login |

Hírpéntek

2012. 08. 03. 10:20 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: hírek

 • Finálé: Brand X with Russel Brand S1 (nyár)
 • Magyar premier: 09.26 16.00 Cartoon Network Ben 10 Omniverzum (4. évad) + 09.29-én 17.40-kor folytatódik a Villámmacskák (Thundercats)
 • A How I Met Your Mother készítői megígérték, hogy miután az előző évadban kiderült, hogy ki házasodik össze kivel a szereplők közül, a 8. szezonban mindenképp el fognak jutni az eljegyzésig.
 • A Starz, a Spartacus premierje után érkező elnöke, Chris Albrecht szerint a sorozat azért ér véget, mert a 2. évadban eltűnt az első szezon jó kis upstairs-downstairs felépítése (azaz urak és rabszolgák együttélése). Az S2-ben két külön történet volt a rabszolgáké és a városban élő gazdagoké, s “nem így szokás sorozatot csinálni”. Nem akarták folytatni az “újabb vita”, vagy “újabb rosszfiú” jön felállást, és inkább megkérték a készítőket, hogy induljanak el a történelmi úton és fejezzék be a sztorit.
 • A többi tervezett Starz-sorozatról: 1.) Da Vinci’s Demons – forog, tavasszal érkezik, 2.) Black Sails – Dél Afrikában készítik elő, díszleteket emelnek és 1 vagy 2 hajót is fognak építeni – 2014. elején indulhat, 3.) Marco Polo – még mindig csak az előkészítés folyik, ahogy várható volt, nem egyszerű Kínában forgatni, 4.) Noir – a csatorna bízik a sorozatban, de már a harmadik írócsapatot (Cyrus Voris és Ethan Reiff) alkalmazzák – előbb a készítő, Steven Lightfoot, majd Sean Jablonski “vérzett el, 5.) Torchwood – egyelőre nincs tervbe véve folytatás.
 • Egy érdekes cikk a Falling Skies vizuális effektjeiről, s arról, hogy az egyes lényeket (igen, vannak újak!) hogyan alkották meg.
 • Nemsokára véget ér az iCarly, de a Nickelodeon a rajongók felvidítására berendelte 2 spinoff pilotját, a Sam & Cat-et és a Gibby-t. Az író marad Dan Schneider, az főszereplők Jeanette McCurdy (Sam) és a Victorious-ból Ariana Grande (Cat), míg a másodiknak Noah Munck (Gibby). Előbbiben Sam és Cat összeköltözne és bébiszitterkedni kezdene, utóbbiban Gibby középiskolások mentorává válna.
 • Az amerikai filmakadémia leköszönő elnöke még gyorsan megpróbálta megszerezni Jimmy Fallon-t (és Lorne Michaels-t is) Oscar-műsorvezetőnek, de nem sikerült megkötni gyorsan a szerződést. Persze az ABC-n múlott többek között.
 • Vendégszerep: Caroline Lagerfelt – Castle, Lindsey McKeon – 90210 (több rész), Jay Hernandez – Last Resort (8 rész), Robert Wagner, Daniel Luis Rivas – NCIS, Roger Bart, Anna Chlumsky, Raul Esparza – Law & Order: SVU, Brit Morgan – Two and a Half Men, Peter Horton – CSI: NY, Alexa Chung – Gossip Girl, Aaron Abrams – Hannibal (visszatérő),
 • Interjú: Jonathan Jackson (Nashville), Sarah Rafferty (Donna – Suits), Gina Torres (Jessica – Suits), Benedict Cumberbatch (Christopher – Parade’s End),
 • A Comedy Central Roseanne Barr-roastján még alázni fog: Ellen Barkin, Wayne Brady és Gilbert Gottfried. A közönség soraiban ott lesz Sarah Chalke, Michael Fishman és Alicia Goranson – a Roseanne-ből.
 • A magyar Chello Zone csatornákból CBS csatornák lesznek egy együttműködésnek köszönhetően. Például a Zone Reality CBS Reality-ként folytatja, de lesz CBS Drama és CBS Action is, kérdés, hogy ez változtat-e valamit a műsorszerkezetükön. Esetleg pár nagyobb tévén sansztalanul sorára váró sorozatot elhozhatnak, mint a Universal Channel is teszi.
 • A Through The Wormhole 2013. nyarán folytatódik a 4. évadjával, a narrátor továbbra is Morgan Freeman lesz. (Olykor az az érzésem, hogy el kéne kezdenünk írni ezekről az ismeretterjesztő cuccokról is – valaki nem nézi, aki bevállalná?)
 • A Curiosity októberben folytatódik a Discovery-n, témák: repülőgép-katasztrófák, Yellowstone, Stonehenge, múmia és és Bermuda-háromszög. Az Overhaulin’ új évad pedig 10.02-én jön Chip Foose műsorvezetésével.
 • Az Investigation Discovery új sorozatának, az I Survived Evil-nek Charisma Carpenter lesz a narrátora.
 • A TLC Breaking Amish címmel 09.09-én indít sorozatot amish-ek városi tapasztalatairól.
 • Tegnap (“ma”) Dax Shepard volt a Chelsea Lately vendég-műsorvezetője.
 • 09.03-án a VH1 leadja Chad ‘Ochocinco’ Johnson és Evelyn Lozada esküvőjét, Ev & Ocho címmel.
 • Az OWN Life With La Toya címmel La Toya Jackson-nak adott egy dokureality-t.

29 hozzászólás Ne habozz!

A. - 2012. 08. 03. 10:23

“a 2. évadban eltűnt az első szezon jó kis upstairs-downstairs felépítése (azaz urak és rabszolgák együttélése)”

Nem tudom, h tényleg ez volt-e az oka, de ez így kimondva tényleg pontosan megfogalmazta bennem azt a hiányosságot, amit az első évadhoz képest éreztem. Teljesen jogos.

Lengabor - 2012. 08. 03. 10:28

Ezzel a CBS-es dologgal kicsit elkéstek, nem? Hisz a CBS-es műsorok nagy részének joga szét van szórva különböző csatornák között. Persze ismétléseket biztos adhatnak, meg olyan dolgokat, amit más nem vett meg.

Banános csokinyúl - 2012. 08. 03. 10:33

Na, akkor a HIMYM 8. évadában se tudjuk meg kicsoda anyu ha csak az eljegyzésig jutnak el csak. Kivéve ha Ted hazudott róla, hogy majd eme két szereplő esküvőjén ismeri meg.

elliot - 2012. 08. 03. 10:43

Az eljegyzésig??? Hát botrány. Én azt hittem, hogy most már végre elvágjuk a nyújtott tésztát, de nem. Nagyon megértem Jason Segelt, hogy elege van, hogy egy jellemtelen embert játszik 9 vagy több évadon át, egy sorozatban, ami ennyire nem halad, nem tart semerre.

Arsenal93 - 2012. 08. 03. 10:54

Elkezdem olvasni a HIMYM-es hírt ez az megismerjük az anyát… Ja nem őt csak az esküvőn :D

Desmond Wallace - 2012. 08. 03. 10:54

Starz: A Harem-ről továbbra is hallgatnak. Ebből se lesz semmi a közeljövőben.:(

LoGi - 2012. 08. 03. 10:55

Én szoktam nézegetni a Through The Wormhole-t, de nem hiszem, hogy tudnék róla rendeset írni róla.
Alapkoncepciója minden résznek, hogy feltesznek egy nagy kérdést, amely köré épül az egész epizód. (Mi találtuk ki Istent? A halott feltámasztható? Van élet halál után? Létezik a hatodik érzék? Élhetünk örökké? stb.) Elején Freeman filozofál, majd elmesél egy (gondolom kreált) saját gyerek sztorit, ami kicsit odaillik, majd 35 percen keresztül jönnek a világ különböző tájáról a tudósok, akik a témához kapcsolható kutatásaikról, kidolgozás alatt lévő elméleteikről beszélnek. Mindezt remek illusztrációk kísérik, és nagyon egyszerűen elmagyarázzák. Érdekes dolgok szoktak általában lenni (csak sciense, itt nincs fiction mint John Noble sorozatában (bár lehet azt a sorozatot hamar elítéltem, de eléggé elborultnak tűnt)), a végén pedig még 2-3 perc Freeman filozofálás újra, és persze a kérdésre nem kapunk választ. Akit érdekel a fizika, annak ajánlom, bár én nem nézem heti szinten, mert ha nem vagyok ráhangolódva, akkor bizony nehezen tudok csak oda figyelni, ágyból nézve akár el is alszok rajta este :D

LoGi - 2012. 08. 03. 10:57

hogy sikerült így elkúrnom az első mondatot? :D

LoGi - 2012. 08. 03. 11:00

Még annyit, hogy most olyan kérdéseket hoztam példának, amely mind kicsit elvontnak tűnik, de sok csillagászati téma is van. (Fekete lyukakról rész, időutazás elméletéről, mi lehetett a Big Bang előtt, na meg atomfizikai témák.)

Arsenal93 - 2012. 08. 03. 11:07

Nem is rossz ajánlónak LoGi meg is jött a kedvem hogy belenézzek.

Gigi - 2012. 08. 03. 11:21

Jaj, ne már, 2 éve várok arra a nyűves esküvőre, essenek már túl rajta :D
Én még mindig ahhoz tartom magam, hogy esküvő/anya a fináléban, és egy teljes évad vele. Segel (és felteszem, ezek után Hannigan) nélkül aztán tényleg marha unalmas lesz a 9., ha megkapják…

MrZombieEater - 2012. 08. 03. 11:36

A Wormhole-t mindig nézem, de ez a John Noble sorozat most eléggé felkeltette az érdeklődésem. Dark Matters: Twisted But True. Ha jól vettem ki a leírásból, akkor a történelem legbizarrabb tudományos kísérleteiről szól. Remekül hangzik. Illik John Noble-höz. :D

AJ - 2012. 08. 03. 11:42

Ha jól láttam, a Doctor Who Facebook-on megosztott egy fotót, amelyről kiderül, hogy lesz egy karácsonyi különkiadás by Steven Moffat.

Flanker - 2012. 08. 03. 11:50

Csúnya önreklám, de én ezt írtam nemrég a Wormhole-ról:
http://emtv.blog.hu/2012/07/06/a_fereglyukon_at
Jó tanács: ne este, és ne fáradtan nézzük..:D

ueszti - 2012. 08. 03. 11:58

Egyetértek a többiekkel, hogy már nagyon fárasztó ez az esküvő téma húzása a HIMYM-ben. Amúgy annyira nem húzhatják a dolgot, mivel az utolsó évadban volt egy olyan rész, hogy három év múlva mikor újra nézik a filmet (ami hagyomány náluk), akkor Ted már a lányával ül le a tv elé. Szóval ha számolgatunk és a következő évad 9-10 hónapot ölel át, akkor most már muszáj lesz megismernie az feleségét az évad végén. Gondolom nem az első randin ejti teherbe a csajt…. Vagy pedig tojnak erre az írók és reménykednek hogy a rajongók nem tudnak számolni…

winnie - 2012. 08. 03. 12:09

nem kell számolni. lehet, hogy csak 4 hónap az évad és máris nincs gond. vagy 2 hónap.

nem mellesleg végre azzal, hogy nincs házasság, tudnak mesélni végre robin régóta tervezett kapcsolatáról, azt érdekes lesz feltérképezni, főleg annak fényében látni, hogy tudja az ember, hogy nem fog jól végződni és ezzel remekül lehet játszani, csavargatni, plusz összehozni egy keserédes sztorit.

Gigi - 2012. 08. 03. 12:18

Lehet, de nem hinném, hogy a “winnie-elmélet” szerint mennének, sokkal egyszerűbb lenne, ha már ebben a szezonban lerendeznék az esküvőt, nagy WTF nem lenne abból, hogy eljegyzik egymást, tekintve, hogy a világ leghosszabb esküvője zajlik a HIMYM-ben, belegondolva immár harmadik éve ülnek ott, és merengnek a múlton… Esetleg az lehet, hogy a 9. évad minden részében az esküvőn vannak, és úgy emlékeznek vissza egyenként a sztorikra, ami kissé erőltetett lenne.
Én arra szavazok, hogy csapassák, essenek túl rajta, mert már így is tele van a hócipőm a sok elmélettel, miszerint “úgyse házasodnak össze”, vagy elválnak, jobb úgy, ha minél hamarabb elrendezik a dolgot.
Ja, és SPOILER: elvileg a 8. évad rögtön a szertartással kezdődik majd, és onnan ugranak vissza.

dzsiaj - 2012. 08. 03. 12:31

AJ: minden évben van christmas special :O

Titt - 2012. 08. 03. 12:33

Az esküvőt én a 8. évad évadzárójának vártam.
Volt is régen egy ilyesmi, hogy Robin utolsó cigijét 2013 májusában szívta el és gondoltam, hogy ez az lesz.

winnie - 2012. 08. 03. 12:45

gigi: én sem hiszem, csak nem érdemes ilyesmire alapozni, hiszen téves a beidegződés és csalódást érheti az embert. jobb mindenre felkésztülni.

Zirowe - 2012. 08. 03. 13:24

Torchwooddal kapcsolatban nincs hír a BBC felől?

Nagyon örülnék, ha a starz dobná a fenébe, és csak a BBC égisze alatt folytatódna, mint a régi szép időkben..

Gurumon - 2012. 08. 03. 13:57

Igen, a karácsonyi részig tervezik Amy-t (és nyilván Rory-t is) a sorozatban tartani, utána lesz a még Amytől is fiatalabb kísérője a Dokinak.

Sil - 2012. 08. 03. 18:34

Az az interjú Benedicttel a Parade’s End sajtóanyagának része, van több is (pl Sir Tom Stoppard és Rebecca Hall). Pár napja már linkeltem, itt vannak jobboldalt:
http://www.bbc.co.uk/mediacentre/mediapacks/paradesend/

Bea - 2012. 08. 03. 20:17

HIMYM-ben soha a manóban nem lesz esküvő, én ezt komolyan mondom…lehet, hogy addig – addig húzzák, míg a végén Marshall-ék fia is előbb megnősül,mint Ted…

elliot - 2012. 08. 03. 22:48

volt már, hogy: http://pestiest.hu/cikk/99685/megszunik_a_marslakok ? Ha igen, bocsi. “A fentiekre tekintettel az MTVA kezdeményezésére a felek a mai napon a szerződést közös megegyezéssel megszüntették” – olvasható az MTVA és a Marslakók Produkciós Kft. közös közleményében.”

Gigi - 2012. 08. 04. 11:38

winnie: Én mindenre felkészülök, ha a fináléban kiderül, hogy Ted csak a diliházban az ápolókat képzelte a gyerekeinek, és nekik meséli a kitalált történetet, hát tessék, felkészültem rá. Őszintén szólva nem is tudom, milyen fordulat okozna csalódást nekem, legfeljebb egy öt percig utána pipa lennék (írnék egy jóó hosszú kommentet a kibeszélőbe), de az is csak valami olyan súlyú fordulat után, hogy mit tudom én, tényleg két esküvő volt, és nem is azok házasodnak, akiket mondtak, pedig nekik szurkolok, de ilyeneket biztos nem lőnek el a 8.1.-ben, és átgondoltan sokkal jobbnak tűnik az, amit a 8. évadra mondanak, mint az, ha elrontanák egy ilyen csavarral… Bár nem tudom, mire érthetted pontosan. (ja, így zárójelesen megjegyzem, bocsánat, ha valakit esetleg zavar, hogy folyton tegezek mindenkit, annak ellenére, hogy az egyik legfiatalabb vagyok itt, csak furcsa lenne magázni)

Zita - 2012. 08. 04. 17:24

Ezt nem tudtam hova írni, ezért írom ide. Volt már arról valami összefoglaló, hogy ki milyen oldalon tartja rendben a sorozatait? Mármint on-my.tv, http://www.tv-links.eu, ilyenek.

winnie - 2012. 08. 04. 19:55
kiskiraly - 2012. 08. 04. 22:51

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz