login |

How To Be A Gentleman: Trolling mesterfokon

2012. 06. 27. 22:54 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika,

A sitcom, ami jó is lehetett volna, aztán mindent elrontottak. Mivel vége az évadnak, jut idő pótolni a kimaradt dolgokat, így végül a borzasztó kritikákat begyűjtő Gentlemanre is szakítottam perceket. Bár nem ez volt a legcikibb 2011/12-ben, hiszen a Work It azt a díjat messze elvitte, de basszus, ez a sorozat akkora mellé, hogy az ember csak a fejét fogja közben.

Alapfelállás szerint egy újságnál az úriember rovatot vezető csávót az új menedzsment választás elé állítja: vagy olyasmiről ír, ami érdekli a két reklám közé valamit kereső szerkesztőket, vagy pedig lecserélik egy szex, nachos, nők felszedése és golf töltelékcikk gyárra. Akármi is kisülhetne ebből, csak nem így, ahogy itt csinálták.

Kezdjük ott, hogy a castingos többet nem kap munkát valószínűleg. Egy jó húzása volt, Johnny Drama szerepeltetése, ő az egyedüli, aki valamennyire illik a témához. A többiek? Olol. Kezdjük ott, hogy a gentleman annyira pofonért kiált minden feltűnésében… áh. A családját nem is akarom elemezni, talán az anyja maradhatna, ha valaki normális sitcomot akarna csinálni. Inkább még a főnökére pazarolnék pár betűt, akinek őszintén szólva van pár fasza beszólása, de olyan bénán adja elő őket, hogy az amatőr színészek felsóhajtanak, amiért nem ők kapták a melót, mert még nekik is jobban menne.

Amúgy tudjátok mivel lendítik előre a történetet? Várjatok, ez annyira életszerű lesz, hogy a Community hozzá képest a valóság: a csávó elmegy egy edzőterembe, ahol a tulaj az a srác aki cikizte és verte középiskolában, de most összebarátkoznak, mert ez a macsó segít neki férfivé válni, és rögtön be is költözik hozzá. Csak mert így kevesebb díszletet kell használni, más oka nincs ennek.

Érdekes amúgy, hogy valójában simán működhetett volna tucatsitcomként. Az alap elmegy, még némelyik poén is, szóval a világban ahol a Shit My Dad Says ment egy évadnyit ennek is lenne helye, de a sok apróságon és a borzasztó borzasztó castingon 2/10-nyire elvérzett. Az ilyenek után még a How I Met Your Mother vagy Big Bang Theory rosszabb évadjai zseniálisnak tűnhetnek, mert legalább a karakterek és a színészek rendben vannak bennük.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2012. 06. 27. 22:59

jó, hogy szólsz, megnézem már a kilencedik részt, hogy hova jutottak.

pedig ott volt Mary Lynn Rajskub és Rhys Darby is…

egyébként poén, mert cbs, szóval ilyen nézettséggel kapott kaszát (igaz a tbbt felvezetésével)

How To Be A Gentleman (CBS, 20.30) – 8,98M (18-49: 2.7, #T7)
How To Be A Gentleman (CBS, 20.30) – 7,58M (18-49: 2.5, #8)

ALDO - 2012. 06. 27. 23:08

Amikor tavaly feldobtátok az újoncok pár mondatos leírását, az első gondoltam az volt, hogy ezt mégis hogyan lehetne elhúzni több évig és, hogy tuti hamar elkaszálják. A lehangoló vélemények sem hozták meg a kedvemet, de a 9*20 perc az nem olyan sok, úgyhogy talán bepróbálom.

goodjohnwin - 2012. 06. 27. 23:44

Aldo: ezt gondoltam én is, mármint hogy nem olyan sok és ledarálom – a negyedik epizódot már görcsökben fetrengve kínlódtam végig, tovább nem bírtam…

és ha már nosztalgiázó összehasonlítás: a Shit my dad says megélte az évad végét (érdemtelenül), míg az Outsourced éppen csak eljutott odáig (kár érte, de legalább Gupta újra feltűnik a CBS-es Friend me-ben), a Four Kings meg pár epizód után le lett véve műsorról, úgy kellett innen-onnan összeszedni a legyártott epizódokat.

M. - 2012. 06. 28. 00:20

Az író-főszereplő eddigi munkái alapján jónak kellett volna lennie. Legalább az Unsuperviseddal nem lőtt mellé.

Lucky!? - 2012. 06. 28. 11:22

hát akkor velem van a probléma, de nekem a Shit my dad says tetszett és szerintem ezt is ledarálom amint lesz felirat Drama miatt

fm! - 2012. 07. 02. 21:58

Hát nem tudom, gyerekek. Nekem nagyon durván bejött, az új zélandi srác is hatalmas találat, a többi karakter is oké. Vessetek meg, de nekem pl. a new girl-nél sokkal jobban bejött ez a sitcom, persze nem egy rules of engagement. :)
De hogy a HIMYM-nél milliószor jobb, az biztos. ;)

ThomasGreg - 2013. 02. 18. 21:23

Komolyan, én kérek elnézést, de a How to be… nekem bejön. Hangosan felröhögök rajta néha.
Már nekem kellemetlen, szégyenlem is magam érte.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz