban, örülök hogy ettől kímélnek minket.
Viszont ha a takaróval letakart motorháztető beúszik a képbe, mindig felröhögök…

MikeMyers - 2012. 07. 21. 22:21

Az első évadban kifejezetten idegesített Ben figurája, akit csak távirányítva mutattak sokáig.

A második évadban ugyanakkor sztem eddig ő a legjobb, lehet, hogy jó karrier vár rá.

Divexa - 2012. 07. 23. 10:59

Bármennyire klisés, bármennyire idegesítő, azért várom a köv. részt. Szeretem a sorozatot, még akkor is ha a fejem fogom 1-1 jelenetnél. Bár most már kezdenek zavarni a vissza-visszatérő jelenetek.Pl. Pope rendre megmondja a tutit, a “nép” pedig direkte az ellenkezőjét teszi. Ezen a sablonon is lehetne változtatni, mint jó páron. Miután a story eléggé kiszámítható, már így üde perceket szerezhetnének a nézőknek. A sorozat nálam javult, per.pill 6/10
Kelta, csalódtam benned!!!! Ilyen rövid kritikákat rég olvastam tőled. Mondjuk PókGaribaldin és BigBen-en 1/2 órát röhögtem. :)
Mondjuk Ben karaktere tetszik, amivé vált. Bár jobban tetszett volna, ha hatalmas sallerokat oszt ki a bátyusnak, de így sem volt rossz.

Kelta67 - 2012. 07. 23. 12:22

Jajmá…írtam én kritikákat, hosszabbat, de nem mertem ide berakni, mer így is osztanak rendesen :)

de ha nagyon akarod….lehet róla szó :)

Kobor - 2012. 07. 24. 02:22

A story meg mindig csapnivalo. Mintha az irok fogadasokat kotnenek hogy : Ben szerint szinte kontrolalta a halfeju, es nezzuk valaki eszre veszi hogy ‘hazafele’ Ben vegig ugyanazon a teherauton ult ? A lezserul bevonulunk apank utan a halfejhez -en mar csak legyintek, elvegre valahogy kell Tom beszeljen az idegenel ugy-e?

“He…
Two-way street.
I saw,felt…what these aliens are all about.”

So, what they are all about , Ben?
But wait, i did remember when you were crying like all little kids, and that must be much more important than what they want.

adamban - 2012. 07. 25. 01:23

Legyünk őszinték. A második évad egy picit jobb már.

Kissur - 2012. 07. 25. 15:53

Szerintem is jobb most már a 2.évad, és ez a 7.rész nagyon hangulatos is volt a hóesés miatt. Viszont végig ott lappang bennem, hogy vajon ha nem lett volna íróváltás, akkor mi lett volna a sorozat folytatása? Mi lett volna az idegenek célja? Mert azért ez a rész sokat sejtetett, hogy mi lesz a vége az egész sorozatnak, bár nyilván úgysem így fog történni.

MrSpock - 2012. 07. 25. 20:52

Ha nem lett volna íróváltás sosem tudjuk meg ,mert elkaszálták volna,rólam nem is beszélve. Adtak/tam még egy esélyt neki,hogy nézzük javul e,és javult. Kifejezetten várom már hogy merre is haladnak,főleg most hogy útnak indultak. Meg eléggé keményítettek is,ismertebb emberkék halnak meg ráadásul nem is szépen. Gondolom Ben majd szépen összeszedi a pókokat,meg azokat akik tudják kontrollálni az idegen beültetést. A kis csapatunk meg talán túlél addig. :)

NikoXXX - 2012. 07. 26. 12:19

Ezen a heten a Continuum es Falling Skies is szepet produkalt es az evad legjobb reszeikkel jottek (szerintem).
A PLL reszt meg nem lattam,de bennuk sose csalodtam…
A sorozat javul,de az a segiteni jottunk nektek es csak ezert oltunk meg par milliard embert… elegge hiteltelen.
A CGI meg rem gyenge a halpofaju szanalmasan nez ki es miert van kampo keze,s foleg minek ilyen nyulank.
Jottek a kozepes pokok,de minek? eddig voltak mini szem pokok,meg nagyok,ezek a kekek meg minek.
Ugy nez ki hogy a halfejuek hoztak magukkal kutyat macskat amit ertek a bolygojukrol (kicsi pok,kozepes,nagy),es ez a huberur dolog elegge santit.
Aztan Tom is rakerdez hogy mit akarnak a halfejuek erre meg nem jon valasz,csak hogy nyernunk kell… ez olyan mintha az embertol megkerdezik kersz egy jagert? a valasz: Nem toom,epp most kezdodik az olimpia. Ha nem akarnak megmondani valamit akkor minek rakerdezni.
8/10 ez a resz a Falling Skies skalan … :D a 9,10-et a tovabbiakra tartogatom.
Winnie lessz 3ik evad?

winnie - 2012. 07. 26. 12:22
Ulghar - 2012. 07. 26. 21:29

Hát igen. Kritizálni a legkönnyebb. Végül is jah emberek vagyunk nekünk leginkább csak ez megy. KISKÖLTSÉGVETÉS! Ennyi, nem is kell tőle sokat várni, sztem még így is jól megoldották.
Azért annyira nem rossz ez a sorozat, szerintem nézhető. Mondjuk a Róma és a Spartacus nálam az abszolút favorit meg a Sons Of Anarchy és a Gengszterkorzó. De azért ez is szórakoztat!

winnie - 2012. 07. 26. 22:41

nem. kritizálni nagyon nehéz. ez abból is látszik, hogy míg páran megfogalmazzák pozitív vagy negatív kritikájukat, kifejtik, hogy miért jó vagy rossz a sorozat, neked kemény fél sort sikerült írnod róla, de azt már nem írtad, hogy miért nézhető. mit találsz benne nézhetőnek?

“KISKÖLTSÉGVETÉS! Ennyi, ”

te nézed is a sorozatot? a sorozat abszolút kiemelt költségvetésű, nagyon drága, főleg ahhoz képest, hogy kábeles. nem mintha a jó írás azon múlna, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre. van sorozat, nem is egy, ami nem 3-4 millió dollár per rész, hanem 200-300 ezer dollár. és olyan szinten zseniális, hogy az ember mind a 10 ujját megnyalja.

“Ennyi, nem is kell tőle sokat várni, sztem még így is jól megoldották.”

huhh, ez a legrosszabb hozzáállás. “ne várj tőle sokat” – még szerencse, hogy a többségnek azért vannak elvárásai, s ha azoknak nem felel meg a sorozat, akkor nem nézi tovább. az nagy elvárás, hogy az ember szórakozni akar?

szerencsére van 20-30 zseniális és 50-60 kitűnő sorozat, így azokat nem kell nézni, amiket csak elvárás nélkül lehet élvezni.

karit - 2012. 07. 26. 22:53

– Láttam, éreztem, hogy az idegenek mire készülnek! Le kell győznünk őket!
– Jól van, fiam. Na indulj már.
– De apa, hát meg se kérdezed, mi a tervük?
– Ne duzzogj, Ben. A harmadik évadban majd elmondod, oké?

Vigasztalhatatlan vagyok. De most már kivárom.

MrSpock - 2012. 07. 27. 10:25

“A CGI meg rem gyenge a halpofaju szanalmasan nez ki es miert van kampo keze,s foleg minek ilyen nyulank.”

Ez a legjobb,ezen behaltam itt olvasván! :D
A kérdésfeltevésre egyszerű a válasz,olyan Winnie-sen. :)
Mert ilyenre tervezték :D
De esetleg kis fantáziával,és nem tudván honnan is jöttek,milyen ott az élethez való feltétel. A nyúlánkság lehet hogy kisebb gravitációjú bolygó miatt,az hogy halpofájú,lehet sok víz volt abolygón,és abból fejlődtek tovább. Kampó kezére meg talán nem volt szükség 20 ujjra vagy 8 kézre. Lajhárnak miért 3 ujja van? Mert elég neki a kapaszkodáshoz. Vagy a madaraknak miért nem 6 van,és apóknak miért 8 lába,mikor minden rovarnak 6,azzal is tudna szaladni :D Az ember miért egyenesen jár,hisz megterhelőbb agerincre,de így fejlődtünk.
Ufókokat miért kicsi kis szürkéknek ábrázolják pl,hülye nagy fejjel,nagy szemekkel,és vonal szájjal?! :D Mert talán ők olyanná fejlődtek. Földi életben is mennyi fura élőlény van,ilyen hülyeségen kiakadni! :D

Cléda - 2012. 07. 27. 12:03

Egész jó volt a rész, fejlődik.
De a rész végi Ben-Tom párbeszéd bizonyos hiánya, amit már többen említettek.. hát én is leestem tőle a székről.

karit - 2012. 07. 27. 17:49

Kicsit az is fura, hogy az emberiség egyetlen elérhető (talán még az ő oldalukon álló) fajok közötti tolmácsát pont az überstratéga parancsnok küldi el.

Sajnos akármilyen remek egy sorozat világa, a rengeteg nem életszerű döntés és történés megfelezi az élvezhetőségét – nem is azt, inkább a beleélési lehetőséget. Így oda az a bónusz, ami idemágnesezné az erre fogékony (talán túl igényes?) nézőket.

De majd winnie szól, hogy a maradék 99%-nak készülnek a sorozatok – és nyilván igaza van.

OGi - 2012. 07. 30. 17:50

Tény hogy nem a legjobban kivitelezett sorozat de azért nézek scifi-t mer király amit a sok fantázia kitalál és amit ők esetleg elrontanak azt rábízom a saját fantáziámra, ennyi. Szerintem király sorozat főleg hogy azért van egy erősebb Walking Dead hatása ami szerintem az eddigi idők legjobb sorozata lett.
De egy kérdésem lenne, holvan ilyenkor a 8ik episode ?

winnie - 2012. 07. 30. 23:17

seho. a héten nem volt.

G. - 2012. 08. 05. 12:09

Na, eljutottam a 7. részig. Egyre kezd érdekesebbé válni a dolog, innen szpojler veszély!
A legnagyobb ökörség szvsz. régóta a 7. részben fogalmazódott meg:
“Add ide a főnököt, cserébe elmehettek, vagy földig is bombázhatom a helyet”
Közben az ellen csúnya robotokkal körbeállja a helyet, meg eléggé nyers, háborúhoz illő módon (végre!) ki is végez egy tagot.
Persze a végén megegyezünk, mert hova lennének a sorozatok klisék nélkül, de kérdem én:
Nem lett volna egyszerűbb az egész csipet-csapatot sz*rrá bombázni miután megkapták a nyúlánkot?
A kis fenti szösszenet mondanivalója gyakorlatilag csak annyi, hogy még mindig tele van logikai bakikkal a sorozat, de már a cselekmény miatt sokkal élvezhetőbb. Nem kellett volna ennyire fejlettnek beállítani azokat az élieneket. Én ez úton is szorgalmazom, hogy írjuk át a sorozatot úgy, hogy az ellennek hitelen csak bunkósbotjai legyenek. Na, akkor már egyenlőbbek lennének az esélyeink, bár elnézve a katonai vezetést… :D
Na, sok hülyeséget halmoztam pár sorban, a végére kéne már érni, szpojler OFF:
Asszem az évad elejére 6/10-et adtam (jószívű, tudom), így most az új részek megérnek mondjuk 7/10-et is. Szerintem.
Aztán jöhet a pro/kontra.
G.

des - 2012. 08. 06. 12:32

2×08 jaj de tudtam, hogy ez lesz. :)

boci - 2012. 08. 07. 00:02

Kezd izgalmas lenni. Majdnem minden szereplőnek van “saját kis dolga”. Nem csak a túlélés és a harc az idegenekkel szemben. Tomnak nem csak a gyerekeit kell védeni, hanem magát is, hisz az idegeneknek ő is kell. Ben, aki nekem kicsit felesleges személy volt, most már sok minden tőle függ, sőt. Hal és Maggie, sokáig csak jöttek és mentek felderítettek néha beszélgettek is a korábbi életükről. Most már nem lehet azt mondni, hogy unalmas szerepet töltenek be. A legkisebbik gyerek is kezd aktivizálódni. Nem csak dühöng és hisztizik, hogy ő semmit se csinálhat amit a többiek. És sorolhatnám még, hogy a sok céltalan szereplőnek célja van és több a olyan jelenet ahol nem kell unni magam. Jó irányba halad a sorozat, csak el ne csesszék, mert nagyon megszerettem ezt a sorozatot.

adamban - 2012. 08. 08. 00:47

Elindultak.

Odaértek.

Nem volt ott.

Oszt mégis.

krigin - 2012. 08. 08. 01:38

SPOILER:

2×09 és 2×10 vendégszereplő: Terry O’Quinn

2×09 promó: http://www.youtube.com/watch?v=HvE-49FDoMs
Benne is van :D

SPOILER vége

Maga a rész tetszett, most jönnek majd a harcok?? De BEN-t kérném vissza :D

NikoXXX - 2012. 08. 08. 15:31

Az utolso resz nagyon jo volt nekem tetszett,rengeteg volt benne a drama mint az SGU-ban volt anno csak ott nem szerettek az emberek a magas roptu ertekezeseket.
Egy lerombolt varosba kell elrejteni egy paradicsomot… otletes,de en meg mindig ketelkedek hogy mit fognak talalni,szerintem a hadsereg es az emberiseg kapott egy varost ahol bekeben elhetnek,kerteszkedhetnek…
Az idegenek celja nem a kiirtas,az mar biztos,mert azt 1 ora alatt elvegezhettek volna,valamit akarnak amit meg az irok se tudnak.
3-4 millio dollar/resz,en megkerdeznem hogy mire megy el annyi penz? Ertem en hogy ki kell fizetni a szineszeket,kell kb 10 jarmuvet berelni,kell egy minimalis CGI,nehany puska es par iro.De kb 500 ember ha dolgozik ezen max (hozza nem erto ember feltetelezese),de 3-4 milla az kicsi sok,s ez nekik visszajon reklambol?
Amugy hany reszes az evad?

winnie - 2012. 08. 08. 15:45

10

“Az idegenek celja nem a kiirtas,az mar biztos,mert azt 1 ora alatt elvegezhettek volna,valamit akarnak amit meg az irok se tudnak.”

egy perc alatt kiírtottak pár milliárd embert, nem? akkor az is céljuk volt.

NikoXXX - 2012. 08. 08. 22:50

Hat ezek az idegeneknek van humorerzekuk,meghagytak a sok szerencsetlent es egy rakas gyereket,akiket szorakozasbol kicsit megkergetnek neha-neha illetve rajuk ijesztnek neha a mechakkal es a pokokkal,szerintem azt a celt akarjak a hoseinknek adni hogy ok epitsek ujja a FOLD nepesseget es valoszinuleg ugy hogy kevesbe legyen karos a bolygora nezve.En szerintem evolucios jelleggel jottek,eltorlik az emberi uralmat es rakenyszeritik arra hogy valtoztassanak az eletvitelukon es maskepp szervezzek meg a tarsadalmat. (lehet hogy ez tul magasroptu az iroknak,de ezt az utolso resz alatamassza,az epitsuk ujja a tarsadalmat dumaval).
Akkor most valami nagy WTF-ot fognak bemutatni az utolso ket reszben?amugy dupla lessz?
3ik evadrol hirek?mintha ugy hallottam volna hogy berendeltek vagy ez csak egy illuzio?
Nekem tetszik amugy,a dramak minosege jobb lett,a kisgyerekes kicsit gyenge meg mindig de a tobbi jo.
Amugy hogy nem tanultak meg meg hogy ne vegyunk fel serult idegent akar beklyozott akar nem,eddig kb 4-5Xor szivtak meg,de ok akkor is felveszik,tehettek volna mas idohuzo dolgot bele,mondjuk hogy talalkoznak mas tulelokkel vagy talalhattak volna egy benzinkutat (mert biztos sok van 500 km-en).
Na mind1 mara ennyi eleg a kommentekbol,mejek kajalni jo8 junkiek.

nikol - 2012. 08. 08. 23:04

nekem tetszett ez a rész is. Egyre jobb ez a sorozat. Akinek meg nem tetszik ne nézze:D Milyen az már aki néz valamit amit nem is szeret,mert még ha kötelező lenne vagy kényszerítenének rá…

krigin - 2012. 08. 09. 02:27

NikoXXX: nem lesz dupla évadzárás, 9.rész aug. 12-én, a 10.rész aug. 19-én. :)
Igen, bevan rendelve a 3.évad, újabb 10 résszel. ( http://www.sorozatjunkie.hu/2012/07/11/jovore-is-falling-skies/ )

NikoXXX - 2012. 08. 09. 09:53

en ugy gondolkozok hogy ha van x millio dollarjuk akkor azt inkabb 10 resz alatt koltsek el es kapjunk egy 7-8-as szintet minthogy egy 4-5-osz szintu 24 reszest,igy nyaron johet a Continuumal es a Pretty Little Liars-al egyetemben,nekem ezek a nyari darabok.

Hans - 2012. 08. 10. 23:42

Magánvélemény (aki nem látta, annak SPOILER), de a 8. részben vártam, váártam, vááártam, hogy történik is valami a:
1, itt a kisgyerek, aztán jön a pókbáty
2, Hal, Maggie, Pope trió és a hűtővíz
3, Megyünk és megyünk és megyünk és megyünkön kívűl.
Aztán mikor végre lett is valami, addigra lett masszív 2 perc a részből??? Azért jobban is el lehetett volna képzelni.
Kisebbik Mason kölök aktuális szenvedése helyett inkább Ben történetére mehettek volna rá.

krigin - 2012. 08. 11. 18:24

winnie: kb. este 11 vagy holnap reggel 8 fele elküldöm a kritikát az elmúlt 8.részről. Jó lesz így? :)

winnie - 2012. 08. 11. 20:33

oké

krigin - 2012. 08. 11. 22:10

winnie: ment e-mail :)

stargatelost - 2012. 08. 12. 19:44

@NikoXXX: Na azért ne hasonlítsd az SGU-t ehhez, főleg ne drámában. Ott egy rész alatt reálisabb drámát raktak le elénk, mint itt fél évadon át. Főleg a darkos plusszal, ami itt teljesen hiányzik. Mondom ezt úgy, hogy szerintem is jobb lett a FS az első évadnál… persze még mindig középszer, posztapok hangulat nyomokban sajna, és hát a kapcsolati dolgok is bénák maradtak. De mindenképpen jót tett neki az íróváltás, tökösebb lett az összkép.

krigin - 2012. 08. 13. 11:10

na ilyen évadzáró promót, mint amit most kiadott a TNT, besz*rok már. :D

krigin - 2012. 08. 13. 11:39

winnie: ment e-mail

leila - 2012. 08. 13. 12:16

Hova lett az a kritika? Vagy csak én nem találom?

Cléda - 2012. 08. 13. 12:51

Ezek a politikai szálak engem mindig annyira idegesítenek.. ezt a kopasz csávót is addig ütném, amíg meleg. Jól hozza az idegesítő karaktert.
Jobban tetszett mint az előző rész, de nem annyira mint az évad közepe. A TNT-s előzetes viszont olyan képeket hoz, amit mindig is vártam alienes témában, és ebben a sorozatban. Remélem jó kis évadzárót kapunk, amiért érdemes lesz maradni a 3. évadra is(ha lesz?).
Mert ugyan én csak a téma miatt maradtam az első évad után, és reménykedtem hogy többet tudunk majd az idegenekről, és többet is láthatunk belőlük, de azért nem kaptunk sok újat ebben az évadban sem.
Én arra számítottam amikor Ben különvált, hogy neki is lesz egy külön szála, ami érdekelt volna, de ez sem jött be.
Átlagban nekem az eddigi 9 rész 6/10. Nagynagy talánnal 7et is megér.
És várom az utolsó részt.

winnie - 2012. 08. 13. 12:52

“a 3. évadra is(ha lesz?).”

posztjaink a sorozatról. a cím alatti címkén minden indő ott van: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/falling-skies/

MikkaMakka - 2012. 08. 13. 23:19

krigin írása eltűnt
9. részen nem szenvedtem végre, de ezt a civil vs katonai irányítás, harc vs lapulás témát is hányszor bemutatták már jobban
ja és a végén a promo a köv. részre, ***-d tnt!

leila - 2012. 08. 14. 16:40

@MikkaMakka

Ezt kérdeztem én is. Hova lett?

Igen, fárasztó ez az “utópia mégsem az” szál, főleg, hogy hőseink érkezésekor borul a bili. De nyilván menniük kell tovább, tehát valami komoly történni fog Charlestonnal.

Szerintem előbb-utóbb felbukkannak majd a félig skitter, félig gyerek lények is, mint az már a buszüvegen át már láttuk.

krigin - 2012. 08. 15. 11:40

ha esetleg kellene akkor itt a

SPOILER:
Season finale promó indavideon:

http://indavideo.hu/video/Falling_Skies_2x10_Promo_A_More_Perfect_Union_Season_Finale

MelancholyR - 2012. 08. 15. 12:21

Akkor nem csak én nem találtam a kritikát. Elolvastam volna a 8, rész után. :)

winnie - 2012. 08. 15. 12:46

sorry, srácok, krigin tájrunnal már leleveleztük, levettük, mert már megjelent máshol és régi elv, hogy nem duplikálunk, nem akarjuk elvenni más tartalmát.

de lesz kritika a fináléról, human írni fog, vagy krigin tájrun, és már megírtam a finálé előtt posztot, csak várok még, hátha kapunk a 9. részről vendégírást.

krigin - 2012. 08. 15. 13:21

én írok szívesen, de akkor csak ide :D még megkell néznem a részt, persze ha valaki beelőz nem gond :D

NikoXXX - 2012. 08. 15. 15:22

Na egy igazan tokos resz volt ez a mostani,gyorsan jottek gyorsan mennek ez lett az uj felallas.
A kopasz csavo o Locke a Lostbol,szerintem evvel nem haggya annyiba es komolyabb szerepe lessz.
De telleg ez a lapulunk mint a nyuszi taktika sose jott be,most se jott volna be.Kivancsi vagyok mit akarnak ezek a pokok,de jo volna ha valami megkulonbozteto jelzesuk lenne,mert egyikuk vorosszemu de a tobbi,legalabb egy karszalagot hogy ne mi szovetsegesek leszunk.
Ha megmerik huzni azt hogy emberek es pokok alkotta kozos sereg megy a halpofajuak ellen az tetszene,sot a pokok akar meghackelhetnek a mechakat is,igy mindenki a halak ellen fordul,ok meg veszitenek igy vege a 2ik vagy 3ik evadnak,egy ilyen veget lehetne beletenni a sorozatba.Mert a spontan eltunnek az alienek mar foglalt…
En reszrol reszre pozitiv tendenciat latok es fejlodik az egesz,a nezettseg no vagy stabil?De ez a plaza parkoloba csinaltunk uj varosallamot dolog kicsit santit,en szerintem Locke az allienekkel letargyalta hogy az a hely az emberi rezervatum,amit most ezek felrugtak es jonnek a harcok.De par tankot szerezhetnenk valahonnan,1-2 csak tulelte a haborut es lehetne badass harcot folytatni.

krigin - 2012. 08. 15. 15:29

winnie: ment e-mail :) köszi előre is, ha kikerül.

des - 2012. 08. 20. 11:50

hát nem volt nagy rész ez az évadzáró. de érdekes a vége.

MikkaMakka - 2012. 08. 20. 13:12

a zárórésszel nem volt bajom de a végéért anyázok.
nem fogok tűnök ülni köv. évadig, de nem is kaszálom:P

Gintoki - 2012. 08. 21. 18:14

A vége kicsit Avengers feeling volt :D
Gyenge cliffhanger, még az első évadban is jobbat hoztak össze.
Az évad viszont rendben volt, sokkal jobban tetszett, mint az első. Remélem jövőre csak nő a színvonal, és nem esik.

Benesje - 2012. 08. 21. 18:52

Én vagyok az egyetlen aki nyitott szájjal nézte a végét? Nekem az utolsó két perc az egész résznél többet ért.

winnie - 2012. 08. 21. 18:56

én pont az utolsó két percet néztem, de nem tűnt semmi extrának:) viszont nem vagyok néző, szóval sokkal hatásosabb lehetett a nézőknek.

philippe - 2012. 08. 21. 20:15

Télleg ügyesebb cliffet is húzhattak volna, de azért ez is elmegy. Egyre frankóbb a sorozat, az a lényeg. Egyedül Hal új szemkígyója nem tetszett, valahogy minden sorozatban irritál, amikor beépített emberke tevékenykedik, oszt a többiek észre se veszik. Remélem hamar lebukik és nem húzzák el nagyon a szabotőrködését.

Benesje - 2012. 08. 21. 22:08

Szerintem Hal karakterét már nem kapjuk vissza, ahogy Karenét sem fogjuk. Nekem ez a cliff kifejezetten tetszett, szerintem hatásos befejezés volt. Mást nem tudom mit tudtam volna elképzelni.

Ézsi - 2012. 08. 22. 00:42

Iszonyat nagy volt,hogy beraktak a végére egy ilyen badass ruházatú méla pofájú új lényt, a sorozat végére az univerzum összes alienje a mi kis bolygónkon köt ki?:D

adamban - 2012. 08. 22. 01:12

Akkor most ki is volt ez az élien??

Ez egy harmadik fajta, eggyel feljebb a hierarchiában? Ránézésre olyan volt, mintha egy pókot kereszteztek volna egy halpofájúval, de a halpofájú intelligensebbnek tűnt.

És minek jött le egy szál magában hozzájuk? Olyan elpusztíthatatlan, hogy egyedül legyőz mindenkit??? Akkor a harmadik évad csattanós és gyors véget ér…

Ezt most ki kéne találni? Valaki magyarázza meg.

Én az olyan cliffhangert szeretem, amin azért el lehet gondolkozni, az ilyen öncélű, “nesztek egy újabb a wow karakterek közül” nem jön be.

adamban - 2012. 08. 22. 01:13

Ezzel együtt most már 7/10.

adamban - 2012. 08. 22. 01:16

Ja: egy kis hint az outtro-ban: ALLY OR ENEMY miközben az új csóka rusnya pofáját mutatták.

Liverbird - 2012. 08. 22. 05:08

“És minek jött le egy szál magában hozzájuk? Olyan elpusztíthatatlan, hogy egyedül legyőz mindenkit???”

adamban nézted is a részt, vagy csak hallottad a sztorit valakitől? Ha nézted, komolyan úgy tűnt, hogy egyedül jött? Nekem nem.

Egyébként ezeknek az izéknek kell, hogy legyen valami nagyobb űrladikjuk, mert ezekkel a kapszulákkal szerintem nem jutnának túl messzire. A hal- és pókpofák mivel jöttek? Mert az ő eddig látott hajóik sem tűnnek intergalaktikus járgányoknak…. Viszont akkor a kövi évadban láthatnák valami klassz, látványos űrcsatát, az SG:U óta nem volt benne részem, leszámítva persze a tavaly nyári BSG darámat.

A földetérésre visszatérve, pont annak módja miatt gyanítom, hogy ez egy új faj, nem pedig az eddigiek korábban nem látott fajtája. Vagy persze lehet, hogy a jövő emberiségének képviselői jöttek vissza abból az időből, mikor már békésen keveredtek a lázadó pókok és a túlélő emberek :D

Cléda - 2012. 08. 22. 08:00

Hát Ben már megint informálta Tomot, hogy az a fegyver nem az embereknek lesz… És snitt. Komolyan itt ő tud már mindent, de nem beszélne, Tom meg minek is kérdezzen rá..

Milyen intergalaktikus alienes világok harca lesz itt..
Tetszett azért, de ettől a clifftől nem fogom lerágni a körmeim jövő évig. Valami kis mozzanatot még hozzátehettek volna az “Ally or enemy”-n kívül…

adamban - 2012. 08. 22. 11:35

“adamban nézted is a részt, vagy csak hallottad a sztorit valakitől? Ha nézted, komolyan úgy tűnt, hogy egyedül jött? Nekem nem.”

Hát néztem én, csak sajnos nagyon buta vagyok. Láttam a sok kapszulát az égen, de eléjük csak egy pottyant. Nomármost, tudván, hogy ezek 45-en egy mechát is kinyírtak, meg azt, hogy ők a főszereplők, nem érezném biztonságban magam az új lény helyében.

De ez csak én vagyok.

rio - 2012. 08. 22. 15:06

@Liverbird Ebben a sorozatban max egy űrcsata közben a háttérben zajló apa-fiú beszélgetést láthatunk :)

ALIEN - 2012. 08. 22. 16:35

Csalódott vagyok az évadzáróval. elmennek, hogy hú de nagy csata lesz a halpofájú titkos fegyverénél, erre kb volt 4-5 pók?
Kicsit nagyobb csatát képzeltem el oda. Meg nem azt mondta a vörös szemű, hogy nem mehetnek ők közel?
Végére meg egy új faj? Ne már, még a lázadó vörös szeműnek se volt ideje kibontakozni, aztán el is hullott.
Így ebben a formában nem igazán érzem, hogy átgondolt lenne a forgatókönyv. Kicsit belenyúlnak ebbe-abba, de nem dolgozzák ki…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz