login |

Pilot: Revolution

2012. 09. 05. 20:26 - Írta: human

288 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

A pilot onnan indul, hogy a sorozat készítője Eric Kripke (Supernatural), az egyik producere J.J. Abrams és a rendezője Jon Favreau (Iron Man). Na, meg gondolom pénzt is kaptak, már így tévés keretek között. Akkor lássuk mit főzött ez a trió nekünk!

A Revolution alapfelállása az, hogy elmegy az áram. De nem simán csak az utcában, hanem az egész Földön, az összes elektronikai készülék tönkremegy. Repülők zuhannak le, épp járó kocsik állnak meg, elmegy a tévé, az internet…, tudjátok jól, mit jelent ez. Mi történt? Ezt nyilván nem tudjuk meg a pilotból. Azért azt megmutatják nekünk, hogy egy poszt-geek felháborodottan veszekszik pár gyerekkel, hogy miért nem érdekli őket ez a fizikai képtelenség. Ez a jelenet csak azért lett bele téve, hogy ne mindenki ezen lovagoljon már most, elég lesz csak a 6. évadban, amikor még mindig nem kaptunk választ.

Mivel a Revolution nem posztapok természetfilmszerűség, arra ott van a Life After People, így jöhetnek a karakterek. Kezdjük ott, hogy a Nagy Sötétség előtt egy család férfitagja sejtelmesen letöltött valamit egy pendrive szerűségre, amit aztán egy furcsa nyakláncba tett. Ennek jelentősége lesz később, ez nyilvánvaló. Na, itt ugrunk 15 évet az időben. Természetesen rögtön a posztapok világba, hiszen áram nélkül eléggé visszasüllyedt a társadalom. Különböző kiskirályok, tartományok uralkodnak, az alattvalók adóznak, szóval amolyan tipikusan adott helyzet az ilyesmi alapfelálláshoz.

Mit ad isten, valaki pont azt a sejtelmesen letöltő apukát akarja előkeríteni, mert azt feltételezi, hogy tud valamit erről az áram helyzetről. Ez lesz a cselekmény katalizátora. Mivel ha életben maradna a szereplő, akkor felvetődne a kérdés, hogy miért nem árulja el legalább a titkot a lányának meg testvérének, így gyorsan meg is ölik, ezzel elindítva véglegesen az események láncolatát. A történetről legyen elég ennyi, de szó mi szó, tévében ez bizony jó alapfelállás, a kérdés, hogy mit kezdenek vele.

Őszintén szólva a legnagyobb kérdés, hogy mennyire marad meg a Revolution posztapok hangulata. Mivel a pilotra volt pénz, így elég sok lepukkant, természet által visszafoglalt helyet láthatunk, ami bizony igencsak feldobja a kissé átlagos történéseket. Nem volt annyira izgalmas egyik bevetett csavar sem, látszik, hogy mennyire széles közönséget céloztak meg vele: éppen csak egy picit kisebbet, mint a Terra Nova, meglátjuk, hogy mennyivel. Konkrétan ez azt jelenti, hogy nem 100-as IQ fölé van lőve, így szerencsére még én is jól szórakozhattam. Ööö, várjunk csak…

Ami tetszett, hogy bár a rész végén felderengett a Jericho szelleme, de szerencsére a főszereplők eddig nem egy helyhez kötik magukat. Konkrétan egy csomót mászkáltak, és nem az volt a fő téma, hogy hány százalékos tejet fejnek ki Marcsiból. Ehelyett kicsit szájbarágósan bemutatták, milyen veszélyes az élet PB (poszt-blackout) 15-ben, ha nem vagy elég erős, vagy rendelkezel sok emberrel. Bár néha ez utóbbi sem elég, hiszen az egyik akciójelenetben (van ilyen is benne!) gyorsan megjárja vagy 10 ember egy profi harcos, az korábban elhunyt illető testvére ellen.

Ami viszont negatívum, és a Terra Nova-utalásnál szerintem nektek is leesett, hogy eléggé túlfókuszcsoportozott élmény a pilot. Kész, így fogom hívni ezt a jelenséget, amikor mindenki ízlésének kedvezni akarnak, amikor már mindenben pont középre tartanak, hogy egyszerűen mesterkélt és kimért lesz tőle a végtermék. Bőven van potenciál a Revolutionben, de várnunk kell sajnos pár részt, mire a csatorna kicsit jobban elengedi a készítők kezét. Vagy lehet, hogy pont akkor süllyed majd még lejjebb.

Ami biztos, hogy ennél bizony még a 3. részénél is simán ott leszek, akkor is, ha a túlproducáltság miatt a pilotra csak 6/10-et adok.

További írások az évadról::

288 hozzászólás Ne habozz!

Lacrosse - 2012. 09. 05. 20:40

Most először fordult elő, hogy nem tetszik egy kritika… nem is a pontszámmal van bajom, bár nekem lényegesen jobban bejött a pilot, hanem nem is tudom… egyszerűen csak a stílusa nem jött be. Valahogy… mintha az egész kritika elbagatellizálná a pilotot.

BDJG - 2012. 09. 05. 20:44

Afterworld valaki? Pont ugyanez volt az alapfelállás, csak érdekesebb volt. Kár, hogy nincs belőle második évad :D

A Revolution is jó, de nekem még kevés volt belőle ez a 40 perc.

winnie - 2012. 09. 05. 20:47
jim455 - 2012. 09. 05. 20:53

Ha már lenne felirat meglenne az esti programom:D

ldavid - 2012. 09. 05. 20:54

mi volt az a Terra Nova utalás?

Lacrosse - 2012. 09. 05. 20:54

Lacrosse: nem is a pilotot bagatellizálja el a stílusa, hanem magát a kritikát. :/ Javítom magam.

bikkbakk - 2012. 09. 05. 20:58

még nem néztem meg, de: vannak benne autók? Azokat, főleg a régieket viszonylag könnyen lehetne módosítani, hogy áram nélkül is üzemeljenek. Jól nézne ki egy Corvette elején egy kurbli.

Malachi - 2012. 09. 05. 20:59

Lacrosse – mit lehet erről az első rész után írni egy Terra Nova, egy V, meg a többi bukta után? senki nem tudja, mi lesz belőle. nem is pazarlok rá időt amúgy, ha nem lesz kasza (úgyis az lesz) megnézem az első évadot tavasszal.

human - 2012. 09. 05. 21:08

a terra nova utalás amit előtte írok terra novás mondat…

CSiPet - 2012. 09. 05. 21:09

Érdekes sorinak néz ki, de a főszereplő csaj már a 10. percben úgy idegesített, hogy legszívesebben a falat kapartam volna! Nem tom ki a színésznő de nekem rohadtul nem jött be se színészi alakításra, se karakterre. Nála a nagybácsi, de még a mostohaanyu is ezerszer hitelesebb és jobb arc így elsőre. Nála csak az öcsit alakító színész volt gyengébb, még szerencse, hogy keveset szerepelt. De a sztori érdekel, meg hát bízok Kripkében, úgyhogy 6/10.

TorrenteXY - 2012. 09. 05. 21:29

Én vártam volna a 720P-ig, pont ez az a sorozat, aminek a feltápolt pilotját nem nézném meg bélyegkép minőségben.

BSBsubs - 2012. 09. 05. 21:29

Nálam 7/10 a kezdés. Várom a folytatást és remélem, több flashback lesz majd a további részekben.

winnie - 2012. 09. 05. 21:35

“emélem, több flashback lesz majd a további részekben.”

abszolút flashbackes lesz, egyes színészek csak ott lesznek jelen.

polovcev - 2012. 09. 05. 22:05

Az idejét sem tudom mikor untatott ennyire egy pilot, mint ennek az első 30 perce. Azt nem állítanám, hogy nem látok benne potenciált, bár megnehezíti a dolgom, hogy idegesítenek a karakterek. A kapitányt s a nagybácsit leszámítva mindegyik zavart, különös tekintettel a testvérpárra. Éppen előfordulhat, hogy a nyolcadik részre függője leszek, de odáig el is kell viselnem.

Benjy - 2012. 09. 05. 22:09

Még nem láttam, de valahogy ez most kicsit elcsüggesztett, hogy szimplán középszerű volt.

energy - 2012. 09. 05. 22:11

Jobb volt a Terra Novánál. Sok abszurd dolog volt, de csak a főszereplő lány idegesített annyira, hogy megjegyezzem.

adamban - 2012. 09. 05. 22:19

Ti értitek mit írt human? Mert én nem.

bëiz - 2012. 09. 05. 22:22

ebből nem lesz semmi. nem éri meg a beléfeccölt időt. úgyis annyi mindent kell pótolni még…

Llew - 2012. 09. 05. 22:39

Az alapfelállás az áramszünettel, meg a posztapok üldözősdivel jó, érdekel és maradok is miatta. Viszont az egész borzasztóan mesterkélt. A cselekmény indítás a fater halálának összehozásával meg egyenesen gagyi volt, ezzel a muszáj valami harc, csak hogy legyen, a gyereket meg elvisszük, mert csak, legyen ki a darabszám.
És bazmeg elment az áram és rögtön muskétákat használnak, mintha az áramszünet valami varázslat módjára eltüntetett volna minden normális lőfegyvert. Egy M16-oshoz vagy AK-hoz miért ne működne áram nélkül? Vagy a régi kocsik?
Sajnos a fiatal szereplők elég tenyérbemászóak, a PB geek faszival együtt.

MikkaMakka - 2012. 09. 05. 22:47

obv. megint k. idegesítőek a tinik, a csaj is a tesó is meg a lover boy is
ezt leszámítva tetszett, terra novánál lényegesen jobb, megvan a lehetőség h jó kis sori legyen de 1 rész után túl korai lenne bármit mondani

MikkaMakka - 2012. 09. 05. 22:59

Llew: ha leáll a gyártás pár év alatt a golyók többet fognak érni mint az emberélet, 15 év alatt teljesen logikus h a nyilakhoz visszatértek
a benzint se olyan egyszerű előállítani áram nélkül de majd a soriban kifejtik úgy is:P

Ironmong - 2012. 09. 05. 23:00

Bukta lesz, nyilvánvalóan teljesen ostoba a történet, elment az áram és nem lehet visszahozni, és ezt majd beveszik a nézők? A lost óta nem sikerült megszopatni a népeket, most sem fog.
Még csak egy Obi teljes árukészlete sem kellene, hogy egyedül pár nap alatt csináljak áramot és én nem is vagyok igazán képzett a témában, csak általánosban figyeltem a fizikaórán. Tévé nem lenne, de világítás simán.

Malachi - 2012. 09. 05. 23:01

nem láttam igaz, de nem lehet, hogy valami “gátolja” az áramkeltést? mert ja, még egy citrommal is tudnának valami áramot termelni, nem, hogy a kor technikájával. napelem, akkuba, csók…

winnie - 2012. 09. 05. 23:01

“Bukta lesz, nyilvánvalóan teljesen ostoba a történet”

pacsi!

felüdülés ilyet olvasni, hogy valaki nagyra értékeli a tévénézőket. hiszen szinte mindenki azt szokta írni, hogy “bukta lesz, mert túl intelligens a történet.”

“elment az áram és nem lehet visszahozni, és ezt majd beveszik a nézők?”

ööö, ez nem a valóság. meg kell tanulni elválasztani a kettőt egymástól. mármint a fikciót és a valóságot. valaki persze a valóságot keresi ilyesmiben, de én speciel (legyen ez a szó) “beveszem”. miért ne venném be? néztem az első részt. elment az áram. ezen nincs mit bevenni. megtörtént. abban a világban. nem a mi világunkban. ha nem így lenne, akkor 15 évvel később nem bolyonganának ugyanúgy, áram nélkül. el lehet kezdeni beleélni magunkat, hogy milyen lehet a karaktereknek. akinek nem megy, annak tényleg nem kell erőltetni, az butaságnak fogja tartani. neki vannak más történetek is:)

a lost meg…, kedves gumicsont attól, hogy téged “megszopatott” valaki (uhh, sok sorozatot láttam, de ilyen még nem éreztem, rossz lehet), hiába mondogatod, hogy a “néppel” is ez történt, attól még nem válik valósággá. a nép köszöni szépen, jól van. mármint a nagy része. (viszont legalább eszembe jutott, hogy ki kéne már rakni azt a damon lindelof-interjút, amiben elmondja, hogy még ma is egy csomó emberrel találkozik, akikről kiderül, hogy nem értették meg az eléggé szájbarágott dolgokat. de ez már OFF.

Llew - 2012. 09. 05. 23:22

MikkaMakka
Egy mai lőfegyver szerintem karbantartva nem megy tönkre 15 év alatt. És ne mond nekem, hogy egyszerűbb 150 éve nem használt technológiájú muskétákat találni, felújítani vagy gyártani, mint áram nélkül megoldani a lőszergyártást a mai fegyverekhez. Arról nem is beszélve, hogy a parancsnoknak egy Desert Eaglelel tett rendet, nem nagyon spórolva a lőszerrel.

Ironmog
“egy poszt-geek felháborodottan veszekszik pár gyerekkel, hogy miért nem érdekli őket ez a fizikai képtelenség. Ez a jelenet csak azért lett bele téve, hogy ne mindenki ezen lovagoljon már most”

owlman - 2012. 09. 05. 23:40

Ha nagyon jókat írtok róla (és kicsit összeszedettebben :) ) akkor továbbnézem, amúgy kasza.

Llew-vel értek egyet, egy high-concept sorozatnál elég nagy baj ha az alapconcept tele van logikai hibákkal.
Ráadásul a posztapok a sci-fivel rokon zsáner, így nem lehet pl. varázslattal kimagyarázni.

A gőzgépeknek, robbanómotoroknak működniük kéne, tehát a régi REPÜLŐKNEK, mozdonyoknak, hajóknak, autóknak is.

Steam-punk posztapok sorozatot kellett volna csinálniuk, akkor még nézném is.

Ironmong - 2012. 09. 05. 23:49

winnie, V, Flash Forward, akkor az sorozat amiben az elnököt az utasszállító repülővel akarják merényeleni a földönkívüliek, meg még egy rakás másik aminek már a címére sem emlékszik senki, azért állt bele viszonylag hamar a földbe, mert látszott hogy blöff a kezdeti felvetés, és képtelen a saját világán belül logikus maradni.
És itt elértünk oda, hogy ez nem a valóság.
Nem valóban nem az, viszont elég hamar kiderül, hogy a világ amit látunk miben tér el a miénktől, és ez a világ nem abban tér el, hogy kis angyalkák működtetik a gépeket, hanem elektromosság, ahogy a valóságban is.
Ebben a világban a medálnak nem varázsereje van, amitől újra működik a fekete nő számítógépe, hanem valami technológiának kell lenni. Eddig nem volt arra utalás, hogy ebben a világban varázslat létezne.
Persze lehet, hogy úgy alakul a történet, hogy megjelennek majd a manók és varázslók, de azért azt nagyon jól meg kellene indokolni. Persze lehet, hogy ez sikerül, de amit láttunk eddig az úgy néz ki, mint a fentebb sorolt sorozatok is, valami nagyon nagyot bedobunk az elején, azátn majd csak sikerül megmagyarázni, de persze nem fog sikerülni. Ahogy nem sikerült a lostban, a Flash forwardban, abban a lápos sorozatban sem ahol a helyi zsaru és a volt és jelenlegi felesége bajlódott valami szörnyekkel, vagy többiben. A bizonyíték, hogy ezek a sorozatok buknak is sorban.

Zirowe - 2012. 09. 06. 00:16

Itt is menni fog majd a “bohóckodás az erdőben, majd lelkizés a táborban” felállás?:S

Vhogy ezek már nem hoznak lázba, mert tudom, hogy pont a fasza alapfelállású dolgokat szokták elrontani a tengerentúlon és pontosan azért, mert szeretnének minél nagyobb réteget meghódítani, és az sajnos csak irdatlan ostobaságokkal megy.

Na mindegy, kaszakrónikája utána talán ledarálom majd tavasszal az első és egyetlen évadát.

MikkaMakka - 2012. 09. 06. 00:32

Llew – 2012. 09. 05. 23:22
olvasd figyelmesebben amit irok:)
persze h működnek a fegyverek de a régi rendes töltények többet fognak érni mint egy emberélet ezért csk keveseknek jut
ha összeomlik a társadalom akkor nincs semmiféle tömeggyártás, márpedig anélkül csk kis volumenű termelés lehetséges, garantált a folyamatos hiány
ja és a parancsnok is csk akkor kezdett el lövöldözni amikor látta h az emberei nem boldogulnak, de akkor is egy golyót egy emberre:P

blogen - 2012. 09. 06. 00:57

A lőszergyártáshoz nem kell elektromos áram. A modern lőszerek a XIX. század termékei, amikor a lőszergyárakban az energiát gőzgépek szolgáltatták. Áram hiányában egyszerűen dízel és gázmotorokkal váltanák ki az elektromos energiát a hadiiparban. Amúgy is elég ostoba koncepció, hogy egy civilizáció megroppanjon az áram hiányában. Az elektromos áram a legkönnyebben nélkülözhető civilizációs vívmányunk. Hiánya se az ipari termelést, se az élelmiszer termelést, se a közlekedést, vagy éppen az állam intézményeinek működését nem befolyásolná lényegesen.

Ha úgy kezdődne a történet, hogy az összes olaj és gáz eltűnt vagy többé egyszerűen nem gyúlékony anyag valami megmagyarázhatatlan oknál fogva, akkor annak lehetnének ilyen következményei. Üzemanyag nélkül az élelmiszer termelés összeomlása néhány év alatt a legfejlettebb országokat is leradírozná a térképről, mint Észak-Korea, ami nemzetközi segélyek nélkül nem élte volna túl a kommunizmus összeomlását, ami után nem volt pénzük üzemanyagra és a világszínvonalú és maximálisan gépesített mezőgazdaságuk leállt, míg az ország eke elé fogható ló és bivalyállománya már csak jelképes volt a gépesítettség magas szintje miatt.

paranoid android - 2012. 09. 06. 02:19

Ez volt talán a legjobban várt pilot számomra a mostani felhozatalból. Számítottam rá, hogy az országos csatornák pilotjait jellemző “mindenkinek tetszeni akarunk” betegség gyengíteni fogja az élményt, de meglepett ennek a volumene. Annyira le lett csiszolva belőle minden egyediség, hogy rémisztő volt néhol. Maga az alapfelállás esetleges logikátlansága engem ritkán szokott zavarni, itt sem gond, főleg, hogy még alig tudunk bármit is az egész szituációról. Az is tetszik nekem, hogy ugrottunk az időben; izgalmas lesz felfedezni egy már kialakult rendszert. Viszont a pilot történetvezetése és a karakterek mérhetetlenül klisék. A fiatalabb színészek meg mintha csupán a külsejük miatt lettek castingolva. Összességében felütésnek ez gyenge volt, de bízom benne, hogy egy jó sorozatot fognak összehozni belőle, mert potenciál az van bőven benne.

kiskiraly - 2012. 09. 06. 03:21

Érdekes alapsztori: vajon te mit csinálnál, ha mondjuk egy hétig nem lenne áram a háztartásodban. Bár hogy a kocsiknak is lemerült az aksija, nyilván természetfölötti oka lesz a dolognak.

Gyenge karakterek eddig, nem gondoltam volna, hogy a kickass nagybácsi lesz a legjobb.

Van benne potenciál, de eddig sajna effajta sci-fiket elkaszálnak 1. évad után :(
(kivétel Fallen Skies. Na jó meg a kegyelem +évadosok: V, Jericho)

Én csap az első évadát néztem a SupNat-nak de a Kripkés epizódok ütöttek nálam. Ez sajna nem :(

kiskiraly - 2012. 09. 06. 03:27

owlmaní: tényleg igazad van, Mondjuk 15 év alatt lehetett volna valami önszerveződés pld vasútforgalom a környéken.

Ezek engemet is zavarnak ha nem válaszolják meg a sorozatokban.

Synrew - 2012. 09. 06. 04:33

Sántítanak a dolgok,de jobb a tudományos-hihető oldal mint a Terra Novában ahol már 5 perc után kizökkentett a sok logikátlanság.
Azért itt sem az igazi a helyzet.Fegyverekből elképesztően sok van az USAban(is).De lőszerből még sokkal-sokkal több,na pont az ami nem fogyna el soha egy rohamosan lecsökkenő népesség mellett.Ha valaki nézte a Fegyverneppert 1000 darababért pár dollárt kellett fizetni, a ruszkik iszonyatos mennyiséget halmoztak fel belőle,hiteltelen,hogy az amerikai hadseregnél ne lett volna százmilliós nagyságrendben raktáron.Nem kér enni,száraz helyen tárolandó.
Ráadásul a puskaporos robbanás láthatóan működőképes maradt,na akkor semmi sem indokolja miért ne lennének lőfegyverek,csupán pár precíz szerszám kell mind a gyártáshoz mind a lőszerkészítéshez.Esetleg a sorozatlövők (assault rifle-k) ritkák lehetnének,de a régi típusú colt-ok winchesterek kényelmesen gyárthatóak lennének.A rézhüvelyeket össze kell szedni,ólomból van elég de az is visszanyerhető,és már faszénnel újraönthető.
Lényeg a lényeg,ez inkább egy kényelmes írói húzás
a csihipuhik előhozására( mi lett volna a kardozásból,ha előránt egy pisztolyt és agyonlövi a 10 milicistát).
Főszereplők a tipikus modellcsaj haspólóban(legalább a szemei szépek) meg a 2 lányosan szépre kipofozott cukifijjúú /ásít

A nagy rejtélyt is kitalálom:jöttek az alienek,hogy ejnye srácok nem szép amit a Földanyával tesztek,kaptok x évet hogy összekapjátok magatokat különben irgumburgum lesz,na ez épp akkor járt le.

Lajosék a másodikról - 2012. 09. 06. 06:33

> Üzemanyag nélkül az élelmiszer termelés összeomlása néhány év alatt a legfejlettebb országokat is leradírozná a térképről,

Nekem az akkumulátorról működő traktor sokkal egyszerűbben kivitelezhetőnek tűnik, mint egy teljesen áram nélküli civilizáció.

Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 07:15

Mindenkinek, aki a “húsz perc alatt csinálok Volta-elemet” vonalon lovagol: ha nem tűnt volna fel, a sztori szerint nem az áramszolgáltatás szűnt meg, hanem az elektromosság. Volta elemről, atomreaktorból, biciklis generátorból, bármiből. Mint ha egy állandó EMP burok lenne a Földön. (Ezért a legrégebbi autók sem működnének, mert azokban is gyújtótekercs adja a szikrát.) A Misztikus Kütyü pont attól misztikus, hogy a közelében újra van áram. Majd gondolom elmagyarázzák, hogy hogyan (és arról is meg lehet majd írni, hogy tudománytalan, meg hülyeség, meg miért így, amikor én kapásból nyolcszor, hátrafelé és sokkal ügyesebben), de ez tipikusan a kákán csomót keresés. Ha nem tetszik, egy sci-fi alapkoncepciója, akkor nem tetszik, de keverjük már a Mindent Tudás Egyetemével.

A “barbarizálódás” más tészta, azzal egyet értek, hogy 15 év nagyon rövid idő bizonyos dolgok elfelejtéséhez. Valóban hiányzik a gőz, mint hajtóerő, hiszen azzal azért egészen jól elboldogult az emberiség és nem felfedezni kell, csak megcsinálni. A fegyvereknél is igaz ugyan ez. A modern automata fegyvereket talán nem, de a XIX. század végéig használt Colt-Winchester vonalig bármit áram nélküli technológiával gyártottak, a lőszert is beleértve. (A modern fegyverek használatát tekintve viszont konzekvensek, ahogy MikkaMakka is írta, a parancsnok DE-je teljes döbbenetet keltett, tehát csak léteznek, de csak elvétve használják őket.) Ezt a részt illogikusabbnak érzem, mint az áram nélküliséget, mert míg az egy technikai lehet-nem lehet, ez szociológiai.

Ezzel együtt a sztori heti alakításán és a karaktereken fog múlni a sorozat sikere, nem azon, hogy az alapkoncepcióba mennyire lehet belekötni. Az OUaT is nonszensz, ott is vannak logikai lyukak, de ettől még sikeres.

Andro - 2012. 09. 06. 07:40

Érdekes az alaptörténet, szerintem bele fogok nézni. És az a fura, hogy egy ilyen helyzet akár még el is képzelhető a jövőben. Adok neki pár epizódot, mielőtt eldöntöm majd, hogy marad, vagy sem nálam a listán.

Mann - 2012. 09. 06. 09:45

Mintha az lett volna, h büntetik a lakosság lőfegyver birtoklását, mármint a golyósokat, valószínű a milicia beszedte a magánkézben levőket fővesztés terhe mellett, a főgonosz is katona, katonai táborban, nyilván a muskétások az alja, a fejeseknek jobb cuccuk van.

engem ez az elektromosság eltűnése zavar, azt még megértem, ha nincs villám, vagy dörzsölésre elektrosztatika, de az emberi testben is van mini elektromos hálózat…

lostfanka - 2012. 09. 06. 09:55

Nem lattam a pilotot, csak az elozotest, de aki azon lovagol hogy a robbanomotorok miert nem mukodnek, annak irnam hogy nekem mar az elozetesbol tiszta volt hogy maga az elektromossag szunt meg, tehat szikra sincs, meg akkumulator, meg generator, meg elektron, meg toltes, semmi…

Ez alapjan a kritika alapjan nem tudom hogy megnezzem -e , lehet varok par reszt es ha azt irjatok hogy javult valamit akkor bele kezdek.

Lajosék a másodikról - 2012. 09. 06. 10:04

Ez egyre jobb, se elektron, se töltés, neutroncsillag lett a Földből vagy mi?

Gukker - 2012. 09. 06. 11:25

@lostfanka:
És a dízelmotorrol hallotál-e már? Ahhoz nem kell semmi áram. És a gőzmotorrol? Ahhoz sem kell.

Llew - 2012. 09. 06. 11:31

Gukker
Azért az lássuk be, hogy erdőben bóklászó emberekről időnként 1-1 lovasról sokkal olcsóbb forgatni, mint Mad Max szerű jövő autókról. Lásd Stargate (amit azért szerettem).

lostfanka - 2012. 09. 06. 11:48

Gukker: Oszinten baromire nem erdekel hogy mindenki probalja nobel dijas tudos modjara belemagyarazni hogy vajon mi a baromsag ebben a sorozatben, ahelyett hogy ha nem tetszik akkor csak nem nezned. En csak azt probaltam leirni hogy mi lenne ennek a sorozatnak az alapelve.

(azert arra kivancsi lennek hogy elektromossag nelkul hogyan kezdenel el diesel autok motorjaibol, elektronika nelkuli motorokat atalakitani)

Jo sorozat nezest!

Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 11:59

@Gukker: komolyan ilyen nehéz megérteni? A dízelolaj előállításához, a gépgyártáshoz, a kohászathoz kell áram. Azokat a gépeket, amelyekkel anno áram nélkül gyártottak kohókat egy arra kiépült ipar állította elő. A mai termelésből áram nélkül nem egy lépcsőfokot, hanem vagy hatot kellene visszalépni. Gyakorlatilag manufakturálisan elkezdeni előállítani azokat a szerszámokat, amelyekkel olyan gőzgépeket lehet csinálni, amelyek hajtani tudják a más célú gépeket.

A logikai gubanc ott van, hogy az ehhez szükséges tudás nem pusztult el, a társadalmat az eddigi ismereteink szerint nem robbantotta szét információtól elzárt sejtekre egy háború, vagyis a tizenöt év elég kellett volna legyen arra, hogy legalább csírájában elinduljon egy új ipari forradalom. Ez nincs eléggé végig gondolva, de azt hiszem, aki azon akar rugózni, hogy technikailag hol nem stimmel a sorozat, az jobb ha átkapcsol a Discovery Channel-re. Itt van egy “szabálykönyv”, hogy mi van ebben a világban és mi nincs és amíg konzekvensek ebben, addig túl tudom tenni magam azon, hogy de miért nincs.

Llew - 2012. 09. 06. 12:26

Ezen a mi lehet-mi nem lehet technikai dolgon talán valóban felesleges rugózni, de hogy sokan ezt tesszük jó eséllyel azért van, mert sajnos a pilot elég közepes, elég semmilyen ahhoz, hogy az epizód közben ezek felmerüljenek, szembetűnjenek. Egy nézőt azonnal berántó, ütős nyitó rész esetén sokkal kisebb az ilyesmi esélye. A TWD pilotban is biztos lehetett ilyeneken agyalni, de az elég hangulatos, érdekes volt, hogy az ember ne ezekkel foglalkozzon. Max a későbbi részekben. Viszont, ha pár rész múlva sem lesz jele gőzmozdonyoknak, egyéb hasonló technikáknak, akkor szerintem jogos lesz a fanyalgás. Majd meglátjuk.

És, hogy tovább cincáljam a részleteket:
A “falu” kialakításán gyönyörűen látszik, hogy az íróknak, átlag városi népeknek fogalma sincs a mezőgazdaságról. Szépen bemutatták, hogy egy pár száz méteres fallal bekerített területen 30-40-x emberke milyen ügyesen műveli a földet, meg neveli az állatokat, mikor az a terület egy 4 fős család ellátásra sem lenne elég, nehogy egy akkora közösségre, ami még ráadásul a miliciának is adózik.
Tudom csak azért volt, hogy bemutassa, hogy mennek a a dolgok PB, de egy jelenetes díszletnek kicsit nagy volt, lehet még visszatérő helyszín lesz.

winnie - 2012. 09. 06. 12:27

huhh, erről amit írni akarok, ahhoz nem elég egy pilotkritika. lehet, hogy írok kettőt, de legalább lesz végre szó “keresem a logikát” vs “élvezem a világot” kérdésről is, mert nincs jó megfejtése. mármint arra gondolok, hogy sokan rugóznak azon, hogy ilyen nincs, meg, hogy xy miért nem csinálja ezt vagy azt, míg mások elfogadják, hogy “ez van”, ezt csinálják. előbbi azt mondja utóbbira, hogy nem gondolkodik, őt minden hülyeséggel meg lehet etetni, utóbbi meg azt az előbbire, hogy a hibát keresi, meg egyéb közhelyek.

nem volt nagy eresztés a pilot, voltak benne érdekes dolgok, naná, hogy nézős lesz (egy ideig biztos), de a világ az mindenképp érdekel. viszont mivel ilyesmi sosem szokott érdekelni (nem értek hozzá? ki tudok kapcsolni?), eszembe nem jut az, hogy 40 percből, amiben megismertünk egy nagyon kis szeletet a világból (nyilván nem tudjuk, hogy máshol mi van. lehet, hogy repülő autók), mit lehetett volna csinálni az embereknek (ki mondja, hogy nem csináltak?). krimisorozatoknál is lehetne azon meglepődni, hogy a nyomozó miért nem tett fel egy kérdést a kikérdezettnek. itt ez van, ez történik, mi látjuk a krónikát, ennyi. aki akarja, feltételezheti, hogy buta embereket néz, ha neki az kényelmesebb és azért nem jut nekik eszébe az, ami neki, mint nézőnek eszébe jut, de nyilván akit az efféle dolgok idegesítenek, azoknak nem valóak az ilyen sorozatok.

nem azt mondom, hogy a “fogadjunk el mindent feltétel nélkül”-hozzállás a helyes, hiszen nincs olyan, hogy helyes vagy sem, de nyilván, aki így tesz, az tudja élvezni a sorozatot. vagy nem, mert mondom, nem voltam elájulva, de az valahogy tök jó érzés, hogy eszembe sem jut motorokon meg egyéb dolgokon rugózni, mert… nem. akinek eszébe jut, az meg nyilván nem tehet róla, nem direkt akar kiakadni, de neki mondjuk olyan az irl háttere vagy beállítottsága:)

Vekker - 2012. 09. 06. 12:29

Nem láttam a pilotot, de a kritika és az első pár hozzászólás után úgy tűnik, Abrams vasárnapra megint húsleves/töltöttkáposzta kombót főzött a családnak.

winnie - 2012. 09. 06. 12:30

“Abrams vasárnapra megint húsleves/töltöttkáposzta kombót főzött a családnak.”

oké, érezhetően erős a marketing, ha ez marad meg az emberben, de abrams nem főzött semmit. nem írt, nem rendezett. a cége megvett egy forgatókönyvet és eladta az nbc-nek. neki van ebben a legkevesebb szerepe. kripke, favreau és az nbc tette hozzá a legtöbbet a pilothoz.

szóval kripke már megint csinált egy sorozatot, s bízzunk benne, hogy ez nézhetőbb lesz, mint a supnat.

Holdenper - 2012. 09. 06. 12:39

Nekem tetszett. A főszereplő csaj mondjuk kicsit idegesítő volt néha, de elég jól néz ki ahhoz, hogy elnézzem neki.
Jelenleg nem fut túl sok posztapok sorozat (vagy legalábbis nem olyan sok/én nem hallottam róla), és még mindig koherensebb ez a világ mint a Terra Nováé (illetve nincs is annyi béna tinidráma ebben).

Kb én is 10/6-ot adnék a pilotra, de szerintem javulni fog ez a pontszám (bár lehet csak optimista vagyok)

Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 12:39

@Llew: “A TWD pilotban is biztos lehetett ilyeneken agyalni, de az elég hangulatos, érdekes volt, hogy az ember ne ezekkel foglalkozzon. ”
Ott a pont, én is gondolom. Ha érdekes lesz, amit látok, leköt a cselekmény és a karakterek, akkor túl fogok lépni azon, hogy hol vannak lyukak a szabálykönyvben. Ha viszont nem így lesz, akkor tőlem lehet ez a leghitelesebb háttér-világ, akkor sem fogom nézni.

winnie - 2012. 09. 06. 12:44

mondjuk engem a revolution sorozattechnikailag jobban érdekel, hogy milyen lesz. nyilván valamilyen szinten epizodikus lesz, ezt hogy oldják meg. nyilván flashbackes lesz, vagyis kell egy párhuzamos, ugyancsak nagyon érdekes sztori. de ezeken kívül is elég sok a kérdőjel. oké, nyilván egyes részleteket előre lehet tudni (1×13-ban megjelenik anyu vagy mondtam volna, hogy az 1×22-ben felfedeznek egy lámpát vagy egy gépet, de ezt nem mondom:), de sok minden nem tiszta.

ami nagyon fontos, hogy a pilot után (szokás szerint) egy csomó mindenen változtattak. egyrészt lecserélték andrea roth-ot elizabeth mitchell-re, az egyik főszereplőnek kinézett karaktert ki fogják írni nemsokára (nyilván nem ez volt az eredeti terv, kíváncsi lennék az okokra), bejön a képbe egy új állandó arc. (utóbbi egy nora nevű latino lány, ő ugye nem volt benne, vagy csak nem rémlik?

szóval a pilot az, ami, de a sorozat nyilván más lesz, hiszen ott már be fog jönni a többi író ráhatása, egy valag új ötlet.

az állandó szereplők miatt hiába az első részes vándorlás, nagyon adja magát, hogy egy helyben lesznek a népek (de hátha nem), a lépcsős díszlet is lehet, hogy csak itt van, de lehet, hogy nem véletlenül állnak ott a casting képen is – melyből eleve ki lehet találni, hogy ki fontosabb szereplő (ez is apró spoiler annak, aki nem látta a pilotot)

plusz az is érdekes, hogy eredetileg billy burke lett volna monroe, csak nem találtak jó főhőst, így őt castingolták be főszereplőnek, s lett monroe david lyons.

human - 2012. 09. 06. 12:44

winnie: szerintem ez az amit itt is írt valaki, hogy ha pörgősebb a pilot akkor most nem ezen menne a vita, vagy nem ennyire. Amikor kezd unatkozni a néző akkor több hibán vagy nem hibán is fog rugózni. Mondjuk sokkal érdekesebb hibakeresés az a mezőgazdaságos komment rögtön, hiszen az elektromos ügyekről még lesz szó, az a fő rejtély, de 7 milliárd ember ipar nélkül nem marad életben a földön. De hát engem sem kötött le annyira a pilot, szóval :) Direkt nem is soroltam a negatívumokat fenn, meg ami junkieként is súlyt minket, hiszen anyu nem csak történetet tippelve tér biztos vissza, hanem nyilván nem 1 percre castingolták az ismert arcot.

winnie - 2012. 09. 06. 12:52

“Amikor kezd unatkozni a néző akkor több hibán vagy nem hibán is fog rugózn”

ezt én szoktam írni, hogy ha az ember nincs lekötve, akkor hajlamosabb ezt-azt észrevenni. nincs ezzel semmi gond, de ez, nem rád gondolok, nem a pilottal kapcsolatos, s nem is a minőséggel. hiszen már a premier előtt is volt rengeteg szó erről, hogy mi lehet és mi nem – a mondandóm lényege, hogy ez az, ami felesleges eszmecsere, hiszen az, hogy mi lehet nem kérdés. mert meg van válaszolva azzal, hogy mi van. sok minden lehet, de az író eldönti, hogy mi van a világában. engem ez az aspektusa érdekel, nem az, hogy így mezőgazdaság, úgy motorok. az már fizika meg más, aki ért ahhoz, annak biztosan igaza van.

de mondjuk a fizikán is csak akkor érdemes lovagolni, ha megjön a válasz (HA megjön), hogy mi történt. mert addig az történt, hogy volt egy blackout, ami létrehozta ezt a helyzetet, és megakadályozta, hogy az része legyen a helyzetnek, ami a nézőnek eszébe jut, hogy “ez is lehetne”. (ld. fent. miért nem működik egy ak47-es. válasz: mert ami történt, annak hatására nem működik. amíg nem tudjuk, hogy mi történt, addig ez az alapállás. nyilván működik, lesz is, de amíg nem tudja az ember, hogy mi történt, addig annak következményeit sem tudja elemezni, nem?:)

winnie - 2012. 09. 06. 12:54

na, megyek megnézem a 6 perces first look videót, hátha mondanak benne valamit, meg a comic con paneleket és akkor revideálom magam, ha hülyeséget írtm.

http://www.sorozatjunkie.hu/2012/07/17/comic-con-meg-par-panel/
http://www.sorozatjunkie.hu/2012/08/09/201213-revolution-elozetes-csapo-2/

(kripke: “mint az állat, olyan tempóban fog haladni a mitológia felgöngyölítése” “válaszolni fogunk a kérdésekre” – no comment… volt sorozat, amire egyik sem volt jellemző, az sikeres volt. azóta mindenki ezt hajtogatja és meg is buknak. akkor?)

a paneről kiderül, hogy a sorozat a címével fog leginkább foglalkozni, ahogyan kialakul az ellenállás, és megindukl a küzdelem a rendszer meg a régi viszonyok (a család) visszaállítása érdekébe.

zeal - 2012. 09. 06. 13:02

Ez akkor akár egyfajta Escape from Los Angeles folytatásnak is tekinthető? :)

winnie - 2012. 09. 06. 13:13

hú, de sok kék. na, megyek, hogy a posztra is maradjon. a lényeg úgyis az, hogy a tetszési indexben rengeteget fog számítani, hogy kit mivel fognak meg. akit a mitológia miatt akarja nézni, azt végig idegesíteni fogják a dolgok, akit viszont elnyernek a karakterek és miattuk másodlagosnak fogja tekinteni a mitológiát, az jól szórakozhat. (bár itt szerintem nem fogom azt érezni, mint a lostnál, hogy inkább szoruljon háttérbe a mitológia, ne válaszoljanak meg gyorsan kérdéseket, mert nem érdekel a “megoldás”, viszont a flashbackek segítségével jó sok mindent ki lehet fejteni a monroe-miles viszonyról. (csak az anyu-szálat tudnám feledni…, mert annyi klisés WTF-ot kínál. és egyszerűen nem lehet kihagyni, hogy kiderüljön, hogy monroe csaja vagy ő a legnagyobb rosszfiú. jobb, ha minél hamarabb túlesünk ezeken a felfedezéseken)

owlman - 2012. 09. 06. 13:54

Winnie: a “keresem a logikát” vs “élvezem a világot” vitához:

Azért mondjuk ki: a Revolution forgatókönyvírói még lopni is lustának voltak egy értelmes conceptet, pedig lett volna honnan.

A legtöbb sci-fi sorozathoz/filmhez kell egy “suspension of disbelief”, de itt olyan közös tudásba tartozó evidens dolgok létezését kell elfelejteni, mint a gőzgép, Colt, stb. tehát amit egy átlag westernben lát az ember.

Ha a mitológia helyett inkább a jelentírásra-rendezésre-színészi játékra koncentrálnak, akkor még akár jó is lehet.

winnie - 2012. 09. 06. 14:17

owlman: általánosságban értem a dolgot, csak itt jutott eszembe megint, mert már régóta akarok lehetőséget adni a kibeszélésre. (amit írsz azt is le lehet inteni azzal, hogy nem kell elfelejteni semmit, mert mind a világ, mind a sztori egy minimál szeletét láttuk. de igazából ez a lényeg, ezért is jó példa, hogy ilyesmit nem kell elfelejteni, a nézők többségének nem jutna ilyesmi eszébe, mert nem is foglalkozik azzal, hogy eszébe jusson. lehet, hogy van, lehet, hogy nincs jelen ilyen a világban, majd kiderül, nem agyal az ember rajta. akinek viszont nem köti le a figyelmét, az agyalhat, ez már a sorozat hibája, de persze ilyesmin utólag is lehet gondolkodni, ami viszont nem is rossz, de megint nem jellemző, hiszen az ember utólag általában nem foglalkozik egy sorozattal, aki foglalkozik, azt valamilyen szinten megfogták a dolgok:)

Cay - 2012. 09. 06. 17:02

3/10. lepukkant, de nem jó értelemben…kasza.

Anthony - 2012. 09. 06. 18:00

Na megnéztem, kommenteket elolvastam. Hát vérzik néhány sebből, ha kicsit megnézzük. Nem az elektromossággal van baj, bár az is sántít.

Apuka ugye már előre tudta, hogy itt gebasz lesz, elveszik az áramot. Készített magának ilyen nyakláncos cuccot. Ez azt jelenti, hogy olyan helyen melózott, ahol közel volt a tűzhöz. Na most arra gondolt is, hogy később keresni fogják nála a cuccot. Elköltözött egy kis farmra a világ végére, OK, ez jó lépés. De annyi esze már nem volt, hogy hé gyerekek, itt engem nem ismer senki, most ezentúl nem Ben akárminek fognak hívni, hanem Csáth Gézának. Na ez engem jobban zavar, mint az elektromosság. Hogy Kripke meg JJ olyan sztorit tudnak írni, mint egy 5 éves gyerek… Nehéz lett volna megoldani, hogy mondjuk egy fénykép alapján ismerjék fel, és kapják el, vagy valami ilyesmi?
Tele van még ilyen gagyi húzásokkal sajnos (loverboy, óó igen)

zombor - 2012. 09. 06. 18:10

Ez most komoly? Ebben mi a gagyi? Mit számít mi a neve? Nincs nyilvántartás, semmit sem számít a név, azt csak az a pár ember ismeri. Tök mindegy, hogy milyen nevet használ. Nem a neve alapján találták meg.

Anthony - 2012. 09. 06. 18:24

Mért, hogyan találták meg?
– Keressük Bent.
– Ja az én vagyok.
– Akkor most elviszünk.

Mi ez, Csipkerózsika?

gareth - 2012. 09. 06. 18:37

Nálam tui nézős, Obama 15 évvel később warlordként pofozkodik :)

gareth - 2012. 09. 06. 18:37
zombor - 2012. 09. 06. 18:40

Anthony: És? Nem azért vitték el, mert nem váltott nevet, hanem, mert megmondta neki. A párbeszéd kábé úgy zajlott, hogy “Én vagyok. Miért keresnek?” El is hallgathatta volna, sejtette, hogy gáz van, de tudni akarta, hogy mi a helyzet, vagy nem tudom. A lényeg, hogy nem az volt a baj, amit te írsz.

Anthony - 2012. 09. 06. 18:45

@gareth: ez Fring a Breaking Badből :)

@zombor: persze, nem a név a lényeg, a lényeg az, hogy értelmetlen volt a dolog. Feladta magát, mert csak. Mert úgy kérte a rajz, ahogy mondani szokták. Csak éppen semmi logikája nem volt a dolognak.

bruti - 2012. 09. 06. 18:52

Ha nyálas lesz, kaszálom. Addig is: Én nem vagyok egy kötekedős fajta, általában elfogadom, hogy így van megírva és kész, de az elektromosság hiánya, ill. blokkolása tényleg nem jelenti azt, hogy vissza kell menni a középkorba. Ja és a muskéták már nekem is erősek voltak. Elvileg alig találni működőt belőlük, itt meg az ismétlő fegyverek mennek csodaszámba.

A történet viszont érdekel, a Jerico-s gépezés a végén, meg különösen.
Nem lesz egy Breaking Bad szintű dráma (tudom az más, csak a színvonalról beszélek), de hagyjuk, hátha kiforrja magát.

winnie - 2012. 09. 06. 19:17

anthony: huhh, nem logikusan cselekszik egy karakter? a kommented sem volt az, valóban:) ezerféleképp meg lehet magyarázni, hogy miért tette ben azt, amit. lehetett száznál is több nyomósabb indoka. például ami a legfontosabb, kvázi azonnal belement abba, hogy velük megy. tudta, hogy mi várhat rá és nem véletlenül vállalta fel magát. lehet, hogy a családjáért, lehet, hogy egyéb céljai vannak, amik később kiderülhetnek, ki tudja.

Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 19:19

@bruti: “Nem lesz egy Breaking Bad szintű dráma (tudom az más, csak a színvonalról beszélek), de hagyjuk, hátha kiforrja magát.”

Kicsit úgy érzem, hogy ez az “igazi dráma csak kábelre való” közvetlenül a Moonlighting Curse mellett van a hollywoodi kifogás gyűjteményben. Sokkal egyszerűbb sablonos karaktereket írni, mint élettel telieket, ezért az írók (és a stúdiók is) letudják azzal, hogy úgy sem érdekelné a nézőket. Közben az országos tévék nézettsége folyamatosan csökken, a kábeleseké pedig nő és ma már egyáltalán nem ritka, hogy egy kábeles sorozat jobb eredményt hoz, mint jó pár országos. Nem igaz, hogy ez csak a vér-csöcs-káromkodás lehetősége miatt van.

winnie - 2012. 09. 06. 19:22

bruti: mi az a nyál? érzelmesnek kell lennie, hiszen eléggé olyan világ, ahol túltenghetnek az érzelmek.

szerintem a pilot legjobb része az volt, hogy charlie, a kislány, aki tényleg nem tudja, hogy milyen az, amikor van áram, aki mindig szerető családjával élt, elment miles-hoz, megkérte valamire és ő nemet mondott, és kérdezte, hogy miért menne vele. erre szegény gyerek megdöbbenten: “mert a rokonom vagy” – fájó volt látni azt a felismerést, ahogy összeomlik benne a család addig felépített fogalma, hogy egyáltalán nem magától értetődő dolog az, ha kér valamit, akkor a családtag teljesíti.

pannibaba - 2012. 09. 06. 19:32

Eddig engem nem győztek meg… JJ ide, vagy oda, idegesítőek a karakterek, főleg a gyerekek/tinédzserek…

Próbálom nézni, de nem biztos, hogy menni fog… :)
Biztos öregszem…

Kovasz - 2012. 09. 06. 19:35

OMG, akinél nem működik a suspension of disbelief, és ennyire fantáziátlan, az minek néz sci-fit? Ezer és egy oka lehet annak, hogy nincs elektromosság – mondjuk mert egy kibaszott nagy EMP gömbben van a föld. Vagy az ufók megbabrálták a fizika törvényeit. Vagy átkerültünk egy párhuzamos univerzumba. Vagy akármi. Nincsenek gőzgépek? Jah, gondolom ha elmenne a világon az áram, akkor másnap mindenki menne gőzmozdonyt építeni ahelyett, h kitörne a pánik, jönne az anarchia, és éveken keresztül egymást öldökölnék az emberek és a túlélésért küzdenének… De gondolom ti pl. az Alient is fanyalogva néztétek, mert hogy az mekkora hülyeség már, hogy sav folyik az ereiben…

Llew - 2012. 09. 06. 20:34

Kovasz:
15 év telt el ember! Az bőven kurva sok idő.
Kialakult az új világrend, mindenki szépen megszokta (gazdálkodunk, adózás a miliciának, stb. ). Nehogy ne legyen már idejük működő technikákat kitalálni.

owlman - 2012. 09. 06. 20:50

Kovasz:
Ha elkezdik egymást öldökölni, azt gondolom lőfegyverekkel teszik. Kivéve, ha az ufok eltüntették azt a több millió lőfegyvert. :)

d - 2012. 09. 06. 21:22

Elizabeth Mitchellt kinyirni a legelso resz elso 10 perceben? WTF?!

winnie - 2012. 09. 06. 21:50

ismerős, az egyik tavalyi sorozatban ugyanez volt a helyzet, szóval adja magát kötelező csavarnak, hogy a jelenben is éljen:) mindenesetre amíg nem tudjuk, hogy halt meg, addig feltételeznünk kell. (de mivel állandó szereplő, a flashbackekben végig szerepelni fog.)

bruti - 2012. 09. 06. 23:10

winnie. Én egyszerűen hülyét kapok az ilyen családi drámáktól. Kész, ez van. A Falling skiest is majdnem kaszáltam, csak a második évad viszonylagos “tökössége” mentette meg.
Ez nem azt jelenti, hogy ne legyen benne, csak akkor oldják meg olyan szinten, ahogy illik.
De az, hogy most nyírták ki az aput és nem, hogy összeomlás nincs, hanem még egyenesen vigyorogva trécselek az új nyilas fiúval… nekem ez túl felszínes.

daweskie - 2012. 09. 07. 00:30

Nem volt rossz felvezetésnek, volt pár nemtetsző dolog, esetleg meg is tudnám szólni, de úgy vagyok vele várok a harmadik részig. Ok hogy elment az áram, gondolnánk EMP, megsütött mindent, mért nem csinálnak újakat? Lehet, hogy a harmadik részben vmi gonosz állam lövi az égről az áldást vagy a jó öreg Európában no problem :D Ezzel még kibékülök, azzal is, hogy egy idő után nem bajlódsz a benzinnel mert gyorsan elfogy, nehéz karbantartani meg felesleges is, főleg ha kis csoportokra szét van még bontva minden ember, nincs ún. központi kormányzat, jönnek a lovak. De amit én sem értettem hogy honnan jöttek a 200 éves muskéták????? Golyót gyártani full mechanikus dolog ha kis tételben gondolkozunk, az Ak meg a legigénytelenebb fegyver ami van, nem is beszélve a hatlövetűekről. Még ha el is fogadom h a milícia beszedte és mki íjászkodik, a katonának akkor is legyen már legalább oldalfegyvere meg kardja nem?!
A kiscsaj idegesít egyelőre, remélem kinövi ezt a sok mosolygást miközben halomra lövik a családját. Badass nagybácsi meg bejövős. Várjuk a következő részeket, hátha több derül ki.
ui.: amit végképp nem bírtam, hogy 15 éve nem látták egymást miközben 2 nap járóföldre laktak, másik hogy mki mosott, vasalt ruciban járkált, legalább eleshettek volna a sárban… :S

winnie - 2012. 09. 07. 08:27

bruti: értem. amúgy biztos volt összeomlás, csak nem mutatták, mert nem akarták drámával húzni az időt. bandukoltak eleget, hogy a kislány kapjon pár sírógörcsöt:))

Kelta67 - 2012. 09. 07. 12:04

Egy apró kérdés jutott csak eszembe..
Ha maga az elektromosság tűnt el… akkor az emberek hogyan élnek???

hiszen a mi szervezetünk, agyunk is apró elektromos jelekkel él.. izmaink működése, agyunk működése mind mind elektromosság…ha valami akadályozza, vagy eltüntette az elektromosságot magát..akkor az emberek hogyan élnek????? :):)
A többi hülyeség pont belefér egy ilyen értelmetlen logikátlan sorozat pilotba..:)
na majd jön aaaaa “kritikám” :) hehe :)

winnie - 2012. 09. 07. 12:10

kikövetkeztethető a válasz, persze már itt is, és korábbi kommentekben is le lett írva. add össze a két tényt. 1. eltűnt az elektromosság. 2. élnek az emberek. ergó nem az történt, amit hiszel, nem minden eletromosság tűnt el a földről. (amíg nem tudod a választ a miértre, addig az ilyen kérdésnek nincs sok értelme.)

Kelta67 - 2012. 09. 07. 12:26

Aha, ok..tehát nem tűnt el, csak valakik ügyeskednek, hogy majd ezzel hatalomra, meg sok zsetonra tesznek szert, és uralják a galaxist :)
ez szánalmasabb lesz akkor mind gondoltam :)
persze lehet a ufokok a felelősek, és akkor jön majd Carter:)
ok..majd kiderül :)

P009 - 2012. 09. 07. 13:27

A pilot csak egyfajta bevezetés volt. Ha jönnek majd a flashback-ek és a sztori is halad előre a jelenben, akkor kaphatunk értelmes magyarázatot arra, hogy “what the hell happened?”. 6.5/10
Nekem kell még minimum 4 rész, hogy tudjak jobban értékelni. Ez olyan volt, mint egy könyvben az előszó.

horka - 2012. 09. 07. 16:00

Bár úgy tűnik (azt sugallják), mintha ez egy sci-fi sorozat lenne, nem az. Ez nem egy _tudományos_-fantasztikus történet, hanem egy rendkívül művi környezetben játszódó szappanopera.

Hogy miért nem tudnak végre – akárkik, akárhol – egy rendes, valódi sci-fi/posztapok sorozatot gyártani, az teljes rejtély előttem. (Illetve frászt rejtély; de hiányolom, akkor is. A gyerekek elsöprő többsége úgy nő fel, hogy ezeket a vackokat gondolja sci-finek filmben, könyvben, gondolatokban…)

cyborgwings - 2012. 09. 07. 17:29

engem ott kapott el a végső agyhalál, amikor a hapsi végignézte, ahogy sorra leölik az embereit. egyszerűen meghülyülök az ilyen jelenetektől, végtelenül ostobának tartom őket.
de úgy egészében is inkább a gagyiság lengte körül ezt a sorozatkezdést. azért még egy kicsit próbálkozom vele, de én kevesebb rosszul megírt drámázást és több “scifiszrillert” szeretnék látni a folytatásban.

El Diablo - 2012. 09. 08. 17:15

Eleve mekkora baromság már, hogy nincs áram. Fogok egy robbanómotoros áramfejlesztőt (Honda), kézi szivattyúval szívok fel némi üzemanyagot egy benzinkútról és hopp, máris van áram.
Ja, nem is: inkább nyilazni kezdek, meg gyertyával világítok és beletörődöm, hogy ha nincs áram, hát nincs. Eszembe nem jut áramot előállítani.

winnie - 2012. 09. 08. 18:20

Honna tudod hogy nem csinalta ezt senki?:) Lattunk alig par embert, meg egy varos reszletet. Lehet, hogy olyasmi tortent, hogy az sem mukodik. (Ez mondjuk trivialis, ha iro lennek, akkor olyasmi okozta az aramszunetet, hogy ne legyen megengedve semmilyen ok – és persze nem válaszolnék sosem az okokra) az kiderult, hogy van aram, lehet, hogy ilyen modon. vagy lehet, hogy a monroe koztarsasag uralkodoja tiltja vagy elkobozza az ilyesmit (en azt tennem a helyében).

amíg a halott guy a múltban el nem mondja, hogy mi az ok, addig a világ emberei sem tudják, hogy mi történt, ők is észlelni fogják és felfedezik esetleg, hogy hopp, nem csak az áram ment el, hanem ez vagy az sem működik.. A kov reszekben adja magat, hogy megtudjuk, hogy mivel probalkoztak az emberek a blackout utan. Hogy mi mukodik a tortentek utan es mi nem, stb. Tobb millio kisebb es nagyobb kozosseg van, mindegyik mas tudasszinttel es fejletseggel. Aki tudja, hogy az altalad leirt eljaras, hogy mukodik lehet, hogy hasznalta. A tobbseg nem.

Shawn - 2012. 09. 08. 20:37

Amúgy egy érdekes megfigyelés, szerintem sokoknak meg se fordult a fejében…
Mi a jó *****-ért szelik át a “fél” Amerikát gyalog? Tudtommnal a kerékpárok nem elektromosság-fuggoek… Már nemondják hogy egy családban nincs legalább egy bicikli valahol a garázs mélyen…

felker - 2012. 09. 08. 20:44

Elugrottak a szomszéd Chicagóig, nem volt nagy átszelés, de a vadonban biztos nagyon praktikus és minden nap használt jármű lehetne a bicaj. Egy hátizsákos túrára még jobb, nem feltűnő, nem hangos és ha lesből támadnak az emberre, akkor könnyen lehet védekezni róla. A városban, ha van lovaskocsi, lehet bicikli is használatban.

Shawn - 2012. 09. 08. 22:50

felker: én tudom hogy az hulyén nézne ki de akkor is… fogadni mernék hogy biciklit még messzirol se fogunk látni a sorozatbam… én személyes meg amúgy épp vidéken használok biciklit, de mindegy…

koka - 2012. 09. 09. 00:33

Ja egynek nem volt rossz. Eleje nekem kicsit furcsa volt, ahogy meghalt a fater és már kb a következő jelenetben mosolyog a csaj. Nyílván nem egy Road, de nekem ez a rész el lett nagyolva.

Ami viszont nagyon idegesített, az a ruha. Mintha most vették volna a Vögele-ben. Frissen mosott és vasalt. Direkt néztem egy folt sem volt.

Karakterek: Uncle Miles, meg se bassza, hogy két whiskey között lekaszabol egy sereget. Ez tetszett. Obama is bejött. A kiscsajnak meg szép a szeme és itt ki is merült a pozitívum. Mondjuk a fagyis rész tetszett

Szerintem maradok még pár részig, érdekel mit hoznak ki belőle

NikoXXX - 2012. 09. 09. 11:15

Nekem tetszik,mas scifi ugysincs.
Sokat lehet rugozni az alapfelallason,az en elmeletem hogy a sima aram ment el valami emberi kiserlet miatt (sotet energia,sotet anyag… fekete lyuk minibe barmi) es arra a kis tanyara eppen nem jutott sem benzinkut amivel mukodne a generator se egy tudos :D.
Amugy 15 ev alatt olyan szintu guberalas volna hogy el se hinnenk,elvinnenek mindent,es ha van a milica az biztos osszegyujtott mindent es kiserletezgetnek vele.
A kis stick ami aramot ad a szamitogepnek az meg siman elmegy,ilyen wifis aram :D es mondjuk napenergiaval megy,vagy semlegesiti a sotet energiat (ez letezik,spektrumon hallottam,hogy mi ez az meg nem tudjak de hogy van azt mar igen).
6/10 a Falling Skiesba tobb a hiba es a drama,es ebbe legalabb nincs 14 ev alatti gyerek mint a TWD,Falling SKIES,TErra Nova …

NikoXXX - 2012. 09. 09. 11:23

beugrott egy otlet kvazar vagy pulzar elerte a Foldet,kisutott mindent aztam 15 ev alatt meg nem volt ide ujraepiteni.
De a legnagyobb hiba ott van a gondolkodasunkban hogy mindenki azt hiszi hogy ha holnap elmenne az aram rogton a megoldast keresnenk,a francokat mindenki azon torne a fejet hogyan szerezzen kajat,piat,penzt,fegyvert es a legnagyobb tudosok is azon paraznanak hogy hogyan csinaljanak kenyeret es hogy vadasszanak le egy nyulat,nem azon hogy most gozmozdonyokat gyartsanak.

Cseho - 2012. 09. 09. 12:01

Szerintem korrekt kis pilot volt. Engem a zene magával ragadott, a Googles részen pedig hangosan nevettem. A nobel díjas tech zseniknek üzenem, hogy mikor nálunk következik be egy ilyen esemény, akkor mindannyian tárt karokkal várjuk a gőzmozdonyokat és a robbanó motorokat.
Gondolom Macgyver módjára egy gombostűből és egy bicskából bármit megalkotnak.
Elizabeth Mitchell-t, Giancarlo Esposito-t és Billy Burke-t pedig öröm volt látni.

winnie - 2012. 09. 09. 12:12

“Nekem tetszik,mas scifi ugysincs.”

nincs, persze. nincs más scifi. csak 10, de talán még több.

Benjy - 2012. 09. 09. 16:00

Nem olvastam végig mind a 95 kommentet, így lehet mégegyszer hangot adok annak, ami mást is zavart.Egyrészt nagy negatívum volt számomra, hogy néha úgy éreztem, hogy célcsoportnak a kisiskolásokat pécézték ki, annyira buták voltak a párbeszédek.Másrészt a fordulatok elég átlátszóak voltak, valamint volt néhány dolog amit nem tudtam sehova sem tenni, szóval néha bejött a se füle se farka effektus.Ugyanakkor a környezetet faszán megcsinálták, tetszett.

Az egész számomra nagyon középszerű volt, ugyanúgy mint Alcatraznál, hiába jó a mozgatórugója a sorozatnak, ha az egész körítés egy rakás…

Sherlock20 - 2012. 09. 09. 16:16

Egy rész alapján nem vonnék messzemenő következtetéseket. Egy pár részig még biztos maradok, merre haladnak majd a dolgok. Csak ne vigyél túlzásba a családi drámát…
Elizabeth Mitchell megölése már az elején szíven ütött… :D

montanosz - 2012. 09. 09. 19:32

Nem volt rosz, kicsit legend of seeker hatása volt meg nemértem miért ne működne csak elöltöltős lőfegyver, de összeségében nézős

NikoXXX - 2012. 09. 09. 20:29

winnie,mondj valami jo scifit:Continuum,Falling Skies-al vegeztem,azonkivul fut meg valami jo?
Kellene egy olyan topic hogy most futo es jo sorozatok :D hogy onnan tudjunk szemezni.

Lajosék a másodikról - 2012. 09. 09. 22:22

> beugrott egy otlet kvazar vagy pulzar elerte a Foldet,kisutott mindent

Ne ugorjon be, mert hülyeség. Filmet természetesen bármiről lehet csinálni, és nem is feltétlen attól lesz jó/rossz, hogy tudományosan mennyire hiteles, de _nincs_ olyan jelenleg ismert külső hatás, ami magyarázná az elektromosság hiányát, viszont nem pusztítaná el a földi életet. Ugyanis utóbbi jóval egyszerűbb.

philippe - 2012. 09. 09. 23:09

Először is az amcsik rasszisták. Miért van az, hogy a világvége idején pincéből csetelgető fazonnak mindig feketének kell lennie? Viccet félretéve kissé gáz ez a jerikós ötletlopás. Ha le is nyúlják, tegyék azt stílusosabban, más körítésben, mint amott volt.
Ez szúrta a szemem egy kicsit, amúgy nem volt nagy bajom vele. A világ érdekes, potenciál van bőven, a megvalósítás közepes. A részletekben nem veszünk el, mert nem szeretünk szőrszált hasogatni /viszont annál inkább a mindent tudó gőzmozdonyépítőkön és fegyverszakértőkön röhögni. Ombre, lazuljatok, mert így semmit sem fogtok tudni élvezni az életben/. Egyszer simán nézős, talán nem is dara.

Hans - 2012. 09. 09. 23:34

Érdekes volt. Nem mondom azt, hogy egy húdefasza sorozatnak tűnik elsőre, de egyrészt pilot, így bőven adok neki esélyt, másrészt a Falling Skies S3 még k*rva messze. Az, hogy van benne jó pár logikai “furcsaság” azon már fenn sem akadok.
Ami a színészeket illeti, furcsa, de még talán egy olyan sorozatot sem láttam, ahol ennyire nem emlékszem a nevekre.
A jócsaj nevét se tudom, de túl szép szemei vannak, hogy ne is érdekeljen. Azt tudom, hogy a faterja valami Ori harcos volt az SG-1ben és ott is eléggé “elnyomott kisember” fejet hozott.
Az ex-Google-s csávón felröhögtem, ő jó volt.
A Miles nagybácsi megmaradt, mert még whisky befolyás alatt is szépen leverte a milícia embereit, meg mégis csak Challenger-je volt, míg volt áram.
Obama dublőrön néztem eggyet, mit akciózik itten a nikkelezett Desert Eagle-lel.
De, aki non-plus ultra felidegelt, az a műmájer, majomfejűselyemgyerek (nem a karakter zavart, inkább a színész srác), aki ráhozta a milícia erőit a nagybácsira. Kevésbé nyálasabb nem volt? Ez nem hősszerelmes, ez max k*cs*g…
Viszont az csoda, hogy nincs kisgyerek és/vagy kisgyerek+kutya (lehetőleg retiver). Már az amcsik se a régiek? :P

sledge - 2012. 09. 10. 07:15

Nos, azt kell mondjam, a történetvezetésben vannak logikai hibák (Vajon tényleg ennyire agyatlan minden amerikai, mint a fia?), elvihette volna egy random szívroham is ennyi erővel.

Viszont a történet ígéretes, a megvalósítás sem annyira rossz ezen kívül, a zenei aláfestés is izgalmat kölcsönöz a dolognak. Ahogy ismerem Kripkét és Abramst, ez nem lesz Terra Nova-s drámázás végig, remélhetőleg nem kell csalódni. Az utóbbi években megszokott színvonalhoz képest (Flash Forward, V, Falling Skies, Walking Dead, Stargate Universe), ez jóval érdekfeszítőbben van elénk tárva, remélhetőleg nem lesz hullámzó annyira a színvonal és nem félidióta karakterekkel és motivációkkal fogunk találkozni.

Ui.: Jól láttam, h Miles Matheson a 24 2. évadában Gary Matheson karakterét játssza?

yeeeyha - 2012. 09. 10. 12:02

Nem ragadott annyira magával a pilot, mint ahogy ezt előtte elképzeltem, de mindenképp maradok. Egyrészt, mert végülis korrekt rész volt ez, és nagyon érdekel a folytatás, másrészt tavaly a terra nova pilotja teljesen magába szippantott, aztán azzal is mi lett pár rész múlvára. Úgyhogy ha választani lehet. akkor az átlagos pilotot és értelmes évadot választom.

kukorikúúúúúúú - 2012. 09. 10. 17:20

winnie látom nagyon véded a sorozatot, megmondom őszintén 13. percben kikapcsoltam, valószínűleg visszajövök, maga a karakterek nem fogtak meg sajnos.
BB,Dexter és még sorolhatnám a sorozatokat, ahol már a pilot első 5 percében megfogtak a karakterek, sajna itt még nem, de majd ha kijön a 2. rész öö 3 hét, passz, akkor visszatérek rá
Szóval szerintem itt a karakterekkel vannak bajok, pl elején az a lövöldözős jelenet, vicc volt, egyáltalán nem sajnáltam, pedig pl öö nem ugrik be most krimi, de ott a szereplőt mutatják 2 percig és ha meghal, sajnálom.

winnie - 2012. 09. 10. 17:52

“winnie látom nagyon véded a sorozatot,”

én nem látom. idézek: “nem volt nagy eresztés a pilot”. mit védjek rajta? a mások által leírtakhoz hozzá tudok szólni akkor is, ha tetszett és akkor is, ha nem. ha valakinek ellent mondok, akkor nem biztos, hogy nem ugyanazt gondoljuk a sorozatról.

mondjuk ha a 13. percben azt várod, hogy fogjanak meg a karakterek, akkor nem fog menni, hiszen addig 1, talán 2 főszereplő mutatkozott be. a többség a pilot második felében és a következő részekben jön. (nem mintha azok olyanok, hogy megfognák az embert.)

Joco1114 - 2012. 09. 10. 23:12

Bocs, de én nagyon örültem, hogy E. Mitchell-t kinyírták. Már a V-ben sem szerettem, idegesített a karaktere. Bánatomra valószínűleg visszahozzák még és ugyanúgy idegesíteni fog.

A ruhákat mi is észrevettük, szuper minőség, vasalt cucc. Gőzvasaló? ;-) A három fiatal nem lesz a kedvencem, főleg a fiútesó.

A bolygó körüli EMP jó ötlet, de lehetne pl. az egyik molekulagyorsító hibája is, ami valahogy kiüti az elektromosságot.
A “suspension of disbelief” (fordítsuk le: a kétkedés felfüggesztése) témához: ha a Földön játszódik, a mai korban, akkor tartsa magát a mai kor rendszeréhez. Vagy legyenek benne varázslók (HP), de ugye ott is egy másik “világban” játszódik a cselekmény nagy része. Persze kíváncsi lennék egy blackout után 15 évvel milyen lenne a világ. Ez már inkább filozófia…

Még 3-4 rész és kiderül, foglalhatja-e a helyet a többi sorozat mellett. :)

koka - 2012. 09. 10. 23:38

Mi van akkor, ha ez egy párhuzamos univerzumban játszódik, ahol az emberiség nem találta fel a gőzgépeket. Mintha az első ipari forradalom helyet egyből a másodikba csöppentünk volna. OMG

Racoon - 2012. 09. 11. 21:03

idegesítő tini karakterek.
gagyi sztori.
érdektelen alapötlet.
cukormázas megvalósítás.

új műfaj:
tini poszt apok sorozat.

amit az eclipse tett a vámpírokkal, most végig csinálják a poszt apok filmekkel

megyek vissza a gödrömbe, Jeremiah-ot nézni

nezuvian - 2012. 09. 11. 21:44

Kifejezetten szeretem a posztapok témájú cuccokat, de ez így eddig még nem győzött meg. Ez az “eltörte valaki az elektronokat ezért most nincs áram”, ez valami teljesen félelmetes ostobaság. Nem vagyok egy nagy tényvadász, nem szeretem pixelről pixelre kibelezni a sorozatokat, de azt ki nem állhatom amikor valami teljesen antitudományos dolgot próbálnak meg eladni teljesen tudományos stílusban. Értem én, hogy másik univerzum vagy valóság vagy tudomisén, de azért van egy határ ahol egy gondolkozó ember aztmondja, hogy kösz ezt valószínűleg nem az én intelligenciaszintemnek találták ki. Ezzel nem magamat próbálom fényezni, hogy túlságosan buta lenne hozzám a sorozat, arra szeretnék utalni, hogy nem találom egészségesnek azt, hogy ha teljesen téves dolgokat próbálnak megmagyarázni, mondván áh úgyis sokkal többen vannak akiket nemérdekel hogy ez bődületes baromság mint azok akik megállnak gondolkodni. Ide sorolnám a 10éves IC + (1 darab piros drót végén csomó) == CIA übernanopoloska eseteket is.

Benjy - 2012. 09. 11. 22:10

Az a gond, hogy szerintem sokan beleestünk a “túl sokat várunk el” csapdába.Mármint a név kötelez, és ha egy sorozat nevét Kripke és Nolan neve is fémjelzi, akkor az tényleg minőségi legyen, ehhez képest néha olyan érzésem volt, mintha valami amatőrök írták volna az epizódot.Épp ezért reménykedek, hogy fel fognak ébredni, mielőtt még elcsesznék az egészet.

arsenal93 - 2012. 09. 12. 06:42

Hú látom szép kis viták vannak errefelé:)
A sorozat nekem elment, benjyvel értek egyet én magam is beleestem abba a hibába hogy túl sokat vártam de mondjuk még így is megnézem legalább a 2. és 3. részt elvégre poszt-apokaliptikus.

figo! - 2012. 09. 12. 14:06

első részt megnézve, olyan adok még egy esélyt a sorozatnak érzés fogott el. De ez az első rész baromira gyenge volt.

painkiller91 - 2012. 09. 12. 21:16

Ahogy megnéztem az első részt úgy látszik nem tanultak a terra nova bukásából..

winnie - 2012. 09. 12. 21:38

mik a párhuzamok a TN-nel? nincs időutazás, se dinó, ott egy helyben élnek, itt vándorolnak, ott család van, itt egy (+1) gyerek, ott nem volt flashback?

(csak zárójelben jegyzem meg, hogy elég lenne ennek a sorozatnak követnie a tn-t és akkor garantálva van a hosszú lét. legalábbis, ha olyan nézettséget hozna. a terra nova mégiscsak a fox második legnézettebb egy órás sorozata volt, nem?)

winnie - 2012. 09. 12. 21:47

más, érdekesség – a megoldással kapcsolatban: “It was Kripke who told critics that the series brought in a physicist, explained the big reveal of how all the power went out (and stayed out) and said the physicist was delighted by the surprise and agreed that, yes, it’s plausible. And plausibility is going to be a big issue in Revolution.”

a vízzel és a széllel kapcsolatban: Now, having heard all of this, you may be wondering why water or wind hasn’t been used to create electricity. That’s the secret. All Kripke will hint at is that it’s about “anything that throws a spark; any circuit that throws an electrical charge” — they’re all out and remain out. The water/wind factor will be explained (something is clearly happening to prevent electricity) and in the meantime, we are to view Revolution not as a post-apacolyptic disaster series, but more of a positive series about nature and simpler times.

Kelta67 - 2012. 09. 12. 23:50

Most tényleg, tudom kötözködés, és műveletlen tuskó vagyok, ok :)

mért nem lehet ezt magyarul betenni?? most komolyan, nehéz lenne lefordítani, és belökni..már csak azért mert biztos érdekes, és lehet, hogy néhány olvasótok, nem tud angolul…..
bocs winnie..biztos sok érvet hozol majd fel, és igazad lesz ( naná:) ) csak hangosan gondolkodtam :)
nemsokára jön a kritika!! hehe :)

winnie - 2012. 09. 12. 23:56

nincs időm lefordítani. két lehetőség van. vagy nem rakom be. vagy berakom és pár embernek jó lesz.

Kelta67 - 2012. 09. 13. 10:59

Ok, de látom hogy valamicske csak kikerült belőle..:) thx winnie:)

Connie - 2012. 09. 14. 15:07

Biztos más is észrevette már, de most 130 kommentet lusta vagyok végigolvasni, szóval: miért nem tudnak 20-ig összeadni a készítők? A hősnő öccséről mondják, hogy 19 éves, de szerintem 15+2 az(akárhogy is nézzük)17. A 2-t onnét lehet tudni, hogy kiírták a végén a stáblistában, hogy ki játszotta a “2 éves énjét” a srácnak a rész elején. Apróság, tudom, de engem akkor is nagyon irritál.
Amúgy nem volt rossz a pilot, maradok még pár részre biztosan.

winnie - 2012. 09. 14. 15:12

mondják, hogy 19 éves? mikor? én is kerestem a srác korát, de nem találtam. mert valaki itt tinit emlegetett, de épp ez az, hogy nincs benne kvázi tini. max ő.

Connie - 2012. 09. 14. 21:00

Amikor a néger nőhöz, aki az asztmaroham után bújtatta a srácot, bekopogtat a milícia rosszarcú katonája, akkor ő mondja: “19, six feet, brown hair”.

winnie - 2012. 09. 14. 21:02

köszi. (mondjuk a karakternek elvileg nem kell tudnia korát, de ha nem tudnám, akkor nem konkrétan mondanám, hanem 18 vagy 20 körülinek említeném:)

belzebub - 2012. 09. 15. 06:30

Én csak azt nem értem, hogy ilyen múlttal rendelkező készítőknek a castingon nem tűnt fel, hogy a főszereplő kislány színészi kvalitásai a nullát verdesik alulról? a fröccsöntött ken babákról nem is beszélve. Nem az első sorozat lesz, aminek halálát leginkább a színészek fogják okozni, egyik sem szerethető, az általuk játszott karakterekről nem is beszélve.
Nagyon gyenge pilot volt, tele bugyuta párbeszédekkel és bugyuta szereplőkkel. Gus Fringet remélem hamar kimentik innen.

winnie - 2012. 09. 15. 07:33

azért választották ki őt, mert az tűnt fel nekik, hogy milyen jó a lány. hogy ő a legjobb – nem kevés ideig keresték, hiszen mégiscsak főszerep.. nyilván azért értenek hozzá valamennyire:)

belzebub - 2012. 09. 15. 13:50

Lehet, hogy feltűnt nekik, hogy jó a lány, de nem a színészi tehetségben, az biztos.
Persze, hogy értenek hozzá, ezért is hiszem el nehezen, hogy pont őt látták a legjobbnak. Ha ilyen gyenge volt a felhozatal, akkor szervezhettek volna még egy kört. Terra Nova, Falling Skies és most a Revolution is beállhat a sorba a “sikeres” szereplő választásban.

muhaddib - 2012. 09. 15. 21:53

A lány még valahogy elmegy, a kétarcú latino srác hülyeség volt, az öcsi hogy élte eddig túl?

Az összes poszt-apokaliptikus világ rosszul van megvalósítva filmeken. Valójában ha egy ilyen megtörténne, még ha csak rövid – pár óra vagy napig – tartó EMP kinyírna minden elektronikát, akkor a fél bolygó nukleáris temető lenne. Ha az atomerőművek hűtése nincs megfelelően kezelve, akkor 6-12 óra alatt a fűtőelem túlmelegedhet, legrosszabb esetben pedig magolvadáshoz vezet. Fukusimában csak 2 reaktor olvadt le, Csernobil katasztrófa volt, de ott is volt valamilyen szintű válságkezelés még ha nem is a legjobb, és elég látványos hatásuk volt. Képzeljük el ezt több százszor nagyobb katasztrófa esetén.

A világ tele van atomerőművekkel, a legnagyobb esélyed a túlélésre Afrika, és az Orosz tajga területein van, távol a sugárzásoktól. Mint ahogy a sorozat is mondta, a városok haláltanyák. Nincsenek földek élelmiszer termeléshez, nincsenek állatok tenyésztéshez. A raktárak mészárszékek, egymást írtják az emberek az utolsó konzervvért.

Ettől függetlenül a sorozatnak adok egy esélyt, remélem nem kell kaszálnom mint a Continuum-ot vagy a Terra Nova-t pár rész után.

Benjy - 2012. 09. 16. 19:39

Nem azért de ha már fröcsköljük a szart a színészekre, akkor körülbelül mindenki felejthető alakítást nyújtott, Giancarlon kívül persze.

Szücsi - 2012. 09. 21. 14:04

Mi annak a számnak a címe, amit a kocsis jelenetnél hallhattunk? Fontos lenne! Köszi!

Judit88 - 2012. 09. 21. 21:21

Az egyik legvárósabb sorozatom volt idén, de nem bírtam végignézni a pilotot, talán, ha jók a vélemények a folytatásról, akkor még később talán belenézek.

CCRider - 2012. 09. 21. 22:16

Hááát!!! Ez nem valami jó! Én egy 4/10 est adok neki és talán a poszt apokaliptikus világ miatt nézem még… A kissrác meg a csaj kurvaidegesítő… tisztára úgy viselkednek mintha nem is abban a világban nőttek volna fel… a karakterek szánalmasan borzasztóak… az izompólókat látom nem spórolták ki a szerkesztők… mindenki veszélyesen jólnyírott és tiszta… a látképeket leszámítva a világ hangulatából egy nagy semmi vagy még annyi se jött át… talán a verekedés az utcán meg a pult mögött halkan rotyogó lepárló talán javított valamit az élményen de többnyire… az egész szerintem olyan volt mint egy rossz b kategóriás katasztrófa film… persze a kiscsaj 0 képzettséggel elindul világot látni… se védőfelszerelés, se rendes málha… se egy tetves sátor de még egy konyhakés sincs nála… egyszerűen az egész logikátlan… másik a nagybácsi minek marad ott… mikor tudja hogy jönnek… azért hogy egy akciójelenet után úgy döntsön hogy inkább mégis csak megy mert hát itt úgyis csak a halál vár rá… wtf??? nem jöttél volna erre rá egy akciójelenettel meg 10 halottal hamarabb?
A kis katona gyerek megint csak… most komolyan az izompóló és a jólszabott bőrcucc kötelező egy posztapokalitikus kungfufilmhez…

Az alapsztori egy hbo kezében olyan deadwoodos kivitelezéssel és mocsokkal talán vinné valamire és egy egész jó poszt apokaliptikus dolog lenne… de ez egy polulista mozidélután óvodás gyerekeknek.

Várjuk ki a végét… de szerintem hamarost a Revolution is a terra nova sorsára jut…

Vera - 2012. 09. 23. 19:03

Megnéztem, mert épp nem volt más, de nem jobb a vártnál, sőt. Eleve az ötlet nagyon béna, a kamaszok szörnyűek. Kasza.

Ingorion - 2012. 09. 25. 20:26

Nem volt ez olyan rossz, emberek. Elég látványos volt, pörgött is… mondjuk nem a legerősebb a színészgárda, de a KövérGeek és Nagybácsi elég kedvelhetőek. Minden mást leírtatok előttem, szóval maradt a pontozás:

7/10 részemről.

ALIEN - 2012. 09. 30. 14:35

Az alap ötleten lehetne kattogni, de egyelőre hanyagolom.
arra azért kíváncsi lennék, hogy a számítógépekkel még is hogyan képesek kommunikálni.

Ami a legnagyobb hibája: a fiatalabb színészek. Miles és googles csávó és a kis parancsnok, akik eddig valamit érnek a sorozatban.

Viszont azt nem értettem, hogy a távcsöves puska megszerzéséhez mért kellett a csajnak odamenni és egy tákolt fegyverrel lelőnie. Nyílpuskájával is megtehette volna távolabbról rejtőzve…

zsomje - 2012. 09. 30. 19:29

Az első két rész után el vagyok keseredve. Az alapsztoriban és a post-apoc világban annyi potencia volt, de nem használták ki. Ez az egyik problémám. Steampunk vonalon kellett volna tovább vinniük, vagy legalább is okosabban felhasználni azt, ami van. Mert ok, én félre tudom rakni a kételyeimet, és elfogadom, hogy itt nem arról van szó, hogy nincs erőforrás, hanem hogy semmivel nem képesek áramot fejleszteni valami oknál fogva. Tegyük fel, hogy nem képesek energiát előállítani, sem víz, sem szél, sem hő segítségével. Ettől függetlenül a mechanikus technika sokkal fejletebb kéne, hogy legyen. Pl. gyertyák? Mi lett a petróleummal? Miért vannak még egyben azok a repülőgépek és nincs más fegyverük az embereknek mint pár puska és crossbow? Ha van egy kegyetlen milícia, amiről egyértelműen mindenkinek tudomása van, hogy hogy nincsenek jobban felkészülve a védekezésre?
Engem a társadalmi rendszer, amiben élnek, sokkal jobban zavar. Pont emiatt nem tetszett a Hunger Games sem, mert hihetetlenül van felállítva a hatalom. Az amerikaiak nem nagyon tudják, hogyan kell hihető diktatórikus társadalmat írni. Nincs az az isten,hogy egy ilyen blackout után valaki csak úgy hatalomra tudjon lépni anélkül, hogy hatalmas polgárháborúk törnének ki. Egyetlen egy esetben lenne ez lehetséges, ha a hatalomra törő diktátor képes manipulálni a tömeget, az viszont nem úgy fog megvalósulni, hogy kinyírnak mindenkit aki ellent mond, a többit meg láncra verik, főleg nem egy olyan országban, aminek a történelme a demokráciára épült.
A leges legnagyobb problémám pedig az, hogy nincs egy karakter sem, akit igazán kedvelnék, akinek drukkolok, akivel együtt érzek, aki tartaná bennem a lelket a többi, lapos részeknél. Ami azért elég nagy csalódás, főleg Kripke, Abrams és Favreau részvétele miatt kezdtem nénzni a sorozatot.
Az eddigiek alapján három karakter van, akit elviselek, Esposito, Elizabeth Mitchell és Maria Howell karakterei, de valószínű, hogy őket is inkább a színészek miatt, mint a karakterekért. Google Guy még szimpi. A többiek egyenesen idegesítőek. Charlie abszolút idegesítő, Miles meg egy két lábon járó klisé.
Annyira sajnálom, mert nagyon sok potenciál volt benne, de nem ragadt magával a dolog. Azért még megnézem azt a pár részt, amit ez a sorozat meg fog élni, de kétlem, hogy második évad lesz belőle.

winnie - 2012. 09. 30. 19:33

“Nincs az az isten,hogy egy ilyen blackout után valaki csak úgy hatalomra tudjon lépni anélkül, hogy hatalmas polgárháborúk törnének ki”

nyilván volt is bőven. sok kis államra esett szét az ország, ennek a folyamatát még nem láttuk.

ALIEN - 2012. 10. 01. 14:10

winnie: államok most is vannak ;) inkább kis országok jöttek létre kis királyokkal.

Nikki - 2012. 10. 01. 20:11

Eljutottam az első részig. A jó volt de nem kiemelkedő, innen bármi lehet, úgyhogy kap még pár résznyi esélyt.

Neoprimitiv - 2012. 10. 02. 16:31

Elég lassan alakulnak ki a dolgok, de még mindig úgy érzem, hogy lehet jó. Pontosabban most már vannak szálak, amelyek érdekelnek annyira, hogy ne kaszáljam el, dacára a meglévő bosszantó dolgoknak.

Ha Grace lakásának az ajtaját az előző részben éppen szilánkokra rúgták, akkor hogyan lett újra ép? Vagy az egy másik ház, ebben a részben meg a régi címére mentek?

Sajnos a két serdületlen még mindig nem szimpatikus, a srác kifejezetten idegesít. Charlie karaktere pedig túl jó, úgy járkál, mint ha nem egy olyan világban nőtt volna fel, ahol kizárólag az erős boldogult és az kíméletlenül el is vette, amit akart.

A fegyverekkel kapcsolatban jó lesz, ha a hamar előállnak valami magyarázattal, hogy miért magától értetődőbb a muskéták gyártása és használata, mint a korszerű fegyvereké, lőszer ide vagy oda. Most egyre logikátlanabbnak tűnik a keveredés, főleg úgy, hogy a magányos farmer vadászatra is elhasznált elvileg ritkaságnak számító lőszert.

leila - 2012. 10. 02. 22:14

Nekem bejött. Karakterfejlődés, cselekmény, határozottan fejlődik.

Igen, még mindig muskétákkal lőnek és hullanak a katonák oktalanul, mint a legyek, de a céltalan bóklászás helyett történik valami.

Az ex-Google főnök az egyik legjobb arc. Kis product placement is megvolt, csoda, hogy bírja az telefon akksi.

ALIEN - 2012. 10. 02. 23:43

az a telefon nem volt bekapcsolva, már rég lemerült.

a söréteshez meg a szvsz házilag is készíthet lőszert, egyszerűbb, mint egy golyós fegyver lőszer.

fajro - 2012. 10. 03. 00:03

Nem nagyon követem a híreket, vagy ha követem is, ennyire nem maradnak meg, szóval igazi meglepetés volt Mark Pellegrino. :)) (Elég egyéni arca van, felismerhető, de azért gondoltam, utánanézek, mielőtt hülyeségeket írok, de IMDB-n nem szerepel a castban, illetve az ő adatlapján sincs ott a Revolution…de kép igen, róla, benne.Érdekes. :P)

Szóval Elizsabeth Mitchell, Mark Pellegrino – érkezik még valaki a Lost-stábból? :)))))

Dehogy a sorozatról is essen szó: izé… még megnézek egy-két részt. Valahol érdekel, valahol nem. Tetszenek a flashbackek, érdekel, hogy mi történt, hogy alakult ki, de a jelen történések…. Keresném benne azokat a kis cselszövéseket, háttérben működéseket, amikor tényleg mindenkinek megvan a maga érthető indítéka, mit miért csinál – de ez a sztori ennél egyszerűbbnek tűnik. A Miles-szál lett volna hasonló, de azt meg látni lehetett…

Azért még megvárom a következő pár részt, amíg még érdekel, hátha nagyon-nagyon bejön majd (nekem amúgy is kell négy-öt rész egy sorozathoz, hogy eldöntsem, kell-e vagy sem… :) )

fajro - 2012. 10. 03. 00:04

*Elizabeth* természetesen. :)

gyuri - 2012. 10. 03. 11:06

Nekem nagyon tetszett a 3. rész. Ha a többi rész is hozza a mostani színvonalat, akkor egy kellemes sorozat lesz.
A “muskétás” és a sniperes lövöldözés most egészen bejött. A kardozás még mindig zavaró számomra.
Charlie továbbra is idegesítő, de most kevésbé volt az, mint az előző 2 részben.
Az ex-Google-s csávó szimpatikus arc.

A telefonaksi 15 évig kibírja, ha nincs használva??

Jók voltak a flashback-ek, érdekesek a múlt történései.

Várom a folytatást!

winnie - 2012. 10. 03. 11:09

mjd írok kritikát, de pont az ellenkezőjét gondolom. teljesen érdektelen volt, a flashbackek kifejezetten feleslegesek. (ugyanaz volt velük a baj, mint az előző részben. csak a végük az érdekes, de azt ki lehetett találni, mert tudtuk, hogy a végén lesz valami. más sorozatokban minden flashbackes jelenetet meg szoktak írni érdekes lezárásúra, de itt csak a 3. volt az.)

nemosz - 2012. 10. 03. 14:01

Istenem, 1×03-ban zseniális volt a “Stu Redman & Franny” utalás Stephen King végítélet c. művére. :D

winnie - 2012. 10. 09. 10:13

na, repült az egyik főszereplő, már le lehet írni. a döntés meglepett, mármint, hogy miért nem tudtak vele mit kezdeni. az, hogy ki volt, sajnos nem meglepő, hiszen valamikor nyáron kiderült, hogy őt kiírják inkább. (nem értem, hogy az ilyen híreket miért hírezik ki, bár valószínűleg akkor még nem tudták, hogy írják ki a karaktert.)

ALIEN - 2012. 10. 09. 10:42

És melyikük az?

winnie - 2012. 10. 09. 11:11

http://www.sorozatjunkie.hu/2012/05/24/hircsutortok-202/

maggie.

eric kripke persze elhinti a bullshitet, hogy azért kellett csinálni, hogy megmutassák, hogy senki nincs biztonságban, de már a berendelés után tudták, hogy kiírják a karaktert bizonyos okok miatt.

Tomi - 2012. 10. 09. 20:58

de legalább szép véget kapott Maggie, elvarrták a történetét. nem csak úgy eltűnt, mintha nem is lett volna

Dark Energy - 2012. 10. 09. 21:51

Szépen oldották meg, kapott időt a karakter a búcsúra és volt valamicske “értelme” is. Nekem a biztosan nézős sorozatok között immár ott van hetente. Várós és nézős, sikerült berántania.

winnie - 2012. 10. 09. 22:16

“de legalább szép véget kapott Maggie, elvarrták a történetét. nem csak úgy eltűnt, mintha nem is lett volna”

ez abszolút igaz, tökéletesen meg lett oldva, eleve mintha így tervezték volna. ezért jár az elismerés.

leila - 2012. 10. 09. 22:29

Ha egy falka kutya üldöz, nem dobod be közéjük az egyetlen fegyvert, amivel távol tarthatod őket: a fáklyát.

Villámok csapkodnak mindenütt. Abban van áram.

Mindenkinek fehérek a fogai, a szép barna néninek kiszedve a szemöldöke, kis smink. Elég jó ez 15 évvel az utolsó fogkefe és fogkrém legyártása után.

Kezd fárasztó lenni, hogy a szőke gyerek megszökik, majd mindig újra elkapják.

Maggie-t sajnálom, ő talán az egyik jobb karakter volt. Felépítették, aztán kész. De legalább felpolcolhatták volna a lábát, hogy kapjon több vért.

Aránylag még mindig tetszik, de az ilyenek nagyon tudnak zavarni.

Ingorion - 2012. 10. 11. 13:39

Igen, még mindig kicsit butácska a sorozat, de engem is berántott. Maggie halála tényleg szép volt, meg volt funkciója is. Remélem azért van valami koncepció ami alapján dobálják be az ötleteket. Nem a válaszok, meg az ilyesmi miatt, csak nem akarom, hogy logikátlanok legyenek. És nagyon jót tesz az egésznek a folyamatos vándorlás, sok új táj.

6-7/10-et nekem megér.

Hans - 2012. 10. 13. 00:09

Nálam a sorozat a 4. részre beállt a színtelen-szagtalan státuszra. 1-2 csavar van (egyik se egy lolb+ eset) ami legalább mozgatja.
Logikai hibák még mindig röhejesek, a szereplők némelyikéből meg a tököm tele. Charlie rossz! Nagyon. A karakter se és a színészcsaj se jó, csinálhatnának vele valamit. Pl dugjon eggyet valami útba eső kannal (ne a májer piócával), vagy Miles / Nora vágja tarkon kétszer, de már kellemetlen a csaj. Az őket követő májer pióca kölköt meg elkaphatta volna az egyik kutya, pilot óta zavar a léte. Miles pislákol, de nem ég, ami kár! Lehetne többször bad ass üzemmódban. Viszont a gúglis csávót és Neville kapitányt bírom.
A sorozat kap még 4 részt, aztán esélyes (70%) a kasza.

winnie - 2012. 10. 13. 00:11

melyik hibák? csak mert korábban felmerült pár és kiderült a többségéről, hogy nm hiba volt, csak a kommentelő gondolta rosszul

(más. aki ért az ilyesmihez: magyarul a kapitány gondolom inkább százados, vagy valami katonai rang lenne, nem?)

NikoXXX - 2012. 10. 13. 00:45

Eleg sok hiba van benne,letezik villam es vihar es nincs elektromossag,egy hiba + nem ugy viselkednek mint ahogy az elvarhato lenne,berohannak az etterembe az ajtot nem zarjak be es a kutyak megis kint maradnak.
Aztan a not “mutik” o meg emlekezni kezd es halali nyugalommal mondja en meg fogok halni,a valosag azt diktalja hogy orditson,segitsegert konyorogjon,ez minden elolenyben benne van,mint egy robot de komolyan.
Amugy miert tunik el 1-2 kommentem csak ugy,ti torlitek?
Amugy nezem a sorozatot a tortenet miatt,de azt is fel kellene dobni es talaljak mar meg a gyereket es csinaljanak valamit.A no es a szamitogep meg alig kerult szoba,nem tudjuk hogy el-e hal-e a szamitogepes no.
Stabil 5-6os epizodokat hoz nalam,az elso evadot biztos megnezem.

winnie - 2012. 10. 13. 01:42

miért lenne hiba a villám? és az, hogy te kiabálnál, más meg nem kiabálna az nem hiba. tudja, hogy el fog vérezni, hogy neki annyi. ha kiabál, azzal sem marad életben. miért gondolod, hogy te tudod, hogy az ember hogy viselkedne? olyan nincs, hogy “elvárható”, száz ember százféleképp viselkedne. ők találták ki a karaktert, aki úgy viselkedik, ahogy láttad. ha nem azt csinálja, amit te csinálnál, attól még nincs baj.

“Amugy miert tunik el 1-2 kommentem csak ugy,ti torlitek?”

akkor biztos, hogy eltűnik, ha ugyanazt kérdezed másodjára és nem veszed észre, hogy már elsőre is kaptál választ – az ilyen duplázás felesleges. látod, te sem azt csinálod, amit elvárna az ember, hogy elolvasod a választ a kérdésedre, hanem megkérdezed még egyszer ugyanazt. ez akkor hiba?

“de azt is fel kellene dobni es talaljak mar meg a gyereket es csinaljanak valami”

a 10. részben lesz meg.

Neoprimitiv - 2012. 10. 13. 08:18

@winnie: igen, a kapitány százados lenne, de ebben a fél-western környezetben én nem érzem annyira zavarónak, lásd “A Tenkes kapitánya”. (Tudom, az korábbi történet, de mégis.)

@NikoXXX: “a valosag azt diktalja hogy orditson,segitsegert konyorogjon,ez minden elolenyben benne van”

A legtöbb élőlény a halála előtt a lehető legteljesebb csendben van és igyekszik minél jobban félrevonulni. Túl sok ZS akciófilmet nézel, az emberek sem egyformán reagálják le a dolgokat. Ha nincs kibírhatatlan fájdalma (márpedig itt elvérzik, az magában nem fáj, sőt a vérveszteség miatt egy idő múlva a seb sem fáj), akkor miért ordítozna? Miért kiabálna segítségért, ha tudja, hogy nincs?

Maggie már elvesztette az igazi reményt, hogy valaha is viszontlátja azokat, akiket szeretett. Ben és a családja csak egy pótlék volt a számára, egy magyarázat saját magának, hogy miért nem issza meg a mérget bármelyik napon. Egy ilyen ember nem kapálózik az életért, inkább hálás, ha az véget ér, ráadásul úgy, hogy mégsem ő adta fel.

NikoXXX - 2012. 10. 13. 18:01

Majd elvalik mi lessz,de szerintem egy ilyen “felkapott”sorozatnak a temaja az elrabolt gyereken kivul mas is kene legyen.Ki akarjak nyomozni hogy mi lett az elektromossaggal holott az egeszet Miles tudja csak ki kene szedni belole.
A villam elektromossag,ha nincs hogy van villam,kernek egy gyors fizika lecket.
A kutyas dolgot magyarazza mar meg valaki hogy a szinte tarvanyitva allo ajton miert nem mennek be a kutyak vagy miert nem keresnek hatso,mellek bejaratot?

winnie - 2012. 10. 13. 19:48

nem válik el, a 10. részben lesz kiszabadítva, ez le lett nyilatkozva. de arra azért emlékezz, hogy miért van a sorozat? mert elrabolták a testvért, charlie ezért kelt útra, hogy kiszabadítsa. (nem mellesleg nagyon fontos családi szál, amellett, hogy motiváció. ha nem lenne az elrablása, otthon ülne lehet és kötögetne. őt nem feltétlenül érdekli, hogy mi van az elektromossággal. mást is csak az érdekel, hogy lehet visszakapcsolni, az nem, hogy mi történt.)

mi a baj a villámmal? az, hogy van, vagy az, hogy nincs? (nem tudom, nem láttam ezt a részt.) itt olvashatsz róla: http://hu.wikipedia.org/wiki/Vill%C3%A1m

Benjy - 2012. 10. 14. 00:26

3. részt most kuksiztam meg, és szerintem nem csak a karakterek semmilyensége a sorozat gondja, hanem egyszerűen nincs egy kézzelfogható hangulata.Nem pörög, nem is okos, ellenben nem is (túl) buta és nem is lassú.Mivan?Épp ez az, hogy a középutat célozták be, és mintha ki sem akarnának törni onnan, ezért teljesen semleges az egész, sem a sztorival, sem karakterekkel nem tudok szimpatizálni.Leülök, megnézem, nem untat, de nem is élvezem.Nem tudom mihez kezdjek vele, pedig meg lenne rá az esély, hogy kitörjön…

Hegedda - 2012. 10. 14. 13:14

Üdv!
Engem a sorozatnak a realitástól való elhatárolódása zavar, 15 év után szép színes tiszta ruha mindenkin, sehol egyszakadt farmer biztos nem divat:), pláne egy vándorlás közepette…../biztos sok a mosópor raktár a kötnyéken…./, azon felül szép tiszta kozmetikázott pofik tömkelege…..
Tényleg a középúton halad a sori nem egy fangyűjtő az biztos, se íze se bűze. Megnézzük de nem érezzük át azt a világot……

Kelta67 - 2012. 10. 14. 13:18

Teljesen egyetértek, jól fogalmaztad meg, művi az egész világ, se íze se bűze..nem valóságos..ellentétben pl: a Boardwalk-al, ahol szinte ott élünk 20-as évek amerikájában..
Olyan érzésem van, mintha a Truman show-t nézném, csak posztapokaliptikus brazil szappanopera verzióban…..
már nem is a hibák tömkelege zavar, hanem hogy a színészek láthatóan nem tudnak azonosulni a szereppel..lenyomják, mert ez a meló..de semmi mély karakter formálás..csak a felszínesség..és lássuk be, a gagyi történet erre nem segít rá :)

nemo - 2012. 10. 14. 20:22

hát a 4. rész is elvett a lelkesedésemből, ami az 1. résztől igazán zavar az Charlie, hát engem marhára idegesít a karaktere amihez ez a színésznő még hozzá is járul nem tudom eldönteni melyik idegesít jobban a színész vagy a karaktere, de ettől függetlenül megnézem a következő részt ami lehet hogy nekem az utolsó lesz

Neoprimitiv - 2012. 10. 16. 12:57

Na, akkor ugorjunk. Azt hiszem, innen kezdve valaki vagy túlteszi magát azon, hogy egy-egy részben milyen technológia működik/használható és milyen nem – akkor még mindig megmarad, hogy leköti-e a sorozat vagy sem -, vagy elkezdi boncolgatni, de akkor jobbat tesz saját magának, ha inkább abba hagyja, mert várhatóan bőven lesz benne logikátlanság.

Azzal együtt, hogy úgy látszik, éppen beindult a főszál a medálokkal és volt WTF is a Jason meglepetéssel, nálam egyelőre ennyi. Talán a karácsonyi szünetben, ha közben a kritikák alapján érdekes lesz, akkor ledarálom a következő részeket, de a heti nézésnek vége. Részben Charlie miatt, aki sajnos az egyik legirritálóbb főszereplő, akit valaha láttam és még konkrét okot sem tudok rá mondani, úgy mindenestől. Részben azért, mert minden igyekezetük ellenére sem tud lekötni, izgatni, hogy mire jutnak. Nem aggódom értük, nem akarom megtudni Miles titkát, igazából Aaron az egyetlen, akivel érdekel, hogy mi történik.

Tyberius - 2012. 10. 16. 13:28

Jason meglepetés nem volt meglepetés, ahogy behozták a flashbackben Neville múltját már tudtam, aztán Miles és Neville beszélgetésénél pedig megbizonyosodtam, ami gáz, hogy úgy kihangsúlyozták a végén azt a momentemot, mintha valami über nagy dolog lett volna, holott a kutyát nem érdekli, legalábbis engem biztos nem, és még csak meg se lepett.
A sorozat nálam is kasza, lehet úgy jár, mint anno a The Event, hogy évek múltán ledarálom egybe az egészet, de nem a karakterek miatt, hanem emiatt a rész miatt. Ez egy semmi volt, se a vonat nem robbant, se Danny nem szabadult, csak jól helyrepakolták a csipet-csapatot. Gáz volt, ki is ábrándultam belőle rendesen. Innen már valahogy nem is tud érdekelni.

winnie - 2012. 10. 16. 14:40

csak az utólagos magyarázó videót néztem meg, ez a jason dolog jó poén volt, az alapszereposztás ügyes, esélytelen lett volna kitalálni:)

és jó volt látni egy snittben a biciklitárolót, nem tudom, hogy volt-e több belőle.

a végén mi volt a (kamu) wtf?

Neoprimitiv - 2012. 10. 16. 15:38

@winnie: szerintem nem volt kamu WTF, nekem csak maga a Jason-Neville kapcsolat volt az. Az epizód végére persze már nem volt igazán meglepetés a flashback-ek miatt, csak az ötleten lepődtem meg. PC korrektség ide vagy oda, nagyon ritka a vegyes házasság/kapcsolat a sorozatokban. Jellemzően fehér – fehér, nem-fehér – nem-fehér a párosítás.

Azt én értettem rosszul, hogy Jason ráadásul jó eséllyel Miles unokaöccse is? Akkor hogy lehet, hogy nem ismeri fel, Neville-től nem olyan régen vált el, mint Ben-éktől?

Dark Energy - 2012. 10. 16. 19:06

Jellemző, mikor már egyre kevesebbeknek tetszik a sorozat, nekem egyre jobban bejön.

Llew - 2012. 10. 16. 20:46

Csatlakozom a most kaszálókhoz. Westernnek szar (ez a rész teljesen az volt), amúgy meg még inkább.
Unalmas és még csak nem is következetes a sorozat.

Múltkor a csaj belehalt egy combszúrásba, mert a karakternek mennie kellett. A fekete csajnak maradni kell, így egy hasba szúrást is kihever két óra alatt.

Monroe a múltkor kőkeményen fenyegeti Anyut, hogy ha itt a kölyök akkor addig darabolják, amíg Anyu nem kezd dalolni, most meg behízelgően nem lesz semmi baj, mert nemsokára itt a gyerek és lesz boldog családi idill.

A csaj egyik percben keménykedik, a fiú megéri a vonat robbantást, a következőben meg jaj mégse. És ő a szuper kemény lázadó? Szar.

A fater-gyerek kapcsolat a rész elején kitalálható volt, semmi WTF nem volt benne.

A vége annyiban inkább meglepő volt, hogy nekem eddig nem nagyon jött át, hogy Anyu is tudja mi a helyzet.
A karakterek érdektelenek, sőt a nagy részük kimondottan irritál.

A vonat kazánjában turkálunk a bombáért már csak simán röhelyes volt. Az nem jutott eszükbe, hogy lekapcsolják a vagonokat? A vonat felrobban és a srác is megmenekül. Két legyet egy csapásra.

Tyberius - 2012. 10. 16. 21:12

@Llew: annyira felb.szott a rész, hogy ezt már ki is felejtettem, amikor írtam, hogy kaszálom, ez annyira logikátlan volt, hogy az már fájt. Ott kezdett el felmenni a pumpa, amikor a felhevült kazánba bedobta rönköt a csávó, majd még 5 percig bunyóznak, és közben nem robban a bomba…; aztán nemtom hányszori próbálkozásra sikerül a forró kazánból kikapnia a rönköt és épp akkor robban, amikor kivette és kihajította a mezőkre. Persze mindezt égési sérülések nélkül. A csaj gyomron szúrása még lesz téma, legalábbis én a köv. heti előzetesből erre következtettem, de azt már nem nézem. Nem érdekel. A westernes hangulat még bejött volna, eddig nem volt nagyon bajom a sorozattal, tetszett minden hülyesége ellenére, de ez szarakodás a rész végén, ez kiverte a biztosítékot. Lehet bonyolult lett volna új célt kitalálni a csipet-csapatnak, ha kiszabadítják a fiút, de ez a megoldás ez über szar volt.

Llew - 2012. 10. 16. 21:15

Maga a vonat, illetve biciklik szerepeltetése egyébként jó volt. Illetve tetszett, hogy volt “külpolitika”, ha éppen csak említve is és rendesen mutatták a térképet.

winnie - 2012. 10. 16. 21:39

“Jellemző, mikor már egyre kevesebbeknek tetszik a sorozat, nekem egyre jobban bejön.”

a sorozat nézettsége most például nőtt – rengeteg embernek tetszik. az, hogy itt olvasol 3-4 negatív kommentet, az annyit is jelenthet, hogy a többi pár száz embernek bejön.

leila - 2012. 10. 16. 22:19

Sajnálom, nekem tetszett. Néha tényleg soványka, tele furcsaságokkal, de magával ragadó akkor is a világ.

Kobor - 2012. 10. 17. 02:08

Melyik vilag? Hisz szinte semmit nem mutatnak belole.
Pl. ott a bank. Gondoltuk hogy mar nincs $, de van valami helyette?Vagy csak sima cserekereskedelem es ha pl akarsz venni egy Joe Biden eletrajzot akkor leontesz egy veka buzat a boltos ele’?Egyaltan minek meg konyvesuzlet, eleg uri huncutsagnak tunik..
Sot minek varos. Kotve hiszem hogy annyi nem mezogazdasaggal foglalkozo embert el tudnanak tartanni. Vagy hogy hajlandoak lennenek.
Valamint ketlem hogy 15 evel az eset utan ilyen nagy allamok lennenek, valamint egyik a masikat meg akarna hoditanni. Sokkal egyebb termeszetu problemaik lennenek.
Es nagyon hianyzik egy a ‘blackout Isten buntetese amiert elhagytuk a hitunket’ tipusu szekta/gyulekezet aminek kb az emberek fele a tagja lenne. Habar ‘Vasteland’-et lehet ok iranyitjak (valamint a Georgia federaciot :) ).
Szoval semmi hangulata.
Plusz a sok aprosag: sracon semmi nem latszik amikor felulnek az ordog szekerere; Miles siman kelett volna tudja hogy Neville-nek felver fia van, sot ismerte is valoszinuleg, valoszinusitsunk egy 5-7 evet miota lelepett onnan ugy hogy Jason/Nate-t fel is ismerhette volna. Sot, jobb story is lett volna, feladja Neville az uj elveit a fiuert vagy nem.

Sajna minden sci-fi +3-al indul nalam igy meg egy par hetet nezzem.

Dark Energy - 2012. 10. 17. 10:28

@winnie, köszi!
Most láttam a nézettségét.
A post véleményei között éreztem magam nagyon kisebbségben, habár való igaz, hogy az egész vonatos szerencsétlenkedés nálam is kiverte a biztosítékot, ahogy korábbi részekben is voltak érdekes megoldások. Mégis van a sorozatban valami, ami tetszik, ami miatt heti nézős és várós.

des - 2012. 10. 17. 10:52

Ehh. De miért nem biciklik vannak a lovak helyett? Vagy akkor ne helyette legyen, hanem mellette. Ja persze, hisz az hogy néz ki, hogy az emberek bicikliznek, és nem gyalogolnak pl az erdőben… :D

winnie - 2012. 10. 17. 11:04

ööö, vannak biciklik is.

des - 2012. 10. 17. 11:49

Nekem nem tűnt még fel. lehet volt 1-2 de nem vettem észre. Ehh. de akkor is, azt gondolná az ember, hogy akkor azok lennének többségében. Jó kis MTB biciklik, amik terepre is jók. Melyik részben volt?

winnie - 2012. 10. 17. 11:55

a legutóbbiban konkrétan látni egy biciklitárolót. vagy valami olyasmit és mintha javítanának is bicikliket.

már nem nézem, így nem tudom, hogy benne volt-e konkrétan, de erre gondolok: http://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2012/09/revo-bicikli.jpg

des - 2012. 10. 17. 12:03

Upsz! …és tényleg. valahogy kimaradt nekem ez a pár sec. De amúgy tudat alatt megmaradhatott, mert éppen a rész közepén fogalmazódott meg bennem, hogy miért nincsenek biciklik?

fajro - 2012. 10. 18. 09:04

Tudom, hogy vannak hibák, meg következetlenségek, de ettől függetlenül nekem tetszik, berántott, érdekel. Tagja vagyok az átlag amerikai társadalomnak, akit érdekel ez a sorozat. :P
És ezek szerint nem vagyok túl rutinos sorozat-néző, de nekem igenis nagy meglepetés volt Jason kiléte – csak akkor esett le, amikor ott álltak egymás mellett, amikor Juliával találkoztak. Nem tudom, hogy Milesnak feltétlenül fel kellett volna ismernie a fiút, bár tény, valószínű tudott róla, hogy ő is beállt apuci mellé, és nyilván találkozott is vele korábban. De hozzátenném, az már teljesen felesleges volt, hogy azt mondta, “Hello, mother.” Ott már egyértelmű volt. Vagy az átlag közönségnek kellett ez is, hogy leessen?

Öcsi megmentése ugyan nem érint meg túlságosan, de ebben a részben bevezették az évad értelmét: meg kell találni a 12 kis kütyüt. Kettőről tudunk.

És be kell vallanom, engem egyáltalán nem irritál Charlie karaktere és maga a színésznő (de persze engem Csobot Adél sem zavar…. ellenben a tavaly Kovács “cuki” Verától feláll a szőr a hátamon… Szóval a többség szemében biztos velem van a probléma. :P)
És a többi szereplővel sincs bajom, valamint nagyon-nagyon örülök Kim Ravernek és Jeff Fahey-nek, és az összes többi, számomra más sorozatból ismert szereplőnek. (Ez a jele annak, hogy nem nézek túl sok sorozatot, de már épp eleget – itt-ott feltűnnek már máshol megkedvelt színészek is.:) )

Tehát én továbbra is követem, nézem, remélem, még sokáig.:)

Llew - 2012. 10. 18. 15:29

fajro
“Öcsi megmentése ugyan nem érint meg túlságosan, de ebben a részben bevezették az évad értelmét: meg kell találni a 12 kis kütyüt. Kettőről tudunk.”

Háromról, ha nagyon bőven számolunk akkor négyről.
1 van szakálnál
1 volt a fekete nőnél -> 1 a sokkolós embernél, aki meglátogatta
(1 annál akivel a nő chatelet)

Aryll - 2012. 10. 18. 22:47

engem a sztori berántott, tökre elképzelhető egy ilyen világ. Az igaz hogy sok a pontatlanság pl.:hogyan és miből tartják fent magukat az emberek a városokban, mi van a pénz helyett, 15 év alatt az emberek nem öregszenek, csak a gyerekek nőnek fel? Talán még annyi, vajon miért van Lostos feelingem? Igen, tudom kellenek a flashbackek hogy megértsük miből épül fel a sztori vagy az egyes karakterek jelleme, na de ennyire?

NikoXXX - 2012. 10. 18. 22:52

Gozmozdony nem kell ide,itt a bizonyitek minek eltuzelni 2 autonyi fat,ha az ember lovon ingyen is odamehet,plussz a gozgepek nem nagyon megbizhatoak,foleg ezek a veteranok,GOZ mondjon le.
En se gondoltam volna szepfiurol hogy a fia Nevillenek,azert elte tul Milest mar annyiszor.
Amugy a flashbackbe amikor Neville beszel egy resznel a hatterben en valodi lampat lattam,lehet hogy napelemeset de az is elektromossag,+6 honap a Blackouthoz kepest (baki vagy nincs igazam).
A sorozat ha jobban raall a keressuk meg a nyaklancokat dologra,eleg jol is elsulhet.De mivan akkor ha az egyik nyaklanc Tokioban,a masik az Amazonas videken egy fanak a gyomraban van elrejtve,egy meg epp az Alpokba van ledobva valahova,esetleg 1 az ocean kozepen van?
Persze ilyen nem lessz,es mind a 12 Monroeknal lessz,de ha valaki megszunteti az elektromossagot csinal 12 kulcsot hozza,amik kulon-kulon kis hatekonysaggal,de mukodnek,akkor miert nem rejti el jobban,mert ha eselyeket szamolunk 3-4 van Monroe birodalomba,ami elegge nem logikus.Foleg hogy az volt a cel hogy eltunjenek ezek a nyaklancok,de annak orulok hogy Juliet (lost) vegre vallott valamit,de mit akarnak a fiatol?meg tobb infot a nyaklancokrol-kulcsokrol?

Megmaradok annal hogy 5-6/10-es reszeket produkal,hetinezos es varom a wtf-ot az utobbi ket evben csak en kb 8 scifit probaltam be,ez a legutolso a sorba,az Alcatraz,The Event,Flashforwad,Continuum … ezek utan jon ez a sorozat.
En a scifikre +4-et is szoktam adni hivatalbol.
Bocs ha hosszu lettem.

winnie - 2012. 10. 18. 23:21

aryll. azért kellenek a flashbackek, amiket kérdezel. ezek mind kiderülhetnek, nem?

viszont “pontatlanság”? honnan tudod, hogy mi a pontos, ha nem élsz abban a világban, és csak találgatni tudsz. csak az író ismeri a világ történetét, egyelőre, ergó, amit látsz, az van. és esetleg megtudhatod, hogy miért és hogyan alakult ki.

“hogyan és miből tartják fent magukat az emberek a városokban, mi van a pénz helyett, 15 év alatt az emberek nem öregszenek, csak a gyerekek nőnek fel?”

dolgoznak az emberek, kereskednek, cserélnek. a városképen látszott, hogy volt, aki biciklit javított, az első részben láttál kocsmárost, akinek a kocsmájában mások is “fizettek”, de mintha azt olvastam volna, hogy az 5. részben a pénzre is kitértek volna. (ami nem kell feltétlenül, hiszen elég a cserekereskedelem, ha akarom)

az emberek meg öregszenek, de mondjuk 30 és 45 között annyit eleve nem változol (mint a gyerekek), de ha egymás mellé teszed a régi meg a mai képeket, akkor látni az apróságokat, hogy azért dolgoztak rajtuk.

des - 2012. 10. 19. 11:11

Én is nézem még, de engem az érdekel, hogy miért lett ez, és hogyan. De ez gondolom nem derül még ki egy ideig, hiszen ezzel húzzák a dolgot, hogy maradjanak a nézők legalább az évad végéig. Meg persze tovább. Közben meg csepegtetnek valamit azért.

De egyébként tényleg nem egy nagy sorozat. Akkor már inkább a flashforward + the event :) Sőt, ezeket én bántam is, hogy cancel lett.

NikoXXX - 2012. 10. 19. 15:17

A nezettseg eleg jonak tekintheto,hany % eselyt latsz winnie a 2ik evad berendelesere?

winnie - 2012. 10. 20. 00:03

ezt majd tavasszal kérdezd meg. addig ezerféleképp változhat a nézettség.

ALDO - 2012. 10. 20. 19:51

” Az nem jutott eszükbe, hogy lekapcsolják a vagonokat? A vonat felrobban és a srác is megmenekül. Két legyet egy csapásra.”

Nekem is ez jutott eszembe, de akkor meg az lett volna, hogy a milicisták levadásznak mindenkit, így pedig el tudtak menekülni.
Vajon mivel húzzák a cselekményt, hogy a sráccal megérkeztek Philadelphiába, hiszen a szereplők egyetlen motivációja Danny kiszabadítása volt.
Szinte kihagyhatatlan elem az ilyen posztapokaliptikus filmekben/sorozatokban, hogy egy keménynek tűnő karakterről kiderül, hogy a katasztrófa előtt egy szerencsétlen volt. Jelen esetben Neville, aki egy irodában robotolt és még a szomszédra sem tudott hatni, hogy lehalkítsa a zenét.

BRONCO - 2012. 10. 21. 08:06

TUTI KASZA BUGYUTA TORTÉNET NAGYON SZAR. 2 Részt néztem meg de nagyon rossz. 10/0 Ilyet minek csinálnak nem is tudom. :(

Desmond Wallace - 2012. 10. 21. 09:30

“10/0”

Na erre mondom én azt, hogy nem láttál még ROSSZ sorozatot.

Raoul - 2012. 10. 22. 15:30

Messze nem 10/0. Azért annál érdekesebb és látványosabb. Engem egyedül az bosszant, hogy az összes wtf-ot kilométerekkel előre látom (valószínűleg túl sok sorozatot nézek, bár a 23 nem is sok) és ez sokat elvesz az élményből. Viszont a színészi játékért jár a szereplőnek egy-egy jutifalat, mint ahogy a castingos-nak is. Igazából simán lehetne 10/5-6-nál jobb is, ha kicsit ügyesebben tálalnák a sztorit, kicsit kevésbé tűnne kidolgozatlannak a világ és… és ennyi. Csak ezek zavarnak. Viszont érdekel mi lesz a végkifejlet, tudni akarom, mi lesz a történetszál lezárása (avagy az évadé) és ezért hajlandó vagyok 45 percig nem gondolkodni, csak egyszerűen szórakozni. :)

winnie - 2012. 10. 22. 15:37

raoul: a vége például engem is érdekel (sőt, a közepe is), de ezért elég csak heti 3-5 percet rászánnom – és a maradék 40-ben megnézek egy másik sorozatot:) ami tényleg szórakoztat. mert van egy olyan érzésem, hogy mindenkinek az a vágya minden sorozat esetében, hogy csak szórakozzon. amikor viszont ezt nem kapja meg, akkor tovább lép.

nemo - 2012. 10. 22. 21:57

Raoul
“a színészi játékért jár a szereplőknek egy-egy jutifalat,mint ahogy a castingos-nak is”????????

Biztos hogy egy sorozatot nézünk a színészi tejesítmény pocsék a színészek meg……

FullLotus - 2012. 10. 24. 23:57

Én a második rész után letettem róla, itt követve csupán, hátha spoilereződök olyan szinten, hogy felvegyem újra a fonalat.
Nagyon nem. Szóval ugyanolyan végleg kasza ez, mint Arrow-nál.

Várható valami újonc tavaszra sci-fi és/v. poszt-akop. téren, amire érdemes várni? köszi, ha írtok 1-2-t amiről van hír.

(most épp a trier-i Kingdom Hospital-t göngyölöm másodszor az őszi órákra, mivel “tv”-ben semmi érdemes)

winnie - 2012. 10. 25. 00:43

“mivel “tv”-ben semmi érdemes)”

vagy csak nem találtál rá arra, ami érdemes – pedig most minden fronton egyszerre mennek a jóságok:) tényleg inkább az a helyzet, hogy túl sok jó dolog van, bár az év első felével valóban nem ér fel a kínálat.

“Várható valami újonc tavaszra sci-fi és/v. poszt-akop. téren, amire érdemes várni? köszi, ha írtok 1-2-t amiről van hír.”

írunk folyamatosan mindenről, alakulgat egy-két projekt – talán 1-2 kulcsszóra kiad valamit a kereső. ha posztapok, akkor ott a bárka is, hasonló lesz majd a last ship is, ha berendelik.

m76 - 2012. 10. 28. 20:30

Én már el akartam kaszálni a sorozatot 2. rész után, de egy haverom unszolására megnéztem egészen az 5. részig, mert azt mondta, hogy ez már jó rész.

Hát meg kell mondjam: lófaszt. Ugyanolyan idióta fos idegesítő logikátlan mint eddig. Csak egy kicsit több akció volt. Meg se próbálom felsorolni az idiótaságokat benne, mert olyan sok volt, hogy meg se tudom számolni.

TJ - 2012. 10. 30. 17:21

Szerintem a Revolution kezd már annyira szar lenni, hogy az már-már majdnem jó. :D

Teljesen kiszámítható, teljesen sablon figurák, szar szinészi játék, ordenáré baromságok egyvelege. Semmi súlya nincs az egésznek.

superpityu - 2012. 10. 30. 18:38

Én nem tudom, hogy ezt a Tracy Spiridakost honnan szedték elő, de azon kevés színészi tehetségét ami volt neki azt otthagyta a being human-ban. ott se volt jó, de ennyire rossz se. Egyszerűen szörnyű, de a többiek sem piskóták.
a történet sem az igazi, lehet kicsit pihentetnem kellene és később visszajönni. érdekelne, hogy mégis mi lesz ebből az egészből, de annyi felesleges kört fognak addig futni…

winnie - 2012. 10. 30. 19:07

Gondolj bele, mekkora wtf lesz, ha kinyirjak emiatt:)

Lajosék a másodikról - 2012. 10. 31. 13:51

Szegény dagadt a legkeményebb. Mi ugyan tudjuk, hogy nem fog meghalni, mert így is elég alacsony már a létszám, de ő ezt vélhetően nem tudja, sőt, nagyon valószínű, hogy nem éli túl a kuplerájt. Mégsem passzolja le senkinek a medált, jó helyen van az nála. És egy ilyen fogyatékos volt milliárdos.

Desmond Wallace - 2012. 10. 31. 14:16

Ez volt eddig a leggyengébb rész.

M76 - 2012. 10. 31. 15:04

Úgy látom a 6. részt már fölösleges megnéznem.

nemo - 2012. 10. 31. 20:00

ez az Aaron gyerek életet lehelt a sorozatba, ettől függetlenül még mindig szenvedés

Tomi - 2012. 10. 31. 23:48

A fekete nő az első részből még mindig nem bukkant fel pedig azt hittem ő main cast. rajta volt a promó képeken. de úgy tűnik csak recurring. ha egyáltalán lesz még.

winnie - 2012. 11. 01. 09:01

persze, hogy lesz, sőt. főleg az évad második felében lesz fontos.

Fearzone - 2012. 11. 01. 09:42

A flashback jelenetek sokkal erősebbek mint a valós idejű történet. A főszereplő lánytól pedig hülyét kapok nem forog a feje :D komolyan nézzétek meg ha oldalra néz, csak a szemével teszi a feje ugyanúgy marad. Nekem a Terra Nova jut róla eszembe, bár ott legalább a pilot meggyőző volt.

Neoprimitiv - 2012. 11. 03. 16:06

Találtam egy érdekes adatot a Revolution-nal kapcsolatban. A nézők korának a mediánja (vagyis az az életkor aminél a nézők fele fiatalabb, fele öregebb) folyamatosan csökken a premier óta. Ráadásul nem is kicsit, 49,3-ról 46,6-ra, és hétről hétre. (Október 15-i az utolsó adat.)

Ez nagyon ritka, általában a fiatalabb korosztály morzsolódik le gyorsabban. Ez hosszabb távon nagyon jó hír a sorozat készítőinek.

ALIEN - 2012. 11. 05. 12:56

Nálam az érdektelenség egyre jobban csökken. Az elsötétüléssel kapcsolatban alig adnak morzsákat, most pl. semmi nem volt, vagy nem vettem észre.
Izé, az a flaska hogy fogta meg e golyót? Na jó, ilyenen lehet nem kéne fennakadnom, elvégre nem a valóságról szól…

Quantumleap - 2012. 11. 05. 20:59

Engem igazából az egyetlen, ami idegesít a sorozatban, az a felnőttszereplők külsejének hiteltelensége. 15 év alatt (pláne ilyen 15 év) mit sem változtak, kvázi ugyanúgy néznek ki???

winnie - 2012. 11. 05. 21:26

akkor örülhetsz, hogy ilyen dolog idegesít, más viszont nem. mert akkor kellemes évek elé nézel a sorozattal. ennél mellékesebb dolgot én keresve sem tudnék találni:) nyilván mindenkit más zavar. bár csak ennyi lenne a bajom.

nfsu17 - 2012. 11. 06. 08:08

Mennyi rész? 6-on vagyunk túl? Ha szigorúan vesszük akkor melyik részben volt a legtöbb info az elsötétülésről? 1. rész? Az biztos, hogy az utolsó 2-ben nem. A sex and drogs-ban meg mégúgyse.
Kicsit sok a töltelékrész. Mondhatni minden rész az.
Még ha lenne részenként 5 perc hasznos info, de annyi sincs. Kezdem visszasírni az Alcatrazt.

A főszereplő csaj meg amennyire cuki volt az első részben, most úgy csapnám nyakon. Egy arca van végig. Igaz, az egy arc az emberi tulajdonság, de azzal játszani is kéne.

Ez a fő történetszál, hogy szabadítsuk ki Dennit.
Ez engem miért kéne hogy meghasson? Pl, ha Aaron most távozna, akkor lehet elmorzsolnék egy könnycseppet, mert ő jó figura, jól játszik. De Denniért? Ugyanmár. Azt is nyakoncsapnám.

Az elején még mutogattak várost, házakat, romos épületeket, most azzal is spórolnak. A kamera látószöge nem lát túl 2 bokor, meg egy erdei útnál tovább.

Nem is tudom miért nézem, talán én is azok közé a hülyék (senki ne vegye magára) közé tartozom, akik mindig várják, hogy “majd a következő részben biztos történik valami”.
A vonatos rész már adott némi esélyt, de utána…

winnie - 2012. 11. 06. 08:52

“Kicsit sok a töltelékrész. Mondhatni minden rész az.”

nem az a töltelék, ami rossz vagy nem érdekes, hanem az, ami nem olyan, mint a részek többsége.

amellett, hogy az elsötétülés oka nemsokára, még ebben az évadban ki fog derülni, persze, hogy nincs infó arról, hogy miért történt, hiszen senkit nem érdekel a karakterek közül, hogy mi és miért történt 15 éve. ha őket nem érdekli, nehéz lenne belerángatni ezt a sztoriba.

ha pedig nem lenne az öccs kiszabadítása, nem lenne sorozat. nyilván erre is hamar sor fog kerülni (és akkor jöhet az új sztori, randall (vagy ki) és társai körül). a srác fogsága mozgatja a karaktereket és ha kiszabadították volna a 3. részben, charlie már hazament volna. ez szerintem érthető, hogy amíg ki nem szabadítják, addig új motivációt kell adni a főhősöknek, hogy folytassák az utazásukat. (könnycseppről szólva, mivel aaron annyira nem kapcsolódik senkihez, szerintem a többséget inkább hidegen hagyná, viszont a srác halála nem azért kellene, hogy meghasson, mert neki annyi, hanem azért, mert belegondolsz abba, hogy charlie mit érez és kvázi vele könnyezel az öccse miatt. hopp, máris találtam motivációt a folytatásra:)

azt aláírom, hogy mindez van, akinek nem elég, nem jó (nyilván, hiszen már kaszáltam), de a szerkezet így logikusnak tűnik.

ui: a spórolás nem jó szó. tudom, hogy hogy érted, de tényleg azt az érzetet kelti, mintha kevesebb pénzt akarnának költeni és ezért inkább nem mutatnak semmit. nem spórolnak, csak tudják, hogy mennyi pénzük van. ami belefér abba a 3-4 millió dollárba, azt megmutatják, ami nem, azt nem.

nfsu17 - 2012. 11. 06. 09:40

winnie

Te mindig tök jókat írsz és sokszor felnyitod az ember szemét, mert jobban belelátsz a dolgokba, meg nagyobb a tapasztalatod. Lehet amit én úgy hiszek, hogy rossz egy sorozatban, az igazából jó, hogy ami nekem logikátlan, az igazából logikus. Ezért szeretem a kritikákat is olvasni.

De ettől még a sorozat számomra nem hozza azt a várt (elképzelt) élményt, mint amit az első rész, vagy amit az elmém (kitaláció, hogy szerintem mi lehet majd a sorozatban) elgondolt előre.

De azért még mindig maradok, mert elfér a többi mellett és a sok rossz ellenére azért végig tudom nézni az adott részt.

winnie - 2012. 11. 06. 10:17

igazából csak arra célzok, hogy a sztori nem biztos, hogy logikus, csak annak építkezése technikai szempontból már jobban az.

viszont akkor van egy olyan érzésem, hogy az 1×07 be fog jönni neked. arról lesz is külön poszt.

Isteee - 2012. 11. 06. 20:45

1×07 is jó volt.
Bár az előző rész után nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem.
Csak nekem tűnnek a színek élénknek? Annyira jó egy olyan sorozatot nézni, amiben élénkek a színek. A többi sorozat annyira szürkének tűnik…
1×08 promójában mi az a 3 rész? Nem tudtam kivenni rendesen. Előzetes alapján jó lesz és végre beindulnak a dolgok kicsit :)

leila - 2012. 11. 06. 21:43

Szerintem ez most helyén volt. A sorozat jelenében játszódó elég érdektelen lett, és azt hittem, ez fogja kitölteni az egészet.

Mindig a flashbackek az érdekesek, és esetleg a Google főnök arc. Szerintem ő egy jól eltalált karakter, ahogy csetlik-botlik ebben a világban, ahol az ő tudása semmit sem ér.

“Some hairless ewoks!” Nagyon jó.

Voltaképpen bejött egy hamradik játékos a képbe, aski elrabolta a fekete tudósnénit. Kérdés, hogy miért csak most, mit művelt az elmúlt 15 évben.

Jó lenne tudni, hogy mi lesz, ha visszajön az áram, mit ér az egész sorozat egy ilyen helyzetben, hová tud még fejlődni.

Isteee - 2012. 11. 06. 21:45

Jah, az nagyon nagy beszólás volt :D

Foley - 2012. 11. 07. 10:59

Előre is bocs,ha bármi olyat írnék ami már volt fentebb,csak nem követtem a kibeszélőt mert meguntam azt,hogy sokan csak amiatt fikáztak mert nem fogták fel,hogy nem egyből lehet tudni a hogyanokat és a miérteket,majd meg fogod tudni,ha egyáltalán érdekel.

Szerintem akik túlélték azt,hogy az elején tömve voltak az epizódok kardozással mostmár örülhetnek,mert talán elindult valami a főszálból.
Engem eddig sem zavart,hogy nem lehet mindenről mindent tudni(legalább lehet találgatni),de most (talán) elkezdik a kártyákat felfedni.

Spoiler
Arra ráhibáztam(még a harmadik résznél lévő külön kibeszélőnél),hogy a kis kütyü nem feltétlenül áramot ad hanem lehet,hogy csak zavarja azt,de az,hogy miért engedi néha mégis működni az még ködös,mert az első alkalommal Google Guy-nál akkor működött amikor(legalábbis én nekem úgy jött le)önzetlenül beszéltek arról miért kéne az áram,de most csak bevoltak sz@rva és bekapcsolt(kiváncsi leszek,hogy Miles az első este ellopja,vagy vár majd egy kicsit).
Különben fura,hogy elvileg a Milícia a gonosz,de igazából védelemre jött létre,meg (elvileg) ők is vissza akarják kapcsolni az áramot.

És vajon így,hogy fény derült a nyakláncra mi lesz majd a szünetelés előtti cliffhanger.

leila - 2012. 11. 08. 09:09

@Foley

Szerintem a tudóscsapat eladta a zavarógépet a gonosz amerikai hadseregnek és azoknál elszabadult a pokol, a gépet nem tudták kikapcsolni, puff, vége az áramnak.

Ezért csinált Apu és a többi tudós kis közömbösítőket, amiket a milícia most a maga céljaira akar használni, azaz egy helikopterrel lenyomni mindenki mást.

Ezzel az elmélettel több baj is van. A zavarógép is árammal megy? Ekkor nem kéne saját magát is kikapcsolni? Miért nem kutatták fel a zavarógépet és robbantották fel? Apu az első részben boldogan lépett ki a verandára kezében kakaóval, annyira nem volt zaklatott, hogy a találmánya tönkretett mindent.

Sann - 2012. 11. 08. 20:58

Nem tudom, hogy valakinek még feltűnt-e, de a srác, aki ebben a részben ki akarta szabadítani a bátyját, ő szokta játszani a Supnat-ban Sam gyerekkori énjét ugye?

Lajosék a másodikról - 2012. 11. 08. 22:13

Főhős a 18. percben: “It’s one thing snatching a kid off a wagon, Charlie, but this? You don’t just storm a place like that.”

Ennek megfelelően a 35. percben főhős meg a két haverja ott állnak a hajón miután mindenkit gond nélkül kiirtottak.

Fájdalmas.

tomberek56 - 2012. 11. 09. 09:16

Na nálam most megy pihenőre a sorozat… ennyire ostoba egy részt:S

lali - 2012. 11. 09. 16:18

nekem még mindig bejön szóval…

brianflash - 2012. 11. 11. 20:18

Nekem is bejön a sorozat,. Én minden héten alig várom.

winnie - 2012. 11. 12. 14:59

ez a jó, de írjátok oda máskor, hogy miért, mert így az érdeklődő nem kap sok infót arról, hogy miért érdemes néznie:)

Dark Energy - 2012. 11. 13. 20:02

Na, király rész volt.

Nikki - 2012. 11. 14. 16:06

Most végeztem a 8-ik résszel és szerintem a sorozattal is. Akartam szeretni, látszik abból, hogy ennyi részt megnéztem, de ez engem így nem érdekel. Se a fő kérdés már különösebben, a karakterek meg még úgyse, egyedül Miles miatt volt érdemes nézni, de a sok remek sorozat miatt heti 40 perc…az 40 perc.

mse - 2012. 11. 14. 19:40

Nekem ez gyengusz volt ezen a héten. De lehet, hogy csak azért, mert nem volt Elizabeth Mitchell benne. Kezdem azt hinni, hogy csak és kizárólag miatta nézem még mindig a sorozatot.

leila - 2012. 11. 14. 21:58

@mse Akkor nem nézted végig, mert ott volt, igaz 10 másodpercig, ahogy valamit barkácsolt.

A végén az a nagy lenne a hatalmas gép, ami mindent leárnyékol?

Kérdés, hogy ha meg van a Válasz, meddig lesz még érdekes a sorozat. A vicc az, hogy a kis csapat akciójának tárgyát, kisöcsit már rég láttuk.

Amúgy meg minden este telihold van? És mit esznek?

leila - 2012. 11. 14. 22:16

Továbbá:

A két nővérnek remek fogásza lehet a rengetegben.

A Monroe zászlót az elején géppel csinálták, oly tökéletesre sikerült?

A hídon hogyhogy nem lettek bekerítve a fegyveresek és a kapuőrök között?

Miért kell mindenkit kinyírni? Úgy értem, akarna bárni is ezután a szociopata főnök jobbkeze lenni, mint az a szerencsétlen, aki nem találta a csapatot és hasonszúrták?

Ó, csak ne lenne benne ennyi butaság…

winnie - 2012. 11. 15. 08:56

az nem biztos, hogy butaság, amire nem találsz magyarázatot:)

de azt emlegetni kár, kinek milyen a foga (mondjuk a másik láynak eléggé világított foga, nekem is feltűnt). azért 100 éve készítenek filmeket, ilyen alapon az is butaság lehet, hogy a karakterek amerikai színészekre hasonlítanak és senki sem mondja monroe-nak, hogy totál úgy néz ki, mint david lyons, vagy nem szívatják miles-t, hogy egy az egyben a fickó az alkonyatból, még akkor is, ha nem készültek el az alkonyat-filmek:) (akkor legyen rachel, meg a leszbikus orvosnő a vészhelyzetből.

leila - 2012. 11. 15. 09:41

Persze, suspension of disbelief ezerrel, de ha van egy kitalált világ, akkor szeretem, ha nem mond ellent önmagának.

Egyik legjobb példa a Lost első öt évada, egy nagy rakás furcsasággal kezdődött, de ha azt ha az ember elfogadta mint megválaszolandó kérdésnek, onnantól ment az egész a maga útján. Még azt is megmagyarázták egyszerűen, hogy miért nem fogy mindenki csontsoványra: egyszer leesett egy dharmás szállítmány. Aztán persze hogy az honnan jött, az már a mitológia része.

Itt viszont látszólag egyszerű sületlenségek jönnek egymás után. Mennyivel jobban nézettt volna ki, ha az a zászló szakadt lett volna egy kicsit és látszana, hogy a civilizáció fejlődése kisiklott. Úgy általában az emberek ruházata, kinézete számít, ezt valahogy a Lostban megoldották.

Amúgy nyilván nem akar senki podvás fogakat bámulni, ez azért túlzás :)

Nem nyafogok, mert még érdekel, részben azért, mert nagyon kedvelem a high concept sorozatokat, és a Flashforward, Terra Nova és The Event után jó lett volna, ha valami öszejön.

mse - 2012. 11. 15. 11:56

leila: Igaz, igaz, tényleg szerepelt. Annyira rövid volt a jelenete, hogy ki is ment a fejemből, és az általa szolgáltatott kis fénysugárt elnyelte az epizódot beburkoló szürkeség. :D

Arky - 2012. 11. 15. 23:53

“Egyik legjobb példa a Lost első öt évada, egy nagy rakás furcsasággal kezdődött, de ha azt ha az ember elfogadta mint megválaszolandó kérdésnek, onnantól ment az egész a maga útján”

vö.:

pékda a jövőből:
Egyik legjobb példa a REVOLUTION első öt évada, egy nagy rakás furcsasággal kezdődött, de ha azt ha az ember elfogadta mint megválaszolandó kérdésnek, onnantól ment az egész a maga útján

winnie - 2012. 11. 16. 08:43

de a revolutionben nincs rejtély vagy megválaszolandó kérdés, maximum 1-2 azonnal lerendezhető dolog.

leila - 2012. 11. 16. 14:44

@Arky

A Revolutionban 1 kérdés van, hogy mitől ment el az áram. És csomó butaság, amit már fentebb írtam.

A Lostban sok kérdés volt, ami belefér a suspension of disbelief-be, és onnantól ment minden a maga útján, kevés önellentmondással.

engine - 2012. 11. 16. 22:43

“A Revolutionban 1 kérdés van, hogy mitől ment el az áram. És csomó butaság, amit már fentebb írtam.”

Na azért ezzel a kijelentéssel nem értenék egyet, bennem egynél jóval több kérdés merül fel, mint pl mitől ment el az áram?
Ki áll az egész mögött? Mi célja volt ezzel? Vissza lehet-e kapcsolni… sorolhatnám.
Az már más kérdés hogy sanszos hogy valami egy mondatos elcsépelt válaszokat kapunk erre, ha kapunk egyáltalán, de ne legyen így..

High concept sorozatok közül nekem az Event meg Flash forward is jobban bejött mint ez, de érdekes módon valamiért mégis több potenciált látok ebben hosszú távra nézve.

csak abban bízok, hogy miután megtalálták, ki is írják gyorsan a herélthangú asztmás szőke gyereket mert még úgyis eszembe jutott hogy mennyire irritál, hogy nem is szerepelt a 8. részben…

Isteee - 2012. 11. 17. 15:34

A végén milyen létesítményben volt Grace és a csúnya bácsi? Nekem nincs ötletem, nektek van?

Hegedda - 2012. 11. 18. 02:18

Mindenáramot elszívó FACILITY:)

ALDO - 2012. 11. 18. 14:51

Idáig mindig bedobtak valamit, ami felkeltette az érdeklődésemet.

SPOILER

A nyolcadik rész végén pl. vannak bizonyos csoportok, akiknél nagyon is van áram.

ALIEN - 2012. 11. 20. 16:39

rájöttem honnan ismerős a Milest alakító színész: 24 s02

Lemoni - 2012. 11. 20. 17:07

1×09, az utolsó két percet leszámítva ritka pocsék rész volt, üres töltelék. Az izgalom továbbra is Monroe-éknál van.

Dark Energy - 2012. 11. 20. 19:05

Na, ez sem volt rossz rész.

Sleepwalker77 - 2012. 11. 20. 19:57

Legostobább rész volt az összes közül az utolsó.
Elszívják a levegőt egy teljes alagútrendszerből kb 10-en?

mse - 2012. 11. 20. 20:55

“Now you need me.”

Ahhoz képest, h a sorozat általában túlteng az üres, klisés párbeszédekben, ez most hét idézete gyanús. (Igen, számomra továbbra is Elizabeth Mitchell a Revolution fénypontja.)

Abba nem megyek bele, h mennyire irreális volt a mindenki hallucinál, mert fuldoklik szál, ha már egyszet képes voltam lenyelni a nem lehet áramot csiholni problémát, ezen már nem akadok fent.

Érdekes volt viszont, h ebben a részben nem volt flashback, végső soron ezt helyettesítették a hallucinációk, amik önmagukban egész jók is voltak. Bass pedig szintén egy olyan karakter, akit mindig szívesen látok.

NikoXXX - 2012. 11. 20. 23:31

A legutolso reszt meg nem lattam de a 8-ast igen.Az egesz resz nezese alatt azon gondolkoztam hogy lessz-e olyan resz akiben senki nincs fogva tartva es senkit sem menekitenek meg?
Ha mar toltelek resz csinalnak akkor csinaljanak egy olyat ahol Miles kardal vadszik vaddisznot ha hogy Charlie hogy mosakodik a patakban… de nem mentsenek meg mar meg annyi embert mert a 112 nem ment meg 40 perben annyi embert mint ot.
A sorozat alapsztorije tetszik,a resz vegi 15-20 masodpercek tetszenek,de kerem szepen a keszitoket ne mentsenek mar meg mindenkit es legyen 1 resz amibe csak setalnak es elmelkednek a vilagrol + flashback,legyszives,konyorgom…
A 8ik resz vege utan tenykent kezelhetjuk hogy van GPS,tehat vannak adotornyok,van muhold es van ami ezt az egeszet felrakja egy kepernyore,de akkor miert nezik hogy Monroe osszegyujtse a nyaklancokat?
Ha a latin csaj volna a foszereplo es nem Charlie kb 2 pontal jobb volna a sorozat,vagy pl Carrie a Homelandbol 5 pontot hozna a jatekval.
Szerintem kb 10 kretiv kommentbol jobb alaptortenetet lehetne kihozni mint amik ezek a hires irok osszehoztak,mirol szol a sorozat Save Me,nem is ertem miert nem ez a cime.

Aztan Milest nem ismeri senki,holott o volt a fonok,flangal ele hatra es senki nem ismeri fel…?

TJ - 2012. 11. 21. 09:12

A 9. rész eddig a mélypont… Ennyi égbekiáltó ostobaságot levetíteni…

Kb sírva röhögtem végig az egészet…

winnie - 2012. 11. 21. 11:57

“Aztan Milest nem ismeri senki,holott o volt a fonok,flangal ele hatra es senki nem ismeri fel…?”

erre már kaptál választ.

NikoXXX - 2012. 11. 21. 21:41

winnie igen ez is az egyik hujeseg a tobbi kozott de en akkoris vegignezem mert erdekel Monroe es a bandaja,sokkal erdekesebb az a resze a storynak.A 9ik reszt csak hetvegen lessz idom megnezni.

v0m1t - 2012. 11. 22. 19:50

Miles kivételével meghalhatna az egész menetelős társaság, annyira jelentéktelen és értelmetlen a rájuk pazarolt idő, fatass ráadásul vagy rossz színész vagy külön egy idióta írja neki a legrosszabb szerepet a világon, a főszereplő csaj csárli retardált nézéseivel is percek mennek el részenként.. Mintha a lost legrosszabb filler részei lennének, amikor a teljesen érdektelen karaktereket próbálják építeni, a maradékba meg 1 jó résznyi anyag van szétvágva az évad összes részére kb..

Waldi - 2012. 11. 24. 20:36

Juliska kokemeny volt nem vitas, tenyleg het idezete aspirans megmozdulas volt, a Lostba is elment volna.
Mondjuk a vilag nem tunik a legjobban kidolgozottnak. Miert nincsenek diezel jarmuvek, gozgepek? Vagy a loszergyartashoz se kell aram. Es egyaltalan hol vannak a tudosok?

nfsu17 - 2012. 11. 24. 21:38

SPOILER

Na erre kérek szépen választ.
Ugye eddig az volt, hogy az a nyaklánc gondolt egyet, bekapcsolt, és volt körülötte áram. Meddig is? 4-5 másodpercig?
Erre ebben a részben mi volt? Szőkeség szereli a bombát, erre meg szól a music a cd-ről. Ez eddig nem is lenne nagy kunszt, de nem 4-5s-ig szólt. Sőt, még be is mutatta, hogy 5m-től már nem szól a zene, ha közelebb megy, akkor igen. Most ez csak tök véletlen volt, hogy megint pont akkor kapcsolt be a medál, vagy szőkeség betudja indítani? Nem a bombát, a medált.

Az alagútban lévő levegőhiány…ne nézzenek már hülyének. Heteket lehetne akkora alagútban élni.
Meg ez a minden héten megmentünk valakit téma…rém unalmas, de az első szünetig kibírom. Hopp, a 9. részben nem is mentettek meg senkit.

NikoXXX - 2012. 11. 24. 23:13

Igaz,ez az elso resz ahol nem mentettek meg senkit,de oltek meg parat.
Az alagutas dolog telleg szanalom,egy szinte tokeletes szigetelesu teremben is 50-60 ember kepes 8 orat eltolteni az egyetemen szunet es halucinacio nelkul,na de mind1.
En azt mondom ez az elso jo resze a sorozatnak a pilot utan,ha a pilot utan jott volna sokkal jobb lett volna,es a tobbit kidobtak volna az ablakon.
Szerintem innen lesz erdekes a sorozat,Miles VS Monroe reszeket varom,de nem ertek valamit ha Monroet Bassnak szolitsak akkor Monroe a masodik neve vagy kitalalt nev?
Remeltem hogy kibovitik a 4 tagu szereplo gardat,de nem leoltek oket egybol… kar.

A vilagban is vannak hibak,elvegre bombak robbannak,de elektromossag nincs? wifi-s aram :D jovo technikaja.
Az en tippem hogy egy muhold vagy tobb blokkolja az aramot a felszinen ezert nem robbantottak fel mar reg a gepet.
A fekete no es a testore megint eltunnek par reszre… kar
Maradok a sorozatnal,amugyse en kaszalok valamit hamarabb hanem a csatornak.

winnie - 2012. 11. 24. 23:45

azon a helyen oxigénhiány volt a tűz miatt – az egyetem nem zár légmentesen és nem hiszem, hogy ott tüzet raknának.

“elvegre bombak robbannak,de elektromossag nincs?”

biztos nem elektromos bombák.

Foley - 2012. 11. 24. 23:59

Az pilotban lévő afroamerikai nő is tudta hosszan használni a medált.
Amúgy én először azt vettem észre,hogy akkor kapcsolt be magától a cucc amikor önzetlenül beszéltek arról,hogy mire lenne jó ha vissza jönne az áram.

Foley - 2012. 11. 25. 00:00

*A pilotban

karit - 2012. 11. 25. 01:37

“Az alagútban lévő levegőhiány…ne nézzenek már hülyének. Heteket lehetne akkora alagútban élni.”

Mondjuk, hogy a mélyebben fekvő területein – mint a borospincékben erjedéskor – az aktív szellőztetés hiánya miatt összegyűlt a CO2. Erőltetett, de végül is elhihető.

Faby - 2012. 11. 25. 10:18

@ NikoXXX – 2012. 11. 24. 23:13
Sebastian Monroe a becsületes neve, a barátainak Bass, gondolom a seBAStianból. Valszeg katonaként ett szert rá, ott mindig mindenkinek van valami beceneve.

Waldi - 2012. 11. 25. 10:31

En elosszor hallucinogen gazra gondoltam, de legyen oxigenhiany, ha jol esik az irokban.

Gondolom azt probaljak majd elsutni, hogy a multkori resz vegen latott linearis reszecskegyorsitoval (A Flashforwardban mar egyszer elsutott plasma wakefield gyorsito, ami nagysagrendekkel nagyobb gyorsitasra kepes a jelenlegi technologianal, igy nem kell korbe-korbe terelgetni a reszecskeket az adott energiaszint eleresehez) manipulaljak a Fold kornyezeteben a fizikai allandokat, pl. az elektromagneses kolcsonhatas erosseget. Szokas szerint lesz Higgs reszecske, mint isteni reszecske, Schroedinger macskaja.
A nyaklanc meg valami nanotechnologias ize, ami idonkent semlegesiti a dolgot.
A problemas a dologban, hogy a fennyel, bioelektromossaggal, atomokkal, molekulakkal, stb. nyilvan nem tortenhetett semmi, mert akkor mar nem elnenek. Mutattak mar vihart, villamot szerintetek?

zolij - 2012. 11. 25. 11:14

oké, nincs elég oxigén az alagútban. De ha nincs, akkor MIÉRT égetik az összes fáklyát?

winnie - 2012. 11. 25. 11:17

Nem kell okosnak lenniuk – charlie amugysem jart iskolaba:) vagy nem tudom

zolij - 2012. 11. 25. 11:28

jó de a guglis csávó elvileg mérnök vagy programozó vagy valami hasonló volt. Neki azért ilyenről illene tudnia:)

winnie - 2012. 11. 25. 13:38

Jogos:)

nfsu17 - 2012. 11. 25. 14:01

“azon a helyen oxigénhiány volt a tűz miatt – az egyetem nem zár légmentesen és nem hiszem, hogy ott tüzet raknának.”

Milyen tűz? Átaludtam? Én egy robbanásról tudok, meg max az a tűz, amit vittek magukkal, a fáklyák. Az nem “eszik” annyit, hogy 10 perc után ekkora térből elszívja a levegőt.
Az egyetem nem légmentes, de ez a hely sem, ahol voltak. Ha jól láttam ez valami régi vasút, vagy metróalagút volt. Ezeket már manapság sem csinálják légmentesre, pont az ilyen problémák miatt. Kell nekik a rendes szellőzés. Itt ugye nem volt aktív szellőzés, de a passzív is elég arra, hogy 1 óráig ne fulldokoljanak.

“Az pilotban lévő afroamerikai nő is tudta hosszan használni a medált.”

Ö, igen, ő valóban szgépezett, erre már nem is emlékszem pontosan, meg kellene néznem mégegyszer.

“Mondjuk, hogy a mélyebben fekvő területein – mint a borospincékben erjedéskor – az aktív szellőztetés hiánya miatt összegyűlt a CO2. Erőltetett, de végül is elhihető.”

Borospince oké, jön a CO2, nincs hova mennie, kimegy a zokszigén, megfullad. De itt mitől keletkezett volna ennyi CO2? Ez nem borospince volt, ez egy földszinttel egy vonalban lévő valamilyen vasúti alagút. Simán besétáltak a “lyukba”, nem mentek lefele semmit.

Ne is rágódjunk ezen tovább, másnak is akkor feltűnt, hogy ez a rész (is) gázos volt.

Ez a baj ezzel a sorozattal, hogy minden erőltetett benne. A verekedések, a kiszabadítások, az ürügyek, hogy minél később érjenek oda Dennihez, az időhúzás, hogy az áramszünetről ne essen szó.

Ilyen ZS kategóriás vacak filmnek néz ki, amit délután 4-kor szoktak vetíteni ilyen cool, meg film+ és társain. Ilyen Asylum förmedvények.

nfsu17 - 2012. 11. 25. 14:03

“oké, nincs elég oxigén az alagútban. De ha nincs, akkor MIÉRT égetik az összes fáklyát?”

az semmi, de mondja az egyik, hogy nézzetek előre, mert lehetnek aknák. erre ha jól láttam a 2 csaj megy elöl fáklya NÉLKÜL, mögöttük meg Miles fáklyával. Így hogy a fenébe lásson az aki elöl van? persze, hogy aknára fut.

“Nem kell okosnak lenniuk ”

Hát nem is azok.

Foley - 2012. 11. 25. 14:47

Csak azt ne felejtsük már el,hogy ez egy sorozat :)

Bazsi - 2012. 11. 26. 01:55

Ez a 2×09 ritka rossz rész volt, fölösleges leírnom szerintem, hogy miért, fölöttem páran a nagy részét már megemlítették.

leila - 2012. 11. 26. 09:42

@Waldi

Volt nagy vihar, csapkodtak is a villámok rendesen. Meg is említettük utána itt.

Neoprimitiv - 2012. 11. 27. 10:38

@Foley: ezt hogy érted? Hülye, logikátlan, saját magának ellentmondó = sorozat? Nem nyűglődöm azon, hogy hogyan lehetséges a Revolution fő ötlete vagy hogyan működnek a medálok, de a szereplők a saját mikrovilágukban igenis logikusan kellene cselekedjenek. Ugyan így a környezetük szabályait nem illik semmibe venni egy epizódnyi kalamajka kedvéért. Szerintem egy sorozat halála, ha a néző sem a személyekkel nem tud azonosulni a látványos hülyeségeik miatt, sem a világba nem tudja magát beleképzelni, mert a készítők hetente más szabályokat állítanak fel.

zolij - 2012. 11. 27. 10:41

megnéztem az félévadzárót, az íróktól eltérően én nem könnyeztem..

Naze - 2012. 11. 27. 13:56

Csak szerintem van hasonlóság a Monroe-Matheson szál között és a Suikoden 2 (nagyon oldschool játék, nem tudom ki játszott vele anno) között? :D

Foley - 2012. 11. 27. 14:10

Nem,hanem sokan egyből ha meglátnak benne valamit akkor azt mondják,hogy ez miért fizikai képtelenség-az meg miért.Holott “mivel ez egy sorozat” kitalált szereplőkkel,kitalált helyszínnel és VILÁGGAL ott más lehet a fizika is,csak sokan(senki ne vegye magára) ha nem tudnak mindent a kezdetektől akkor már fikáznak.Ezzel nem is lenne baj ha nem a pilot óta menne,hanem mondjuk egy 4 éve futó már megismert/valamennyire kiismert sorozat lenne.

Neoprimitiv - 2012. 11. 27. 15:12

@Foley: ne is haragudj, de ez egy baromság. Ebben a sorozatban elég egyértelműen lefektették, hogy mi az, ami “más” lett. A többi dolog nem.

De még ha tegyük fel meg is változott volna a fizika (aminek eddig ugyan semmi jelét nem láttuk), akkor ilyenkor a magukra valamit is adó forgatókönyv írók beszúrnak egy fél mondatot, hogy “hínnye, biztos a fluxuskondenzátor extruderének a hibája miatt gyűlik össze most már a CO a plafon alatt”. Vagy valami hasonló, áltudományos maszlagot, amivel áthidalják a nonszensz és a forgatókönyv fordulata közti szakadékot.

Ez nem fikázás, hanem a rossz forgatókönyv írás kritikája. A “suspend your disbelief” csak addig fogadható el, amíg a sorozat saját játékszabályai között marad. Ha arra használják, hogy félig kidolgozott ötleteket, átgondolatlan deus ex machinákat próbáljanak lenyomni vele a torkomon, akkor tiltakozom ellene. Ugyanis pont az a baj vele, hogy a VILÁGBAN nincs hol ilyen, hol olyan fizika.

LaCRossE - 2012. 11. 27. 15:26

Könnyezés nem volt, ellenben eléggé bejött nekem a rész, elég szépen bemutatták végre Monroe és Mathesson kapcsolatát.
Nem fogom rágni a körmömet március végéig, hogy jajjmilesz, de ott leszek a folytatásnál mindenképpen.

Foley - 2012. 11. 27. 15:38

Én értelek,de ezt így nem jelenthetik ki,hogy:
Figyelj te aki nézel!Ez itt nem olyan mint ott…
Ugyanis ők nem tudhatnak “ott”-ról,mivel nekik csak “itt” van(sőt még a szomszédos államokról sem tudnak).
És ritka az ha egy sorozatot úgy kezdenek,hogy kijelentik azt,hogy a valósághoz képest ez és ez,az eltérés,főleg azért is mert azt is az adott sorozatban felépített valósághoz képest lenne mondva.

Neoprimitiv - 2012. 11. 27. 16:51

@Foley: Tévedsz, egy jó sorozatban pontosan ez történik. Feltéve persze, ha az eltérés szándékos, hiszen akkor annak valamilyen dramaturgiai szerepet szánnak, akár csak annyit, hogy adjon valami kis “színt” a világnak.

Ez nem egy alternatív univerzum, ez a Föld. Nincs áram, ennek vannak látható és érthető következményei. Némelyik ugyan kevésbé érthető, de azt mondták ez van, vagyis úgy tekintem, hogy ez is része az új világnak.

A többi viszont ugyan az a világ, amiben nem csak mi élünk itt, hanem a sorozat 25-30 évnél idősebb szereplői is saját személyes tapasztalatukból és emlékeikből ismernek. Ha a mai világuk ezzel ellentétben áll, akkor ezt a készítőknek a nézők felé jelezniük kell. Tudod, ahogy az Apple cuccoknál szokták mondani: “It’s not a bug, it’s a feature.”

Lemoni - 2012. 11. 27. 18:31

Végre egy kicsit pörgősebb rész volt, de az együgyű kiszabadítósdi elég gagyira sikerült. Ami viszont nagyon tetszett, a Miles-Monroe közös jelenetek. Remélem, a folytatásban nem a Rachel-Nora harca Milesért lesz a fő szál.

Foley - 2012. 11. 28. 05:50

Nem arra céloztam,hogy alternatív univerzum lenne hanem,hogy nem mindig Föld=Föld,de mindegy is…

Bár sírás közelébe sem kerültem,de szerintem ez most jó rész volt.

Spoiler

De azon kiakadtam,hogy annak elenére mennyire szabad utat kaptak,ott hagyták a nyakláncot ahelyett,hogy beugrottak volna egy helikopterbe.

CaveMaN - 2012. 11. 28. 21:08

A beharangozó után valamiért úgy gondoltam, hogy nagy durranással és cliffhangerrel ér véget a félszezon, sajnos ehhez képest mindössze egy relatív jól összerakott részt kaptunk. A rész végénél kb úgy voltam vele, hogy néztem ki a fejemből egy percig, hogy ez most miez? Mert lezárásnak épphogy elmegy, de izgalmat és kiváncsiságot azt nem generál, könnyezni még végképp nem tudom min lehetett volna.

leila - 2012. 11. 28. 21:38

@CaveMaN

Simán beszaladnak majd a fák alá. A következő nyolc részben pedig a küldetés a medál visszaszerzése lesz. Még jó, hogy találtak valakit, aki tud ennyi idő után helikoptert vezetni.

Illetve ott lesz még a fekete néni és a volt főkatona történetszála, akik szemlátomást valami nagy bunkerben ülnek, talál a Gép mellett, ami az áramot közömbösíti.

Neoprimitiv - 2012. 11. 29. 12:33

Elolvastam a mai hírekbe belinkelt Kripke interjút. Többek között válaszol a “miért hagyták ott a medált kérdésre is” – nem kell egyetérteni vele, bár utólag biztosan bánja, hogy nem más jelenetet vágott ki.

Nekem nagyon bejön, hogy a pasas hajlandó elismerni, hogy van, amit nem jól csináltak, nem a nézőket hülyézi le azért, mert nem értik meg a zsenialitását. Ilyenkor rögtön elnézőbb leszek az alkotókkal. Ha tanulni is fog belőle, akkor pláne jó lesz.

CaveMaN - 2012. 11. 29. 22:51

Hiába tanulnak belőle, a csatornák nem adnak annyi esélyt mint 6-8 évvel ezelőtt, ha nem kirobbanó siker az első évad repül a kasza.

Neoprimitiv - 2012. 11. 30. 06:03

@CaveMaN: egyelőre a Revolution kirobbanó siker. A márciusi visszatérésig pedig bőven van idő, hogy ha tanultak a hibáikból (bár pontosabb lenne azt mondani, hogy abból, mi nem tetszett a nézőknek), akkor azt a forgatókönyvekbe is átültessék.

6-8 évvel ezelőtt sem kapott több esélyt egy sorozat, mint ma, legfeljebb más számoknál húzódott az a képzeletbeli vonal. Amint hogy ma is vannak sorozatok, amelyek kapnak újabb esélyeket, pedig számszerűleg gyengék.

goettin - 2012. 12. 22. 18:48

Glee-t és TVD-t lerakom januártól, helyére betennék értelmes időtöltést, tavaly nagyon bejött a Once upon a time, most Rev., Arrow és Person of Intrest-en gondolkodom, melyiket éri meg nézni, melyiket ajánljátok?

winnie - 2012. 12. 22. 19:22

mindhez bőven van kritika és sok komment az oldalon, hamar ki lehet szűrni, hogy melyik érdekelne. de ha van időd, akkor próbáld be mindet és tartsd meg, ami tetszik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz