login |

Men at Work: vége az 1. évadnak

2012. 07. 15. 23:17 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

A Men at Work a TBS május végén indult szitkomja és a nyár egyik kellemes meglepetése. Nem azért, mert annyira isteni lenne, hanem inkább, mert annyira nem vártam semmit egy kábeles, többkamerás komédiától. Az első részről human pilotkritikájának kommentjében már írtam, s a véleményem az 1×10, azaz a finálé után sem változott. A Men at Work nagyon laza, s bár nem váltja meg a világot, de nagy űrt tölt be a többkamerás szitkomok, de talán cakkpakk a szitkomok között is.

Four Kings megvolt anno? Az egyik első sorozat volt, amit vesézgettünk a Junkie-n, ezeket írtuk róla. A Men at Work-ről az a sorozat jutott eszembe, pedig kábé csak abban hasonlítanak, hogy négy haverról szólnak. (Oké, ennek a készítője az a Breckin Meyer, aki annak a főszereplőjének, Seth Green-nek országos cimborája, ld. Robot Chicken.) Ott összeköltöztek a haverok, itt együtt dolgoznak, s néha hazamegyünk némelyikkel, de a sorozat veleje egy magazin szerkesztőségében játszódik, valamint egy kávézóban. (Jé, az a Four Kings-ben is volt!)

This always happens to me. Every time I have a good idea, some other guy gets rich off it. Yeah, I’ve been there. When I was a kid, my parents took me to Disneyland. Five minutes into Pirates of the Caribbean, I thought to myself, “Hey, this ride would make a great movie.” Ten years later… Waterworld.

A Men at Work jóféle és nagyon élvezhető haverszitkom lett, a korhatár innenső oldalán. Ebben a műfajban eddig a The League-et és a Workaholics-ot szoktam emlegetni, de azok egykamerás, ráadásul jórészt imprózott komédiák, amik ugyan nagyszerűek, de abszolút korhatárosak, a drog, szexuális tartalom és a káromkodások miatt. A Men at Work nem esik át a ló túloldalára, de ettől még a haverjelleg megmarad, a srácok kellemesen szívatják egymást (nyilván nem annyira durván, mint a másik két sorozatban), mi pedig jókat mosolygunk. S olykor magunkra is ismerünk, a mi haverjaink is talán hasonlóak. Vagy nem.

A hangulata miatt valahogy nekem mindvégig mosolygós maradt a Men at Work stílusa, de mindez úgy történik, hogy az aranyos poénok közé teljesen random be-bedobnak a készítők valami zseniálisat, amin muszáj veszettül röhögni, és ez simán elviszi a hátán az olykor klisés szituációkat. Bár karakterekről meg mélységről nem nagyon lehet beszélni, a 4 főhőst sikerült jól felskiccelni, a pár megadott jellemvonás alapján a remek színészek (mind ismert sorozatos arc) játéka és a jó időzítések, poénlecsapások simán beszippantják az embert. (Az egymást nagyon érző 4 srác mellett még az egyik barátnője állandó szereplő (az egyetlen fix kapcsolat – ergó no dráma!), de csak a részek felében volt benne, s bár aranyos, nem tudom hova tenni még.)

A héten volt a 9. és 10. rész, azaz az évadzáró, ezek talán egy lehelettel gyengébb epizódok voltak a szezonátlagnál, ami simán van 6/10, de ez valahol annak is köszönhető, hogy a végére nem csak random sztorikat tartogattak, mint addig, hanem a “fő szálat” is tovább görgették.

Ja, és pacsi a vendégszereplő-választásnak – legtöbbjük karaktere megmaradt bennem: William Baldwin, Laura Prepon, Ethan Suplee, Amy Smart, J.K. Simmons, Stacy Keibler, Kevin Pollak, Josh Hopkins, Mircea Monroe, Alexandra Breckenridge.

Folytatás jövőre.

10 hozzászólás Ne habozz!

fm! - 2012. 07. 15. 23:26

Nekem is hatalmas meglepetés a sorozat, 2 rész után teljesen beszippantott. Jó poénok, jó színészek, nekem simán min. 8/10. Nekem az idei legjobb újonc sitcom.

dzsi - 2012. 07. 16. 01:48

jókat mosolygok a részeken, kár, hogy ez is csak 10 részes évad.

goodjohnwin - 2012. 07. 16. 09:18

nekem is a Four Kings jutott róla az eszembe, viszont abban a vonatkozásban, hogy az ilyen gyengécske, “12 egy tucat” szitkomokat mind nyáron kellene adni, 10 részes évadként (lásd még: I hate my teenage.., Are you there Chelsea, Men up, stb.)
Amúgy konkrétan bealudtam rajta a 4-5. epizód magasságában így ott abba is hagytam a sávszélesség pazarlását – akkor már a Four Kings sokkal jobb volt, és most megint felfedeztem belőle eddig nem látott részeket. Amúgy nekem ez a “4 különböző ürge=jóhaver” felállás soha nem volt igazán hihető, itthon még csak nem is hallottam hasonlóról az ismeretségi körömben, de lehet, hogy kint működik az ilyesmi.

goodjohnwin - 2012. 07. 16. 09:24

+1 amúgy szerintem az ilyen pasik-haverok alapfelállású sorozatokat éppen a korhatáros poénkörnyezet teszi hitelessé, hiszen már csak egy sima “elmegy mellettünk egy jó csaj” jelenetnél sejthető, hogy minek kellene elhangoznia… a visszafogott szóhasználat egyedül a TBBT esetén hihető :)

horathius - 2012. 07. 16. 10:49

szerintem egy 7es bőven mehet rá. a legtöbb szituációt már valahol biztos láttam, de olyan jól adják elő őket hogy muszáj rajta legalább mosolyogni. legnagyobb plusz talán hogy a nőket nem erőltetik bele a sztoriba, és itt nem kell fognom a fejem hogy most az mégis miért vannak ott. TBBT is ott lőtt mellé hogy behoztak állandónak még két női szereplőt.

Snooker_ - 2012. 07. 16. 13:55

Szerintem messziről üti a mai többkamerás szitkom kínálatot. A műfaj mondhatjuk, hogy haldoklik, de ők még kihozzák belőle, amit lehet. Számomra meglepetés, mert nem szeretem az ilyen szitkomokat, de ezen mégis tudok nevetni. Főleg Gibbs-en.

Ruby - 2012. 07. 16. 14:46

kellemes meglepetés, 7/10.

Zénó - 2012. 07. 16. 23:40

Kár, h senki nem csinált hozzá feliratot és az ilyen buták, akik nem tudnak angolul, mint én, a pilotnál messzebb még nem jutottak, amiben viszont a fekete csávó macsósága nagyon el volt túlozva. Szerintem.

Sammer - 2012. 07. 21. 19:07

Simán 7/10.

Legnagyobb röhögés mondjuk itt volt:
“You can’t spell funeral – without fun!”

Laci - 2012. 09. 12. 11:29

Nagyon jol sikerult, az egyik kedvencem lett! Jokat szoktam rohogni a poenokon es a 4 srac is iszonyat jol tolja. A 20 perc jokedv garantalt! :)

Sok-sok szezont meg nekik! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz