login |

Hallowhedon 3 – írta Gwen

2012. 07. 30. 16:39 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: találkozó

(Ha bárki jár hasonló találkozókon, esetleg szitkomepizódok vagy talkshow-k felvételén a közönség soraiban ül, azok élménybeszámolóit szívesen megosztjuk az olvasókkal. Korábbi olvasnivalók: The Big Bang Theory-forgatás, Supernatural-találkozó Barcelona-ban, Supernatural-találkozó Rómában (a tavalyi), Supernatural-találkozó Rómában (az idei).)

A londoni Hallowhedon egy olyan nemhivatalos rendezvény, mely egy csapat rajongó tisztelgése Joss Whedon, a Buffy, az Angel, a Firefly és a Dollhouse, valamint a Dr. Horrible Sing-Along-Blog, és persze a The Avengers készítője előtt – tavaly került megrendezésre 3. alkalommal. Amerikában, de más nyugati országban is, ez már egy bevált szokás, hogy rajongói hétvégéket rendeznek, ahol rengeteg esemény van, mindenféle témához, filmek, sorozatok, vegyesen, ahol az adott film/sorozat készítőivel, szereplőivel lehet találkozni, beszélgetni, fényképezkedni, akár még együtt bulizni is.

Nálunk efféle nem nagyon létezik, bár nekem is akad jó pár sorozat-rajongó ismerőseim, akik szintén szívesen mennének ilyen rendezvényekre. Jobb híján nekünk marad az, hogy talán egy közelebbi külföldi helyszínre el tudunk utazni. Én most voltam még először, de ha tehetném, évente többször is utaznék, többfelé. (Ráadásul a HalloWhedon 3-on megismertem egy magyar lányt, az egyetlen magyart, aki még ott volt – ő már úgy három éve rendszeresen jár Angliába ilyen közönségtalálkozókra, nem is egyre.)

Ahogy látom, a rendezvények forgatókönyve körülbelül hasonló lehet: péntek este van egy nagyon rövid nyitó ceremónia, ahol mindenkit üdvözölnek, a meghívott vendégek is beköszönnek, majd kis szünet, és este bulizhatunk. Hogy ez a buli ne legyen olyan snassz, kap egy keretet is: mivel Whedon köré épül a hétvége, péntekre az Angel egyik részét alapul véve Highway Robbery Ball-t tartottak, ami lényegében westernes hangulatú buli volt. Az embereket nem kellett nagyon biztatni, sokan beöltöztek, egészen jó jelmezek is voltak. Persze, semmi nem kötelező.

Szombat és vasárnap úgy volt felosztva, hogy mindenki el tudjon jutni az összes vendéghez aláírást kérni, közös fénykép készítésére, a beszélgetésekre (bárki kérdezhet bármit, érdekes történeteket hallgathatunk a forgatásokról, kedvenc sorozatainkról, satöbbi). Emellett volt Dealer’s Room, ami annyit tesz, hogy mindent meg lehet vásárolni, ami az adott sorozathoz, témához kapcsolódik, fényképeket, posztereket, kártyákat, újságokat, akciófigurákat, mindenféle ritkaságot is. Illetve, a sorban állások alatt, a szünetekben lehet hasonszőrű rajongókkal beszélgetni, barátkozni.

Szombat este, nem véletlen, hogy október végi az esemény, halloween-bulit tartottak, s mivel Angliáról volt szó, így elég komolyan vették. Sok véres embert, vámpírt, zombit láttunk, nagyon hangulatos volt az egész, örülök, hogy eljutottunk egy ilyenre is, bár mi csak szimplán “báli” ruhába öltöztünk. Vasárnap este még egy közös beszélgetést tartottak a vendégekkel, majd pedig jött záró ceremónia, és végül még egy utolsó buli, ami Shiny Shinding-party volt, kínai díszletekkel, jelmezekkel. Hosszú és mozgalmas hétvégénk volt – a tovább mögött a vendégekkel folytatom.

Az első bejelentés alapján találkozhattunk Charisma Carpenterrel (Cordelia – Buffy, Angel, most a The Lying Game-ben játszik), Amber Bensonnal (Tara – Buffy) és Adam Busch-sal (Warren – Buffy, most a Men at Work-ben szerepel). A negyedik vendég Sean Maher (Simon Tam – Firefly/Serenity) lett volna, de sajnos ő az utolsó pillanatban lemondta, mert dolgoznia kellett, de a szervező csapat mindent megtett, hogy ne kelljen lemondanunk a negyedik vendégről.

A vasárnapi vendég Phina Oruche lett (Olivia – Buffy), de aminek igazán megörültem, hogy a szombati meglepetés vendég, Anthony Head (Giles – Buffy, most Merlin és tavaly a Free Agents) volt, akitől teljesen odavoltam. A vendégek nagyon kedvesek voltak, barátságosak, bár Charisma kissé tartózkodó, Adam meg elég unott képet vágott időnként, azonban Amber és Tony teljesen közvetlenek, beszélgetősek voltak.

Részemről vittem apró ajándékokat, magyar szerzők könyveit angolul, meg kisebb Magyarországról szóló könyveket, kis ajándék-kártyákkal, amiket átadtunk az aláírások után. Nem láttam, hogy más is adott volna bármit is, de az nagyon jó érzés volt, hogy megálltak egy pillanatra, felcsillant a szemük, sokkal mélyebben mosolyogtak, illetve, emlékeztek ránk, megjegyezték a nevünk, később is megszólítottak. Amber és Adam a szombati bulira is eljöttek, táncoltak, beszélgettek, nem volt különcködés. Szombaton egy nagy óriáspókot is felállítottak, egy ‘rodeó-pókot’, ami a bizonyos bika mintájára körbe-körbe forgott, és aki ráült, megpróbált minél tovább a hátán maradni, még ezt is kipróbálták.

És még egy kis hab a tortára: hétfőn a repülőn velünk utazott Rupert Evans. Lányom nem hagyott nyugodni, így csak odamentem hozzá, rábeszéltem egy közös fotóra. Nagyon kedves volt, bár először valóban meglepettnek tűnt, de végül megbeszéltük, hogy leszállás után sort kerítünk a fotóra. Leszállás után tömeg is volt, mi sem toporogtunk az ajtóban, viszont, mikor már a bőröndöket vártuk, félrehúzott, hogy akkor talán most lehetne, és megszületett a kép. Mint kiderült, megint forgatni jött hozzánk, ráadásul nem először, hiszen a Hellboy 2 is Etyeken készült, most pedig ő is szerepel Ken Follett Az idők végezetéig című könyve alapján készülő minisorozatban, a World Without End-ben.

A HalloWhedon 4-ről minden információ (dátum, vendégek, jegyárak) ezen a honlapon található meg.

7 hozzászólás Ne habozz!

darkimmortal - 2012. 07. 30. 17:03

Köszönet az élménybeszámolóért! Jó tudni, hogy ilyen is van. Remélem egyszer én is eljutok egy ilyenre.

A. - 2012. 07. 30. 18:12

Charisma Carpenter <3

Mammut - 2012. 07. 30. 19:06

nem csak az élményért, de amiatt is külön irigyellek, hogy élőben találkoztál Charismával és Tony Headdel :)

úgy látom, idén Xander lesz, hm, el kéne nézni ide… is

Gwen - 2012. 07. 30. 20:14

Hééé, ez én vagyok! :-)))

Csak kikerült… köszönöm! :-))

Igen, nagyon nagy élmény volt, ez tény! És annyira beindultunk, hogy idénre is szervezek hasonlót, bár most nem a Hallowhedont, az már nem fér bele az idei büdzsébe…

.tnm - 2012. 07. 30. 21:53

Az Antony Head képe alatti második bekezdés elején az sztem nem “vettem” akar lenni, hanem “vittem”, ugye? (Ennek több értelmét látom. – Illetve, ha igen, akkor gratula a gesztusért!)

A beszámolót meg köszi.

Alice - 2012. 07. 31. 10:56

Gratula az íráshoz! Nagyon jók a képek is, a rodeó-pók különösen tetszik :). Rupert Evans tényleg hab lehetett a tortán, hiszen ezek szerint váratlanul került az utatokba! Ő teljesen más műfajban is nyomul, a brit minik kedvelői az Észak és Dél ill. a legújabb Emma könyvadaptációkból ismerhetik.

Amivel viszont gondom volt, hogy egy kis fejtörést okozott kihámozni, hogy melyik országban is voltatok, de sikerrel jártam :P

gromit - 2012. 08. 01. 16:39

(egyszer tök véletlenül belecsöppentem egy szitkomforgatásba, de gondolom nem pont ilyenre gondoltok :) )

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz