login |

Dallas: vége az 1. évadnak – írta vargabence

2012. 08. 10. 21:15 - Írta: vendegblogger

44 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, jobb volna, ha nem is kritikaként illetnénk ezt az írást, hiszen egy ennyire elfogult rajongó egész biztosan nem fogja felhívni a figyelmet a sorozat hiányosságaira, gyengeségeire (arra ott a pilotkritika). Emellett jómagam nem vagyok egy nagy sorozatnéző; akad néhány “mániám”, de ezeket nem is érdemes egymással összehasonlítani – így látható, hogy kritikai érzékkel nemigen vagyok megáldva, legalábbis a sorozatokat illetően nem. Szóval az alábbi csak amolyan összegzés az első évad 10 részéről, valamint néhány gondolat rajongóként az egészről, az eredeti sorozatról, valamint a folytatásról.

E sorok írója túl fiatal ahhoz, hogy tudja, mi az a “Dallas-életérzés” (a régi szavazás szerint sokan néztétek), melyet itt már többen is emlegettek. Magyarországon először a köztévé tűzte műsorára az Egyesült Államokban 1978 és 1991 között futó sorozatot, még hozzá 1990 decembere és 1997 között. A “régi” sorozat itthoni zárásakor négy éves voltam. Nem tudom, miért, de az akkori történésekből egy kép maradt meg igazán bennem: miután Pamela balesetet szenvedett, és bekötözve feküdt a kórházban az égési sérülések miatt. Na arra a fehér pólyás alakra emlékszem igazán. Aztán 2008 nyarán jött a Story4 bejelentése, vagyis hogy szeptember elsejétől leadják a Dallast. Gondoltam, miért ne? Megnéztem az első részt. Majd a rákövetkező 356-ot 2010. január 12-ig.

Alapvetően a sorozat sosem volt nagy durranás, vagy legalábbis én nem éreztem annak – bár az akkor már 25–30 éves epizódokat nézni heti öt alkalommal persze, hogy nem az. De az valahogy mindig is “átjött”, hogy a maga korában mekkora lehetett. És bár én nem éreztem, hiszen nem érezhettem, de megértettem, hogy mit jelentett az, hogy 31 epizódot kitöröltek azzal a bizonyos jelenettel, amelyben egy halott főszereplőt visszahoztak, hogy a zuhany alól kívánjon jó reggelt.

Egyszóval jó volt látni a családi szálak bonyolódását, az üzleti harcot, a nagy „cliffhanger” epizódokat – melyeknek jelentőségét a magyar nézők aligha észlelték, hiszen a köztévé nem tartott több hónapos szünetet egy-egy évad után. Az élmény abban teljesedett ki számomra, mikor 2010 őszén eljött hozzánk Charlene Tilton, aki hosszasan volt főszereplője a sorozatnak, és most is láthattuk néhány epizódban. Szóval találkoztam vele személyesen, még ha csak egy autogram erejéig is, de remek dolog volt.

Mindezt azért írom le ilyen hosszasan, hogy mindenki, aki veszi a fáradságot, hogy beleolvas ebbe az összefoglalóba, megértse, én mit éltem át Dallas-ügyileg. Nem mindegy, hogy az ember 30 évvel ezelőtt látta a sorozatot, vagy tavalyelőtt. Nem mindegy, hogy mennyire ismeri a hátteret, mennyire emlékszik a régi történésekre, mennyire érzékeli a finom részleteket az új sorozatban, vagy éppen jó, ha a fő karakterek nevét tudja, de ennek ellenére is leköti a sorozat.

Szóval ez az egész sokrétű. S ettől függ a véleményünk. Ez nem egy teljesen új történet, hanem egy folytatás. Így szerintem még nehezebb a sorozat készítőinek a dolga, mert sokkal több kell ahhoz, hogy új, izgalmas történetszálakat gyúrjanak, valamint hogy ezzel párhuzamosan valamilyen szinten hűek is maradjanak az eredeti sorozathoz.

Sokan szidták, mondták gyengének az írói munkát, vagy éppen túl szappanosnak. Nem mondom, hogy egy cseppnyit sincs igazuk; biztos, hogy ha a 2. évadon is túl akarnak jutni az alkotók, akkor ütősebb történetekre lesz szükségük. Szeretném hinni, hogy ez a tíz epizód volt a bevezetés, a ráhangolódás – mert annak tökéletes volt. Jó lenne hinni Patrick Duffy-nak, aki úgy nyilatkozott, ez a sorozat legalább hét évadra képes…

Számomra az volt az igazán tetszetős, hogy a finomságokat tekintve mennyire rendben volt az írás – ez alatt az eredeti sorozatra való utalásokat értem. Például Miss Ellie sírfeliratán ott volt a második férj utáni vezetéknév (Farlow), Annt wife no. 3-nek nevezte Jockey (Pamela és April után), aztán említés volt Garrison bácsiról, ill. a 3. részben, amikor Jockey odaadta a fiának édesanyja naplóját, elmondta neki azt, amit az apjuk mondott:

Nobody gives you power. Real power is something you take.

És ez megtalálható az eredeti sorozatban! És még lehetne sorolni. Persze ezzel kapcsolatban is voltak akadékoskodók, felmerült, hogy ha Cliff 30 éve felkarolta Franket, akkor mi arról miért nem tudunk. De én igazából semmi szembetűnő hibát nem találtam, mert ezek a dolgok mind azzal magyarázhatók, hogy az eredeti sorozatban nem beszéltek róla, mert nem volt fontos. A tovább mögött folytatom spoilerekkel, mert mint a részek végére, úgy az évadzáróra is jutott Cliff-hanger.

Akad néhány dolog, mely valószínűleg csak a 2. évadban tisztul le, illetve amit még meg kell emészteni, mint mondjuk az unokatestvéri kapcsolat és házasság, mely persze nem vérszerinti dolog, de azért mégis, majd meglátjuk. Meg aki szemfülesebb volt, az már tudta, hogy ki is valójában Rebecca, így nekem sem okozott nagy meglepetést, hogy Rebecca Sutter valójában Pamela Rebecca (Cooper) Barnes, Afton és Cliff lánya.

Az elején sok-sok kritika érte a színészeket is, főleg a fiatalabbakat. Igaz, hogy magam is egyetértek vele, miszerint a régi színészek (és karakterek) nélkül nem működne az új Dallas, szükség van rájuk. Nagy szükség. De ha megnézzük a premier és a finálé közötti változásokat a fiatalokon, megállapíthatjuk, hogy Josh Henderson (John Ross), valamint Julie Gonzalo (Rebecca) alakítása teljesen rendben volt.

Jesse Metcalfe hanghordozását személy szerint nem bírom, ő nem sokat változott. Jordana Brewster sem túl meggyőző, de számára legyen még annyi vigasz, hogy nem igazán volt olyan helyzete/sztorija, melyben bizonyíthatott volna. Valaki nemrég elejtette, hogy Larry Hagmannek igenis járna az Emmy jövőre a nagy visszatérés alkalmából, ő sokadjára beírta magát a televíziózás történetébe. Linda Gray-nek nagyon jól áll, hogy végre nem az iszákos, vesztes Samanthát kell alakítania, hanem egy kormányzójelöltet. Patrick Duffy pedig ott folytatta, ahol abbahagyta, talán kicsit még jobb is így idősebb fejjel. Brenda Strong szimplán jó választás volt Ann szerepére.

(A színészekkel kapcsolatban megjegyezném, hogy bár Reviczky Gábor elfogadható szinkronhangja lesz Larry Hagmannek, Pápai Erika aligha fogja visszaadni Linda Gray alakítását. Azt pedig nem tudom, miért, de Csankó Zoltán számomra nagyon nem jön be az utóbbi időben. Remélem, nem olvassa, mert nem ellene szól, de valahogy Patrick Duffy sokkal természetesebb, mint Csankó „túljátszása”. Szóval örülök, hogy tudom eredetiben nézni.)

Mivel én mindig izgatottan várom a soron következő Dallas-epizódot, ezért nem feltétlenül jól érzékeltem, hogy egy-egy epizódnak sikerült-e megtalálni a jó kis cliffhanger-befejezést. De e téren kellene egy kicsikét érdemes lenne erősíteni. Amit még mindenképp kiemelnék, hogy a modern körítés csak a javára vált mindennek és mindenkinek. A zene – különösen az utóbbi két részben a Johnny Cash-számok –, a vágás, a szerkesztés, mind-mind jól sikerült, vegyük csak az utolsó jelenetet az irodaházban.

Végre, Ewing Energies. Bízzunk benne, sokáig lesz még rá lehetőség, hogy nézzük a texasiak csatározásait. És Patrick Duffy mondataira visszautalva remélem, hogy még legalább hat alkalommal írhatok ide egy-egy ilyen kis gondolatáradatot…

44 hozzászólás Ne habozz!

pantomimes - 2012. 08. 10. 21:29

Nem volt rossz kezdés, azonban volt egy-két dolog, ami nekem rontotta az összképet, Bobby agyvérzés után 1 nappal már az örsön fenyegeti a latin arcot meg JR-t, azért ez nem teljesen hihető, habár Bobbyt kemény fából faragták ezt tudjuk. Szóval sok ilyen apróság volt, amit jövőre remélem kihagynak.

Casey Novak - 2012. 08. 10. 22:10

Cliff-hanger, hehe :)

Hiába no, ha egyszer a Dallas bedarálja az embert…Mindegy, hogy 30 éve, vagy most, nincs menekvés!
Az új színészek tényleg jók, de csak miattuk nem maradna életben a sori, viszont a siker miatt gondolom, hogy sokan vannak úgy, mint én: ha Bobby vagy Jockey színre lép, nincs elkapcsolás! Akármennyire szappanos is -márpedig igencsak az, szinte habzik a képernyő- mégis szeretem. Néha nagyon sok a “hullámvasút”, ha valahol lehet patikamérlegezésről beszélni, akkor itt biztosan. Felvetnek egy konfliktust, viszonylag hamar megoldják, de mielőtt levegőt vennél, jön az újabb pittyputty.
De pont az évad végi lógva hagyás nem hagyott eléggé lógva, azért lehetett sejteni, hogy ki kivel jön össze, ki kinek a kije, és hogy ki kivel nem köt mégsem békét… Mindegy, úgyis maradok a második évadra. Áskálódjanak csak a Ewingok! Meg a Barnesok.
Eddig nem tudtam Patric Duffy 7 évados nyilatkozatáról, de amen.

Neoprimitiv - 2012. 08. 10. 22:31

Részben OFF: A TV Guide most jelentetett meg egy cikket a top tévés fizetésekről. Nekem meglepő volt, hogy a Dallas húzónevei (mert azért aki elkezdte nézni, az az öregek miatt adott neki egy esélyt) milyen “olcsójánosok” a többiekhez képest. Az egy dolog, hogy alkalmasint már megkeresték a magukét, de akkor is szokatlan. (A linken a beszkennelt változat található, amelyik több adatot tartalmaz, mint a weben lévő. A drámai sorozatok az első oldalon vannak.)

http://www.trueblood-news.com/how-do-the-true-blood-stars-stack-up-to-other-tv-salaries

winnie - 2012. 08. 10. 22:52

OFF: (majd írok külön posztot róla, de csak annyit, hogy ne okozzon gondot: a lista nem teljes, csak pár színészt kivettek és őket közölték, nyilván a 20e-sek 100. helyen sem lennének, és michael c. hall is már 3-4-szer ennyit kap – viszont érdekes látni, hogy az újoncok kezdőfizetései mekkorák.)

Andro - 2012. 08. 11. 06:45

Nagyon jó kritika, és bár én még nem láttam a finálét, de néhány dolog már nekem is összeállt az utolsó rész előtt. Már nagyon várom a második évadot, és nem tudom, hogy fogom bírni januárig.

Én mondjuk az eredeti Dallas itthoni vetítésekor olyan 9-16 éves kor között voltam, és majdnem minden részt láttam. Imádtam, bár kicsiként nem sokat értettem a nagy üzleti dolgokból, meg a felnőtt beszélgetésekből, de néztem. ^^

Neoprimitiv - 2012. 08. 11. 07:30

@winnie: persze, gondoltam mindenkinek egyértelmű volt, hogy nem teljes lista. Ezért is tűnhetett fel, hogy Patrick Duffy és Josh Henderson egymás alatt, azonos fizetéssel szerepelt rajta.

Risi92 - 2012. 08. 11. 11:00

nem nézem a sorozatot, az eredetire sem nagyon emlékszem, de amikor ezt olvastam ‘nem tudom, miért, de az akkori történésekből egy kép maradt meg igazán bennem: miután Pamela balesetet szenvedett, és bekötözve feküdt a kórházban az égési sérülések miatt. Na arra a fehér pólyás alakra emlékszem igazán. ‘ elmosolyodtam. nekem is ez a legélénkebb emlékem az eredeti Dallasról :)

joshua7 - 2012. 08. 11. 13:44

Nekem bejövős volt az 1. évad, mindenképp maradok a következőre is. Jó látni benne a régi arcokat, különösen JR állat. Mint mindig, mondhatnám.

Ja, ez a pólyás jelenet nekem is megvan az eredetiből. :) Én 10-17 voltam, mikor az mtv adta itthon, de egy részt nem hagytam volna ki, tesómmal meg muterral néztük lelkesen. Fater volt az egyetlen, akit sosem érdekelt. :)

Cseho - 2012. 08. 11. 14:11

Arra a pólyás jelenetre mindenki emlékszik, még az is aki nem nézte a régi Dallast. Zaró részt még nem néztem meg, de már most várós a következő évad.

cyberfuker85 - 2012. 08. 11. 14:40

johny cash eléggé adta a végén

legacy

winnie - 2012. 08. 11. 14:52

cseho: én néztem a dallast, de semmi pólyára nem emlékszem.

spike0007 - 2012. 08. 11. 15:32

Nagyon jó volt az egész évad! 8/10-es!
Várom a folytatást!

Cs.András - 2012. 08. 12. 14:35

Nobody gives you power. Real power is something you take.

Kicsit figyelj már oda hogy magyaroknak írsz. Ne kelljen már webfordítóznom azért mert nem tudod aláírni mit jelent pontosan.

winnie - 2012. 08. 12. 15:01

??? alá tudná írni, ha akarná, de a karakterek angolul beszélnek, az írás az angol nyelvű verzióról szól, így nem lehet őket magyarul idézni hivatalos fordítás híján. a kritikákban 99,9%-ban csak angol nyelvű idézetek szoktak lenni éppen ezért.

jky - 2012. 08. 12. 15:20

Jó írás lett :)

És a sorozat is jó. A finálé nekem kicsit kevésbé tetszett, mint az azt megelőző részek, mert a tesók-csajok csavarás/kavarás túl hirtelen és erőltetett volt ebbe az utolsó részbe “sűrítve”. Talán, ha lett volna 1-2 rész, valami nyomós indok, akkor talán, de ez a “jaj John Ross, hazudtál nekem, mégsem szeretlek” kb. egy 12 éves kislány szintje, és kicsit már unalmas is volt a párcserélgetés.

Aztán jött a végén cliffhanger, aki egyben cliff barnes is volt, és lerántotta a leplet a kis Rebeccaról. Érdekes, mert a kibeszélőben is elhangzott már ez a tippként, és amikor a végén mutatják Rebeccát, én még mindig azt hittem, hogy Ryland és Ann közös (eltitkol, elhagyott, whatever) gyereke.

Na de nem, az öreg Cliff ügyködik. Érdekes lehet a második évad, remélem nem cseszik el. Felvezetésnek teljesen korrekt volt az ez az első évad ;)

Tommy - 2012. 08. 12. 17:03

A rész végén szóló számnak mi a címe?

jky - 2012. 08. 12. 17:26

korrekció:

Johnny Cash – God’s Gonna Cut You Down

Hibás a tunefind infója, ez volt a végén.

Pingvinur - 2012. 08. 12. 18:02

Szerintem kicsit gyengén kezdett de egészében véve rendben volt a sorozat. Az utolsó részek nagyon jók voltak főleg a finálé, az öreg Cliff” Barnes nagyon kemény volt :).

arenales - 2012. 08. 12. 20:47

Ahogy most így gondolkodtam az eredeti Dallason, ahogy leleplezték Rebeccát, Christophernek meg Rebbecának semmi köze sincs egymáshoz vérszerint, mert ugye Rebeccának Afton Cooper és Cliff Barnes az apja, Chrisnek meg Kristin Shepard és Jeff Farrady.

De ha már itt tartunk, pl Samantha sosem viselkedett úgy Christopherrel mint egy nagynéni, mert elvégre ő az!

Andro - 2012. 08. 13. 09:01

Na, végre túlvagyok a finálén, és tetszett. Mondjuk azon, hogy kiderült, hogy Rebecca Cliff lánya, nem lepődtem meg túlságosan, mert valahogy lehetett sejteni.
John Ross meg semmivel sem marad el az apja mögött, hiába próbál jófiú lenni. Sőt, még a saját apját is kitúrná, ha az keresztezné az útjait. Apja fia a kölök, meg kell hagyni. Azért erre a Ewing Energiatársaságra kíváncsi leszek, hogy jön össze nekik, ha mindhárman egymás torkának akarnak ugrani. Vagy legalábbis a fiúk.

Christopher és Elena… nekem erőltetett volt kissé, hogy Chris előbb Elenát szereti, majd elveszi Rebeccát, aztán elhagyja, visszafogadja, elhagyja, és összejön Elenával. Kissé bonyolult és erőltetett a dolog, de kivi leszek, mit eszelnek ki a következő évadra.

Cseho - 2012. 08. 13. 10:29

Jól sikerült finálé sok wtffel. Jöhet a 2. évad!

Lenry - 2012. 08. 13. 11:22

+1

tetszett.
engem meglepett, hogy Rebecca Cliff lánya, azt hittem, hogy valami kormányügynök vagy mittomén, de végülis így jobban tetszett, hogy nem hoztak be még egy külső szálat, elég volt a venezuelai is, hanem “családban marad”.

ami most nagy cliffhanger számomra, az Cliff: hogy mi motiválja még mindig, 30 év után is, miután gyakorlatilag kisemmizte a Ewingokat?

Gurumon - 2012. 08. 13. 11:26

Ez a Pamela Rebecca a Bobby korábbi felesége Pamela?

jky - 2012. 08. 13. 11:29

Garumon

“Rebecca Sutter valójában Pamela Rebecca (Cooper) Barnes, Afton és Cliff lánya.”

Bobby felesége Pamela Barnes volt, Cliff húga.

vargabence - 2012. 08. 13. 12:07

A névegyezés egyébként szándékos, mert Pamela Rebecca nagynénje, Pamela Barnes Ewing (Victoria Pincipal) és nagymamája, Rebecca Barnes Wentworth (Priscilla Pointer) után kapta a nevét.

Titt - 2012. 08. 13. 12:08

Engem is meglepett a vége, bár logikus. Csak az zavar, hogy a 96-os Dallas filmben már volt Rebecca és jóban volt a fiúkkal. Ez most akkor hogy fér bele?
Ezenkívül tetszett nekem is, hogy sok apróságra is odafigyeltek.

winnie - 2012. 08. 13. 12:45

a filmeket nem annyira tekintik a kánon részének, ha minden igaz.

vargabence - 2012. 08. 13. 17:20

Úgy van, ahogy winnie mondja. Bár én eddig azt mondtam, hogy nem hagyják figyelmen kívül az abban történteket, de igyekeznek elkerülni azokat a cselekményszálakat. Ezt igazolja az is, hogy a sorozat hivatalos oldalán (dallastnt.com) Cliff Barnes-ról (a családfán) azt írják, hogy 1991-ben átvette a Ewing Olajtársaság irányítását, majd 1996-ban eladta azt Bobbynak és Samanthának. Na most ha belegondolunk, Christopher és Rebecca két évvel ezelőtt találkoztak. Az majdnem 15 évvel azután volt, hogy anno együtt töltöttek egy kis időt Dallasban hármasban: Christopher, John Ross és Rebecca. Azalatt sok mindenben megváltozott a lány: elvégre azóta az apja is neveli… De a külső változás is belefér, nem tudom, magyarázatra kerül-e a 2. évadban, hogy miért nem ismerték fel őt a “gyerekek”.

danonino - 2012. 08. 13. 22:41

Nagyon jó kis finálé volt. :) Izgalmakkal, csavarokkal. Odatették magukat az írók, a rendező és az összes stábtag.

Az évaddal összességében meg vagyok elégedve, bár a második fele erősebb lett, az első 2-3 rész még csak ízelítő volt.

A fiatal színészek játékát kezdem megszeretni, Rebecca sokat fejlődött, ügyesen játszott. Elena kevésbé, remélem, ő is dobbant valamit a második évadban. Johnny és Christopher közepes teljesítményt nyújtottak, bár Johnny azért valamivel szerethetőbb lett, még így “félig gonoszan” is, leginkább persze a vége felé.

A nagy öregek közül Bobby is jó volt, sokkal kedvelhetőbb volt számomra, mint az eredeti sorozatban. Jockey-ból a betegeskedése miatt is keveset láttunk, meg maradtak elvarratlan szálak. de azért a régi öreg gonosz mosoly beficcent párszor. Samantha az elején csalódás volt, meg közben is voltak vele kapcsolatban hülye húzások, de a végén az “I am Texas” nagyon nagy volt. Remélem, a kormányzós szálat kibontják a második évadban. Ann is feljött, kedvelhetővé vált, és a színésznő játéka is ügyes.

Remélem, a második évadban lesznek új szereplők is, esetleg Cliffet is beemelik állandónak, de én Lucynek is örülnék, ha újra odaköltözne Southforkba, és szekálnák egymást Jockey-val. De logikusnak érezném Afton Cooper felbukkanását is, aki amellett, hogy Cliff kedvese volt, s mint kiderült, Rebecca az ő lányuk, még Lucy sógornője is (Afton testvére, Mitch Cooper volt Lucy férje).

Kevés szó esett a mellékszereplőkről. A gonoszak valahogy az első évadban méltó büntetést és ezzel együtt lezárást kaptak (Marta meghalt, Vicente, akit a 24-es Tony, azaz Carlos Bernard alakít, börtönbe került, Ryland, Ann ex-férje, akit a megint csak zseniális Mitch Pileggi játszik, szintén hoppon maradt, Tommy-t pedig Rebecca meggyilkolta). Lew, akit a szintén 24-es Glenn Morshower formál meg, színfolt volt, bár kaphatna nagyobb szerepet is. Meg Elena anyját is szerepeltethetnék többet.

Szerethető, izgalmas, igazi Dallas-feeling.

9/10

danonino - 2012. 08. 13. 22:42

Ide is leírom, hogy érdemes a facebookon a Dallas oldalát követni. Ez kvázi Jockey “blogja”, az ő szemszögéből látjuk az eseményeket az anyasorozat 1978-as indulása óta, ráadásul a kimaradt, Dallas nélküli évekre is fény derül. Úgyhogy aki nem akar jövő januárig Dallas nélkül maradni, az olvasson bele. :)

majcsi - 2012. 08. 15. 02:37

Bocsi, de nekem nem tetszett az uj Dallas. Lehet egyedul vagyok ezzel, es bocsi. Most daraltam le, hat elege felejtos. A regi szineszek mar nagyon oregek. De komolyan, hogy nez ki a JR vagy Cliff. Borzaszto! de, az is igaz, hogy nelkuluk meg nezhetetlen lenne. A fiatal szineszek mind vacakok. A sztori szappan, jo nagy habbal. Tiszta brazil series. Es persze kiszamithato, es uncsi. ‘Ismerlek, nem en ismerlek, figyelek, nem en figyelek, kiszamithato vagy, nem te vagy kiszamithato…’ es ehhez hasonlok. A regi is ilyen rossz volt?! Neztem, emlekszem ra, de jobbnak tunt.

Ale - 2012. 08. 15. 07:32

Jordana Brewster volt nekem a legnagyobb csalódás, horror, másfél arca van kb. és azzal dolgozik folyamatosan. Barom idegesítő.

Josh Hendersont viszont nagyon meg kedveltem a végére. Szurkolok neki is mint a “faterjának”, hogy elintézze az egész bandát, az élen az Elena, Christopher, Bobby trióval. Sajnálatos, hogy úgyis tudjuk, hogy úgysem szerezhet meg mindent a végére. :))

winnie - 2012. 08. 15. 07:57

majcsi: nehogy már bocsánatot kérj a véleményedért, így legalább más is látja, hogy nem minden papsajt. és hidd el, nagyon sokaknak nem tetszett (remélhetőleg még többeknek igen), de ők már nem jutottak el idáig zömében. ld. a pilotkritikát.

Welt - 2012. 08. 16. 22:50

majcsi szerinted mindenki örök fiatal marad? Larry Hagman szeptemberben lesz 81 éves, de “Clif” is közelít a nyolcvanhoz. A fiatal színészek szerintem hozzák a kötelezőt. Ami nagyon hiányzik nekem a régi Dallasból az a közös reggeli illetve vacsora az asztalnál, illetve az Ewing olajtársaság irodajelenetei, picit ezekből is vissza kéne majd csempészni a 2. évadban :)

Quantumleap - 2012. 08. 19. 10:16

Az amúgy tény, hogy egy rakás dolog van a régi sorozatból, amit a készítők bármikor előhúzhatnak a tarsolyból. Gondolok itt elsősorban régi szereplők előhozására: James (Jockey törvénytelen fia), Jockey fia Callytől, Cally, Jenna, Charlie, Lucas (Bobby és Jenna fia), Carter McKay, Dusty Farlow stb. Gary behozásáról már gondokodnak is a készítők.

Gubóka - 2012. 08. 21. 21:49

4szer olvastam el a rebeccas kommenteket h ki kinek a lánya unokája nagynénje. jóég.. rég volt a dallas :D

ergo ha jol ertem rebecca pamelanak az unokahuga. annak a pamelanak aki chris nevelőanyja volt, azaz bobby felesége.

valaki irta h samantha chris nagynénje? ezt nem értem, vérszerint? vagy hogy?

húha fel kell szednem a dallas tudásom mert megkopott :D igaz 9 évvel a születésem elött kezdődött de hát ez igy nem járja :D

amugy tetszik a sorozat, john ross nagy favorit, de ez az elena ide oda pakolgatása a fiuk között borzasztó. a legjobb lenne ha kinyiffana le lenne vele a gond :D

jky - 2012. 08. 21. 22:00

Gubóka

Chris nem vérszerinti Ewing, ezt hangoztatták is, nem egyszer. Ettől persze még Bobby fia marad, és Samantha így a nagynénje is.

Gubóka - 2012. 08. 22. 07:54

jky

igen tudom h nem vérszerinti fia Bobbynak, ezért nem értettem a nagynéni dolgot. Mert ugy tunt ahogy olvastam mintha arra lenne utalva h vannak verbeli szálak is.

Ede - 2012. 08. 23. 16:10

Chris nem Samantha húgának vérszerinti fia is egyben? Ha nem akkor mea culpa, canossa és miegymás.

Roxi - 2012. 10. 25. 07:49

Na a vége az elég jóra sikerült izgalmasnak ígérkezik a 2.évad :)
Az,hogy Cliff a csaj apja,meg eléggé WTF lehetett volna,ha nem futok bele már korábban egy spoilerbe!

gabor - 2012. 10. 26. 17:25

nem tudja valaki, h az oktober 17.-i reszben milyen zene szolt?nagy segitseg lenne!

Casey Novak - 2012. 11. 24. 07:24

Baaaaasszus, most hallottam Larry Hagmanről…:(
Pedig a 8. évad még messze van.

galine - 2012. 11. 24. 08:55

R.I.P.

mgitta - 2012. 11. 24. 10:05

R.I.P. Larry Hagman
A tévétörténelem legjobb gonosza volt :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz