login |

Grey’s Anatomy: vége a 8. évadnak – írta Sasha86

2012. 06. 25. 17:01 - Írta: vendegblogger

29 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Pedig megígértem magamnak, hogy nem teszem. Hetekbe telt, mire lenyugodtam, és sikerült objektíven nyilatkoznom, de végül felvettem a jószívű kabátom, és a szentimentálisabb énem, aztán gondoltam megírom, hogyan láttam ezt az évadot, na meg persze a finálét. Egy teljes hétig lebegett az a bizonyos kasza a 8×23 után a szereplőgárda feje fölött előrevetítve egy nagy halált. Nagy kalapemelés az alkotóknak az alapötletért, épp azt hittem volna, hogy vége a résznek, amikor az utolsó harminc másodpercben azt történt, ami történt, én meg csak ültem és néztem, hogy most mi lesz?

Sosem értettem, miért gondolják a sorozatírók, hogy egy ütős fináléhoz mindenképpen ki kell nyírni vagy meg kell próbálni kinyírni egy főszereplőt. Idén ez volt a tendencia, s a Grey’s Anatomy-ben is ez történt. Ütős, váratlan fordulatot képzelt el Shonda Rhimes a dolgot, mégis súlytalan, meglepő és értelmetlen lett. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Maradjunk abban kezdetnek, hogy a nyolcadik évad nagyon erős lett. Én a hatodik közepén kiszálltam, túl sok lett az új szereplő, langyosodtak a karakterek, de az idei év olyan javulást mutatott, hogy visszatértem. Mondjuk el, hogy egy olyan telített műfajban, mint a dráma (pláne kórházsorozat) sok mindent elmond, hogy még mindig ilyen jó teljesítményt nyújt a sorozat, ráadásul az eredeti gárda nagyobb része is jelen van. Nézzük szépen sorban.

Az „újoncok” közül igazából mindig is statiszta szereplőként láttam Jacksont és Aprilt, amolyan filler karakterek voltak, de az igazán jó lépés volt, hogy összehozták őket, tényleg van olyan, hogy két szereplő együtt jobban érvényesül, így már érdekelnek. Amit hiányoltam, és ami a drámai szálat erősítette volna, hogy April nem vállalt be egy öngyilkosságot, elvégre elég sok minden történt vele, megszegte a házasság előtti cölibátus esküjét, nem sikerült a szakvizsgája (kötelező rész egyébként, talán az évad legerősebbje volt), ráadásul még a kórházból is elküldték. Csak egy ötlet, mert így a záró vacsora jelenetük olyan lett, mint Webber nagy bejelentése: befejezetlen.

Ha már főnök, Richard nagyon aranyos mezei orvosként, ahogy továbbra is terelgeti egykori beosztottjait a helyes irányba, de az, hogy a feleségét, Adele-t is Alzheimer-essé tették, nem tetszett. Először is Adele egy nagyon erős női karakter volt, aki remek ellenpólusa volt férjének, humora volt és mindig visszarántotta Webbert a földre, ha kellett, és kellet egy jó párszor. Így azért már nem lesz az igazi, ráadásul láttunk már ilyet Meredith anyjánál, nem nagyon lett volna rá szükség még egyszer.

Teddy is kiszállt nagyon úgy tűnik, nem sokat jelentett számomra, így a távozása sem hatott meg, Kim Ravert egyébként nagyon bírom, korrektül hozta a szintet, de ennyi. Alex Karev már évadokkal ezelőtt nagy meglepetés volt. A nagy nőcsábász, akinek mindenkihez volt pár bunkó beszólása és nem volt nővér vagy orvos, akit ne vállalt volna be egy éjszakára már a kezdetekben is ellágyult a koraszülött babáktól, és végül ezen a területen is kíván kikötni. Ez nagyon jó ötlet, olyan ellentmondás, amire mégis nyugodtan lehet építeni.

Ám neki is hiányzik valami, illetve valaki: a női ellenpólus, vagyis Izzie Stevens. Tudom, nem szólhatunk bele, de Katherine Heigl kiszállása óta nem akadt nő, aki kiegészítette volna Karev amúgy még mindig erős és fontos karakterét, egyébként rendben van a srác, és nem gyengül el szemétkedés, beszólogatás terén, de ezt a részt hiányosnak érzem. Viszont az utolsó telefon üzenete valódi felnőtté emelte a szememben, mondhatjuk, hogy most már valóban készen áll önállóan boldogulni az életben.

Miranda Bailey, az egykori náci sajnos az ötödik évad környékén kezdett lágyulni, mert igenis van olyan, hogy egy női karaktert herélnek ki az alkotók. És az a furcsa, hogy épp egy férfi és egy új szerelmi szál kellett ahhoz, hogy visszataláljon önmagához, mert én erős fejlődést látok, megint vicces, érdekes a nő, azt érzem, ez egy jó irány lehet, és még az eljegyzését sem éreztem túl nyálasnak, ami nagy szó tekintve, hogy kiről beszélünk.

A másik kedvenc karakterem Christina Yang, de ez nagyban köszönhető Sandra Oh zseniális játékának, amit évek óta hoz, kifogástalan és hibátlan, ő az, aki mindig kell, mint egy szelet kenyér. Az idei évadban is hozta magát, merész, ugyanakkor karakteréhez hű lépés volt, hogy a tavaly beharangozott terhességének végül véget vetett egy abortusszal, ugyanakkor ez megindította házassága hanyatlását Owennel, aki végül megcsalta.

Kettejük játéka a szakítás után zseniális részeket hozott, végül újra össze is jöttek, de Christina másik kórházban tervez tovább, meglátjuk ezt hogy oldják meg, mindenesetre Teddy harcra buzdította Owent.  Sajnos utóbbi szereplőről azt kell mondjam, hogy remek mind színészileg mind a szerepében és tényleg jó párost alkotnak Christinával, Owen mégsem elég hiteles nekem, mint sebészeti főnök. Valahogy nem elég. Nem tudom megmagyarázni, miért.

Arizona és Callie valószínűleg az utóbbi évtized legszimpatikusabb és egyben legdivatosabb leszbikus párja, akiknél természetes egy esküvő, egy közös szex-jelenet vagy akár a gyereknevelés. Őszintén szólva az én tippem Arizona volt a beharangozott halálesetre, hiszen ő is elég súlyosan megsérült a repülőgép lezuhanásakor. Nem ez lett, így azonban megmaradt egy kedvelt szereplő, és tovább nézhetjük mindkét színésznőt, hiszen tényleg nagyon szimpatikusak, ha nem lennének, hiányoznának, ráadásul az egyes részek humorának velejét is mindig ők szolgáltatják, amitől csak még fontosabbá válnak.

Meredith és Derek végre örökbe fogadták Zolát, ami rendben van, megvolt a jellemfejlődés, komolyodnak a karakterek, valamiért nekem mégsem olyan fontosak már. Félreértés ne essék, még mindig izgulok, hogy mi lesz Derek sérült kezével, vagy elköltöznek-e végül, de valahogy már nem a régi a páros, talán az lehet a gond, hogy bevégezték a dolgukat, láttunk tőlük mindent, nincs új a nap alatt. Mondjuk ezt a készítők nem így látták, hiszen sokak meglepetésére mindketten maradnak a 9. évadra is.

Nem hiába hagytam a végére Markot és Lexiet. Már mind tudjuk, hogy végül Lexie ment, sajnos végleg. Nem is az a legnagyobb baj, hogy így kimúlt a sokak által várt szerelmi szál beteljesedése (többek között én is ezért tértem vissza), hanem a megvalósítás tűnt nagyon összecsapottnak. Először is Lexie-t már a negyven perces rész egy harmadánál megölték, egy kis ömlengés után („így rendeltetett”, majd puff, meghalt, vége, köszi az elmúlt öt évet?). Miért így? Miért most?

Persze azóta jönnek a takarózó posztok Shondától és a színésznőtől is, hogy nem is úgy van az, ő akart kiszállni, én őszintén kételkedem, a mellőzést észrevettük volna, ahogy George-nál vagy Izzie-nél is tették. Egyébként pedig nem volt méltó Lexie Grey karakteréhez ez a zárás, s nemcsak a romantikus lelkem mondatja ezt velem, mert vannak itt azért objektív adatok. Ugyebár gyorsan meghalt, de összesen is körülbelül fél tucat mondata meg nagyon maximum öt perc tiszta játéka volt, igaz azoknak minden perce aranyat ért, de ettől csak még rosszabb, mert nem látjuk többet.

Sajnos jelenleg így nem igazán látok kiutat, ugyanakkor érdekel, hogyan próbálják majd megoldani ezt a hirtelen támadt űrt, részemről két reményem maradt: Markot nem küldik Lexie után, és az utód nem egy újonc vagy az aktuális, súlytalan barátnő lesz, hanem mondjuk Addison, ez így rendben lenne azért.

Összességében még mindig csalódott vagyok, de azért abban egyetérthetünk, hogy ez az évad messze felülmúlta az előző kettőt, láttunk jellemfejlődést, még mindig érdekesek az esetek, működik a humor és a kémia a szereplők között, és az elején felvezetett hatás miatt tulajdonképpen a finálé is izgalmas volt, véres és drámai, amit elvárunk egy jó sorozattól. Maradok persze, de az biztos, hogy ha a kifogásolt szálakat nem a nekem tetsző irányba viszik el, akkor újra távozom, de ezúttal nem fogok visszatérni. Az évad tehát 7/10, és ez egy nagyon erős hetes, a fináléval már nehezebb dolgom van, maradjunk egy 6/10-ben, de gondolatban mindenki tegyen hozzá még két pontot, ha Lexie nem halt volna meg, engedtessék meg, hogy ez ügyben szubjektív maradjak.

Lezárult egy korszak, megvolt a szakvizsga. Reméljük kedvenc rezidenseink a kilencedik szériában is legalább ilyen jól teljesítenek majd. Mindenesetre én szurkolok nekik.

29 hozzászólás Ne habozz!

zsolt66 - 2012. 06. 25. 17:23

Nagyon jó kritika, különösen hogy kitértél a párokra, eddig szinte bele se gondoltam hogy mindenki párban mozog itt.
Egyedül annyit fűznék hozzá, a 9. évad még kezdethet halálesetekkel, Shonda szerint azok sincsenek biztonságban akik nem az erdőben üldögélnek (egy April fél öngyilkosságot én is megnéznék, bár végére kezdtem megkedvelni egészen a szakvizsgáig).

niki91 - 2012. 06. 25. 17:42

szerintem is jó kritika lett.:) teljesen egyetértek vele. Lexie nekem is az egyik kedvencem volt.. nagyon fog hiányozni a sorozatból. Nemcsak a szerelmi szál miatt, hanem ő is sokszor a viccesebb hangulatot adta a Grace klinikában sztem. Markra én is kíváncsi leszek, hogy mit fognak kezdeni vele, így Lexie nélkül, meg hogy Julia marad-e neki vagy majd egy teljesen új szereplő jön-e majd neki. Na meg igen, hogy mit fognak még tudni kezdeni Meredithékkel, de majd kiderül. Alexnek meg már tényleg jöhetne egy új csajszi, bár én ebben az évadban nem éreztem hiányát. nem volt, ami elterelje a figyelmét a célról.:D Azt esetleg nem lehet tudni, hogy a következő évadban, lesz-e időugrás vagy ott folytatják ahol abbahagyták? érdekes lenne látni a többiek reakcióját, amikor hallanak a balesetről. a fináléban is végig azt vártám hátha eljutnak odáig, de sajnos nem.

violinka - 2012. 06. 25. 17:59

Csatlakozom, tényleg nagyon jó kritika lett, abszolút egyetértek. Én Cristinának meg Owennek még nagyon drukkolok, főleg a szuper kémia meg a nagyon eltalált karakterek miatt (mármint Cristina és Owen) Izzie visszatérése viszont szerintem nem tenne jót a sorozatnak, Shonda max egy végső kétségbeesésében/a sorozat legvégén hívná vissza, legalábbis abból gondolva, amilyen interjúk születtek itt mostanság. A 8. évad sztem is nagyon erős, a 6. volt egy nagyon mélypont, a hetedik elindult felfelé, a 8. pedig tényleg szuper volt. De nem ismétlek el mindent, tényleg egyetértek mindennel. :))

Vera - 2012. 06. 25. 18:14

Sokmindent megnézek, de ebből a sorozatból egy 20 percet volt szerencsém látni valamelyik hazai tvben. A kritika is csak megerősített benne, hogy jól döntöttem, amikor egy életre el is ment a kedvem ettől.
Ha már kórházsorozat, akkor ER, de ez egy szappanopera.

Bogyó - 2012. 06. 25. 18:51

Vera, Te már csak tudod, hogy “ez egy szappanopera”, hiszen kb. 8x20x40 (~6400) percből láttál összesen 20 percet :D :D

dodó - 2012. 06. 25. 20:18

Én is szeretném megdícsérni a kritikát. :)
April féle öngyilkosságra nem is gondoltam, de érdekes húzás lenne, lehetne mit kihozni belőle szerintem, ahhoz képest, hogy “elhanyagolható” a karaktere a csajnak. Éppen ezért, utána majd az lenne, hogy mennyire nem törődött vele úgy igazán senki (leszámítva Jacksont az évad vége felé).
Én is szurkolok Owennek meg Christinanak, elég erős karakter mindkettő.
Derek sérülését idegsebészi karrierjének jövőjével fogják szerintem majd valahogy párhuzamba vonni. Tudja-e folytatni a sebészkedést ilyen kézzel!?
Addison nem hinném, hogy visszatérne, Private Practice új évadát forgatják majd, nem?
Egyébként nekem is tetszett a karakterfejlődés, engem ez tud talán a leginkább megfogni az új évadokban. Várom már a 9. szezont! :)

Deny - 2012. 06. 25. 20:44

Tényleg nagyon jó kritika! :) Már régóta vártam!
És továbbra is csak emelni tudom a kalapomat Shonda előtt, mert 17O rész után még mindig tud újat mutatni! Nagyon kíváncsi vagyok az új évadra

Vera, szerintem ez a borító és a könyv esete. 2O perc alatt meg tudod ítélni egy, a 9. évadába lépő sorozatot? Csak úgy zárójelben megjegyezném, hogy rengeteg ER rajongó kedveli.
A Grace klinika még mindig a legnézettebb sorozat, szóval nyílvánvalóan tud valamit ez a “szappanopera”.

Titt - 2012. 06. 25. 21:43

Jó kritika, teljesen egyetértek. Ami Lexievel történt az a méltatlan karakterhalál tipikus esete :(((

Fanni - 2012. 06. 25. 23:09

Nagyon várom a 9.évadot! Jó volt ez az utolsó rész,és az egész évad is ahogy van! kíváncsi leszek kit mentenek meg, de úgy tudom csak “Lexie” nem írt alá a következő évadra azok közül akik baleseteztek..Őt nagyon sajnálom, kedveltem a karakterét. Kicsit bohókás, vicces hiányozni fog!
Tetszik az April – Jackson páros is..érdekel mi lesz velük!
Egyébként én is egyetértek a kritikával, nagyon jól megfogalmaztad a lényeget!
Ez még mindig jó sorozat , nem tudom megunni, pedig volt már pár évad! :) a szereplők a szívemhez nőttek. remélem a 9 . évadban sem fogok csalódni! ;)

Sylem24 - 2012. 06. 25. 23:16

Én is csak azt tudom mondani hogy: jó kritika :)
Lexie az egyik kedvenc karakterem volt, erre tessék! Bár már olvastam, hogy kiírják, de miért kell megölni, így még véletlenül se térhet vissza :'(
Arizona helyzete se biztos, legalábbis sztem belső vérzése is van, csak épp senkivel se közölte még.
Mark sztem túléli és majd visszatér a régi Mark, és az új rezidensekkel fog vigasztalódni, bár sikertelenül – vagy ki tudja?
Christina karakterét már az elejétől fogva imádom, és idei évadba is nagyon jó volt. Viszont úgy látszik egyedül én nem bírom Owen-t XD valamiért nem szimpatikus nekem a karaktere.
Alex pedig lassan Ross dokivá válik XD Aranyos ahogy a gyerekekkel bánik :)
Következő évadban szerintem vérfrissítés lesz és új karakterek jönnek be, hogy kicsit felélénkítsék a csapatot. Ill. April öngyilkosságára én is gondoltam. Kíváncsian várom a következő évadot.

Sasha86 - 2012. 06. 26. 00:06

Örülök, hogy egyetértetek velem, már én is nagyon vártam, hogy kibeszélhessük a dolgokat.

bëiz - 2012. 06. 26. 08:35

Annyit azért még hozzáfűznék, hogy Lexikét igenis hanyagolták az utóbbi részekben. Az évad második felében alig volt részenként egy-egy mondata, sőt volt olyan epizód, ahol nem is mutatták.

A G. Klinikát sajnos már csak megszokásból nézem, azt hiszem, hogy az első 3-4 évad volt a legjobb. Azoknak olyan tipikus hangulata volt, hogy nem lehetett összetéveszteni semmi mással. Azóta ez a hangulat elveszett, az évadok nagyrésze sajnos dögunalom. Általában a finálékra összekapják magukat, bár ez sem törvényszerű. Most ez a baleset eléggé low budget-nek tűnt, meg úgy egyébként is túlzásnak érzem, hogy állandóan ilyen horderejű dolgok történnek a csapattal.

A karakterekről: Kepnert én szívem szerint fejbe lőném, annyira irritál a picsogása. Rohadt idegesítő, teljesen kivagyok tőle. Arizona is nyugodtan beadhatja a kulcsot, így is kifelé áll a rúdja. Igen-igen, a nácit teljesen kiherélték. Nagyon sajnálom. MEredith ha nem lenne, akkor sem történne semmi, bár Derek profizmusát valószínűleg hiányolnám. Owen már akkor sem volt szimpi amikor felbukkant, Teddit viszont sajnálom ha tényleg elmegy.

A sorozat legerősebb karakterei egyértelműen Yang és Karev. Tulajdonképpen csak miattuk nézem már. Ők megmaradtak olyannak, amilyenek voltak, ami változás történt velük, az csak mégjobban mélyítette a két karaktert. A színészek is jók (legalábbis erre a szerepre biztosan, máshol nem is láttam még őket). Na meg Derek örök kedvenc, akármennyire is túlzásbva viszik a “csúcsszuperségét”, valahogy rohadtul szimpatikus a csávó (a szerep és a színész is). Tetszik, hogy gyakran még a lehetetlent is megoldja. Lexit szerettem, ezért sajnálom, hogy nincs már.

Kiemelném még Mark és Avery apa-fiú/haver-haver kapcsolatát, ami üde színfoltja egy-egy epizódnak. Vicces páros, ezen a nyomvonalon lehetne még haladni.

Sajnos sok az “üres” epizód évadonként. Hosszú részeken keresztül nem történik semmi, aztán meg hirtelen túlzásba esnek (lásd repülő baleset). Egy-egy jó rész azért akad… pl. amikor vizsgáztak, az nagyon jó volt, meg… óóó, nem is jut eszembe másik…

Maradok még, meglátom mi sül ki belőle. ennyi évad után mer nehezen suhint a kasza, hiába is érzem, hogy nem olyan már mint régen.

julcsi - 2012. 06. 26. 10:58

kicsit valóban elkomolyodott ez a sorozat is, ahogy sok másiknál is történt ilyen,de nekem még mindig az egyik legvárósabb volt hétről-hétre. a finálé nyilván csalódás volt, de maradok, persze.
Christinának és Owennek drukkolok nagyon, mert párszor megszakadt értük a szívem. mást nem is nagyon tudnék mondani így hirtelen. összességében jó ez még mindig, működik. 7/10 az évadra.

kanka - 2012. 06. 26. 14:41

Jókis évad voltén az egész sorozatot nagyoon birom nekem kb minden évad tetszik.nem lehet mindig mindig rész hu de izgi.néha kell egy kis nyugi és pár átvezető epizód.Imáádom a Vészhelyzetet bár ott Green doki halálával lezárult egy korzsak és utána merőben más lett.Itt most vagyunk a 8.évadnál és szerintem még van pár évadnyi potenciál a soriban.
Már elég nehezen idézem vissza az évad részeit de a párok és jellemfejlődés terén eléggé egyetértek a kritikával.
Christina és Owen párosa nagyonjó.ahogy elkezdett romlani a kapcsolatuk és ahogy a tetőponthoz ért mikor owen elmondta cristinának hoyg megcsalta azok nagyon jó részek voltak.remélem megoldják mivel most teddy elmnet chritina a nagy esélyes a szivsebész posztra..
Richardnál szerintem az iróniát probálták kihozni az “Adele is alzheimeres lett” sztoriból..meredith anyja is azvolt és most a felesége is..nagyon sajnáltam őt mert tényleg szerette adelet és látni ahogy a nő már megsem ismeri az szomoru volt.szomoru betegség..
jackson sé April nagy egymásratalálása az EPIC volt.maga vizsgázós rész is oltáári volt.April most csúnyán megszivta de szerintem nem kéne őt is a süllyesztőbe dobni..itt lehetne megmutani hogy a gödör aljáról is van visszaút.
Callie és Arizone cukik.megvoltak a maguk mélypontjai és drámái remélem arizona nem nyiffan ki és megoldják ezután is.
Mark ha ő sem nyiffan ki ezek után árnyéka lesz önmagának és kb egy sétáló szellem lesz.lexie az évad végén bevalotta hogy még mindig szereti erre bumm meghalt..ez naaaagy érvágás..
Meredith és Derek pedig jóideje csak házaspár..bár most ugyhiszem hogy derek karrierjének befellegzett mert a keze kb ugynézki mint valami löncshús..
én enm szoktam kaszálni semmit ugyhogy nekem várós..nem tulzottan várós mert hülyén lett vége az évadank de azért várós..

Miri - 2012. 06. 26. 18:48

Ez az évadzáró nagyon ütős volt,nagyon tetszett. Én is sajnáltam,hogy már rögtön az elején meghalt Lexi, de így még jobban meghozta az izgalmat egészen az utolsó 5 percig. Kíváncsi vagyok mi lesz Derek kezével, esetleg eljutnak e odáig,hogy elveszíti a kezét.Alig várom a 9 évadot,lehet tudni valamit mikor lesz ?

Savanah - 2012. 06. 27. 20:57

Igen April öngyilkosságát én is vártam. De még lehet h majd azzal nyitnak.
Ahogy mondtad, h szar h Adelel is ugyanazt eljátszák mint Meredith anzjával. Erre semmi szókség nem lett volna… Azért félek nehogy Derekkel i seljátszák amit anno Burke-el, amikor meglőtték a kezét és Cristina operált helyette :) Mondjuk azok az egyik kedvenc részeim voltak :)

Cristina pedig az egyetlen biztos pont eddig a sorozatban 8 évadon át megtartotta az adott karakterét. Nagyon birom!!

kavicsoslany - 2012. 06. 28. 12:29

hát izé. nekem ez az évad nem tetszett.
nem érdekelnek a szereplők (nagyjából azt hiszem, eddig is főként alex-callie-mark-lexie miatt néztem már egy ideje, de erre csak most jöttem rá) és az írókról se hiszem el, hogy tudnának. mert az nem tisztességes csavar, hogy nincs több ötletünk ívekre meg előre felépített kliffhengörökre, ezért felrobbantunk egy bombát valaki hasában (bár az volt az első – legalábbis, ami nekem megmaradt- azt még elnézem), beküldünk egy őrültet a semmiből, aki jól szétlő mindenkit (majd nem tudunk fél évadig mit kezdeni a helyzettel) vagy feltesszük a kedveltebb karaktereket egy gépre, ami jól lezuhan alattuk.
pfuj, haragszom. de köszönöm, hogy elmondhattam :)

@kanka: azért volt már bőven gödör aljáról feljövés :) (george, aki internként kezdte újra, izzie, akinek bevonták az engedélyét és christina, aki kényszerpihire kényszerült, hirtelen ennyi jut eszembe, ezeknek azért mind szar volt és megoldották)

@kanka @Sasha86 @Savanah: adele alzheimere szerintem csakéskizárólag azért kellett, hogy meredith bajba kerülhessen. azért alzheimer, mert éppen azt kutatták (és azt meg főleg az anyja miatt kutatták ugye), és azért adele mert más plózibilis jelölt nem volt rá, akit eléggé tudtak volna nélkülözni, de ugyanakkor elhiszi az ember, hogy meredith érte még meglépi a gyógyszer-placebo cserét. mák, hogy még richard karaktere szempontjából is szépen kijött. értemén, hogy nem véletlenül Grey’s anatomy ez, de mindigminden meredith tengermély spleenjéről szól vagy arról, hogy ezt “jogosan” csinálhassa, mert neki bizony mindig rossz. félreértés ne essék, nem állítom, hogy én éppeszűbben tudnék reagálni ilyenekre kevesebb szenvedéssel, csak egy ponton túl uncsi :)

Vera - 2012. 06. 28. 22:51

Jó, a rajongás más téma, az objektivitás nem elvárható. Ellenben a személyeskedő hangnem is sokat elárul.:)
Persze, ha nézitek, nézzétek, nekem nem fáj, (sőt, elárulom hogy sok sz*rt néztem már évadokon át is, nem vagyok rá büszke), de azért mert egy kritika fáj, nem kell mindjárt támadni.:P

winnie - 2012. 06. 28. 23:14

nem hiszem, hogy bármit elárulna.

“de azért mert egy kritika fáj, nem kell mindjárt támadni.:P”

senkinek nem fáj a kritika, de nem hiszem, hogy 20 perc után kritikáról lehetne beszélni. akik utánad írtak, leírták, hogy a 20 percen néztek nagyot. ami nem is a pilot 20 perce volt, így főleg tökéletesen érthető a reakció.

nagydee - 2012. 06. 29. 02:46

April öngyilkos?

Komolyan ennyire nem vagytok tisztában a hittel? Az öngyilkosság az egyik létező legnagyobb bűn. Az öngyilkos lelke örök kárhozatra jut.

April karakterének legfontosabb eleme, hogy hívő. Ő sosem lesz öngyilkos, mert akármit is követ el, mindig lesz esélye megváltásra. Az öngyilkossággal ezt az esélyt is elvenné magától.

Zsuuuzsi - 2012. 07. 01. 21:54

én szívem szerint egy nagytakarítást küldenék rájuk, mert nagyon ellaposodott így a 800. évad felé. Meredith szimpatikus, de csapjon belém villám, kezd az agybaj kerülgetni a monológjaitól. Derek okés, de kicsit túlzásba viszik a badass-faktort. Owen az izgi PTSD-s hős katonalegényből visszavedlett szerető hubby-vá, és bár rendben van az alakítás, a karakter nagyon untat, semmi extra. Alex nekem kicsit túl mély, az érző szívű rosszfiú dolog rég lerágott, sablonos csont. Lexie-t én is bírtam, kár is érte szerintem, és bár az utóbbi időben valóban hanyagolták, tényleg méltatlan karakterhalál volt. szívem szerint a 9. évad lenne az utolsó, 180 fokos fordulattal egy utolsót lehelni bele, és elaltatni. Meredith és Derek elköltözhetne, ki a sorozatból, Markot Lexie után küldeném, akármennyire is bírom a karaktert. Arizona szülhetne egy kisfiút Callienek, Owennek pedig visszaadnám a heréit-csakúgy, mint Bailey-nek. Aprilt és Jacksont simán csak elfelejteném egyik nap munkába küldeni, mert semmi, de semmi értelmük nincs. visszahoznám Izzie-t (tényleg kell egy erős női karakter Karev mellé), Addisont csak úgy plusznak, Christinát pedig megtenném Meredith 2.0-nak, és átnevezném az egészet Yang’s anatomyra, mert az utóbbi időben szerintem csak az ő karaktere vitte a vállán a sorozatot. de azért kíváncsian nézek az új évad elébe!

kavicsoslany - 2012. 07. 03. 16:42

@Zsuuuzsi arrafele lesz az igazság. annyi még, hogy jacksonban szerintem még tök sok lenne, őt lehetne bontogatni, de pl részemről christina is simán kivágható lenne, mert igazából semmi új nincs benne, szerintem hajszálra ugyanazt csinálja, amit az első évadban (de lehet, hogy csak én vagyok érzéketlen a finomságokra :)).
izziet nem lenne jó visszahozni, annyiszor tették már ki, hogy innen ez már uncsi lenne. alapvetően tök sokáig kedveltem, nem bánnám különösebben, csak találjanak olyan megoldást, amit nem csináltak még meg és nem az süt róla, hogy *ide nem volt ötletünk* :)

beci4 - 2012. 07. 05. 01:22

Nos túl vagyok én is a finálén. Azért azt valljuk be, ilyenkor elég rendesen odateszik magukat a készítők.
A 8. évadot nem daráltam, így nem emlékszem annyira, hogy mik történtek, de összességében nem volt bajom az évaddal. Voltak langyosabb sztorik, amik annyira nem érdekeltek, de a feszes tempót se lehet folyamatosan tartani.
Nekem a kedvenc karakterem továbbra is Yang, már csak miatta is megéri követni a sorozatot. Kíváncsi leszek, hogy most ebből a sok ajánlatból mi lesz. Mert még a 23. rész végén úgy tűnt, mindenki kiszáll a sorozatból. :D
April öngyilkosságát én is vártam volna, de a hite miatt lehet, hogy ilyet tényleg nem csinálna. Illetve vártam volna, hogy legalább derüljön ki Seattle-ben, hogy mi történt a többiekkel, de erre úgy látszik még várni kell.
Maradok a 9. évadra is.

agnes - 2012. 07. 13. 16:45

Nekem mindezekhez csak egy hozzáfűznivalóm van: szerintem még nincs vége a szereplők kiírásának, még lesz haláleset a köv. évad első részeiben. Hogy ki lesz, szerintem a Mark-Callie-Arizona triót éri megrázkódtatás. Callie monológja, hogy mennyi rossz történt vele eddig és végre boldog kicsit gyanus, ilyen szüveget legtöbbször olyankor adnak egy színésznő szájába,amikor valami történni fog, ami a boldogsága végét jelenti. Ne legyen igazam, de én arra tippelek, hogy Arizona meg fog halni. Egyrészt súlyos sérülése van, amit eddig titkolt a többiek elől; másrészt a színésznő a multhónapban szült és a szerződése is lejárt (én eddig nem olvastam, hogy meg lett volna hosszabítva). Én nem tartok kizártnak egy olyan forgatókönyvet, hogy Callie végül Mark mellett köt ki, hiszen a gyerek ott van közös szállként és ezzel a lépéssel az édesanyjával is rendeződne a kapcsolata. Mark és a Julia száll tényleg súlytalan, nem látom a jövöjét, hiszen már most is olyan volt, mintha nem is lett volna.

Sasha86 - 2012. 07. 27. 21:31

Mint kiderült, végleg beszűntették a Slexie-t. Mostmár csak az a kérdés, elföldelik-e Sloan-t, vagy csak elhagyja a várost vagy a kórházat….. Mindenesetre nem működött volna a dolog Lexie nélkül. Kár az erős macsó karakterért, Alexen kívül nem nagyon akad másik nőcsábász doki jó humorral…. Nem hiszem, hogy lesz méltó utód.

KFC - 2012. 08. 24. 12:52

Nemrég ledaráltam én is és a vége nem igazán tetszik. Azt tudtam, hogy a Lexit alakító színésznő ki akart lépni de ennyire durva végkimenetelre nem számítottam. Így esély sincs a visszatérésre pedig bírtam a karaktert. Humoros párusunk Arizona és Callie is valószínűleg kemény idők elé néz. Jessica Capshow nemrég szült lehet nem is tér vissza? Nagyon bánnám mert szórakoztató karakter főleg callie-vel együtt. Christina beszólásai hatalmasak csak ez a Owen miatti pár hetes kiakadása nekem ellentétes a jellemével ezért azok a részek nem is jöttek be. Ha lehetne választani, hogy ki menjen akkor nekem April, Jackson nem hiányozna. Sajnos Mark Lexie nélkül olyan mint Callie Arizona nélkül ezért gondolom menni fog ő is a levesbe. Izzie lenne jó visszatérésnek és remélem valamikor az évad közepén vagy előbb felbukkan.

winnie - 2012. 08. 24. 12:57

“Sajnos Mark Lexie nélkül olyan mint Callie Arizona nélkül ezért gondolom menni fog ő is a levesbe”

http://www.sorozatjunkie.hu/2012/07/27/ujabb-tavozo-a-greys-anatomy-bol/

KFC - 2012. 08. 25. 11:43

Köszi az infót :) Akkor Mark is megy. Nem követem hetente a sorozatot meg a hozzá kapcsolódó híreket de a 9. évadot lehet nem darálni fogom. A House befejezése miatt kell valami kórházas sorozatpótló. Mindenesetre kíváncsi leszek mi lesz Arizona karakterével remélem nem valami maradandó sérülés és egyéb borzalmak :(

Luca - 2018. 01. 04. 09:34

Hali.. tudom, hogy már eltelt jó pár év.. de valaki meg tudja mondani, hogy miért nem tudom lejátszani sehol a 8. évad 24. részét? Egyszerűen sehol nem akarja lejátszani, sok helyen azt írják törölték.
MIéééért? Újra akarom nézni, de a legizgalmasab részt kell kihagynom?!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz