login |

Grimm: kezdett a 2. évad

2012. 08. 15. 16:40 - Írta: Desmond Wallace

118 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem kellett sokat várnunk a 2. évadra, hiszen az NBC egy hónappal az igazi szezonkezdet előtt elhozta nekünk a Grimm folytatását. Talán így sikerül új nézőket szerezniük, bár az első évad egész szép számokat hozott a pénteki halálnapon. Ennyit erről, mert a lényeg az, hogy elindult a Grimm 2. szezonja és ez az évadnyitó egy reményteljes évad képét vetíti előre.

Úgy néz ki, hogy David Greenwalt egyre jobban kezdi elmélyíteni a Grimm-mitológiát, ami nekem egyelőre nagyon bejön. Már az 1. évad végén is egyre jobban szerializálttá vált a sorozat, és nagyon úgy fest a helyzet, hogy a jövőben is marad ez az irány. (Én egyébként az előző évad felénél parkolópályára tettem a sorozatot, de aztán júliusban pótoltam az elmaradt részeket, amit nagyon jól is tettem, mert egész jól szórakoztam. A korai második évados premierre mégis nehezen vettem rá magam, de az évadnyitó gyorsan elfeledtette az aggályaimat. Gyorsan elrepült ez a 40 perc.)

Ha párhuzamot akarnék vonni, akkor azt kell mondjam, hogy jelenleg a Grimm sokkal összeszedettebb sorozat, mint a Supernatural, így sokkal szórakoztatóbb lehet a misztikumra éhes sorozatjunkie-nak, mint a megfáradt Winchester-saga. Mielőtt a spoilerekre térnék, annyit még meg kell jegyeznem, hogy ez volt eddig a legvéresebb Grimm-epizód. Innentől már spileresen folytatom.

Az epizód rengeteg információmorzsával szolgált, alig várom, hogy Nick kibogozza a mitológia szövevényes szálait. Már az első évadban is elejtettek némi infót a grimmek múltjáról, de ezúttal ki is fogják bontani nekünk ezt a kiapadhatatlannak tűnő információforrást. Legalábbis nagyon úgy tűnik. Ehhez persze kellett a halottnak hitt anya felbukkanása, ami ugyan béna cliff volt az első évad végén, de nagyon jót tett az évadnyitónak az ő jelenléte. Azt viszont nem hiszem, hogy túl sokáig maradna a városban. Nagyon klisés megoldás lenne, ha elhalálozna a 2×02-ben, de benne van a pakliban.

Közben Monroe, Rosalee, Hank és Juliette rendesen háttérbe szorult ebben a 40 percben, de ne feledjük, hogy ez egy dupla részes premier, most pedig nem is nagyon hiányoztak az ő momentumaik. Persze kedvenc farkasunknak azért így is akadt egy-két jó beszólása.

Az a helyzet, hogy jó úton halad a Grimm. Ha marad ez az irány, boldogak lehetünk és várhatjuk a magyar idő szerint kedden érkező következő részt. A premier tehát rendkívül szórakoztató és eseménydús premiert volt, egy 7/10-et ki is osztok rá, és reménykedem a hasonló színvonalú folytatásban. Jövő héten tehát jön a küzdelem a kardfogú teremtménnyel, illetve Csipkerózsikát is fel kell ébreszteni, mielőtt elveszítené az összes emlékét.

ui.: Mekkora lenne már, ha kapnánk az évad során egy középkori flashback-epizódot.

118 hozzászólás Ne habozz!

djangyu - 2012. 08. 15. 16:58

a leírtakkal egyetértek, kivéve azt, hogy nem tenném le még a pontot a dupla szólója után :) mondjuk, az eleje miatt 6.8/10 :D

energy - 2012. 08. 15. 17:19

Milyen ellenszenves az anyja.

christaylor - 2012. 08. 15. 17:24

Mary Elizabeth Mastrantonio iiiszonyatosan megöregedett.

winnie - 2012. 08. 15. 17:29

fura, én azt mondtam volna, hogy szinte alig változott – persze kérdés, hogy mihez képest. mondjuk az iszonyat még így is “kegyetlenül” túlzónak hangzik:)

Desmond Wallace - 2012. 08. 15. 17:36

Én a Robin Hood óta nem nagyon láttam a színésznőt, és azóta tényleg rengeteget öregedett.

E. - 2012. 08. 15. 17:47

Nekem nem tetszett és végig unatkoztam, nem tudom, hogy vszem rá magam a következő epizódra.

goodjohnwin - 2012. 08. 15. 18:21

szerintem nagyon állat évad elébe nézünk, tetszik ez a hármas hatalmi felállás is (tehát ezért nem változott át eddig a rendőrfőnök soha).
Pár dolog azért még mindig nem tiszta, remélem ezekre is kapunk addig magyarázatot, amíg az “anya” a városban van: vajon a grimmeknek muszáj irtani a lényeket? Mindet, válogatás nélkül? Mi van, ha nem akarják ezt az életet élni? Hogyan marad fenn a vérvonal, ha a magányos életmód a javasolt a családtagok biztonsága érdekében? (na persze, felnőhet az összes grimm csonka családban is…)

christaylor - 2012. 08. 15. 18:59

najó, akkor nem iszonyatosan öregedett meg és tény, hogy nekem is még a 90-es évekből ismerős inkább színésznőként, mint az utóbbi 10 évből. de annyira nagyon biztosan megöregedett, hogy az életben meg nem mondtam volna, hogy ő az, ha nem írják ki. :)

horvagab - 2012. 08. 15. 19:49

Én végignéztem az első évadot (néhol végig szenvedtem) és tetszett alapvetően a premier. Néha még embernek is festett a főszereplő az eddigi teleprompter beütás helyett (bár szerintem nem a színésszel van a baj, és az előző évad fele egyre jobban ment neki minden, szóval én optimista vagyok az ő alkotását illetően) és meglepően jó “chemistry” volt anya-fia közt, pláne az elején amikor ment kicsit az osztás. Na meg amikor Nick fenyegette a Hexenbiest anyust.

Kiváncsi leszek a következő részre, és reménykedek, hogy azon kívül, hogy minden létező állatot elővesznek és félembert csinálnak belőlük (na, ki várja a kacsacsőrű emlős embert? :D) újítanak is egy kicsit, vagy belemennek a meglévő lények életébe még jobban.

Junkieka - 2012. 08. 15. 21:14

Szégyen, de engem is az ütött meg legjobban, hogy szegény Mastrantonio ijesztőbben nézett ki, mint az összes szörny együttvéve. Szerintem nem is az öregség a baja, hanem, hogy olyan rideg, lárvaszerű volt a képe. Botox? :O

Kicsit félek, hogy a sorozat elveszíti könnyed humoros jellegét. Egyelőre tetszik az új irány, de azért kellenének bele a hangulatoldó elemek is. Nehogymá vérkomolyan kelljen venni ezt a blődlit. :(

Remélem anyunak találnak majd valami távoli elfoglaltságot és max. időnként visszatérő szereplő lesz. Kinyírni vicces lenne, miután eddig “halott” volt.

Encsi - 2012. 08. 15. 21:28

Eddig csak Juliette volt tök idegesítő nekem – hogy a szerep vagy a színésznő, vagy a kettő együtt-e, azt nem tudom ( btw. szerintem ő is botox), de most, hogy anyu is ilyen ellenszenves, kezdem sajnálni szegény Nicket :D

montanosz - 2012. 08. 15. 21:33

Hát szerencse hogy a szakállas srác meg a boltos csajszi benne vannak a soriban (most lusta vagyok a nevükre vadászni) mert simán a többi szereplő nem is kéne.
Én elnéznék egy csak rájuk írt hasonlo témáju sorozatot.

jersey - 2012. 08. 15. 21:38

Engem nagyon beszippantott ez a 40 perc, fel sem tűnt, hogy eltelt, rég voltam már így sorozat résszel. Grimmhez képest szokatlanul sok információ volt ez egy részre és alig várom a következőt. Azt sajnálom, hogy Monroe összes jó poénját ellőtték az előzetesben.
Ó és most igyekeztem figyelni Nick színészi képességeire is, de szerintem rendben volt (:
Nagyon remélem, hogy nem lövik el az anyuci végleg meghal szálat, vagy ha mégis akkor csak az évad végén.
Desmond: középkori flashback epizód+1 :)

goodjohnwin - 2012. 08. 16. 09:30

érdekes, hogy a csajoknak (Encsi – remélem az vagy :) ) általában nem jön be Juliette és/vagy az őt játszó színásznő.
Én spec. imádom, szerintem nagyon bájos jelenség, olyan “tündés” kicsit, de azokban a jelenetekben is hiteles, ahol talpraesettebb, okosabb énje kerül előtérbe.

adhie - 2012. 08. 16. 10:56

Nekem is nagyon bejött a 2. nyitás, jó volt a sztori és sok infó is. Igazából én teljesen jól elvoltam az első évaddal is, de nem lesz gas, ha anyuci még elárul pár dolgot erről az egész grimmségről. Egyébként annyira szerintem nem lett badass, mint amennyire gondoltam, hogy lesz, de ebben az is benne van, hogy már Nick sem az első évad elején lévő grimm-tini. (Kimura-tól sem nagyon esett kétségbe…) A rendőrfőnök szál is egyre jobban érdekel, az első évad során szép lassan sikerült felépíteni, remélem tudják még érdemlegesen húzni, bár ebben az új részben is pont annyi infót kaptunk, hogy el lehet jövő hétig gondolkodni rajta (most akkor egy vessen, vagy a királyi család tagja, át fog-e egyáltalán változni, mi a kapcsolata a reaper-ekkel stb…)
Az új főcím szerintem nem kellett volna a régi pontosan elég volt. Bár az újonnan becsatlakozóknak ennyi infó jól jöhet (igazából elég is), azt aláírom.
A középkori flashback-es rész tényleg oltás lenne, bár engem a Hitleres dolog is érdekelne. Akár spinoff is lehetne felőlem belőlük, mert ez a mitológia engem annyira megfogott.

owlman - 2012. 08. 16. 11:53

Pörgős rész volt és végre nem csak szörnyeket vettek át a Grimm-történetekből, hanem visszatértek az alapokhoz (pilot) és behoztak más elemeket is (akkor Piroska, most Csipkerózsika).

Nick (David Giuntoli) színészileg szerintem fejlődött, Anyu karaktere érdekes, vicces lenne látni “normális” hétköznapi helyzetekben (pl. bevásárlás).
Több Monroe-t!

Encsi - 2012. 08. 16. 11:55

goodjohnwin: igen :) Ráadásul azért is zavaró ez, mert így nincs nagyon erős/szerethető női karakter ebben a soriban számomra (az egérlány aranyos, de alig néhány részben volt eddig hangsúlyosabb szerepe).

jersey - 2012. 08. 16. 13:55

goodjohnwin: akkor én rácáfolok, mert nekem semmi bajom nincs Juliette-tel :P szerintem is szerethető karakter, kifejezetten kedvelem a jeleneteiket Nickkel.

Bence004_KalEl - 2012. 08. 16. 17:46

nagyon jó volt az 1.rész, végre kicsit “fantasysabb” lett a sorozat, tényleg el lett benne jobban mélyítve a mitológia. 9/10 simán. remélem a nézettség is jó marad pénteken

Gubóka - 2012. 08. 16. 21:30

nekem tetszett. viszont amin kiakadtam, h előjöttek ezzel az emlékezet kieséssel, nagyon remélem h nem azt fogják meghuzni, hogy akkor most juliett mindent elfelejt..

abszolut pozitivum monroe, minden pillanatat imádom :D

Milán - 2012. 08. 19. 23:53

:D sokat vártam és megérte, az előző évadman Monroe volt a legjobb :D “Elkéstem miattad a piláteszről” :DDDD nagyon jó:D

rol001 - 2012. 08. 20. 16:41

Jó kezdés volt a 40 perc hamar elrepült. Azt hittem a dupla évadnyitót le is adták, úgyhogy koppantam mikor rájöttem, hogy ezzel az egy résszel be kell érni hirtelen.
Az anya visszatértétől féltem, hogy gázos lesz, de szerintem elég jól sikeredett.
És tényleg feltűnően véresebb lett amivel persze korán sincs baj, sőt…
Így tovább!

Gubóka - 2012. 08. 21. 21:40

argh engem a mai rész felbosszantott! az utolsó jelenet miatt ar

goodjohnwin - 2012. 08. 21. 23:08

engem is csak felbosszantott az 202
egyrészt tele volt dramaturgiai baromsággal: Nick anyja a profizmusa ellenére elpofázza bunyó közben a kardfogúnak, hogy ő a Grimm anyja, azután Nick eldobálja a fegyverét és nem keresi meg a végén (egy rendőr/katona össze van nőve a fegyverével, valamint eddig Nick egy összeszedett fickó volt), azután a kórházas jelenet is összecsapott volt A (mikor beadják a cseppeket), és ez az emlékezet-kiesésé – annyira brazilszappan… :(

Nem tudom, hogy mikor lesz a következő rész, de csak remélni merem, hogy a készítőket nem hajtották meg annyira, hogy ugyanúgy, mint az első évadban, az első epizódok után magukra találjanak, és előjöjjenek az értelmesebb dolgokkal… Eddig az látszik, hogy a humort és a horrort felhúzták, de szeretnék valami tartalmasabb dolgot is látni, nemcsak a rendőrfőnök hulk-oskodását… (ez utóbbi is eléggé hasraütés-szerű fordulat volt… meg egyáltalán: a mutter látta a pasit, mi lett volna, ha elmondja a fiának, milyen külsejű férfit látott kijönni a házból, máris megtudná, ki a herceg a városban)

goodjohnwin - 2012. 08. 22. 00:27

és komolyan minden torrentfájlnak ugyanott megy el a hangja?
(amikor Nick és Hank a garázsban beszélgetnek a titkolózásról)

Aszusz - 2012. 08. 22. 18:51

A rész védelmében: egyrészt Nicknek sietnie kellett a kórházba, aggódott Juliette miatt, simán belefér, hogy elfelejti a fegyvert. Más a helyzet, ha van ideje eltakarítani a nyomokat. Meg most ugye muter is ott nyomult.
Anyukát nem védem, nem ismerjük annyira. Lehet, hogy a profizmusa kimerül annyiban, hogy sikeresen irtja a lényeket. Akkor aztán oly mindegy, mit pofázik el nekik előtte…

És attól, hogy látta kijönni a házból, még nem következik, hogy ő a herceg. Persze, elmondhatta volna, hogy látott kijönni valakit, így és így nézett ki… de nem tudhatta, hogy a herceg volt az.

Lilith - 2012. 08. 24. 14:13

tetszett a nyító rész nagyon.Újítottak a bemutató részen is,ami nekem tetszett (amikor a Grimm-eket írják körül).
A karakterek is mintha fejlődtek volna,és végre véresebbek lettek az események :D
Az anyuka felbukkanása is felpörgette egy picikét a dolgokat,bár nekem nagyon sántít az “öregaaszony”.Ennyi év után hirtelen feltünik,és jön a bla bla sz9veggel?Áhh. :D

pumpika666 - 2012. 08. 25. 14:44

engem egy dolog bosszantott fel nagyon a 2ik részben: a kardfogú az összes embert addig villámgyorsan kinyírta, gyors volt, kíméletlen, nick ellen meg leállt pofozkodni…ez azért kiverte a biztosítékot nálam, a főhős ellen miért nem mozog olyan gyorsan a gonosz? :)

Laci007 - 2012. 08. 25. 15:20

pumpika666

azért mert nem akarta megölni, kell nekik a kulcs, vagyis azoknak akik megbízták. ha megszerezte a kulcsot akkor biztos kinyírja de addig gondolom lett volna egy kis vallatás…

Desmond Wallace - 2012. 08. 26. 22:28

Hát a 2×02 eléggé közepes lett. Béna fordulatok, meg unalom.

Jó lenne, ha Hank-et gyorsan felvilágosítaná Nick, mert így ez a karakter már eléggé kimerült.

clark - 2012. 08. 28. 12:25

eddig 2 rész alapján hasonló a színvonal mint a előző évadé,ami jó volt!Monroe továbbra is a kedvencem,neki vannak a legnagyobb beszólásai!az jó volt hogy juliette eddig szinte semmit se szerepelt,ez így is maradhatna,engem nagyon irritál.A többiek rendben vannak,talán kicsit a rendőr főnök visz plusz kis színt:D a soriban.

Tso - 2012. 08. 28. 17:40

Nahát, jó volt ez a 3. rész!

SPOILER!

Végre Hank is megtudta az igazat, és lehet egyedül vagyok vele, de nekem tetszik a csaj amnéziája, látok benne fantáziát: az tetszene ha egy kicsit elhidegülnének egymástól, erre Nick elmenne egy “badass” körtúrára, aztán majd megint egymásra találnának valahogy. Persze ezt nem tartom valószínűnek :)

goodjohnwin - 2012. 08. 29. 00:54

tök jó, hogy Hank is beavatódott, bár lehet, hogy kicsit lassabban is történhetett volna, nem egy epizód alatt. Persze, még nem tud mindent, lesz majd nagy “vidámság”, ha ő is benéz a fegyveres-szekrénybe (mégiscsak rendőr…)
Én izgulok Juliettért, továbbra sem értem a nagy ellenszenvet iránta. Szerintem ezen a ponton a dolgok akkor válnak igazán érdekessé (kb 3-4 epizód múlva érzésem szerint), ha elindul valami a rendőrfőnök és beosztottai között (nem meleg kapcsolatra gondolok ;) )

Valahogy nem érzem egyenletesnek a sorozat kézbentartását, az egy dolog hogy mostanra már van olyan sok állandó szereplő, hogy nem jut mindenki screen-time-hoz, de pl. a 203-ban az az egy sor , amit “Wu” kapott, valahogy odadobottnak tűnt, Rosalee meg sem jelent. Egy-két történés is égbőlkapott volt, pl. melyik rendőr ne hívna erősítést, ha 6 férfi vár rá a pajtán kívül? És igen, a kardfogú szerintem is feltűnően béna volt… ezenkívül vártam volna valami érzelmi reakciót a rendőrfőnök részéről az anya-banya halálával kapcsolatban, a nő “valakije” volt, korábban utaltak erre.

sorozat/gyilkos - 2012. 08. 29. 18:55

Ez egy kapkodós, következetlen, messze a lehetőségei alatt teljesítő agykikapcsolós sorozat, de…

Még így is jobbnak tartom a szarrá hájpolt OUT-nál.

Ami nagyon highconcept szeretne lenni, de hiányzik belőle a feszültség, az ív. Olyan mintha túl nagy lenne a fa a fejszének.

A Grimm tudja hogy ő mimeddig, nem akar több lenni. A második évadban pedig nagyon helyesen rámentek a történet kibontására és a hentelésre; kardfogúcicaember, soksakálember; vér, belek.

Viszont Mary El Mastrantonio tényszerűen az egyik legpocsékabb színész ebben a szezonban.

Lala - 2012. 08. 30. 14:16

@ goodjohnwin Rosalee szerintem azért nem szerepelt, illetve talán keveset fogjuk látni egy darabig mert “nagyon” terhes. Már az első 2 részben is látszódik azért, hiába takargatják lenge cuccokkal. Szeptemberre várja a gyerkőcöt, szóval gondolom addig próbálják leplezni a nagy hasát trükkökkel.

jersey - 2012. 09. 01. 13:48

A harmadik rész kicsit gyengébbre sikerült, mint az első, még ha “Lucifer” is volt a vendégszereplő :)
Nekem kifejezetten tetszett Wu egysoros szövege, sztem a legjobb volt a részben, bár pont arra gondoltam én is, hogy nem jut idő minden részben mindenkire….

Desmond Wallace - 2012. 09. 02. 10:56

Örülök, hogy Hank végre felvilágosult.

goodjohnwin - 2012. 09. 05. 09:30

ep4
először azt hittem, zombikká válnak a ragyásarcúak… ehh.

Desmond Wallace - 2012. 09. 06. 21:27

Tetszik a cél, ami felé halad a sorozat, de ez most csak egy szimpla átvezető, közepesen unalmas epizód volt.

Marcipán - 2012. 09. 06. 23:42

Így hogy Hank is a csapatban van, még inkább tetszik a sorozat!!!! :)

Ben - 2012. 09. 28. 19:51

Hol megy magyarul a 2. évad?

winnie - 2012. 09. 28. 20:04

sehol

goodjohnwin - 2012. 10. 13. 21:17

Jó lesz ez, kezdik kissé megkavarni a dolgokat… mondjuk az álomjelenet elég “szappanos” húzás volt, meg persze átlátszó is, de tetszik, amerre haladnak. Tény, hogy jobb lenne, ha nem lenne az átívelő történetszál ennyire lassan adagolva, de nagyrészt érdekes dolgokkal töltik ki, úgyhogy nem annyira bánom, más hasonlót (horror) úgysem nézek.

Lemoni - 2012. 11. 10. 18:07

Megemelem a kalapom a 2. évad előtt. Maradt hullámzó a színvonal, de míg az első évadban a ‘gyenge-közepes-jó’ szinteken mozogtak az események, most a ‘remek-kitűnő’ a jellemző. Jók és nagyon összeszedettek az epizódtörténetek és az átívelő szálak, dinamikus és izgalmas a kivitelezés. Csak így tovább! :)

Aszusz - 2012. 11. 14. 21:10

Most néztem meg a legutolsó részt (11-es). Hát izé. A Juliette-vonal elég érdekesen alakul, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki a következő részből.

alessa - 2012. 11. 15. 19:38

így a finálé előtt szerintem elég jó évadra sikeredett ez. és még vannak tartalékai. azt sajnálom hogy itt soha nem írnak róla, és most nem tudom hogy mikor tér majd vissza új részekkel.
juliette és a kapitány románca engem kifejezetten irritál (meg összességében az új-memoriahiányos-juliette). annyira örültem hogy volt egy sorozat, ahol nem kell a szerelmi szálra figyelni, mert az egy biztos pont, erre elvették tőlem ezt az örömöt.
a legjobb szereplő még mindig monroe, de örülök adelind visszatérésének is. nélküle sem volt ugyanaz.
valaki tud valamit a 3. évadról?

winnie - 2012. 11. 16. 00:54

messze még a finálé, az májusban lesz, s addigra eldől, hogy lesz-e harmadik évad, de a mostani nézettséggel 100%.

alessa - 2012. 11. 17. 01:05

én úgy értelmeztem hogy most lesz a finálé… nem tudom mit néztem félre :D mindenesetre ez egy jó hír!

winnie - 2012. 11. 17. 01:32

nem. 22 részes az évad, szóval messze van még:)

goodjohnwin - 2012. 11. 17. 20:41

alessa: nem mondod, hogy szerinted a Juliette-Kapitány “szerelmi szál” olyan, mint a többi sorozat 12-egy-tucat szappanoperásdija… ugyanazt a Grimm-et nézzük?

leírtam, de azután kitöröltem az érvelésem, mert átolvasva hülyén nézett ki ezen a felületen “varázslatot” meg megátkozást emlegetni, de a sztori szerint ez a helyzet, és ezt kellően alá is támasztják, és a saját közeegében reálisan mutatják be (eltekintve a bosszantó logikátlanságoktól, mint pl. a spanyol mindentudó nő figyelmen kívül hagyása…)

mindenesetre ez volt az első olyan cliffhanger, amiért még az alkotók is bocsánatot kértek :)

Aszusz - 2012. 11. 17. 23:40

Azt hiszem ez az évad kezd bedurvulni. Nicknek már meg sem kottyan 3-4 “lény” egyszerre, és van egy olyan érzésem, hogy a “királyi családot” is fel fogja térképezni az évad végére. Arra amúgy kíváncsi vagyok, anyu visszajön-e.
A Juliette-vonal jóval érdekesebb lett, mint amit vártam. Monroe továbbra is remek, és lassan Rosalee (?) is visszajöhetne már a “nagynénjétől”, őt kicsit hiányolom.

Balika88 - 2012. 11. 20. 10:25

Nagyon jó eddig a 2. évad. Szerintem jobb is mint az első. Most a 12. rész után jön egy hosszabb szünet és csak tavasszal folytatódik?!

goodjohnwin - 2012. 11. 21. 19:32

Igen :(

alessa - 2012. 11. 24. 20:56

goodjohnwin én nem mondtam egy szóval sem, hogy “olyan mint a többi sorozat 12-egy-tucat szappanoperásdija” egyszerűen csak olyan jó volt – számomra – az, hogy Nick és Juliette hagyományos, boldog kapcsolatban élnek, és nincs dráma. Nick hazamegy és minden ok.
például ott a supernatural, nem volt benne soha huzamosabb (dean-lisa, sam-ruby csak rövidtávon) ideig szerelmi téma és enélkül is jól működött a sorozat.
nem mondanám hogy hátrány hogy így alakult, de én megvoltam nélküle.
ez az én véleményem és ettől még ugyanazt a grimmet nézem hogy nem rajongok az ötletért.

oxigen - 2012. 11. 25. 17:52

Vááááá hát ez valami nagyon állat!!!!!
Tavaly mikor elkezdődött a sori, bele-belenéztem, de kicsit gagyinak találtam, és aztán az évad felénél nem jutottam tovább.
Na most elkezdtük folytatni párommal, és hát bassszus 3 nap alatt ledaráltam a fennmaradó részeket, és most felváltva tapsikolok meg verem az asztalt, hogy mi minden történik.
Elképesztő, hogy mennyire felpörgött a történet, engem spec nagyon izgat a Juliet-herceg vonal, meg minden háttérinfó amit adnak, meg Monroe a legkirályabb, meg az összes infó amit mi tudunk összerakva, a “mi a fenéért nem mondják el egymásnak” meg hasonlók.
És épp most olvastam hogy hosszú szünet lesz.

Az jut egyébként mindig eszembe, mikor a rendőrfőnököt mutatják, mert egész vékony srác de amilyen széles vállai vannak, folyton azt képzelem, hogy valami nagy fehér angyalszárnyak vannak a hátán :D <3

winnie - 2012. 11. 25. 19:02

emberek, ne tájékoztassunk már félre:O hogy folytatódna már tavasszal?

“Most a 12. rész után jön egy hosszabb szünet és csak tavasszal folytatódik?!”

nem.

illetve nincs róla infó, de az országos sorozatok zöme nem tart ekkora szünetet, ez pedig ugye egy krimisorozat, amit nem lenne sok értelme szüneteltetni. (a revolution fog a voice miatt és a cw is hosszabb hiatust tervez, de a többi sorozat megy a szokásos pár hét szünet – pár hét részek tempóban.)

winnie - 2012. 11. 25. 19:05

egyébként, nem nézőként természetesen, de amikor megláttam a juliette-kapitány dolgot cikkben vagy képen, én szégyelltem magam… lehet persze, hogy zseniálisan van megalapozva, de ettől még csak néztem, hogy “really???”.

Lala - 2012. 11. 26. 13:23

Én is alessával értek egyet. Unom már a Juliette-es vergődést. Az kifejezetten tetszett hogy Hank nem kezdett el besértődni amikor megtudta Nick titkát. Juliette persze őrültnek gondolta a barátját akit 4-5 éve ismer. Nem kell ide ez a fajta dráma. Hagyják a drámát a történet lényegi részére.
Én amúgy azt olvastam hogy januárban folytatódik a sorozat.

Desmond Wallace - 2012. 12. 22. 20:25

Eddig a 2. évad jobb, mint az első második fele, pedig már az is előrelépés volt a tavaly őszi minőséghez képest.

A 2×12 mondjuk eléggé felvezetés szagú volt, a folytatásra meg várhatunk egy darabig.:(

goodjohnwin - 2013. 01. 16. 14:27

Március 8-án fog folytatódni, és azért ekkora a szünet, mert az epizódok legyártása munkaigényes, nyáron korán elkezdték adni az új évadot, így valahol-valamikor kellett a kihagyás logisztikailag.

Balika88 - 2013. 01. 22. 13:20

tehát akkor mégiscsak tavasszal! :D

Khes - 2013. 03. 09. 19:20

Na hát csak eljutottunk idáig is, folytatódott és határozottan jól! Remélem mostmár nagyobb szünetek nélkül kapjuk az adagokat.

Lemoni - 2013. 03. 09. 21:38

Hiányzott már, mint egy falat kenyér. Sok minden történt az új részben, lebukás, kibukás, turmixolt trutyi és terhességi teszt, tyű a mindenit! Jól kerülik a kliséket, 2. évadra nagyon jó kis sorozat lett ez :)

goodjohnwin - 2013. 03. 11. 09:47

Mondjuk kisebbet szólt az “újrakezdés”, mint vártam, de azért szépen kanyarítják a sztorit.
“Anyu” visszajöhetne, és a lakókocsiért nagyon izgulok :)

Aszusz - 2013. 03. 11. 10:01

Igen, a lakókocsi tényleg kínos, bár az jó hír, hogy Adalind nem tudja, hogy hol van. De Nick jobban tenné, ha új helyre vinné. Vagy valami. Viszont még azt sem tudja, hogy Renard tudja.
Őszintén szólva örülök, hogy Juliette helyzete megoldódni látszik, már épp kezdtem unni a nyűglődést.

alessa - 2013. 03. 13. 18:31

ez is olyan jó rész volt. Juliette is kezd visszatérni a régi önmagához, Rosalee is hazatért. szóval nekem tetszett.
Adelind meg egyértelműen a kedvencem :D nagyon kíváncsi leszek a gyerekre..

ati - 2013. 03. 14. 22:04

Azért én a hercegi család egy tagjától nagyobb dolgot vártam, mint, hogy rohad a fél arca, de egyébként jó kis rész volt ez.

ntasi - 2013. 03. 15. 10:49

És 2 nappal aktus után ugyan mi mutatja ki a terhességet? Vagy a fél-Boszorkány fajzatok vmi hipernövekvő magzatot nemzenek? :D

Ez az egy nem tetszett a legutóbbi részben, ez a terhességes vonal, amúgy rendben volt.

Vhol olvastam, h csak 15 részes az évad.:O Vki cáfolja meg, legyen kedves! :D

winnie - 2013. 03. 15. 12:01

na, azért egy grimmben, ami tele van mesebeli lényekkel, ne ez legyen a legnagyobb probléma. ha természetfölötti keze van a dologban, akkor mindent el lehet fogadni.

Khes - 2013. 03. 16. 15:16

ntasi: én úgy emlékszem 22 részre rendelték be a második évadot.

Határozottan jobbak a részek remélem a nézettsége is meglesz és lesz harmadik évad is, most hogy végre már a kapitány és a Grimm is tudnak egymásról.

ntasi - 2013. 03. 16. 21:13

OK-ok, igyekszem kevésbé realista lenni :D

Aszusz - 2013. 03. 18. 09:14

@ntasi: “És 2 nappal aktus után ugyan mi mutatja ki a terhességet? Vagy a fél-Boszorkány fajzatok vmi hipernövekvő magzatot nemzenek?”

Nem biztos, hogy két nap múlva csinálta a tesztet. Simán lehetett az két hét is. És persze az is lehet, hogy bátyustól van a gyerek, de a kapitánynak be lehet majd adni, hogy az övé.

(Most akkor ez a hivatalos kibeszélő, vagy az, ami a főoldalon van kinn?)

goodjohnwin - 2013. 03. 23. 20:39

Megint epizodikusak lettek a részek “wesen of the week” üzemmódban… nem feltétlen baj ez, főleg, ha folyamatosan adagolni fogják az információmorzsákat az átívelő cselekményszálból.
És Nick-nek jól áll a csibészes vigyor meg egy kicsi Daredevil-ből.

goodjohnwin - 2013. 03. 23. 21:01

ÉS pár szó a ‘production value’ témakörben: bár nem a Mr Sandman az első rész, ami elég trancsírozósra sikeredik (a legemlékezetesebb az első évadból az “Organ Grinder”), úgy tűnik ez is egy olyan aspektus, ami jojó-effektusban jelenik meg a Grimm alkotása során. Ha ilyen ritka marad, akkor nem bánom, bár az ijesztgetés-feszültségkeltés egy elég olcsó, vásári módjának tartom. Esztétikusabb, minőségibb megoldásnak tartanám, ha nemcsak a helyszínben, hanem kifejezésmódban is közelebb kerülne a Grimm a Twin Peaks-hez (Washington és Oregon állam szomszédosak egymással) ha borzongatásról van szó.

Pozitívum viszont, hogy a csodás belső terek mellett a fényképezésben is mutat valami kiemelkedőt a sorozat: a 2.13 és a 2.14-ben is volt egy-egy olyan jelenet, ahol a ‘padló alól’ fényképeztek, gyakorlatilag üveglapon keresztül, a virtuális felület síkján álló tárgyakat is megmutatva alulról. Amikor Nick az íróasztala fiókjában a kulcsot keresi, vagy amikor Juliette az ágya mellé hajolva a hallucinációját nézi, a kamera alulról mutat mindent, mintha átlátnánk a deszkákon. Apró dolog, de a szokatlan beállítás növeli a nyugtalanság-érzetünket, elérve a kívánt hangulatot – a fent említett igényes, nem vásári módon.

Aszusz - 2013. 03. 24. 08:40

“És Nick-nek jól áll a csibészes vigyor meg egy kicsi Daredevil-ből.”

Igen, azt hiszem most már elmondhatjuk, hogy Nicknek van más képessége is, nem csak az, hogy látja a lényeket. Amúgy ez a rész tényleg gusztustalan volt.

goodjohnwin - 2013. 03. 25. 09:20

Aszusz – azt hiszem Nick eddig is több volt, mint egy átlagember, hiszen a közelharcokban sokkal jobban helyt állt, mint az amúgy várható lett volna. Most ez vagy figyelmetlenségből eredő túlzás a készítők részéről, vagy egy Grimm tulajdonság. Marie néne is elég jól mozgott, amikor az első részben megtámadta őket a kaszás, és ő még beteg is volt.

Aszusz - 2013. 03. 25. 11:40

Nick rendőr, tehát eleve jártas (valamennyire) a közelharcokban, nem “extra” az, hogy jól verekszik. Persze értem, amit mondasz, Nick karaktere nem harcművészként van felépítve, és ahhoz képest tényleg jól nyomja, főleg az első évad második felétől volt ez (számomra) észrevehető (amikor lenyomta a két kaszást). Szóval a jó reflexek a harcművészetek terén tényleg Grimm tulajdonság lehet, viszont nem olyan “extra”, amire köznapi ember (megfelelő tréninggel) nem képes.

Juliette: erről még itt nem volt szó, de ugye azért haluzik össze-vissza, mert kezdenek az emlékei Nickről visszatérni? És most nem emlékszem pontosan, de Renard is ivott abból a löttyből, amiben Nick vére volt? Akkor nem kéne elveszíteni a hexenbiest-lényét, ahogy Adalind? (egy Grimm vérétől?)

Bosco - 2013. 03. 26. 15:55

Nick érzékeinek felerősödése jó húzás, de…lassan kicsit túlerősítik a karakterét. Jelenleg kész bika a tag. A különböző fegyverekhez való jártassága/gyors tanulékonysága, a lények látása és a sok könyv általi részletes ismeretek, egy rakat gyógynövény és mellé egy specialista és Monroe, a farkas, plusz Hank és néha a parancsnok is mind őt erősítik/segítik. Ezek után vagy nagy tömegnyi lényt kell küldeni rá, hogy legyen a hercegeknek ellene esélye, vagy pedig valamivel gyengíteni. Hank, Parancsnok, Monroe és Rosalee nagy eséllyel nem fogja a segítő státuszát egy ideig felmondani, tehát vagy a boltot kapatják darabokra és/vagy a lakókocsit vontatják el. És ha ezt úgy vesszük kellő gyengítés is lenne, mert már nem lenne se egy armadányi fegyvere, se lénykönyvtára és már nem tudnák minden fertőzésből egyből kihozni a megfelelő keverékkel.
Juliette téma: Szerintem igen, az emlékek térnek vissza neki. Ugye a guggoló árny az Nick lehet, aki a kisszekrényt nyitogatja, hogy kiugorjon oldalt a titkos rekesz, meg a ,,szeretném ha tudnád az igazat” dolog is tőle van. Ugye mikor beszámolt neki minden Grimmes dologról így kezdte a mondandót. A vér meg…nem hinném hogy A: A parancsnok nem vette volna észre, hogy már nem bosz…varázslófajzat. B: Ekkora bakit a készítők se véthettek. Szerintem csak a Juliette által megivottban volt Nick vére. Ez vagy az emlékek előtörését segíti elő, vagy pedig azt, hogy újra belé szeressen Juliet.

goodjohnwin - 2013. 03. 27. 11:43

Nick vére: ez egy érdekes dolog, én is úgy emlékszem, hogy mindkét italba került egy-egy csepp, így valamit a kapitánnyal is kéne, hogy csináljon.

Ami pedig Nick karakterének erejét illeti: az erősítés a karakterterfejlődésének a része, klasszikus szerepjátékos vonás, hogy a “quest” során erősebbé és ügyesebbé válsz. Esetében minden erősítésre szüksége van, hiszen nem kapott gyerekkorától Grimm-kiképzést, ráadásul a Verrat még így is fölényben van vele szemben. A barátok “felhasználása” amúgy sem erő, hanem lehetőség, amivel a fantasykben a pozitív karakterek szoktak/tudnak élni, együttműködésre képes természetüknek, szerethetőségüknek köszönhetően.

Aszusz - 2013. 03. 27. 12:10

Valamint a későbbiekben Nick számára az igazi kihívás valószínűleg nem az lesz, hogy kézitusában lenyomja-e a lényeket, hanem az, hogy melyik oldalt választja, sőt, felmérje, hogy milyen oldalak feszülnek egymásnak, stb. A készségek meg jól fognak jönni ehhez.

goodjohnwin - 2013. 03. 27. 14:54

Ez az egész Royal/Wesen/Grimm hatalmi háromszög még csak nagyon felületesen lett bemutatva, ha jól emlékszem Anyu mondott ezekről pár infót az évad elején – már csak ezért is ideje lenne visszatérnie, hogy segítsen Nicknek eligazodnia ebben az új világban.

Illetve jelen pillanatban a történet legnagyobb rejtélye, hogy milyen hatással lehet a normál társadalomra a hatalmi harc kibontakozása. A “lények” veszik át az uralmat a Földön?
A kulcs/térkép -szintén, ha jól emlékszem- valami szuperhatalmat adó dolgot nyit, erről lenne jó többet megtudni :)

roland307 - 2013. 03. 29. 17:52

jo sorozat a grimm de nemtudom hogy lesze 3évad kitudna meg mondani

Lemoni - 2013. 03. 31. 01:09

A 4×18 átlagos rész volt, különösebb problémám nincs is vele, leszámítva, hogy Juliette térjen végre magához, mert már nagyon irritáló a szemmeresztgetéssel súlyosbított nyavalygása.

Lemoni - 2013. 03. 31. 12:53

Látom, éjjel félálomban hülyeséget írtam, persze, hogy a 2×18-ra gondoltam, sorry.

Aszusz - 2013. 03. 31. 19:58

Kicsit hiányoltam a részből, hogy egy szó sem esett Nick szuperhallásáról, pedig volt egy pont valamikor, amikor azt hittem, kihallgat valami beszélgetést.
És miért annyira para elvinni Juliette-et a trailerhez? Egyszer már elvitte, de tény, nem sült el jól a dolog. De most talán másképp állna hozzá, nem?

krigin - 2013. 04. 03. 19:03

Lemoni: a mostani rész a 2×16 volt :D a 18-as 2 hét múlva jön :D

Lemoni - 2013. 04. 03. 19:14

Krigin: mondtam, félkómás voltam, de ezek szerint a javítás idején is…. nyugtassatok meg, a Grimmre gondoltam, ugye? o.O :D

Bosco - 2013. 04. 03. 21:14

Az irritáló Juliette részből ítélve azt már nem tévesztetted el. :D

goodjohnwin - 2013. 04. 06. 13:39

talán én vagyok az egyetlen, aki szereti Juliette-et, más fórumokon is sokat bántják szegényt :)
de amikor spanyolul beszél, egyenesen imádom :))

mindenesetre igazolódni látszik az a feltevésem, hogy más-más megközelítéssel rakják össze az epizódokat: nemrég mindenhonnan a vér és a belek folytak, most pedig azt hittem, hogy valami burleszket látok. Egyik sem az igazi, de ha már választani kell, akkor inkább a horror, mint a vígjáték – utóbbi teljesen agyoncsapja a hangulatot.

Ideje volt, már, hogy a spanyol jósnő előkerüljön, kíváncsi leszek, mi a sztorija: boszorkány, wesen, valami más? Az is furcsa volt, hogy Nick a végén nem leplezte le magát, általában a Grimmektől jobban szoktak félni a wesenek, mint a zsaruktól.
Tanulva az előző rész magyarspottingjának elmulasztásából, most azonnal lestoppoltam a lejátszást, amikor Nick e-mailjeit éppen csak megmutatták… elég furcsa leveleket kap :)
Biztos jól szórakoztak a díszletesek, volt ott egy-két nem-odavalónak tűnő, de a legviccesebb az volt, amit Anyu küldött: a feladó bheadr, vagyis lefejező

bosszantó apróság: a lakókocsiban Juliette gondolkodás nélkül beleszagol egy ismeretlen folyadékkal teli üvegbe. Egy állatorvos, aki tanult kémiát… laborgyakorlaton az első, amit megtanítanak, hogy mindig a kezeddel legyezve próbálsz elkapni valamit ismeretlen szagokból, nem fullra beleszippantva.

Kicsit üresjáratban vagyunk úgy érzem, mintha a 2. évad az első tükörképe lenne: s1 eleinte döcögött, majd felpörgött, s2 pörgősen indult, de most leült. Ráadásul ez a varangyzabáló lény már volt, kitalálhattak volna valami újabbat :P

Lemoni - 2013. 04. 07. 00:32

Itt most már óvatosan merek csak megszólalni….. Szóval, ez szerintem sem volt egy ütős rész. Kicsit már sok lesz a céltalan gusztustalanságokból és Juliette memóriazavarából, nekem izgalmasabb lenne a royal vonal, de az éppen csak csordogál.

ntasi - 2013. 04. 08. 21:41

Az előző 2 résznél örültem, h kezd egy kicsit véresebb, horrorosabb lenni a sorozat, de ezt a mostani rész megszüntette. Sokat elmond, h 2 napja láttam, de ma a kommenteket olvasva gondolkoznom kellett, h ki előtt kellett volna felfednie magát Grimm barátunknak…
Mondjuk már végképp nem értem, mi alapján jönnek rá a teremtmények, h ő Grimm, most érintés után se derült ki, eddig az volt a max határ. Vki tudja? Vagy ahogy esik, úgy puffan?

Juliette memória-gondjait max 3 részbe sűrítettem volna, nem tudom, már hányadik résznél járunk, de halálosan unom…

Monroe a sorozat adu ásza, szinte csak miatta és a Félvér herceg miatt nézem már :)

goodjohnwin - 2013. 04. 09. 10:29

Félvér herceg, milyen találó :)

Szerintem kell idő Juliette memóriájának visszatéréséhez – ha elintézték volna annyival, hogy megissza a bájitalt, és ripsz-ropsz minden beugrik neki, akkor meg azt tenné szóvá mindenki, és okkal, mert eléggé telenovellás megoldás lett volna. Ebben legalább valósághűek az alkotók, az agy bonyolult folyamatait bonyolult (lassú, elnyújtott) módon próbálják rekonstruálni.

Lemoni - 2013. 04. 09. 12:54

Juliettet az első évad végén karmolta meg a macsek, most meg a második évad 17. részénél tartunk, szóval azóta nyüglődik a nőci. Amúgy az első évadban szimpi volt, de most az az érzésem, semmit nem tudtak a karakterével kezdeni, azért így tartják benn a történetben.

goodjohnwin - 2013. 04. 09. 16:23

ha így nézzük, tényleg rohadtul elhúzódik a memóriazavar, de pár résszel ezelőttig még az ártás hatása alatt állt. Tény, hogy nem a legizgalmasabb karakter, de szerintem nagyobb szerepet szánnak neki a 3. évadban (megérzés). Az a benyomásom, hogy már a legelejétől okkal maradt vele Nick, annak ellenére, hogy Mari néne legelső tanácsa az volt, hogy hagyja ott. Pontosabban okkal írták úgy a sztorit, hogy vele marad :)

Aszusz - 2013. 04. 10. 21:01

Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy Juliette-nél a bájital (a Nick-féle) hosszú távú hatása az lesz, hogy ő is látja majd a lényeket, mint Nick. És mivel állatorvos, ebben a minőségében is kihasználhatják majd.

alessa - 2013. 04. 15. 22:37

nekem tetszik ami most megy a Juliette részen. örülök h a kapitánnyal való kapcsolatának vége, és hogy kezd így megőrülni a sok Nicktől. persze annak is örülnék ha visszajönnének az emlékei… :D szóval bármi történik az csak jó lehet

clark - 2013. 04. 16. 12:46

én meg rem már nem lesz benne Juiette a 3 évadban,hátha történik majd vmi a fináléba vele.annyira idegesítő hogy csak na,felesleges az időt vele pocsékolni,fokuszálhatnának a kulcsos,királyi családos szálra és kicsit hátrébb szoríthatnák a szokásos eset/rész dolgot.

Marcipáncica - 2013. 04. 21. 12:09

Intenzív BUDAPESSSST-ezés folyt a legutóbbi részben. Külön kiemelendő hogy gyönyörűen ejtették, jól megnyomva az “S”-t. Csak úgy jelzem ;)

winnie - 2013. 04. 21. 12:31

áá, videóóóót!:)

Marcipáncica - 2013. 04. 21. 15:32

kivágtam. 7,5 mega. mailben át tudom küldeni…

Marcipáncica - 2013. 04. 21. 15:38

ment! :)

goodjohnwin - 2013. 04. 24. 15:18

igen, a feltűnően kihangsúlyozott kiejtés (egy kis mosollyal megerősítve) biztos, hogy valami “üzenet” volt – vagy nekünk, vagy az alkotók egy ismerősének
:)

Bosco - 2013. 04. 25. 11:57

Mekkora lenne már, ha egy későbbi évadban átjönnének forgatni Európába. Egy Budapesten forgatott részt például szívesen megnéznék, ha már annyira emlegetik.

De a végére egy kérdés: Mi van Amerikával és a raktárakkal? Mármint minden nagy akciójelenet, leszámolás általában az elhagyott/jelenleg épp üres raktárakban szokott lenni. Van hogy sorozatonként 5-6 alkalommal, vagy akár többször is. Ennek forgatási szempontból van valami oka? Költségvetési trükk? Vagy csak egy eddig jól bevált ütőkártya, amitől nem akarnak megválni?

Marcipáncica - 2013. 04. 28. 13:42

érdekes hogy mennyire gyér az érdeklődés most Grimm-ileg… pedig. szerintem nem olyan rossz kis sorozat ez. :(

Csibe - 2013. 04. 29. 00:43

Én se értem, hogy mi ez a nagy hallgatás, a legutóbbi rész kifejezetten jó volt, de a kommentek valahogy mégis elmaradtak. :)

goodjohnwin - 2013. 04. 29. 10:30

A legutóbbi részek kifejezetten azt “tükrözött szerkezet” teóriát támasztják alá, amire korábban már utaltam… az s1 elejéhez hasonlóan most megint visszatértünk az epizodikus wesen sztorikhoz, és ezzel értelemszerűen csökken az érdeklődés is – anno az ilyen felépítés miatt hagyták ott a sorozatot sokan az első évad legelején.
Valami izgalmasabb dolog kellene, nem ez a nyomozósdi… (Anyunak nagyon vissza kellene jönnie…)

Aszusz - 2013. 04. 29. 22:03

Na jó, akkor az én véleményem: A Grimm még mindig nagy kedvenc, azonnal nézős, mostanában azonban valahogy nem fognak meg annyira a részek. Tényleg túl epizodikussá vált, és az előző részben történteket szinte elfelejtik a következő részre. Gondolok itt pl Nick szuperhallására, ami azóta sem kapott szerepet, talán most hallott a vadonban valamit, amit a többiek nem. De volt olyan telefononbeszélős jelenet, ahol kimondottam vártam, hogy Nick most kihallgatja, aztán semmi.
Adalind vonala érdekes lehet, főleg, ha visszaszerzi a képességét. Juliette játékideje így túl sok, remélem, ezt a sztorit most már lezárják, és végre megtudja (és el is hiszi) az igazat. Amikor Hank szabira ment, biztos voltam, benne, hogy Nick most Renarddal fog nyomozni, gondolom ilyen rész is kellett: nem kedvelik egymást, de tudnak együtt dolgozni. Viszont most már tényleg jó lenne az átívelő szálra koncentrálni kissé.

Csibe - 2013. 05. 01. 12:31

Hát nem tudom, szerintem pont az epizodikussága az erőssége, ami mellett persze szépen fokozatosan adagolják a sztorit, persze rá lehet fogni, hogy túl lassan halad a történet, de inkább ez legyen, mint anno a Supernaturalnál, ahol 2 parádés és nagyrészt epizódikus évad után átváltottak sztoriközpontúságra, aztán a 4. évad után kifulladt a tudomány és azóta se talált magára a sorozat igazán. :)

Aszusz - 2013. 05. 02. 12:05

A legutóbbi epizódban az “űrlény” nem volt semmi :)
De legalább egy lépésnyit tettünk előre a kulcs ügyében. Jó volt a beszélgetés Renard és Nick között.

Lemoni - 2013. 05. 03. 10:22

Hát igen, tiszta X-Files-feeling volt a legutóbbi rész, már csak ezért is nagyon tetszett :)

Bosco - 2013. 05. 15. 11:27

Szerintem kicsit sok már ez az érzésekkel manipuláló teremtmény…anno volt az első évadban a kecskeféle, aki csajokat csábított a képességével, aztán volt Adalind a boszorkánytrükkjeivel, most meg egy olyan teremtmény, ami full ugyanazt tudja, mint amit anno Adalind hókuszpókolt Hank számára. Jó rész volt, de már szerintem ennyi elég is volt az ilyen teremtménytrükkökből, jöhet valami másféle is.

Lemoni - 2013. 05. 16. 00:14

Finálé előtt megint picit haladt a royal vonal, kíváncsi vagyok, Renard tesója miben mesterkedik. Monroe-ék átváltozás-bemutatója meg elég komikus volt, de szerencsére Juliette ezt ‘normálisan’ reagálta le, remélem, most már visszatér a szimpatikusabb énje. A zöld turhatrutyi meg pfúj!

yeeeyha - 2013. 05. 16. 16:26

Végre sikerült felhoznom magam a sorozattal, egyben le is nyomtam 5-6 részt, remek volt.
Szerintem tartja magát a sorozat, sőt pár dologban lehet túl is nőtt az első évadon.

BruceQ - 2013. 05. 22. 22:53

“Come on… you knew this was coming…” :D

Lemoni - 2013. 05. 23. 00:29

A végszó nekem is tetszett, a finálé háááát…… nem volt rossz, de semmi extra. A cliff bármelyik évadközi rész végén elcsattanhatott volna. Annak viszont örülök, hogy Juliette megint normális. Remélem, 3. évadban átrándul a brigád egy kicsit Európába, szörnypofák itt is vannak, hajjaj :D

ntasi - 2013. 05. 25. 13:52

A végszón szakadtam :D

Bírom a Wudu-bácsit is, tetszik a hangulat, ami árad belőle (kivve, amikor gömbhal) örülök, h még nem nyírták ki.

A cliffhanger jó volt, de kicsit bosszant, h eddig Julis memória-gondjai miatt volt nyűglődés, most majd azért fognak, m Grimmünk zombi lett. De gondolom majd Julis szerelme megmenti. (mondjuk lehet, h túl sok TVD-t néztem, és itt megússzuk ezt a vonalat) :D

Várom a 3. évadot, hiányozni fog nyáron, az egészt 7/10re értékelem, a finálét mondjuk 8/10re, de leginkább a Wudu-bácsi és a végszó miatt.

alessa - 2013. 05. 26. 01:56

Adelind-rész sztem nagyon izgalmasan alakul:) remélem vissza nyeri az erejét.
a season final kicsit nekem kiszámítható volt, legalábbis a legvége(én Juliettere vagy Nickre tippeltem h kit fog szembeköpni) , de nagyon jó alap lesz a 3. évadhoz.
az a legjobb, hogy nem sietik el a dolgokat, ezért ebben a sorozatban sztem még sok évadra lehet potenciál.
a kulcs téma, a royal family, többi grimmek, mind nagyon kezdetleges, kibontatlan szálak :D. úgy gondolom lesz itt még mit nézni:))

goodjohnwin - 2013. 05. 27. 08:47

kicsit morcos vagyok a zombik miatt, nem a kedvenc kitalált-lényeim, és éppenséggel van belőlük elég más sorozatokban, szóval lehettek volna kicsit eredetibbek is az írók.
A többi esemény azonban jó irányban tartja a sorozatot, izgalmas, jó ütemű. Juliette-tel már egész nagy Nick csipet csapata, bár még sok mindenre nem használható a csaj. Érdekes lett volna, ha az írók ellopják azt a motívumot a Twilightból, hogy a kívülállók beavatása a titkokba büntetést von maga után – így megnyithattak volna még egy frontvonalat.
Nem mintha a többit annyira kibontották volna – a királyi családokról nem sokkal tudunk többet, mint 22 résszel ezelőtt, Nick anyukáján kívül még nem láttunk más Grimmet, és Anyu is hamar lelépett. Nem tudjuk, miért akkora szám, hogy Adalind királyi vérvonallal terhes, és azt főleg nem, hogy milyen rendszerváltás készülődik a háttérben (ez kicsit olyan Arrow-os, csak ott az évad végére kiderült, mit jelent az “undertaking”).

Továbbra is átlagon felüli a sorozat látványvilága, eszméletlen szép minden beállítás és helyszín, és az sem érződik gyakran, hogy esetleg blue/green screen segítségével kreálnak látképeket. Sőt, szerintem egyáltalán nem nyúlnak ehhez az eszközhöz – üdítő kivétel, már tény, hogy máshol ha használják is, alig látszik (kivéve a förtelmes CGI munka a OUAT-ben).

AZ első évad elején még úgy éreztem, Giuntoli kicsit merev, de idővel ez elmúlt, fellazult, és szerencsére voltak olyan jeleneti, ahol még jellemfejlődés ábrázolására is alkalma nyílt. Ráadásul az Arrow-os Stephen Amell mellett még Giuntoli is színészóriásnak tűnik :P

Kár, hogy idén nincs olimpia, így a 3. évad korai kezdésének nem lesz olyan apropója, mint a múlt nyáron volt. A Grimm még így is jól be lett osztva nekünk, a legkorábban kezdett sorozat volt, és a szezon legvégéig kihúzták, köszönjük NBC! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz