login |

28 hozzászólás Ne habozz!

Galak - 2012. 08. 31. 15:56

Érdekes sorozat. Nem tudtam hogy a svéd rendőrséghez agyalágyult hülyéket is felvesznek. Nincs pszichoteszt meg hasonlók.

koma - 2012. 08. 31. 17:12

Nem tudom kire gondolsz, de ha Jens-re, ő dán rendőr volt, mint tudjuk…

viky - 2012. 08. 31. 17:22

Na azért az agyalágyult hülye egy kicsit erős… Attól még nem hülye, hogy nincs szociális érzéke.
Nekem tetszett a sorozat, persze nem annyira, mint a The Killing. Engem az első rész fogott igazán meg, aztán már a nyomozás nem tartogatott olyan nagy izgalmakat, főleg úgy, hogy már a 8. részben megtudtuk, hogy ki a gyilkos. Én azt szeretem, ha meglepnek és az utolsó pillanatban derül ki valami, amitől leesik az állam.
Ennek ellenére a finálé nagyon tetszett, főleg az utolsó néhány perc, mert bár tudtam, hogy ki a gyilkos, a végkimenetelre nem számítottam és szíven is ütött egy kicsit.
A sorozatot nyugodt szívvel tudom ajánlani minden krimirajongónak :)

viky - 2012. 08. 31. 17:25

Bocsi, ha félreértettem, a svéd rendőrségről+agyalágyult hülyéről én Sagara asszociáltam.

caeiro - 2012. 08. 31. 22:52

Nekem néha hajánál előrángatottnak tűnt egy-két húzás, pl. a plasztikai sebész asszisztensének otthon megvoltak Jens aktái az új arcával, vagy hogy megtalálták a parkolójegyet, és rájöttek hol van Jens anyja… Nem voltak kétségeim a befejezéssel kapcsolatban, tudtam, hogy Soga lelövi a dán Casanovát, hogy megmentse. Visszagondolva sejthető volt, hogy August nem élte túl, mert nem mutatták, ahogy kiszedik a koporsóból -ezzel sikeresen átvertek.

Hibátlan sori nincs, ez sem az, de szerintem megbocsáthatók a hibái. A második évadra megvettek, remélem legalább ennyire érdekes lesz az is!

kerryblue13 - 2012. 09. 01. 01:04

Saga nem agyalágyult hülye, hanem Aspergeres-syndromas. Nem mindegy, hogy teniszpálya, vagy penis tája. Kiválóan alakította ezt a karaktert a színésznő, nagyon hihető volt.

pogacsa - 2012. 09. 01. 08:16

A Killing-ből előbb láttam az amerikait és az jobban tetszett, de ez 10 pontos volt. Végig érdekes volt, lekötött, itt is eljátszották mint a Killing-ben, hogy mindig másra gyanakodik a néző. Ha kiadják dvd-n (remélem), megveszem!

Monitortalp - 2012. 09. 01. 08:26

Amikor belülről mutatták a srácot, ahogy bent van abban a dobozban, akkor feküdt nem a lábán állt. A doboz mégis fel volt állítva, amikor kibontották a falat. Ezt csak úgy muszáj volt leírnom. A sorozat amúgy fajin, bár megcsapkodtam volna a nyomozó faszit, amikor elkezdett siránkozni a kocsiban, hogy jaj mi van akkor, ha mégsincs itt a fiam.

Grash - 2012. 09. 01. 22:53

Most néztem meg az utolsó részt, elég korrekt volt szerintem, illetve maga a sorozat is, bár voltak részek amiknél már kicsit a hajamat téptem.
Például, mikor keresik a lányt, aki elszökött otthonról, és egy járőr beszól, hogy látta egy parkolóháznál. Erre ahelyett, hogy ő odament volna és beviszi a lányt az örsre, felhívják a Saga-t, akit kirángatnak az ágyából, x idő múlva odaér a helyszínre (ami gondolom nem 2 perc) majd egyedül!!! (hova tűntek a járőrök?!) bemegy és persze pont akkor lövi le a tettes a lányt.

Cara-cartón - 2012. 09. 01. 22:57

Túl korán kijátszották, a kiatettes-kártyát. Egyébként nagyon jó volt, a vége meglepett, nem hittem volna, hogy végül semmit sem fognak tudni megakadályozni.

Dun - 2012. 09. 12. 12:48

Megkérdezhetem (bocs ha már volt róla szó, de nem olvastam el minden), hogy 2. évad várható?

petrov - 2012. 09. 12. 12:52

2. évadot nemsokára kezdik el forgatni

Dun - 2012. 09. 12. 13:29

Ezzz azzz! Köszi szépen az információt ! ;)

Jesszum Pepi - 2012. 09. 17. 15:14

A feleségem már Sebastian első feltűnésekor kiszúrta, hogy magas, vékony testalkatú – tehát ő a gyilkos.
Meg szóvá tette azt is, hogy “Honnan tudta a gyilkos, hogy az arab srác mikor engedi ki a pincéből a fogvatartott rendőrt? Csak nem ácsorgott ott napokig?”
Ja és a koporsóban August testhelyzete… Igen, ez nagy mellétrafálás volt. Ha még hozzátesszük a szökött lány észlelésekor (már mások által is említett) rendőri viselkedés furcsaságát – hát sikerült is összeszednünk egy jó csomó fekete pontot. Viszont Saga kérdései, viselkedése, “poénjai” (amit nem is poénnak szánt) – széles mosolyra tudtak fakasztani.
Minden ilyen apró hiba ellenére nagyon jó sorozat volt, örülök a 2. évadnak. Eddig csak a “24” tett ennyire a maga rabjává. Külön tetszett, hogy nem halivúdi sztár-szépségű szereplők játszottak, hanem igazi embernek tűnők, akik bizony néha gyűröttek, többnyire fésületlenek voltak – mint sokan mi is a hétköznapokban. És végre egy film(sorozat), ahol nem nyakkendőben és öltönyben ültek le vacsorázni. Ja, és a főszereplőknek is voltak jellembeli hibái! Végre! Nem azok a “mindentnagyontudokéserkölcsietalonvagyok” amerikai karakterek, hanem egyszerű svéd csajszi és dán manusz…
Szóval nálam nagyon okés volt a dolog.

Jesszum Pepi - 2012. 09. 17. 15:23

Ja és még valami: nem életszerű, hogy a mindenkit eltaláló és halálra sebező sorozatgyilkos Saga esetében két lövéssel sem éri el a célját, és áldozata másnap már javában folytatja az ő üldözését. Arra semmi logikus válasz nincs, hogy (esetleg) miért nem akarta őt megölni. Tehát szerintem akarta, de mégse találta el jól. Éppen a nyomozót. Előtte gond nélkül ölt mindenkit, akár egy lövéssel is…
Na jó, abbahagyom. Tényleg nagyon jó sorozat volt. Kis hibákkal ugyan, de lekötött, szórakoztatott, néha meg is nevettetett.

clark - 2012. 09. 17. 17:08

most végre megnéztem a maradék részeket.teljesen jó volt.sagan sokat lehet nevetni:D.kíváncsi leszek a második évadra is.

E - 2012. 09. 18. 00:07

“Külön tetszett, hogy nem halivúdi sztár-szépségű szereplők játszottak, hanem igazi embernek tűnők, akik bizony néha gyűröttek, többnyire fésületlenek voltak – mint sokan mi is a hétköznapokban.”

+1

‘Újonc’ junkie-nak biztos nem ajánlanám ezt a sorozatot, ahhoz túlságosan is szürke, és ‘száraz’, hogy bevegye a szervezete, de aki már látott egy pár amerikai produkciót, mint jómagam, annak felüdülést jelent egy-egy ilyen sorozat. A skandinávok pedig minőséget szállítanak minden téren. A Saga-t játszó színésznő mellett nálam Martin is plusz pontot érdemel, még ha nem is egy Holder a fazon, de eredeti hangon azok a random ‘nevetései’ viccesek tudnak lenni.

Kelly Monroe - 2012. 09. 20. 23:49

Most néztem meg két nap alatt a sorozatot (bár a pilotot már kb. egy hónapja láttam), és nagyon tetszett, végig izgalmas volt, jók a karakterek, és a vége azért elég szomorúra sikeredett. Danielt és Augustot sajnáltam, őket nagyon bírtam. Saga pedig vicces volt a maga fura módján :) (amúgy nem Szágának kéne ejteni?)

Rita - 2012. 09. 22. 11:26

Mindenféle nyomozgatós sorozatot nagyon kedvelek, mert én is szeretek együtt gondolkodni a szereplőkkel a megoldáson, de ez a sorozat egyszerűen fantasztikus volt :) Végre nem hiperszuper rendőrök, akik két óra helyszínelés és ugyanennyi gondolkodás után megoldanak két ügyet, hanem sok-sok részen keresztül egyetlen ügy köti le a figyelmüket. Így maga az élethelyzet, de még a helyszínek és főleg a szereplők is teljesen hitelesek, Rendőreink teljesen hétköznapi emberek voltak, és ahogy fentebb is elhangzott már, a maguk hibáival egyetemben. Nekem például Martin volt a kedvencem (eleve az ilyen maci típusú pasik a gyengéim :D ), de amikor teljesen váratlanul összefeküdt Charlotte-tal, az nagyon mellbe vágott, ugyanakkor borzasztó jó húzás is volt, mert rávilágított arra (legalábbis számomra), hogy a pozitív hősöknek is megvannak a maguk defektjei. Mindent összevetve rendkívül boldog vagyok, hogy jön a 2. évad, ugyanakkor elképzelésem sincs, hogy mi lesz az új alaphelyzet.

AlfStokes - 2012. 10. 16. 13:21

En szinkronosan lattam, ami amellett, hogy vannak furcsa forditasok (lasd pilot kritika), meglepoen jol sikerult. Egy dolgot viszont nem tudok megerteni. Miert nem lehet a gyilkos telefonhagjat ugy eltorzitani, hogy ne lehessen rajonni ki a szinkronszinesz? Vagy ha nem megoldhato, akkor ne olyan hangot valasszanak neki, ami tok jellegzetes.
Schnell Adam hangja pont nem ilyen. Ahogy az S-et ejti, meg torzitason keresztul is siman felismerheto volt, igy a 7-dik reszben, amikor eloszor megjelenik Martin felesegenel, rogton tudtam, ki a gyilkos.

De ettol az apro kis zavaro momentumtol eltekintve nagyon tetszett a sorozat. Mindenkinek csak ajanlani tudom en is :)

buraij - 2012. 10. 22. 01:08

Én nekem még az jutott eszembe, hogy az első hangfelvételt még egy szinkronszínésszel vetette fel a gyilkos, a többinél még a saját, ugyanolyan hangján beszélt. Ezt kicsit asszem félrenézték.
Amúgy itt ülök 20 perce a az utolsó rész után és még mindig nem fogtam fel, hogy megölték Augustot

rikardooo - 2012. 11. 03. 20:28

írták páran,hogy túl hamar lelepleződött ki a gyilkos…hát szerintem ezért is volt jó,mert az olyan sorozatok,melyek akörül forognak,hogy keressék a killert több évadon keresztül,azok már uncsik és sok is van belőlük.igazából azzal én is egyetértek,hogy az is pozitívum,hogy nem hollywood-os lett,nem robbant fel minden,nem voltak 20 perces lövöldözések…szóval az izgalomra helyezték a hangsúlyt,bár ez a skandináv krimiktől ez megszokott,hiszen köztudott,hogy ha krimi,akkor skandinávok,ők a legjobbak még regényekben is.a színészek,pedig sztem kiválóak voltak,jól megtalálták őket a karakterekhez,mindemellett a rendezés is egy erős jó volt,kisebb hibák ellenére:) nagyon várós a második évad!!! csak sajnos minimum egy év míg kijön:( (2013 ősszel kezdik svédo. és dániában leadni,ezt csak azért írom,mert sokan kérdezték hogy lesz-e)

Nóri - 2012. 11. 27. 12:22

Lehet tudni, hogy a második évadot mikor kezdik/ kezdték leadni külföldön? (azt tudom, hogy forgatni már elkezdték)

winnie - 2012. 11. 27. 15:10

2013. végén

r.zsofi - 2013. 01. 19. 15:34

Én is megnéztem!

Amiket itt már többen felsoroltak, azok a pozitívumai a sorozatnak:
Erős jellemek, inkább karaktersorozat, nagy akciók nincsenek, mégis végig tartja a jóleső feszültséget.
A színészek teljesen hétköznapiak, nem kigyúrt, mély nézésű, kopaszra borotvált mellkasú, kilónyi sminkkel szaladgáló modellbábuk. Ez tökéletes volt és az is, hogy egy alapvetően szimpatikus főszereplő egy olyan húzással áll elő hogy utána nem igazán lehet eldönteni, mit tenne legszívesebben vele az ember, sajnálná hogy kikötözné és igencsak renbetenné…:-)
Szóval itt senki sem tökéletes se kívülről, se belülről, de annál inkább emberi.
Saga karakterét, ami nemcsak a benyögései, hanem a mozdulatai, fejtartása, mozgása…ezt így előadni, uh, tényleg remek színésznőt találtak.
Martin eredeti nevetésétől leestem a székről, annyira hihetetlen hogy az emberi torokból ilyen képes kijönni.:DDD Csúcs! A krapekot is bírtam, de azért nem gondoltam volna az elején hogy a központi feszültséget pont az okozza, hogy az egész északi nőhad vele akar hálni…:-)Azért annyira nem hűde…

Igen, tényleg igaz, hogy most kezdő sorozatozó ne ezzel kezdjen, de alapvetően egy nagyon izgalmas, élvezhető krimiről van szó. Egyre inkább úgy érzem hogy ha jó sorozatot akarok, akkor nem a tengerentúlra kell kacsingatnom, hanem Európa felé. Annyi remek alkotás van, hogy talán 1-2 amerikai sorozaton kívül már nem is nézek mást, csak közelebbit.

Vattacukor - 2013. 04. 10. 12:24

Biztos nem leszek népszerű a véleményemmel, de nekem nem jött be a sorozat. Fent nagyjából már elmondták, hogy milyen hibák voltak benne, és ezzel egyet is értek. Ugyanakkor továbbra sem értem, hogy Jens miért csinálta végig ezt az egészet csak azért, hogy aztán apu sírjon a fia után, ahogy ő. Ez nem logikus. Az Asperger szindróma nekem már nem vicces, már megvolt Bones-nál és Sheldonnál is (TBBT), itt már csak kellemetlen pillanatokat szerzett, újra el kellett magyarázni az ajándék meg a dicséret fogalmát stb. Ja, és az mekkora baromság már, hogy amikor Saga rájön, hogy odamegy a gyilkos Augustért a házba, KIMENNEK bazmeg a nyílt udvarra! Ilyenkor bezárom a gyereket a kamrába, fogok 10 konyhakést, és beállok az ajtó elé. Egy csomó minden kiszámítható volt benne, pl. amikor August chatelt egy lánnyal, mindenki tudta sztem, hogy az a gyilkos. Vagy amikor felbukkant Jens mint ügynök, nekem az is egyértelmű volt, ahogy az is, hogy az utolsó jelenetben a kocsiból Antont fogja felhívni a csaj, hogy randizzanak. A második évadot lehet, hogy már nem fogom megnézni.

eLaNoR - 2013. 07. 15. 20:48

Rémes volt… Ha nem családi program lett volna, lelövöm a második résznél kb. Így meg két rész kivételével láttam az első évadot. Vagyis hát az első hatot végiszenvedtem, az utolsó kettő elment szódával, de a vége megint iszonyat lett. Az első hat rész rettenetesen unalmas volt, az egyetlen érdekes dolog a női nyomozó viselkedése volt, és először inkább taszított, aztán már csak kínomban nevettem a hülyeségein. Két részt kihagytam utána, amelyek anyám elmesélése alapján a legjobb részek lehettek. Az utolsó két rész nem tudom, hogy azért volt-e izgalmasabb, mert kettőt kihagytam előtte vagy alapból is azok… A végét pedig rögtön megutáltam. Szóval az tuti, hogy a The Killing eredetijét nem fogom még bepróbálni sem, ha ezt kihevertem, lehet a The Killinget megkóstolom, de nagyon szigorú leszek vele!

zsofiak - 2014. 09. 04. 11:49

Így egy jó év késéssel: szerintem nem volt rossz sorozat, de aki az átlagos három-négynél már több krimit olvasott életében, elég sok mindenre hamarabb rá is jöhetett, mint a nyomozók (föld a lefolyóban Jens/Sebastian anyjának a házánál pl.) És amikor elakadtak, érdekes, hogy egy parkolójegyből jönnek rá az egész családi kötelékre, miközben szerintem ezt a kört már régen le kellett volna futtatni a nevelőszülőkkel.
Azzal pedig egyetértek, aki fent írta, hogy Bonesnál és Sheldonnál már kicsit kijátszották az Asperger-kártyát, ennek ellenére – még ha néha egy kicsit tényleg túl egyszerűre vették is Sagat – nem azt az átlagos nemértemazérzelmeket szintet hozta.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz