login |

Emlékeztető: Borgiák 2. évad

2012. 06. 26. 20:01 - Írta: Bruzsy

8 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. HBO. 22.05. The Borgias – 2×01

Alig ért véget Amerikában, ma este az HBO elrajtoltatja itthon a Borgia család krónikájának új évadát – tudjátok, Jeremy Irons, etyeki stúdió, középkori maffia, kardozás, dugás orrvérzésig.

Már az első évad is sokatoknak tetszett, és az összességében pozitív hangvételű kommentek alapján a XV. századi Itáliát és a pápaság ármánykodásait bemutató sorozat második évadja sem okozott csalódást. A szinkronhanglista továbbra is impozáns, Kulka János, Hegedűs D. Géza, Szatory Dávid, Epres Attila, és akkor csak a legnagyobb neveket említettem.

8 hozzászólás Ne habozz!

jiliac - 2012. 06. 26. 20:36

A második évad eléggé brutálisra sikerült, sokkal kiforrottabb volt mint az első, látványosabb is. Csak ajánlani tudom azoknak akik nem látták még.

symor - 2012. 06. 26. 20:40

Kulkának eleinte örültem mint szinkron, de utólag azt kell mondanom nem annyira vált be.

Nagyon jó szinkronhang csak egyszerűen nem ehhez a szerephez. Nem is tudom, hogy gondolkodtak vele kapcsolatban, ha le kéne vezetnem azt gondolhatták, hogy Irons örökbecsű magyar hangja Szakácsi Sándor után pont olyan jó lesz ismét Kulka, mint a House-nál. Nem lett.

Szakácsiban épp az volt a nagyszerű (többek közt!), hogy már a hangjával is rendkívüli sokszínűségre volt képes. Kulka nem ennyire többpólusú sajnos, habár karakán Irons árnyalatait nem képes eltalálni, emiatt pedig néha túl sok a hangja a szerephez. Kulka valószínűleg szinkronszerepeit illetően John Malkovich magyar hangjaként a legjobb, ugyanúgy mint Szakácsi Irons-ként volt utolérhetetlen. Irons szinkronja viszont annyira idegen az eredeti színésztől, annyira túlhangsúlyozott, ami már inkább zavaró, mint jó.

Ezzel együtt Kulka még egész elfogadható, a Borgias szinkronja nem őmiatta hagy kétségeket maga után.

François Arnaud (Cesare) és Holliday Grainger (Lucrezia) magyar hangjai viszont már nem hogy elfogadhatók, hanem egyenesen rosszak. Szatory Dávid egyszerűen túl monoton a sokak által rajongott Cesare szinkronjaként, Földes Eszter pedig hasonlóan erőtlen, hovatovább idegesítővé teszi az egyik legrafináltabb női szereplőjét a sorozatnak.

Ezzel pedig a két legkedveltebb mellékszereplő karakterét vágja tönkre a magyar szinkron, ami miatt a Borgias legfeljebb a közepesen jó HBO szinkronok sorába tartozik.

Hiába van jelen a most is nagyszerű Epres Attila, Hegedűs D. Géza, vagy a jól teljesítő Pálmai Anna és Pápai Erika ők sem tudják kiegyensúlyozni a Borgiák rosszabb szinkronválasztásait.

Így ez a sorozat is sajnos azt a szinkronsorsot nyögi mint a Trónok harca is. Mert hiába vannak benne nagy nevek, megbízható magyar hangok, ha néhány fontosabb kulcsszereplőnél egyszerűen rosszul osztják ki a feladatokat ugyanúgy félrecsúszhat a dolog mikor olyan nemtörődöm szinkronokat kapunk, mint amiben a Viasat “piacvezető”.

Ezért sem ajánlom olyannak a Borgiákat szinkronnal, akinek kicsit igényesebb a füle. Annak viszont, aki nem látta eredeti hanggal a sorozatot ez is tökéletesen megfelelhet.

rea022 - 2012. 06. 26. 21:25

Épp tegnap fejeztem be a 2. évad daráját és hát rohadt nagy kedvencem lett! Sajnálom is, h az érettségi miatt nem mehettem el a statiszta válogatására :(

Galak - 2012. 06. 27. 00:07

A 2×04-ig láttam és eddig nagyon egysíkú, a fordulatok nem ütnek, komédiának rossz, karakterek sorsa érdektelen. És a magyar puszta, na az a legrémesebb. A szép cgi-Itália után beraknak pár fonnyadt déli növényt…illúzióromboló.

szpojleres mókus - 2012. 06. 27. 12:18

Jeremy Irons hangja helyett más hangot hallgatni bűn.

Lalolib - 2012. 06. 27. 14:43

Tegnap láttam az első részt az HBO-n és nem voltam tőle elájulva. Az első évadot kedveltem, így remélem, hogy az első rész csak felvezető volt.
A “testvérharc” elég nevetségesre sikeredett főleg annak fényében, hogy tudjuk mi fog következni.

edit - 2012. 06. 27. 19:08

Nagyon jól sikerült,mindenki nézze meg. A karakterek kiforrottabbak, mesteri szinten űzik a cselszövést. A legkiemelkedőbb szereplő a Michellettót játszó színész. Félelmetes, néha csak feltűnik a színen és az embernek feláll a hátán tőle a szőr.

VaZso - 2012. 09. 05. 02:38

Az első évad utolsó 2-3 része jó lett, és vele együtt végig jól sikerült a 2. évad is.
Ha ez így megy tovább, mármint a 3. és a 4. évad is, akkor érdemes lesz nézni!
Ajánlom mindenkinek a sorozatot, mert jó. Igaz az első évad eleje elmegy, de Jeremy Irons karaktere és zseniális alakítása kárpótol minden unalmasabb percet. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz