login |

The Glades: vége a 3. évadnak

2012. 08. 16. 22:30 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika,

És meglépték azt a cliffhangert! Meg kell mondanom, hogy örültem a döntésüknek. De ne szaladjunk a dolgok elébe. Ha nyáron nyomozás kell az embernek, akkor a kábeles adókhoz kell fordulnia, akik Closerekkel és Major Laze Crimes-okkal támadnak, na meg Longmire és Glades címűekkel is. Ez utóbbiak a jobbak.

Bár a második évadot nem követtem végig, a mostaniból viszont már kevesebb rész maradt ki, becsúszott 1-2, de nem vészes. Természetesen csökkenti a The Glades értékét, hogy a nyomozások kicsit tipikusak, de ezt igyekeznek ellensúlyozni. Most nem csak a minden rész elején kötelező bikinis nőkre gondolok (o-ó, valaki csinálhatna egy videót belőlük), de a helyszín és a főszereplő romantikus élete eléggé rendben van. Szinte lejön a forróság, na meg Florida se semmi.

Konkrétan feldobta a 3. évadot, hogy a legelején behozott nővel már rég együtt van. Nincs itt semmi évekig húzogatás, féltékenykedés jobbra-balra, hanem kapcsolat van. Természetesen vannak bökkenők, például idén a távolság, de igyekeznek elhárítani, és ebben szinte az egész nyomozós sorozat mezőnyt verni tudná a The Glades.

Bonyodalomnak azért kaptunk egy bomba jó nőt is pluszba, aki elvileg a főszereplőt jött felülvizsgálni, de főleg mi vizsgálhattuk őt a szűk ruháiban. Lehet, hogy ez most szexistán hangzott, de nevetségesen került a képbe a karakter. Elvileg magasabb szinten áll, mint a főszereplő nyomozó, erre néha 20 éves csitriként viselkedik. Csak eyecandy-nek lett beírva, na meg azért, hogy néha rejtélyesen nézzen a főszereplőnkre, s elgondolkozzunk, miért nem vitte még szobára ezt a luxusprostit.

Igazából a sorozat továbbra is működik, ha valakinek még nincs tele a töke az “egy rész – egy ügy” formátummal, annak konkrétan ajánlott is a 3. évad. Pár klisét kikerül, de azért nem tör ki a formátumból, viszont a főszereplő nyomozó kellően különc, és jobban karakterizált, mint 5 Grissom. Részemről 6/10, de nekem már nehéz ilyesmi nyomozóst ennél feljebb pontoznom. Bár a héten meg fogom tenni, de erről majd holnap.

5 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2012. 08. 16. 23:21

Tényleg nem érdemel meg igazából 6/10-nél többet, mert minden pozitívuma ellenére nagyon régóta megvan a sorozatnak pár gyenge része is. Ilyen pl., hogy minden rész egy hulla megtalálásával kezdődik valami elhagyatott helyen. Miért nem tudnak ezen változtatni? Láthatnánk is a gyilkolást akár, nem pedig mindig csak a sikító nő találja meg, utána pedig intro, következő jelenetben pedig Carlos vizsgálja már. Az elején kívül a többi részben is meg van egy nagyon sablonos forma, amin nem hajlandóak szinte semelyik részben változtatni. Maga az alapfelállás, hogy gyilkosság, 4-5 ember gyanúsított, és azok között mászkál a részben Jim, végén pedig szájbarágósan elmagyarázza a gyilkosnak, hogy miért ölte meg az áldozatot. Új írókat ide, mutassanak újat is.
Ettől függetlenül nem mondanám, hogy nem érdemes nézni.

payskin - 2012. 08. 17. 15:47

És a leggázabb feladatokat mindig rátolják a fiatal gyerekre, aki viszont fergeteges hatékonysággal pikk-pakk megold mindent, beszerez minden információt stb. :)

Idén viszont nem golfoztak, viszont a golfütő elengedhetetlen nyomozati segédeszközzé vált, azzal lehet a legjobban turkálni a trutymóban…

Gyorsan vége lett, mint ahogy a nyárnak is mindjárt, hüpp. :-)

sfefe - 2012. 10. 03. 21:06

Lesz tovabb?:)

winnie - 2012. 10. 03. 22:11
Neoprimitiv - 2012. 11. 02. 21:02

winnie javaslatára megnéztem (egyelőre csak a pilotot és utána a 3. évadot) és maximálisan egyetértek a kritikával. Kellemes, szórakoztató, de nem az, amiért alig várnám, hogy jöjjön a folytatás. A magánéleti vonalon díjaztam, hogy – remélem – hagyták őket a mindennapi nyűgökkel kínlódni. Sok forgatókönyv író elfelejti, hogy szerelembe esni könnyű, szerelmesnek maradni, az a kihívás. A főszereplő pedig pont az én ízlésemnek és tolerancia szintemnek megfelelően különc: már egyedi, de nem teljesen nonszensz. A részek végén a sztenderd “elmesélem, hogy mit csináltál” formulát viszont tényleg ideje lesz megtörni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz