login |

Újra szól a Kamehameha!

2012. 08. 15. 22:55 - Írta: Hooligan

124 hozzászólás | kategória: az év híre, magyar hírek,

Alig kevesebb, mint egy évvel ezelőtt írtuk ordítottuk a világba, hogy az Animax leadja a Dragon Ball GT-t. Most ismét ordítok: szeptember elsejétől jön napiban a VIASAT6-ra a Dragon Ball Z!

Kisebb médiatörténeti pillanat, pár könnycsepp és megannyi szép emlék. Ejj, hogy mennyit szidtuk az ORTT-t… Hát igen, a régi szép idők. 1997-et írtunk, annak is a legvégét, mikor először feltűnt Son Goku az RTL Klubon. Majd láttuk felnőni, többször meghalni és visszatérni, na meg persze sasolhattuk ahogy szétcsap közben pár rossz arcot.

Aztán hirtelen megszakadt a móka. Csak úgy. Akármilyen kemény is volt a csávó, a csúnya és gonosz ORTT-vel nem tudott mit kezdeni. A 291 részből alig több, mint 130 részt láthattunk a tévében. Persze utána volt VHS kiadás is, meg DVD is, de az már nem sok vizet zavart. Talán majd most, 15 évvel később! (OMG) Talán majd most végignézhetjük a tévében is ezt a fenomenális animét.

A VIASAT6 első körben 52-vel indít, heti 7 rész lesz, vagyis kábé két hónapig fog tartani a móka. További részletekkel később jövünk, addig is megkérdezném: tudtok valamit Karcsiról? Remélem jól van, aki meg nem érti a poént, az kattintson a továbbra.

124 hozzászólás Ne habozz!

tobias88 - 2012. 08. 15. 22:59

10 évesen néztem hogy Songoku félbevágja Dermesztőt, szóval volt benne valami hogy az egyetlen anime-t amit néztem valaha betiltották akkor is szemétség volt :D

Tesóm mesélte hogy középsulis koliban a tv szobában meg volt ki hol ül DBZ alatt. 12.esek ültek elöl, 9.esek leghátul :D

Jeol - 2012. 08. 15. 22:59

nagyon kemény mese volt, akkoriban kb 6-7 éves lehettem, emlékszem, hogy 16-20 évesek is megnézték minden tv-ben sugárzott részét :D

Spaceghost - 2012. 08. 15. 23:03

Azért ennyi idő után aki akarta az már szerintem megnézte japánul is, angolul is, sőt már magyar szinkronosan is. :D Esetleg ha a Kai-t adnák le magyarul az nem lenne rossz, de gondolom az eredetit fogják leadni. Azért kíváncsi lennék mennyien fogják ezt nézni.

Hor1 - 2012. 08. 15. 23:06

160-180. rész környékén vagyok elakadva valahol, Cell saga közepén, de lehet most már megvárom ezt. :) Nem semmi.

hurr durr - 2012. 08. 15. 23:07

ha esetleg vki tudja a dbz leallitasaert felelosok nevet az ortttol, ne fogja vissza magat, 1-2 csuklotores azota erik a rohadekoknak.. cim telszam barmi segit. a bosszu mindent megold.

lestatvenom - 2012. 08. 15. 23:14

Hú mikor betiltották akkor mi haverommal egy román csatornán folytattuk :D nem sokat értettünk belőle, de végig néztük. Aztán évekkel később sikerült angolul is végig nézni.

A mai fiatalok most nem fognak kiugrálni ablakokból, miatta? :D Vagy ennél keményebb animék megedzették már a kicsiny lelküket. :D

Xsz - 2012. 08. 15. 23:15

Csak 3x láttam az egészet oda-vissza szóval szeretettel várjuk :D

Goku2000 - 2012. 08. 15. 23:17

Még mindig nevetek a Karcsis poénon.
Amúgy üröm az örömben, hogy állítólag új szinkron készült a sorozathoz, és nem tudni, hogy a régi hangokat, elnevezéseket megtartották-e. Persze még semmi sem biztos. Jó lenne, ha a viasat is nyilatkozna már, vagy megajándékozna minket egy promóval, amiből minden kiderül. :)

Lengabor - 2012. 08. 15. 23:20

Jó móka lesz, de azt remélem sejti mindenki, hogy ez nem az eredeti francia változatból szinkronizált vágott szar lesz, legalábbis a cikk, amit linkeltem a hírekben nem erre enged következtetni. A jogok az eredeti szinkronra rég lejártak, ráadásul itt-ott hiányos is. Mivel a francia változatot nem is forgalmazzák már, és a cikk szerint eladták egy csomó közép-kelet-európai országba, így tuti, hogy vagy az eredeti japán változat, vagy valamilyen amerikanizált verzió lesz. Remélem végre szöveghű fordítással és a legfontosabb magyar hangok megtartásával. Mivel hála istennek az ORTT sem létezik már (bár ha lenne, az sem izgatna senkit, mert a brit médiahatóság alatt áll a Viasat), így be sem tiltják. Már csak a jó nézettség kell, és akkor több lesz az, mint 52 rész.

Angelus - 2012. 08. 15. 23:30

Az év egyik legjobb híre :D

Kiskoromban imádtam, azóta sem változott. Bármikor képes vagyok nézni dvd-ről :D Unhatatlan Son Goku meg a többiek :D

djangyu - 2012. 08. 15. 23:33

hopp (L)

common89 - 2012. 08. 15. 23:34

tobias88!
Son-Goku soha nem vágta ketté Frieza-át, Trunks vágta ketté mikor vissza jött a jövőből.
Remélem levetítik végig én vevő leszek rá, annó japánul néztem őket feliratosan :D

Nem hiszem hogy befogják most tiltani annyi durvább anime van hogy a Dragon Ball Z max. egy matiné hozzájuk képest :D Akiket esetleg érdekel ajánlom nekik a Berserket, Hellsing-et, Elfen Lied stb. :D

Bazsi - 2012. 08. 15. 23:41

óóóó igen, Karcsit sose feledjük :))

levi - 2012. 08. 15. 23:50

Amúgy arról tudtok valami infót szerezni, hogy a régi francia konstrukciót vették meg, vagy ez egy teljesen új volumenű magyar kiadás lesz?

Xsz - 2012. 08. 15. 23:57

common89: még a Nameken Freeza ketté szelte magát, Gokunak hála, szóval mondhatjuk hogy ő volt :D
Ha viszont tobias88 Trunksra gondolt akkor valóban ő volt.

Hooligan - 2012. 08. 16. 00:00

common89: “Son-Goku soha nem vágta ketté Frieza-át” Öööö. “Dehogynem.” Mikor küzdenek a Nameken, Goku ellen indít két Tsuiseki Kienzant, de Goku elpicsázza, majd egy óvatlan pillanatban Dermesztő beleszalad a saját támadásába. :)

shaddam - 2012. 08. 16. 00:08

8000 alatt lesz

winnie - 2012. 08. 16. 00:08

levi: rákérdeztünk.

Timi - 2012. 08. 16. 00:23

Bátyámmal mindig néztük kicsi korunkban és mi is szomorúan fogadtuk, hogy nem adják tovább. Most már 22éves fejjel nem biztos, hogy neki állnék kamehamet nézni, meg azért ha máshogy nem is, de internet segítségével hozzálehetett jutni a további részekhez is (igaz, japán szinkronnal). Noha fogalmam sincs mi történt a folytatásban, mert animek közül azóta másabb témájú sorozatokat néztem inkább, de azért örökre a szívemben őrzöm ezt a kis mesét. :) (Vegitat főleg szerettem! :D)

Dalamar - 2012. 08. 16. 01:23

Középiskolás voltam akkor és imádtam, emlékszem, hogy az utolsó leadott részt (akkor még nem tudtam, hogy az utolsó) pont nem tudtam megnézni egy iskolai focimeccs miatt. Teljesen fel voltam háborodva a betiltáson én is, RTL-t is hivogattam, hogy mi van már.

khaos - 2012. 08. 16. 01:26

97,kemény 8 évesen h odavoltam érte,aztán jött az éjjelre rakás,majd teljes eltűnés tvből és életemből,mígnem 2-3 éve ahogy a kai híre felröppent előkerült,és azóta már sikeresen ledarálva minden ami hozzájuk kapcsolódik
az egyetlen gondom már csak h nincs viasat6-om,pedig a napi 1 részt simán újra elkezdeném
egyébként nem értem a durvasággal mire utalnak,vagy akkoriban még ez volt hűdehű kategória,de manapság ahogy írták ez már tényleg matiné szint,egy átlagos animax este 5percenként több durva részt látni mint ebben egészében
épp most végeztem a fullmethal alchemisttel,ami emlékeimben sokkal inkább gyerekközelibb sztori volt(rengeteg a poén,a cikizés,a visítva vitázás),de azért néha az elszenesedett homunculusok és holttestek látványa még a 16os karikát is kivívná

ja és ha szinkroncsere lesz bízom bennetek h raktok ki mintát ahogy mindig szoktatok ;)

elegmar - 2012. 08. 16. 01:27

én tavaly nyáron daráltam le 130-tól a végéig és simán nézhető volt 27 éves fejjel. szórakoztató és addiktiv

ALDO - 2012. 08. 16. 02:44

A Dragon Ball mánia minket is elért. Annó 10 évesen nagyon ki voltunk akadva, hogy egyszerűen letiltották, mivel akkoriban még nem voltak annyira elterjedtek a különböző megosztó oldalak és feliratot se nagyon készítettek az eredeti verzióhoz, így szépen lassan túltettem magam rajta. Tavaly tesóm beszerezte a hiányzó részeket japánul, de valahogy már nem bírt érdekelni. Lehet, hogy kinőttem belőle.

symor - 2012. 08. 16. 04:26

A sorozat, ami behozta a köztudatba az anime világát az életembe, és valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül.

Kislurkóként egyszerűen imádtam, emlékszem egy darabig a retekklub megpróbálta a késő esti műsorsávban folytatni a vetítését én meg valami irgalmatlan megpróbáltatás árán akartam nyitva tartani a szememet (kisiskolás voltam, nem veterán éjszakázós, na!), hogy lássam a folytatást.

Ez volt ugyanakkor az első dolog, amikor szembesültem valami felettem álló önkény jelentőségével. Az a módszer, hogy valaki lekezel és debilnek tart, hogy ne tudnám megkülönböztetni egy mese valóságát a valódi erőszaktól mélyen sértett.

Először találkoztam az elnyomás olyan formájával, ami egy felettes erkölcs nevében mondott ítéletet az ízlésemről és fosztott meg valamitől, mert azt a véleményem megkérdezése nélkül károsnak vélt a számomra.

Rohadtul mély tehetetlenségérzés volt, hiszen voltam olyan “eszes” kiskölyök, hogy tudjam kiszúrtak velem, de egyben “butának” éreztem magam, hiszen nem tehettem semmit ellene.

Komolykodónak hangzik, de tényleg úgy éreztem a szabad döntési jogomtól fosztottak meg, hogy mit akarok nézni és mit, hogyan értelmezek (nem mások szája íze szerint!). Történt mindez akkor, amikor már megvívtam a magam kis belviszályát a lefekvési időm kiszabásában és a műsorok választásában a szüleimmel. A döntéshozó helyzetem ezzel viszont szép nagy pofont kapott.

Nem voltam persze egy “Karcsi”, annyira nem voltam nagyon depressziós a dolog miatt, inkább pipa voltam.

Ez a második legemlékezetesebb és legkésőbbi emlékem a meseélményeimmel kapcsolatban:
az 1. a Kacsameséket megszakítják mert valaki meghalt (nagyon kicsi voltam, nem értettem mi a szösz van!)
a 2. letiltják a Dragon Ball-t (basszák meg!)

Ez így párban, pedig előbbinél a miniszterelnök halála játszott közre, utóbbinál pár begyepesedett “nevelő” célzatú faszkalap – tehát nem ugyanaz a kategória :)

Az emlékek viszont már csak ilyenek!

Andro - 2012. 08. 16. 06:50

Úristen! Tinikorom kedvence! Muszáj lesz néznem, akárhogy is, de nézni fogom. Bár attól függ, milyen időpontban lesz.

Amúgy téves információ, hogy betiltották a DBZ-t. Későbbi időpontban lehetett volna adni, ami meg is történt egy ideig. De a kis nézőszám miatt végül levették a műsorról.

dean23 - 2012. 08. 16. 07:49

Utáltam! Csak az általános iskolai osztálytársaim miatt néztem, hogy mégse maradjak már ki! Sok kócos nindzsa meg pár kopasz egy hétig feszített a levegőben a verekedés előtt és arra várt az ember részeken át, hogy mikor változik át és lesz-e farka vagy nem lesz-e! :D

Wes Pucci - 2012. 08. 16. 08:15

Karcsi él és hurr durr néven kommentel ide!

Scouser77 - 2012. 08. 16. 08:29

Én óvodás voltam akkoriban, és nagyon szerettem…addig nem mehettünk oviba amíg nem láttam az aznapi részt…:D most 19évesen is ugyanúgy rajongok érte, sőt az osztály- és évfolyamtársaim is…volt közölük aki azért nem jött suliba mert inkább darálta a DBZ-t…:D

A. - 2012. 08. 16. 08:38

Na neeeeeeeeeeeeee:DDDDDDD
Állat!:D

Squazee - 2012. 08. 16. 08:40

Ah,a régi szép idők. Bár megjegyzem, a Dragon Ball sokkal jobban tetszett, mint a DBZ. :) De nagy pillanat ez, semmi kétség. Anno én is aláírtam, a “Hozzák vissza a Dragon Ball”-petíciót a suliban.

Zsán - 2012. 08. 16. 08:44

valaki irja le plz, hogy mi a kulonbseg a japan es a francia (?) valtozat kozott. thx.

Kovasz - 2012. 08. 16. 08:58

Anno ahogy véget ért a tanítás, mindig rohantam haza, hogy épp elérjem a songokut:) Nekem is talán ez volt az első anime akkor (bár jobban belegondolva, korábban volt pár anime (film), az Odin meg egy másik, ami szinkronosan volt tékában)
Ja meg persze ott volt még a Sailor Moon is, az is rohadt jó volt:)
Emlékszem, milyen kib.szottul dühös voltam, mikor jött ez a hülyeség:( (és sztem konkrétan ez volt az első és mai napig egyetlen alkalom, hogy Blikket vettem:D)
Aztán nemrégiben sikerült beszerezni a teljes sorozatot szinkronosan, de a dermesztő-sága utáni részek már annyira nem kötöttek le, talán néhány tucat részt néztem meg belőle, aztán meguntam…
Persze Songoku azóta is ALAP:)

Tipca01 - 2012. 08. 16. 09:42

Én épp most nézem újra a sorozatot, épp a Nameken tartok, mikor Goku testet cserélt az épp aktuális mini-boss-szal, Dermesztő meg a sárkányhívó varázsigére vadászik. Viszont ez az új szinkron kíváncsivá tett, majd belenézek, igaz a GT szinkronja kicsit fura volt az eredetik után a sok bakkerrel, meg francbával.

Cseho - 2012. 08. 16. 09:45

Haha, aki akarta már 2x végignézte ezidő alatt :))
Viszont ami érdekes: http://www.dragonball2013.com/

Itt meg van valami trailer féleség is: http://www.youtube.com/watch?v=d5M6eykCPfg&feature=player_embedded

Erről van bárkinek is valamilyen infoja? Szerintetek kamu, nem kamu?

szpojleres mókus - 2012. 08. 16. 09:47

Ezt amúgy miért is tiltották be?

Bullseye - 2012. 08. 16. 09:50

Ha vén fejjel nekiállnék mivel érdemes kezdeni sima DB vagy DBZ?

519 - 2012. 08. 16. 09:54

Egy kis helyesbítés: a sorozat sose volt betiltva, az ORTT csak azt mondta, hogy nem lehet, csak 23:00 és 05:00 között vetíteni. Ettől függetlenül menjenek a francba. ;)

Cseho: ez egy új film lesz 2013-ban, ami Buu legyőzése és Uub megjelenése közötti tíz évben fog játszódni.

Azt mondjuk sajnálom egy kicsit, hogy új szinkron lesz, pláne úgy, hogy az Animax összeszedte a GT-re a régi stábot. :(

Cseho - 2012. 08. 16. 09:57

Bullseye: Ha idő rendet akarsz, akkor DB-DBZ-GT
519: thx!

Gurumon - 2012. 08. 16. 10:09
yeeeyha - 2012. 08. 16. 10:15

Jesszus, erre én emlékszem!!! :D
Nagyon durva, kisiskolás voltam még… Áhhh, tuti nézni fogom. A legszebb az lenne ha szeptember 3-án kezdődne, mert akkor van a szülinapom :) Hú, olyan szuper lesz: egyetem, előadások, aztán haza és Dragon Ball!!

Egyébként egyetlen részre emlékszem tisztán, mikor valami verseny féle volt, és az a kopasz kisfickó nagyon nehezen bírt, egy bűzölgő ellenféllel, de aztán legyőzte, mikor rájött, hogy nem is érzi a szagát, mert nincs is orra :D

Granty - 2012. 08. 16. 10:19
Andro - 2012. 08. 16. 10:22

519: Végre, valaki rajtam kívül azt mondja, hogy nem lett betiltva. Nem tudom, miért ez maradt meg mindenkiben, mikor ez nem igaz.

koccadam - 2012. 08. 16. 10:36

Asszem’ nagyobb csomagra váltok a viasat 6 miatt :)

szpojleres mókus - 2012. 08. 16. 10:39

Andro de nem valami olyasmi volt, hogy valami gyerek kiugrott a nyolcadikról és hívta a repülőfelhőt?

Milan - 2012. 08. 16. 10:40

Ez mind szép és jo, de vajon az eredeti szériát mikor adják le megint? Az első részek szinkronja igazi hiánypótlás lenne! Nekem az eredeti DB sorozat volt a napi néznivalóm anno 10 évesen… a régi szép idők.

Andro - 2012. 08. 16. 10:41

Asszem a gyerek 14 éves volt, és a másodikról ugrott ki. De azt mondom, akinek 14 évesen csak ennyi esze van, az meg is érdemli. Még egy négyéves is el tudja különíteni a mesét a valóságtól.

winnie - 2012. 08. 16. 10:44

ez végülis szemantika. betiltás nincs, de betiltással felérő határozat van. majd írunk róla posztpt pár érdekességgel. (a fűrész 5 vagy 6 mozis premierjét sem tiltották le, csak ellehetetlenítették, hogy V-ös kategóriába rakták és jóval többet kellett volna fizetni érte a forgalmazónak, aminek nem lett volna sok értelme.

Zsolti-kun - 2012. 08. 16. 10:46

A Dragon Ball-ra 14-es korhatár lett határozva a régi korhatár-rendszerünk alapján. 20 óra és reggel 6 óra között lehetett volna leadni, de a határozat megszületése közben az RTL-esek már végeztek vele. A Dragon Ball Z vetítésével kapcsolatban az RTL-esek nem változtattak a magatartásmintájukon, mivel alapból vágott változatot vásároltak. De mivel a DBZ sokkal erőszakosabb és véresebb, így a médiatanács 18-as korhatárt szabott ki rá, ami alapján 22 óra és hajnal 4 óra között lehetett volna vetíteni, és így az RTL Klub sokkal nagyobb büntetést kapott. (Nem tudom, hogy ki találta ki a 23-05 órás intervallumot, mert nekem eredeti ORTT-kivonat volt a régi gépemen.) Természetesen ez nagyon szigorú határozat volt. A korhatár-rendszerünk megváltozásával felülvizsgálat indult el. Jelenleg a DBZ-re 16-os korhatár kell. Az első DB-re nincs élő határozat, akár 12-es korhatárral is leadható.

Az egészhez hozzátartozik az, hogy a DBZ-vel nem csak nálunk volt gond. Vágatlanul a németeknél is 16-os korhatárosnak kéne lennie. Jobbat mondok: vágatlanul a briteknél 15-ös. Így előre tarthatunk attól, hogy a nappali vetítés vágott lesz.

Andro - 2012. 08. 16. 10:52

Zsolti-kun: Anno RTL2-n is este 8-kor adták. Tudom, mert onnan vettem fel annak idején németül az egészet VHS-re. És nem volt még rajta korhatár. Bár akkor ezek szerint a németek szigorúbban vették a dolgot.

Mellesleg, a sima DB-ben is van elég véres jelenet attól függetlenül, hogy az komolytalanabb, poénosabb.

Andro - 2012. 08. 16. 10:52

Zsolti-kun: Anno RTL2-n is este 8-kor adták. Tudom, mert onnan vettem fel annak idején németül az egészet VHS-re. És nem volt még rajta korhatár. Bár akkor ezek szerint a németek szigorúbban vették a dolgot.

Mellesleg, a sima DB-ben is van elég véres jelenet attól függetlenül, hogy az komolytalanabb, poénosabb.

Balika88 - 2012. 08. 16. 11:28

Sziasztok!!!!!
gyááá gyerekkorom kedvenc meséje! :D :D a sima DB-t is végignéztem na meg a DBZ-t egészen addig amíg át nem lett helyezve “éjszakára”. Aztán nagyobb fejjel néztem tovább a Z-t is japánul magyar felirattal…de azt sem végig…Az utolsó kb az volt amikor SPOILER megkapták azon a bolygón azt a fülbevalót amivel a 2 személyből 1 lesz és valami hiperszuper qva erős emberke lesz belőlük és Boo vagy Buu ellen harcolnak SPOILER VÉGE!
Nem tudom utána mennyi rész van még, tehát mennyit hagytam ki. Gondolom sok már nem volt hátra belőle.

nfsu17 - 2012. 08. 16. 11:37

Ebben a DBZ-ben van az, hogy SonGoku edz mint állat egy űrhajóban, és állítgatja fokozatosan a nehézségi gyorsulást (2G, 3G, stb), hogy mire valahova elér az űrben, jó erőben legyen. Még egy két dolog rémlik, mert én is néztem, de amúgy szinte semmi. És ez az űrhajós rész kb mikor lesz majd? Megnézném egy kis nosztalgia gyanánt.

Andro - 2012. 08. 16. 11:37

Összesen 291 rész van a Z-ből. Én németül néztem anno végig RTL2-n. Hála némettudásomnak, tudtam fordítani tesóimnak is. ^^

nfsu17 - 2012. 08. 16. 11:41

Az első mondat kérdés akart lenni kérdőjellel a végén, elnézést.

“…jó erőben legyen?”

des - 2012. 08. 16. 11:59

Ehh. Én most tavasszal vettem rá magam, hogy a le nem adott részeket megnézzem. Nem siettem el én se. Volt egyéb sok más néznivaló, szóval annyira nem is érdekelt. Meg el is “felejtettem” már, hogy ez jó kis móka amúgy. Viszont idén bepótoltam és marha jó szórakozás. Pedig már 30 is elmúltam. ehh

Lengabor - 2012. 08. 16. 12:52

Érdekesség: Míg nálunk nem sokára Dragon Ball Z a Viasat6-on, addig Németországban augusztus 28-tól minden kedden 20:15-től Dragon Ball GT az Animaxon. Véletlen vagy szándékos? :D

Mekare - 2012. 08. 16. 13:26

Én tök békés gyerek voltam mikor néztem,de a “betiltása” (nekem akkor 11 évesen még nem lehetett tévézni este 9-10 után, de fent se tudtam volna maradni rá) szóval ezután a döntés után agresszívebb lettem, mint valaha is a rajzfilm nézése közben :D
Karcsika azért nem voltam, meg tüntető… csak azt pl nem tudtam felfogni akkor a Tom&Jerry miért megy még, mert imádom csak hát azt se nevezném túl békésnek..vagy az nem számít annyira, mert nem tudunk vele úgy azonosulni?

Xene - 2012. 08. 16. 14:13

Anno én is sajnáltam, hogy nem lehetett tovább nézni a DBZ-t. Pedig épp a legjobb részek, a robotosak előtt, lett vége. Nekem még 2 VHS-kazettám meg is van abból a 4-ből, amit anno kiadtak.
Arra emlékszem, hogy a “betiltás” után valamikor éjfékor adtak DBZ-t, de az szerintem ismétlés volt, az 1. résztől kezdve adták újra az epizódokat…
A német RTL2-ön én is néztem a sorozatot, minden este vártam, olyan 19 vagy 20H fele ment…csak sajnos utána a mélyen tisztelt kábelszolgáltató kivette az RTL2-őt a programcsomagból, így ott a Cell saga közepéig jutottam csak el.
Remélem sikeres lesz, s le tudják majd adni végig…hátha egyszer végignézhetem már…
Amúgy, ha a mai filmeket megnézzük, azok sokkal véresebbek…de ha ezt a rajzfilmet “betiltották” anno, annyi erővel bármi mást betilthattak volna, mert minden filmben, sorozatban, showban van valami ami káros szegény gyerekekre…de a Híradóból is csak a tragédia csöpög….ez egy képmutató döntés volt.

fapdzu - 2012. 08. 16. 14:29

Valószínűleg én lemaradtam, de mi van a karcsikával, mert nem találom a tovább gombot :D

winnie - 2012. 08. 16. 14:33

ha kommenteltél, akkor már látod az egész posztot.

winnie - 2012. 08. 16. 14:38

a legrosszabb az, ha az ember félreértelmezi a dolgokat, vagy éppen sokkal rosszabbat akar felháborodásában…

“Amúgy, ha a mai filmeket megnézzük, azok sokkal véresebbek…de ha ezt a rajzfilmet “betiltották” anno, annyi erővel bármi mást betilthattak volna,”

a lehető legrosszabb érv a bezzegezés.

kvázi azt mondod, hogy akkor tiltsanak be sok minden mást, ami még rosszabb, mint egy valami betiltása. ez nem így működik. ha valamit “betiltanak”, akkor nem azt kell nézni, hogy még mit lehet betiltani, hanem megnézni, hogy mennyire jogos a lépés. (sosem az az érdekes, hogy más film milyen, hanem, hogy ez milyen.)

nem azzal volt a gond, hogy a filmek véresek. persze, hogy véresek, vannak horrorfilmek is, mindet a megfelelő műsorkörnyezetben kell adni.

“mert minden filmben, sorozatban, showban van valami ami káros szegény gyerekekre…”

így van. és törekednek, hogy minél később adják azt, amiben több a káros.

“de a Híradóból is csak a tragédia csöpög….ez egy képmutató döntés volt.”

a híradó a valóságot mutatja. nem hiszem, hogy az lenne a megoldás, hogy nem számolnak be a szörnyűségekről. mindenki el tudja dönteni, hogy néz-e híradót, vagy engedi-e a gyerekének, hogy nézze. erre vannak a szülők.

Tipca - 2012. 08. 16. 14:48

nfsu17: Igen, ebben van, mikor Songoku megy a Namekra. :) Valamikor a 48. rész körül indul, és a 62-63. rész környékén ér oda. Addig edz az űrhajón, a végefelé már 100-szoros gravitáció mellett.

Mila - 2012. 08. 16. 15:25

Nemcsak Dragonball-lal volt probléma, hanem Sailor Moon c. sorozattal is,ezt egyszerűen félbehagyták. Ok: egyik szereplő (később még három szereplő) a varázslatos/mágikus átváltozás után nemet vált. A nem-váltás nem férhetnek a gyerekek fejében, szerintük.

De sebaj, pár éve utólag bepótoltam a SM-t netnek köszönhetően.
:)

Zsolti-kun - 2012. 08. 16. 15:36

A Sailor Moon gond nélkül lefutott addig az RTL-en, ameddig meg volt vásárolva. Csak az utolsó szezon/széria nem volt meg. Ráadásul abból is francia változat jött, amiben teljesen át voltak alakítva az ilyen “káros” momentumok, és arra készült a magyar szinkron.

Acknet-sama - 2012. 08. 16. 15:59

Egy animét betiltani .. hogy is mondjam … hülyeség.
Ha valaki meg akar valamit nézni megoldja, teljesen mindegy hány éves.
Én személy szerint nem bírtam megnézni ezt a Songokut mert unalmasnak találtam, hogy 18 részen át püfölik egymást.(ezt kb 11-12 éves fejjel volt)3 éve 20 évesen megnéztem egy évadot .. .hát .. aludni jó volt rajta. (ha véres animét akarok akkor ott a Deadman Wonderland vagy a Shiki)
A baj ezzel csak az, hogy emiatt szólják le a normálisabb anime sorozatokat és sok előítélet születik emiatt az animés társadalommal szemben.
Élő példa volt erre édesanyám aki mindig leszólt amikor animéztem amíg meg nem nézettem vele 1-1 jelenetet, vagy epizódot. Utána már csak a japán nyelv miatt piszkált :D

Bár én amúgy se vagyok a TV-zés híve de még mindig inkább Songokut nézzenek mint Tomas a gőzmozdonyt vagy Hana montana-t.

Andro - 2012. 08. 16. 16:25

Mila: A Sailor Moon utolsó évadát a franciák sem vették meg, és mivel mi a francia verziót kaptuk, így azt azért nem adták le nálunk. RTL2-n meg simán lement délutánonként. Amúgy ha a nemváltás probléma, akkor pl. Sailor Uranusszal hogy is volt? Ő eredetileg lány, a franciák meg fiút csináltak belőle. Ennyi erővel ez is nemváltás, ha azt nézzük, hogy átalakulva megmaradt lánynak. XD

Nálunk hála égnek csak évekkel később vették ki az RTL2-t, még meg tudtam nézni a DBZ végét. Meg a négy VHS is megvolt, amit kiadtak. ^^

Mila - 2012. 08. 16. 16:27

Zsolti-kun: mindig tudtam, hogy francia változatban néztünk. Az utolsó évadot csak külföldi adón (pl. német) nézhettünk, akkoriban nem volt ilyen nálunk. Egyébként nagyszerű volt az utolsó évad, voltak új kedvenceim ebből az évadból.

11-12 évesen tudtam meg h volt még újabb évad. (*Nosztalgia érzés: 98-as Windows, IE és vizsla-kereső*) :D

Köszi az újabb információkért.

Mila - 2012. 08. 16. 16:36

Andro:
Uranus (Haruka) civilben fiú volt,én azt a változatot néztem. Nem emlékszem, hogy a franciák egy szereplőt drasztikusan változtatták meg.Eredetileg lány volt? Sose tudtam. Amúgy készült belőle japán képregények is.

Az is probléma, hogy Haruka-nak mindig volt barátnője, de polgárként oké, átalakulva már nem, Sailor Neptunus-szal leszbik. Szerintem a franciák/akárkik nem támogathatják a gyerekműsort, ahol van azonos nemű pár. Még 99-es években volt.

Andro - 2012. 08. 16. 16:44

Mila: Igen, Uranus lányt, és Tennoh Harukának hívják (a Haruka a keresztnév), nem Fredericknek. Azért lett fiú, mert ő és Neptune (Kaioh Michiru) szeretők. A németeknél Uranus maradt lány, de ott unokatestvérek voltak. Gondolom a nemigen látható leszbikus vonal miatt – semmit se mutattak amúgy belőle – lettek a változások. MInt ahogy pl. Kunzite és Zoicite esetében is, akik eredetileg mindketten pasik és szeretők (első évad). A magyaroknál Zoicite és Kunzite testvérek, míg a németeknél unokatestvérek, és ott Zoicite nő lett. Női hangot is kapott németül.

Visszatérve a DBZ-re, öcsém hat éves, húgom meg négy éves volt, mikor néztük. Mégsem akartak kiugrálni az ablakon, meg kézzel megállítani egy vonatot. Talán mert tudták, hogy az nem a valóság. De imádták, folyton néztük családosan. Még apum is sietett haza folyton, hogy megnézhesse. ^^

Andro - 2012. 08. 16. 16:46

Mila: A képregény (manga) előbb volt jóval, mielőtt anime lett volna a Sailor Moonból. A legtöbb anime manga alapján készül. Amúgy meg, az anime a mangához képest igen lájtoska. Olvastam a mangát, az sokkal durvább, sokkal keményebb és jóval több benne a harc, halál, stb.

Mila - 2012. 08. 16. 16:52

Tényleg, Frederick volt a neve. Ezt el is felejtettem.
Újabb érdekességek a német változatról, köszi.

DBZ: délutánonként bátyámmal néztünk meg. :)

Andro - 2012. 08. 16. 16:58

Ezek csak bennem maradtak úgy. Hiába, tizenéves voltam, mikor ment ez a két anime. Meg az összes többi is a Manóvári manóktól kezdve a Candy Candy-ig. XD

War - 2012. 08. 16. 17:14

és mi lesz a DB Kai-al?

Gigi - 2012. 08. 16. 17:23

Jó ezt így olvasni, amikor betiltották, még magzati állapotban leledzettem, most meg én vagyok annyi idős, mint ti, amikor néztétek :D

Minato - 2012. 08. 16. 17:44

A DB Kai lényegében a DBZ rövidített változata, csak nincsenek benne filler részek.

Andro - 2012. 08. 16. 17:50

Én a Kai-t cirka négy részig bírtam, de hiányzott a régi feeling.

Ben - 2012. 08. 16. 19:15

Lehettem áltsuli 6.-os és már akkor utáltam.
Nem tudom felfogni, hogy minek köszönhette a sikerét(újdonság ereje?), de örültem hogy nem kell falnak mennem minden átkozott nap a sok kamehamétól..GRRR..

Totenschiff - 2012. 08. 16. 19:29

Én már végignéztem az egészet, úgyhogy már nem érint. Nagyon jó anime csak egyetlen baja az, hogy a Buu Saga már lapos lesz a végére, de attól függetlenül jó anyag. Nézzétek.

nfsu17 - 2012. 08. 16. 19:36

Tipca

Köszi. :)

tiktak - 2012. 08. 16. 19:53

Régen a suliból rohantunk haza, most meg a melóból,hogy nézzük. Körbe ért a kör :D

elliot - 2012. 08. 16. 21:08

Lehet már tudni, hogy hánytól lesz? Este? A dolgozó, ámde fiatal ember is tudja majd követni? Emiatt kell UPC csomagot váltanom, kibővíteni a műsorkínálatot:D

winnie - 2012. 08. 16. 21:28

11.20 és 17.20. este új rész, másnap délelőtt ismétlés.

Bastian - 2012. 08. 16. 22:01

Szuper hír :)

Matee01 - 2012. 08. 16. 22:11

Nagyszerű hír.

Kérlek titeket most neugorjatok ki az ablakon ha lehet.

Vegye fel majd valaki plíz.

kazanhaz - 2012. 08. 16. 23:30

Szar idopont 1720 pont nem erek haza, 1120 mar nem vagyok. Eh…. Letoltes lesz.

Andro - 2012. 08. 17. 06:55

Szuper, nem fogom tudni nézni ilyen szar időpontban. Remélem, fel lesz téve valahová online, hogy megnézhessem. Jó lenne megint látni magyarul az egészet. ^^

sanyika1127 - 2012. 08. 17. 08:50

Hát ez nagyon jó hogy adják újra :)
De nekem 5 rész kivételével az összes megvan szinkronnal :D
227-231-es részekhez állítólag amin voltak a szinkronok megsérültek ennek az 5 résznek azért nincs meg.
De azért jó lenne ha lenne Viasat 6-om mert TV-be mindig is jobban szerettem nézni a dolgokat :D

Matee01 - 2012. 08. 17. 11:47

yugioh t is megvehetné… :)

Matee01 - 2012. 08. 17. 15:11

A főcímdal szövegére emlékeztek még?:

http://www.youtube.com/watch?v=cX0SohjAMf4

Andro - 2012. 08. 17. 16:57

Ma mondtam anyumnak, hogy lesz a DBZ megint.

Anyum: Mi az, most már nem ugrálnak ki a gyerekek az ablakon tőle?

Én: Nem, már megtanultak repülni. XD

Matee01: Ne is mondd! Állandóan azt énekeltük suliban. XD

Matee01 - 2012. 08. 17. 17:57

Kíváncsi vagyok az első reklámra és milyen főcím zene lesz.

Andro - 2012. 08. 17. 18:10

Arra én is. Ha a japán opening lenne a legjobb. ^^

Uzumaki069 - 2012. 08. 17. 18:58

Már nagyon várom én is :D Tényleg érdekes így 15 év elteltével hogy újra adják. és nézni fogom :D

Matee01 - 2012. 08. 17. 19:24

Japán opening magyarul nem lenne rossz.

Andro - 2012. 08. 17. 20:09

Én a japán openinget japánul gondoltam. ^^

Matee01 - 2012. 08. 18. 20:55

A sorozat üzenete: a család, és a barátok fontossága, és az, hogy soha ne add fel.

Néha kellenek ilyen műsorok sok ember már elég depressziós.

Matee01 - 2012. 08. 18. 21:17

Minőségi lett Japán intro magyarul

http://www.youtube.com/watch?v=Fz7gDZ5MpR0

jessm - 2012. 08. 18. 22:13

n néztem , ezt is meg Sailor Moont is, de azt nem értettem, hogy a Dragonballal miért hagyták abba azt is . Az még durva sem volt..
Szóval mindkettővel tudatlan maradtam. És soha nem tudtam mi lett végük..

Matee01 - 2012. 08. 19. 21:10

Legyen már szeptember :)

Matee01 - 2012. 08. 20. 17:32

Na reklámok közben látni képsorokat és hangokat is.

Matee01 - 2012. 08. 21. 09:15
vodka03 - 2012. 08. 21. 13:58

Aki megakarja nézni az vegye a fáradságot és nézze meg eredeti szinkronnal, 100-szor élvezhetőbb, bár ez csak az én véleményem.

pappnandi - 2012. 08. 21. 14:33

de ilyen reakciót még egy anime sem váltott ki

Matee01 - 2012. 08. 21. 15:21

Mindenki tudja, hogy az eredeti szinkron felül múlhatatlan nem itt kéne trollkodni

Matee01 - 2012. 08. 21. 15:22

Emiatt nem nézni.

Matee01 - 2012. 08. 21. 15:24

Magyarok nagyon jól csinálják, ha nem hasonlítgattok. Kritzálni gyalázni persze mindig egyszerűbb…

Cinci - 2012. 08. 22. 17:13

Ez nagyon király lesz,alig várom!!:D

Cinci - 2012. 08. 23. 02:51

Am vegita véget nézem csak,ő dobja fell a rajzfilmet!!! :D

Ale - 2012. 08. 25. 16:03

Szép gondolat, de kíváncsi vagyok megússza-e bukás nélkül. Igaz amit korábban írtak, aki akarta már rég megnézte végig.

Matee01 - 2012. 08. 27. 13:06

Youtubeon már a reklámot

11.470 szer látták 6 nap alatt. Nem lesz gond a nézettségel.

http://www.youtube.com/watch?v=w5pDY58RFwU

winnie - 2012. 08. 27. 13:17

az, hogy valaki kíváncsi, nem jelenti azt, hogy le is fog elé ülni nézni.

Goku2000 - 2012. 08. 31. 19:17

Németországban megjelent a teljes sorozat DVD-n, fent van a neten, számtalanszor leadták, mégis még mindig ismétlik. Szóval az egy dolog, hogy x embernek nem tetszik a szinkron, az is egy dolog, hogy x ezren leszedték a netről…egyik sem fogja befolyásolni a nézettséget. Szerintem az adott sávban kiemelkedő lesz. Ha azt nézzük, hogy az Igazi szellemirtókat már nem is tudom hányadszor ismétlik, végig fog menni a teljes Z sorozat. :)

Matee01 - 2012. 09. 01. 10:20

Igen jó időpontban adják máshol olyankor ócska sorozatok mennek. 17:40 17:50

Ahogy Raditz mondja elérkezett az idő, hogy találkozzunk.

Blinter001 - 2012. 09. 02. 19:26

Én örülök hogy újra leadják a TV-ben,ezen nőttem fel és egyszerűen megunhatatlan,azon belül régi szép időkre emlékeztet,mikor izgatottan vártam már hogy mindjárt jön egy új rész és kb csak ezért megérte végig szenvedni egy napot.:D

Szebi - 2012. 09. 03. 16:22
Windpuncher - 2012. 09. 11. 06:34

Olvasom itt már volt, aki a Kait akarta, hogy leadják. Emberek, a Kai valóban a Z, de annak csúnyán megkurtított verziója. Bár többen örülnének neki, hisz nincs benne filler, mint az elején Gohan és a Robot közös kalandja vagy később, amikor Goku és Sátán vezetni tanul. xD Arról viszont ne beszéljünk, hogy bár az ember kívülről fújja az animét, hosszabb részekkel és csatákkal, jobban újra lehet izgulni a dolgokat és tűkön ülni a várakozástól. No persze én a rövidített harcokat se vetem meg, csak hogy a Kai súlyos sebből vérzik. Cell totális eltörlése után nincs tovább. Ennyi, kész, kifújt. Ez a gond a Kaial, amiben ugyan feljavították a grafikát, de nem fejezték be a történetet. Nekem ne maradjon ki a Majin Buu Saga sem. Azonban egyelőre csak 52 részt láthatunk, és utána kitudja mennyit. Én egyelőre azzal is megelégednék, ha tudnám, hogy láthatom magyarul az anno félbeszakított, sőt alig megkezdődött Android Sagát.

marcsi - 2012. 09. 16. 11:14

Én is nagyon meglepődtem mikor láttam, hogy megy a tv-ben ÚJRA! Bár már láttam az összes (291-ig) részét magyarul, de bármikor újranézem! Mert anno 7-8 évesen mi is tesómmal meg unokatesómmal rajongtunk a dbz-ért! Úgyanúgy ahogy most is! :D Bár nem is értem h miért kellett ennyit várni rá mert már jó pár év eltelt azóta h betiltották! És már sok más anime is van ami még roszabb mint a dbz! De hála végre újra a képernyőn! Csak így tovább!!

kakaroeo898 - 2012. 09. 28. 23:20

Fuuuuu…Hat en meg nem voltam mikor ezt adtak,ezt az animet egy videoklipbol ismertem meg,majd infokat kaptam rola,de elotte nagy hulyesegeket talaltam ki pl.ssj gokunak a rossz ikertestvere vegita ssj…Es most mar nagy rajongoja vagyok.

Sracz - 2012. 10. 01. 05:30

Én már nem voltam gyerek, amikor adták, de a gyerekeimmel együtt rohantunk haza -én a melóból, ők a suliból: éppen kezdésre érkeztünk midig, ha nem tököltük el az időt.
Azt egy picit bánom, hogy nem az első sorozatot nyomják le és nem csak azért, mert az első (Pilaf) Saga néhány részének már nincs elérhető magyar szinkronos változata, sem elérhető szinkronja. Ha azt nyomnák, igazságot szolgáltatnának. Ugyanis nem csak Magyarországon, de az Unió több országában még a sorozat honlapja (http://dragonball.com) is le van tiltva, a hivatalos youtube videókról már nem is beszélve, pedig cenzúra állítólag nem létezik a fejlett demokráciákban.

Matee01 - 2013. 07. 02. 11:22

Péntektől ismét képernyőn.

Lesz folytatása? Ennek a próbálkozásnak?

Gotrunks ssj - 2016. 01. 23. 11:52

Amugy goku félbe vágta dermersztöt és még az a mocsok frieza goku saját energiával támadta meg de túl élte a robbanást a nameken ezért trunks félbe vágta

Gotrunks ssj - 2016. 01. 23. 11:54

A földön vegeta gokura es trankra irigykedett

Gotrunks ssj - 2016. 01. 23. 11:55

A földön vágta ketté tránk vegeta gokura es trankra irigykedett

Gotrunks ssj - 2016. 01. 23. 11:59

Én ezt a dbz márr vagy tízszer láttam most juliusba jön a db super ma azt várom

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz