login |

Vexed: kezdett a 2. évad

2012. 08. 06. 16:14 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Igeen! Visszatért a Vexed. Az első évad kötelező mindenkinek, aki szereti a stílust, de a 2×01 alapján az új Vexed-re nem mondanám, hogy kötelező. Mert a női főszereplő leváltásával más lett. Ugyanúgy szerethetően idióta krimi, de szokni kell az új alapfelállást. Miranda Raison-on és a karakterén szerintem nem múlik semmi, jól mutatkozik be, így a remélhetőleg ideiglenes színvonal-csökkenés valószínűleg a történeten, vagy a két fő karakter közti kapcsolat kiforratlanságán múlik.

Egyáltalán nem volt rossz a Vexed – 2×01, sőt, remek pillanatok is voltak benne, kap is egy 6/10-et, azonban valami még mintha hiányozna, úgy tűnik, hogy érni kell hagyni ezt az új szituációt, majd 3-4 rész múlva visszatérünk arra, hogyan változott az összkép. Mindez persze azzal is jár, hogy most biztosan nem fogok lelkendezni, hogy mennyire kötelező a sorozat, viszont a rugalmas, szereplőváltást elviselő rajongók biztosan fognak bőven találni benne olyan momentumokat, melyek felidézik bennük az első szezont. (Ami nem lesz egyszerű, mert mégiscsak majdnem két évvel ezelőtt volt.)

Szóval kíváncsian várom, hogy a két nyomozó közti egyelőre felületes, de érdekesnek ígérkező viszony milyen irányba fog változni, de egyáltalán nem biztos, hogy két jópofa karakter jó párost fog alakítani – nem lesz egyszerű az 1. évados, Lucy Punch-oshoz hasonló dinamikát megteremteni. Persze a Vexed még így is igencsak hiánypótló sorozat, ritka az ilyen.

27 hozzászólás Ne habozz!

tiktak - 2012. 08. 06. 16:29

Mindjárt elsírom magam örömömben.

luthor - 2012. 08. 06. 16:53

Igen, igen és igen!

Klunks - 2012. 08. 06. 17:32

Sajnos nagyon gyenge kezdés volt az első évadhoz képest. Az új csaj meg egyszerűen nem tetszik; hiányzik Lucy Punch.

danger - 2012. 08. 06. 17:58

Egyszeruen semmi vicces nem volt ebben a reszben, nem a szereplokon mult.

cyborgwings - 2012. 08. 06. 18:07

határozottan lelombozó lett a szezonnyitó. az első évadot többször végigröhögtem, ezen meg egyszer sikerült fölnevetnem, azt is valahol a 44. perc környékén, ha jól emlékszem. ez most határozottan nem az a vexed volt, amit annyira megszerettünk annak idején. azért igyekszem nem temetni, elvégre a következő részekben még bármi is történhet, de ez nekem most nagyon nem tetszett. ha önmagában nézem is, csak 5/10, az előző évadhoz viszonyítva meg 3,5/10 legföljebb.

m76 - 2012. 08. 06. 19:15

Én már a beharangozó postnál leírtam a véleményem, de akkor álljon itt is:

Sajnos sajnossal kell kezdenem a véleményezését, mivel nem volt az igazi ez a rész. A teljes 1 óra alatt alig volt néhány valóban vicces jelenet és/vagy beszólás. Ha kivágnék az első évadból tetszőleges helyről egy 10 perces darabot azon garantáltan többet lehet nevetni és mosolyogni. Valahogy az ötlettelenséget éreztem az egészen. Ugyanazt akarják újra eladni mint az első évaddal, nem értem miért. Persze nem mondanám, hogy rossz, egyszerűen csak nem annyira jó mint amire számítottam, ill. amilyen jó volt az első évad. És még csak nem is Lucy Punch hiánya miatt, mert az új csaj az első 10 perctől eltekintve egyáltalán nem volt rossz, és a promóképekhez képest sokkal kellemesebben néz ki a sorozatban.

A kevsebb poén ellenére viszonylag hamar ellilant az 1 óra, tehát unalmasnak semmiképpen nem nevezném, egyszerűen csak sokkal kevésbé vicces. Egy erős 6/10, remélem innen csak felfelé ível az évad.

vova666 - 2012. 08. 06. 20:26

Hát, nagyon nem ugyanaz Lucy Punch nélkül…

maersk - 2012. 08. 06. 20:37

Szerintem egész jó volt, nem volt annyira vicces mint az első szezon de így is simán nézős. Az új csaj se volt rossz így elsőre és szerintem csak jobb lesz. Nálam 7/10

Ruby - 2012. 08. 07. 13:06

de miért kellett lecserélni a főcímzenét? úúúúúgy szerettem :(

ditta - 2012. 08. 07. 15:37

Imádom! Nagy öröm, hogy folytatják!
Nem vártam, hogy ugyanolyan legyen, mint az előző évad, a kihagyás miatt. De sikerült nekik, 7/10 nálam is mindenképp. Nem tudom, de nekem nem hiányzott Lucy Punch. Jó lesz ez, nagyon!

JRC - 2012. 08. 07. 20:03

Nem sikerült végignéznem. Sajnos. Az új 007-es filmeket idéző főcím komoly csalódás. Semmi hangulata nem volt, ami tökéletesen illet a sorozatra is. Semmi tempó, ütem. Nem volt honnan leülnie az egésznek, de ennél jobban nem tudom megfogalmazni, hogy mi hiányzott belőle. Az első évad, meg pörgött végig, mint a főcíme – üresjárat nélkül.

winnie - 2012. 08. 07. 20:22

a főcím nálam is nullás sajnos

yeeeyha - 2012. 08. 08. 15:22

Egy egészen korrekt 2×01-et kaptunk, én bizakodó vagyok, a folytatást illetően. Lucy Punch miatt nem kesergek, mert bár szerettem, a váltó színésznő is bejött. Az első 10 percben rezgett ugyan a léc, de aztán szépen magára talált a karakter.
Toby Stephens még mindig istenkirály (már most érzem, hogy bajban leszek az eyecandy szavazáson, mert ő számomra egy újabb jelölt), úgy is tudtam, hogy nem veszi meg az a kocsit XD
Ami kifejezetten jól esett ez alatt az 57 perc alatt, az a zene: jó számokat sikerült összeválogatni. Semmi nagy kunszt, egyszerűen csak pluszt tettek hozzá a jelenetekhez.
A főcímért viszont nagyon kesergek, abszolút átkattintom majd az egész évad alatt.

MikkaMakka - 2012. 08. 09. 22:52

annyira azért nem volt vészes, jöhet a többi rész is

montanosz - 2012. 08. 11. 20:02

kicsit uncsi volt ja, de jöhet a többi rész

Eddy21 - 2012. 08. 11. 21:44

Nagyon gyenge volt. Gyakorlatilag meg sem közelíti az első évadot, még nyomokban sem. A képi világa jellegtelen, és nagyon hiányoznak a sorozat alapját jelentő párbeszédek, szúrkálódások. Tony karaktere teljesen sótlan lett. De leginkább az első évadot végigkísérő alapzene hiányzik és persze Lucy.

cyborgwings - 2012. 08. 11. 23:57

a második rész határozott javulást mutatott, egészen jól szórakoztunk rajta, bár ez még mindig nem a lábkalimpálós, első évados színvonal. az akkori hangulat viszont kifejezetten visszatérni látszik, éppen a fent említett párbeszédekkel és szurkálódásokkal.

azt elfelejtettem múltkor írni, hogy a főcím nagyon béna lett szerintem is az előzőhöz képest. a zenék amúgy elég jók, viszont sokszor inkább csak elterelik a figyelmet a jelenetről, néha túl hangos, meg az évadnyitónál határozottan olyan érzésem volt, mintha csak ezekkel akarnák eladni az amúgy lapos epizódot.

mindenesetre ezek után jóval bizakodóbb vagyok a következő részekre nézvést. 7/10 szerintem megvolt most.

Gedeon74 - 2012. 08. 14. 19:08

Még csak az első részen vagyok túl, de csatlakoznom kell a fanyalgókhoz. Pedig ha az előző évad nélkül álltam volna neki, akkor azt mondanám, hogy simán nézhető, tipikus BBC-s, vidám hangulatú jó kis sorozatnak nézhetünk elébe. Egyébként is szeretem az átlagos (nem színvonalban értendő) angol sorozatokat és ez sem lenne rosszabb, mint sok másik. Na, de az első évad után azért van hiányérzet rendesen. Nem akarnám az érkező színésznőre kenni, mert alapvetően nem a játékával van baj. Nyilván az írók nem teljesen azt a stílust szánták Georgina-nak, mint anno Katie-nek, de maga Katei figurája és az azt megtestesítő Lucy Punch játéka sokkal jobb és murisabb volt, már jelenlétében, grimaszaiban is hordozta a nevetés lehetőségét. Az az évődés és zrikálás, ami működött Jack és Katie között már az első részben, az itt egyelőre nagyon nem. És nem is látom, hogy olyan szinten ez működhetne majd, itt szerintem nem lesz “ba-bing, ba-bong”. Mindezzel együtt tényleg laposabb lett a történet is, és igen, legalább a zenét megtarthatták volna a főcímből. Ettől függetlenül tőlem azért kap még esélyt.

korum - 2012. 08. 20. 09:43

Két rész után: teljesen rendben van a második évad, nem kell itt fanyalogni.

montanosz - 2012. 08. 25. 21:08

a második résszel nagyon ott voltak, nagyon élveztem a riposztokat, még ha semmit se értettem belőle a leszbikus vagy meleg és sex szavaknál)))

yeeeyha - 2012. 08. 26. 09:35

Tegnap este végre megnézhettem a második részt, és nálam abszolút kedvenc résszé avanzsált elő, jobb volt az első évadnál is :)
Sokat nevettem, jó volt a sztori, Toby Stephens röhögése, meg öregdiák kinézete OMG volt. Georgina karaktere is magára talált, megmosolyogtató volt a randizós szála.

sorozat/gyilkos - 2012. 09. 08. 11:49

Eldönthetetlen, hogy..

Azért szar a vexed második évada, mert az írók rossz anyagot szállítanak, vagy M. Raison nem találja a karakterét, vagy csak pocsék színésznő.( pedig Punch-nál egy nagyságrenddel vonzóbb nő).

Leginkább mindhárom. A csaj képtelen olyan karaktert hozni ami bármiféle interakcióban lenne Stephensel, idegesítően üres kettejük minden közös jelenete, ami, mondanom sem kell, egy ilyen sorozatban elég kritikus probléma. A készítők pedig nem csak gyengébb sztorikat és poénokat tolnak bele, de a megváltozott dinamikájú, kiszürkült pároshoz sem tudnak alkalmazkodni.

Két rész alatt, az előző évadbeli briliáns, felhőtlen szórakozásból, kínos, mesterkélt erőlködés lett.

Egyetlen téves castingon fog bukni az egész?

gromit - 2012. 09. 12. 22:01

Enyhe fáziskéséssel, de végre ledaráltam a 2. évadot (most vasárnap kezdtem csak neki). Az első rész egyértelmű csalódás, bár tudtam, h más lesz, meg hogy a főcímet is át kell dolgozni, de azért a dallamot megtarthatták volna belőle, az én fejemben megvolt továbbra is, de a részből totál hiányzott a pörgősség.

A 2. rész nagyságrendekkel jobb volt, a régi főcím még mindig hiányzott, de maga a rész remek volt, úgyhogy nem volt nehéz végig maradnom. Egész kellemes volt, bár valóban elmaradt az 1. évadtól, néztem volna még :)

Nekem mondjuk külön szórakozást jelentett még az is, h a 2. részben feltűnt, h tkp ír koprodukció lett a Vexed, és utána próbáltam kiszúrni a dublini helyszíneket :D
(vicces, bár helyenként talán kicsit ciki, mint pl amikor az irodaház ablakából látszik az utcakép, és nem piros az emeletes busz, hanem sárga-kék Dublin Bus)

Eddy21 - 2012. 09. 20. 21:25

Három rész után még rosszabb a véleményem. Gyalázatos az első évedhoz képest. Inkább nem kellett volna folytatni.

yeeeyha - 2012. 09. 23. 11:37

3. rész: szétröhögtem az agyam :D

zagloba - 2013. 03. 01. 00:12

Zseniális a sorozat továbbra is.
Miranada Raison karaktere nagyon eltalált /pl. a főzős epizódban/. Nekem nagy kedvencem amúgy is.
Remek volt a második évad.
Nem olyan harsány, inkább fanyarabb, de ugyanolyan jó, mint az első.

vamivan - 2013. 04. 09. 16:20

jó volt ez a második is, az első persze még jobb, de a másodikban is eszméletlen sok és jó poén került bele, határozottan várom a harmadik évadot is :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz