login |

Bunheads: vége az 1. évad nyári szakaszának

2012. 08. 25. 21:21 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: kritika,

– Are those jumps?
– It’s sad when you have to ask.
– Seriously, did they learn them in a room with really low ceilings?

Azt hiszem Amy Sherman-Palladino nem a sokszínűségéről lesz híres. A Gilmore Girls készítője bebukott egy sitcommal, úgyhogy inkább csinált egy GG-szerű sorozatot, ami egy kicsit utánérzés, szokni kell a szereplőket, de még így is simán működik.

Ha valaki még mindig nem nézi, a balga, annak mondom, hogy egy kisvárosi balett iskoláról szól. Itt kettészedi a készítő a sztorit, mert a 16 körüli tinilányok és a felnőttek vonalán játszódnak egyszerre a részek. Ennek minden előnyével és hátrányával. Sajnos kapunk tipikus tiniszerelmes vonalat, ami aranyos, de valahogy semmi plusz nincs benne, a felnőttek meg elég sokat drámáznak. Furcsa egyveleg.

Ami durva, hogy ismét csak mennyi popkult utalással van tele az egész, akárcsak a Gilmore. Az embernek néha hatalmas mosoly mászik az arcára tőlük, amit ugye a kisvárosi hangulat és a nagyon eltalált mellékszereplők tovább ott tart. Rengeteg kedvencünk visszatér amúgy a Szívek szállodájából, van aki teljesen hasonló figurát hoz, mint ott, van aki kicsit váltott, képességeihez mérten.

Bár úgy tűnik, hogy leszóltam a tini szálat, aranyos ahogy csetlenek-botlanak a kapcsolatokba, de valahogy olyan őszintének tűnik, még ha nem is valóságosnak, hogy nem tudok igazán rosszat mondani rá. Ehhez vegyük hozzá, hogy ugye a sokkoló pilot, ami összekényszeríti a két felnőtt nőt egy kvázi közös családba, eléggé feladta a leckét a későbbiekre. Meg kell küzdeni a jobb kedvért, még a kisvárosokban is vannak nehéz dolgok.

Szóval a Bunheads erőteljesen feelgood, ha ez eddig nem jött le a mondataimból. Bár a főszereplőt szoknom kellett, hiszen nem egy Lauren Graham, pedig olyan stílusban és tartalommal beszél, de idővel őt is megkedveltem. A többiekre pedig egyáltalán nem tudnék már rosszat mondani.

Nehéz helyzetbe lehettek amúgy, hogy valóban táncoló szereplők kellettek a sorozatba. Például Sasha, ha jól látom a való életben is keverte a táncot a színészettel. A főszereplő sem egy másik sorozatból érkezett, hanem Broadway-ről, ami meg is látszik viszont, hiszen az előadások sem távolról mutatott statisztaságokról a szereplő közeli arcára vágott valamik, így néha gyönyörűek a táncok.

Az évad első felére azt hiszem, elszórok egy 8/10-et simán. Szinte már kíváncsi lettem egy igazi balett előadásra, úristen. A végére meg nyilván annyit tudok még írni, hogy “O Captain, my Captain!”

15 hozzászólás Ne habozz!

Nina - 2012. 08. 25. 21:39

Az első 2-3 rész fanyalgása után egyszerűen berobbant nálam a feelgood és akarom a folytatást, akkkkkkarom, MOST! :) imádnivaló mindenki. Imádnivaló sorozat!
Oh Captain, my Captain!

*bocs,hogy tájékozatlankodom, de a folytatás mikor lesz?*

Rannak - 2012. 08. 25. 21:40

Az előző Bunheads-es bejegyzésbe írtam, de akkor ide is:

Én többet vártam az egész sorozattól.
Annyira nem tetszett.
Pedig pozitívan álltam neki, Sutton Fosterrel semmi bajom, és az első fele tetszett is, de az utolsó pár részt valahogy nagyon nem.

Nem tetszett, hogy 10 rész alatt annyi plusz szereplőt hoztak be, amennyit a Gilmore lányokban 24 rész alatt nem (ami ott jelentett egy évadot), akik később fel sem tűntek (pl. a pasi, akinek a telkén lerobbant a kocsi – mindenki arra tippelt, hogy ő lesz majd a nagy ő, ami mondjuk még lehet, de… miért csak egy részben szerepelt?!).
Nem tetszett, hogy a 4 lányból végig Boo és Sasha volt nagyon előtérben, amikor elvileg mind a négyen egyformán fontos szereplők, ezt ügyesebben is megoldhatták volna; oké, a végefelé Ginnynek is több szerepe volt, de Melanie semmiféle magánéleti szálat nem kapott a bátyján kívül, akivel állandóan veszekszik.
(Mellesleg mindenki odavan azért a pasiért, amikor abszolút nem férfias jelenség.)
Fannyt az utolsó pár részben nagyon untam, tetszett, amikor csak Michelle-nek kellett állnia a sarat, szerintem az a rész volt a legjobb, amikor kiborult. De itt a végén, hogy lefeküdt azzal a pasival, aki Lorelai-jal is járt, 2 résszel később meg Godottal csókolózik, amikor abszolút nem egymáshoz valók… ???

A Boo-s pasis jelenet abszolút váratlan és felesleges…
Az elejétől kezdve semerre sem haladt a történet.

A sorozat első fele tetszett, de a vége…? Mindenki odavan érte, de valahogy nem.

Mondjuk angol felirattal nézve elképzelhető, hogy egy nem annyira jó angolosnak nem minden jött úgy át, ahogy egy ilyen sorozatban az kéne, szóval várom a magyar feliratokat, vagy számíthatunk arra, hogy megjelenik valamely (M1) csatornán valamikor?

winnie - 2012. 08. 25. 22:07

“*bocs,hogy tájékozatlankodom, de a folytatás mikor lesz?*”

nincs hivatalos dátum, de szinte biztos, hogy jabuát.

passatgt - 2012. 08. 25. 22:38

hirtelen úgy voltastam, hogy 1. nyári kasza:) (lehet nem véletlen…)

montanosz - 2012. 08. 25. 23:02

mintha a humoros helyzetekre jobban ráerősíttek volna mint a GG-ben…és olyan “mélységet” sem érzek a karakterek egymás közti viszonyában, meg olyan mintha egy részt látnék csak feldarabolva 10 felé

a főszereplőt szokni kel meg a fintorait az kétségtelen, de legalább senki nem mondhatja hogy nem valódi az orra)))

keveslem a helyszíneket is

de ezek csak tűnő gondolatok, teljesen bejön a sori, már vártam egy ilyenre

Nina - 2012. 08. 26. 00:16

Köszi! remélem a januárt :p

Pettya - 2012. 08. 26. 02:44

hát én egy GG részt se láttam, de ez egy tökéletes feelgood sorozat, legalábbis számomra, megszerettem nagyon

Zwecki - 2012. 08. 26. 02:44

Egyet kell, hogy értsek Rannakkal. Nem tetszik, hogy itt sokszor megmagyarázzák a poénokat, vagy hogy nem látjuk a várost. Amíg a GG-ben ismertünk minden utcát, itt kb 3-4 helyszínen zajlanak az események, és általában beltérben.
Én az Oh Captain, my Captainnél kiakadtam, annyira elcsépelt.
A karakterek jók. Nagyon örülök, hogy Kirk is előkerült.

Zsu - 2012. 08. 26. 09:56

Imádtam a Gilmore Girlst és ez is nagyon tetszik :) nagyon bejön ez a kisvárosi hangulat és a szereplőkre sem panaszkodhatok :)

Lora - 2012. 08. 26. 11:27

én még nem néztem végig az évadot, de GG pótléknak teljesen jó a Bunheads. Nem hoz újat, a karakterek ugyanazok, szereplők is, de jó nézni.

Viszont az tényleg zavaró, hogy nincs szimpatikus szereplő, akinek lehet drukkolni

daniel_007 - 2012. 08. 26. 11:42

most valaki tényleg azért háborog, hogy miért nem 100%ig olyan, mint a GG?
mellesleg nagyon tetszett az évad, az 1×10 kivételével, bár az utolsó jelenet azt is megmentette.
“O Captain, my Captain!”
8/10

lostgab - 2012. 08. 26. 21:18

Összességében tetszett a sorozat, bár azt hiszem, hogy azért közrejátszott, hogy nyár van, így sokkal kevesebb olyan sorozattal kellett versenyeznie. Az is valami, hogy tényleg hetente néztem, sosem vártam össze több részt.
Nem néztem a GG-t (tudom, öreg hiba), így az elején picit furcsa volt az egész, sok mindent nem tudtam hova tenni, de hozzá lehet szokni simán. A tini vonal egyáltalán nem zavar, kedvenc szereplőm pedig az hiszem, Fanny. Imádom, ahogy intelligensen és csavarosan rakja helyre az embereket. :D
Tényleg igazi feelgood, de nálam a Hart of Dixie-vel fel sem veheti a versenyt, itt valahogy nem tudok minden egyes szereplőnek szurkolni. Meg az sem tetszett, hogy sok helyen a logika legcsekélyebb jelét sem láthattuk. (utolsó rész balettelőadása)
(Arra azért kíváncsi vagyok, hogy hogy fog folytatódni az évad, remélem valami vicces csavarral jönnek vissza :) )

CAcsA - 2012. 08. 27. 11:45

Én imádom :D Szerintem nem feltétlenül jó, hogy ennyire hasonlítgatjuk a GGhez, mert azt se az első évad után szerettük meg igazán (legalábbis a legtöbben), legalábbis az ismeretségi körömben senki nincs, aki az első évaddal kezdte volna a végigdarálását. Szerintem király a Bunheads :D

yeeeyha - 2012. 10. 05. 21:19

A Gilmore Girls az egyik kedvenc sorozatom, még akkor is, ha a legutóbbi újranézésével már felfedeztem néhány hibát, idegesítő dolgot.
Ez a Bunheads gyengébb, de nem a klasszikus értelemben vett módon. Például nem igazán tetszik a hely, más is írta, hogy míg Stars Hollowot szinte be tudnánk járni, addig a bunheads kisvárosa még mindig egy nagy talány. És nincs meg a hangulat, nincs elképzelésem se a kisvárosról, nem akarnék ott lakni (mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy én ragaszkodom a 4 évszakhoz, amit stars hollowban meg, itt meg nem kaphatnék meg). Nem tudjuk, hogy a barátnők kábé milyen messze vannak egymástól, a suli, a bisztró (vagy mi…), a tánciskola milyen viszonylatokba vannak egymással. Viszont a belső helyszínek majdnem jobbak, mint a GG-ben, Fanny háza bár rémes, de nem azért, mert nem dolgozták ki. Viszont imádom a táncstúdiót és Michelle kis házát, amit bármikor elfogadnék.
A szereplők: Fanny nekem gyenge, unszimpatikus egyszerűen. Mind a mai napig őszintén fel vagyok háborodva a dobozos módszerén, hogy évente kétszer fizet számlát, és a 3 féle doboz szerint kapnak pénzt a szolgáltatók. Ilyen a világon nincs, nagyon felháborodtam ezen.
Michelle egész rendben van, a színésznő tud néha érdekes arcot vágni. Lehet jobb, és lesz is, mert van benne lehetőség.
A tinik. Nem olyan régen hagytam el a tinikorszakot, és vetettem bele magam a valóságba, ami csúnya és gonosz (és mint egy idióta kacagva veszem az akadályokat). És jó visszalépni kicsit a kamaszproblémák közé, tinifilmek, tinisorozatok töltötték ki az életem réseit. A 4 barátnő közül egyedül a kis szőkét rühellem. Szörnyen bugyuta és idegesítő. Melanie egész rendben van, ő többet szerepelhetne (megkaphatná Ginny játékidejének 99%-t), és egyelőre szórakoztató a bátyjával való állandó ellenségeskedés, de hozzá lehetne csapni még valamit, mert így eléggé egysíkú. Sashát nekem azért érdekes néznem, mert pszichológiát elég sokat kell tanulnom, és ő tipikus esetnek mondható, egy rossz állapotú családban. A kedvencemet, Boot hagytam utoljára. Imádom a nevét (Ne bántsátok a feketerigót!), kicsit magamra emlékeztet. Annyira aranyos volt, mikor tetszett neki Carl :) Carlot is bírom, helyes kis csókjuk volt a lányöltözőben. Viszont szörnyű volt az összejövésük a bulin a bárban (vagy miben). Nagyon klisés már ez a beszéd a mikrofonba mindenki előtt. Aztán jött a többi giccs, a tánc. De azért örülök nekik.
A másik dolog, amiben hibázik a bunheads, az a gilmore girls. Nekem fura az ottani szereplőket itt látni, Stars hollow Kirkjét nagyon nem kellett volna itt is felvonultatni. A többiek még elmennek, oké, de Kirket miért? :( Bírom Kirket, nem erről van szó, a színész is jól hozta a figurát, de ez a kávéfőző nebáncsvirág hát nem jött be.
Egy dologra azért várok: Miss Patty és Fanny összecsaphatna valami balettversenyen, szerintem jópofa lenne, és a stars hollowiak is megjelenhetnének, mint a balettcsoport szurkolói, Taylorral és Kirkkel az élen.

Eny - 2014. 09. 11. 11:56

nagyon birtam. igen,igazi feelgood hangulatu. szep emlekeim vannak vele kapcsolatban :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz