login |

Pilot-mustra: Guys with Kids – 1×01

2012. 09. 13. 14:45 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

Az ember amíg él, remél. Esetünkben én is bíztam abban, hogy az elmarasztaló kritikák, a gyenge előzetesek és a nem feltétlenül túl érdekes téma ellenére a Guys with Kids okoz némi kellemes meglepetést. Főleg azért, mert míg másokat azonnal elriaszt a gyerekes téma, azt, aki nemrég átélt hasonló szituációt, valamennyire érdekli, hogy ezúttal mit hoznak ki belőle. Hát…, sajnos nem sokat.

GUYS WITH KIDS – 1×01 – 3/10


Ez van, mert a kettes osztályzatot tényleg arra tartogatom, ami fájdalmasan rossz. A Guys With Kids pilotja inkább csak annyira tipikus, annyira tíz évvel ezelőtti volt, hogy csak na. Biztos ti is átéltétek már, hogy néztek egy többkamerás, azaz élő közönség előtt felvett szitkomot, ahol a nézők cefetül röhögnek másodpercenként, miközben nektek a 20 perc alatt még csak egy mosolyt sem sikerült kipréselnetek. Na, a Guys With Kids-szel pontosan ez volt a helyzet. Nem szörnyűséges, csak tipikus, annyira, hogy azon már nehéz nevetni, szórakozni.

Oké, az ezerszer látott első snitt poén, de mivel tudjuk előre, hogy mi lesz, már nem nevetünk. Mint ahogy a poénok zöme is ilyen, ahogy mindig szoktuk emlegetni a többkamerás szitkomok kritikájában, ezer méterről (egyenlő egy kilométer) előrelátható. Oké, a The New Normal meglepetés sztárvendége mellett a Guys With Kids is tartogatott egy poén cameo-t, de ekkor sem azért mosolyogtam, mert jókat mondtak, hanem mert kinyílt az ajtó és belépett rajta valaki.

A történet, ha érdekel valakit, három pasiról szól, az egyiknek, aki háztartásbeli 4 gyereke és 1 felesége van, a másiknak 1 nagyobb gyereke és 1 felesége, a harmadiknak 1 kisebb gyereke és 1 elvált felesége. Haverszitkom, olykor feleségekkel és persze gyerekekkel. Mint már korábban is írtam, a gyerekekért jár a pacsi a készítőknek és a színészeknek, hiszen elég sok jelenetben konkrétan benne vannak a csöppségek, érdekes élmény lehet.

De itt még a cukiság faktor sem volt túl magas, a gyerekek inkább csak kellékek, úgyhogy csak miattuk biztosan nem maradok. A második részt azért még megnézem, de tényleg nem tudom, hogy az NBC főnökeinek mi járt a fejében, amikor berendelték a Guys with Kids-et. Ma vagy jövő héten kiderül, hogy igazuk volt-e, mert persze elég gyakran nem az kell a közönségnek, ami nekem. Vagy nekünk.

ui: A pilot már az első percekben elásta magát a nézők hülyének nézésével. Az egyik apa benyögi, hogy neki ő profi gyereknevelési kérdésekben, mert kábé négy (“like four”) gyereke van. Ami vicces valamilyen szinten. Viszont erre a reakció az volt, hogy a másik karakter rámutatott, hogy még azt sem tudja, hány gyereke van, szomorú volt. Mármint az, hogy magyarázni kell a poént, hátha valaki lemaradt volna róla…

13 hozzászólás Ne habozz!

bikkbakk - 2012. 09. 13. 14:58

Érdekes, én ezt teljesen nézhetőnek tartom(mondjuk 5.5/10), míg a sokak által éltett többkamerás munkahelyi-szerkesztőséges sitcomot (Men at Work talán) pedig fájdalmasan ósdinak és humortalannak.

Patrik - 2012. 09. 13. 15:01

Az 1. képen az a csaj a damages-bõl? vendégszereplö vs állandó?

winnie - 2012. 09. 13. 15:06

nem damages, ő az: http://www.imdb.com/name/nm0141613/

állandó elvileg. ő a házisárkány exfeleség.

Patrik - 2012. 09. 13. 15:16

kösz winnie. Csak szerintem hasonlit azon a képen?

goodjohnwin - 2012. 09. 13. 15:39

asszem fásult lettem, vagy kiégtem, de nekem se a Men at Work, sem ez nem jött be, mindegyik iszonyúan sablonos volt. A haverszitkomokat egyelőre félreteszem.

A máshogy fárasztó New Normal tűnik egyelőre élvezhetőbbnek, kicsit frissebb benne pár poén… csak a szájbarágós üzenetek lennének benne

fm! - 2012. 09. 13. 19:10

Köszi, eggyel kevesebbet kell bepróbálnom. :) De azért a Man at Work-ot még csak idesorolni is fáj, nekem az simán 7-8/10.

NikoXXX - 2012. 09. 13. 22:58

Akkor ezt sem erdemes beprobalnom.
Vegeztem a Homeland daraval es nem megy semmilyen sorozat a Revolutionol kivul amit nezek,krizis helyzetben vagyok,a nyariak lejartak,a rendesek meg nem igazan kezdodtek.

winnie - 2012. 09. 13. 23:04

(ezért kell elkezdeni valamit nézni. ha nem próbálkozol, akkor… annyi, de annyi poszt szól remek sorozatokról (még az elmúlt napokban is, most komolyan…), kritikák, hét kérdésék, daralisták, minden más, annyi embernek van most is 20-30 nézendő sorozata, hogy csak az nem talál, aki nem akar. de tippet random helyen nem érdemes kérni. nézd a bárkát és az internátust, tetszeni fog.)

paranoid android - 2012. 09. 14. 00:03

Hogy mit gondoltam, mikor én ezt bepróbáltam? Többkamerás sitcom egyre nehezebben nyer meg magának, és itt még gyerekek is vannak. Egy kölök is elég, hogy képes legyen elrontani egy sorozatot, nemhogy hét. Igaz, sok vizet nem zavartak azon kívül, hogy ott voltak. Azért a Whitest Kids U’Know-s srác és Jamie-Lynn Sigler jelenetei jók voltak, viszont az exfeleség és a fekete fickó szörnyen idegesítőek.

Dani - 2012. 09. 15. 19:25

Nekem bejött. Aranyos és vicces is.

P009 - 2012. 09. 15. 21:51

Nem rossz, de igazából jó sem. A kritikával teljes mértékben egyet értek, sok sok évvel ezelőtt megállta volna a helyét. Ma már… nem terveztem nézni, csak a pilot-ot próbáltam be. 4/10 és kasza. De az NBC is ezt fogja tenni.

Bogyó - 2012. 09. 16. 19:44

Még csak nem is mosolyogtam az első rész alatt, nem vicces, nekem eröltetett. Általában adok lehetőséget az újabb részeknek, de jelen esetben nem nagyon érdekel a következő rész, kasza.
A The new normal a második epizód után ugyanerre a sorsra jutott nálam.

Frank Luck - 2012. 10. 03. 22:30

A kb. nyolcadik “Grew inside me” után kinyomtam. Nem Partners-szinten rossz, de inkább rossz, mint jó…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz