login |

Pilot-mustra: Major Crimes – 1×01

2012. 08. 16. 17:22 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ez az a tipikus eset, amikor házhoz mentem, mint szódás a lovát. Nyilván nem fordult meg a fejemben, hogy a The Closer-rel ellentétben be fog jönni a The Closer spinoffja. Hiszen a showrunner maradt, a szereplők zöme maradt (hála az égnek, J.K. Simmons-t kiszabadították… – emberiség elleni bűntett volt, hogy az elmúlt 6 évben alig volt máshol látható), Brenda karakterének a helyét pedig átvette a The Closer-ből már ismert Sharon Raydor (a már 40-es Sedgwick helyett a 60-as Mary McDonnell jött). A rajongók tehát örülhetnek, igaz a sorozat fókuszát is átállították egy kicsit.

MAJOR CRIMES – 1×01 – 2/10


Még azt sem mondhatom, hogy a Major Crimes-szal ne próbáltak volna új nézőket szerezni, kaptunk karakter-megalapozásokat, némelyik talán untathatta is a The Closer-nézőket, de ettől még a sorozat, illetve a James Duff-féle készítői filozófia nem változott, valami…….. dög…….. lassú……. volt…….. és……… vontatott………, és……… mindenki…….. így………. beszélt……… benne……., de főleg Mary McDonnell karaktere. Őt, mint színészt nem lehet nem kedvelni (biztos lehet), kisujjból kirázza azt, ami kell a karakterhez, de miért kell ilyen tejmegalvós figurát írni neki? Már-már irritáló volt, ahogy beszélt, ahogy nézett, ahogy gesztikulált.

Volt a pilotban valami nyomozás is, minimális számú jelenettel, béna rávezetéssel, de az idő többsége inkább a karakterek interakcióira ment el, amik viszont engem nem izgattak túlságosan. Az, hogy perceken át arról beszélnek nyomozás helyett, hogy ki kinek a főnöke, ki kitől kap briefing-et, rettenetesen kiábrándító volt. Mint ahogy az is, amikor Raydor közölte, hogy új irányelvet léptet életbe, s nem vallomásokat fog kicsikarni a gyanúsítottakból, hanem inkább megegyezésre, alkukötésre törekszik velük. Most komolyan ez lesz a Major Crimes fő vonala? Vagy csak pár részre találták ezt ki, hogy Provenza durroghasson egy sort?

Átívelő szálnak bejön a képbe Rusty karaktere, akit a The Closer fináléjában ismerhettünk meg és anyut keresi, no meg totálisan kiszámítható módon kap egy magánéleti szálat is. Kár, hogy eddig tipikusan “idegesítő sorozatos tinédzserfiú”-szindrómában szenved. Nyilván a jövőben árnyalni fogják, de már csak miatta sem érdeklődöm, nem igazán érdekel az a dráma, amit a sorsából akarnak kerekíteni.

Szóval az összkép nálam 2/10, semmi, de semmi nem fogott meg benne, nem találtam említésre méltó pozitívumot, egyedül talán az új zsarucsaj tűnik érdekesnek. Nyilván tisztességes munka annak, ami akar lenni, nem arról van szó, hogy rongy a minőség, csak éppen ez az a műfaj, ami már a The Closer-nél sem jött be, az ilyenre sajnos nem vagyok kíváncsi. Totális érdektelenség részemről és még Mary McDonnell sincs semmi pluszra kényszerítve, nem tudom azt mondani, hogy a remek karaktere miatt kap még esélyt a sorozat.

Viszont az nagyon érdekelne, hogy a The Closer-rajongók mit szólnak hozzá. Tényleg bejön nekik, mert nincs sok változás, vagy ők is húzzák a szájukat?

12 hozzászólás Ne habozz!

AJ - 2012. 08. 16. 18:30

Amint lesz hozzá felirat belenézek. A finálénál már megemlítettem, hogy én Kyra Sedgwick miatt is néztem, szóval kérdéses.

Ha kell akkor tudok egy kis valamit írni, hogy mi a különbség a The Closer és a Major Crimes között, van-e és miben változott. Persze ha érdekel.

Mandala - 2012. 08. 16. 18:45

Nagy Closer rajongokent marha unalmas volt, tíz perc után nem is néztük tovább. Meg atszenvedjuk talán a maradékot, de elég reménytelennek tűnik. Vexed detto, új csaj mega gáz, érdektelen, unalmas tudalekos karakter, száz ilyet láttunk, néha a való életben – kit érdekel?

Tomi - 2012. 08. 16. 19:52

Na ilyen “spin-off”-ot se láttam még ahol lecserélik a főszereplőt és kvázi adnak a The Closer-nek egy új címet. Mivel a szereplők többsége maradt. spin off-okban általában ugye 1 szereplő távozik és épül köré új sorozat. na itt az ellenkezője :)

Kíváncsi vagyok, hogy vajon a szereplők egy 8-os évados sorozat gázsiját kapják vagy egy első évadosét. Mert a kettő között nagy különbség van…

winnie - 2012. 08. 16. 19:53

tuti, hogy az utóbbit, bár gondolom nincsenek nagy külónbségek és mindegyik tudja, hogy cserélhető, így nem is nagyon pattognak. jk simmons volt a nagy név, ő el is ment.

Tommy - 2012. 08. 16. 20:07

Akkor ez igaz a sorozatra: http://www.youtube.com/watch?v=yu_RRBh_EKU

:D

pecze - 2012. 08. 16. 20:23

Én a BSG-be láttam ezt a nőt, ő volt az elnök, de ott nagyon utáltam (vártam, mikor hal már meg…) kb. amit leírtál azt éreztem vele kapcsolatban: “irritáló volt, ahogy beszélt, ahogy nézett, ahogy gesztikulált”.

kirek - 2012. 08. 16. 21:17

Én viszont Mary McDonnellt imádom. A BSG óta követem, sok olyan van, ami még ha alapból nem is érdekel, miatta belenézek. Nem tudom nálam mivel érte el, de annyira szerethető és jó színésznő. Így valószínűleg ezt is folytatom miatta.

Cay - 2012. 08. 17. 01:27

Én szerettem Brandát, Mary McDonnell elég unalmas.
Talán maradok, az öregeket kedvelem. De azt nem értem Fritz miért maradt, rossz őt Brenda nélkül látni.
És akkor mostantól Brenda olyan lesz mint Columbo felesége anno?

mkfad - 2012. 08. 17. 05:13

Tommy :D

Junkieka - 2012. 08. 17. 08:55

Én egyetlen Closert sem láttam, így ültem neki ennek a sorinak és nagyon nem tetszett. Kasza. Sőt! Sarló és kalapács. :D

Azért volt benne egy kis magyar jelenlét: Derek Magyar – az egyik rosszcsontot virította. :D

Johnny - 2013. 02. 24. 15:06

Nem nagyon értem ennek a sorozatnak a létrejöttét. Belenézve ugyanaz, mint a Főnök, csak a főszereplő van lecserélve. Az ilyen típusú sorozatok, a spinoff-ok nem erről szólnak, hogy minden marad a régiben csak egy szereplő cserélődik….Kyra helyében én ezt eléggé zokon venném, mert olyan, mintha őt akarták volna eltávolítani valami oknál fogja és nélküle folytatni…persze ezt nem hinném, lehet ő mondta, hogy már elég neki, fene tudja. A főnök volt még olyan nézett, hogy csinálhatták volna tovább. Nekem Kyra karaktere kifejezetten tetszett, nem volt ellenszenves, mint sokak szerint. Az új főszereplő nő sem ellenszenves, de nem hiszem, hogy túl fogja tudni múlni a Kyra által megszemélyesített karaktert…de majd kiderül..

winnie - 2013. 05. 26. 23:33

johnny: a készítők is maradtak. sedgwick már váltani akart nyilván, beleunt, rengeteg pénzt kellett volna adni neki, viszont egy új sorozattal mindenki bérét lehet resetelni és sokkal kisebb költségvetéssel nekiindulni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz