login |

Emlékeztető: Bosszú

2012. 08. 22. 18:00 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. m1. 20.15. Revenge – 1×01 (m1-es promók: első, második, harmadik + szinkronhangok + magyar plakát + az m1 adott egy 3 perces videót is a sorozatnak)

Elsőnézős- és szinkronvélemények jöhetnek!

Olvasnivaló: pilotkritika + finálékritika + egyéb részek utáni vélemények: az 1×06 után, az 1×07 után, az 1×10 után, az 1×15 után és az 1×18 után

Huhh. Oké, a Revenge mindenképpen azon kevés tavalyi országos sorozat volt (a 43-ból), mely fennakadt a rostán, mely számomra nézős maradt végig. És folytatni is fogom legalább egy részen át, DE.

Kezdem az elején. Jópofa volt a pilot: tengerparti partival kezd, halottat találnak és VUSS, 4 hónappal korábban. Megkapjuk az alapsztorit, az apja halálát megbosszulni kívánó lányról, aki visszatér gyerekkori otthonába, hogy álnéven levadássza azokat, akik részt vettek az Apu elleni összeesküvésben. (A pilot elejére a 15. részben érünk el, ergó mindenre választ kapunk, de persze jönnek az új kérdések is – az évad többi része a gyilkosság utóhatásaival foglalkozik. És, mint kiderült, ez lesz a sorozat felépítése is: a 2. évad is egy előretekintéssel fog kezdeni, egy esküvővel, gyilkossággal, hogy utána megnézzük, hogy jutunk el odáig.)

Az elején korrektnek és abszolút nézősnek tartottam a Revenge-et, sőt, elég sokáig ez volt a helyzet. A különbség annyi, hogy eleinte még azt is siettem leszögezni, hogy nem csak guilty pleasure-szinten élvezetes, mert jók voltak a csavaros bosszúsztorik, az 1 rész – 1 bosszú felépítés, ami tartott kábé 3-4 részig. Ekkor valamiért jött az irányváltás és a szappanopera és bár halványan megmaradt a bosszúállós szál, akad epizód, ami konkrétan erről szól, de a remek Swingtown-t (Lana Parrilla-val – írásaink a sorozatól itt) is készítő Mike Kelley elmondta, hogy a Revenge szappanopera, megpróbálja bebizonyítani, hogy lehet igényesen is művelni a műfajt.

Az évad felétől sajnos csökkent is a lelkesedésem, a Revenge élvezhető maradt ugyan, de már más szinten. Jöttek a béna és félreértések, összekapások, erőltetett konfliktusgenerálások, a barátok ellenségek, az ellenségek barátok lettek, s a szezonzáró már olyannyira átesett a ló túloldalára, annyira leplezetlenül hozta elő a dél-amerikai sorozatok legordasabb kliséit, hogy kifejezetten élvezhető volt. Nem bűnös, hanem nagyon, nagyon mocskos élvezet, tusolni kellett utána. Nem volt jó, de jól esett és a végén, amikor előrántották a cliffhanger-t, rám tört a röhögés, annyira izé volt.

Hogy ez jó, vagy sem…, nem tudom. Szerintem sokaknak tetszeni fog. Kár, hogy karakterek szintjén nem túl erős a sorozat. Gabrial Mann Nolan-je emelhető ki csak, s nyilván Madeline Stowe alakítását jó nézni, Emily VanCamp meg jó csaj, de főhősként nem biztos, hogy jó egy ilyen érzelemmentes szociopata, aki legalább nem klisé, de nem is szerethető nagyon. Nyilván idővel lágyítanak rajta, de mindig emlékezni fogok arra, hogy miket művelt, úgyhogy az is plusz élményt jelenthet, ha folytatom, hogy láthatom őt szenvedni.

23 hozzászólás Ne habozz!

Danny - 2012. 08. 22. 18:34

Lehet, hogy valami gond van velem, de én kifejezetten örülök a pszichopata hajlamnak. Így sokkal kiszámíthatatlanabb lesz a csaj, ami azért okozhat még kellemes meglepetést.

HTMIIAfan - 2012. 08. 22. 19:17

lehet,hogy velem is baj van,de én is nagyon bírom Emily-t :)

Skate - 2012. 08. 22. 19:23

A pszichopata viselkedéssel nincs baj, csak mindig visszahúzzák az érzelmei, így mégsem mondhatni rá száz százalékig érzéketlen. És talán ezért nem lépet át olyan határokat még, ahonnan nincs visszavezető út teljesen, közben merészebbek lennének az írók, pár erősebb dolgot meghúzhattak volna a karakterrel.

ALDO - 2012. 08. 22. 19:51

A tavalyi 43 országos sorozat közül mindössze négy volt, amit hetente néztem és egyetlen epizód sem halmozódott fel. A Revenge volt az egyik. A kritikával egyet értek, remélem a 2. évadban egy kicsit visszavesznek a szappanból és visszatérnek a gyökerekhez. A pszichopata viselkedés szerintem rendben van, ad neki egyfajta hitelességet, mert ha csak egy ártatlan kislány lenne, féltucat jó tulajdonsággal, aki harcol a gonoszok ellen, az még szappanosabb lenne.
A szinkronra is kíváncsi leszek.

winnie - 2012. 08. 22. 20:48

danny: abszolút semmi bajom azzal, hogy ilyen. amíg jó volt a sorozat, addig is ilyen volt. legyen ilyen. nem fogom szeretni, nem fogok szurkolni neki, s ha elintéz valaki, kajánul fogok vigyorogni.

csak az a baj, hogy az ilyen ridegséget mindig fel akarják oldani és szerethetővé akarják tenni a karaktert aki így is szereti, annak ez mindegy, de nekem ne akarják szerethetővé tenni, megmutatni, hogy milyen érző lélek, mert azzal magukat hazudtolják meg valahol.

a ridegség, a számítás legyen jellemvonás, ne kiküszöbölendő jellemhiba.

winnie - 2012. 08. 22. 20:54

egylbként komolyan, ne tudjátok meg, hogy milyen irritáló a “velem van baj” kifejezés:) mármint irritáló olvasni (és sokszor lehet, hiszen minden kommentet olvasok), mert az ember nem érti, hogy miért lenne baj. velem sincs baj, ha bunkónak tartom (nem is a bosszúk miatt, hanem ahogy nolannel viselkedett), azzal sincs, aki nem tartja annak.

ejha - 2012. 08. 22. 20:58

Dejo volt vegre reklam nelkul megnezni valamit a tvben!

Desmond Wallace - 2012. 08. 22. 21:00

Hát ez bizony nekem nagyon bejött.
Rendkívül jól összerakták ezt a pilotot.
8/10

Még szép, hogy maradok a folytatásra.

Sherlock20 - 2012. 08. 22. 21:06

Jó volt. Jövő héten újra m1. Remélem bírni fogom majd az elszappanosított részeket is… :D

7/10

Rent25 - 2012. 08. 22. 21:08

“De jó volt végre reklám nélkül megnézni valamit a tv-ben!”
Dettó! Hosszú idő után ez lesz az első olyan sorozat, amit a tv-ben nézek végig!

HTMIIAfan - 2012. 08. 22. 21:12

Engem egyenlőre nagyon irritál Emily hangja-inkább maradok az eredetinél :)

Zoey - 2012. 08. 22. 21:14

Na én nem is terveztem, hogy megnézem az M1-en, de végül maradtam a Híradó után. Tényleg jó pilot, jó helyszín, jó karakterek. És szerencsére jó szinkronhangok, főleg az idősebb főhősnőé tetszik, hogy annyira nyugodt.
Megnézem jövő héten is, bár a szappanos részektől én is tartok.
Kíváncsi leszek a nézettségére, bár szerintem már az jó lenne, ha az ugyanebben az időben vetített Párizsi helyszínelők számait hozni tudná.

Mammut - 2012. 08. 22. 21:20

nem láttam, de remélem, stowe a megszokott hangját kapta

marveL - 2012. 08. 22. 23:09

Barátommal pont azt nevettük ,hogy már jó ideje nem nézünk egy sorozatot sem a tv-ben. Ennek ellenére az M1 olyan sorozatokat szállít mostanában hogy azon kaptuk magunkat hogy ülünk a tv elé…kapcsolunk az M1re…. Sherlock,Egyszer volt hol nem volt,Bosszú . És várjuk heti rendszerességgel a részeket :) Arról nemis beszélve,hogy ez hogy nincsennek reklámok a részek között….hát valami hihetetlenül jó :) Sokkal élvezetesebb nézni a részeket.Hajrá M1 :D

sanyi88 - 2012. 08. 22. 23:59

Nekem szokatlan még Emily hangja. Annyira megkedveltem Kálmánfi Anita hangját aki z Everwood-ban szinkronizálta…Hozzá kell szokni!
Egyébként a többiek szinkrona jó! várni fogom minden héten…
Igen, igen, Hajrá M1

majcsi - 2012. 08. 23. 01:37

nekem sem tetszett Emily szinkronja. Nem jo. Maradok eredetiben. Valoban, baj, hogy elszappanositottak a sorozatot. Nekem is nagyon tetszett az elso 4-5 resz. Kar, hogy belekavartak, minden hulyeseggel.

Andro - 2012. 08. 23. 06:27

Meglepően jó lett a szinkron, nekem egyedül Nolan hangja nem jött be annyira. Valahogy hiányzik az a kis rekedtség, vagy mit tudom én mi a hangjából.
Emily nálam teljesen rendben van szinkronilag, talán, mert nem hallottam másik magyar hanggal – nem nézem az Everwood-ot -, így nekem nem problémás a dolog. Aranyos hangja van, ártatlan, mégis a szinkronhang is sejteti, hogy ezzel a csajjal vigyázni kell.

Ashley-nek kifejezetten jót tett a magyar hang, kevésbé affektálós tőle. Daniel, Victoria és a többiek hangja szuper.

Szóval alapvetően nem tudok rosszat mondani a szinkronról, nekem bejön. A fordítás is korrekt, én maradok szinkronosan is.

Bandita - 2012. 08. 23. 07:59

A hangok nekem sem tetszettek túlzottan. Már a promókban sem tetszett Emily hangja, ez semit sem változott. Nolannek találhattak volna valakit, aki jobban tud játszani a hangjával és Conradnak is sokkal mélyebb, öblösebb hangja van. Ashleynél azért rossz, hogy nem halljuk rajta magyarul, hogy brit, de összességében nem olyan vészes az egész. Aki meg nem látta eredeti hanggal, annak meg lehet, hogy pont ezekkel a hangokkal tetszik.
Ja, Declan magyar hangja szászor jobb, mint az eredeti. Ha az eredetiben megszólal a kiscsávó, én kaparom a falat a kappanhangjától.

winnie - 2012. 08. 23. 08:08

“Ashleynél azért rossz, hogy nem halljuk rajta magyarul, hogy brit”

nem hallottam, hogy milyen lett, de ez számított valamit a karakternél? nem emlékszem, hogy eleve angolt kerestek volna, vagy éppen csak angol színészt szereztek meg, de nem hangzik olyan nagy problémának.

izellajos - 2012. 08. 23. 09:20

Az “elsőnézős” tábort gyarapítom. Bejött, végig fenn tudta tartani az érdeklődésem, nem volt benne olyan rész, hogy “most elkapcsolok, gyorsan megnézem mennyi a meccs állása másikon”

Azt lehet tudni, hogy most ki felelős az MTVA-nál a sorozatokért? Ugyanaz mint a nagy egyesítés előtt, vagy szerződtettek valakit aki ért is hozzá?

nfsu17 - 2012. 08. 23. 10:34

Akartam már tegnap is írni – de kíváncsi voltam más hogy van vele -, hogy nekem sem jön be Földes Eszter szinkronhangja. Azért írom, hogy szinkronhangja, mert amúgy a Hacktion-ben, meg a Mindenből egy van-ban semmi baj a hangjával.
Itt meg olyan, mintha meg lenne szeppenve, hogy mikrofonba kell beszélni és olyan, mintha most csinálná először ezt.
Meg végig (90%) monoton, egy hangszínen csinálja, csak amikor ideges, akkor jön át rendesen és akkor tűnik el ez a kezdetlegessége. Minden más hang oké, úgy, hogy nem ismerem az eredetit.

A részről meg annyit, hogy (sokkal) jobban bejött, mint az OUAT. Itt maradunk még biztos pár részig, a másikat meg jegeljük és uborkaszezonban lehet újra előkerül.

Zer0 - 2012. 08. 23. 11:56

Lemaradtam róla sajnos, a fele már lement, amikor hazaértem, de ma bepótolom az elmaradásomat. Csak belenéztem, de annyira izgalmas volt, hogy ott felejtettem magam a képernyő előtt, annak ellenére, hogy nem sokat értettem belőle, hisz az elejét nem láttam. Biztos, hogy nagyon jó sorozat, én nézni fogom :)
Remélem, végig ilyen izgalmas marad!

khaos - 2012. 08. 23. 13:37

húúúú de lemaradtam róla -.- fenébe

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz