login |

Pilot: Sullivan and Son

2012. 08. 02. 18:34 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Néha rossz, hogy ha sitcom akkor valószínűleg nekem jut elsőre. A TBS sorozata, a Sullivan and Son tipikusan ilyen helyzet. Ennyire rosszat rég láttam. Bár lehet, hogy akad errefelé egy-két újszülött, aki szerint “szódával elmegy”, de ők csak azért mondhatnak ilyet, mert kábé az 5. sitcomjuk lehet.

A Sullivan and Son tipikusan az az eset, amikor az írók feladják. Komolyan, meg lehet nézni, ilyen az, amikor valamire magasról tojnak. Tippre a sorozat 1 oldalas leírása, amivel eladták az alapötletet, a klotyón lett megírva egy roham közben. Érezni rajta az erőlködést, “legyen már vége”.

Várjatok, hogy teljes legyen a kép, elmondom az alapfelállást: apja szülinapjára hazautazik a céges ügyvéd. A buli a család kocsmájában van, ahol az öreg bejelenti, hogy visszavonul, eladja a helyet. A fiú úgy dönt, hogy ő a sok pénz és az al-al-alelnökség egy banknál helyett inkább a maga ura lesz, na meg csapos. Mert ez az a hely, ahol el tudja képzelni, hogy idővel jól érzi magát. Nosza meg is veszi a helyet a fatertól. Mármint konkrétan, pénzért.

Még ne rohanj el, most jön az amivel feldobták az írók az egészet! Egyrészt a fater fehér, a muter koreai. Hahaa, rasszista és sztereotip viccek előre! Például rögtön a pilot van a koreaiak és az alkudozás meséje. Ezt már csak azzal lehet tetézni, hogy konkrétan van egy kőkemény rasszista, de bohókás öregúr is benne. Hú milyen vicceseket fog mondani.

És most jön az ultimate kombó: a lány. A srácnak van csaja amikor eldönti, hogy inkább hazaköltözik és a bárba öli a pénzét, de ez egy törtető bige, így villámgyorsan el is hagyja. Gond egy szál se, hiszen hősünk randira hívja a gyerekkori barátai nyomására a velük felnőtt szexi lányt (értsd: még aznap este, amikor szakított a ki tudja mióta barátnőjével!). A csavar gondolom meg fog lepni: a lánynak van pasija.

Innen még tényleg lehetne akár közepes is, de a végső döfést a színészek teszik meg. Már ha lehet annak hívni például a főszereplőt, aki ebből semmit nem mutat, vagy az anyját, aki szintén nem, vagy… Legyen már vége! 2/10, mert egyszer szinte már elmosolyodtam rajta.

9 hozzászólás Ne habozz!

Rozália - 2012. 08. 02. 18:50

:S

Parker71 - 2012. 08. 02. 18:53

Na ez olyan jól hangzik, hogy biztosan nem próbálom be :D

Gigi - 2012. 08. 02. 19:04

Á, kösz a spoilert :D
Erről már az írás alapján lerí, hogy szörnyű

winnie - 2012. 08. 02. 19:46

tényleg nagyon rossz volt, de basszus, hogy nézettebb, mint a men at work, megesküdtem volna, hogy zuhanni fog a nézettség. lehet, hogy zseniális lett a 2. rész?

annyi pozitívum, hogy koreai-amerikai szitkom még nem nagyon volt eddig.

Betyár - 2012. 08. 03. 02:39

Csak nekem tűnik úgy minthogyha egy kicsit hajazna az “Ed” c. sorozatra? Legalábbis így történet alapján…
Mellesleg nem értem miért ölnek pénzt egy ilyen sz*rba, ennél még én is jobbat csinálnék!

impish - 2012. 08. 03. 07:40

Erre szokták mondani, hogy ez már annyira sz@r, hogy jó:DD
De most komolyan a sitcom lehet, hogy szar, de a kritikán én nagyon jót röhögtem:DDDD

winnie - 2012. 08. 03. 08:16

“Mellesleg nem értem miért ölnek pénzt egy ilyen sz*rba, ennél még én is jobbat csinálnék!”

nézett, sikeres eddig, mit nem lehet ezen érteni?:)

Thomas - 2012. 08. 04. 10:39

Ahaa, ha ennyire nem jött be nektek, akkor érdemes lenne tennem vele egy próbát (lásd Are You There, Chelsea? és I Hate My Teenage Daughter:) Bár az a különbség, hogy azok a nézőket sem érdekelték:)

MrT - 2012. 08. 04. 20:52

Gondolkoztam a sori feliratán, de olyan rossz a szereplőválogatás, hogy nincs meg a kémia a szereplők között. Mindenki előadja magát (kissé vagy nagyon túljátszva), van 1-2 jó poén is, de végül nem áll össze. Az amcsik persze benyelik, ahogy a hambit is :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz