login |

Pilot-mustra: Hit & Miss – 1×01

2012. 07. 07. 00:15 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Ej, mi a kő, nem is tudom, mikor láttam-e már ilyen pilotot, vagy akár sorozatot, amiben ennyire keveset beszéltek volna. Nem semmi, egy szitkomban kétszer annyit pofáznak, mint a 45 perces Hit & Miss-ben, ami pár hete a Sky Atlantic-on nyitott, tehát Angliában. Ebből nagyjából sejthetjük is, hogy a készítők inkább a hangulatra mennek rá, ami eleve sok plusz pont, a “Chloe Sevigny a bérgyilkos” sztori meg alapból előnyből indítja a sorozatot. Más kérdés, hogy a pilot még így is messze volt a berántóstól, de a potenciál persze megvan.

HIT & MISS – 1×01 – 6/10

Korrekt volt a Hit & Miss kezdése, voltak benne remek pillanatok, de összességében hiába akartam reménytelenül beleesni, az nem sikerült. Persze ettől még nézős marad. A történet Mia-ról szól, aki elég profi bérgyilkos, s akinek az életét felborítja egy levél: meghalt egykori párja, s őt nevezi meg gyerekei gyámjaként. Ő elmegy megkukkantani a srácokat, kicsit néz egyet az életkörülményeiken, valamint azon, hogy anyu halála meglehetősen hatott rájuk, és beszáll a háztartásba.

Mindez persze csak pongyolán leírva igaz, de hátha még akadnak olyanok, akiknek nem volt meg a Hit & Miss fő csavarja. Első blikkre akár unalmas családi drámának is tűnhet a bérgyilkosra szakadó pereputty története, s bizony vannak bőven üresjáratai az első résznek, de remélhetőleg a már adásba került maradék öt epizód kicsit javított a foszladozó szerkezeten, amire nyilván a bemutatás miatt volt szükség.

Azonban a lassú tempó általában nálam nem szokott baj lenni, hiszen, mint írtam, hangulattal ellensúlyozható. A Hit & Miss-ben azonban hiába volt a sok zene, annyira nem jött át az, amit látunk, mint mondjuk a The Killing-ben. Persze itt nincs eső és folyamatosan este, s olykor voltak momentumai a résznek, de valami mindig kibillentett a megteremtett atmoszférából. Nyilván a lehangoló látvány, a kiszolgáltatottság (főleg, hogy gyerekekről van szó) minden említéskor üt, de olykor csak ürességérzet volt az eredmény.

Lehet, hogy az elsőre kissé suta színészek/karakterek is ludasak? Nem tudom, de fura módon még Chloe Sevigny sem volt mindig meggyőző. Volt, hogy remekül tette a dolgot, máskor azonban elég esetlennek és hiteltelennek tűnt. (Persze baromi nehéz a szerepe, szóval nem ostorozom, a pozitív jelek alapján nem féltem.) A Hit & Miss – 1×01 tehát a felvezetés volt, nagyjából letették az alapokat, tudjuk a karakterekről, hogy mire képesek, és azt is, hogy az írók megpróbálnak olykor sokkolni. Abban csak bízni lehet, hogy nem olcsó eszközökkel fogják tenni.

18 hozzászólás Ne habozz!

Steven Great - 2012. 07. 07. 00:42

2 részen vagyok túl és eddig abszolút bejött. A főszereplő karakterében rengeteg a potenciál. Az atmoszféra remek, és egyszerűen érdekel, hogy mit hoznak ki a történetből.

vova666 - 2012. 07. 07. 00:47

“A lajhárok éppen bealszanak” című dokumentumfilm is érdekesebb volt mit a pilot. Pedig Chloe miatt nagy reményekkel kezdtem neki. Bezzeg a Line of Duty meg a Blackout, az igen…

owlman - 2012. 07. 07. 01:11

SPOILER !!!

Ez az a sorozat amiben a főszereplő transzvesztita?

BajszosBetyár - 2012. 07. 07. 01:39

A britek minden évben bedobnak egy olyan sorozatot amit mikor megnéztél csak annyit tudsz mondani “mi a f*sz?”. A Hit & Miss is ilyen, de ez teszi olyan “mássá”, mert egy epizód alatt elborzadsz, nevetsz, izgulsz és mindezt teljesen élethű szerepjátszásban. A Hit & Miss-szel a készítők egy új utat próbálnak meg kitaposni amelyben nagy ívben sz*rnak a tabukra vagy az erkölcsre. A Hit & Miss nem egy tucatsorozat, biztosan nem lesz belőle Hit & Miss New York…Miami…Las Vegas és éppen ezért nem lesz milliós tábora, de nem is annak szánták.
Szerintem: 8,5/10

montanosz - 2012. 07. 07. 01:43

Nekem nagyon bejött (köszi a feliratot a fordítóknak).
Szerintem szándékosan ilyen hogy szó szerint semmit nem tudunk meg a karakterekről, ki-mi meg hol-honnan.
Az áldozatok is meg halnak arctalanul és névtelenül.
A környezet sivársága öszhangban van a karakterek sivárságával.Még egy lépés és fekete-fehér művészfilm lesz belőle)) Számomra minden rész gondolkodni valót hagy, nálam bármi is volt a cél,elérték.

blogen - 2012. 07. 07. 08:19

Ez nem a sorozat Bajszos. Esik szét az egész, pedig majd minden részlete nagyszerű alapanyag lenne és a kevés szöveg, sok kép külön jópont, de megint a rendezői munka trehánysága és a forgatókönyv súlyos hibái ölik meg. Egyrészt a forgatókönyv, ami szerint egy látványosan törékeny transzvesztitáról beszélünk, akik tagbaszakadt parasztokat ver meg, másrészt nem tudnak elszakadni közhelyszerű emancipációs kliséktől, harmadik pedig, hogy annyit ölnek benne, hogy a Temzén több halott kellene ússzon, mint a Gangeszon, mert a londoni al és felvilág leszámolósdijának tempója a nyolcvanas évek Bejrútjának szintjén termeli a halottakat, ez egyszerűen irreális.

Lehetett volna ez jó is. Egy évad, egy meló, hitelesen ábrázolni a kis transzvesztita kiszolgáltatottságát is fizikai kihívásai miatt és nagyobb hangsúlyt fektetni a családi dráma részére messzire elkerülve az összes lehetséges gay klisét.

winnie - 2012. 07. 07. 09:20

“Ez az a sorozat amiben a főszereplő transzvesztita?”

nem transzvesztita, transznemű. nem mindegy:)

montanosz - 2012. 07. 07. 09:28

amerikában van egy pasi aki kutyává akarta átműtetni magát, úgy tudom nem engedélyezték neki))…

morbid módon a következő gondolat foszlányom amikor rájöttem hogy transzi a főhős, az emberi százlábú c.film jutott eszembe, bár szerencsére nem láttam mert a trailer is bőven elég volt belőle, de gondolom a 15-20 évesek között tarolt

Quantumleap - 2012. 07. 07. 12:49

“Ő elmegy megkukkantani a srácokat, kicsit néz egyet az életkörülményeiken, valamint azon, hogy anyu halála meglehetősen hatott rájuk, és beszáll a háztartásba.”

Nem inkább apu halála?

winnie - 2012. 07. 07. 13:05

a barátnője, Wendy halt meg.

Quantumleap - 2012. 07. 07. 16:00

Akkor fogalmazz világosabban! Nekem a “párja” azt jelenti, hogy “szerelmi barátja”. :D

winnie - 2012. 07. 07. 16:09

az, a szerelmi barátja. közös gyerekük van. innen indul a sztori. meghal, és ír neki levelet, hogy van egy közös fiuk. plusz még 3 saját gyerek is.

Timi - 2012. 07. 07. 17:43

Nagyon szeretem Chloe Sevignyt. Meg fogom nézni ezt a sorozatot.

Junkieka - 2012. 07. 08. 00:06

What the f*ck!
Nézős.
:O

Anubis - 2012. 07. 08. 06:15

SPOILER!!!

Legalább ne mutogatnák a lógó pöcsét ennyire for fuck sake. Oké, nővé operáltatta magát, mert abban érzi helyén az életét. Én viszont nagyon nem. Nagyon erős ellentétes érzéseim vannak a főszereplővel kapcsolatban. Simán képes lennék elfogadni a tényt, ha nem dugnák a pofámba ennyire. Egyszerűen csak visszataszítónak tartom ezt az oldalát. Ezen kívül viszont egy elég fair történetet sikerült összehozni. Ugyan eddig csak az első részt láttam, de folytatni fogom és csak reménykedni tudok benne, hogy ezt az oldalt elhagyják majd.

montanosz - 2012. 07. 08. 13:15

anubis…akkor pirulni fogsz))

Dan Abnormal - 2012. 07. 11. 19:16

Anubis…transznemű az illető. Nem operáltatott semmit sehova. Vannak mellei és pénisze. Ennyi. Thaiföldön elég gyakori jelenség…

garcon - 2013. 03. 06. 21:14

Én 1 hete néztem végig, azonnal nagy kedvenc lett,már anyámmal is végignézettem :) Tudom,hogy csak 1 évadra tervezték de akkor legalább az az évad lett volna 22 részes annyira tudtam volna még nézni!! Igen Chloe játéka néha tényleg bizonytalan számomra is de azért ügyes nagyon ! Ha meg kevesebbet mutatnák a péniszét akkor a nézek meg is feledkeznének arról h ő igazából férfi (valamilyen szinten még ) De mindenkinek ajánlom !!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz