login |

The Glee Project: vége a 2. évadnak – írta CAcsA

2012. 08. 17. 14:45 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Azt hiszem, nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy sokkal jobban vártam hétről hétre az The Glee Project 2. évados részeit, mint a Glee-ét, ami nem is csoda, hiszen a Glee harmadik szériája igencsak ellangyult. Ha valaki nem tudná, hogy mi a TGP: afféle tehetségkutató reality, mint mondjuk a Top Model-sorozat. Tehát egy rakat embert összezárnak egy házba, hogy azok egy célért küzdve minden héten bizonyítsák, hogy jobbak, mint a többiek, majd a végén a legjobbnak kiosztják a fődíjat, ami itt nem a címlapfotózás, hanem hét epizódnyi szerep a Glee-ben.

A tavalyi “termés” véleményem szerint nem volt túl erős. Remek emberek kerültek be végül a valós sorozatba, de teljesen megkötötték az írók kezét, hiszen mindenképp bele kellett őket rakni valahogy az évadba – ugyanis az 1. évadban többen is nyertek 7-7, illetve 2-2 epizódos vendégszereplését. Idén ilyesmiről nem volt szó, hiszen sikerült egyetlen embert kiválasztani nyertesnek.

Bevallom, hogy az első részeket követően nem hittem volna, hogy végig figyelemmel fogom követni a versenyzők sorsát, de hétről-hétre kedveltem meg őket, ami remekül mutatja, hogy miért jött be jobban ez a szezon: míg tavaly alig vártam, hogy egy-egy versenyző kiessen, idén mindössze egy ember, akivel kapcsolatban már azt sem értettem, hogy a legjobb 14-be hogyan került be, nemhogy később top 5-be. A tovább után folytatom spoilerekkel.

A sorozat két mélypontja szerintem kétségkívül Shanna és Nellie kiesése volt, ami sokként érhette a rajongókat, hiszen már a sorozat kezdetekor kedvencekké választották őket a rajongók. De hogy kitárgyaljuk az utolsó részt: rengeteg klisé volt benne, visszahozták a teljes gárdát, még Damien is megjelent a forgatáson, mindenki magának választott utolsó dalt, ráadásul a Homework-győztes sem lehetett egy ember, ezért lett három.

Nyilván valahol ezt kellett csinálniuk a fináléra, de részemről azért egy cseppet többet vártam volna a készítőktől, hiszen láttuk, hogy eddigi részekben sokkal kreatívabbak voltak. Ennek ellenére minden tiszteletem Ryan Murphy-é és a többieké, mert hihetetlen sokban fejlődtek az előzőekhez képest, rengeteg jó és friss ötlet volt a szezonban, és általában azoknak tették ki a szűrét, akiknek ki kellett, s nyerni is az nyert, akinek nyernie kellett. Bár ebben nem fog mindenki egyetérteni velem.

Most aztán kezdhetjük a találgatást a versenyzők sorsáról. Vajon viszont látjuk-e a többieket az évadban? Blake milyen karakter bőrébe fog bújni? Még az is lehet, hogy nem az iskolapadban látjuk őt viszont, hanem New York-ban, ki tudja. Az egész évadot 8/10-re értékelem, mert egy olyan műfajból csináltak nagyon élvezhető reality show-t, ami sokak szerint lerágott csont volt. S azért is mert a tavalyi évadhoz képest sokkal jobbat produkáltak, hiszen jó pár rendkívül tehetséges embert válogattak be műsorba.

19 hozzászólás Ne habozz!

zsolt66 - 2012. 08. 17. 15:23

Osztom a véleményed, jobb volt mint a tavalyi (S1-et is 3 hónapja daráltam le) egyedül nyertessel nem értek egyet, nála még Shanna is jobb volt aki 6. (és ez durva) helyen végzett.

Xsz - 2012. 08. 17. 15:31

Szerintem is jobb volt mint az S01, sajnálom hogy Nellie túl korán kiesett, de nálam is Blake nyert, mert ő volt a legjobb színész.

agnese - 2012. 08. 17. 18:10

Nellie-t én is sajnáltam, és valóban én is jobban szerettem már a glee project-et nézni, mint magát a glee-t. Viszont nekem az első évad marad a favorit, ott sokkal több embert megszerettem, mint ebben az évadban, de ettől függetlenül ez is nagyon tetszett.

Cápi - 2012. 08. 17. 19:06

150%-ban egyetértek, mind Nellie-t, mind Shannat nagyon sajnáltam, mikor kiesett. A széria végére durva, de Lilyt is megkedveltem, hatalmasat fejlődött és sokat vett vissza az arcából. De tartom továbbra is, a lehető legrosszabb embert választották, Aylinnak kellett volna nyerni. Egy muszlim karakterben annyi de ennyi potenciál lehetett volna. Még Ali se volt rossz, bár akármenynire is tehetséges, a hangja borzasztóan irritált. A végeredményt leszámítva elégedett vagyok.

TaDummy - 2012. 08. 17. 19:36

Oké, csak kíváncsiságból Lily vagy Micheal ellenessel van dolgunk? Mert Blakenél bármelyiküket szívesebben láttam volna. De komolyan, írt egy versikét aztán ettől Ryan annyira beindult, hogy megnyerette vele. Még aki összevágta a jeleneteket az is tudta, hogy Aylinnak kellett volna nyernie, végig őt mutatták és szerintem az volt az eredeti felállás hogy ő fog nyerni, bár kétségtelen, hogy rossz számot választott. Sőt az előző évados végső előadások mind meglepően jó szintet hoztak, mert bennük volt egy bizonyítási kényszer ha már a döntőben vannak… Most viszont lett egy unalmas (bizony ez Blake) és egy kiszámítható előadás a 3-ból.

Ali utolsója nagyon meglepett, mert jó ötlet volt és viszonylag jól is sikerült. Annak ellenére, hogy a hangja nagyon nem jön be és ő maga nem is lett volna jó választás a Glee-be mivel a popszámok nem fekszenek neki.

Most pedig tovább értetlenkedek Blake kapcsán, mert egyszerűen nem értem. Oké ott van a cukifiú faktor 18 (vagy inkább 14) év alattiak körében, de aztán semmi. Tűrhető színész, amit gondolom fontosnak tartottak miután Damiant meg Samet annyira benézték, de őszintén szólva olyan szinteken is inkább valamilyen spanyol szappanoperába menne el az a “gonosz” karakter amit Actability alatt játszott. Nem értem, hogy írásban mennyire ihlethette meg Ryant.

Nekem Nellie volt a kedvencem, meg ugye kissé Lily. Shannat viszont nem sajnálom, nagyon nem jó színész.

Szerintem a második évad kábé egy szinten van az elsővel, de azért a régi karakterek nekem sokszor hiányoztak. Mindenesetre sokkal jobban tarja a szintet mint a Glee tette.

Cápi - 2012. 08. 17. 20:23

Nem feltétlen választott Aylin rossz dalt, elég jól ki tudta engedni vele a hangját, Amber Riley is megjegyezte, hogy ez bizony ott volt a szeren, ezt még Ryan is kiemelte, hogy Amber kiemelte hogy… Na :D Csak nagyon a könyökén jön már ki mindenkinek szerintem az összes Adele-sláger.

keats - 2012. 08. 17. 20:43

Szerintem ez messze a legjobb éneklős reality, két okból:
– nincs közönségszavazás
– lejárt szavatosságú celebutánsok helyett a szakma valós szakértői zsűriznek

(Ugyanezen okokból szeretem a Project Runway-t és a Top Chef-et is.)

winnie - 2012. 08. 17. 20:44

a közönségszavazás mindig pro és kontra dolog, ha az van, akkor az a baj, ha nincs, akkor az – de itt érthető, hiszen murphy döntse már el, hogy kit akar:)

mikkromakka - 2012. 08. 17. 20:47

Én is jobban vártam a részeket, mint a Glee S3-at. A végén azonban Ali győzőtt meg leginkább, de nyilván az ő szerepének kialakítása korlátok közé lett volna szorítva. Aylene (vagy hogy kell írni) a végére már nem lett szimpatikus, valahogy olyan rossz testtartása, és ezáltal mozgása van, hogy rossz volt néznem, ráadásul nem is tudott úgy – meggyőzően – színészkedni, mint a másik kettő.

winnie - 2012. 08. 17. 20:47

tadummy: a részek szerkesztését azért elég erőteljesen a végeredmény tükrében csinálják, mondjuk direkt félrevezetnek vagy ilyesmi. gondolom tudatos volt, hogy ez lett, legyen bármi is az “ez”.

gabe. - 2012. 08. 17. 21:12

szerintem is Aylinban volt meg az, ami a Gleeben helyt allt volna. azonban – nem tudom ki olvasta, s ki nem – Ryan kitette a twitterere, hogy Aylint meg mindig szeretne a Gleeben latni. dontesetol fuggetlenul szerintem Aylinnek is ad valamit, hisz hulye lenne, ha egy ilyen tortenetet, mint az ove, nem hasznalna ki.

LoGi - 2012. 08. 17. 21:16

S1-nél is vártam a részeket, itt is. Láttam az S2E00-át is, már ott megvolt a 14-ből 5 kedvencem, ami mondjuk az évad alatt átalakult sokszor. Abszolút favorit számomra is Nellie volt, főleg az If I Were A Boy miatt, azt azóta kismilliószor meghallgattam már. Top3 viszonylag semleges volt számomra, leszámítva azt, hogy nem akartam Ali győzelmét 2 okból is. 1, idegesítő a hangja egy kicsit, inkább valaki kiváló hanggal nyerjen (mint Nellie, jajjj de imádom a hangját) 2, valóban elismerésre méltó az a kibaszott nagymértékű pozitivitása ami van neki, csak az a baj vele, hogy kamu. legalábbis én annak tartom, mert minden epizódban bevágták a rémisztően fülig érő száját mielőtt elmondták melyik számot fogják csinálni házi feladatnak, vagy a videó forgatásra. úgy örült annak, hogy nem sokára megtudja a számot, mintha a lába javult volna meg.
S2 alatt újra átpörgettem S1-et is, és szerintem amúgy idei évad valamivel jobb volt azért, plusz a vendégmentorok is nagyobb nevek voltak idén. Mondjuk az piszok kár, hogy ezekre a “session-ökre” a vendégmentorokkal alig jut idő a részekben, és kb csak 20 mp-t vágnak be belőle, ami alatt alig hangzik el valami értelmes. Amerikaiknak kiszokták adni a bónusz tartalmakat is, sajna nagyon feszes a sorozat időbeosztása, nagyon könnyedén tudnának 1 órás részeket is csinálni.

danonino - 2012. 08. 17. 21:26

Mérhetetlenül csalódott vagyok. :(

TaDummy - 2012. 08. 17. 22:09

Aylin dalát nem csak, hogy megunta a nép, hanem ezerféle előadótól hallottuk már és tipikusan az a fajta amin túl nagyot nem lehet változtatni. Most ugyanúgy még egyszer ugyanazt és ezt egy fináléban? Őszinte leszek Amber Riley-ért nem vagyok oda, a véleménye ha egy Adele számmal kapcsolatban kérdezik pedig mindenképp elfogult lesz. Ettől függetlenül Aylin nem adta rosszul elő, csak túlzottan kiszámítható választás, mert mindig ezt a kiengedem a hangom dolgot csinálja. Szerintem egy musicalből kellett volna választania.

winnie: Kösz ezzel tisztában voltam, amolyan vicc volt. A mondat második felében pedig benne is van miért őt mutatták. Lehet nem volt teljesen érthető.
Bár az érdekelne pontosan, mikor vágják össze, mert lehet az is közrejátszott ki lett népszerűbb.

JD - 2012. 08. 17. 22:18

Eléggé csalódott vagyok a végeredmény miatt, nem tudom, Blake mi újat fog hozni a Glee-be… Vagy csak kell egy új Finn, aztán gondolta RM, hogy ez a srác megteszi. Nincs bajom Blake-kel, szimpatikus volt meg tehetségesnek tartom valamilyen szinten, de semmi személyisége nincs szegénynek. Azt is furcsállanám, ha az I’m the guy, who… kezdetű és folytatású versikéje hozta volna meg számára a győzelmet, mert azért nemár… Aylinnak jó a sztorija, jó a hangja, színészkedni is tud annyira, mint Blake, Ali egy üde színfoltja volt a műsornak, még ha a hangja nem is a legfülkápráztatóbb, de lényeg, hogy mindkét lánynak jobban örültem volna. Azért is, mert idén sokkal erősebb volt a női mezőny, és tavaly is a négy nyertesből három fiú volt (Lindsay szerintem csak azért került be a top 4-be, hogy legyen lány is, aztán ha már ott volt, akkor hadd ne csak a három fiú kapjon szerepet).
Amúgy én a tavalyi mezőnyt jobban szerettem, ott egyedül Alex volt irritáló számomra, meg az elején kiesettek közt volt 1-2 semleges, de a többieket mind szerettem. Itt a legtöbben semlegesek voltak, az elején Nellie és Charlie, majd a kiesésük után Aylin és Ali lettek a kedvenceim, a többiek meg annyira nem tudtak érdekelni. Shanna kiesése sem érintett meg, mert nekem kb. ő volt Blake női megfelelője.
Remélem, hogy Aylin tényleg kap majd szerepet, legalább ennyi pozitívum legyen már :)

Cápi - 2012. 08. 17. 23:09

Ryan Murphy ‏@MrRPMurphy
Fan: “I want Aylin on GLEE.” Me: “Me too.”

Ez azért bíztató :)

CAcsA - 2012. 08. 18. 19:22

@TaDummy
Michael ellenessel… az idegeimre ment végig… Nem igazán értettem, hogy miért van ott. Mindig úgy éreztem, hogy csak azért nem esik ki, mert mindig van valaki aki nagyobbat hibázott. De olyan uncsi ember szerintem…

Én viszont szintén nagyon megkedveltem Aylint és Alit is, sajnáltam, hogy Lily kiesett, mert teljesen alkalmas lett volna szerintem ő is. Ellenben Blake szerintem rendkívül tehetséges színész, és remélem, hogy sok meglepetést fog hozni a sorozatban, és nem pedig összehozzák valamelyik női karakterrel, aztán cső…

Dave - 2012. 08. 19. 20:05

AYLIN!!! nem tudom, de nekem nagyon szimpatikus volt, mint tavaly lindsay… nekem lindsay kéne most a sorozatba, mert az általa énekelt 2 szám szerintem nem kicsit vert le néhány dalt a 3. évad során!

agnese - 2012. 09. 01. 21:14

Én hallottam olyanokat, hogy a 4. évadban megint benne lesz Alex, erről ki mit tud? Én nagyon remélem, hogy nem igaz :D Továbbá úgy tudom, hogy Damian meg nem lesz benne…nah ne már. Én szerettem. Mármint ez a Rory karakter kicsit olyan mint Brittany fiúba (legalábbis nem csodálkoznék ha ilyen iránt venne),de sztem nem használták ki teljesen, azt amit ő adni tudna a sorozatnak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz