login |

Franklin & Bash: vége a 2. évadnak

2012. 09. 03. 18:11 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Két ügyvédes sorozat megy nyáron, és az egyik mintha másolná a másikat. A Franlin & Bash kábé a Suits Asylum változata, de annyira trash, hogy már jó, guilty pleasure.

Most lehet, hogy kéne valami általános ajánlót írni a sorozatról, de hát ki a fene fogja megnézni? Szinte nulla kommentekkel vegetálnak a kapcsolódó posztok, és őszintén szólva, joggal. Az a pár ember, aki meg most velem van, nos, billentyűzetre fel! Pár hete véget ért a szezon, és basszus, a finálé valami katasztrófa volt, így nem tudtam befejezni vagy másfél hete, mindig elkezdtem, aztán szünet, aztán már eltelt pár nap és nem emlékeztem semmire, szóval áttekertem az első 5 percet, folytattam, aztán szünet… ördögi kör. De végül csak meglett!

Vicces helyzet, mert az Asylum említése akár komolyan is vehető. Míg a Suits igyekszik elkerülni a fő kliséket, addig a Frankin & Bash bizony lubickol bennük. Van itt minden, kezdve a rengeteg tárgyalótermes jelenetek túlreprezentálásától, az esküdtes izguláson át a… izé, szóval láttatok már ügyvédes sorozatot, nem kell mindent felsorolnom. A guily pleasure rész itt jön be, hiszen mindezeket annyira eltúlozva csinálják, néha halálkomoly arccal, hogy az már vicces.

Mondjuk szerintem a Boston Legal lebeg az írók szeme előtt, de attól valami olyan messzire vannak, még a rosszabb évadjaitól is, mint én a New Yorkba költözéstől. K%%%ára. A lényeg, hogy ez nem is zavarja őket, hiszen akkor már miért ne beszélhetnének E/3-ban magukról? human sem tud érvet mondani ellene.

Amit még megemlítenék, hogy idén még inkább a Suits fénymásolása ment, vagyis ahogy winnie mondaná: egy srófra járt az írók akármije. Nem elég, hogy egy Suits-szereplő átugrott szinte magát alakítani a F&B-be, de a hazugságvizsgáló, sőt, még a “flashback sok évvel korábbra” is szinte egyszerre került elő a két sorozatban. És persze ez a kétnevű nem is tökölt, kicsit megváltoztatta a szereplők haját, színészi kvalitásaikat satuba dobva úgy alakították a főszereplő régi magukat, mintha valami Hallowee-buli lenne: nulla beleéléssel. Annyira gagyi volt, hogy végigröhögtem a részt, amikor parókában vagy zilált frizuval feltűntek a régi Franklinék.

Gondolom érezhető, hogy engem szórakoztat, de pontozni vagy ajánlani nem tudom, mert ez bizony nem minőségi sorozat. Azért pár embert biztos elkapott, odakinn is, hiszen már két évad is elkészült belőle. Már több résszel bír, mint mondjuk egy Firefly vagy Action.

7 hozzászólás Ne habozz!

barátfüle - 2012. 09. 03. 19:21

Ez a kritika valami isteni. Bele nem fogok nézni, de az olvasást végig vigyorogtam. (A Suits-ot nézem.)

ALDO - 2012. 09. 03. 19:32

Magyarul láttam azt a két részt, amit leadtak. Megvan benne a potenciál, hogy jó guilty pelasure legyen, de ez a két rész valahogy nagyon nem jött be.
Értem én, hogy valami lazulós ügyvédes sorozatot akarnak összedobni, de valahogy nem jött össze. Még a Defenders is jobb volt.

winnie - 2012. 09. 03. 19:43

ez tökre úgy hangzott, mintha a defenders tényleg mindennek a legalja lett volna:)) nem mintha néztem volna, de igen, arra a sorozat is igaz volt a nagybetűs potenciál, erre szimpla krimivé degradálták a legelejét. pedig voltak jó mellékszálak benne és a két főszereplő kincs volt.

emeric - 2012. 09. 03. 20:05

Én nézegetem ezt a sorozatot, valahogy mindig eltelik a rész. Igazából nem túl nagy szám, nem is értem miért nézem… Karp karaktere szerintem a legjobb, főleg a Shield színész miatt. :) A defenders meg nagyon jó volt, én sajnálom a kaszáját. Ott a két főszereplő közötti “kémia” ezerszer jobban működött, és az ügyek is jók voltak. Kicsit off, de kezdem unni az olyan ügyvédes sorozatokat, ahol minden ügyet megnyerünk, mert hiába tűnik elsőre egyértelműnek, biztos kiderül valami apróság, amivel nyerünk. Mert jó ügyvédek vagyunk… pfff…. Tudom showbusiness, de akkor is idegesít. Vannak tényleg olyan ügyek, amik tényleg azok, amik. Ld. Shield. Amit most darálok btw.

ALDO - 2012. 09. 03. 20:32

“ez tökre úgy hangzott, mintha a defenders tényleg mindennek a legalja lett volna:))”

Dehogy volt a legalja. Nekem kifejezetten bejött és sajnáltam a kaszát. Ott is volt két laza ügyvéd és nem az a komolyabb hangvételű sorozat volt. Azért hasonlítottam össze őket, mert nagyjából hasonlít a kettő, de a F & B ezerszer gagyibb. Legalábbis az általam megnézett két rész alapján így gondolom.

kisby - 2012. 09. 03. 21:15

Így kiosztod szegényeket aztán még billentyűzetre fel? :))
Nyilván nem egy Wire, vagy FNL a sorozat, de nekem épp azért tetszik. Szerintem egyáltalán nem veszik komolyan magukat és a sok összedobott klisével már önmaguk paródiáját hozzák össze akarva.
Lényeg ami a lényeg, hogy nem feltétlenül kell minőséginek lenni valaminek, hogy szórakoztató legyen.

Casey Novak - 2012. 09. 03. 21:16

Nem is kell tovább ragozni, minden szóval egyetértek!
Annyira borzalmas, hogy az már jó, fogalmam sincs, hogy miért nézem, de nézem, a két főszereplőnek meg annyira jól áll a hülyeség, hogy meg is érdemlik.
Nem igazán tudom, hogy miről szólt az évad, mert előfordult, hogy csak háttérzajként néztem, nem 100%-os odaadással, de van, mikor hangosan röhögtem rajta. És nem csak szánalomból. Ha nagyon fáradt voltam :)
A komoly párkapcsolati szálakat nem kellett volna erőltetni, nem állt jól egyiknek sem.
A szezonzáróban tetszett, ahogy kijátsszák az öreg Franklint, csak valahogy nagyon a semmiből jött elő ez a szál, és összecsapott lett a megoldás.
Azért dobok nekik egy 5/10-et.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz