login |

Jane By Design – írta DeNancer

2012. 08. 23. 22:44 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy tinisorozat, melyben divattal foglalkoznak. Minden junkie álma. Még szerencse, hogy a Jane by Design nem csak ennyiről szólr. Bár ha valaki ilyesmire utazik, annak is ajánlom, de akik a tinédzser és a divat szavaktól menekülőre fognák szintén adhatnak egy esélyt a sorozatnak. Annak a sorozatnak, amely nem félt felhasználni a kliséket, és amely egyértelműen a fiatalabb korosztályt célozza meg, szép lassan többeknek is kötelező heti programjává vált. A Jane By Design minden hibájával együtt szerethető volt és, ami talán nekem a legjobban jellemzi, lelkes. Mindez azonban már a múlté, hiszen múlt héten megkapta a kaszát a sorozat. 1 évadot, azaz 18 részt élt.

Vegyünk pár fiatal színészt, akiknek ez nagyrészt életük első főbb szerepe, emellé egy hasonlóan sorozatújonc készítőt és valószínűsíthető a katasztrófa, vagy a Jane by Design. Tökéletes guilty pleasure-ként kezdett a sorozat, Jane Quimby-vel aki, erre minden rész elején emlékeztet, egy kicsit bonyolult életet él a szokásosnál.

Jane a középiskolai hierarchia alján tengeti napjait, miközben arról álmodozik, miképp hódítja majd meg a divatvilágot. Ekkor hirtelen felveszik egy céghez, konkrétan a főnök csicskásának (neki ez álmai foglalkozása), körülvéve neves tervezők ruháival, flitterekkel és sok minden mással. Szegény tehát rá van kényszerítve arra, hogy felnőttnek adja ki magát és a két élet közötti egyetlen kapocs legjobb barátja, Billy lesz. (Mindenképp a sorozat előnyei közé tartozik ez a barátság, amelyet a két főszereplő teljesen hihetően ad át és amelyet az írók is gondosan formáltak)

Ahogy a sztori halad előre Jane egyre-másra rácsodálkozik a divatvilágra, s hozzá hasonlóan fedezi fel az őt alakító Erica Dasher és a többi színész is a sorozatozást. Kicsit olyan érzése lehet az embernek, mintha valamilyen insider cuccot nézne, egy-egy jól sikerült monológ végén szinte hallani az írókat, ahogy lepacsiznak egymással. Ez utóbbi pedig, mivel mindenképp fejlődőképes a gárda, idővel egyre többször fordul elő.

A Jane By Design első évadjának első felében még nagyon az alapozásra koncentráltak, a főbb karaktereket próbálták felvázolni és a köztük lévő kapcsolatokat, aztán szépen lassan behozták az új szereplőket, a párbeszédek egyre pörgősebbek lettek és a játékidő kifejezetten gyorsan elszállt. Az első évad végére pedig ki merem jelenteni, hogy a guilty nem, a pleasure viszont megmaradt, afféle 12-es korhatáros fajta.

Összességében elmondható, hogy mind a színészek, mind az írók beleszoktak a szerepeikbe, a sorozatnak mégis megmaradt az a bája, ami miatt elkezdtük nézni. Nincsenek benne sztárok (nem Andie MacDowell vagy az egy ideig vendégszereplő Teri Hatcher van a középpontban), a színészek mellett simán elmennénk az utcán, s amikor valaki mégis felismeri őket valószínűleg ugyanúgy lelkesedni fognak, mint a rajongóik, és mint az a tweetjeikből kiderült nézik és szeretik a saját sorozatukat.

9 hozzászólás Ne habozz!

yeeeyha - 2012. 08. 24. 08:45

A kritika amolyan tiszteletadás a sorozatnak, jó írás :)

A sorozatot magát kaszáltam 2-3 rész után, és nem hinnm, hogy befejezném. Nekem túl klisés volt, és idegesítettek a szereplők.

missAddict - 2012. 08. 24. 08:50

néztem. kellett egy ilyen nyári kajálós könnyed sorozat.

nekem az évad első felében sok volt az, ahogy minden Jane körül forog. Billy problémáira kevesebb idejük jutott, mindig csak a csaj fecsegett, és bigyesztette a száját. a szájbiggyeszgetéshez nagyon értett :D olyan volt mintha nem is érdekelte volna a legjobb barátja. de ezen korrigáltak később.

meg ami még feltűnt számomra, hogy úgy beszéltek magukról, mint tinikről Jane-ék, ahogy a tinik nem szoktak.
“Tinédzserek vagyunk, és a tinédzserek ha nincsenek itthon a szülők partit csinálnak, már csak ez hiányzik a tinédzser élettapasztalatunkból”
A nevezett tinédzserek sosem mondják magukról így ki, h ők tinik :D

amúgy mindent összevetve jó kis limonádé sori volt. szerettem. Billy és Jane barátsága vitte előre az egészet.

jó írás a sorozatról, szépen összeraktad :)

(nem tudom, hogy kettőnkön, és egy barátnőmön kívül, nézte-e még valaki :D)

Connie - 2012. 08. 24. 10:39

Én néztem (akkor már négyen vagyunk!), és nagyon szerettem.:)
Főleg a második felét, ekkor már kifejezetten vártam a részeket hétről hétre. Aranyos sorozat volt, vicces szitukkal, jó szereplőkkel, és beszippantós hangulattal. Kár érte.

MaHolnap - 2012. 08. 24. 10:54

Erről a sorozatról valamiért mindig a Hart of Dixie jut(ott) eszembe..

Lajoska67 - 2012. 08. 24. 18:36

Vicces a legfelső kép, épp két hete jártam ott, teljesen jól felismerhető Párizs. Mondjuk ez a rész annyira nem nagy szám.

lily - 2012. 08. 25. 01:48

Én is néztem és szerettem.Ahogy néztem az utolsó részt és vége lett szerettem volna még nézni…Egy lezáró részt csinálhattak volna…:(

Pudli - 2012. 08. 27. 13:51

Jó kis limcsi volt főleg az utolsó rész volt jó. Szerintem ez lezárás nélkül volt az igazi, amúgy se tudták volna lezárni mert az uccsó rész után kaszálták el asszezm.

csokipuncs - 2012. 08. 27. 23:05

Én is néztem sajnálom hogy vége, jó volt a nyárra, pont Hart of Dixie pótléknak. Sajnálom azért hogy kasza lett a Billyt játszó színész kifejezetten kedvenc volt, remélem másban láthatjuk még nekem Jane nem fog hiányozni :D

Lora - 2012. 09. 08. 22:29

Most fejeztem be az évadot, kicsit butuska, de szép ruhák meg szeretetreméltó szereplők vitték előre:)

Remélem a színészeket még látjuk valahol.

Érdekesség:
Most néztem utána, és az Indiát játszó India de Beaufort még csak 25 éves, miközben Jane 26:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz