login |

Common Law: vége az 1. évadnak

2012. 08. 14. 16:43 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Mivel naivan bevállaltam a premiert, ezért winnie jött, hogy írhatnék a Common Law fináléjáról is. Így került hozzám ez a kritika; csakhogy belelássatok egy picit a Junkie működésébe. Mivel egyikünk sem nézi hetiben a sorozatot, nem véletlenül, így nyilván pár ponttal lejjebb lesz a végső értékelésünk, mint azoknak, akik alig várták az új részeket. Voltak ilyenek? (Ahogy olvasom, voltak.)

Azért kicsit kíváncsi voltam, hogy a Halálos fegyver-szerű buddy akciókomédia hova jutott el egy évad alatt, de úgy tűnik, hogy nem túl messzire. Bár konkrétan a fináléval nem volt baj, felfedték, hogy miért rántott fegyvert a társára az öltönyös, azonban önszorgalomból a megelőző 1×11-et is megnéztem, ami viszont teljesen olyan volt, mint anno a premier. A halálunalmas nyomozást egy-két jobb jelenet dobta fel, azok pedig nem bizonyultak elégnek az üdvösséghez.

Hátha valaki ezzel kezdi az olvasást, most hall először a sorozatról, leírom az alapot: két zsaru csoportterápiára jár, hogy a “kapcsolatukat” rendbe hozzák. A rendőrség rendelte el számukra, mivel nem akarja őket a főnökük szétrobbantani, hiszen együtt a legjobbak. A fináléban egy kicsit megkavarják ezeket az eseményeket, árnyalják a képet.

Ami tetszett az utolsó részben, hogy nem egy Burn Notice-t húztak. Lehet kicsit spoileres lesz ez most, de tetszik, hogy egyelőre a terápia az átívelő szál, nem pedig valami megoldatlan bűnügy, amit évente kétszer vesznek majd elő, a’la Castle. A másik pozitívum, hogy a két főszereplő néha még mindig hatalmas. Érezni egy kis Halálos fegyver-áthallást, van az a pár jelenet, amikor lehet rajta röhögni. Aki látta már, annak mondom, hogy az “Álmodban is kiadtál, valld be!”-dologra gondolok – ott borultam. Mindezek mellett a vendégszereplőkkel sincs baj.

A probléma az, hogy hiába a jó dolgok, mellettük ott vannak a tipikus, vagy épp rosszabb nyomozások. Annyi előnyük van ebben, hogy rablás és gyilkosság az osztályuk neve, így nem csak hullákat találnak. Ennek ellenére információömlesztés, téves megoldások és végül a többnyire kitalálható fordulat. Bevált formula, de nem rázták fel annyira, hogy tényleg itt ragadjak. Ennek ellenére 6/10-re felemelem a pontszámot. Egy hajszál választ el attól, hogy folytassam majd, ha lesz 2. évad, de egyelőre nem lépte át a határt.

8 hozzászólás Ne habozz!

emeric - 2012. 08. 14. 16:51

Én kedvelem ezt a sorozatot. Tényleg semmi extra, de valahogy olyan aranyos az egész. A nyomozás soha nem nagy szám, de én maguk a karakterek miatt nézem és amit ők nyújtanak az nekem elég. Másnak viszont kevés lehet.

winnie - 2012. 08. 14. 16:55

igazából azért lep meg human véleménye, mert mindez a psych-ra is igaz. (miért is nem adják párban a psych-kal?:) baromi jó shawn és gus, de a többi dögunalom, és nekem az nem menti a sorozatot. itt úgy tűnik a két fickó annyira nem jó, mint shawn és gus és a nyomozások annyival nem erősebbek, hogy mindezt kompenzálják. de hogy a terápia része sem elég, az meglep.-

Matthew - 2012. 08. 14. 17:10

Itt azért a nyomozásnak sem a nyomozás a lényege, hanem a terápián szóba kerülő dolgokhoz ad hátteret (értsd: a nyomozásban általában van valami, ami a heti csoportterápiás témára rezonál). A Psychban viszont többnyire a nyomozás a főszál, szóval ott gázabb, ha gyenge. (Viszont a Shawn-Gus párosnak utolérhetetlenek a szövegei.)

human - 2012. 08. 14. 17:17

Shawn Gus jobban komédia, és a nyomozás is inkább Colombo mint Castle, ha ez így érthető.

Mann - 2012. 08. 14. 22:05

Én is vártam az új részeket, kellemes átívelő szál a napi robot és egy másik sorozat között (így a nyári üresjáratban nem is volt idáig nagyon konkurense a suitson kívül, ezért is megy boston legal dara :))

Benjy - 2012. 08. 18. 21:23

Én 3 rész után megakadtam, de igazából az a baj vele, mint a legtöbb USA sorozattal.Egyszerűen a karakterek viszik a hátukon a sorozatot, de a körítés rémgyenge(kivétel Suits, és Burn Notice mostanában).Ilyenkor mindig visszasírom Monkot és a csavaros bűntényeket.

winnie - 2012. 11. 24. 01:35
clark - 2013. 01. 18. 14:30

én most daráltam le,nekem jó volt.a 2 főszereplőt nagyon bírtam,de a többink nem volt sok szerepe.talán a dokinéni meg a főnökük a (resceu me-bő) volt néhány jó jelenete.
nekem jó kis kikapcsolódást jelentett a 12 rész kár hogy nem lesz új évad,azért elnézegettem volna.jobb mint a castle,csik,ncisk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz