login |

Pilot: Line of Duty

2012. 07. 27. 23:29 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Igazságtalan vagyok az angol sorozatokkal, hiszen mindig amikor bepróbálok egyet, akkor az új Skins, az Anglia lecsap rovatunk első darabját, vagy az új Sherlock-ot, vagy az új The Shadow Line-t, vagy az új Luthert várom…, pedig ez hibás kezdőpont. Pont az van a szigetországban is, ami Amerikában, szóval ugyanannyi lehet a közepes/kiváló sorozatok aránya mindenhol.

Hogy a Line of Duty hova esik?

Sajnos egyelőre a közepes közeli halmazt növeli. Legalábbis a pilot alapján, de látok benne potenciált.

A történet nagyjából 3 szálon folyik. Az egyiken a rendőrség korrupcióellenes osztálya eljárást indít a város legjobb felderítései statisztikákat vezető csoportja, és annak vezetője iránt. Ennyiről kicsit a The Shield ugrott be, ha neked is, akkor gyorsan rázd ki a fejedből. Bár a vezető konkrétan nem tűnik sárosnak, nem nyúl le araboktól százezreket, viszont pont most kerül bajba egy női ismerőse, így annak segít eltussolni egy ittas vezetést, amivel bűnt követ el, hogy mekkorát, az később bontakozik csak ki. A harmadik szál pedig egy nyomozás, amit az ügyosztálya vezet egy kábítószeres banda ellen. Ez három átívelő szál, egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesznek heti ügyek.

A Line of Duty-t is az sújtja ami jó pár angol sorozatot: a digitális kamerák. Valahogy nem tudnak úgy élni velük, mind tengerentúli társaik. Például a House is rögzített DSLRrel részt, de az nem volt felismerhető, itt viszont ordít. Talán a bevilágítás teszi, de valahogy olyan steril az egész, nem filmes. A helyszínek és ruhák is ezt erősítik, mindenki olyan fess… nehezen írom körbe, de még mindig a sterilséget értem alatta.

Igazából a három szál, ami át fog ívelni, az tetszik, ami dobra rajta, ha kiderülne, hogy erősebben sáros a főnök. Vannak erre utaló jelek, hiszen nem habozott megszegni a törvényt, de azért nem Vic Mackey-módra teszi. Amit még mindenképp ki akartam emelni az pont Lennie James-t, ő utána nyomoznak a belsősök. Nem csak hogy bírom a Jericho óta, de itt is könnyedén veszi a legrétegesebb szerepet azért, nem véletlenül.

Egyelőre nem tudok több pontot adni 6/10-nél, de lehet bevizsgálom merre viszik tovább. Van benne lehetőség, és azért nem vagyunk átívelő nyomozósokkal elárasztva, elég csak a ma esti The Killing-cancelre gondolnunk.

13 hozzászólás Ne habozz!

Bertollnok - 2012. 07. 27. 23:50

Épp ma ültem neki. Kapásból le is csúszott három epizód. És a pilot tetszett legkevésbé. 7/10-et adnék az eddigiekre.

Lennie James nagyot játszik, s rajta kívül is akad még néhány (el)ismert pofa a színészek közt.

Három rész után már elég szövevényes a sztori, néhol nagy fordulatokkal.

Kicsit Luther-utánérzés egyébként a sorozat. Annyi különbséggel, hogy az etalonnak számít nálam, ez meg csak szimplán kellemes kikapcsolódás. A maradék két részt mindenképpen vállalom.

És ha jól tudom, lesz második évad is. Részemről jöhet.

jim455 - 2012. 07. 28. 00:14

Na akkor Lennie James még egy ideig nem várható a Walking Dead-be, vagy ezt nem is tervezik?Pedig marha jó lenne állandó szereplőnek.

vova666 - 2012. 07. 28. 00:24

kedves human! okvetlenül nézd tovább, nagyon jó kis szövevényes történet lesz belőle, nagyon király befejezéssel. Persze, Lutherhez nem ér fel, de minőségi sorozat.

Bazsi - 2012. 07. 28. 00:26

Ez így nekem sajnos nagyon nem jött be. :(

montanosz - 2012. 07. 28. 07:12

jajaja, nézem, de fél év mulva már nem fogok rá emlékezni sem a színészekre míg az above suspicion minden jelenete a fejemben van főleg a második évadé…

Őzeletök - 2012. 07. 28. 09:43

szerintem rendben van a sorozat
ha már a lutherhez hasonlítjuk, akkor annak az első évadához nem ér fel, de a másodiknál nekem ez jobban bejön

NikoXXX - 2012. 07. 28. 16:21

A sorozat nagyon jo 9/10 nalam 4 resz utan,es mar kint van az 5ik resz is,erdemes nezni tovabb jo,a jelenlegi nyari kinalatban a top 3-ba van.
Mindenki probalja be,de a pilot gyengebb

gareth - 2012. 09. 18. 20:57

Némi késéssel most ugrottam neki, első rész ment le, teljesen rendben van, csak ajánlani tudom.

Sorozatgarázda - 2015. 06. 25. 10:48

Most volt időm megnézni, nagyon jó volt az első évad, 5 részt meg is néztem 3 nap alatt. Nagyot ütnek a részek végén a cliffhangerek, az epizódok láttán egyszerre jutott eszembe a Drót, a Luther és mondjuk a Happy Valley. Mindenki adjon egy esély, nézzétek meg egyben az eső kettő részt, megéri.

Bence - 2019. 05. 12. 16:55

Brutál ez a sorozat, hogy a fenébe mentem el eddig mellette.

winnie - 2019. 05. 12. 17:11

ugye, hogy ugye!

atalanta - 2019. 06. 22. 13:49

Most, hogy mondjátok!
Basszus!

bob - 2019. 11. 21. 02:54

Köszi, hogy a Bodyguard kapcsán megemlítettétek!
Nagyon szövevényes krimi, imádtam, kb 2 hét alatt bedaráltam az 5. évadig és nagyon örültem mikor a credit rollnál a nő bemodta, hogy berendelték a 6. évadot

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz