login |

White Collar: kezdett a 4. évad

2012. 07. 11. 16:44 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudom, tudom, a 3. évad végén kaszáltam a White Collar-t, mert kezdett átmenni rutinba. Nem lett rossz, de jobb sem. Bár olykor jó a változatlanság, ha az ember tudja, hogy mire számíthat egy sorozatepizód megnézésekor, de úgy éreztem, hogy nem vagyok hajlandó beleinvesztálni, s ha az írók nem akarják törni magukat, márpedig csak a tényleg remek színészek és a köztük lévő összhang miatt nem fogok maradni. Majd ha nem lesz ennyi sorozat. De persze, mivel a 3. évad zárása új helyzetet teremtett (gondolom 2 kemény részre…), ezért nem hagytam ki a 4×01-et és, aki még nem látta, az szerintem ne kövesse a példámat, várja be a dupla rész második felét.

Ugyanis a 4. évad első része számomra teljesen értékelhetetlen volt. 90 percben nyilván működni fog valamilyen szinten, de így hihetetlenül érdektelenre sikeredett. Nem írom, hogy unalmas, mert a zene is azt sugallta, hogy lazulni akartak a készítők is Neil karakterével és biztos, hogy ez a ráérős (ez a jó szó!) tempó volt, akinek bejött, de épp az hiányzott, amit fenn írok. Ha White Collar, akkor legyen valamennyire White Collar, és ne andalgó, tudjuk-hogy-nincs-jövője romantikával menjen el az idő, hanem ravaszkodjon egyet Neil.

A trükközés kábé egy ellopott pénztárcában merült ki (fene nagy trükk), de nem is ez volt a legnagyobb baj, hanem hogy a White Collar DNS-e, a Peter-Neil együttlét szinte teljes egészében hiányzott. Ez persze szükségszerű volt, de semmivel sem kompenzálták ezt a hiányt az írók, még Mozzie is kvázi légüres térben lebegett, ilyen keveset rég tett hozzá egy epizódhoz. (Oké, a futós párbeszéd jó volt, de ennyi.)

Hozott már korábban is a nálam néhanapján előforduló 1/10-es epizódot a White Collar, ez most inkább volt 2-3-as, de biztos vagyok benne, hogy a 4×02-vel egy jó átlagszínvonalra fel fog lépni. Azonban ettől még ez a 40 perc nagyon gyenge volt önmagában. És mondom, szükség ide vagy oda, csak annyi kellett volna, hogy az írók megerőltessék egy kicsit magukat. A végén a cliffhanger? Én szégyelltem magam.

Akkor Sharif Atkins (Jones) végre állandó szereplő lett, vagy már a 3. évad végére is bekerült oda?

19 hozzászólás Ne habozz!

napocskin - 2012. 07. 11. 17:25

Hát ezzel nem hoztad meg a kedvemet, hogy újra felvegyem listára, miután én is kaszáltam a harmadik (végigkínlódott) évad után. Matt Bomer olyan jó kis eyecandy lenne pedig, de akkor inkább nézegetem a képeit, az nem tart 40 percig.

Ambriel - 2012. 07. 11. 18:03

Éppen most nézem. Annyira köt le, hogy közeben internetezek. Halálunalom, úgyhogy most nagyot csalódtam. :\

qwertz - 2012. 07. 11. 18:14

Engem is annyira köt le, hogy a másik lejátszóba megy a Rém rendes család :D:D

Neoprimitiv - 2012. 07. 11. 18:43

Ennek a készítői is beleestek abba a hibába, hogy elfeledkeznek arról, a feelgood sorozatoknál kevésbé fontos az ami történik, a lényeg ahogyan történik. Ha Neal-t olyan helyzetbe hozzák, amikor szó sem lehet arról, hogy humorosan élje meg, hogy legalább egy kicsit őszintén élvezze (itt pedig a paradicsom dacára erről volt szó, kb. annyira volt lelkes, mint egy halálra készülő nagyapó), akkor eltűnik az, amiért ezt a sorozatot érdemes volt nézni. Remélem, hogy a következő részben gyorsan lezárják ezt a sztorit és visszatérnek NY-ba.

Pudli - 2012. 07. 11. 19:30

Igazából csak Neal miatt néztem végig a részt, adok neki még egy esélyt, de ha így folytatják jön a kasza.

m76 - 2012. 07. 11. 23:18

Előzetesen azt kívántam, hogy bárcsak mernének változtatni a formátumon az írók, de ez a rész megmutatta, hogy mire képesek abban az esetben ha kihúzzák a lábuk alól a talajt. Megmondom: Semmire. Sőt a semminél is kevesebbre, mert a semmi legalább nem vett volna el 40 percet az életemből úgy mint ez a rész. Persze a rész végére már egyértelművé vált, hogy legkésőbb a 2. 40 perc végére minden visszahuppan a szokásos kerékvágásba, ami ezek után nem is akkora baj. Ami baj, hogy ez más most egyértelmű, így innentől fogva a 2. rész még kevésbé lesz érdekes. Annyire elszúrták valahogy az egészet, hogy még arra se vagyok kiváncsi, hogy hogy kerülnek vissza new york-ba, és hogyan nyeri vissza hivatalosan a pozícióját neil miután ugye elszökött.

Lajoska67 - 2012. 07. 12. 00:47

Nekem meg tetszett, végre nem szokásos “rászállunk valakire, és szépen együttesen lenyomjuk” rész volt, hanem kicsit más. Jó, nem volt nagy akció sajna, de nekem így is bejött. Jó, nyilván visszatérnek sajnos New Yorkba a hagyományos témakörhöz, de jó, hogy van ilyen rész.

owlman - 2012. 07. 12. 13:40

Tényleg lehetett volna feelgoodabbb a rész, ráértek volna a később drámázni, üldözni , stb.
Viszont jó hogy kimozdultak New Yorkból.

Maradok mert:
– Pontszámot erre a részre csak a 4×02 megnézése után tudok mondani.
– Lesznek még érdekes új/visszatérő szereplők a
– Reménykedem benne, hogy New Yorkot végre nem csak díszletnek használják az írók, hanem kicsit a mélyére ásnak a városnak.
– Nincs Entourage vagy bármi hasonlóan jó helyette.

Peti - 2012. 07. 12. 13:40

A készítőktől azért megkérdezném, hogy a Zöld-foki szigeteken miért spanyolul beszéltek az emberek? Tudom, hogy nekik nagyjából ugyanaz a portugál és a spanyol, de legyünk már igényesek, ha elvileg egy “igényes” – bűnözős sorozatról van szó.

Neoprimitiv - 2012. 07. 12. 16:00

@Peti: bingo, gondolom New York-ból mindegynek tűnt. :)

@owlman: igen, a második rész javíthat a dolgon, de nem szerencsés egy évadnyitót úgy megcsinálni, hogy az emberek csak az esetleges szépítés kedvéért nézzék a folytatást.

Tőlem egyébként maradhatnak itt is, vagy jöhetnek akár a Józsefvárosba, nem ragaszkodom New York-hoz, ha a hangulat megvan. Valahogy ezen a nyáron eddig egyik “lazítós” sorozatom sem működik igazán. A Burn Notice – szerintem – nem rossz, de távol áll attól, hogy könnyed legyen, a Rizzolinak pedig az első része után elment a kedvem a folytatástól (bár lehet, hogy közben magára talált).

Annak örülök, hogy a későbbiekben visszatér Alex, vele nagyon jó párost alkottak.

Bogyó - 2012. 07. 21. 17:52

Most daráltam le az első 3 évadot, s meg kell állapítanom, h a 4. évad 1-2 része tényleg harmatgyenge… A sorozat amúgy nézős, erre a fiúra újra és újra felfigyeltem a posztok, eyecandy listák során; vhogy most vett rá a véletlen, h belevágjak. Az 1. rész után nem volt megállás :D

eperdémon - 2012. 07. 22. 10:58

hát ez a 2. rész nekem gagyibbnak tűnt mint az első, ha nem nyári sorozat lenne, tuti kaszát kapna

Genezis - 2012. 09. 12. 17:40

az egy dolog hogy sponsor meg termékelhelyezés, kell a lové, de hogy minden részben benne kell lennie autóreklámnak?
egszer nagytotálban tök feleslegesen most meg az automata parkolás mutatása, persze kinyomva a szemünket a logóval. egy autósmagazinban nem mutatnak ennyit. tök égő :)
ennyire kihalt a komment,sajna nem is csodálom

winnie - 2012. 09. 12. 18:04

ha csak egy fő szponzor van, akkor az elfér szerintem. ez a leghatékonyabb, mert nem lehet elkapcsolni, és ha csak 5 másodperc, akkor legyen – így vagyok vele.

Neoprimitiv - 2012. 09. 18. 07:43

Úgy látszik, ez most egy ilyen nyári szezon volt. Mindkét poénos, “take it easy” krimisorozatom, a Burn Notice és a White Collar is elment drámába. Nem bánom, hogy (várhatóan) nem fogják azonnal feloldani a konfliktust, elegem van az egy rész alatt megoldódó komoly dolgokból. Azt sem mondom, hogy ettől rosszabb lett a sorozat. Viszont mindkettőt azért néztem és szerettem, mert hozott egy kis jókedvet, egy órányi vigyorgó kikapcsolódást. Drámával el vagyok látva házilag is.

winnie - 2012. 09. 18. 08:16

mi történt ebben? (sőt, akár azt is megkérdezném, hogy egy 2 bekezdést nem írnál erről az évadról?:)

Neoprimitiv - 2012. 09. 18. 09:31

@winnie: szívesen, ide vagy cikknek?

winnie - 2012. 09. 18. 10:14

ahogy neked kényelmes, de posztnak gondoltam, mert én elmaradtam, így nem lenne írás, amit sajnálnék (ráadásul amit írtál, az mindenképp olyan dolog, amit meg lehetne vitatni), de tényleg csak ahogy belefér.

Neoprimitiv - 2012. 09. 18. 10:28

@winnie: Ok, csinálom, a héten nyári finálé, utána küldöm.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz