login |

True Blood: vége az 5. évadnak – írta Somnium

2012. 08. 30. 15:13 - Írta: vendegblogger

58 hozzászólás | kategória: kritika,

I did not see that shit coming.

Szerintem nem vagyok egyedül azzal, ha azt mondom a True Blood elég durva minőség romláson ment át az utóbbi két évadban, Persze sok hibája ellenére még így is nézős maradt, és talán a showrunner-csere majd egy újabb és jobb irányba viszi el a sorozatot. A nézettség mindenesetre még mindig kimagasló.

Ha az évadot kellene egy szóval jellemezni, akkor biztos, hogy a kusza lenne a nyertes. Túl sok szál fut egymás mellett, amiket egyenértékűnek kezelnek, s ez hatalmas hiba. Régen az egy főszálra (Sookie és holdudvara) és pár mellékszálra (Lafayette, Arlene, Terry, Andy) építő felállás tökéletes volt. Most viszont mindenkire nagyjából ugyanannyi időt szánnák. Sajnos azt kell, mondjam, hogy fölöslegesen.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Például sokkal jobb lenne, ha ezek a különböző szálak összeérnének idővel, nem csak léteznének egymás mellett, illetve lógnának a levegőben. Például ott van Jason és a vérpárducok, vagy Terry és az Ifrit. Halad velük a sztori, de hova? Mindkettőt hirtelen lezárták, és nem is foglalkoztak többet velük. Leginkább csak arra voltak jók, hogy megmutassák, hogy ilyesmi is létezik a True Blood-univerzumban.

A legjobb példa arra, hogy mennyire nem érintkeznek egymással a karakterek az az, amikor Sam és Pam találkoznak a vámpír HQ folyosóján. Egy kis készítői önirónia?

– What the fuck are you doing here?
– What are you doing here? Hey, help Luna!
– Who the fuck is Luna?”

Maga a finálé jó volt. Ráadásul azzal kezdték, hogy megölték az egyik legjobb karaktert, Russelt. Nem volt váratlan, hisz túl erős volt és igazi szemétláda. Nem hagyhatták, hogy tovább tomboljon, de akkor is kár érte. A továbbiak viszont leginkább arról szóltak, hogy, valaki megment valakit. Eric, és Tara Pamet, Jessicat és Billt (utóbbit csak próbálták). Luna Emmát, Sam Lunát – már vártam, hogy mikor játsszák ki a Sam féle vámpírölő módszert.

Itt lett volna a lehetőség, hogy bemutassák a vámpír hierarchia felépítését, de nem sikerült túl jól nekik. Konkrétan semmi nem derült ki, csak az, hogy az Authority Roman kivételével idiótákból áll. Nem is értem, hogy vehette magát körbe ilyenekkel. Legalább az éved végére mindegyiküktől elbúcsúzhatunk. Pedig jó lett volna tudni, hogyan választanak Guardiant és kancellárokat. Mitől van akkora hatalmuk, hogy mindenki fél tőlük? Amit eddig jól felépítettek, azt könnyedén lerombolták az évad során, a finálé végén pedig megkoronázták azzal, hogy két vámpír és egy ember simán betör hozzájuk és végezz mindenkivel.

A sorozat két legutáltabb karaktere közül, sikerült egytől megszabadulni – pá, Hoyt! Remélhetőleg az sincs messze, hogy Tarától is eltüntessék, hiába lett jobb azzal, hogy vámpírrá vált, s még Pam mellé is illik. Most azonban inkább Jasont sikerült tönkre tenni egy huszárvágással. Nem is az a baj, hogy mindenfele hallucinál, hanem, hogy az egész a semmiből jött, és nagyon megváltoztatta a karakterét.

A tündéreket pedig már több éve húzzák, de semmi érdemlegeset nem kezdtek velük, annak ellenére, hogy minden részben ott vannak. Kérdem én, hogy minek? Ugyan ez érvényes Alcide-ra is, miután megbűvölték, hogy ne csüngjön kedvenc pincérnőnkön eltehették volna takarékba, és előhúzhatták volna akkor, amikor tudnak neki értelmes szálat adni. De igazából ez minden mellékszálra igaz.

Azért a cliffhangerök egész jók lettek. Úgy tűnik, hogy Billith és Warlow lesznek a nagy ellenségek a 6. évadban, ráadásul még egy ember-vámpír háború is kinézőben van. Mellesleg Billnek sokkal jobban állt a vallási fanatikus, őrült szerep, mint a hősszerelmesé. A finálé magasan a legjobb rész volt az évadból, 8/10-es, de sajnos az évadközben részek lehúzzák az évadot 6/10-re.

Mivel is fejezhetném be a kritikát?

Fffffffuck!

58 hozzászólás Ne habozz!

Cuna - 2012. 08. 30. 15:20

Általában kitartok az általam nézett sorozatok mellett, de a True Blood-ot még a 4. évad elején elkaszáltam mert teljesen nézhetetlenné vált (Fringe lett a másik feketebárány számomra). Ahogy elnézem nem kell semmit megbánnom.

Gwen - 2012. 08. 30. 15:22

Dettó. Én sem tudom nézni a 4×01 óta… pedig az elején tetszett, vártam, de már nem is érdekel…

danNN - 2012. 08. 30. 15:23

Itt is kasza.

Binky - 2012. 08. 30. 15:25

Én azért még nem adtam fel, csak vmikor darálva tervezem megnézni az új évadot.

morse82 - 2012. 08. 30. 15:29

Az évadzáró iszonyú gagyi volt…
Jövőre is nézem tovább, de most egy ideig abszolút nem fog hiányozni.

trisztin - 2012. 08. 30. 15:30

Én is úgy éreztem,hogy a évadzáró jóval erősebbre sikeredett,mint mondjuk az utóbbi 3-4 rész!
Bár néha még mindig sokkot kapok a repkedéseken (még ha Bill a könyvben már az első részben(évadban) repült a temetőben),de jó megoldásnak éreztem,hogy Sookiet megtalálja Eric,és imádtam Nora sóvárgását :))
Ügyesen összejött a banda a nagy mentőakcióra :))
Jason hallucinációi pedig nem hiszem,hogy jó irányba viszik el a karakterét… reméljük ezt a szálat is elengedik (akár csak a vérpárducságot)…
Részemről 7,5/10 az utolsó részre, az évad 6/10!

Zita - 2012. 08. 30. 15:31

Én az első négy évadot daráltam, így nem volt annyira feltűnő a a változás, de az évad felénél feladtam. Addig is csak Pam és Erik miatt néztem. Igazából nálam ott halt meg a sorozat, amikor elkezdték a tündérkedős ökörséget. Innentől semmi értelme a (nem) szerelmi háromszögnek. Szóval ennyit a True Bloodról… A vámpírosdi egyébként is eléggé lecsengőben van szerencsére.

Lexalice - 2012. 08. 30. 15:49

Vártam, hogy a finálé majd meggyőz, igenis folytatnom kell, mert még van benne kakaó. Hát nem sikerült.

tiktak - 2012. 08. 30. 15:50

Szerintem szuper volt az évadzáró. Egyáltalán nem tetszett az évad eleje, de aztán az évadzáróért mindent megbocsátottam. Átgondoltam a dolgot és azon kívül, hogy vannak tényleg rühellésre méltó karakterek (Hoyt, Alcide, Tara)és ezeket kiírhatnák, nem tudom mit tehetnének még a készítők. Annyi minden meg volt már lépve az elmúlt évadok alatt, sokkolni már nem nagyon tudnak, nem értem mivel okozhatnának WTF pillanatokat, itt nincs akkora karakterfejlődés mint egy drámában, mindig pörögni kell az eseményeknek, nem vicces mint egy sitcom stb. Szóval sztem egy idő után nem csoda, hogy egy hasonló sorozat átmegy zagyvaságba. Ha Andy szüli meg a tündekölyköket, azon se sokat csodálkozom. Én örülök, hogy erre a készítők is rájöttek és nem vették komolyan magukat és átmentünk egy őrületbe az évadzárón. A tünde szülés, Sam vámpír gyilkossága, Billith :) és úgy az egész rész.
Egyetlen egy dolgot lehetett volna kihagyni belőle: Alcide. Nem értem, ő hogyan fog ebbe a koncepcióba beleilleszkedni, annyira komolyan van véve még mindig a karaktere.

breakaway - 2012. 08. 30. 15:55

Jajj, nem hiszem el, hogy ez volt a kedvenc sorozatom, most meg már csak azért nézem, mert reménykedek, hogy jobb lesz. Hihetetlen, mennyire más lett az egésznek a hangulata.
Tényleg, mintha túl sokat akarnának, az egyik dologra épp ráhangolódik az ember és bumm, máris másik jelenet, amire már nem is emlékszem, hol tartott.

Nagyon sajnálom, mert annyira jó sorozat volt a 3. évadig:(

Wantilles - 2012. 08. 30. 15:57

Én az 5-ös évadot még nem láttam, mert szinkronnal szoktam nézni darálva szóval még gondolom van vagy fél évem :) De valóban már a 4. évadban elindult számomra is a lejtőn, nekem már ott is megvolt a kusza érzés + a fölösleges és bután kezelt mellékszálak (Jason bohóckodása a vérpumával stb…). A tündéres téma nem lenne rossz, lehetett volna egy sunyin átívelő szál megindítása, megalapozva mondjuk az 5. főtörténetét. Azért a 4. évad nekem 7/10 volt a gyengesége ellenére is.

Lencsilány - 2012. 08. 30. 15:57

Hát, én lehet hogy ellene megyek a “Mainstream”-nek, de nekem továbbra is bejövős a sorozat, ez pedig azért van, mert mindig más válik érdekessé és más jelentéktelenné. Szerettem Russelt mikor először jelent meg, de a mostani évadban nem érdekelt, viszont annak ellenére, hogy régen utáltam Tará-t, idegesített, most az egyik kedvencem lett, és kíváncsi vagyok, hogy ez a Pam-Tara páros merre megy. Az Eyecandy faktor pedig még mindig erős, szóval maradok:). Mondjuk Billt igazán kiírhatnák…:D.

mkfad - 2012. 08. 30. 16:17

Én minden évben eldöntöm hogy elkaszálom, de minden évbe újra nekikezdek a nyári uborkaszezon miatt. Állítom ha ősszel menne a sorozat, fele ilyen nézettsége lenne csak. :) Legalábbis ha magamból indulok ki.

Faruwiel - 2012. 08. 30. 16:18

hát én még nézem tovább
viszont a legnagyobb problémám, olyan mintha próbálnának poénkodni, amikor számomra egy ilyen sorozatnak a drámát és komolyságot, katarzist kéne hoznia, pl itt az utolsó részben tényleg az hogy betörtnek és megölnek minden őrt, akikkel eddig alig bírtak, elfogták simán ericet anno nem egyszer
az egész évad súlya a Hatalom erején kellett volna alapulnia erre az egész bagázs úgy lett bemutatva mint egy cirkusz, elvileg a sorozat finálléba majd vámpír vérfarkas háború lesz bomtonban, hát remélem következő évaddal el is érnek oda mert ha tovább húzzák csak rontanak a sorozat régi fényén, amikor az ember godricra, ericre, russelre gondolt felállt a szőr a hátán több ezer éves vámpírok, godricnak a halálra az hozzá méltó volt, viszont itt ebben az évadban ezer éves vámpírok a hatalomban csak egy csettintésre haltak meg, a készítők nem tekintenek vissza a múltba mit építetek fel?

Navia - 2012. 08. 30. 16:19

Úgy tűnik, én azon kevesek táborát erősítem, akik még mindig szeretik a True Bloodot. Jó, évad közben volt pár gyengébb rész, de a végére minden szál rendben volt.
Jason miatt haragszom kicsit, nem tetszik ez a hallucinálás dolog. Nagyon tetszett, hogy Sookiet egy kicsit a háttérbe tolták. Tetszett Bill változása. Az első résznél kiakadtam, hogy miért nem tudták Tarát végre kiírni, de aztán még őt is megszerettem. Főleg Pam miatt. Jessicát egész évad alatt jó volt látni. Számomra az Alcide szál se volt felesleges. Úgy gondolom, hogy ennek a következő évadban lesz nagyobb jelentősége. (valakinek vigyáznia kell majd a kis farkasra a falkában)
Az utolsó előtti rész vége Russellel fantasztikus volt, ahogy az évadzáró eleje is miatta. Az évadzárót imádtam. S csak azt sajnálom, hogy ennyire rövid egy évad, és alig várom a következőt.

Faruwiel - 2012. 08. 30. 16:20

ja és emlithetném amikor russel bement a híradóba és kitépte a híradós gerincét egyik legnagyobb epik jelenet a sorozatban most meg…

Klaus - 2012. 08. 30. 16:58

Teljesen egyetértek a kritikával. Mintha én írtam volna. :D Hoyt miatt örülök, de a végén meg csak néztem.. Billith xD

feareg - 2012. 08. 30. 17:21

Nekem még mindig nagyon bejövős.

andor - 2012. 08. 30. 17:34

Praise Bilith! XDDDD

jocijrgen - 2012. 08. 30. 17:35

elég uncsi volt ez az évad tényleg, de azért alakult benne pár jó dolog. Lafayette épp idejében tért vissza régi önmagához, ráadásul Sookie mellőzése is bónuszpont. a hősszerelmeskedések is elmaradtak és hát Hoyt sincs már a városban és Bill legalább csinál is valamit nem csak nyáladzik. ez most amolyan lezárjuk ami nem kell, átalakítunk évad volt. remélem csak azért volt ennyire kusza mert előkészítése volt az újnak. biztos várni fogom főleg a váltás miatt.

Vicsu - 2012. 08. 30. 17:43

Az évad egyetlen értékelhető része a finálé volt. Végre Bill is csinál vmit, remélem igazi kis köcsög badass lesz! Sookie idegesítő képét sem kellett sokat bámulni, Alcide-ot áttekertem, Eric meg felőlem csinálhat bmit, akkor is szívesen nézem. :)
Maradok a hatodikra is, hátha.

Plaint - 2012. 08. 30. 17:43

Már az évadkibeszélőbe megírtam. Szánalmasan szar lett a sorozat 3. évad után :D

Cápi - 2012. 08. 30. 18:55

Azt nem értem akkor mit keresel itt még az 5. évead után is? Valakinek meg tetszik. Ha szerinted ilyen szar, akkor ne nézd, nem kell telekommentelni mindenhová, hogy szerinted mekkora szar. Eltelt azóta 2 év, lépj túl rajta.

BTW az évad nagyrészt nekem se nyerte el a tetszésem, de Tara nálam a teljes pálfordulás, főleg Pammel együtt már szinte bírom, igaz ő mindig nagy kedvenc marad :D Jessica-t meg mindig jó látni. De ez a Lilithes-Authoritys vergődés tragédia volt, a vérfarkasos szál értelmetlen, a tündéres néhol poén, néha még majdnem érdekes is Sookie szülei miatt, engem azért érdekel a Warlow-szál. Hoyt kiírása hatalmas pirospont, Lafayette-ért is jár a pacsi, szóval jövő nyáron ugyanitt tali. Az ifrites téma totál baromság volt, bár a két kezem összetettem, hogy a hősszerelmeskedés Sookie-val idén minimalizálódott. Bill halálának meg már majdnem megörültem aztán kopp. =/

symor - 2012. 08. 30. 19:07

A True Blood talán egy jó évadot produkált eddig a másodikat, az összes többi nem egy túl jó értelemben vett kreténség, pedig nem annak szánták minden momentumát :/

Az összes évad történetére ráhúzhatjuk simán, hogy kicsapongó, néha ugyan érdekes, de többnyire átgondolatlan és túlontúl hibbant. Az átgondolt sztorik teljes hiánya mellett pedig legfeljebb a jobb karakterek, színészek mentik meg a sorozatot attól, hogy teljes csőd legyen.

Vegyük sorra azt ki negatív (-) és ki pozitív (+) hozama a sorozatnak:

Anna Paquin, mindig is volt valami megfoghatatlan erotika ebben a lányban, a puszta testiségen kívül viszont ez abból is származott, hogy intelligens szerepeket játszott el. Sookie ellenben totál idióta és Paquin is teljesen szerencsétlen a karakter bőrében emiatt, így a játéka is kerekedő szemeire, villogtatott foghíjára , figyelemre méltó melleire fókuszálódik. Ritka gáz egy ennyire együgyű főszereplőnő, akiért egyébként mindenki epeked, csak tudnám miért, az ostobaság talán szexivé tesz? (-)

Stephen Moyer, hiszitek vagy sem, de Sookie lehúzása mellett a sokak által túl avíttnak, egysíkúnak, hovatovább unalmasnak talált Billt én kedvelem. Mégpedig Moyer játéka miatt, aki valóban eljátssza a szerepet, még a legbagatellebb jelenetben is (márpedig az írók szinte kínozzák a színészt és figuráját a sok erőltetett hülyeséggel!) érezni, hogy odateszi magát. Moyer arcjátéka, tekintete minden a helyén van és ebből nem is tudna senki többet kihozni. Egyszerűen egy jó színész egy méltatlan karakterfejlődés útján és ennek ellenére is teljesít. (+)

Alexander Skarsgård, kell-e írnom, hogy ő a sorozat legjobb férfiszereplője?! Na nem mintha az írok ne próbálnák három évad óta folyamatosan kiherélni, ami a 4. évaddal majdnem sikerült is nekik, csak hál Isten (Lilith) ez mégsem sikerül. Skarsgård-nak egyszerűen annyira sikerült elkapnia ezt a fajta aberráltan laza felsőbbrendűséget és veszedelmes közönyt, ami a karakter sajátja, hogy még mindig ő a legjobb arc a True Blood férfigárdájában. Feleslegesen akarták kinyírni azzal, hogy Sookie iránt dobogtatják a halott szívét, mert aki az 5. évadban is azzal a hetyke félmosollyal bassza meg a nővérét egy konténerben, ami a sajátja, az a perverz a haverom! (+)

Rutina Wesley, Tara szimpatikusabb vámpír mint ember, ezt elismerem, de ettől még rászögelhetnének a napágyat. A színésznő és a szerep régóta megásta a maga sírját, fene tudja ki kit szív szárazra, hogy még mindig erőltetik. (-)

Sam Trammell és Nelsan Ellis, mindketten remek színészek, egyre érdektelenebb szerepben. Ha Sam megmaradt volna azon az úton, amit a kisöccse hozott ki belőle (emlékeztek, amikor rásüti a pisztolyt és nem tudni megölte-e?), akkor ez egy jó karakter is lehetett volna, de nem lett. Meghagyták jófiúnak, unalmas picsogónak, egy lecsapni való légynek a falon. Ugyanez igaz Lafayette-re is, kár érte, mert érdemes paradicsommadár figura volt, aztán annyi mindenen átpréselték és annyira túlspilázták, hogy totál érdektelenné vált. A színészekért kár, ők mindent megtesznek. (-) (-)

Deborah Ann Woll, ugyanaz a tészta, mint Skarsgård. Hiába bánnak vele mostohán, Ann Woll vitalitása egyszerűen elpusztíthatatlan. Jessica alakját csaknem megerőszakolják az írók évadról évadra, de nem képtelenek teljesen kinyírni. Köszönjük Deborah! (+)

Kristin Bauer, ez sokaknak nem fog tetszeni, de Miss Bauer egy elég pocsék színésznő. Az egysorosokhoz viszont ért, Pam népszerűsége miatt viszont feleslegesen nagy kihívás elé állítják néha azt a tehetséget, ami a feladathoz alapvetően nincs meg neki. Ne erőltessék szegényt feleslegesen, maradjon meg továbbra is az a háttéralak, aki a legvagányabb tőmondatokkal oszt le mindenkit. Kérem! (+)

Ryan Kwanten, miért? Miért teszik ezt szegénnyel? Ő egy mulattató üresfejű alak volt, régen, mostanában pedig egy retardált. Szegény Kwanten többre volna érdemes… (-)

Joe Manganiello, írnom kéne róla valamit? Jó az edzésterve… (-)

A sorozat egyéb, átmenő szereplői között vannak még zseniális figurák/ színészek: Russel, az egykori királynő, Maryan Rorrester (Forbes a 2. évadban), Roman.

De ugyanennyi égetnivaló is akad!

Alan Ball ezzel a teljesítménnyel nekem rohadtul nem fog hiányozni, ez az igazság!

symor - 2012. 08. 30. 19:11

Forrester :D

naughtyL - 2012. 08. 30. 19:38

symor nahát, nem gondoltam volna, hogy nézed..

jókat írtál, bár szerintem Jason/Kwanten folyamatosan szórakoztató. Ez a halus dolog is annyira Jason, megint átesett a ló túloldalára, csak ez most egy teljesen különböző jószág.

Lafayette a végére teljesen kifulladt, mármint a sztori. Nekem még jöhetett volna belőle.

Terry féle dolog így már teljesen felesleges volt, és szegény Alcide nem is lehetne érdektelenebb.

Sam alapból jó, csak most már picit durva, hogy többet láttuk a meztelen seggét, mint a színész arcát..

Amúgy számomra továbbra is kellemes szórakozást nyújt, és tényleg kíváncsi vagyok Warlow mit akar. Remélem nem úgy akarja majd Sookie-t, mint mindenki más.. az felettébb kellemetlen lenne..

yeeeyha - 2012. 08. 30. 19:46

Én sajnálom Hoytot!
Az évados kibeszélőbe leírtam frissiben a véleményem, az nagyjából maradt is.
De azért:
A kaszától azért messze van, mert hihetetlenül gyorsan suhan az idő, mikor nézem. És nagyjából élvezem is. Azért párszor felvenném az arcom, hogy ugyan milyen arcmimikát produkálok, de mindenképp szórakozást nyújt.
A krikika azért is telitalálat, mert igaza van a sok szálról, amik nem futnak össze. A Sam-Pam találkozás hatalmas volt, örülök, hogy itt is ki lett emelve.
Ezt egyébként az előző évben vettem észre először, és nekem úgy tűnik, a true blood példának veszi a game of thrones koncepcióját, csak épp azt nem veszik figyelembe, hogy míg Martin mester szövögeti a szálait, rengeteg emberrel, rengeteg helyszínen, neki van valahol egy bazi gócpontja, ahova majd el kell érni. A true bloodnak meg nincs ilyen. És nagyon nem is küzködnek, hogy a szálak valahogy összeérjenek. Pl mikor Emmát elvitte Russel meg Newlin, én akkor luna helyében rohantam volna alcide nyomába, aki így eric és a hatalom nyomába, és hoppácska, már össze is ért egy csomó szál. És rengeteg lehetőséget nem használnak ki.

szamoca - 2012. 08. 30. 20:24

Jó a kritika, kiemeli a lényeget. A pontozással nem értek egyet, de ez ugye szubjektív.
Túl nagy hangsúlyt kapott szereplők, kibontatlan szálak – mert elvarrni ugyan elvarrták őket, csak a végén nem tudtuk, hogy most akkor ennek milyen oka/értelme volt? (félreértés ne essék, nem is hiányzik, bele sem férne egy évadba!). Talán vezethettek volna valahová ezek a szálak a történetben a karakterfejlődésben, de szinte semmi…lehet, hogy túl nagy elvárásaim voltak?

Nem tudom a készítők hol cseszték el, de az legalább sikerült nekik. Az évadzáró talán 1 fokkal jobb volt, mint az évad többi része vagy egésze, de ez nem volt nehéz: bőven volt honnan visszajönni!!!
Én a smoke monsteres rész utána akadtam ki, imádom a fantasy-t, de az már nekem is nagyon sok(k) volt…magasan az egyik kedvenc sorozatom volt, könnyű volt az első 2 évad alatt beleszeretni. Most azt hiszem mégis inkább a kaszát választom, egyszerűen már nem köt le, nem kapcsol ki, nem szórakoztat.. :( Sajnálom.

owlman - 2012. 08. 30. 20:42

Csak Luna mellei miatt megérte nézni :)

terika - 2012. 08. 30. 20:59

A leírással több ponton egyet értek. Engem főleg az zavart, hogy kb. részenként mérhetően minden ~ 10 perc jutott. Ez iszonyú kevés, miközben a nagy misztikusság vesz körül mindent.
A tündérekről nagyon keveset tudtunk meg az évek folyamán. Valójában a vámpírokról is. A többi lényről nem is beszélve, amit akárhogy is nézem állandóan a két faj alá helyeznek, miközben nagyon erősnek mutatják őket.
Az 5. évadban sok botrányos dolog történt szerintem, Russel halálát nem bántam, de azt pl. nem értettem, hogy ölhetett meg egy többszáz(? vagy nagyon-nagyon öreg, aki dimenziók között létezik)ezeréves tündért?
Jason dolga részemről magyarázatot kapott, amikor eltalálta őt egy ilyen tündér sugár, ami egy másik dimenzióba küldte…Bár nem gondolom, hogy a hallucináció a saját szülei lennének, inkább valami bosszúszomj.
A vámpír hierarchia a sztori egyik legnagyobb gyengéje. Mint, ahogy a kritika is írja, kidolgozatlan, illetve nagyon butított rendszer, pedig valószínű nagyon komoly dolognak kellett lennie, ha kompromisszumot tudtak kötni az emberekkel stb.stb.

Russelra visszatérve, illetve az ő kapcsán: kizártnak tartom, hogy ő az egyetlen többezer éves vámpír. Nem hiszem el, hogy nincs több.

Lillith véréről: csak remélni merem, hogy a 6. évadban valami baszott nagy csavart húznak az arcunkba ennek kapcsán. Nem gondolom, hogy az Lillith vére, azt gondolom, hogy valaki vagy valaki szándékosan manipulálja a vámpírokat (valami új faj, esetleg az emberek vagy tündérek vagy az UFO-k). Bár a hatását látva Billen, azért elég durva cucc. :D

Lafayette médium képességéről meg teljesen megfeledkezett a sorozat, illetve nagyon elbutította ezt is, amikor Sookienak segített…

Összességében véve nekem tetszik a sorozat, változatosnak tartom, de nem bántam volna, ha 24 rész egy évad. Azonban több új lényt nem nagyon tudnék elviselni, így is eléggé fel van hígulva a sorozat.

TonyIsBack - 2012. 08. 30. 22:00

Sajnálom, hogy a többségnek a sorozat mostanra csalódást jelent. Én mindig úgy állok hozzá, hogy nem várok tőle eget rengető sztorit és csak élvezem a jól megírt szövegeket, poénokat. Szerintem mostanra már a készítők is belátták, és pont ettől lett jó ez az évad: végre a sorozat sem veszi magát túl komolyan.

Nálam a másik ilyen sorozat a Californication. Abból sem lehet már sok karakter fejlődést, sztorit kihozni, viszont a hangulat és a poénok miatt simán érdemes nézni.

Szerintem kellenek ilyen sorozatok is, amik csak amolyan “könnyed kikapcsolódást” nyújtanak. :) Persze megértem, hogy sokaknak ez nem jön be, mert más miatt kezdték el ezeket nézni, de szerintem ez jórészt hozzáállás kérdése (ha meg végképp nem megy, akkor meg még idejében kasza).

Plaint - 2012. 08. 30. 22:05

Cápi
Már megbocsáss de oda kommentelek ahova akarok. A kedvedért még egyszer kifejtem hogy egyáltalán nem nézem már a sorozatot. Egy-egy fontosabb jelenetet megnézek ,de az egész összvissz nem éri meg hogy nézzem.

idioty - 2012. 08. 31. 00:21

Én is szeretem a sorozatot a rengeteg hibái ellenére.
Sokszor jókat röhögök rajta, szeretem benne a poénokat.
Sőt, ebben az utolsó részben meg is tudtak lepni, pl mikor Tara smárol Pammel. Igaz, hogy utaltak rá előtte, de olyan hirtelen ért, hogy meglepődtem. Na meg utána Jessica hangja, reakcióján akkorát nevettem! :)
Szerintem is jól játszik Bill, azért reménykedtem, hogy még mindig jófiú, csak rájött, hogy valami nem stimmel ezzel a Lilith-tel, de lehet így még jobb, hogy teljesen gonosszá vált!
Ericet meg egyszerűen imádom. Jól játszik nagyon a srác.
Örülök, hogy Sookie nem szerepelt annyit ebben az évadban, én nem tartom olyan jó színésznek. Vagy csak ebben a szerepben szar. És még annak is örülök, hogy nem folytatták a szerelmi háromszöget. Elég volt így is elviselni a Vampire Diaries-ben is!
Egyébként meg ennek a sok szálnak örültem, de néha már én is soknak éreztem. És remélem majd a következő évadban ezek visszaköszönnek majd. Utálom azt, amikor egy sorozatban az évad elején kezdik felépíteni, hogy miről is fog szólni az évad, esetleg az előző évad utolsó részében derül ki ki lesz az újabb évad főellensége. Bár most is megtörtént, hisz valószínűleg Bill lesz a főellenség meg Warlow. De ha valamelyiküket a vérfarkasok segítik legyőzni, akkor már megérte az Alcid szál!
És örülök Samnek is, hogy így kinyírt egy vámpírt.
Viszont azzal a kritikával nagyon egyetértek, hogy egy-egy idős vámpírt milyen gyengének állítottak be. Szóval nem kellett volna ennyi ősvámpírt felhozni ebben az évadban. A másik rossz dolog, hogy a kancellárok egyik pillanatról a másikra átpártoltak a másik oldalra. Ok, hogy ittak Lilith véréből, és annak volt a hatása, de akkor is szerintem zavaró volt a hirtelen váltás. És még az is zavart, hogy mennyire egymás ellen harcoltak ezek a kancellárok. Ilyen hatalomnál szerintem már nagy összetartásnak kellene lennie, kiválogatott “embereknek”…
No meg az is vicces volt így a végén, hogy Jason mennyi brutálkiképzett vámpírt nyírt ki. Szerintem inkább kint kellett volna hagyniuk az épület előtt. Szóval biztosan lesz még ezzel kapcsolatban valami, hogy miért ment velük.

Szóval így összességében nekem tetszett ez az évad. Nekem pörgős volt a sok szál miatt, élveztem szinte minden egyes részt, meg imádtam a sok apró poént!
Várom már nagyon a következő évadot!

Cápi - 2012. 08. 31. 00:36

Plaint
Megbocsátok, csak agyrákot kapok attól, mikor valaki ezer éve nem néz már valamit, de fikázza-fikázza, nyomatja mindig mindenhová, hogy mekkora szar, de rossz, amúgy nem nézi már, isten ments. Tipikusan a Skins-effect, mikor mindenki odáig volt az első 2 évadért és a további 4 évadon keresztül fejtegette mennyire nem igazi Skins a 3., a 4., az 5., a 6. évad. Engem ez irritál, de rohadtul. Legyen róla véleményed, de most láttál pár fő jelenetet a 2 év alatt, hova biciklizzek. Tipikus amúgy, mikor valaki azt se tudja mi van valójában, de a kis véleményét odabiggyeszti, mert rettentő fontosnak érzi… Egészségére akkor…

asd - 2012. 08. 31. 01:31

Én is egyetértek a kritikával, rengeteg szál, és egyik sem vezet sehova. Mindez nem is zavarna, ha jók lennének a szálak, de egyik sem az. Évek óta várom, hogy elővegyék az Authority-t, mindig olyan badass-nek hangzott, erre az egészet elrontották, amíg volt Roland kicsit még érdekelt is, de aztán semmi.

Tara-nál meg szerintem már Sookie sokkal idegesítőbb, és az egész tündéres rész elég gagyinak tűnik.
Már évek óta nem tetszik a sorozat, de nem szeretem elkaszálni a sorozataimat, de ha jövőre tényleg a Sookie-s szálat fogják erőltetni akkor már lehet nem fogom tovább bírni.

Egyébként az utolsó képen az Bill? Sorozat közben sem ismertem fel ilyen hajjal és ennyi pirossal.

redcat - 2012. 08. 31. 01:57

Jó volt a kritika, de igazán Symor szólt a szívemből. Amennyire vártam, annyira vettem könnyed esti szórakozásnak. Csak remélni mertem, hogy Eric karaktere hozza végre a régi formáját, és hogy (Kill) Billith végre köcsög lesz, mert első pillanattól benne volt a karakterben. Tetszett, hgoy végre nem csöpög a romantikus háromszögtől, mert attól az ágyjelenteken kívül a frász kerülgetett. Russelt sajnálom, de kellett egy sunyi kisköcsög, és a ő a 3000 évével és szókimondásával, nem illett bele.
Ericért, Pam és Jess miatt meg fogom nézni a köv évadot is, és a szerelemi nyűglődés elhagyásáért piros pont. :)

Ravennus - 2012. 08. 31. 03:18

Ebben a vámpír-hatalom dologban tényleg annyi lehetőség lett volna, de olyan volt mint az egész évad, nem szólt semmiről, nem tartott sehova, nem csinált semmit. Az előző évad végéhez képest a seriffnek lett 4 gyereke, és kaptunk egy Billith-et főgonosznak. Mondjuk Bill karaktere jobb őrültként, de azt nem értettem, hogy a végén a 2000éves viking vámpír isten miért nem törte el kezét-lábát, mielőtt a szájához emeli az üveget:) Úgy képzeltem, hogy Eric lefogja, sookie ráküldi az arcára a delejt, rendbejön, és marad a Warlow főgonosznak. Így legalább megleptek mondjuk, de félek, hogy valami ilyesmi “gyógyulást” terveznek Billnek a köv. évadban, ahelyett hogy kinyírnák végre.

idioty - 2012. 08. 31. 07:04

Egyébként én sem értettem Ericet, hogy miért nem ugrik rögtön. Vagy még durvább lett volna, ha Eric issza meg a végén :D
Egyébként Eric nem “csak” 1000 éves?

owlman - 2012. 08. 31. 09:40

A fentieken kívül az is hiba, hogy nincs igazán erős koherencia az egyes évadok között.

– Behoztak kb. 7-8 új mellékszereplőt (Authority), akik aztán hipp-hopp meg is haltak az évadban.
– Az előző évad a vámpírokra igen veszélyes boszorkányokról szólt, ehhez képest most semmi hír róluk.

Láthatóan Alan Ball lusta voltak egy évadokon átívelő, komplex mitológiájú történetet kidolgozni.

Lálá - 2012. 08. 31. 11:59

Én sem értem miért kell beleugatnia annak, aki nem is nézi. Na mindegy.

Authoritynak semmi értelme nem volt. Ennyi erővel egy csapat kamaszvámpír is lehetett volna az ellenség az évadban.
Mellesleg meg ha jól olvastam Salome 2000 éves vámpír volt, hogy a rákba tudta átverni Bill? Vagy a True bloodos vámpíroknál ez valami szabály, hogy az IQ-juk csökken életkoruk előrehaladtával? Russel sem volt egy észlény. És Eric sem.

Mindegy, remélem ezt kijavítsák azzal mondjuk, hogy csak bábok voltak egy tényleg okos vámpírtársaság tábláján. Mert abszolút hiteltelen számomra is, hogy ezek voltak hatalmom.

Amúgy meg Lilithet is ellőtték már Marieannere, a meanadra a 2. évadban. Akkor most miért kellett előhozni a vámpíroknál is? Ott van még Káin is. Ugyanúgy fel lehetett volna használni, ha már annyira a vámpírmítoszt nyomják vallási beütéssel. De tökmindegy.

Cseho - 2012. 08. 31. 13:27

Billithes dolog a legjobb ami történhetett. Az évad maga valóban egy közepes volt. Salome-Russel megölésénél én is vakargattam a fejem. Bill még kis fiatal a maga negyed század évével és mégis lazán átbaszta és megölte Salomet. Úgy látszik 2 ezer év alatt Salome elhülyült. Eric pedig vagy 1000 évvel fiatalabb Russelnél mégis lefogta és simán leszúrta, holott a hatalomnál Russel lazán kiszabadult, pedig nem is volt ereje teljében. Ezeket logikátlanságnak érzem. Hoyt távozása: VÉGRE. Utáltam, annyira semmit mondó volt a karaktere. Mind1, jöhet a dupla főbossos 6. évad. Viszont akkor agyfaszt kapok, ha Billt kikúrálják ezzel a Warlow figurával. Mert erre biztos csak egy boszorkány vámpír lesz képes -.-‘

szinori - 2012. 08. 31. 14:00

Valóban furcsa volt, hogy ilyen könnyen sikerült megölni Russelt, de ha jól emlékszem, mikor az előző évadban Eric megitta a tündért elég részeg volt tőle egy darabig. Lehet, hogy Russel sem volt teljesen beszámítható a tündérvér miatt…

idioty - 2012. 08. 31. 16:41

Egy az, hogy megrészegült, továbbá a tündibündik nyomták bele a fényt, amitől szintén meggyengülhetett, és én azt figyeltem, mint ha már rögtön beleszúrta volna a karót Russelbe Eric, mert utána nem láttam, hogy mozogna a keze, Russel viszont szépen lassan kifénylett (vagy elfénylett? :D).

vvvvv - 2012. 08. 31. 16:48

” True Blood elég durva minőség romláson ment át az utóbbi két évadban”

2? van az 3 is!
nevetségesen bugyuta egy förmedvény lett…

paranoid android - 2012. 08. 31. 17:48

Tagadhatatlan a minőségi romlás, narratíva terén hatalmas katyvasz volt ebben az évadban, a karaktereket is gyakran megerőszakolják (pl. most Jasont az évadzáróban). Ezek ellenére én kitartok, mert rohadt szórakoztató tud lenni, és nemcsak a hibái ellenére, hanem azok miatt is. Igazi guilty pleasure.
Az évad legjobb pillanatait nekem Andy és Jason nyújtotta. Szívesen néznék velük egy “buddy cop” felállású évadot, ahogy természetfeletti bűnügyekben nyomoznak, néha Sam és Lafayette segít nekik.

hunlord - 2012. 08. 31. 18:01

Egyszerű az értékelésem: az első részt, amikor megnéztem arra gondoltam, hogy “ez meg mi a fene volt”? Onnantól fogva 7-8/10 körül mozogtak az egyes részek, öröm volt nézni. Tőlem megkapja a 8/10-et, jövőre is ott leszek a képernyő előtt!

Plaint - 2012. 08. 31. 18:08

Cápi
Én meg azt bírom nagyon ha valaki úgy osztja az észt ha fogalma sincs miről van szó.
“de most láttál pár fő jelenetet a 2 év alatt, hova biciklizzek”
A 4.évadot full láttam. Utána kezdtem a pörgetést. És nem csak a főjeleneteket néztem meg hanem úgy nagyjából az egészet. Csak skipeltem ami nem érdekelt. Ennyi.

Gunsmoke - 2012. 08. 31. 20:01

Ez bűn rossz volt.

Olyan, mint a vaniliás Coca Cola. Fuck it, i like original cola.

Cápi - 2012. 08. 31. 21:14

El kéne dönteni, hogy most kiszálltál a 4. évadban (idézve tőled, szó szerint, aztán magyarázd bele, hogy te ezt úgy értetted, hogy fullra láttad, my bad, hogy nem tudok gondolatot olvasni), egyáltalán nem nézed vagy a fő jeleneteket nézed, mert 3 kommentben 5 félét írsz és aztán még én vagyok b*szogatva, hogy nem vagyok képben. Tök jogos. De kérlek ne magyarázd már ki inkább, ha nem feltétlen muszáj.

jessm - 2012. 09. 01. 03:01

Nekem ez az évad Wtf?!

Amennyire vártam az 5 évadot annyira nem a 6.at.

Sookie és a tündérek részek nem voltak rosszak, de hogy Sookie ereje fogy, az olyan ne máár. Ha az évad egészét nézem ez volt az egyetlen jó cselekmény része a sorozatnak. Meg talán a Terrys részek, az még élvezhető volt
A többit dobjuk ki a kukába és felejtsük el.
És hogy Bill a tócsából újra összeállt és ő lesz az új véres, pucér Lillith, hát számomra inkább vicces, mint ijesztő.

A legérdekesebb karakter címet ebben az évadban Jason nyerte el, akit nagyon nem bírtam, mert annyi szerepe volt régen, hogy dugott, most látványosan megtáltosodott a karaktere. Sookie volt kedvencem eddig, de ő mocsárba süllyedt és Jason lett a kedvencem, amit soha nem hittem volna.

a kritikával egyetértek, hogy Tarát kiírhaták volna, de végülis egész jó lett, Alcidot nem tudom mi kell hogy kiírják annyira rossz.
Bill is örvendetes hogy nem nyáladzott Sookiera,de nekem még mindig karót neki, bár az utolsó évadig biztos nem kövekezik be.
Eric is jó, bár most Jason lemosta, de csinálhat amit akkor is jó mert eyecandy. :D

Még azért remélem,hogy jobbá válik a Tb, tehát egy érdekes, Bill és Warlow csatározás, és estleg Eric+ Sookie jelenetek. Valamint sok Jason, még mentheti a soroazatot,
De most elég kinéz részemről egy kasza.

moqus - 2012. 09. 01. 10:39

A sorozat minősége a 3. évad után egyre csak romlik. A 4. évadot türelmesen végignéztem, és reménykedtem, hogy magára talál a sorozat. Az 5. évadot már úgy néztem, hogy bele-bele tekertem. A következő évadnak még adok egy esélyt a showrunner csere miatt. Ha nem fog tetszeni, akkor kasza lesz nálam.

Nikki - 2012. 09. 01. 21:08

Sajnos azt kell hogy mondjam, ezt az évadot még az előzőnél is rosszabbnak éreztem. Talán az volt túl régen és ez most még friss; nem tudom. Valamiért mindig vagyok olyan naiv, hogy azt hiszem nincs lejjebb. Pedig van. De muszáj bizonyítani is?!
Hol is kezdjem? Talán a legfontosabbal, amit előttem már sokan felhánytorgattak: a belebegtetett nagy, erős badass vámpír hatalommal, ami végül is…minek szaporítsam a szót, mikor egyetlen jelzővel is remekül leírom: nevetséges volt.
A másik amit nem értek, miért lehet a legerősebbeket a legsúlytalanabbul kinyírni? Kezdődött Roman-nel, aztán a tündérkirálynő vagy mi és ez csak két példa. És egyszer szupergyorsak és erősek vagyunk, máskor meg csak tehetetlenül állunk mert….miért is? Várjuk, hogy a légy belerepüljön a szánkba?
Rengeteg szál, ami csak úgy van, lóg a levegőben, de ismét megkérdem, miért is? Hogy csak úgy kitöltse a játékidőt?
Akkor sorban a szereplők. Kivel is kezdjem…Bill…nekem furcsa volt ez a pálfordulása, hogy így hirtelen 180 fokos fordulatot vett. Persze ott vannak a múltjában azok a dolgok de mégis, úgy éreztem, hogy fejlődött és csak tanult valamit az évek során. Igazából amikor bejátszották a lányával való jelenetet és nem akarta beadni a derekát Salome-nak én reméltem, hogy ez volt a megvilágosodás pillanata és hogy rájön, hogy mindez mennyire agyament és helytelen és nem vezet sehová. Na mind1…the damage has been done.
Eric: végre valaki, akiben nem kellet csalódnom. Bár egy percre majdnem elhitette velem, hogy őt is átmosták, de folyamatosan ott lebegett az, hogy ilyen nincs és erről a Russell kézcsóknál bizonyosodtam meg. Kiemelném még azt, hogy tökéletesen játszotta az agymosottat, még mindig él bennem az a jelenete, amikor félig nyitott szájjal olyan bambán és ostobán bámul mint egy nagyra nőtt csecsemő..na az a jelenet priceless :D
Gondolom a sok negatívumnak köszönhető, de ebben az évadban végre megértettem mit bírnak olyan sokan Pam-ben (legalább erre jó volt ez az évad:P). Abszolút megkedveltem és ő is azok közé emelkedett, akik elcipelték valahogyan ezt az évadot.
A másik pozitívum Tara. Nem is kicsi. Nagyon jót tett neki a vámpírrá válás. Mint Caroline-nak a TVD-ben ;) Amennyire nem kedveltem régen, most legalább annyira szállította az élvezhető jelenetek nagy részét :)
Hogy egyensúlyozzak, jöhet megint egy kis negatívum. Rémes, mit össze szerencsétlenkednek ezzel a tündér szállal. Sookie mentalitás: ó hát hadd szabaduljak meg már ettől az erőtől, amivel meg tudom magam védeni, mert minek az nekem, majd ha utánam erednek a vámpírok, úgyis lesz valaki, aki megment…
Jason egész jól alakult de simán elintézték egy huszárvágással ezzel a halucinálással. Jessica karakterét is nagyon erősen törekszenek kikészíteni.
Pozitívum: végre felismerték, hogy Hoyt-tal nincs már mit kezdeni és elküldték..hidegebb éghajlatra miután totálisan kiégették.
Sam és Luna tartoztak még azok közé, akik elviselhetővé tették ezt az egész évados agymenést. Egyszerűen hihetetlen, hogy mit műveltek Lafayette-tel, Andy-vel na és a füstszörnyeteg…neee…ezt mivel érdemeltük ki….ezután mi jöhet még? Már élcelődni se merek, mert előző évad végén vmi olyasmit mondtam, hogy ebből egy elszállt Grimm mese lesz, de basszus,ezek minden várakozást felülmúltak…
Ha kihagytam valakit, akkor azért mert nem zavartak sok vizet és különben is asszem elég a szófosásból, az események úgyis magukért beszéltek.
Annyit tennék még hozzá a végére, hogy most gondolkodtam el komolyabban azon, hogy ideje lenne búcsút venni a sorozattól. Hiába próbálok visszaemlékezni, de még olyan sorozatom nem volt, amit ennyi évad után kaszáltam volna. De valahol mindent el kell kezdeni nem?
A finálé maga tetszett, de azon kívül….mindenesetre azért még maradok, reménykedek a váltásban, de ha továbbra is ilyen siralmas marad akkor szemrebbenés nélkül törlöm a megnézendők listájáról.
Sajnos, hogy ez lett a TB-ból. Jó lenne visszakapni azt a sorozatot, amiért annak idején odavoltam. S igen, olvastam a véleményeket de én annak idején nem így és nem ezért szerettem meg így nem tudom nem komolyan venni és úgy tekinteni rá, mint egy paródiára…pedig sajnos be kell ismerjem, hogy lassan de biztosan pont azzá vált. Én kérném vissza a poros, meleg, fülledt hangulatú, izzadság és vérszagú koszfészket, az olyan vámpírok tanyáját ahol olyan dolgok történtek, amitől eldobtad az állad…

C7AMD - 2012. 09. 01. 21:41

“Billith” – Felröhögtem :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Becsülettel nézem az összes részt, hétfő délutánonként vagy amikor jut rá időm – tény, hogy prioritást élvez. Olvasom a könyveket is, de baromira elegem és sokszor szenvedek egy-egy rész alatt. Összehasonlíthatatlan a jelenlegi szinvonal mondjuk a 2. évaddal (ami szerintem magasan veri az egész mezőnyt).

Amit a mellekszalakről írt a blogger, hogy megmutatjak mi potencial van az univerzumban, de lof*sz lesz az egeszből. Nagy csalodas az egesz, mert nagyobb a füstje mint a lángja effektus hatását kelti. Évadonként van 3 nézhető, izgalmas iránymutató rész aztán közte 2-3 dogunalom mellékszál fejtegetés aztán annak 3 perces lezárása valami extragáz jelenettel.

sucks

/nagyon megerett a valtas, remelem helyrerazza a sorozatot.

Miss Keamy - 2012. 09. 02. 23:13

Huu na végre megnéztem az évadot. Grat magamnak. Néhol sokat szenvedtem, az észvesztejtően bugyuta dolgok miatt. Előző évad is gyengélkedett de ez?! amit felépitettek 3 évad alatt, azt sikerült lehúzni a béka segge alá. igazából azt nemtudom márcsak miért nézem..talán a megszokás, talán az hogy kötődök már a sorozathoz, egyes karakterekhez (pl. Lafayette, Andy, Jason, Bill, Eric – mindegyikben van vmi egészen pozitiv és érdekes..)
hmm, el is ment a kedvem az irástól. maradjunk egy 10/5-ben. a zárórész pedig 10/7 :P

csirbu - 2012. 09. 07. 16:42

Sominum tökéletesen összefoglalta, hogy mit ért az ötödik évad. A rajongók tábora nem kicsit csalódott, de azért még nézzük, hátha…
Egyszerűen azt nem értem, ha van egy hatalmas könyvsiker, jól kidolgozott karakterekkel, izgalmas storyval – ami mellesleg kiválóan fel volt építve – akkor miért kell ennyire elrugaszkodni és ugrani egy hatalmasat a nagybetűs Baromság felé?!
Nagyon remélem, h a köv évadra összekapják magukat az írók, már ha lesz folytatás!
Amúgy, nagyon tetszett a cikk, kedvet csinált, hogy több időt töltsek ezen az oldalon!
Köszi

vegafarkas - 2012. 09. 25. 23:51

Nem fogok hosszú oldalakon át elemezni…!Nem is vagyok olyan sorozat és film kritikus (se függő), mint itt sokan.
Ha van egy mozgalmas valódi életed és néha megnézel egy sorozatot vagy filmet csak úgy bambán akkor teljesen ok a True Blood!!!

Jó ez az évad is! Várom a 6-at!!!

További jó cincálást…:)

jayville - 2012. 10. 09. 20:30

Nem lenne rossz ez az 5. évad, csak annyi a hiba benne, hogy túl sok mindent akartak belepréselni egy évadba.
Azt hittem Russel lesz a kulcsfigura majd, aki totál bekattan és mindenki ellen fordul, de elég hamar kinyírták.
Szerintem vannak azért benne jócskán bakik, pl. anno még be kellett invitálni a vámpírokat a házba, most meg csak úgy bemennek? Wtf?!
Ez, hogy ilyen sok szálon fut az esemény, senki nem tud semmit a többiekkel történtekről.
Nekem minden évad kicsit olyan, mintha kaotikussá akarnák tenni.
Eddig tetszett, úgy a 3. évadig értelmét láttam, bíztam benne, hogy a szálak összefonódnak.
Biztos kihoznak majd belőle valamit, én azért nem írom le. :)

lumiere - 2012. 10. 18. 22:15

Most fejeztem be nagy szenvedések árán. Nem is tudom melyik jelenetet tituláljam a legszánalmasabbnak, annyira sok volt belőlük. És a párbeszédek…Néha úgy éreztem, mintha egy mexikói szappanoperát néznék…De rossz volt.
De ilyen finálé mellett mit lehet tenni? Nyilván meg fogom nézni a köv.évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz