login |

Pilot: The Newsroom

2012. 06. 25. 19:15 - Írta: human

57 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ó, töretlen idealizmus, mennyire hiányoztál! Természetesen Aaron Sorkin (Az elnök emberei) hozza el nekünk, méghozzá az HBO asszisztálásával, mivel a The Newsroom a témája és politikai beállítottsága miatt nem férne el országos adón már. Valószínűleg egy The West Wing sem kapna manapság zöld utat, méghozzá pont azért, amit ez a sorozat is említ: mindet áthat a politika, így a nem középút egy országos tévének már nem fér bele. Szerencsére az HBO-t ez nem zavarja.

Miről van itt szó? Rengeteg kritika megfogalmazásáról, ami abban gyökerezik, hogy Amerika már nem a világelső. Régen lehet az volt, de manapság már biztosan nem illik rá jelző. Itt rögtön le is vannak oltva az olyan baromságokat szajkózók, hogy “szabadság”, hiszen rengeteg ország bír ezzel a tulajdonsággal.

Ezen kívül még arról szól, hogy manapság nincs igazán újságírás. Ennek több oka van Sorkin szerint. Az egyik, hogy az emberek kiválasztják a híreket amiket hallani akarnak. Értsük ezt úgy, hogy Fox News-t, vagy HírTV-t néznek, és ehhez hasonló dolgok. A másik oldalról pedig az újságírók sem kapálóznak nagyon, mindenki igyekszik a legtöbb nézőt jelentő középúton maradni. A főszereplő is ilyen, a tévénézés Lenója egészen addig, amíg el nem szédül.

Ténylegesen persze arról van itt szó, hogy páran felveszik a harcot az igazi hírekért. Hogy ne a reklámozók és a buta nézők határozzák meg a témákat amikről egyáltalán érdemes tudósítani. A legjobb baseball film szellemiségével ugranak neki inkább “If you build it, he will come”, lesz egy réteg akit talán pont ez a hírműsor fog érdekelni, de nekik mindenképp csinálniuk kell, akkor is ha szélmalomharc. Igen, Don Quijotét többször is említik, nyilván nem véletlenül.

Mindezt teszik a szokásos sorkini manírokat felhasználva. Na, a Newsroom pont itt fog nézőket veszteni szerintem. Először rögtön azon, hogy mennyire komolyan veszik a főszereplők magukat. Itt nincs sok önirónia, nézővel összekacsintás. Komoly dolgokkal foglalkoznak, komoly arccal, ilyet ritkán látni 2012-ben a tévében. A pilot például a nagy olajszennyezést választotta fő témájának, tudjátok, ami 2 éve volt a BP zseniális közreműködésével. De legalább segítettek eltakarítani, hoho. Na jó, ez a sorozat kritikája akar lenni, nem a világé.

Tehát Sorkin és a nézővesztés: sokszor lehet olyan érzése a nézőnek, hogy őt most kioktatják, hegyibeszédet tartanak neki. Három ember beszélget a képernyőn, és mind lekezeli őt az intellektualitásával. Jól írtam? Haha. Ez a feljebb helyezkedés még az itteni kicseszettül jó szereplőgárdával is problémás, bár legalább nem a komédiát író Matthew Perry-vel veszi túl komolyan magát Sorkin, mint a Studio 60 on the Sunset Strip-ben. Egy híradó készítéséhez jobban illik az írói stílusa.

Ami hiba lehet, hogy néha tényleg csak több szót használnak, de nem mondanak többet a szereplők. Hátha nem tűnik fel a sok hadarásban. De természetesen a már megszokott gondolatolvasós párbeszédek adottak.

Őszintén szólva nekem rohadtul tetszett az első rész, de ha valaki észérvekkel leszólja, akkor őt is meg fogom érteni simán. Vérbeli cinikusként olyan hangulatot sugároz a The Newsroom, a már említett idealizmust, amibe néha tök jó lenne hinni. Még akkor is, ha a szereplők tényleg nem annyira hétköznap-közeliek, nincsenek olyan hibáik, amik tipikusak, csak olyasmik, amik erősítik a karakterüket, s ez még nehezebbé teszi a beleélést.

57 hozzászólás Ne habozz!

Sacc/kb - 2012. 06. 25. 19:20

Nekem is tetszett. Aranyos volt, tényleg westwinges-sorkinos. Emily Mortimer meg elképesztően édes. Engem megvett.

bikkbakk - 2012. 06. 25. 19:30

Minden bántás nélkül, human, de te olvastad a New Yorker kritikáját:)

Azzal szemben ezzel egyetértek egyébként, kurva jó volt.

( http://www.newyorker.com/arts/critics/television/2012/06/25/120625crte_television_nussbaum/ )

Synrew - 2012. 06. 25. 19:37

Nagyon jó volt.Amerikaiként érdekes lehet a hatása,mennyire sokkoló/oszlatja vajon a “nálunk az emberi végtermék is virágillatú’ életérzést,ami a mai állapotokhoz vezetett.Kár,hogy egyből enyhítették is a “de még lehet”-el.
A karakterek érdekesek így felskiccelve,de hát ebben már van gyakorlatuk.Érdekel,hogy milyen szerkezetű lesz ,minden részben valami nagy hír,valamilyen fiktív jelenben?
Eddig nézős.

bikkbakk - 2012. 06. 25. 19:57

az eheti fősztori szerintem jópár hétig fog menni (akár végig is mehet a szezonon, bőven benne van)

.tnm - 2012. 06. 25. 19:59

Szerintem nagyon gyenge volt (Sorkin-hoz képest). A korábban nyilvánossá vált forgatókönyvhöz képest, pedig igazi tragédia. (Remélem a testőrt azért a későbbi részekben visszahozzák.)
A két scumbag guy helyett (akiből az egyik le is lépett volna pilot véégn) lett egy (aki szakmailag is és magánéletileg is az), biztos izgalmas lesz a magánéleti szál örvén ott tartani.

A nyitány tragédia volt és nem a Jeff Daniels féle monológ/kirohanás miatt. Az működött volna, ha a többieket a teremben nem festették volna borzasztóan bugyutának. Így nem kéne kontrasztot emelni. Már az a kérdés, hogy “Miért Amerika a legjobb a világon?” is annyira életszerűtlen és erőltetett, az hogy a moderátor ragaszkodott a válaszhoz még valószerűtlenebb volt. Izzadtságszagúan érezni lehetett rajta, hogy mindez csak felvezetése a kirohanásnak. Jobb lett volna, ha a kirohanást nem is látjuk, csak a következményeit, ahogy abban a bizonyos forgatókönyv változatban is szerepelt.

Ugyancsak elveszett egy jó része az “eszességnek”, ahogyan a nyilatkozatokat kicsikarják az egyes érintettekből. Ha jól emlékszem eredetileg a zene is csak később lépett volna be. Sajnálom, hogy elveszett a gazdasági riporter csaj is (bár ugye lehet, hogy későbbre tartogatják). De remélem nem azért maradt most ki, mert nem fért bele ebbe a szűk másfél órába, mert az igen szomorú lenne, tekintve, hogy fölösleges is volt a szokásos ~55 perces formátumra ráhúzni. Nem azt mondom, hogy sok volt az üres járat, de sokszor súlytalanok lettek a beszélgetések, amik rövidebbre véve még elmentek volna.

Ami tetszett, az az időpont jelzésének időzítése (szép csavar, amire akár libabőrös is lettem volna, ha a korábbi infók alapján nem tudtam volna, hogy melyik sztorit is dolgozzák fel épp.)

Esélyt még kap, de ezt én most egyelőre megbicsaklásnak veszem, pedig a Studio60 is nagyon kedvencem volt, nem csak a WW. (Bár a The Social Network se ült túl jól nálam.)

napocskin - 2012. 06. 25. 20:10

Most akarom megnézni, szóval nem tudok véleményt mondani a pilotról (inkább a téma miatt nézem meg, mert az nagyon érdekel, meg John Gallagher Jr.), még, de azt nem bírom magamban tartani, hogy Sorkin egy akkora f*fej, hogy hiába ír jól, keserű a szám íze. Nem tehetek róla, na.

kiskiraly - 2012. 06. 25. 20:52

” sokszor lehet olyan érzése a nézőnek, hogy őt most kioktatják, hegyibeszédet tartanak neki ”

Én is ettől tartok, kicsit szájbarágós lett szerintem.
Meg az a sok statisztika adat felsorolása néha a beszélgetések közben.

Amúgy abszolút egyetértek a kritikával.

Viszont a koncepció érdekes is lehet (ha ez marad): most akkor 2 év csúszással meg lehetne nézni vajon “Sorkin emberei” mit cselekedtek volna.Bár az is lehet, hogy egy sima időugrással a jelenbe is folytatódhat a sztori:

.tnm: ez a forgatókönyv még fellelhető valahol?

Busmen - 2012. 06. 25. 21:34

Szinkronosan nem lesz felénk mostanában?

Lengabor - 2012. 06. 25. 21:42

Busmen: augusztusban, ha minden igaz.

Tommy - 2012. 06. 25. 21:50

“Magyar HBO-premier: 07.30 Híradósok (The Newsroom) – de június 25-től elérhető az HBO On Demand és az HBO GO filmtárában.”

Pár napja írta winnie.

Felirat ugy néz ki sajnos nem készül hozzá, szóval muszáj lesz megvárni szinkronos verziot, még jó hogy HBO sorozat.

ldavid - 2012. 06. 25. 21:59

hát, ez tetszett, maradok még.
bár a BP témát először kicsit olcsónak éreztem, de aztán nem volt gond vele.

winnie - 2012. 06. 25. 22:09

“.tnm: ez a forgatókönyv még fellelhető valahol?”

http://dl.dropbox.com/u/65189401/Untitled_Aaron_Sorkin_Cable_News_-_Aaron_Sorkin__HBO_.pdf

nem tudom, hogy változott-e, meg hogy mennyire legit, de anno ezt linkeltük.

symor - 2012. 06. 25. 22:21

Eszem-faszom megáll, hogy ez mennyire hiányzott :D

Végre ismét kapjuk a libsi lavinát, amiért Sorkint nagyon lehet szeretni, vagy utálni, de az biztos, hogy figyelmet érdemel.

Hasonló sincs a palettán, remélem tartós lesz!

tremonti - 2012. 06. 25. 22:28

Kinek volt meg a Jesse Eisenberg cameo?

muhaddib - 2012. 06. 25. 22:30

Ez hatalmas volt. Pont.

tulipán - 2012. 06. 25. 22:37

sztem pilotnak nagyon jó volt, nem tökéletes még, voltak benne furcsa részek, de én várom a második részt!
szóval sztem jó lesz ez! intellektuális igen, na de bartlett elnök milyen volt már???? ;) csak neki a szerepébe írták bele, h. arrogáns legyen …

.tnm - 2012. 06. 25. 22:44

@kiskiraly @winnie

igen arról beszéltem, amit winnie itt ismét linkelt.
legit, mert a váz is és a párbeszédek is 80%-ban ugyanazok.
de két ellenszenves karaktert egybeolvasztottak, két másikat pedig (egyelőre) kihagytak. a cold open pedig teljesen cserélve lett (szerintem sokkal rosszabbra)

Runciter - 2012. 06. 25. 22:44

sorozatilag Sorkin-szűz vagyok, egyelőre megvett, 7/10.
gyors duma (túlnyomórészt azért nem csak azért, hogy okosnak tűnjön), Daniles teljesen működik a karakterében, TV-s belsősködés, jó lesz ez.

pow - 2012. 06. 25. 22:55

Isten császárság!

dpt49 - 2012. 06. 25. 22:55

Önismétlő Sorkin, önmaguk paródiájába hajló karakterek – egyelőre hatalmas csalódás, pedig mindegyik AS-sorit imádtam eddig. Nyilván kap még esélyt.

Stratocaster - 2012. 06. 25. 22:57

Nekem nagyon bejött, pozitívan csalódtam az első részben. Valahogy arra számítottam, hogy ilyen belterjes, híradós belsős dolgokkal fog foglalkozni a sorpzat, de ehelyett tényleg komoly témához nyúltak.

Talán egyetlen bajom, hogy egy pici humor azért kéne bele.

Venusz - 2012. 06. 25. 23:00

Ó, Sorkin, vétek az emberiség ellen, ha egy napot is írás nélkül töltesz.
És vétek az emberiség ellen, ha az írásaid nem jelennek meg a képernyőn.

Szerintem jó volt a pilot, és az a néhány megbicsaklás belefér, hiszen a TWW pilotja sem tartozott a sorozat legjobb részei közé. Fel kell vázolni a karaktereket, az alapszitut, és ha ez megvan, onnantól lehet építkezni. És Sorkin tud építkezni, remélem magasra és sokáig.

keats - 2012. 06. 25. 23:01

Nagyon kiváncsi leszek, hogy lesz-e második évad, ha hinni lehet a New Yorkernek a következő részekben sokat esik a színvonal.

Ja, az Eisenberg telefonhívás… szegény ember annyira össze van olvadva a fejemben Zuckerberggel, hogy az első pillanatban az futott át az agyamon mit keres a Facebook alapítója az oil rig ellenőrző bizniszben…

kiskiraly - 2012. 06. 26. 00:04

Kissé off:
HBO-s sorozathoz képest elég sok volt a product placement a pilotban.
Vagy csak én gondolom így?

human - 2012. 06. 26. 01:05

ha a drága öltönyök említésére gondolsz akkor lehet, de úgy nem annyira kiemelkedő szerintem. Sorkinnál mindig szerettek hi-class cuccokat reklámozni, mert általában gazdagok nagyobb arányban nézik, mint más sorozatokat.

payskin - 2012. 06. 26. 05:23

Nagyon mély sebeket tépett fel… Rettentő súlyos Studio 60 elvonásom lett a nézése közben, a párbeszédek alatt folyamatosan ment az rövid pörgős, S60-főcímzene a fülemben, és legszívesebben azonnal porig bombáznám az NBC-t.

Paladin - 2012. 06. 26. 09:42

“Már az a kérdés, hogy “Miért Amerika a legjobb a világon?” is annyira életszerűtlen és erőltetett, az hogy a moderátor ragaszkodott a válaszhoz még valószerűtlenebb volt.”

Ez életszerűtlen?
Akkor egyikünknek téves elképzelései vannak USA-ról.

quileutegirl - 2012. 06. 26. 11:24

aki nagyon gáz volt, az a meggie jordan nevű csaj. egy überbugyuta liba a rész végére nemtom milyen producer vagy mi lett.
és hogy jim college barátja a bp-nél, a tesója meg a másik cégnél dolgozik, na azért gyerekek…
az adás már pörgött, előtte azért sokszor elfáradt és túlságosan leült.
azért érdekes, hogy a sports night meg a studio60 buktája után még mindig nem adja fel és tovább nyomatja ezt a témát. nehéz megtalálni az egyensúlyt.
re
2amerika a legnagyszerűbb a világon”: ott ez EVIDENCIA.

quileutegirl - 2012. 06. 26. 11:25

utsó két sor helyett:
re “amerika a legnagyszerűbb a világon”: ott ez EVIDENCIA.

sorozat/gyilkos - 2012. 06. 26. 14:37

Évtizedes Sorkin rajongóként csalódás.

Mikor hagyta el a szarkasztikus pengeváltásait, az okos, derűs humort a párbeszédeiből? A helyenként sírni valóan ostoba (külön bzd meg a statjaidat, ha érdekel, megnézem az oecd.org-on)világmegváltó prédikációi ezektől voltak elviselhetők, olykor még szórakoztatóak is.

Az olajkutas sztori levezetése jó volt, Daniels, Mortimer korrekt, a többi borzalmas.

Van egy olyan félelmem, Sorkin teljesen szabad kezet kapott és most végre az összes egóját, frusztrációját rákenheti a képernyőre.

Busmen - 2012. 06. 26. 18:03

Lengabor Köszi!

Neoprimitiv - 2012. 06. 28. 11:39

Nálam nagyon vegyes. Szeretem az insider sztorikat, a tévéseket, filmeseket külön is, tehát alapból jól nyitott. Jók voltak szerintem a szereplők is, tehát ez is megvan. Nagyon jó volt, ahogy az adás során folyamatosan építették a feszültséget, első osztályú forgatókönyv írói munka.

Viszont. Idealizmusból nálam sincs hiány és azt is tudom, hogy az amerikai nézők a célközönség, de már csak a Star Spangled Banner hiányzott aláfestő zenének a két főszereplő vitatkozásakor. Egyetértek humannal, ötször annyi mondatot pocsékoltak el kinyilatkoztatásokra, mint amennyi szükséges volt.
Nagyon nem jött be elsőre az ex-gyártásvezető figurája és az egész szöszis kavarás, a srác (egyelőre) túl egyértelműen seggfej. Érezhetően nem fognak tőle gyorsan megválni, mert kell egy utálható szereplő is, de most túl klisés. És végül, sajnos a nagy háttérrománc sem jött be, sok volt. Kevesebb hisztivel és több szakmai(nak álcázott) kifogással azt hiszem jobban élveztem volna.

Ezzel együtt követni fogom, aztán majd pár rész múlva kiderül, tényleg csak egy egotrip vagy jó sorozat lesz.

JRC - 2012. 07. 03. 15:54

2. rész

Nagy csalódás, mintha csak random jeleneteket pakoltak volna egymás mellé, a korábbi Sorkin sorozatokból már unalomig ismételt panelek köré. Már az elején a plafon leszakadása nevetséges “sorkinizmus” volt. Talán még kap egy rész esélyt, de ez messze elmaradt a Studio 60 nyitánya mögött összeszedettségben. Egyelőre nem látom, mitől lehetne jobb a sorozat, vagy egyáltalán merre haladhatna tovább a történet. Ez a rész katasztrófa volt. Sajnos.

Shannen - 2012. 07. 04. 17:29

Nekem tetszett a második rész is, bár a kezdés egy fokkal ütősebb volt. A párbeszédek továbbra is kiválóak. Egyedül Maggie az, akiről nem tudom eldönteni, hogy iszonyúan idegesít, vagy csak kicsit.
Viszont továbbra is átlagon felüli az egész sorozat megvalósítása, stílusa, a színészek játéka. Minőségi, na.

És biztos írva volt már valahol,de valaki meg tudná mondani,hogy hány részes lesz az első évad?

winnie - 2012. 07. 04. 17:42

10

Shannen - 2012. 07. 04. 18:22

szuper! köszi!

Cancer - 2012. 07. 04. 20:46

Én még csak az első részen vagyok túl, de nekem tetszett. Személy szerint teljesen el tudok képzelni egy olyat, h az amerikaik meg vannak győződve róla, h USA a legnagyszerűbb. Az meg hogy erőltették, hogy válaszoljon… nem tudom… miért ne?
A stat. adatokról pedig annyit, h nekem fősulin kellett stat. adatokat megtanulni/bemagolni ZH-ra. Ráadásul a tanár nem is a legfrissebbetket adta ki, hanem még nekem kellett kikeresni KSH-ról, különben bukta a vizsga. Ennyi erővel ők is nyugodtan tudhatnak stat. adatokat fejből.

LoGi - 2012. 07. 05. 23:48

Pilot lecsekkolva, és nekem tetszett. Egyik dolog se zavart, engem, amit a többiek itt felhoztak hibaként (a statisztikák, idegesítő vagy túl valótlan karakterek, elején a valósághűtlenség, a kioktató jelleg, stb.) Jöjjön több még belőle, holnap kezdek a második résszel.
És gondolom nyilván nem véletlen tették a pilotot ilyen közel július 4-hez, igazán érdekes lehet ezt amerikai szemmel nézni, mi meg legtöbben bólogatunk, mert biztos az összes amerikai totál beképzelt az országával kapcsolatban. (Mondjuk az számomra is meglepő, csak így a netet nézve, hogy milyen hazafiasnak tűnnek ekkor az amcsik, “God bless America” ezerrel, és a többi.)
Sorkintól eddig csak a Studio 60 volt meg, rögtön a Friends dara után, ráadásul a The Good Guys is meg volt már akkor, szóval az is rettentően bejött, az volt a második insider sorozat, amit láttam (És azóta nem is láttam mást talán, szóval ez a harmadik, és az Episodes volt az első. Több is jöhetne!) De a TWW eddig is itt volt már a hosszú várólistán, így talán ez lesz a következő, ami bepróbálásra kerül majd pár hét múlva.
Legjobban persze nekem is a két főszereplő tetszett, két milyen különböző ember, és gondolom sok dolog volt és lesz még kettőjük között.

pytta - 2012. 07. 06. 11:09

Pilot jó volt, tiszta TWW nekem, csak a végéről hiányzott Bartlet elnök, hogy jól megmondja a tutifrankót :) Megértem a fikázókat is, de engem ez most erőteljesen berántott, főleg azok után a posványos sorozatok után, amiket mostanában bepróbáltam…

LoGi - 2012. 07. 06. 12:15

Remek volt a második rész is. Az egyetlen negatívum amit feltudok hozni, hogy kibaszott sok koncentráció szükséges nekem ahhoz, hogy mindent megtudjak érteni a sorozatban egy órán keresztül, ilyen gyorsaságú dumálás mellett (főleg magyar sub nélkül). De még azt se mondhatom, hogy nem töltik ki jól az egy órát, mert szerintem jól megoldották ismét. Várós a kövi rész.

Hans - 2012. 07. 07. 00:59

Még csak most jutottam el, hogy megnézzem az elsőt.
Röviden?
K***a jó volt. Tetszett! Mi az hogy? Nagyon is!
Jeff Deniels egész pozitív csalódás.
Emily Mortimer-t eddig nem ismertem, de most már igen és ennek nagyon örülök.

Matthew - 2012. 07. 09. 19:23

Az első Sorkin-sorozat, mely első évadjának utolsó részének nem “What Kind of Day Has It Been” lesz a címe.

Kovasz - 2012. 07. 12. 20:03

Huu, az intro előtt az a bizonyos monológ tökre olyan volt, mintha Bartlet mondta volna:) (kedvet is kaptam hozzá, hogy újra ledaráljam a West Winget:)). Maga a pilot pedig tetszett, bár nekem kicsit hosszzú volt ez az 1 óra 10 perc – talán ezért is volt az a “néha tényleg csak több szót használnak, de nem mondanak többet a szereplők” feelinged Human. Viszont ettől függetlenül tényleg rohadt jó volt:)

ldavid - 2012. 07. 16. 22:45

na jó, most már tényleg imádom Mortimer hagját :) ezzel az akcentussal elhallgatnám egész nap.
ez az 5. rész meg nagyon tetszett most.

@Hans hasonlóan vagyok vele én is

ldavid - 2012. 07. 16. 22:46

mármint 4. rész, sry

dave - 2012. 07. 20. 10:30

MOrtimert kivághatnék a sorozatból :)

A 2. rész volt a legfertelmesebb. De a 3 és a 4 már nagyon jó volt. Annyira,hogy várom! a köv epizódot.

arwen*** - 2012. 07. 24. 09:46

Nekem abszolút bejövős. Szeretem Sorkin idealizmusát. A legutóbbi,5. rész tele volt jó kis párbeszédekkel…no meg a vége…:-)

Shannen - 2012. 08. 03. 21:10

Most néztem meg a 4-5-6. részt és örömmel tapasztaltam, hogy a mélypontot jelentő 3.részt követően meindul felfele a sorozat. Sőt! A 6.rész talán az évad eddigi legjobbja volt. És még Maggie-t is kezdem megkedvelni, bár ezt se hittem volna.
Olivia Munn viszont nagyon unszimpatikus, bár a japánt azért elégé szépen megtanulta. :D

ungabunga - 2012. 08. 06. 16:06

Hatodik rész értékelhető volt, de azon kívül semmi.
Ez a picsogással teli hetedik meg majdnem a legalja
(a legalja a 15+ percnyi maggie vergődés a negyedik részben)

Maggie karaktere és a színész is baszottul idegesítő, simán másfél résznyi időt már elvergődött a képernyőn a hét rész alatt. Amilyen pofákat meg vág hozzá.. mehh

Kasza. Soha nem gondoltam volna, hogy Sorkin ide süllyed.

ldavid - 2012. 08. 07. 23:47

1×07 baromi jó – nem csak a poénok miatt

Shannen - 2012. 08. 09. 18:45

Egyetrtek a fentebb szólóval, tényleg nagyon jó volt a 7.rész. Jó úgy végignézni a részeket, hogy az időpontkiírásnál már tudja az ember, hogy miről is lesz szó, miközben esetleg ők még találgatnak. Meg hát szerintem a mostani témát is nagyon szépen dolgozták fel, főleg a végén a Don-os jelenet tetszett nagyon.

caeiro - 2012. 08. 17. 17:07

Most néztem a 2-3. részt, szenvedtem, helyenként megállítottam, kimentem, visszajöttem és az órámat nézegettem, mikor lesz már vége. Azt hiszem ezt a sorit csak az tudja igazán élvezni, aki otthon van az USA belpolitikai életében, mert nekem az magas, hogy Obama mitől szocialista, mit akar a Tea Party stb. Baromi sok az utalás olyan emberekre, akikről még csak nem is hallott az átlag európai… Lehet, hogy adok neki még egy esélyt 1-2 hónap múlva, de ez így sok volt. Egyszerűen annyira de annyira idealista helyenként az egész, hogy már hányni tudnék tőle: pl.: nem számít a nézettség, mert csak a minőség érdekel! ,a magánéleti szál is milyen már, azért ennél többet vártam!

winnie - 2012. 08. 17. 17:13

lehet benne valami, de emellett fura is, mert sokaktól az ellenkezőjét hallom vissza. oké, hogy az a réteg nem lesz teljesen tiszta, mi az amerikai belpolitikára utal, viszont éppen ezért az emberben nem is kelt akkora ellenérzéseket pár dolog, amire mondjuk egy amerikai, politikatudatps ember érzékenyebben reagálna. itthon más szemüvegen leresztül tudjuk élvezni a sorozatot. vagy nem élvezni. (már persze az, aki nem járatos a kinti politikában.)

Lengabor - 2012. 08. 19. 22:44

Mivel az első rész után úgy voltam, hogy bár nem tetszett annyira, tudtam, hogy nem az én sorozatom, mégis adtam neki még két rész esélyt. Most már nyugodt szívvel kaszálom. Kezdem ott, hogy nagyon hosszú egy rész, aminek nagy része olyan sok, folyamatos beszéddel van tele, aminek jelentős százalékát nem is értem, pedig nem tartom magam ostobának. Túlzottan is entellektüel a sorozat. Igaza van caeironak, ez annyira az amerikaiaknak készült, hogy nem igaz. Én a saját hazám politikai életének fröcsögéseivel teljesen tisztában vagyok, de erre jön egy teljesen elütő, más szisztéma. Ha jól tudom Sorkin demokrata, és amennyire kivettem ebből a három részből, itt főleg a republikánusokat fikázza, de még ezt sem mondanám megnyugtatóan biztosan. Ez az Obama szocialista, meg hasonló dumákat nem igazán tudom értelmezni. Mármint tudom, hogy nálunk kik mondják magukról azt, hogy szocialisták, pedig…, de itt annyira máshogy hat az egész. Ezekre nem tudnám ráhúzni, hogy ballibsi csőcselék, akiknek mindent szabad, semmi sem szent és sérthetetlen. Magyar, de megkockáztatom, hogy európai fejjel ezt nagyon nehéz értelmezni. Én pl. erről a Tea Party nevű izéről sem hallottam, amit a harmadik részben boncolgattak, innentől már az is nehezemre esik, hogy eldöntsem kikkel értek egyet, mi illik bele az én (hazai viszonyok között vett) jobboldali értékrendembe és felfogásomba. De a politikai részét hagyom.
Ami még zavar, hogy a beszédek jelentős része olyan, amit én normál, átlagos embertől az életben nem hallottam. A semmiről tudnak beszélni, úgy, hogy gyakran két gondolat nem is kapcsolódik össze. Emellett rengeteg az irritáló karakter, akiket egyszerűen nem lehet elviselni. A híradós beképzelt, a nő hisztis, a másik csaj szerencsétlenkedésétől kész vagyok, akivel “jár” elképesztően ellenszenves, a fiatal srác, aki rá van indulva sem szimpatikus túlzottan. Gyakorlatilag egy kedvelhető karakter sincs, akit meg lehetne szeretni, és aki miatt érdemes lenne néznem.
Szóval lehet, hogy valami okító, felvilágosító sorozatként akarják ezt elénk tárni, de amíg nincs egyértelműen megmagyarázva, hogy akkor most ki milyen, kikkel kellene egyetérteni, addig nekem nem mondanak ezzel semmit. Mert lehet, hogy ez lenne az ideális híradózás, de ezt csak az amerikai túlzottan intelligens emberek fogják fel elsőre. Ez az egyik véglet. A másik meg az RTL Klub féle állatkerti és baleseti híradó. De míg utóbbit mindenki be tudja fogadni, és értelmezni, addig ez már jóval nehezebb. Én szeretek gondolkodni, de amikor már az alapfogalmak sem tiszták, onnantól már elveszett a fonal.

hfeeri - 2012. 08. 23. 17:34

Teljes mértékben azonosulni tudok az előttem szóló szavaival. Én a 8. észig bírtam, de utána feladtam. Egyedüli pozitívum számomra Olivia Munn volt. A többi karakter egyáltalán nem mozgatott meg, sőt legtöbbjük baromira idegesítő.

horka - 2012. 08. 26. 19:03

Szerintem kiváló a sorozat, és a karakterek is igen jól vannak megírva.

A “hisztik” legtöbbször nem hisztik, rendes dramaturgiai szerepük van (mint ahogy a karakterek egyéb tevékenységeinek is). Persze ha nem vesszük észre, hogy mi az, akkor valóban csupán idegesítő h.p.-knak és/vagy farkaknak tűnhetnek olykor a szereplők.

Bocs, igazán senkit nem akarok megbántani, de ha az ember még csak nem is hallott a Tea Party-mozgalomról stb., akkor nagyon nem neki való ez a sorozat, mert valóban, akkor számára az egész érthetetlen/értelmezhetetlen. (Ez olyan, mintha valaki úgy kezdené tanulmányozni – és ekézni! – a Maxwell-egyenleteket, hogy életében nem hallott még a differenciálszámításról.)

Egy 0 előzetes információval rendelkező csecsemő számára is érthető plot – az nem az amerikai (bel)politikát tárgyalja.
Egy csak “szerethető” és “nem szerethető” karakterekkel operáló sorozat az vagy egy Anyátok közt színvonalú szapiopi, vagy (jobb esetben) egy Jókai-regény hetvenes évekbeli filmadaptációja – de nem a The Newsroom.

Nem minden sorozat készül a szem popcornjának.

thingol - 2018. 06. 06. 08:28

a pilot script meg van még valakinek?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz