login |

Anger Management: vége az 1. évadnak

2012. 08. 26. 22:37 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Ezzel? Ha a Longmire készítői nem tudnak cliffhangert írni, akkor az Anger Management írói kábé a legrosszabb tanítványaik lehetnek. Ez nem lezárása volt egy évadnak, ez egy közbeeső rész volt. Mármint minőségileg.

Na, mindegy. A finálé bénaságán túllépve ez a legjobb Two and a Half Men, amit az utóbbi 3-4 évben láthattunk. Charlie csajozik és nem szerelmes, akadnak politikailag inkorrekt poénok dögivel, bár még így sem értem, hogy mit keres az FX-en. Az egész úgy van megcsinálva, mintha valami CBS sitcom lenne, de mégsem az. Lényegtelen.

Aki még mindig nem tudja miről van szó, azt is beavatom: Charlie Sheen új sorozata, amiben egy Charlie nevű terapeutát alakít, aki a düh leküzdésében segít betegeinek. Ezen kívül barátság extrákkal nyomja egy másik terapeutával, aki még nő is, na meg a volt feleség és a lány vonalán családi sztorik is akadnak a sorozatban.

Olyan “mindent bele, működni fog”-módon van összehozva az Anger Management, de a néhol már megfáradt formátumot szerencsére megtöltik a színészek élettel. A volt feleség meglepően feljött, de Selma Blair se semmi a “dude”-szerűségű alakításával. Mondjuk pont emiatt érződött egy icipicit finálénak, hiszen megtapasztalhattuk, hogy mennyire retteg egy kapcsolattól a nő.

Mondom, semmi tényleges extra, vagy agyeldobás nincs az Anger Management-ben, szemben az FX igazán nagyágyú komédiáival (Wilfred, Louie), viszont a maga tipikus módján rohadtul szórakoztató. Részemről 7/10. (A 90 részes folytatás berendeléséről a napokban dönt a csatorna.)

18 hozzászólás Ne habozz!

bela - 2012. 08. 26. 23:08

Nekem nagyon tetszik a sorozat, tényleg semmi extra, de kikapcsol. Jó a sok utalás Charlie magánéletére, amikor a 6. rész környékén Denise Richards a “sorozatbeli” volt férjét szidja az isteni, vagy akár a nyitójelenet “I’m not losing I’m… You get the idea”.
Az a jó, hogy nem akar többnek tünni, mint ami. Egy egyszerű esti, délutáni kikapcsolódás :)

RichardDiNozzo - 2012. 08. 26. 23:24

Igen, a Denise Richards rész volt a legnagyobb, egyértelműen. Ha berendelik, akkor szívesen nézem a Two And A Half Men helyett, melynek az előző évada nevetséges lett, és nem jó értelemben az elnagyolt hülyeségekkel, de Chuck TBBT-jára is ugyanez vonatkozik.

Pingvinur - 2012. 08. 26. 23:27

Szerintem ritka pocsék egy sorozat…

fsanyee - 2012. 08. 26. 23:58

szerintem tok jo, epp most neztem meg az utolso reszt, vannak benne jo poenok :D remelem berendelik azt a 90 reszt.

Sherlock20 - 2012. 08. 27. 00:25

Kis egyszeru, elvezheto sitcom. Mondjuk ha sheen nem lenne benne…

ejha - 2012. 08. 27. 06:28

Hát igen a visszautalos pl: Denise Richards-os poenok voltak a legjobbak, 2,5 men kozeleben sem jar sajnos de a Kutcherestol “mert az oceán hideg volt” fenyevekkel jobb.

Kutchert sem ertem, ha Én szinesz lennek ezt a poent kajak ki sem mondanam nem erdekelne a kovetkezmeny annyira szar és Ő meg minden reszben elmondja kétszer… a hideg kiraz.

Andro - 2012. 08. 27. 06:47

Szerintem jó kis sorozat. Semmi extra, pont olyan, ami fél órára kikapcsol, jókat derülsz rajta, és levezi a stresszt. Charlie meg megint adja magát, mármint a karaktert, de olyan természtességgel, ahogy rajta kívül senki sem képes rá. Igen, van benne pár unalmasabb rész, poén, de az hol nincs? Semmi sem tökéletes. Én várom a +90 részt. Van olyan jó, mint a Two and a half men, bár szerintem nem kéne őket összehasonlítani.

sdaniel - 2012. 08. 27. 06:49

90 részes berendelés?Az FX akkor nem gatyázik,remélem egy év alatt leadják mind a kilencvenet :)

AJ - 2012. 08. 27. 06:50

Nálam jobb, mint a Két pasi meg egy kicsi. Ahogy haladunk előre az évadokban nálam egyre jobban ment el tőle a kedvem. Ez pedig kicsit tényleg hasonlít rá, de más és néhol jobb is. Utalásokban biztos.

A hülye poénokra még mindig emlékszem, egy jó pár darab elég jóra sikeredett. Egyet írnék le magyarul ide:

– Tegnap majdnem elvesztettem.
– Emlékszem, mikor elvesztettem. Fájdalmas volt.
– Bizonyára két különböző dologról beszélünk. Úgy értem, egy fekete lyuk majdnem beszippantott.
– Nem, ugyanarról beszélünk.

winnie - 2012. 08. 27. 08:16

“90 részes berendelés?Az FX akkor nem gatyázik,remélem egy év alatt leadják mind a kilencvenet :)”

a modellről korábban már többször írtunk, de két év alatt, de kérdés, hogy kinek jó, ha egy rész megírására és leforgatására feleannyi idő jut.

elliot - 2012. 08. 27. 09:17

az a helyzet vele számomra (!), mint a Baby Daddyvel, hogy most nyár van, elnézegeti az ember, de ha szeptember lesz, és jönnek a rendes sorozatok, ezekre nincs idő már az ember életében.

Bár azokat is kezdem feladni, lehet, hogy kiégtem sorozat téren.:(

bikkbakk - 2012. 08. 27. 10:00

szerintem rosszul kezdett és egyre rosszabb volt, lehet, hogy azért mert idegesít, hogy egy sorozatban, ami ennyire a terápiára épít, percenként mondanak/csinálnak valami istentelen szakmai baromságot. Felvehetnének valakit, aki átnézi a forgatókönyveket.

Sherlock20 - 2012. 08. 27. 10:46

attól azért félek, ha tényleg 1év/45 rész, mennyire maradna meg a sorozat jelenlegi, elfogadható színvonala… nagyot rizikózik az FX, és mivel annyira azért nem hoz ütős számokat, ebből még akár veszíthet is, kevés esélyt adok arra, hogy folytatják… :/

winnie - 2012. 08. 27. 10:54

ezeket a részeket is dupla tempóban csinálták, szóval maradhat.

Snooker_ - 2012. 08. 27. 16:06

Én régen nagy TAAHM fan voltam, az utóbbi évad Sheen nélkül már nem igazán tetszett. Ez a sorozat sajnos nem pótolta a TAAHM-ből való Charlie Sheen távozással keletkezett űrt. Szerintem lapos, kevés a nevetésre késztető poén és kissé úgy érzem, mintha a főszereplőben kevés a spiritusz, legalábbis ahhoz képest, amit az ember elvárna. Ha legalább a mellékszereplők érdekesek/viccesek lennének, de sem a páciensek, sem a család nem tudta felrázni a sorozatot.
Nálam maximum csak 4/10… és már kaszáltam is.

sdaniel - 2012. 08. 28. 17:52

Charlie életvitelét ismerve,neki szerintem simán belefér a 90 rész per év is akár,ameddig össze nem veszik valakivel,végül is megint csak magát kell adnia pár írott poénnal megtámogatva.De nekem ez a 45 per 1 is tetszik,legalább minden héten röhöghetek majd egy jót :)

clark - 2012. 09. 02. 12:35

jó volt az évad,nekem nézős maradt!

busoka - 2012. 09. 03. 12:42

én most néztem meg az első 5 részt a hétvégén, és nagyot csalódtam, mert szerintem harmat gyenge. egy szimpla megélhetési-sitcom, egy a sok közül, amire senki sem figyelne ha nem Sheen csinálná. a Két pasit meg sem közelíti sem ötletileg, sem a poénokban, karakterekben, függetlenül attól, h sajnos ott is eléggé visszaesett a színvonal az utóbbi két évadban… főleg a 9.-ben, de sztem az nem Kutcher hibája, hanem az íróké.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz