login |

Magic City: vége az 1. évadnak – írta Gevin

2012. 06. 19. 18:44 - Írta: vendegblogger

32 hozzászólás | kategória: kritika,

(human pilotkrikáját már olvashattátok.) Van az a mondás, hogy az igazi rosszfiúk öltönyben járnak. Nos, Miamiban, a Miramar Playa hotelben több is szaladgál belőlük talpig eleganciába csomagolva, cigarettával és szivarral a szájukban, a lehető legdögösebb hölgytársaságban. A Starz kábeles csatorna hűen önmagához nem okozott csalódást, mert a Magic City-ben minden részre jut legalább fél tucat csodás női mell, de a sorozat mégsem ettől jó igazán – na jó, nem csak ettől.

A családias hangulat közé furakszik ugyanis a korrupció, a prostitúció, a begyűrűző szerencsejáték és mindez a csillogó felszín alatt veti el magját. Ike Evans (Jeffrey Dean Morgan) pedig kénytelen engedni, belefolyni illegális ügyletekbe, lepaktálni olyan elcseszett, beteges rohadékokkal, akiket önszántából senki sem választana cimborájának, hogy fenntartsa a szálloda elsőosztályú színvonalát. Szóval az olvadozó cukormáz alatt, a csillámporosan ragyogó fényűzés belsejében valójában egyre szaporodnak a hullák, hatalmas összegek váltanak gazdát, a hotelszobák pedig hol a kéjes-perverz kurvázó politikusoktól, hol pedig a titkos szerelmi viszonyoktól bűzlenek.

Mitch Glazer drámája strukturális szempontból nem hoz sok újat, hangulatában viszont piszkosul erős. A mindössze 8 részes első szezonnak már a felénél érezhető, hogy előbb-utóbb a hatalmas monstrumot innen-onnan beszennyező bűn végül majd az egészet összeomlasztja és az összes karakter megszenved valamiért, amit elkövetett. Ennek ellenére a folyamatosan növekvő feszültség, az egyre parázsló titkos viszonyok, illetve a szállodaigazgató grabancát szorongató államügyészség olyan izgalmas helyzeteket prezentál, hogy az ember nem bír betelni vele.

Ike (Jeffrey Dean Morgan, mint a sármos, mindent kezében tartó szállodakirály ennél jobb már csak papíron lehetne) kompániája igen hamar kivívja az ember szimpátiáját, annak ellenére, hogy ebben a varázslatos világban senki sem fehér vagy fekete, de ami még ennél is szembetűnőbb, hogy senki sem ártatlan. Még a jó ügyért, az igazságért harcoló államügyész is felfuvalkodott tetűvé válik, ha érdekei úgy kívánják.

A szálloda hercegnője, a naiv, könyörtelenül vonzó Vera (Olga Kurylenkót nem csak akkor jó nézni, ha meg sem szólal) eleinte nem is igazán találja a helyét, afféle csillogó gyémánt, akit csak mutogatni lehet, de aztán idővel ilyen emberek közt ő is beérik. Stevie és Danny a két örökösjelölt tűz és víz, előbbi a személyzettel dug, ha épp nem Cuba Librét vedel vagy egy ronda ügyet simít el, utóbbi pedig a jog és a becsületesség aranyszobra.

Habár voltaképp majd mindenki bűnös, a csendestárs szerepét betöltő Ben Diamond nem csak egyszerűen az, hanem olyan kiszámíthatatlan gonosz féreg, akivel nem lehet eléggé óvatosnak lenni. Ha elállod a napot még képes és kitépi a füled, hogy a szádba gyömöszölje, de ha nem hagyják telefonálni meglehet, hogy hátborzongató hidegvérrel oldja meg a problémát – gondolj bele mi történhet akkor, ha “elszeretik” a nőjét. Danny Huston alakítása kib*szott félelmetes. Valójában még a kevesebb időt kapó mellékszereplők is gondoskodnak arról, hogy úgy érezd magad, mint akit befogadtak, itallal és cigarettával kínálnak.

A Magic City atmoszférája páratlan, az ’50-es évek tűzforró havannai szépségei lejtenek táncot a viszkigőzzel és a füstfelhővel teli alagsori bárban. A helyszínt minden kétséget kizáróan elképesztő díszletekkel rendezték be, hogy aztán a fényképezés gyönyörűen mutasson, sőt, a Starznál még arra is figyeltek, hogy a meztelenül felbukkanó lányok még csak véletlenül se rendelkezzenek szilikonnal, hiszen akkor ez még nem volt elérhető.

Mitch Glazer saját bevallása szerint merített egykori emlékeiből, személyes tapasztalatokból szőtte meg a történetet, amely meglehetősen hiteles képet fest a sorozatban zajló cselekményről. A párkapcsolati drámák dinamikusak, a párbeszédek szórakoztatóak, az alvilági játszmáknál pedig csak a háttérben kúszó érdekkapcsolatok mocskosabbak. A sorozat valójában erkölcstemető is lehetne, hiszen bámulatos, hogy mennyi zsarolás, átverés, érdekcselekmény és gyilkosság zajlik a szemünk láttára a hatalomért az ’50-es évek Miamijában.

De természetesen az érzelmek, és az ebből adódó bonyodalmak sem maradnak ki a rengeteg érdekből szövődő kapcsolat árnyékában. Ha a képernyőn feltűnik egy férfi és egy nő, akkor abból az adott jelenetből elmaradhatatlan némi flört, néhány csábos megjegyzés legyen az illető akárki – még a prostikat is dicsérik természetesen, csak másképp. Szóval a Magic City kémiája hibátlanul működik tulajdonképpen az összes figuránál, ami elengedhetetlen egy efféle karakter orientált produkció esetében. Ha pedig összemossuk ezt a fülledt kémiát, a bűnnel, a csillogással, és hatalomvágytól dagadó gengszterekkel, akkor kapunk egy olyan sorozatot, amit érdemes nézni. Sőt. Kell. 8/10.

(Vendégírónk a Médiaviagra bloggere.)

32 hozzászólás Ne habozz!

Tommy - 2012. 06. 19. 19:20

Jó kritika, egyetértek vele teljesen..

A sztori miatt engem már egyből megvett, ehhez jön még a hangulat, a jó színészek és a jó csajok. Sok újat tényleg nem mutat, de működik és ez a lényeg.:) Ha Boardwalk Empire 9 akkor ez mondjuk simán 8-as. Még több ilyen sorozatot!

Tatala - 2012. 06. 19. 19:31

Jó kritika, nekem is bejött a sorozat!

Ezeket azért nem hagyhatom szó nélkül:
“Stevie és Danny a két örökösjelölt tűz és víz, előbbi a személyzettel dug, ha épp nem Cuba Librét vedel vagy egy ronda ügyet simít el, utóbbi pedig a jog és a becsületesség aranyszobra.” – és a személyzettel dug:)

És Ben Diamond nője nem szilikonos? Nekem nagyon feszes és hegyes cickójú nőnek látszott:)

danger - 2012. 06. 19. 19:31

A szilikon pedig becsuszott igy is. Nalam 7 pontos, de foleg Dean Morgan miatt. Lehetne meg javitani a sorozaton.

Neoprimitiv - 2012. 06. 19. 20:16

A második résznél tatok csak, eddig tetszik, de távolról sem ragadott meg. Stevie karaktere pedig szó szerint a két lábon járó f*sz és ez nem dicséret a forgatókönyv íróknak. Az még oké, hogy egy huszonéves HMCS-ben dolgoznak a hormonok és a legyet is röptében. De az, hogy egyszer látómezejébe sem mer kerülni a Diamond-nak, úgy be van tojva tőle, közben pedig az összes baromságot elköveti, amit az “Ezt ne csináld egy igazi nehézfiúval, ha túl szeretnéd élni” kisokosban felsorolnak, ez nekem sokat levesz a sztori élvezhetőségéből.

Gevin - 2012. 06. 19. 20:18

Tatala:

“és a személyzettel dug” Jogos, jogos :), elfelejtettem, hogy a kis Mercy is szobalány a hotelben.

Jessica Marais-é szilikon lenne? Hm.

Kétségtelen, hogy JDM uralja a sorozatot, de azért amit Danny Huston művel, azt tanítani lehetne egy “Hogyan legyünk velejéig gonoszak” előadás keretében.

Gevin - 2012. 06. 19. 20:24

Neo: te a közelébe mennél egy olyan embernek, aki azért agyonlő egy kutyát, mert nem hagyja telefonálni?

Hát tény, hogy Steviet nem az esze miatt szeretjük, és abban is igazad van, hogy akad jó néhány klisé, amit ahogy írtam is fentebb már az évad felénél (sőt, lehet, hogy még előbb is) ki lehet találni. Az utolsó részben pl abszolút nyilvánvaló volt minden “fordulat”, de még én is meglepődtem magamon, hogy ettől függetlenül baromira bejött.

De egyébként a Stevie-Miss Diamond románcot reméltem, hogy már leleplezik úgy a 4-5 részben, és nem kell, hogy a végén cliffhangerbe görbítsék. Mégis megtették, viszont Ben Diamond még ott is hatalmas pillanatokat képes teremteni..

zehy - 2012. 06. 19. 21:05

Ez mennyire jó cikk már. Köszi, kezdem is a sorit.

bikkbakk - 2012. 06. 19. 22:20

mennyit fejlődött az első rész óta? Mert azt én gyengének(mondjuk 3/10) éreztem, pedig a téma érdekelne. Van így értelme elővennem?

Gevin - 2012. 06. 19. 22:54

bikk: Hát ha az számodra 3/10, akkor nem sok. Fejlődött, de annyit nem változott. hogyha már a pilot sem tetszett, akkor valószínűleg a többi sem fog sokkal jobban.

symor - 2012. 06. 19. 23:17

Nem mintha vitatkozni szeretnék, de a sorozat akkor sem az, aminek ez az írás bemutatja.

Kellemesen használja ugyan a jól ismert paneleket fel, ahogy azt is csak dicsérni lehet, ahogy felidézi az adott kort, bár ezt is kicsit túl csiszoltan, papírformaszerűen követi el.

Az egész inkább amolyan jó közepes, mintsem nagyra értékelhető, vagy tökéletes. Hisz lehetőségeihez képest a sztori nem igazán halad semmire, legfeljebb egy rossz ponyva kereteit adja meg és a karakterek vergődése is csak olyan fajta, mint amit egy légy élhet át Don Draper “old fashionjában” elmerülve.

Drámának sekély, izgalomnak meg vérszegény. Bár elismerem el vagyunk látva pár csodás pucér testtel és a színészek többsége is megpróbálják jól alakítani a szerepben.

Némelyeknek sikerül is Danny Huston például tényleg kiemelkedő, annak ellenére, hogy tényleg sablongengszter, néhány diabolikus beállítással, dühkitöréssel. Az írók igazán nem segítenek rajta a jól megírt anyaggal, viszont legalább élvezetes nézni, amit a minimumból kihoz.

Jeffrey Dean Morgan, hááát, maradjunk annyiban, hogy csalódást azt nem okoz, hozza a szerepet, megbízható színész, karakteres pillanatok híján. Pedig lett volna rá esélye.

Olga Kurylenko annyira könnyű célpont, hogy fáj bántanom, nem is tenném nagyon, szegénnyel szintén nagyon elbántak az írók. Ha csak egy hajszálnyival irritálóbb lett volna a szerepben itt és most ütném rendesen, azt viszont mégsem érdemli. Ike feleségeként egy felhizlalt statisztaszerepet játszott, reméljünk többet és jobbat a következő évadra neki.

Ike fiai, a kisebbik egyenlőre szót sem érdemel, a nagyobb eljátszója Steven Strait , aki alkatilag és haját nyírva is egy fiatal Sean Connery-klón akar lenni annak Bond korszakából (’59-ben ez elég nagy szexepil anakronizmus!), mint izmos barna mellszőrzet már érdekesebb. Strait néha képes több lenni a skatulyából, amit a felelőtlen, piszkos kezű farkának élő nagyfiú szerepe kínál és akár még lehet belőle valaki.

Ugyanez igaz Mrs. Diamondra, hisz bár megTESTESÍTŐJE Jessica Marais egy kellemesen búgó hang és legfeljebb egy makulátlan akt, de annak legalább érdekes, lehetőséggel teli.

A mellékszereplők közül ki kell emelnem Elena Satine-t a bungalóprostit és Matt Ross-t a főügyészt, mert mindketten sokkal többet nyújtanak, mint amennyi lehetőséget kapnak ettől az igen kétes évadtól.

Kétes, mert bár dicsérhetném én is a hangulatot, ami tényleg kellemes, de mondjuk meg sem közelíti, amit egy Treme nevű tized ennyibe sem kerülő apró kis széria HANGULAT címén képes, vagy akár egy Mad Men alsó hangon.

igazság szerint én viszont többre lennék kíváncsi egy megnyerően létrehozott atmoszféránál, kicsit hatásosabb karakterekre, nagyobb fordulatszámra, vagy legalábbis valami előre ki nem számíthatóra lettem volna kíváncsi.

Hisz ez Miami, napsütés, gengszterek, rasszizmus, szexizmus, sovinizmus, nikotinizmus, latinizmus, kubaizmus és egyéb keverékek színtere. A koktél mégis annyira ötlettelen a Magic City-ben, annyira egyszerű, mint egy jól kevert limonádé.

Az évad megtekintése alatt végig a Camelot járt az eszemben, ami szintén egy divathullámot akart meglovagolni és bár minden megvolt benne az egész mégsem volt az igazi. A Magic City pedig pont olyan mint a Camelot volt.

Ahhoz képest ez viszont kapott még egy esélyt bizonyítani, a következő évadra mindenképp többnek kell lennie majd ennél, ami most volt legfeljebb 6/10 értéken, jóindulattal.

András - 2012. 06. 20. 00:18

Szerintem a Judie Silvert alakító Elena Satine szilikonos, nem Jessica Marais.

Gartner - 2012. 06. 20. 00:49

Nekem túl lassú a történet, nincs semmi olyan főszál ami megragadna (4rész után se). Unalmasak a részek és nincs mit várni a következő részben. Pedig maga a stílus tetszett volna de így határozott kasza…

Neoprimitiv - 2012. 06. 20. 06:30

@Gevin: nem mennék és éppen ez a bajom. Az, hogy az egyik pillanatban látjuk, hogy Stevie tökéletesen tisztában van azzal, ez a pasas egy életveszély, a másikban pedig szarik az egészre. Ha ő Danny lenne és Lily az élete szerelme volna, aki nélkül nem tud élni, akkor talán bevenném. De aki ötpercenként más csajt dug meg, az ebben a helyzetben ne másszon be éjjel a pasas kertjébe és ne őrizgesse a kompromittáló fényképeket.

RR88 - 2012. 06. 20. 08:58

Én 30, azaz harminc perc után elkaszáltam. A Spartacusból ismert elemekkel próbál egyensúlyozni a Magic City… de hát. Na, nem működik. Olyan, mint egy részeg cirkuszi bohóc, aki magabiztosan felmászik a magasba és próbál egyensúlyozni a kötélen, aztán gyönyörűen nyakát szegi.

Remélem, a Starz más vizekre evez és ezt elkaszálják majd, mert borzalmas. Ha valaki színvonalas gengsztersztorit akar látni, nézze a Boardwalk Empire-t. Ezt nagyon ne.

belzebub - 2012. 06. 20. 09:06

András – 2012. 06. 20. 00:18

Mindkettő szilikonos. A sorozat gyenge lufi, súlytalan az egész, nem is értem, hogy tudták így elrontani.

Gevin - 2012. 06. 20. 13:06

Neoprimitiv: Stevie-nek ez az életstílusa. Ő nem gondolkodik, ösztönből tesz mindent, bárkit megdug, és most van az, hogy ez a csaj azért kell neki, mert tilos. Meg persze szereti…de ez már, mint motiváció lehet, hogy kevés egy Starz sorozatban.

RR88: Annyi közös van ebben és a Spartacusban, hogy mindkettőben sok a fedetlen női mell és a dugás. Egyébként a Magic City nem is gengsztersztori, csupán akadnak benne bizonyos szálak, amelyeknél előkerül néhány rossz fiú, ezért szerintem kissé értelmetlen a Boardwalk Empire-el párhuzamot vonni. 2. évad már be van rendelve.

Gevin - 2012. 06. 20. 13:30

symor:

Olvastam a pilotnál is a véleményed, a meglátásaid, és azt hiszem most már kezdem érteni, hogy mit hiányolsz belőle és miért kevés az a jól kevert limonádé, amit a Magic City szolgál fel. Egyébként a Mad Men-ből csak az első évadot láttam, és ugyan bólogatok arra, hogy a karakterdráma sokkalta nagyobb mélységekbe megy bele, ugyanakkor a Mad Men elképesztően száraz, komótos és monoton, kellett is vagy 4-5 rész mire bele tudtam magam fészkelni a whisky és cigaretta imádó Don Draper hétköznapjaiba. Így nem is tudnék nagyon ellened beszélni, mindössze annyi, hogy a Magic City hangulatbombája közelebb áll az én ízlésvilágomhoz. Illetve a Mad Men-ben híján van annak a családias viszonynak, amit itt Ike Evans képvisel. Don Draper karakteresebb, kidolgozottabb és olykor érdekesebb is, mint a Miramar királya, de szimpátiában nálam mégis inkább Ike nyer. Pont ezért van az, hogy a Magic City sokkal hamarabb koccintott velem, mint a Mad Men.

A Treme-t két részig néztem, majd megdöglöttem a kíváncsiságtól úgy vártam, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem az én világom. Egyébként lehet, hogy tizedennyibe kerül, de azért azt be kell vallani, hogy a Magic City hangulatban király, és ezt félig a helyszínnek, a világításnak, a fényképezésnek és a kor megidézésnek köszönheti. Lehet, hogy olyan színészek mászkálnak benne, akikből még egyik sem fog Emmyt kapni, de ettől még jól lavíroznak.

A kiszámíthatósággal abszolút egyetértek, sajnáltam is, hogy sima kanyarral oldottak meg mindent. Ellentétben a tempó szerintem abszolút kiegyensúlyozott, a karakterek a jól bevált recept szerint működnek, némi árnyalással, talán több lehet belőlük, de nem hiszem, hogy sokkal. Az írókon múlik milyen mélyre merészkednek (és ha esetleg mégiscsak idevesszük a Spartacust) a mocsokban, akkor lehetséges, hogy idővel húznak valami nagyot, de az első évad megoldásait látva, itt még abszolút biztonsági játékot űztek. Általában ezt én sem szeretem, de a Magic City nézése közben minden kiszámítható percében azt éreztem, hogy basszus élvezem. Pedig nem volt nehéz megmondani, hogy mi lesz a fináléban.

Lalolib - 2012. 06. 20. 14:57

Elment, de annyira azért nem, hogy elragadtassam magam olyan mondatokkal, miszerint “Magic City atmoszférája páratlan”. Hát attól azért elég messze volt, a helyszínek, de főleg a színek használata néhol erősen kimeríti a giccs fogalmát.

Ráadásul az egész cselekmény előre kiszámítható volt, túl sok meglepetés nem ért, bár az amerikai álom ilyen felfújt kiadásban már hiteltelennek tűnt.

Eredmény: 6/10, abból is egy pont Olgának jár.

symor - 2012. 06. 20. 15:31

Gevin: Lehet, hogy igazad van, hogy a Mad Men-hez kell 4-5 rész mire befészkeled magad, de annál legalább sikerül ennyi alatt, itt egy egész évadnyi idő alatt hasonlót sem éreztem.

Mondjuk az összehasonlítás adja magát és én is megtettem a két sorozat mégsem ugyanaz a kategória. Úgy viszonyul kb., mint a lőre a tölgyfahordóban érlelt whiskey-hez, még csak nem is ugyanaz a tipus, de akkor is tudni melyik jelent minőséget :)

A “száraz, komótos és monoton” szavaidért egyébként kijár egy virtuális seggberugás, amellett, hogy elismerem nem mindenkinek lehet jó ugyanaz :P

A “szimpátia” szempont egyértelműen nem az enyém, mert a szimpatikus sokszor unalmas, nem is elégedek meg azzal, hogy Ike-ból ennyit tudtak kihozni.

Azt pedig erősen javaslom, hogy térj vissza a Treme-hez, mert azon látszik a legjobban, hogy bár a Magic City-t bevilágíthatják hangulatosan akár egy szivárvány, atmoszférában jóval alulmarad egy sorozattal szemben, ahol maximum kinyitják az ablakot.

Én épp ezért a Treme-hez viszonyítom, amikor hangulatról írok. Mostanában a The Killing ért fel hozzá egyedül valamilyen szinten, bár más fajsúlyt illetően. A Magic City pedig, mint írtam kellemes, ha sztorit is tálaltak volna a díszlet mellé akár jó is lehetett volna, így üres panel lett, sajnos.

Ha úgy vesszük a Spartacushoz mérve a Magic City is hasonlóan bűnös élvezet, ebben igazat adok. Bár, hozzá kell tennem a Spartacus direkt ráerősít a trash elemeire, a blőd vérgőzre, amit szeretni lehet benne és kanyarjai is épp ezért váltak be (főleg inkább az 1. évadnál), hiszen amúgy ostobácskák elemi erővel bírva.

A Magic City viszont szerintem okos akart lenni, csavaros, ámulatba ejtő a korral a szép nőkkel a régi idők “felnőtt” férfitípusával fűszerezve, ehelyett, mint írtad is annyira vehető komolyan mint a Spartacus, pedig az évad egyértelműen több akart lenni.

A véleményem inkább egy újabb sorozat lehetőségeit siratja emiatt, mintsem megfedi azokat, akik ennek ellenére szeretik. Hisz bárkinek lehet egy ilyen könnyű és kissé együgyi falat ennek ellenére ízletes, kár, hogy én jobb csemegét reméltem :/

Gevin - 2012. 06. 20. 16:11

Lalolib: Maga Magic City, a Miramar Playa is egy giccs. Álmokat árulnak kurvákkal, neonfénnyel, hatalmas medencékkel és fényűző partikkal. Ilyennek kell mutasson kívülről. Az más kérdés, hogy a bőre alatt ott egy csomó fekély, tartozások ide, adósságok oda, a felszínen mindent el kell fedni. Ike is ezen igyekezett.

symor: szerintem meg pont, hogy nem akart okos lenni. Ezekkel a fordulatokkal és karakterekkel egyértelműen nem lett volna értelme játszani a szuperintelligens, karfamarkoló drámát, amikor mindenki tudja, hogy ez nem annak készült – legalábbis most már biztos.

:) Oké, a monotonitást elhagyja 4-5 rész után, viszont az ellen, hogyha a Mad Men cselekménye egy fél km/h-val kevesebbel gördülne, akkor valójában már egy helyben állna tényleg nem lehet tiltakozni. Nem mintha ez baj lenne, a Breaking Bad-ben sem történik sok minden, csak ott rész közben meghalok és újjászületek, pedig csak egy kémiatanár és egy drogos gyerek vergődését nézem :).

De ha a Treme-hez viszonyítod, akkor ennyi erővel lehetne még találni sorozatot, amiben a hangulat időnként verdesi a plafont. Felhozhatnám az általad (azt hiszem) igencsak szeretett In Treatment-et is, ahol a hangulat annak ellenére szorongat meg, hogy ki sem lépnek egy doki szobájából – illetve pont ezért. De itt a Magic City-nél játszanak az ’50-es évekkel, kiöltöztetik, megdugják, cigarettával kínálják..úgy is lehet mondani, hogy egy könnyű nyári sorozat. Sőt, ez állja meg talán a legjobban a helyét.

symor - 2012. 06. 20. 16:53

a Spartacusnál mindenképpen intelligensebb benyomást akartak kelteni az fix :D

Egyébként a Treme-et azért emlegetem mivel az utóbbi évek egyik leghangulatosabb sorozata, tehát pontosan belőhető bene, hogy milyen fílingje van egy “hangulatbombának”.

A Magic City szép is, jó is, de meg sem közelíti.

Egyébként a Mad Mennel kapcsolatban egyáltalán nincs igazad, bár értem, hogy csupán az 1. évadot láttad és jóakaratúan következtetsz. Tovább kellene nézned, mert a 2. évad egyértelműen koncentráltabb, utat mutatóbb, a 3. ezt pedig csak fokozni képes, a 4. viszont a csúcs. Említetted a Breaking bad-et, nos azt se ítélje meg senki az első, rövidke évad után, hisz valójában a második tette azzá ami és így tovább…

A könnyű nyári sorozat szerintem nem így akar kinézni, de legyen ez a te véleményed vele kapcsolatban én elfogadom :)

Neoprimitiv - 2012. 06. 20. 17:10

@Gevin: azt hiszem végül is az a gondom a sorozattal, amit a végén írtál: az, hogy ez csak egy könnyű nyári sorozat lett. Érdektelen, mert egysíkú karakterek, feszültség nélküli párbeszédek. Lehet, hogy a végére ez változott, de három rész után nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem a negyediket, pedig szeretem a szép nőket és itt bőven adagolják őket. Ebben a sorozatban több lehetett volna, talán ezért csalódás. Ha csak az ötvenes évek fílingjére vágyom, akkor ahhoz nem kell a Magic City, elég a videotéka klasszikusok részlege.

Gevin - 2012. 06. 20. 17:35

symor: amúgy a Mad Men-nel kapcsolatban pont ezért jó a viszonyítási alapom, mert nem láttam a többi évadot, mert pont arra számítottam, hogy majd azt mondod, hogy bezzeg utána mik történnek..szó se róla, elhiszem, és valószínűleg tovább is fogom majd nézni valamikor.

Pedig a Breaking Bad-nek az első kis csonka évada is elképesztően hatásos, sőt, már a pilot odaszegezi azt, aki kapós az efféle drámára. Az más kérdés, hogy a hype és a mostani állapot egy hosszabb folyamat és több évad eredménye lett és csak később alakult ki.

Idézőjelbe tett “könnyű nyári sorozat”, de ha már felmerült, neked mondjuk az milyen? (abszolút érdekel, nincs irónia a betűimben :)

symor - 2012. 06. 20. 18:37

Breaking Bad első évadában voltak jó mozzanatok, de egyébként az még nem mutatta meg milyen tuti sorozat lesz a dologból. Akkor még el is ronthatták volna, a másodiktól nagyjából ez képtelenség lett volna. Vagy legalábbis erős lúzerség.

Szerintem.

Ez a “tudtam, hogy majd ezt mondod” típusú válasszal meg hagyjál már légyszi :) A lassú tempó felemlegetése miatt írtam amit írtam, merthogy nem lassú és ha mégis az (vérnyomás kérdése!) legalább tart valamerre. A Magic City ennyit sem tesz meg sem a önmagáért, sem a közönségéért. Egyébként a két sorozat véletlenül sem egy kategória, mint írtam és ezt szerintem tudod te is, legalábbis ezt olvasom ki a soraidból.

Tudom mit fogsz erre írni, hidd el TUUUUUDOM…BD

A Magic City-t túldicsérted.

Szerintem = .

Gevin - 2012. 06. 20. 18:44

Ok :). Nem kell a “szerintem”. A Magic City végig tart valamerre, csak már az első epizódból kikövetkeztethető, hogy hova :D.

Jól olvasod a szavaim.

symor - 2012. 06. 20. 18:53

Könnyű nyári:

Suits (ez kifejezetten!), Veep, Mad Dogs, Case Histories, Necessary Roughness, The League, True Blood, Hustle, Fresh Meat

Kapásból ezek, de van még néhány jelentősebb, ami biztos nem jutott eszembe :P

Régen a Törtetők volt abszolút ilyen könnyű nyári, vagy a korán elhalt How to Make It in America, de ott vannak az olyan általam nem nézett förmedvények, mint a The Glades, vagy a Burn Notice, amik kifejezetten ilyenek.

ÍHa a “könnyű nyári” kategóriájának minden szempontból példaértékű darabot akarok felhozni, akkor az az örökzöld klasszikus Veronica Mars.

quileutegirl - 2012. 06. 22. 13:40

MAD MEN = NEW YORK
MAGIC CITY = MIAMI BEACH
szerintem ez mindent megmagyaráz.
tedd le a mad men-t miamiba és magic city lesz belőle :)

amúgy az én véleményem a geviné felé hajlik.
a mad men első évada százszor lassabb, mint a magic city.
lehet, hogy a magic city közönségesebb és kiszámíthatóbb, de számomra akkor is érdekesebb, és sokkal jobban érdekel a szereplők sorsa. (a második évadra a két nézéssel belengetett vera-stevie akciót várom, nem mintha az nem lenne közhelyes, hogy belezúgok anyám velem (majdnem) egykorú nőjébe, de akkor is ÉRDEKEL.)

quileutegirl - 2012. 06. 22. 13:41

apám az az anyám :)

orsi - 2012. 07. 12. 09:25

Tudja vki, lesz a sorozatnak folytatása?

winnie - 2012. 07. 12. 09:33

ilyenkor érdemes megnézni a cím alatt a sorozat címkéjére kattintva az összes írásunkat a témáról: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/magic-city/ – és akkor eljön ez: http://www.sorozatjunkie.hu/2012/03/21/hirszerda-199/

jky - 2012. 07. 14. 19:36

Ledaráltam én is. Felesleges a Mad Men-hez hasonlítani. Persze az volt az első ilyen stílusú sorozat (ezért hasonlíthatják), de a korszakon kívül semmi köze igazából a Mad Men-hez. Akkor inkább már a Boardwalk Empire.

Egyáltalán nem rossz ez. A díszletek, a látvány, a “miami hangulat” szinte hibátlan. A zenék nagyon jók, néhol ilyen “Keresztapás” feelingje van. Csodás az egész hotel, szépek a nők.

A szereplők rendben vannak, bár a 2 srácot ütném én is, de hát a szerepük ilyen, ez van. JDM, mint a főnök tökéletes választás volt, ahogy a Ben Diamondot alakító színész is. A sztori lassan halad, de azért kezd kibontakozni, egész jó dolgok lehetnek a második évadban még.

Szóval nekem tetszett. Ez a 8 rész elég jó felvezető volt a második évadhoz, ahol remélem, tényleg ütős dolgok fognak majd történni.

Ha számít valamit: láttam az összes Mad Men-t, Treme-t, Boardwalk Empire-t is, ennek fényében írom, amit írok.

fm! - 2012. 11. 01. 21:45

Hát gyerekek ez min. 9/10. Durva, hogy eddig vártam vele, 2. évad kötelező heti nézős lesz…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz