login |

Pilot: Political Animals

2012. 07. 19. 17:24 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika, minisorozat, pilot-mustra,

Bár minisorozatnak néz ki, már csak a főszereplője miatt is, de basszus, a Political Animals bárcsak kapna több ilyen 6 részes évadot, mint amilyennek a mostani kinéz. Legalábbis a pilot alapján ez merült fel bennem. Nagyon üdítő volt, és a USA csatorna kábé legjobb dobása mostanában. Most hova nevessünk a Common Law-s vagy Royal Pains-es bénázásuk miatt? Ilyesmire és a Suits-okra kéne gyúrniuk a “Psych még 10 évig!” mellett.

Persze amikor tekintetünk a minisorozatot készítő Greg Berlantira emeljük, akkor azért leesik a tantusz, hogy miért jó a végeredmény. Tudom, hogy voltak rosszabb sorozatai is, például az Eli Stone vagy a No Ordinary Family, de az Everwooddal és a Jack és Bobby-val már bizonyította, hogy képes másra. A Political Animals az utóbbiak közé áll be, írta és rendezte Berlanti, szóval teljesen kezében tartotta a gyeplőt.

A sorozat amúgy egy fehér házi családról szól. A férj elnök volt, de csalta a feleségét, aki mégis kitartott mellette, az egyik fiuk nyíltan meleg, a másik egyelőre normálisnak tűnik.. Várjunk csak, szóval inkább onnan kezdem, hogy a történetbe ott kapcsolódunk be, amikor Sigourney Weaver karaktere épp elveszti az esélyét az elnökség megszerzéséért szóló kampányában. Gyorsan támogatja is a párt másik jelöltjét, aki a segítségéért a külügyminiszteri poszttal ajándékozza meg. Itt két évet ugrunk az időben, és egy olyan konfliktussal kell megküzdenie, ami egy jó húzással hatalmas politikai előnnyé kovácsolódhat.

A sorozat tulajdonképpen a hatalomról szól, aki megtapasztalta milyen a Fehér házban lenni, az mindenképp megpróbál oda visszakerülni, akármilyen erős is az ezzel járó negatívumok hada. Legyen az a minden titkot kiteregető újságíró, vagy a nyíltan meleg elnöki sarjat szanaszétszedő vak tömeg. Az egész családot megviseli, mégis igyekeznek a politika közelében maradni. Na meg van benne némi Hillary Clinton-áthallás a megcsalással, ez természetesen tagadhatatlan.

Azt kell, hogy mondjam: öröm volt Sigourney Weavert normális főszerepben látni végre újra. Ez a tökös nő most épp nem fizikailag, de durván odacsap ahova kell, az Abduction-t és a You Again-t pedig felejtsük el. (Azért ezeket hozom fel, mert a legreklámozottabb szerepei voltak mostanában.) Még a férjét alakító Ciarán Hinds is rendben van, de utána elgurult a castingosok gyógyszere. Konkrétan vicces húzások: Adrian Pasdar, mint amerikai elnök, ez több Heroes-nézőnek lehet poénos választás, de hogy Sebastian Stan már megint egy “királyi” család meleg, problémás fiát játssza, nos a Kings után ez kac-kac.

A cím alapján a sorozat sava-borsa a Politikai Kavarás lenne, ami az Iráni Túszejtés körül alakulhat ki. Az ártatlanok védelmére tojva a többség politikai játékra használja a helyzetet, a főszereplőnő is végül, bár ő azért aggódik értük, és basszus, ez még erős szál is, simán végig ültem miatta a pilotot, és fel fogom pontozni. Fordulatos játszmázást kapunk, egy-két olcsóbb, de izgalmas húzással.

Viszont mindezek mellett a negatívumokat sem lehet azért figyelmen kívül hagyni. Egyszerűen túl sok a magánéleti baj. A meleg fiú köré felszőttet még lenyeli az ember, mert pár erősebb momentumot hoz a külügyminiszter asszony mindennapjaiba, de hogy a jófiú és problémás felesége milyen felesleges az egészbe egyelőre, az valami kimondhatatlan.

A szappanoperás húzások gyengítenek a piloton, de a pozitívumok egyelőre még simán ellensúlyozzák őket, így természetesen ott leszek a folytatásnál. Végig lekötött, pedig 70 perces első részt kaptunk, valahova 7/10 körülre lőném be.

11 hozzászólás Ne habozz!

topofthemorning - 2012. 07. 19. 17:34

Igen, legelső gondolatom az volt, hogy kevesebb szappannal jobb lenne. Viszont sok jó pillanat volt, ami kellemes egésszé állt össze.
Örülnék, ha valami jó kerekedne ebből, remélem, hogy lesz karakterépítés az eddig kimaradt szereplőknél is.

Vektor - 2012. 07. 19. 17:42

Nekem is ez volt a legnagyobb gondom a pilottal. Nem politikai dráma volt szappanoperás elemekkel, hanem egy szappanopera néhol előtérbe kerülő politikai szállal. Ha ezen változtatnak, akkor maradok. Sigourney Weaver jól kezdett, kinéz neki januárban a Golden Globe, ha nem feletkeznek meg a sorozatról.

tulipán - 2012. 07. 19. 19:48

Never call a bitch a bitch. Us bitches don’t like that. :)

sorozat/gyilkos - 2012. 07. 19. 20:00

Langyi. Közepes felütésekkel.

“Na meg van benne némi Hillary Clinton-áthallás”

Némi????? :))) A népszerű (feltehetően demo) elnök mellett az ellentmondásos first lady, aki elbukja az elnökjelölést és külügyminiszteri posztot kap?

Azon csodálkoztam, hogy Adrian Pasdart nem kenték be feketére.

sorozat/gyilkos - 2012. 07. 19. 20:08

Ez itt egész konkrétan egy olyan Hillary rajongó megfilmesített fantáziája, aki szíve szerint kirúgta volna Billt, és Ciaran Hinds leginkább azért kapta meg a szerepet, mert a legkevésbé sem hasonlít rá, az ugye már ciki lett volna.

Lajosék a másodikról - 2012. 07. 19. 22:32

Hát, itt aztán szartól a repülőig tényleg volt minden, ömlött a szappan rendesen. Gugino karaktere a legérdekesebb, arch enemyből seperc alatt puszipajtások lettek a miniszterrel, háppersze.

Weaver és Gugino persze jók, de Ciarán Hinds nekem teljes rejtély (Silvio Dante nagyon megöregedett), piszkosul nem tetszik, egyáltalán nem illik ide. Pasdarral nem tudom, mi a baj, alig szerepelt.

Persze voltak érdekes részei, Ripleyt és Guginot meg amúgy is élmény nézni. Remélhetőleg sikerül a hat részt normálisan kitölteni, a 0,5-ös rating nem túl biztató, szóval folytatás akkor sem nagyon lesz, ha eredetileg gondoltak rá.

mrdoubleb - 2012. 07. 21. 00:39

Hát Human, most én sem értek egyet veled.

Igen, Sigourney remek, hozza a formáját, de kb. ennyi az oka, hogy nem nyomtam neki egy nagy kövér kaszát a pilot után.

Jack & Bobby-val egy HTML kódban nem említeném, az pedig, ugye, alap, hogy az Elnök Emberei a mércéje minden hasonló témájú produkciónak. Talán nem kellene részletezni ahhoz képest ez mennyire gyenge, de ennél még a Gena Davis-es sori is 5x jobb volt.

A karakterek szinte mind katasztrofálisan sablonosak, érdektelenek, és ripacsok által túljátszottak egyszerre. A legrosszabb a volt elnök – nos ő már dél-amerikai szappanopera szinten nyomja. Szinte vártam néhol a konzerv aláröhögést.

Amivel viszont végképp nem tudok mit kezdeni az a Hillary “áthallás”. Mint előttem is írták: volt First Lady, akinek a férjét hivatali ideje alatt szexbotrányok kísérték, aztán elnöknek indul, elveszti az előválasztást, de elvállalja a külügyi pozit. De hát ez így egyszerűen gáz. Ez teljesen OK lenne egy Clinton életrajzi filmben, na de itt nem tudom hova tenni. Mit akartak elérni ezzel?

A pilot végig erőlködött, izzadtságszagú volt, görcsösen próbált West Wingesen nagyívű és mély lenni a politikai vonalon. Neked bejött az iráni szál, én csak ásítoztam a műbalhén, egy percig nem izgultam. Legalább annyira megerőltethették volna magukat, hogy nem egy arab diktátoros konfliktust hoznak. Annál nagyobb elcsépelt sablon nincs is. Kb. olyan érzésem volt, mintha a Barátok Közt írói próbáltak volna meg egy Elnök epizódot írni. Az említett Abduction ehhez képest Oscar díjas mestermű.

Na mindegy, ízlések és pofonok. Nálam 2/10.

UI: A Common Law viszont nagyon bejött, az egyik kedvenc nyári sorim lett, nem is értem miért cikized. Mondjuk a CL tipikusan az a sori aminél valaki vagy rákattan a karakterekre, vagy továbbkapcsol, mert különben standard “hét hullája”.

leonessa - 2012. 07. 23. 17:24

nekem egyelőre bejön, de lehet belőle még akármi.. kicsit zavar, h party animals koppintás, bár gondolom mondanom sem kell, h a brittek kicsit színvonalasabban érvényesültek a témában…

spamdog - 2012. 07. 23. 22:21
sorozat/gyilkos - 2012. 07. 24. 10:38

A közepes első részről ugrásszerű a minőség zuhanása(sic).

Az első részben jó S. Weaver kolumbiai szappanoperákat idéző jeleneteket hozott le, és még a nagy kedvenc Ciaran Hinds se tud ilyen kreténre írt karakterből szerepet építeni.

A storyline botrányos, a meleg/nemmeleg ikerpár jelenléte is érthetetlen, de még Carla Guginoval se tudnak mit kezdeni.

A már a nyitóepizódban is keményen tolt Hillary parafrázis komikussá vált, még az elhíresült “i didn’t have sex with that woman” is egy-az-egyben elhangzott. De annyi bátorsága, humorérzéke már nem volt az alkotóknak hogy rágyujtson egy szivarra.

lóbetűs CANCEL

kate_tolkien - 2012. 07. 26. 21:08

Kövezetek meg, de én imádtam a pilotot! Egy másodperc unalom nem volt benne. Adrian Pasdart sose kedveltem, valószínűleg ezután sem fogom, de a többiek nekem nagyon adták: Weavert továbbra is nagyon bírom, Hinds is remek, Gugino-ban teljes mértékben pozitívan csalódtam (eddig nem nagyon fogott meg a munkásságával), a többi mellékszereplő is jól csinálja, amit csinál. A sztoriról meg eleve nem tudok semmi rosszat mondani, a gyengém ez a ‘gazdag család-dráma-politika-botrányok-erős nők’ dolog, és a pilotban bizony kaptam mindenből… :D
Szóval engem megvettek kilóra, jöhet a többi rész, és ujjak keresztbe, h legyen 2. évad is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz