login |

Pilot: Go On

2012. 08. 09. 15:19 - Írta: human

44 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

Az első őszi pilot. Megérte az NBC-nek az Olimpia farvizén bemutatni? Tényleg annyira jó a Go On, hogy őszre nagy lendületet vesz a többiek előtt? Azt hiszem, nem.

Mivel sitcom, így ott kezdeném, hogy leírom az alapszituációt. A főhős 1 hónapja vesztette el a feleségét, visszatérne dolgozni, viszont a cég szeretné, ha előtte elugrana legalább 10 alkalomra egy terápiás csoportba. Erre jönnek az apróságok, miszerint egy pörgő sportrádiós figuráról van szó, akinek sok gondja lesz a megszokott humorral védekezés helyetti megnyílással.

Most őszintén, egy komédiát miért azzal alapoznak, hogy friss még a főszereplő gyásza? Ez valami dramedy alapja maximum, de az NBC nem annak szánja a sorozatot. Ezt gyorsan fel is fedik azzal, hogy a csoportterápia (miért nem egy személyesbe küldik? Hát mert az tuti nem vicces) olyasmi, amit mindenféle hollywoodi filmben már megszokhattunk. Mindenki kicsit vicces az épp aktuális szomorúsága ellenére is. Ezt tetézi, hogy a “csinálással” védekező szereplő jól fel is rázza őket, mindből előhozva némi jókedvet.

You’re a very nice lady, I’m gonna send you all my sad friends.

A fő bajom a Go On-nal, hogy nincs benne semmi egyediség. Amikor azt mondom, hogy egy cinikus csávó csoportterápiára megy, akkor már tudjátok mi jön, ugye? A terapeutával összekülönböznek, a többi beteget felrázza, de azért jöhet a megható kinyílás is. Tippre ez a sorozat jó lesz, de a pilot valami katasztrófa. Hogy is mondjam, cluserterfuck. Egyrészt túl zsúfolt, hiszen rengeteg szereplő mellé még a lelki áttörést is bele kellett tömöríteniük, na meg pár tényleg vicces jelenetet is.

Mondom, szerintem a Go On működni fog idővel, hiába 5/10 amit adok rá komédiaként. Egyrészt mert Matthew Perry-nek jól állnak az ilyen figurák, másrészt a többi mellékszereplő egyszerűen aranyosnak tűnik. Van benne potenciál, még ha a kezdés nem pont a humoros oldalát mutatta meg az egésznek. Na, majd szeptember 11-től meglátjuk, akkor folytatódik a sorozat.

44 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2012. 08. 09. 15:28

érdekes volt, plusz közönséges bűnözők utalás, de az utolsó percért kár. meg a megtérést sem veszem be.

és azért is kér, hogy visszahozzák flashbackben a feleségét. meg john chu karakterét is minek kiemelni. de a 6/10 ellenére hihetetlen, hogy mennyivel jobb egy ilyen, mint egy többkamerás.

egyébként meg szia, terápiás csoportos szitkomok, nem egy van. kérdés, hogy mi lesz az egyensúly, fifit-fifti vagy elmozdul? örökre nem maradhat így.

Klaus - 2012. 08. 09. 15:49

“hiába 5/10 amit adok rá komédiaként”—>” de a 6/10 ellenére hihetetlen, hogy mennyivel jobb egy ilyen, mint egy többkamerás.”

Nella - 2012. 08. 09. 15:55

Eddig vártam a sorozatot, de sajnos idő híján nem sikerült még megnéznem. Most egy kis kettőség jött elő bennem, ahogy olvastam az írást a sorozatról. Egytrészt várom hogy megnézzem, de más részről meg nem akarok csalódni benne. Perry-t egyszerűen imádom, szóval miatta mindenképp bepróbálom.

human - 2012. 08. 09. 15:59

klaus? nézd meg a neveket.

Don_Jay - 2012. 08. 09. 16:01

Nekem egy olyan erős 6-6.5-re bejött a pilot, ha másért nem Perry miatt nézni fogom, mert az ilyen jellegű karaktereket nagyon jól hozza. Egyébként tényleg elég zsúfolt volt a pilot, azt lehetett érezni, hogy próbálják minden aspektusát bemutatni a sorozatnak. Kiszámítható lesz valószínűleg, de nekem bejön, ha más nem időkitöltőnek.

Lengabor - 2012. 08. 09. 16:08

Aztán ez is úgy jár, mint a Mr. Sunshine. Nézed-nézed, néha elmosolyodsz, aztán egyszer csak hopp és vége, se lezárás, se semmi. Úgy érzed elpazaroltad feleslegesen az idődet. Bár ezt még nem láttam, de szerintem Perry korántsem akkora sztár, hogy el kellene ájulni tőle.

winnie - 2012. 08. 09. 16:16

vagy pedig hatalmas siker lesz és 10 év múlva megtudod, hogy mi a vége, de szitkom és a lezárás?:) mit zárjanak le? költői a kérdés, de szitkomnál még sosem jött elő ez az érzés nálam. hacsak nem baromi high concept, mint a himym, akkor annyi a dolga, hogy 20 percre szórakoztasson. az ember egy délutánt eltölt a Bent vagy más első évados kasza 6 részével és meg sem fordul a fejében, hogy elpazarolna valamit, ha tetszik neki.

de ez OFF (még be sem mutatták szinte, és máris ördögöt a falra?:) – tényleg maradjunk a sorozatnál, hiszen itt hatványozottan igaz, hogy a kommenteknek jelentősége van, sokakat érdekelhet a vélemények hada.

Nella - 2012. 08. 09. 16:46

Nekem sokat számítanak a kommentek. A sok sorozat közül így szűröm ki azokat, amiket érdemes megnézni, és úgy érzem, szeretni fogom ha elkezdem (Hart of Dixie a legjobb példa ere nálam). Matthew Perry tényleg nem akkora sztár, de ilyen sorozatban és ilyen karakterrel nyilván nagy az elvárás szerintem.

Hetente nekem ezek a szitkomok adják a kis szórakozást, amikor csak döglök és semmi komolyra nem vágyok.

pytta - 2012. 08. 09. 16:54

“szitkom és a lezárás?:)”

Alapvetően én is így gondolom, de azt például a mai napig várom, hogy a My Name Is Earl “befejeződjön”, az nekem fájt, hogy úgy lett vége, ahogy… Szóval jó, ha van lezárás, a Friends-t is befejezték anno rendesen :)

Haenilion - 2012. 08. 09. 19:00

Megnéztem, a pilot alapján olyan kiszámítható lesz, mint egy alsótagozatos matekfeladata. Még 1-2 részt adok neki azért. De a vége… Lehet a bújtatott reklám árából forgatták le a pilotot, de tessék a jelenetet elképzelni a Barátok Köztben, ahogy Vili bácsi lóbálja a kardot. Szokásos amerikai showbiz. Vannak nagyobb potenciállal bíró újoncok is (nálam az Animal Practice, meg talán a Ben&Kate).

winnie - 2012. 08. 09. 19:05

én nem látom kiszámíthatónak, hiszen azt nem tudtuk meg, hogy mi lesz a munkahelyes történések témája. meg egyébként is, a csoportos szál is feltételez fejlódést, ami nem előrelátható feltétlenül. de persze lehet, hogy csak én nem látom előre. (de amit említettem, a feleséges szál kibontása sem volt benne a pilotban, ergó arra sem számítana a néző.)

(ha pedig reklám volt, akkor ez nem bújtatott. persze tudom, hogy az az ideális, ha az üdítőre ráírják, hogy ÜDÍTŐ, de ha valahol előrántanak egy ipad-et, akkor, mint már volt rá példa, nem kell feltétlenül, hogy reklám legyen, hanem csak egy táblagép szerepel. amire persze megpróbálnak támogatást szerezni, de az közel sem olyan gyakori, mint gondolná az ember.)

elliot - 2012. 08. 09. 19:56

Kb. azt vártam tőle, mint a Mr Sunshine-nál, hogy nem tetszik majd. De ez nálam bevált. Én nevettem, meghatódtam, szomorkodtam, fellélegeztem stb.

És benne van az ázsiai lány, aki volt a másik ilyen terápiásban, amit szintén szerettem:) Eleinte azt hittem, hogy ő a picológus, de kiderült, hogy nem. A “dokival” nincs bajom, van azért valami a levegőben, amikor Perryvel beszélget…

elliot - 2012. 08. 09. 19:59

A Google-ös dologhoz…hát szegények a norc.hu-ra akarjanak felkerülni, vagy hová?:) Akkor amikor azt mondják, hogy “i googled you” akkor az megint reklám? Vagy ha a xeroxot igeként használják, azért kapnak egy csomó fénymásolót, vagy szkennert?

Olyan szomorú, hogy ez egy szitkom, szegény Perry próbálkozása, és nem szurkolunk neki, hanem a szemét reklámozók és a Barátok közthöz hasonlítjuk. Egy mondatban sem lehet együtt említeni a kettőt, nemhogy hasonlatban:D

Cyrax - 2012. 08. 09. 21:41

Sajnos nekem ez nagy csalódás, mert ez egyáltalán nem vicces, totál másra számítottam, a Mr. Sunshine-ban legalább volt 1-2 poén (és jobb színészek). Remélem az Animal Practice bejövős lesz azért.

Endeavour - 2012. 08. 09. 22:34

Nekem bejött. Valóban túl hangsúlyos a drámai vonal, de várom azért szeptembert.

kri - 2012. 08. 09. 22:43

Matthew Perry végre megint egészségesnek néz ki. Már ezért is belekukkantok.

ldavid - 2012. 08. 09. 22:49

nem volt túl erős a pilot, de azért tetszett.
a Sunshine-tól szerintem ez pont hogy jobb lesz, bár kinek mi tetszik. viszont a Playboy club-os csaj egész jó ebben a szerepben.

bikkbakk - 2012. 08. 10. 05:43

Ha reklám lett volna, megkaptak volna egy valódi street view-s autót.

Haenilion - 2012. 08. 10. 07:23

Félreértettetek, nem a reklámmal van bajom, hanem a minőségével. Az amerikaiakra mindig jellemzőek voltak a gagyi örömködős csoportjelenetek, de ez a pilotos nálam nagyon betette a kaput. Hallatlanul erőltetettnek hatott.

&bikkbakk: winnie-t idézve, a reklámhoz nem kell, hogy az üdítőre ráírják, hogy ÜDÍTŐ. Esetünkben enélkül is mindenki tudja, hogy a Google-ről van szó, főleg mivel monopolhelyzetben van a street view-val (és az egyik beszélgetős jelenetben névszerint megemlítették a céget, a pozicionálás is megvolt).

goodjohnwin - 2012. 08. 10. 10:00

a “creepy guy” miatt nézni fogom, amúgy rendkívül nyálasnak tűnik… a MrSunshine azért tetszett jobban, mert cinikusabb volt, és nem a “gyógyulásra” volt kihegyezve, ami annyira kedvelt klisé az amerikai sorozatokban…

Ingorion - 2012. 08. 10. 11:31

Most néztem meg, furcsa madár, nem is pontozom. A színészek között megvan a chemistry, az utolsó jelenetet leszámítva nem is lenne semmi gondom a pilottal… a végén való furgon utáni rohangálás… túl amerikai. De 1-2 részt még megnézek, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.

bikkbakk - 2012. 08. 10. 11:46

@Haenilion te értetted félre, a Google-t ismerve ha valódi reklám lett volna, igazi streetview-s autó lett volna, s az elkészült anyag már fent lenne az adatbázisban.

Itt egyszerűen arról volt szó, hogy a streetview-nak szerepe volt a sztoriban, azt meg bizony a Google csinálja.

elliot - 2012. 08. 10. 13:39

Nekem valahogy bejön egy AMERIKAI szitkomtól, hogy amerikai legyen. Ha kell, túl olyan, mert egyszerűen az. De nekem bejött a nyál is belőle, hogy feldolgozza a gondjait meg ilyesmi.

Kicsit olyan Scrubs-osnak érzem, hogy dráma, de vicces is, és összehozzák a “családot”, és nagy dolgokat tesznek egymásért. De Perrynek mintha a mimikája is más lenne, mint 10 éve volt. Nagyon furcsa így látni szegényt.

Snooker_ - 2012. 08. 10. 23:59

Én akárhogy is nézem, pontosan ezt vártam ettől a sorozattól. Vidám, közepes humor, olykor megnevettető vagy csak mosolygásra késztető. Szerencsére nem többkamerás. A főszereplő és a mellékszereplők is rendben vannak. Én biztos maradok.

nyszab - 2012. 08. 11. 00:04

Szerintem nagyon jó lett. Lehet, hogy sitcom, de igazából a drámai vonal volt az érdekes, mellette meg mosolygós, hangulatos jelenetek, lehet, hogy nem az a szétröhögöm a fejem sorozat, legalábbis ez alapján, lehet nem is ez a cél, de egy jó élmény volt megnézni, engem megfogott Perry alakítása, szerintem nézésre érdemes, hangulatos cucc, kicsit belejönnek, még jobb lehet.

paranoid android - 2012. 08. 15. 01:08

Bejött. Azzal egyetértek, hogy a felütés inkább dramedy-nek állna jól, és sitcom volta miatt akár hibaként is felírhatnánk ezt a Go On-nak, de az élményen egyáltalán nem rontott. És van benne potenciál, főleg ha a mellékkaraktereket is megismerjük jobban. Perry meg hatalmas kedvencem, úgyhogy én biztos néző leszek.

Bogyó - 2012. 09. 13. 17:41

Nekem közepes kategória eddig. Nálam ebben a műfajban a himym az abszolút kedvenc, szóval ahhoz képest gyenge eddig, de azért várom a folytatást, még biztos nézni fogom. Alapvetően megmosolyogtató egy-két poén, de ennyi, jópofa, míg a himym 20 perc tömény szórakozás, nevetés. Egyelőre mondjuk 5/10, aztán ez majd elmozdul valamelyik irányba, az évad végére meglátom.

Lucky!? - 2012. 09. 20. 07:34

Ez a 3. rész is tetszett nekem, jópofa volt :)

Bogyó - 2012. 09. 20. 10:21

Hm, én írok “Bogyó” néven úgy egy éve (kettő?), és furcsa szembetalálkozni más hozzászólásával (09.13.) Ki volt előbb? Nekem ez így zavaró…

winnie - 2012. 09. 20. 10:33

hmm, majd próbálom átírni visszamenőleg, mert ő augusztusban érkezett, te régebbi vagy – mondjuk vannak 2008-ból is ilyen nevűek, de ők már nincsenek ma:)

Nikki - 2012. 10. 01. 20:19

Két rész meg volt, de ennyi volt. Mondjuk az is igaz, hogy én “rosszba vagyok” a sitcomokkal; lassan nem is tudom mit kéne várni tőlük (nevetést? :D:P). Csak Perry miatt néztem bele, de nincs annyi időm, ahány sorozatot jó lenne megnézni, így évről évre muszáj szigorúbbnak lennem és ezt a sitcomok szívják meg a leginkább.

Bogyó - 2012. 11. 22. 20:09

Nekem jó kikapcsolódás néhány hetente, néha picit igénytelenebb dolgokat is kell nézni (pláne ha ez embernek más dolga van, hirtelen nagyon vonzó lesz).
Szerethetőek a karakterek sztem.

winnie - 2012. 11. 22. 20:33

ebben nem látok sok igénytelent, ha a go onra célzol, finom, okos komédia.

pody - 2012. 12. 08. 18:40

nagyon kedves sorozat, pont Perrynek valo. Igenytelentol nagyon messze van

Bogyó - 2012. 12. 10. 19:03

sztem márpedig nem a legigényesebb kikapcsolódás :D
Mint ahogy egy bestseller vagy ponyvaregény is lehet (pl nyelvileg vagy témában) igénytelen, ellenben nagyon jó szórakozás és kikapcsolódás.
De bocs, ha vkinek a lelkébe tiportam evvel a jelzővel :D

winnie - 2012. 12. 10. 19:11

te nézed, én már nem, hiszen kaszáltam, szóval nem lélekbe tiprás van – én mondhatom, hogy nem szórakoztató, te meg, hogy igen, az sokkal szubjektívebb, fordítva sem hiszem, hogy bárki megsértődne. de az igénytelen abszolút meglepett, bár nem fejtetted ki. de a humora inkább okos poénokra épített, vagy inkább elszálltakra, de azok is kigondoltak voltak, nem igénytelenek. (olyanokra tudok mondani példát az általam nem kedvelt és kedvelt sorozatokból is.) ráadásul itt van egy érzelmes szál a halott feleséggel, ami megint inkább érzékeny megvalósítást kíván.

lehet igénytelen a szemedben, de tippre, ha az idei szitkomok “igényességi szintjét” megszavaztatnánk, szerintem ez inkább a magasabb régiókban lenne.

Hunnenkoenig - 2013. 02. 26. 12:37

Könnyed kikapcsolodas nem feltetlenül igenytelen.
Ez minden csak nem igenytelen szerintem.

Igenytelen barmelyik szappanopera…

En szeretem a Go On-t es mar csak Perry miatt is nezös. En egy standupban is elneznem egy üres szobaban.

ldavid - 2013. 02. 27. 23:02

Mary Poppins homage, yay! :)

paranoid android - 2013. 02. 27. 23:52

Melyik univerzumban lenne már ez igénytelen? Kifejezetten okos humor, sok remek karakter és van egy, a sitcomoknál ritkán látott, érzékeny oldala is. Egy kellemes, stabil 7/10-es szórakozás. Csak mert nincsen Arrested Development szerű komplexitása, vagy Community-féle meta szintje, ez a sorozat láthatóan igényes alkotás attól függetlenül tetszik-e, vagy sem. Érthetetlen ez a hozzászólás.

Az 1×17-ben is milyen sok popkulturális utalás volt például. Az egyik szálon Mary Poppins-ra, a másikon meg a Sixteen Candles-re felfűzve. Ez utóbbi nekem külön poén volt, mert pár hónapja néztem újra a filmet, és meglepetten realizáltam a sok politikailag nem korrekt, szinte már rasszista elemet benne, amik felett anno elsiklottam, és amiket a rész is felvetett.
És milyen jó volt Bradley Whitford rövid vendégeskedése – egy kis Studio 60 reunion. A Mr. Whiskerses poénok meg hatalmasak voltak.

gabif - 2013. 03. 01. 20:07

Az év poénja:
I’m like Robin Williams. Or, or Mitt Romney! Whatever happened to that guy? His show was on every channel for a year, and then nothing!

paranoid android - 2013. 03. 20. 23:22

A Bates Motel után nézve nagy poén volt a Psycho utalás az 1×19-ben.

laza_kivi - 2013. 03. 25. 15:13

Pár hete volt egy kis időm, és ledaráltam. Nekem bejött ez a sorozat. Vicces, aranyos, néhol megható…
Először számomra fura volt Laura Benanti, mert nem rég volt a Különleges ügyosztályban és ott komolyabb szerepe volt. :) És most az új részben meglepett, mert nem is tudtam, hogy ilyen jól tud énekelni. :)
Jó volt ez a rész is. :)

laza_kivi - 2013. 04. 05. 23:24

https://www.youtube.com/watch?v=BcRj44dJ5bk
Ellen showban egy live scene :D Matthew Perry kreatív ötlete. :)

mmar - 2013. 10. 12. 15:48

Imádom úgy ahogy van…de komolyan! Vicces és megható, nem túl sok és nem túl kevés.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz