login |

Project Runway: kezdett a 10. évad

2012. 07. 26. 14:43 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

De rég írtam a Project Runway-ről, legutóbb majd egy éve – évi egy poszt belefér, úgy tűnik, hiszen útközben mindig sikerül lemaradnom és a végét már darálom. Az azóta eltelt egy évben ráadásul volt egy Project Runway All Stars is, ami új zsűrivel és műsorvezetővel készült, de ismerős arcokkal – ez milyen volt, hogy sikerült? Dettó nem láttam belőle egy percet sem, de a 10. évadot megpróbálom végre hetiben nézni. Bár ez a 60 perces epizódhossz még mindig megrémiszt, de olykor bejön, hogy látunk egyéb pillanatokat is.

Mondjuk a régi évadok rendszerét így is visszasírom, amikor a modelleknek még volt jelenléte, amikor még volt Models of The Runway, ami nagy kedvencem volt. De sebaj, ez a tizedik évad, tehát ünnepi, ennek örömére megint csak sikerült összeszedni egy nagyon színes társaságot, és a színt szó szerint kell érteni. Mármint nem bőrszínre, hanem személyiségre és ruházkodásra, ugyanis szokás szerint kicsit sem fogják vissza magukat a divattervezők. (A 10×01 után az obligát kérdésre sajnos nem tudtam választani, miszerint van-e ezúttal hetero férfi versenyző, de egy mindig szokott lenni. Cserébe most a lányoknak sem mindenki az.)

Sőt, a színesség abban is kiütközött, hogy a szokásos ázsiai és latino tervezők mellett (mondjuk eddig sosem japán volt ázsiai, és Kooan valami zseniális figura), vannak oroszok, egy brazil, Ven pedig indiainak tűnik. Mindezt azonban kissé zaklatottan tudtuk meg, ugyanis mint kiderült korábban, a nyitórész divatbemutatóját élő közönség előtt vették fel a Time Square-en, ezzel kezdődött az epizód, aztán kaptunk egy ‘1 nappal korábban’-flashbacket, ami jópofa húzás volt, kár, hogy volt, aki kábé a rész közepére szólalt meg először normálisan.

Más is változott a 10. évad alkalmából, például a kiegészítő szponzor, bár nyilván a tévézés élményére jobban hatott a zene, amit mintha lecseréltek volna, vagy legalábbis a megszokott futamokat hallottam, főleg a bemutató alatt nem. Remélem, ez nem csak a Time Square miatt volt. Ugyancsak újdonság volt, hogy a versenyzők már egy elkészült ruhával jöttek, amihez kellett készíteni még egyet.

A kezdés teljesen korrekt volt, 7/10, több karaktert is sikerült jól megismerni, vannak szokás szerint harsányak és visszafogottak is, sőt, ketten még verbálisan össze is ugrottak (ó, hogy az előző szezonos Varga Viktor-hasonmást muszáj volt visszahozni?). A vendégzsűri Lauren Graham volt, meg az 1×01 vendégzsűritagja, akinek a mondandóját elég gyakran kivágták szerencsére, de a heti győztes és a kieső személye így is egyértelműnek tűnt. Más kérdés, hogy mégsem az esett ki és nyert, akire számított az ember. Mármint inkább én, a laikus, aki nem ért semmi divathoz kapcsolódó dologhoz. És mégis nézem, mert bár nem olyan, mint az első 5 évben, de továbbra is jó és érdekes.

8 hozzászólás Ne habozz!

pod - 2012. 07. 26. 17:34

A lifetimeos váltás óta volt egyáltalán olyan évad, amit érdemes bepróbálni?

Már olyanra gondolok, amiben a ruhákat is mutatják a szponozorok és wtf drámák mellett, nem lehet kitalálni a vágásból ki fog kiesni, és a designerek neadjisten varrni is tudnak.

Engem a hatos teljesen lehúzott.

Squazee - 2012. 07. 26. 18:52

Szerintem a 8. évad nagyon jó volt, a drámától és a végeredménytől függetlenül, azt mindenképpen ajánlom. Meg a PR Canada és Australia is abszolút korrekt, bevállalható.

Az All Stars egészen korrekt volt, csupa jó figurával, de szerintem jó pár szereplő végtelenül nyomott, depressziós hangulatban volt és valahogy az egész hangulata olyan volt, mintha a szereplők unnák az egészet. Viszont senkit se utáltam, többeknek is kívántam, hogy nyerjen. Azért Heidi és Tim nekem hiányzott.

Ez a 10. évad jónak ígérkezik, s bár nem bánom, hogy az ment, aki, azért azt a másik nőt is hazaküldtem volna azért a borzadályért. Azok a veszekedő nyálgombócok egyelőre nem szimpatikusak, de majd elválik. Alig várom a következő részt.

dragon1986 - 2012. 07. 27. 00:44

én a pilot miatt elkezdtem egy korábbi évadot, a négyessel végzek nem sokára :D

Jaja elég sok a homo, itt nem zavar annyira mint a top chef just dessert-ben mondjuk talán a szakmai sztereótópia miatt nem. :)

Niki - 2012. 07. 27. 10:54

IMÁDOM!! Alig vártam, hogy elkezdődjön :D Nekem eddig minden évad nagyon tetszett :)

kardigán - 2012. 07. 27. 13:55

félig offost kérdezek itt is – melyikkel kezdjem nézni?
az első évadot anno megpróbáltam, de nem ragadtam ott, viszont szívesen adnék második esélyt

winnie - 2012. 07. 27. 13:58

ne ezzel, ha akarsz korábbiakat, mert itt a falra kitették az eddigi győztesek fotóit:)

szerintem a 2-3-4 bármelyike remek.

kardigán - 2012. 07. 27. 15:41

köszi :)

minase - 2012. 07. 27. 23:31

Jó volt az írás, köszi. Jó volt látni az Emmy jelölést. Elég pörgős lett a kezdés és a karakterek is érdekesek.

Az All Stars nem volt rossz, de a vége összecsapott lett. Ezt már írtam, de elképeszt úgy általánosságban is, hogy milyen csekély az online érdeklődés a másor iránt. Azért is mondom, mert érdekelt, hogy mit gondol a nagyvilág az All Stars nyerteséről és nem sok mindent találtam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz