login |

Pilot: The Inbetweeners US

2012. 08. 23. 18:42 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Na látjátok, ez a hatalmas elmaradásunk, az angol Inbetweers-ről egy rendes kritika. Röviden azt mondanám a sorozatról, hogy amikor tavaly először hallottam róla, akkor kevesebb, mint egy hét alatt végig is néztem a 3 évadját és majdnem halálra röhögtem magam. A legjobb sitcomjuk amit mostanában láttam, igazi Anglia lecsap. És az MTV által készített amerikai verzió?

Basszus, azt kell mondanom, hogy még amerikanizálva is működik a sorozat. A rajongók most szúrós szemmel néznek, de megmagyarázom: annyira jó az eredeti, hogy a poénjai még az adaptálás során vesztett pontokat is kibírják. Kicsit tipikusabb így, élére vasalva, de működik.

Igazából a színészekről nem tudok nyilatkozni, mivel az eredetiek nagy kedvencek, szóval eszméletlen hátulról indultak az itteniek, bár végtére is hozzák amit kellett. Nehéz ezt így megítélnem, majd az első nézősök jobban tudnak nyilatkozni a témában. A poénok meg ugye adottak voltak.

Ja a történet, tényleg, ne feledjem. Szóval a sitcom létét nézve annyi az alapfelállás, hogy új srác a suliban összebarátkozik a nerdökkel. Nem olyan geekek, mint mondjuk amit a Big Bang akarna képviselni, egyszerűen csak bénák a srácok, és hát azért még így is akarnak lányokat testközelben érezni. Ez természetesen rengeteg bonyodalmat okoz.

A probléma egyedül ott van, hogy az MTV beleszólt. Komolyan, kicsit arra a már bukott nagyszerszámos tinisorozatosra szabták, így az egész képi világára értve az előbbi. Plusz tele rakták zenével, de a különböző dalokból álló 30 másodperces blokkok nem segítik annyira a beleélést, még akkor sem, ha vannak közöttük jó számok is. Ebben tipikus MTV-sorozat már lassan, zene, zene, zene az kell.

Azzal zárnám, hogy ha friss nézőként ez a változat nem is tetszett, az eredetit semmiképp se hagyd ki. A legjobb tinivígjáték amit a tévé szállított az utóbbi években. Ha viszont bejött ez, akkor nézd itt tovább. Részemről 7/10, de lehet, hogy sokszor azért vigyorogtam, mert eszembe juttatta a szép emlékeket.

11 hozzászólás Ne habozz!

Holdenper - 2012. 08. 23. 19:54

Sokkal hervadtabbak itt a poénok, mint az eredetiben, de annyi haszna volt, hogy megjött a kedvem az UK újradarálásához.

Mondjuk egy pluszpoén tetszett, ami nem volt benne az eredetiben. Amikor Will mondta, hogy a pia gyorsan elfogyott, pláne mivel Jay folyamatosan a földre öntögetett belőle a halott rapperek tiszteletére:D

Ha nem láttam volna az eredetit, akkor 10/7, így csak 10/4,5…de ha valaki túl van az eredetin, és haosnló hangulatú sorozatot keres, akkor inkább a Fresh Meatet ajánlom

fortélyos - 2012. 08. 23. 20:10

nem volt ez rossz, de valóban bejátszik a nosztalgia faktor. verdikt: nézem :D

winnie - 2012. 08. 23. 20:19

hírben írtam, de jelzem itt is, hogy az 1. évad 12 részéből 6 épül angol epizódokra, s ha lesz 2. évad, akkor ott már telejsen önálló lesz. más kérdés, hogy béna nézettséggel nyitott, innen csak felfele vezethet út

Horcsog - 2012. 08. 23. 20:57

Hát én 2 évad közepefelé abbahagytam, ott eléggé legyengült :(
Ezt bepróbálom. Shamelesst is sokkal jobbra csinálták az amcsik.

Mr. Teddy - 2012. 08. 23. 22:14

Ha nem láttam volna az etalont, akkor még tetszett volna is, így inkább egy gyenge másolatnak tűnt nekem, amiket youtubera szoktak felrakni fanok.
Az, hogy alap szitut lemásolták, lényegtelen, de az zavart nagyon, hogy 1:1-ben ugyanaz volt kb. Persze csak átkonvertálva amcsiba.

Kíváncsi voltam, mi is lehet a Seicentionak a párja amcsiban, aztán a rész végi promóban láttam, hogy
***Spoiler: Suzuki Swift, izé Subaru Justy ***Spoiler off

Szóval sok környezetből adódó komikum sem jön át annyira. Bár amcsi szemmel nézve, biztos más.

Amúgy, amennyire nem szeretem az angol akcentust, az angol sorinál annyira bejött az egymás oltogatása úgy :)

Lehet bepróbálok még pár részt, azt kiderül mennyire tetszik. Ahogy a cikk is írja, azért a magas léc lejjebb került, de még mindig magasabban, mintha az átlag sitcom.

vicvega - 2012. 08. 25. 20:31

Az eredeti sirvarohogos, meg otodszorre is. Ez nem, szoval en hanyagolom.

clark - 2012. 10. 11. 12:41

megnéztem a pilotot és az angol nyomába se ér.olyan feleleges mindent lekoppintani.a skins is felsűlt ,ennek is hasonló a sorsa.a karakterek nem jók ,simon meg will még elmegy de a másik kettő.
szinte 1-1es koppintás,csak sokkal rosszabb 2/10

winnie - 2012. 10. 11. 12:47

nem felesleges, inkább kötelező mindent lekoppintani, legalábbis minél többet. a pilotban. hiszen a remake-nek ez a lényege, hogy ami bejáratott, azt átvegyék. az eltérések a 2. résztől szoktak jönni, az inbetweeners-nél is ott jöttek – olvasni is “ez jobb, mint az angol” véleményeket. más kérdés, hogy ez a sorozat nem azoknak készül, akik ismerik az eredetit.

a skins sem azért sült fel, mert mindent lekoppintott – akkor talán siker lett volna. az amerikai verzió már a pilotban kezdett eltérni és a sorozat már tlejesen másfele ment.

clark - 2012. 10. 12. 13:21

Nálam egyedül az office működött ,láttam az eredetit és azután az amcsit de mindkettő jó.(az angol jobb:D)
De pl a Being Human us,Inbetweeners,skins nem jött be.

Vagy pl most a Hídat is megnéztem,azt is eladták x országba fog készülni x sori ,ugyan arról csak más helyen,ez is felesleges szerintem.

winnie - 2012. 10. 12. 13:26

én sem azt mondom, hogy nekem sok működött, de az biztos, hogy tavaly durva jó remake-ek születtek, ugye shameless, killing, wilfred, homeland – ellenben az megint más kérdés, hogy kinek jön be, vagy sem. (sőt, ami nem működött, sokszor azért nemműködött, mert rosszabb volt a sztori, ergó, ha másolták volna az eredetit, akkor lehet, hogy jobban bejött volna:)

viszont azzal, hogy feleslegesnek biztos vitatkoznék. neked felesleges, ez tiszta sor, hiszen már láttad. nekem is az lenne, ha mondjuk néztem volna a broent, a hídat. de mivel nem láttam, így eszméletlen várom. inkább az amerikai verziót, nem az angolt. és van egy olyan érzésem, hogy még sokakat érdekelni fog, szóval nem hogy nem felesleges, hanem nagyon is jó ötlet.

czildi - 2014. 03. 12. 15:41

Most kezdtem nézni az angolt, utána ezt is bepróbálom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz