login |

Délelőtti videó 2.: The Secret of Crickley Hall

2012. 08. 07. 11:20 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, minisorozat, video,

Jé, Maisie Williams. Ezt nem is tudtam. Meg Suranne Jones, Tom Ellis, Douglas Henshall és Donald Sumpter. A The Secret of Crickley Hall októberben érkezik a BBC-re és tippre nem annyira sorozat, mint film vagy minisorozat lesz. James Herbert (ő írta a Patkányokat) 2006-os regénye alapján készül és klasszikus kísértetházas horrorsztori lesz. (Tudjátok, család új házba költözik, ilyesmi.) Itthon is kiadták Sötét titkok háza címen (olvasta valaki?), a tovább mögött egy hosszú előzetes.

6 hozzászólás Ne habozz!

Ainsel - 2012. 08. 07. 15:35

Nekem megvan könyvben, nem egyszer olvastam, nagy kedvencem. Hiába tudom a végét, mindig hátborzongató. Őszintén szólva jobban tetszett, mint Stephen King 1-2 könyve (lehet kövezni), de ez egyéni vélemény. Ez az előzetes viszont annyira nem fogott meg…Azért persze kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle, de….hmm.

Tibi - 2012. 08. 09. 19:20

Olvastam a könyvet. Az hogy egy könyv hosszú még nem gond, de valami borzalmasan unalmas… a végén a falhoz is vágtam. Volt vagy 600-700 oldal, de kb a 300-diknál hallanak valami neszt, 500 környékén valami gagyi szellemalak megejelenik és valahogy így a teljesen sablonos végkifejletik. Izgalmi faktor nuku. Nagy csalodás, hogy mit ne mondjak, de az előzetesből is rendesen elöjön, hogy ez bizony dögunalom.

Kizártnak tartom, hogy ebből az alapanyagból valami jót is kihozzanak. Lesz pár miniijeszgetés meg majd elöjön a múltban történt “nagy” szörnyűség, de ilyet már mindenki látott. 2012-ben ez bizony kevés.

Ainsel - 2012. 08. 12. 12:25

Ja, hát igen. Azt le kell szögezni, hogy Crickley Hall NEM Rose Red, és nem is a Panoráma hotel, vagy Hill House. Itt nincs emberevő ház, sem egy falkányi bosszúra éhes kísértet, akik ötpercenként feltrancsíroznak valakit, aki elég hülye, hogy egyedül elmászkáljon. És igaz, 300 oldal után se habzik ki a vér a lapok közül, ez nem az a fajta sztori. Persze Crickley Hall-ban se túl okos a sötétben kóborolni, de itt nem az a lényeg, mikor ugrik elő valami rém az egyik sötét sarokból, és nem azon agyal végig az ember, hogy na vajon ki lesz a következő áldozat. A történet a lényeg, a miértek. Ki mit akar, és miért teszi, amit tesz. Igen, van a sablonsztori: ijesztő ház, beköltöző gyanútlan család (akiket amúgy nagyon meg lehet kedvelni, Herbert nem egydimenziós figurákat alkotott), fura dolgok történnek, és lassan előkerül egy véres múltbeli sztori, meg egy csapat szellem. Eddig a szokásos. Valahogy mégse áll össze a kép, a múlt nem ad teljesen magyarázatot a jelenre. Aztán ahogy haladunk előre, és egyre több részlet kiderül, a dolgok is eldurvulnak (de nem, még mindig nem fröcsköl sugárban a vér, nem is nagyon fog, inkább csak folydogál), aztán jön a csavar, és minden a helyére kattan.

James Herbert nem egy trancsírozós történetet írt, hanem olyat, ami ijesztő ugyan, de főleg kegyetlen, és lelkileg megrázó. Aki Casper vérszomjas nagytesóját, és az előle sikoltozva menekülő, vérben gázoló embereket várja, az baromi nagyot fog csalódni.

winnie - 2012. 08. 12. 12:28

mennyire hasonlít a fekete ruhés nőhöz? az is könyv volt, majd filmek lettek belőle.

Ainsel - 2012. 08. 12. 13:04

Hát, azt könyvben nem olvastam végig, csak belelapoztam, de untam. Filmben csak az újat láttam, amiben Potter van. Nekem egyszer nézhetős volt, nem bírtam a szereplőket, és rohadtul idegesített benne a kísértetnő agyatlansága (ha lehet ilyet mondani egy szellemre…:)). Jobban szeretem, ha az öldöklésnek van valami értelmes magyarázata, nem csak random mészárolnak, “ha nekem szar, neked is legyen az” alapon. Crickley Hall talán csak annyiban hasonlít, hogy itt is futkosott a hideg a hátamon, mikor a szereplők egyedül mászkáltak a házban:)Ja, meg ugyanolyan borongós hangulat, és táj.

Tibi - 2013. 01. 14. 16:23

Olvastam, imádtam. Tegnap óta túl vagyok az első részen és szerintem nagyon eltalálták. Annak ellenére, hogy könyvből (tapasztalataim szerint) nem gyakran sikerülnek a filmek, ez nagyon átjött. Tetszenek a karakterek. Jó a rendezés. Jimbó Herbertes! +

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz