login |

Baby Daddy: A másik nézőpont?

2012. 07. 12. 15:11 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az országos sorozatok esetében én is, human is szoktunk általában pilotkritikát írni, de minden sorozatnál ilyesmire nincs lehetőség, ott inkább osztozkodunk. Legtöbbször ez nem is baj, mert egyetértünk, max más dolgokat emelünk ki, de olykor előfordul, hogy szólni kívánunk ellenvéleményünk miatt. Persze nem mindig, mert nyilván szerintem az Anger Managemet nem igazán volt 7/10, de ez szerintem senkit nem lep meg. Viszont annyira gáz sem volt, de míg az afféle “nem érdekel” 4-5/10 lett a könyvemben, addig a Baby Daddy “lehet, hogy nézem” 4-5/10.

Akkor egy szinten lenne a két sorozat? Nem tudom, ezért is mondom, hogy a számok olykor csalnak és a lényeg a szavakban van. human erős 2/10-zel engedte útjára ezt a szitkomot, mely egy küszöbén gyereket találó apáról, két lakótársáról (a NEMmeleg barát és az ostoba sportoló tesó), anyukájáról, valamint egykori, belé szerelmes osztálytársáról szól. Klisés felállás, klisés karakterek, köztük klisés viszonyok, ráadásul többkamerás, tehát élő közönség előtt felvett komédia. És mégis, valami megtetszett benne.

Igazából amikor elkezdtem számba venni a lehetőségeket, nem nagyon leltem arra, hogy mi lehet ez a valami, a human által olykor emlegetett szitkomdrogra gondoltam, amit belekevernek az olyan sorozatokba, mint mondjuk a Living with Fran vagy a What I Like About You, amiket ő nézett, de nem tudta, hogy miért. A klisés alapot már említettem, a színészek majdnem fele sajnos gyenge, a két lakótárs elég gyengeelméjű, kábé rajzfilmfigura, anyu (Melissa Peterman) persze profi, de csak egy tipikus skicc, a főhős színtelen és nem hősalkat, de talán épp ezért 2-3 rész alatt megkedvelhető.

A barátlány (a táncos, Disney-s Chelsea Kane) pedig aranyos, s ő az, akinek a jelenetei érdekesebbek, mert szinte mindenkivel más és más a viszonya, ergó szállít némi változatosságot, de épp ezért mondhatni neki még karaktere sincs, csak a többiekre reagál valamiképpen. Viszont az ő (érthetetlen?) plátói érzelmei az újdonsült apa iránt, amik még alig vannak jelen, meg a gyerekaspektus (hiába, no, még mindig fogékony vagyok erre!) ott tartanak a képernyő, izé, monitor előtt. Meg az a tény is, hogy a gyereket olykor elég konkrétan mutogatják és szerepeltetik – el nem tudom képzelni, hogy élő közönséges forgatásnál ez mennyi macera lehet.

A Baby Daddy semmi extrát nem hoz a humor terén, viszont olykor jól lecsapja a tipikus, messziről látható poénokat és ez azért több a semminél, a karakterek pedig szerethetővé teszik, bár remélhetőleg a barátokat kihúzzák az idióta státuszból és hús-vérré teszik. Szóval ilyen az a sorozat, ami a gyengébb osztályzat ellenére (4-5/10) sem kerül azonnal a kukába. Meglátjuk, hány részig bírja.

11 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2012. 07. 12. 15:54

szerintem ez a nyár legjobb új sorozata, és minden hibája ellenére – mert van neki bőven, – egy élvezhető és szerethető sorozat. A kisbaba meg tényleg nagyon aranyos.

Lucky!? - 2012. 07. 12. 15:55

nyáron két dara között jó kikapcsolódás nézni

Lucky!? - 2012. 07. 12. 16:17

bár szerintem ha ősszel indult volna, akkor is nézős lenne

Shawn - 2012. 07. 12. 20:30

én már a múltkor is írtam, de ide is beírom: hogy kozepes 5/10, de a nézheto fajta – elnézegeted…

Rózi - 2012. 07. 12. 21:57

uramisten. ezt nézni? o.O elrohad tőle az agyam… vagyis már nem , mert láttam belőle a Pilot-ot… ez olyan “minekvan” sorozat :/ az ABC Family-től, azért ennél jobbat vártam … :s bocsánat, ha csípősen fogalmaztam, de csalódott vagyok…

winnie - 2012. 07. 12. 22:03

“az ABC Family-től, azért ennél jobbat vártam … :s”

:) én nem vártam jobbat, főleg az eddigi szitkomjaik után (melissa & joey, state of georgia) – azok nagyon nem voltak az eseteim.

vagyis…, helyesbítek, mert a roommates az nagyon jó volt. emlékszik valaki? http://www.sorozatjunkie.hu/2009/05/02/pilot-mustra-roommates-1×01/

fm! - 2012. 07. 13. 19:52

Már hogyne emlékeznék, nagy kár volt elkaszálni a Roommates-t, nálam (is) simán nézős (volt)…

goodjohnwin - 2012. 07. 13. 23:57

ha nem kezdtek el itt beszélni róla, a közelébe sem megyek ennek a sorozatnak, éppen elég lesz majd ősszel a kasza előtti 3-4 epizód a Men With Kids-ből…

Szóval tényleg nagy a cukiságfaktor, a baba jelen van (hogy a francban, hiszen az egykamerás Up all nights-ban sem maradt képernyőn?) és anyuka+barátosnő és a nagydarab fiútestvér elviszik a balhét. Az még nem jött le, hogy miért meleg az alacsony aligfeka srác, de nem is baj, mert Jack McFarlandből elég évtizedenként egy is.

Mivel a húgom házasodik az ősszel, és valszeg lesz baba is előbb-utóbb, azt hiszem, jobb, ha ráhangolódok erre a témára. Ez a sorozat persze a cukormáz netovábbja ebből a szempontból, bár arra jó, hogy a remény magjait elülteti bennem, hogy lehetek még jófej nagybácsi, odafigyelek itt, meg a LifeNetworkön a Szuperdadára, és már a kezembe is lehet adni a kicsit, csak le ne hányjon, mert akkor kizárom az öröklésből.

xy - 2012. 07. 23. 17:28

imádom,:D és a főszereplő srác pedig a kedvencem *.*. Ő szerepelt a kyle xy-ban is.

kentaur1988 - 2012. 07. 26. 17:14

nekem tetszik remélem 1-2 évadot megél láttam már ennél rosszabb sorozatokat is pl nekem a raising hope nem jött be na kimondtam lehet szidni:D ennél mégis nevetek szóval lehet velem van a baj:D

yeeeyha - 2012. 08. 09. 12:35

Tetszett a pilot, jó kikapcsolódás :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz