login |

Glee: kezdett a 4. évad – írta mgitta

2012. 09. 14. 18:22 - Írta: vendegblogger

264 hozzászólás | kategória: kritika,

The only question is: Which one of you is the new Rachel?

Akik látták a Glee negyedik évadjának első részét, azok minden bizonnyal már tudják a választ a fenti kérdésre. Akik meg már nem nézik a sorozatot, azokat remélem, ráveszi ez az írás, hogy legalább az évadnyitó epizódot próbálják be, mert a Glee 2.0 jól sikerült, megérdemel egy esélyt.

Amit a 3. évad végén írtam, hogy lezárult egy korszak, az bizony igaz volt. Az első New Directions-csapatból, akiknek olyan nagyon drukkoltunk, mindössze hárman tagjai továbbra is a kórusnak. Igaz, hogy páran csatlakoztak hozzájuk az elmúlt két évben, de a mag nagyja szétszéledt. Így most egy új csapat verbuválódik, új emberekkel, hogy ismét legyen kiknek szorítanunk!

És hogy mi történik mindeközben New Yorkban, azt a tovább mögött olvashatjátok tényleg csak apró spoilerekkel – hogy az érdeklődőknek is érdekes maradjon e sorok után az epizód.

Nemcsak Limában keresik az új Rachelt, azt maga Rachel Berry is nagy erőkkel igyekszik megtalálni New Yorkban. Apucik kedvenc hercegnőjének bizony hatalmas változás a kollégium, koedukált fürdővel, ismeretlen emberekkel, akik mind azért vannak itt, mert saját környezetükben a legjobbak voltak. Ráadásul a tánctanár, Cassandra mindjárt az első órán kipécézte magának a láthatóan bizonytalan lányt. Egy szó, mint száz, Rachelt bedobták a mély vízbe – egyelőre mentőmellény nélkül – és most úszni tanul.

A McKinley-ben a nyár folyamán jelentős változások álltak be a hierarchiában: az immár nemzeti bajnok Glee-klub tagjai ugyanis a népszerű gyerekek, vagyis a pomponlányok és focisták asztalánál ülhetnek, és alsóbb évesek tolonganak autogramért körülöttük. Azonban hamar nehéz döntés hárul rájuk: fontos-e számukra annyira a népszerűség, hogy közben elveszítsék önmagukat?

És ahogy az első idézetből is olvasható, keresik maguk között az új sztárt, az új Rachelt, amely akár kikezdheti barátságukat és összetartozásukat is. Emellett a megcsappant létszámra tekintettel új tagokat is várnak. Csakhogy most már akkora a sorban állás, hogy szigorú meghallgatáson kell átesniük a jelölteknek. Az újak igyekeznek beilleszkedni, de lehet, hogy vannak, akiknek akkora árat kell ezért fizetniük, amelynek megfizetésére nem hajlandóak, vagy egész egyszerűen, nem állnak készen.

Tudom, hogy ez továbbra is meglehetősen homályos történetleírás volt, de tényleg nem akarok poénokat lelőni, mert igazán érdemes az epizódot megnézni. Ugyanis számomra az egész annyira friss volt, köszönhetően az új szituációknak, helyzeteknek, embereknek, amit már régen hiányoltam a sorozatból. Bevallom őszintén, se Finn, se Mercedes, se Puck, se Quinn (na jó, ő az új pomponlány-vezér láttán mindig) nem igazán hiányzott. Jó, kíváncsi vagyok, hogy mi lett velük, de legalább annyira kíváncsi vagyok a bemutatott öt új szereplő életére és történetére is.

Azt hiszem, Marley személyében új sztárt és új eyecandy-t avathattunk, míg Jake a zabolázatlan jóhangú fiú szerepét kapta – kíváncsi vagyok a sztorijukra. Rachel New York-i barátja szimpatikus, de jó volt újra látni Whoopi Goldberget is, Kate Hudson pedig hozta, amit előzetesen vártam tőle, a bitch-et, akinek megvannak a maga problémái, és nyilván nem véletlen, hogy Rachel lett céltáblájának középpontja.

Az új cheerleader, Kitty viszont elég hamar az olyan ellenszenves szereplők közé került, akiket látni se bírok. Remélem, hogy ezen az agresszív, szigorú tekinteten kívül mást is látni fogunk tőle, mert egyelőre fényévekre van attól, hogy az új Quinn Fabray legyen.

A zenék és a táncok jók voltak, s természetesen a leggyengébb számot tették közzé, amit a neten láttunk. A pálmát nálam a New York State of Mind vitte el, de az Americano/Dance Again-mashup nem sokkal maradt el mögötte. És Unique megjelenése elérte, hogy ezúttal Blaine számának is örülni tudjak, mivel addig sem ő van a képernyőn.

Ha pontozni kell, ez a rész 7.5/10 volt, amiből fél pont levonás Kitty-ért mint új Quinnért, a másik 2 pontot pedig Unique összes megjelenése és szövege miatt kell levonnom. Remélem, nem fogjuk minden részben négyszer kisminkelve, meg kétszer nagyestélyibe öltözve látni, csak hát anno a Glee Project-ben látni lehetett, hogy Ryan Murphy menthetetlenül odalett ezért a srácért és egyszerűen nem bírja elereszteni. De a zenék, az új karakterek, Brittany ismételt beszólásai, a Kurt/Burt párbeszéd mind hatalmas piros pontot érdemeltek.

Egy szó, mint száz, az évadnyitó nagyon rendben volt, friss és lendületes, egy remek évad ígéretével. Az egyetlen félelmem, hogy ezt már láttuk a Glee-től, a 3. évad ugyanilyen jól indult el. De reméljük, hogy ezúttal tovább viszi őket a lendület!

264 hozzászólás Ne habozz!

morse82 - 2012. 09. 14. 18:49

Na akkor mégsem lesz kasza…:)

Dave - 2012. 09. 14. 18:52

Nagyon ajánlom mindenkinek!!! Nagyon jó lett!

JimmyL - 2012. 09. 14. 18:55

jól sikerült? Én másik epizódot láttam…

legikutya - 2012. 09. 14. 19:02

Egyetértek a kritikával, teljes mértékben. Nekem az utolsó szám tetszett a legjobban, nagyon jól felépítették, és jó volt látni, hogy végre tényleg gyakorolnak (értem ezt mr shue rendezgetésére), nem csak úgy felállnak énekelgetni,mint az előző évadban. És Unique…már a tgp-ben sem kedveltem, erre itt még az arcunkba is tolják az írók…sem a karaktert, sem a színészt nem kedvelem, olyan hatást kelt a szememben, mintha a színész azt akarná, hogy csak róla szóljon a sorozat…(lehet nem így van, én ezt látom)
rachel meg…hát igen, várható volt, hogy new yorkban nem ő lesz a sztár, mert nyilvánvaló, hogy nem olyan énekhangú emberkék kerülnek be a nyada-ra, mint mondjuk az a hamis csaj, akinek az apja fizette az új glee-club-ot. (nem jut eszembe a neve, de még mindig new directions-tag…)
összességében tetszett, jó kezdés, remélem, hogy nem rontják el…:-)

cyborgwings - 2012. 09. 14. 19:03

hát irigylek mindenkit, akinek ez tetszett, mert én halálra untam magam. a zenéket is átpörgettem, amire sajnos az előző évadban voltam kénytelen rászokni, pedig előtte sosem csináltam ilyet. nem tudom. egyszerűen nem fogott meg a hangulat sem (mert ezek szerint volt), az új szereplők sem tetszettek, unique egyenesen rettenetes, nem fedeztem föl az egész epizódban semmi poénosat és nagyon szétesettnek, darabosnak is éreztem a két helyszínnel – egyszóval ez sem már, sem újra nem az a glee, amit annak idején imádtam. még maradok kicsit, mert nagyon nehéz elengednem, de egyelőre siralmasnak érzem a helyzetet.
nem merem pontozni, de valahol nagyon alacsonyan áll.

Bubble - 2012. 09. 14. 19:06

nekem is tetszett, nem volt benne annyi logikátlan dolog, mint a 3. évad részeiben. remélem, ez így is marad. marley nagyon szimpatikus és a hangja is jó, kitty pedig tényleg írtó ellenszenves, mellesleg a szépsége (??) sem ér fel quinn szépségével. meg nagyon idősnek tűnik. nekem santana azért hiányzott, remélem, a következő részekben sokat hallunk majd felőle is.

Bubble - 2012. 09. 14. 19:07

legikutya: sugar motta :)

jessm - 2012. 09. 14. 19:12

Nagyon jó lett, meglepődtem rajta, Racheles vonal tetszett meg a srác aki segíti :)
Kurtöt és rachel birtam a legjobban a régi gleeben , szóval örülök hogy átvitték NYba őt is
Marley is Jake is jó vonal.
Én bírom Uniqueot , nekem nincs bajom az öltözéseivel,én szívesebben nézem őt mint Brittany sehova nem tehető beszólásait. Szeretem Brittany de fárasztó, hogy sehova nem fejlődik a karakter.
Nekem ez az epizód 10/9.
Azért 9 mert Kitty tényleg gyenge volt mint az új Quinn.

Danee - 2012. 09. 14. 19:32

Uniqueról röviden, s tömörön leírtam már a véleményem: nem tudom valóban szükség van-e a sorozatba egy transzvesztita tinire. Mert ha eddig elérték, hogy felvállalják azt, hogy melegek az amerikai tinik, az oké, de ezt túlzás, max az orvosnál vállalják fel…

PaPe. - 2012. 09. 14. 19:42

Ha elég volt, hogy Jake két versszakot énekel el, akkor Marley miért énekelhette végig, hiszen ugyanolyan jó volt?
Ha annyian jelentkeztek, hogy felvegyék őket a kórusba, akkor miért csak egyetlen embert vettek fel?
Ezek a kérdések vetődtek fel bennem, viszont határozottan jobban indít a sorozat, mint egy évvel ezelőtt.

szpojleres mókus - 2012. 09. 14. 20:44

Na akkor én jövök :D Szerintem van egy pozitív dolog az egészben, felfigyeltek a rajongók véleményére, és ahogyan láttam most megpróbáltak picit elfordulni első évad, második évad irányába, nem rachel finn barátok közt irányába. Őszintén nem volt Finn, az is hatalmas pont, és Rachel szenvedett, örült a gonosz szívem.

Pozitívumok nekem: Megint van egyféle bemutatása, életre tanítása, ilyen például a csaj meg a kövér anyja esete, hogy utána eljöttek bocsánatot kérni. Ebben az egy részben többet foglalkoztak az összes karakterrel, mind az előzőben együttéve. (Finchel részek) Volt benne megint a lassú szép zongorazenés jelenet, ami képes volt néha elérzékenyíteni az előző évadokból. Ez az új csaj aki jött, ez ugye nem projektes?

Negatívumok: (abból sok van). Nagyon tetszett nekem, hogy bejött Unique, és Schuster megkérdezte, hogy Wheres the love? Hát kb. nálam is ugyanolyan csend volt, és lehangoltság, mert ahogy már itt többször elmondtam, ekkora mértékű 0 színészt keresni is túl nehéz. Ha ennyire futtatjuk ezt a glee projektet, meg tudná nekem mondani, hogy miért Unique van ennyire de ennyire előtérben, és hovatűnt az egyetlen valamire való srác onnan, aki a ír srácot játszotta?? Még ott van harmadiknak a rasztahajú is, aki előző évadban kapott 10 percet quinnt csodásan lábraállította, azóta egy statiszta kb, olyan mint a piano guy.
Schusterből nekem még mindig hiányzik az a féle tanári lekesedés mint ami az első évadban volt, hogy igen, én mint az anyatigris mindent megteszek a gyerekeimért. Ezt az első évadban olyan jól eljátszotta, itt bárki beugorhatna helyére.
A Glee mindigis arról szólt, előző évadokban elmondták, hogy aki akar jönni, az jöhet. Én elhiszem hogy most jó sokan akartak jelentkezni, de akkor is kasztingot tartani nem fair, hogy kinek van jó hangja. Ezzel az erővel mit keres ott Sugar??
Amit sosem értettem, hogy Artie-t mi alapján képzelik el egy Steven Hawkingos Steven Spielbergnek? Mi alapján dönt ő, miért hiszik azt, hogy ő jól el tudja dönteni ki legyen az új Rachel?
Izzadságszag – ahogy mondtam, szerintem első, második évadot veszik alapnak. De ez túlontúl izzadságszagú. Nincsen Queen Fabray, szóval kerestek maguknak egy klónt az első évadból. ugyanúgy viselkedik, szerintem hasonlóan is néz ki, mint amikor felkötött haja volt.
Látszik Sue-n is, hogy újra régi bitchet akarnak belőle csinálni. Nincs Puckerman, kellett keríteni egy ugyanolyan puckermant. Testvére (hát perszehogy), ugyanúgy zűrös eleinte mint Puck, nem akar csatlakozni, majd később biztos csatlakozik, és szerelmes lesz az új csajba.

Rachel szál – ne ez az érdekes. Hossszú idő után érdekes volt nekem rachel, de nagyon félek hogy ez a váltogatás a new directions bajára válik. Amúgy szerintem eszméletlen baki volt az, hogy őszintén aki a broadwayre akar kerülni, az miért egy AVEMARIAt akar énekelni Whoopi Goldberg-nek? Jobban is odafigyelhetnének hogyan akarják azt elérni, hogy Rachel jobb legyen mint a többiek. Kíváncsi vagyok lesz e Finnes rész ahol a katonáknál fog e alakítani valami New Directions hadegységet.

Nekem 6pertíz eddig, de felülmúlta a várakozásaimat :P

Timi - 2012. 09. 14. 21:33

Időhiány miatt nem néztem még végig a 3. évadot, és nem is hinném h a bepótlása most fog bekövetkezni. Nekem amúgy nincs bajom a 3. évaddal, de annyira azért nem is fogott meg, h ledaráljam egyben. Viszont ha ilyen sokaknak tetszik a negyedik évad, akkor lehet h iparkodnom kellene… :)

Sz - 2012. 09. 14. 22:09

Az írásod miatt néztem meg, pedig eldöntöttem, hogy nem fogom…. és tetszett,szóval köszi! :P Kb. a véleményem is ugyanaz,mint neked, kivéve, hogy nekem Quinn és Santana hiányozna… :D

mgitta - 2012. 09. 14. 22:13

@Sz: Akkor már megérte megírni ezt a kis szösszenetet :)

LoGi - 2012. 09. 14. 22:19

Számomra ha a 3. évad utolsó 3 része volt 7.5/10, akkor ez csak olyan 6-7 pont körül mozog, de attól még jó.
A pozitívumok közül egyértelműen Marley és anyja volt a legnagyobb (már csak azért is, mert végre egy karakter is aki normális öltözékekben járkál, nem pedig divatos (?) kurva drága ruhákban iskolába). Legnagyobb negatívumot nem nagyon tudnék választani, de sok közepesen nagy volt. Még mindig sok butaságot bele tudnak írni a részekbe sajna.
Amúgy leszámítva egy két dolgot, sajnos Rachel NYC szála se volt a legjobb, annyira gyenge próbálkozásnak érzem ezt a kezdeti küszködést, hogy később nagyobbat szóljon a siker.
Nem várom az új részt, de ettől függetlenül nézni fogom hetente.

casi - 2012. 09. 14. 22:26

Őszintén szólva eléggé féltem, hogy megint Rachel-központú lesz az egész, de az, hogy csak egyszer énekelt, azt érte el nálam, hogy végighallgattam és tetszett is. Sőt, minden dalt végighallgattam, pedig ilyen már nálam is régen volt. Libabőr, mint régen, valami visszatért, remélem:) Azt én se értettem, hogy miért csak 2 embert vettek fel, amikor kitették a listát, ahol legalább 8 név volt. Vagy a többi nem volt olyan jó, és Will arra gondolt, hogy ő az egyetlen új tag, AKI TUD ÉNEKELNI?:D

Kelly Monroe - 2012. 09. 14. 22:54

Jól kezdődik a 4. évad, Marley és Puck tesója eddig szimpatikusak, a cheerleader viszont nagyon nem, de gondolom később ő is bekerül a glee klubba, aztán majd akkor árnyalnak kicsit a karakterén. Remélem, hogy Unique meg csak azért tért vissza, hogy Brittany elmondhassa a rész legnagyobb poénját, mert amúgy hülyét kapok a sráctól. A New Yorkos részek tetszettek, pedig Rachelt amúgy annyira nem bírom. A legjobb szám szerintem is a New York State of Mind volt, a Call me maybe viszont elég gyatrára sikeredett.
Már csak az érdekelne, hogy Marley vajon melyik sráccal fog összejönni, mert szerintem Jake és Sam is versenyben van, plusz jön még TGP Blake is. Vagy szerelmi négyszög lesz :D
Alexet pedig cserélném Lindsay-re és Damianre, de sürgősen. RM nem olvassa a youtube-os/facebook-os kommenteket? Ott is mindenki ki van akadva, amiért ennyire erőltetik a srácot…

Danee - 2012. 09. 14. 23:05

@casi
Ott a kórus tagjai voltak, rajta az eddigi tagokkal.

Risi92 - 2012. 09. 14. 23:19

amikor végetért a 3.évad úgy voltam vele, hogy köszönöm szépen ezt a 3 évet, de nekem ennyi elég. persze tudtam, hogy bele fogok nézni a 4. évad elejébe – hogyan oldják meg a váltást, és ha tetszik, úgy voltam, lehet maradok. ÉS MILYEN JÓL TETTEM HOGY BELENÉZTEM!:D az első 10 percben újra éreztem a glee-hangulatot, kb 2 év után először. nagyon érdekes volt látni, hogy azok a szereplők veszik át a stafétát, akik 3 éven át jelen voltak, ismertük őket, de nem nyíltak ki, nem kaptak jelentősebb szerepet. tetszett ahogy válogatták az új tagokat, és örülök a vérfrissítésnek. nekem Unique-al sincs nagy bajom, érdekes jelenség, de nem lesz a kedvencem. Kitty – mint új Quinn – az elődje nyomaiban se jár. Marley nagyon aranyos lány, nagyon örülök hogy bekerült a sorozatba, és Puckerman féltestvére is jó döntés volt szerintem.
a Racheles részek is tetszettek, de meglennék nélkülük. Kate Hudsonért újabb pirospont.

összeségében nagyon kellemesen csalódtam a 4×01-ben, nálam 8/10 … -2 pont mert Dianna Agron már a szereplőgárdában sincs benne (tehát gondolom alig fog szerepelni), és a hiánya nagyon érezhető volt. :c mégiscsak nálam a Glee magában hordozza Quinnt.

nyszab - 2012. 09. 15. 11:14

Egyetértés, el lett találva a dolog, nagyon jót tesz ez a több helyszínen variálás szerintem. De én azért várom Finn-t, sokakkal ellentétben én a sorozat legeleje óta kedvelem, ez nem is változott.

Aki nagyon nagyon szimpatikus, az az új kiscsaj.

8/10 volt. És amúgy tényleg a kritikában is említett szám lett a leggyengébb, ebből sokkal többet kihozhattak volna, főleg, hogy ez afféle specialitása a sorozatnak ezeknél a típusú számoknál.

Timi - 2012. 09. 15. 12:41

Én is kedvelem Finnt és remélem, h ebben az évadban is sok szerep jut neki! :)

kanka - 2012. 09. 15. 18:17

huhuuu nekem is nagyon bejött. a 3.évadban énis majdnem befejeztem de ez nekem sosem szokásom igy kitartottam és ez az uj rész nagyon felvillanyozott.nagyon bejött!én vagyok az egyetlen aki birja Unique-t??hmm fura.. én szétröhögöm magam rajta és ugy alapbol nagyon birom :)személyszerint én brittanyt rugnám fejbe 3x egymásután :@
rachel eléggé megcumizta a nagyvárost de majd bizti belerázódik :)
jah és az az uj csaj Kitty…grrrrrrrrrrr.rühellem!

Andi - 2012. 09. 15. 19:59

Csak engem emlékeztetett nagyon a Marley-t alakító színésznő Blake Lively-ra?

superpityu - 2012. 09. 15. 21:30

annyira pozitív volt az írás. hogy megnéztem, habár az egész 3. évad kimaradt közben :D de azért időközben utánaolvastam, hogy mi is történt tavaly. na a lényeg adtam egy esélyt a glee-nek. annyira nem volt rossz a rész, ennél sokkal rosszabbakra is emlékszem, valamint a zenék terén is tetszett a rész.
már azért, hogy így lássam Rachel-t azért megérte megnézni a részt.
Aztán az új srácok sem rosszak így elsőre, Marley olyan szomszédlányos, ami egyből megvett :D
ami nagy negatívum Unique. komolyan az mi? nem vagyok előítéletes, de ez nekem is sok már, elfogadtam, hogy vannak a sorozatban melegek, nincs azzal semmi baj, de ami sok az sok. ennyire azért ne rugaszkodjunk el a valóságtól, mert nem hiszem, hogy akármelyik gimi elfogadná ezt a viselkedést. egyik percben csávó, a másikban meg egy mercedes 2.0, csak hangilag nincs sehol hozzá képest.

Capri - 2012. 09. 15. 22:38

Tavalyi hullámzó színvonalú évad után azt gondoltam, hogy az idei szezon lesz az utolsó (kasza által).

Örülök, hogy végre jó évadnyitó epizódot készítettek, zeneileg pár szám nagyon jó volt. Cassandra July száma különösen tetszik nekem. Blaine száma is (It’s Time).

Még nézek ezt a sorozatot. Szóval,készítők adjatok bele mindent!Drukkolok nekik, hogy újra az 1.évadhoz közeli vagy azon túlszárnyalva magas színvonalú zenés sorozat legyen!

Alig várom a következőt!(A Pophercegnő visszatér!)

mgitta - 2012. 09. 15. 22:40

Unique-on meg az őt játszó Alexen sokat gondolkodtam, hogy miért válthat ki némelyekből ekkora utálatot, mások meg miért tartják jópofának.
Nekem amellett, hogy már túl sok ez az arcomba tolt meleg, meg transzi-téma, még egy ok miatt nagyon unszimpatikus az egész, és ez még a Glee Projectből keltezik: nem tudom, hogy ki nézte az 1. évadot, amikor Alex benne volt, de az a szomorú, hogy a srác nem játsza meg Unique-ot, ő maga a VALÓSÁGBAN is így viselkedik, női ruhákat hord,… Szóval a srácról már akkor kiderült, hogy színészileg egy igazi antitálentum, képtelen volt azon kívül, hogy női ruhákba és magas sarkúba bújik és női hangon mint egy díva énekel, ezen kívül mást eljátszani, akárcsak egy normális, hétköznapi srácot. Viszont Ryan Murphy annyira odavolt érte, hogy hiába akarta a másik két író, Brad meg Ian kirakni a srác szűrét, ő ragaszkodott hozzá (csoda, hogy nem vele nyerették meg a versenyt). És akkor megjelenik itt a sorozatban, és igazából semmit nem kell csinálnia, meg erőlködnie, csak saját magát eljátszania a sorozatban. És mivel számomra már a Glee Projectben is unszimpi volt, főleg, ahogy állandóan az előtérbe volt tolva, így a sorozatban is az.

REni - 2012. 09. 16. 00:37

átolvastam a posztokat meg a kritikát, belenéztem a videókba kíváncsiságból, hogy érdemes-e adni még egy esélyt, de maradok a számomra releváns tumblr videóknál.
ellenben, kicsit kezditek túlzásba vinni a transzfób (és helyenként homofób) megjegyzéseket és nem értem, hogy egy civilizált blogon ez miért megengedhetó WINNIE?! felfordul a gyomrom az ilyen szintű tudatlanságtól és érzéketlenségtől.
bár valahol megértem az érzéseiteket, mert a glee írók sem igazán tudnak különbséget tenni a transz kifejezések között, felületesek eléggé. el vannak veszve ők is, csak a levesbe beledobnak valami új hozzávalót és ezzel el van intézve, teljesen elégedettek magukkal. engem is irritál ez az ember nagyon, mert egy nagy nulla színészileg és az attitűdje meg úgy az egész ember ellenszenves, de nem azért mert női ruhákba öltözik és a valóságban drag (de a glee-ben elvileg transznemű) és csak emiatt került be a sorozatba. az a szomorú, ha valakinek ez az elsődleges szempontja. sztereotípiák, előítéletek, nem is veszitek észre, hogy másokra milyen sértő hatással lehetnek a szavaitok, engem csak felidegesít. igen ez csak egy ártalmatlan blog,ahol kommentek vannak, de ez a passzív aggresszivitás ijesztő. omg, az ilyen deviáns viselkedés látványa még akár valamilyen pszichológiai krízist is okozhat, nagyon vigyázni kell vele.
a marginalizált csoportok (többnyire hamis) ábrázolásának kényszere a glee védjegye már szinte. a glee projectben a diverzitás már fetisizálva volt. tényleg nem kéne ennyire túlzásba vinniük, de a probléma azzal van, hogy hamisan ábrázolnak dolgokat és még ráadásul a néző is tudatlan és el van varázsolva a heteronormatív álomvilágában.
ha mondjuk erőfeszítéseket tennétek valami alapvető tudás megszerzésére a témában, az talán segítene a lelki nyomorotokon. azt is nehéz lehet elviselni, hogy nem tudjátok maximálisan kiélvezni a sorozatot az ilyen abnormális dolgok miatt. bár gondolom az nem problematikus, amikor például Puck anno azt mondta Quinn-nek, hogy szívesebben d.ugna meg egy méhkast, mint őt, vagy a tanárral való kavarás.
gondolom ez csak engem zavar, aki mindent túl komolyan vesz, szóval ne is foglalkozzatok velem.

winnie - 2012. 09. 16. 00:44

reni: ami durva volt, azt próbálom törölni, ha átfutok valamit, jelezzétek, de én eddig inkább azt veszem észre, hogy a karakterrel van a gond, nem azzal, hogy milyen. bár én annyira nem ismerem a karakter evolúcióját. persze remélem tovább tudnk majd lépni, mert már elmondták sokan a véleményüket. de azon kár megdöbbenni, hogy van ilyen, mert van ilyen, akkor is, ha sokan nem találkoztak veke.

(és ezt nem azért írtam, hogy további kommentcunamit generáljak az esettel kapcsolatban:)

szpojleres mókus - 2012. 09. 16. 11:38

Kérdezitek mi a gond Finnel meg Racelel nekem nem az a gondom, még a karakterüket szeretem is. De hogy a harmadik évad teljes mértékben arra ugrott át, hogy ők hogyan esznek, isznak, lélegeznek együtt, az idegesítő volt, így meg is utáltam őket.

A másik meg Unique. Nekem van egy homoszexuális ismerősöm, egyszer megkérdeztem tőle, hogy mi a véleménye a melegfelvonuláról. Ő azt mondta nekem, hogy csináljanak azt amit akarnak. Ő lehet hogy meleg, de ugyanolyan ember mint én, vagy bárki más, és nincsen neki szüksége arra, hogy állatkeri látványosságként felonuljon. Ugyanezt érzem Uniquere is, amiért ellenszenves, a másik meg hogy a szinészi tehetsége ahogy már irtuk sokan nulla.

danonino - 2012. 09. 16. 12:08

Quinn pedig hivatalosan is kiszállt.

Aryll - 2012. 09. 16. 14:02

Sziasztok,
Szerintem a tavalyi évad a 10.-ik résztől kezdett felívelni..bár lehet hogy mivel darálva néztem ezért egyenesen tetszett! Nem értek egyet mgitta kritiájával a Finchel részekkel kapcsolatban. Lehet hogy kicsit sok volt, de szerintem kellett! Az új évadban nekem nagyon hiányzik Mercedes, Puck, Finn, Quinn, Santana! Nem tudom hogy lesz az évad megoldva, de a régi alaptagok is szerepelhetnének attól mert más lett az életük. Sőt nekem nagyon is hiányozna ha az valahogy nem lenne bemutatva. Kate Hudson nagyon jól hozza a szerepét :) Whoopi Goldberg szintén tetszik. Kurtnek ott a helye a NYADA-n kár hogy nem sikerült neki tavaly bejutni, ezzel kezdhetnének valamit most hogy már ő is a nagy almában van! Az új karakterek közül Uniqe kicsit sok, de azért komoly tehetsége van, Jake a balhés srác, jó lesz :) Marley-nek tagadhatatlanul szép a hangja, de nálam még nem egy Rachel Berry bár Rachel Berryből csak egy van! :)

Aryll - 2012. 09. 16. 14:10

Azt még elfelejtettem mondani hogy Quinn-t nagyon nehéz lesz koppintani, talán nem is lehet! Neki már az első évadtól meg volt az a személyisége amit csíptem. A ridegségbe belekeverte a mély megvetést, de azt úgy tette hogy közben arcizma se rándult és a szemeivel kivégezte a beszélgető partnerét. Ráadásul neki volt intelligenciája is ehhez, a tanárokhoz is elég pimasz volt, illetve elég bátornak is tartottam. Ezt szinte lehetetlen utánozni:) ebből fakadóan a cheerlederek új vezetője Kitty, nagyon nagyon súlytalan és egyszerű számomra. Attól tartok Sue-nak nem lesz igaza vele kapcsolatban..

zsolt66 - 2012. 09. 16. 20:47

Unique miért? annyira irritáló karakter, mármint oké hozzák fel egyszer a női ruhát felvesz, és ellötyög a színpadon (starships jó volt aláírom) de a többi nekem rémálom, és mikor megláttam… inkább idei 3 glee project-es kellett volna beválogatni helyette. Kritika jó, többi szereplővel nincs bajom, kellett már egy nagy adag vérfrissítés.

REni - 2012. 09. 16. 23:29

köszönöm winnie a válaszodat. nem fűzök hozzá mást, ne is folytassuk ezt. csak szólni szerettem volna, hogy nekem eléggé problémás volt néhány megjegyzés, de Te majd eldöntöd, hogy mi nem fér bele itt. :)

Nikki - 2012. 09. 20. 11:18

Csak most sikerült megnéznem az első részt, de nekem nagyon tetszett! A többiről még nem mondanék véleményt, de azt még hozzáteszem, hogy Unique és Kitty pár perces jelenléte nem volt olyan vészes, mint amilyenre számítottam a kommentek alapján.

szpojleres mókus - 2012. 09. 21. 12:49

Első rész után újra visszacsúsztak a high school musicales tinidrámába. ehhh.

Bubble - 2012. 09. 21. 13:11

szerintem nem volt rossz ez a rész sem, én kifejezetten várom a 3. részt. kezd a glee érdekesebb lenni :D

Bubble - 2012. 09. 21. 13:13

amúgy nemrég olvastam valahol, hogy ryan murphy nagyon szereti unique karakterét, és állítólag a másik két (vagy hány) író ki akarta írni őt, de így nem fog megvalósulni sajnos.

len90 - 2012. 09. 21. 14:09

Ezzel a résszel most megint megint nagyon mellé lőttek! Sajnos…
A múltkor kibontakozni látszó felépített történetvezetést újfent kidobták a kukába és csak dobálóztak össze-vissza a helyszínekkel, szereplőkkel. A karakterek felépítése pedig újfent kezd nagyon logikátlan lenni, gondolok itt arra, hogy a Jake-Kitty párosnak semmi létjogosultsága sincs, ha pont ayt akarják erőltetni, hogy Jake mennyire egy meg nem értett rendes srác, akkor miért jönne össze a head-cheerleaderrel, ha Marley-t szereti és látszólag számára a népszerűség nem lényeg, ráadásul soha nem is volt népszerű…az egész csak értelmetlen tinidráma/feszültség szítás…
Sajnos számomra az űj New Direction sem látszik összeállni, egyáltalán nem tud már lekötni, hogy mi történik a McKinnley-ben, sokkal jobban tetszene, ha végig New York-ot mutatnák, ahol KATE HUDSON mindent visz! Bár a New Yorki szálban is a tanárnéni érzékenyebb oldalának bemutatásával és az előrehaladott Brody-Rachel szállal nagyon előreszaladtak, szerintem ezeket szépen lassan kellett volna kibontani az évad során.
Az egyetlen tér, amin csak javult a sorozat, az a zenei betétek és főleg a KOREOGRÁFIÁK!!! Egy-két borzalomtól eltekintve (Unique és a Womanizer), rengetek olyan akadt, ami többször visszanézős, mind az előző részből, mint ebből, a mash-upok is dícséretek: Dance Again/Americano, valamint a két Crazy nagyon jól sikerültek…

mgitta - 2012. 09. 21. 16:11

Számomra ismét bebizonyosodott, hogy ezeknek a “tribute”-epizódoknak nem sok értelmük van. Egyszerűen annyi zenét bele akarnak sűríteni, hogy 2-3 perc alatt mondanak el olyan történeteket, amelyeknek 10-15 perc kellene.
A zenék amúgy nagyon tetszettek, meg a koreográfia is.
Kate Hudson jellemének bemutatásával tényleg várhattak volna még, ezt elég lett volna az 5-6. rész táján elsütni, mikor már kezd elegünk lenni a rossz tanító néniből és bemutatják, hogy miért is olyan, amilyen.
Kitty feje továbbra is irritál, Unique-ot igyekszem nem észrevenni. Ami viszont roppant zavaró volt: miért jelenti a szexis azt, hogy valaki ribancként öltözik fel és viselkedik? Az a baromi erős piros rúzs volt a mélypont Rachel száján.
Viszont Marley kezd kedvenc lenni azzal a bájos pofikájával.

Danee - 2012. 09. 21. 16:28

Vesszek meg, de nekem ez a rész is tetszett.

LoGi - 2012. 09. 21. 18:39

Most nézem a részt, és a feléig eddig egyetlen pozitívumot se tudok mondani, leszámítva a Kiki-s poént. Megint teljesen logikátlanul viselkednek az emberek Ohioban, miközben számomra unalmas dalokat énekelnek.
Nem tudom mikor fognak már leszokni ezekről a tribute epizódokról. Ez a mostani New Directions egy sectionals-t se tudna megnyerni, legalábbis így érzem, mert pont a gyengébb karakterek maradtak a suliban, akik közül ráadásul 2-3 még irritálni is szokott néha már, például Blaine amikor szólókat énekel, és egyáltalán nem tud érdekelni, erre mindig kap egyet.
Jön a második fele még :/

LoGi - 2012. 09. 21. 19:24

Második része fokkal jobb volt, így egy gyenge 5/10 volt szerintem a rész :S

Danee - 2012. 09. 21. 20:18

Egyébként REni hozzászólását magamra vállalom, szerintem az én véleményem (is) kicsapta nála a biztosítékot. Félre ne értse senki, nem a transzvesztitákkal ( vagy akárhogy is nevezik azt, ami Unique ) van a bajom, engem az zavart, hogy ilyen erőteljes módon nyomják. Az utóbbi epizódban amikor úgy beszélgetett az új lánnyal, hogy “mi lányok”, akkor a hajam fogtam. Meg amikor ott táncolt a lányokkal. Szerintem ez egyáltalán nem való ebbe a műsorba, persze ez az én véleményem, természetes, hogy lehet nem egyet érteni, meg utálni érte.

szpojleres mókus - 2012. 09. 21. 21:04

Unique semmire sem kell, csak hogy ahogyan van Quinn klón, Puck klón, ugyanúgy legyen egy mercedes klón.

Véleményetekre vagyok kíváncsi: Ez a new directions szerintetek nyerhetne akár egyetlenegy versenyt is??
szerintem nem. az előzőhöz képest ez a csapat 80%-al gyengébb.

Danee - 2012. 09. 21. 21:12

Lehet , hogy inkább csak szokatlan. Nekem például az új lány sokkal szimpibb, mint Rachel volt. Aztán biztos , hogy a körzetit legalább megnyeretik velük, de szerintem a dráma miatt nem fognak országost nyerni. :)

goettin - 2012. 09. 21. 22:50

Engem borzasztóan zavar, hogy Tinát még mindig ennyire háttérben tartják…

Capri - 2012. 09. 22. 21:44

Nagyon jó rész volt.

Engem emlékeztet Jake/Marley/Kitty szerelmi háromszög az 1.évados szerelmi kavarodásra: Puck/Rachel/Quinn/Finn.

Kelly Monroe - 2012. 09. 22. 22:38

Nem igazán jött be ez a rész, egyszerűen túl soknak éreztem a zenei betéteket, pedig még tetszettek is ezek a feldolgozások (főleg a Crazy mashup meg a 3), de a sztorira így alig maradt idő. Úgy látom, Sam lép előző évados “Bölcs Finn” helyére, most hirtelen ő siet mindenkinek a segítségére.
Amúgy néztem imdb-n, hogy Melissa Benoist (Marley) szerepelt a Homelandben, és megnéztem, hogy kit is játszott, hát basszus ő volt a félmeztelen csaj, akit beválogatnak az arab herceg kurvái közé :D

fajro - 2012. 09. 22. 22:41

Hát, elég vegyesek az érzéseim – egyrészről van pár oda nem illő dolog, másrészről pedig már annyira hozzászoktam és megszerettem a Glee-t, hogy jó nézni. (Legutoljára így a GA musical-epizódjával voltam…:P)

Szóval a Britney-témáért nem voltam oda, én eleve nem annyira bírom Brittanyt,így a róla szóló, vagy legalábbis belőle kiinduló sztori nem lett a kedvencem. A Kitty/Jake kapcsolat nagyon-nagyon légbőlkapottnak tűnik, csak hogy legyen egy kis feszkó, és Caprinak igaza van, ez újra egy Rachel/Quinn/Finn trió (Puckot még nem látom az új verzióban, Sam lenne az?) A kérdés az, hogy az eredeti trió sztoriját mennyire változtatják meg – de kinézem azt is az írókból, hogy úgy, ahogy van, megismétlik…
Unique jelenlétével én sem vagyok kibékülve, de a második részben annyira nem is bántott. De az én “helyzetem” még annyira van súlyosbítva, hogy Samuel-t sem bírom (nem tudom a karakterének a nevét)… A második GP-ből jöhetnének inkább többen….

Viszont nagyon-nagyon tetszenek a New Yorki részek, Kurt-Rachel barátsággal, új jópasival, és persze Kate Hudson-nel. :) Nagyon szép volt a befejező szám, soha nem kedveltem különösebben Finnt, de ahogy Rachel nézte a felfestett szívet a nevével, elkezdett hiányozni a jelenléte – mint egy régi barát. Szóval a vége nekem nagyon ütött, szép volt. Biztos jó lesz látni, ha egyszer csak feltűnik a színen. Olyan ez, mint a régi osztálytársakat látni, még ha nem is voltunk mindig jóban, pár év elteltével őket is jó látni. (Persze kinek hogy… :) )
Ezen kívül nagyon szimpatikus Marley és a Crazy mashup is nagyon tetszett. Érdekes dolog a régiek “visszarángatása” egy-egy jelenet erejéig, ezt még nem is tudom megítélni, hogy most tetszik-e vagy sem…
Viszont csak nekem tűnt kifejezetten nagyon öregnek Puck ebben a részben?? Azt tudom, hogy IRL már rég kinőtte a gimit, de ez ennyire nem látszott eddig, vagy csak nem figyeltem eléggé?

Várom a következő részt, abban gondolom már SJP-rel is megismerkedünk, legalábbis remélem. :)) (Öhm, remélem a jövőbeli remények nem számítanak spoilernek……:P)

Capri - 2012. 09. 23. 19:19

@fajro:”Viszont csak nekem tűnt kifejezetten nagyon öregnek Puck ebben a részben??”

Puck-ot alakító színész, Mark Salling már 30 éves lett. (1982)

fajro - 2012. 09. 23. 23:07

@Capri: “Puck-ot alakító színész, Mark Salling már 30 éves lett. (1982)”

Ezt tudtam, de eddig akkor sem volt ennyire feltűnő, vagy tényleg csak én voltam eddig vak. Mint tudjuk, a sminkesek csodákat tudnak művelni a korral – most mi történt?

agnese - 2012. 09. 25. 13:09

Csak én nem értem, hogy Santana miért ment mégis arra az egyetemre? Tudom, hogy felvették, de nem úgy volt, hogy New Yorkba megy mint Rachel?

subi - 2012. 09. 25. 21:05

Egy évad kihagyás után újra nézem. Nagyon tetszik.

danonino - 2012. 09. 26. 21:50

Ismét jó rész volt. Amúgy is Britney-fan vagyok, és ámultam-bámultam a feldolgozásokon. Nagyon jó hangszerelést kaptak a számok. Minden alakítás tetszett, és a sztori is jó fele tart. :)

Csak azt nem értem, miért főszereplők még mindig a leérettségizett öregdiákok, ha csak 1-1 jelenetet (vagy annyit se) vannak a színen.

Jayma Mays (Emma) miért lett lefokozva mellékszereplővé?

jessm - 2012. 09. 28. 13:14

OH! Teljesen oda vagyok a Glee-ért. Tök jó volt a 3. rész is !!!
Én mondjuk imádom a drámát, szóval izgatottan várom hogy mi lesz a Santana/Brittany , Blaine/Kurt, Emma/Will, Rachel/Finn párosok sorsa. Teljesen jól érzékeltették, hogy az emberek folyamatosan változnak és ebből kifolyólag stabil kapcsolatok mehetnek szét ha nem figyelnek rá.
Kiváncsi vagyok melyik kapcsolat éli túl. De megjósolhatatlan mert most mindegyik elég széthúz.

Renéé - 2012. 09. 29. 00:26

Kíváncsi leszek mi lesz Rachel és Finn kapcsolatával, és hogy mit hoznak ki a Brittany/Sam párosból. :D

Aryll - 2012. 09. 30. 23:56

SJP for WMHS president! :DD őszintén szólva már kezdek aggódni hogy mi lesz itt a sok önmegvalósító párkapcsolatokkal :Ö szerintem a Klaine párost szét fogják szedni így is úgy is, mindkettőnek jót fog tenni. Fincheléknél már nem örülnék a break up-nak mivel ez az új srác Brody csak úgy ott van Rachelnek mint valami kellék. Nem érzem köztük úgy a kémiát mint Finnel. Mondhat akárki akármit, ki is borulhattok hogy jaj de unjuk már a Fincheles sztorikat, azért sokáig vitték az évadokat és rosszul esne ez a húzás. A készítők hibája hogy Finnek nem adtak jövőt, egy jó kis foci egyetemi ösztöndíjat, valami színiakadémiát vagy bármit lehetett volna..nem, ehelyett egy szerencsétlen flótást láthatunk akinek nem jött össze semmi és aki elengedi Rachelt hogy megvalósítsa az álmait. Rachel viselkedése nem is tetszik, a makeover az agyára is hatott vagy mi? A Brittana párost sose éreztem valóságosnak inkább volt izzadság szagú a libanese sztori. Sam viszont jobban fog mutatni Brittany mellett :)Willéknél még nem értem mit akarnak csinálni..

tiktak - 2012. 10. 02. 13:29

Nekem kimaradt a harmadik évad, szóval én itt kapcsolódtam be újra, köszönhetően a fenti kritikának. Egyébként ahhoz képest, hogy kaszáltam a korábbi évadban, mert iszonyatosan untatott, most ez annyira nem is volt rossz. Bár ez csak Rachelnek köszönhető, akit egyébként eddig a legjobban utáltam. Szóval nekem a suli szint már nem működik, ráadásul most egyáltalán nincs(ek) köztük vezető egyéniség(ek). Gondolom az új csajt és kis Puckermant ennek szánják, de valahogy nem illenek össze, a gyerek meg nagyon gáz. Konkrétan nagy problémám, hogy a suliból mindegyik gyerek ellenszenves. Ok Brittany -n elröhögök, de inkább azokon a beszólásain, amiket csak úgy odavet és kb tíz másodperc kell hogy leessen, hogy mekkora állatságot mondott. Amikor teljesen ráfókuszálnak, az annyira nem jön be. Még Sam is tűrhető. De a többiek…
Szóval a New York-os Rachel vonal nekem bejött, bár ugye ez totál nem a glee, szóval lehet továbbra sem kellene erőltetnem ezt az egészet.

beci4 - 2012. 10. 03. 14:25

Nekem is tetszik eddig az új évad. Szó szerint friss, lendületes, fiatalos és ahogy az elvárható, szórakoztató is. Az új arcokkal többnyire én is szimpatizálok (persze kivétel a cheerleader csaj), pedig eleinte tartottam a vérfrissítéstől.
Az első 3 epizód között rangsort nem tudok felállítani, engem mindegyik kikapcsolt – és számomra ez a lényeg. Csak így tovább, Glee! :)

szpojleres mókus - 2012. 10. 05. 13:00

Hát szerintem én vagyok az egyetlen, de nekem ez nagyon nem tetszik. A glee arról szólt addig, hogy mit csinálnak a srácok, hogyan készülnek fel versenyre. Még az eszméletlenül Rachel Finn részekben is ez volt.

Most az van, hogy hogyan sír Rachel, Kurt. Értem én hogy tagok voltak. De én vagyok az EGYETLEN aki nem a drámájukat akarja nézni, hanem tényleg hogy mit csinál a kórus?????

Ez olyan, mintha valaki sorozatot csinálna a real madridból, első három évedben nézzük őket, ahogyan készülődnek a focisták, edzenek, meccsre mennek közben látjuk mi van a személyes életükben. Most meg visszavonul a real madridtól három ember, és őket nézzük állandóan, milyen a szerelmi életük, és sírnak. KIT érdekel?? (legalábis engem nem.) A sorozat neve Glee, nem pedig hogyan sír rachel és kurt, és mi a fracot csinálnak new yorkban. Jólvan. Nem azt mondom legyenek benne. De kapjanak annyi iőt, mint most kap az egész kórus, és vica versa.

Schusterből egy idióta karaktert csináltak. Ugyanúgy, mint hogy több év után kiderült hogy nem is tud spanyolul miközben spanyol tanár volt (????!), most kiderül hogy három év után gyenge kórus tanárnak (???!), és teljesen az ellenkezőjét csinálja mint amit az első évadban – Első évadban nem ment el, mert neki a kórus az élete. Most elmegy, mert rájön hogy szar ebben és sosem volt jó?
HE???
Valamelyik kommentelő mondta, hogy Finn fog jönni Schuester helyére. Most már 100%, a mai Greases beböfögés alapján.
Régi karaktereket meg nem szabad visszahozni szerintem. Rachelen és Kurtön kívül az összesen látszik hogy öregek mint az országút. Főleg finnen.

Szörnyű 10/4 nekem. A rész végén amikor voltak bevágások az előző évadokból megfájdult a szivem az dekirály volt ez meg pfff.

szpojleres mókus - 2012. 10. 05. 13:26

Most látom következő rész ovemberben, addig el lehet felejteni ezt a borzalmat.

breakaway - 2012. 10. 05. 16:36

Hát, nekem nagyon tetszik ez az évad eddig, ez a rész meg különösen szép volt szerintem, de ízlések és pofonok persze.

Shai - 2012. 10. 05. 16:57

dont speak es a vege3esfelperc uberimba volt.

Danee - 2012. 10. 05. 17:30

Ez a rész tetszett is, meg nem is. A zenék bejöttek, szerintem jól sikerült a feldolgozás, azonban szerintem túl sok volt a szakítás. Emma és Shue szakítása teljesen légbőlkapott volt, ahogyan Kurt és Blaine szakítására se nagyon volt eddig utaló rész. Azonban mind a négy szakítás bombabiztos szerelem volt, kicsit fura. Legalább egy párt megtarthattak volna.

Aryll - 2012. 10. 05. 19:59

@Szpojleres mókus: nem értek egyet abban hogy Finn öreg, sztem még mindig annyira kölyök képe van hogy simán befér a suliba :)) Ezzel viszont nagyon is egyetértek!!!->”Schusterből egy idióta karaktert csináltak. Ugyanúgy, mint hogy több év után kiderült hogy nem is tud spanyolul miközben spanyol tanár volt (????!), most kiderül hogy három év után gyenge kórus tanárnak (???!), és teljesen az ellenkezőjét csinálja mint amit az első évadban – Első évadban nem ment el, mert neki a kórus az élete. Most elmegy, mert rájön hogy szar ebben és sosem volt jó?
HE???”

naaaaaaaaaaaa most ez nagyon fájt! Nem elég hogy a kedvenc párosom szakított (Finchel) még a többiek is..most komolyan Finnek ezt a jövőt szánják a készítők?? Akkora kavalkád van és annyira nem tetszik ez az egész. Engem meg most per pillanat az nem is érdekel hogy mi megy Limában (de lassan New York se)..tökre érdektelenek az új tagok! A 4 párból mindenki szétment ugyebár, na és mi a helyzet Changéknál, ott minden überkirály, nincs long distance problem? Az is igaz hogy az új glee klub konkrétan 4 rész óta nem csinál semmit, nincs felkészülés a körzetire se. Ergo úgy érzem magam mintha beragadtunk volna a semmi közepébe: mint néző, mint szereplők egyaránt. Kezd minden olyan érdektelenné válni, se New York, se Ohio..aggódom hogy mi lesz ennek a vége…kapkodnak a készítők? Valamiért úgy érzem hogy ez az évad a mélyrepülésé lesz..
Egyébként most direkt koncentráltan néztem hogy van-e szikra Rachel és Brody (jános) között, szerintem most se sikerült összehozni, nagyon izzadságszagú lett ismét!

Aryll - 2012. 10. 05. 20:07

—————— S P O I L E R ———————-

következő rész:
http://www.youtube.com/watch?v=B8mVvB7gSj0

na tessék ez itt az új irány :PPP igaza volt egy kommentelőnek!

—————— s p o i l e r off ——————

Danee - 2012. 10. 05. 20:23

Aryll: Lehet rosszul emlékszem, de Changek nem szakítottak a nyáron?

legikutya - 2012. 10. 05. 20:43

tetszett a rész :) különösen,amikor blaine énekelte a teenage dream-et..
azt viszont nem tudom elhinni, h shue meg emma szakítottak, egy jegyespár egy ilyen nagyobb vita kétlem, h bontja az eljegyzést…

Cápi - 2012. 10. 05. 21:47

Nem tudom ti mit néztek, Emma és Mr. Shue marhára nem szakítottak, ezt veszekedésnek hívják, nincs kimondva a szakítás. Rajtuk kívül meg mindenki más szétment lényegében. Jó rész volt lényegében, bár kicsit durva mégis…
Arra leszek kíváncsi, hogy a Glee Project 2 nyertes srác, Blake mit alakít. Kb. le merem fogadni, hogy egy nyálas jófiú szerepét osztják rá (Finn 2). Még mindig nagy szívfájdalmam, hogy nem Aylin nyert…

@szpojleres mókus azt azért megkérdezném, hogy ha ennyire csak lefikázni tudod az egészet, minek nézed? De így őszintén. Mindenkinek lehet negatív meg pozitív véleménye egyaránt, de aki ennyire előadja a nagyhalált, mint te és hogy mekkora szar a sorozat és de borzalmas, az nem értem minek tölt el vele heti 40 percet, hogy aztán itt keseregjen oldalakon át…

Capri - 2012. 10. 05. 22:08

Az évad 1.részében mondta Tina, hogy szakítottak.

Felemás volt ez a szakítós epizód.

Következő epizód november 8-án lesz (amerikai idő szerint).

Grease musical kapcsán van tippjeim arra, hogy kik kapnak főszerepeket.

Capri - 2012. 10. 05. 22:09

*vannak

Danee - 2012. 10. 05. 23:12

Az utolsó jelenetes éneklés miatt asszociáltam szakításra. Aztán lehet, hogy csak a veszekedés miatt tették bele.

Cápi - 2012. 10. 05. 23:21

Annyi volt, hogy Emma nem akar hónapokra Will-el menni Washingtonba, mert szereti a munkáját a WMHS-ban, de Willnek meg hónapokig kéne távol lenni. Ennyi. Semmi gyűrűvisszaadás és szakítósdi nem volt köztük, csak nem jutottak közös nevezőre, hogy mizu legyen.

szpojleres mókus - 2012. 10. 05. 23:28

Azért cápi, mert a glee számomra jelentett vlamit. Valami nagyot. Egy olyan sorozat volt, amiből nincsen sok, ezt már sokszor elmondtam, nem megyek mélyebben bele. A sorozat részemmé vált, ezért megnézek minden részt. De hadd mondjam már el a véleményemet egy sorozatos oldalon.

kiro.O - 2012. 10. 06. 00:32

Enyhén SPOILER-es véleményem a részről:

Kezdjük Klaine-nel, mert mióta léteznek, ők a kedvenc párosom, és azért írom jelen időben, mert ők nem mondták ki a szakítást, Blaine mondja is Finn-nek, hogy még ő sem tudja, mi a franc van most. Egyébként attól függetlenül, hogy imádom őket, azt mondom, hogy még akár szakíthattak is volna, csak ne így. Mert Blaine egész viselkedése meg tettei annyira out of character voltak, hogy nem is tudom komolyan elhinni, hogy megtörténtek.
A Brittana páros szakítását még lehet reálisnak mondani, de rettentően sajnálom őket azok után, amin keresztül mentek, még akkor is, ha Santana a head bitch volt legtöbbször.
Na most Finchel. Hogy őszinte legyek, azért rimánkodtam végig, hogy ők legyenek a beígért szakító páros, mivel sosem voltam oda értük, Rachel konkrétan kiidegel a világból. Viszont van abban valami, amit az auditóriumban mond Finnek a 4 hónapról meg minden egyébről.
Shue-t meg Emmát pedig egyszerűen nem értem. Mármint Emma reagálását. Komolyan nem képes annyit megtenni a vőlegényéért, hogy pár hónapra szabadságolja magát az amúgy sem túl fontos munkaköréből? Ez is annyira légből kapott, mintha csak a nagyobb drámát akarná szolgálni.
A zenék viszont nagyon jók voltak.

SPOILER off.

Ezek után emlékszik még valaki, hogy ez a sorozat eredetileg egy vígjáték volt, egy olyan sorozat, ami az underdogokat sztárolta? Mert én már nem. Ez már csak színtiszta fájdalom, de nézem, mert nem tudom elengedni a maradék kedvenc karakteremet.

Aryll - 2012. 10. 06. 06:11

@Danee @Capri köszi a kijavítást Chang ügyben, akkor ezek szerint ez kimaradt, ahhoz képest jól viselte Tina :Ö..
@Cápi “Nem tudom ti mit néztek, Emma és Mr. Shue marhára nem szakítottak, ezt veszekedésnek hívják, nincs kimondva a szakítás.” -> szerintem is off ez a kapcsolat mivel a rész végén ott énekeltek a szétment párokkal.

Komolyan gondolom hogy koncepció nélküliség folyik a glee háza táján…ugyan ezt látom amit szpojleres mókus is leírt Schuster ügyben. Finn esetében ezt dettó szépen le lehet vezetni: kitalálja hogy az apja nyomdokaiba lép és hú de katona lesz-> szépen elengedi Rachelt hogy kövesse az álmait-> 4 hónapig nem beszélnek-> aztán eldörren a fegyver a kezében, besz@rik, kitalálja h mégse neki való-> újra felbukkan Rachel-nél, azzal a dumával hogy nincsenek álmai, se jövőképe-> végül kiköt Limában…ááá most komolyan, ennyire hülyére veszik még a legelvakultabb tiniket is? Micsoda szétforgácsolása a karakternek, annyira nem életszagú…jó-jó, tudom hogy csak egy sorozat és igazából Kurt-ot se vennék fel első szóra egy Vouge.com-hoz, de annyira nem tudnak mit kezdeni Finnel hogy szinte fáj nézni :S

fajro - 2012. 10. 06. 17:26

Cápi: “Arra leszek kíváncsi, hogy a Glee Project 2 nyertes srác, Blake mit alakít. Kb. le merem fogadni, hogy egy nyálas jófiú szerepét osztják rá (Finn 2).”

Tudom, hogy ez nem Glee Project topic, de muszáj most erre kitérnem. Ahogyan Ryan Murphy felvezette a nyertes bejelentését, már tudtam , ki lesz az, mert annyira egyértelmű volt, hogy kire gondolnak és ki helyett gondolják:
“There are some people,as you know, who are seniors on the show,who are graduating.So there is a real need for,I think, a very specific talent and a very specific person.”

Nyilvánvalón Finn(Cory) helyére akarják Blaine-t, akarnak egy új sztárt, akit imádhatnak a csajok. Nem egy új underdogot akartak, akit lehet valamiért sajnálni vagy tisztelni, vagy követni, egyszerűen egy sztárt akartak maguknak, mert tudták, hogy erre az évadra még itt lehet tartani Finnt (és a többi érettségizettet), de túl sokáig már nem….

Szóval sztem ne is várjatok/várjunk mást – ettől függetlenül viszont lehet jó. Jó volt az a srác, sokkal kevésbé idegesítő (számomra), mint Cory Monteith, szóval én már nagyon várom a feltűnését.

De még jobb lenne, ha – akár csak egy-két rész erejéig – Aylin és Ali is kapna lehetőséget, ahogy annó Lindsay és Alex (utóbbit még most is “nyögjük”).
MEglephetnének minket…

Glee Project téma ezennel OFF! :)))))

Cápi - 2012. 10. 06. 20:45

@fajro: jogos, amit írsz. Egyet is tudok vele abszolút érteni. Igazság szerint a tavaly GP-hez képest tartom igazságtalannak a 2. évad végeredményét, tini Jézus még mindig ott parádézik 1-1 snitt erejéig, a jóhangú ír gyerek meg már sehol, Alexet pedig borzasztóan nyomatják és nem értem egyszerűen mire fel.
Blkae meg jah, valóban tipikus pót-Finn. Alit még megértem, ő tényleg tipikus underdog kateg, de amilyen hévvel a transzi gyereket nyomatják, ugyanúgy pl. egy muszlimos téma kapcsán be lehetne Aylint is hozni. Vagy csak úgy simán. Irreális az egész… Hát mindegy, jön egy hónap szünet most úgyis (volt róla szó amúgy, hogy miért?) aztán folyt. köv.

goettin - 2012. 10. 06. 23:08

Naya feltöltette a száját, mert se a dalra, se a jelenetre nem tudtam figyelni miközben énekelt…

Pongi_@ - 2012. 10. 10. 14:19

Tény, hogy nem életszagú a sorozat néha, de én annak örülök h Rachelt sikerült a kis tinilány szerepéből kihúzni. Nagyon is jót tett neki NY.
Finn mit szerencsétlenkedik itt, ahogy @Aryll mondta fáj nézni. ez tényleg megfelelő kifejezés rá.
Rachel pedig h ezek után szakított a Finnel szerintem teljesen érthető.
Finnt szerintem el kéne engedni, mert ahogy ő is mondta már nincs barátnője életcélja semmi = UNALMAS

Mr. Schue-ék ha ezért szakítanának az nevetséges lenne, ez csak egy veszekedés volt, azért mert a végén ők is énekeltek nem jelentett semmit. Annyi h ők is fasírtba vannak most, mit Kurt és Blaine.

Az újonc kis páros, meg aranyos, aranyos, de a storyunknak semmi értelme. jó összefognak jönni valószínűleg azta. nagy meglepetés..:DD

Már amikor beválogatás volt a GP-be akkor is már megvolt a Finn pótló (mondjuk én Charlie-ra tippeltem vna annó) de Blake is megfelel a szerepre.

Kelly Monroe - 2012. 10. 10. 14:57

Hmm, kicsit sok volt így hirtelen ez a nagy dráma. Szerintem bőven elég lett volna, ha csak Finn-Rachel és Kurt-Blaine szenvednek, sulis fronton meg lett volna valami vidámabb sztori. Blaine húzása nekem is elég karakteridegen volt, de Santanán is meglepődtem, mert éppen ő volt az, aki éveken át szerelmes volt Brittany-be, most meg ilyen könnyen eldobná. A NY-os részek most nagyon tetszettek, de olyan volt, mintha egy egészen más sorozatot néznék. Emma-Will vita teljesen felesleges volt, főleg így, hogy kaptak egy db jelenetet.
Amúgy az utóbbi részekben tetszettek a Sam-Brittany jelenetek, és őket még el is tudnám képzelni együtt, bár az se baj, ha csak barátok maradnak. A Brittana kapcsolat meg sose volt a kedvencem, úgyhogy annyira nem sajnálom őket (igaz, a többi párt se túlzottan).

jessm - 2012. 10. 10. 20:31

Szerintem a Rachel-Kurt páros NY részei müködnek és kifejezetten tetszenek.
Szerintem nem kellene eröltetni hogy a régi srácokat visszahozni. De szerintem évad vége felé már csak Kurt meg RAchel marad, esetleg Finn ha vmi értelmeset hoznak ki a sztorijából.
Amugy Blaine és Kurt fasírtban lévése nem váratlan, az elmúlt 3 epizódban szépen építették fel. Amugy meg a megcsalás olyan, hogy a való életben is van, hogy váratlan, ugymond karakter idegen.
Shue meg Emma sem szakítottak. CSak Finchel meg Santana és Brittany szakítottak.

Kelly Monroe - 2012. 10. 11. 14:31

Szerintem meg van olyan ember, aki hajlamos a megcsalásra, és van olyan, aki nem. Ettől függetlenül persze az is hűséges lehet valakihez, aki korábban minden párját megcsalta, és az is lehet hűtlen, akiről soha senki nem gondolná, még ő maga sem. Utóbbi esetben azonban szerintem valami elég extrém esetnek kell történnie, hogy megcsalás legyen a vége. Épp ezért az valahol érthető, hogy Rachel megcsalta Finnt, miután az négy hónapig feléje se nézett, nem hívta és nem kereste. Kurt és Blaine esete tök más, hiába volt Kurt elfoglalt az utóbbi időben, és nem nagyon tudott foglalkozni Blaine-nel, de azért ők mégiscsak beszéltek egymással, ráadásul Kurt maximum egy hónapja ment el NY-ba, egy hónapot meg szerintem még simán ki lehet bírni, főleg úgy, hogy hamarosan találkoztak is volna. Az meg, hogy munkaidőben az ember nem nagyon tud telefonálni, egy teljesen érthető dolog, ezen nem nagyon kellett volna fennakadnia Blaine-nek. Gondolom ő se ment volna ki óráról, csak hogy Kurttel társalogjon. Mert van, amit nem lehet megtenni, ilyen az élet. Viszont esténként simán beszélhettek, akkor gondolom nem zavarta őket senki.
Másrészt Blaine részéről ez a megcsalás félig-meddig tervezett is volt, ezért nem tudom sajnálni. Mégiscsak megbeszélte a sráccal a randit, aztán utána lehet, hogy csak úgy jöttek a dolgok maguktól, de hacsak nem volt nagyon extrémen részeg, akkor gondolom tudta, hogy hülyeséget csinál, és leállíthatta volna magát.
Az is igaz, hogy ha valaki egy hónapot nem bír ki távkapcsolatban, az ne erőltesse a dolgot. Szóval ha valakiknek, akkor nekik szerintem szakítaniuk kellett volna. Innentől kezdve úgysem lesz ugyanolyan a kapcsolatuk, legalábbis a való életben nem lenne.
De ez csak az én véleményem, bocsi a hosszú szónoklatért :)

Lora - 2012. 10. 12. 11:44

Én szkippeltem a 3.évadot, elmondaná valaki, hogy abban is már ilyen musicalszerűen volt megoldva az egész?

Engem rettentően zavr, hogy spontán dalra fakadnak a legirrelevánsabb szereplők, az egyátalán nem zenéhez kapcsolódó pillanatokban is(pl. SJP, mint divatguru konkrétan miért is kell énekeljen?)

Aryll - 2012. 10. 12. 17:05

Kelly Monroe@ szerintem meg várható volt ez a húzás Blaine részéről. Az előző évadban is elég könnyen elcsábult volna Sebastian által, csak ott volt Kurt és így mégse..egyébként meg Kurt nagyon idegesítő és végtelenül önző tud lenni, akár távkapcsolatban van, akár nem. Pont olyan mint Rachel. Ezért is hozzák jól a NY-i részeket, mert együtt jól elvannak..

Kelly Monroe - 2012. 10. 14. 18:41

Igaz, korábban is voltak arra utaló jelek, hogy Blaine szeretethiányos meg elég bizonytalan, szóval ebből indulunk ki, akkor valóban nem olyan karakteridegen. De megérteni akkor se fogom :) Amúgy szerintem ebben a sorozatban mindenki önző kicsit, nem csak Kurt meg Rachel :)

cyborgwings - 2012. 10. 16. 12:19

@Lora: szerintem már senki sem emlékszik, mi volt az előző évadban. :D nem tudnám biztosra mondani, de asszem valóban már ott is jobban elmentek ebbe a “váratlanul dalolhatnékom támad” irányba.

szpojleres mókus - 2012. 10. 29. 09:49

készítők szerint mégnégy évadra van esély. wow..

szpojleres mókus - 2012. 11. 09. 13:49

Örülhetsz Cápi visszatértem :D De most nem leszek olyan szörnyű.

Na szóval új rész.
Legszivesebben péklapáttal ütöttem le volna mindenkit, amikor megint egy teljes mértékben átlagos blaine hisztivel, és blaine dallal kezdünk. Utána unique dal. NAPFF
Schuster egyre nagyobb mértékben kezdi elvesziteni az előző évados szerepét. Az a mondása, hogy Húú elmegyünk washingtonba, majd visszajövünk és az lesz amit te akarsz annyira gyerekes volt, mint amikor a kisgyereknek megmondja az anyja, hogy elmegyünk oltásra, utána meg kapsz fagyit.

Meg lehet kövezni, vagy lehetek rasszista, de teljes mértékben egyetértettem Sue-val unique ügyben. És az amit mondott Finn, na én Sue helyében véresre vertem volna. És még ezért Schuster meg is dicséri, hát WTF??

Teljes mértékben egy tinisorozat lett belőle, ki szerelms kibe, semmi életre való tanítás nincs benne mint az előző évadokban. Legalábbis ha azt megpróbálták sugallani, hogy a távkapcsolatok nem működnek, akkor most will 3 hónapra megy el távkapcsolatra.

Finn először megmondta, hogy ő nem rendező. De azt mondja meg nekem valaki, artienak miféle adottságai alapján lett rendezői státusza. Van róla valami papírja?? Egyetlenegyszer tették be musicalt rendezni, utána pedig csinált egy karácsonyi műsort, (ami szerintemgagyi volt) azóta el van könyvelve egy steven spielbergnek.

És megint lehet rasszistának nevezni, de amikor kurtot mindenki csesztette, belefájdult a szivem. Most hogy unique azért sírt, hogy nem mehet lánywc-be, NALOL. És akkor mi van? Life is a bitch.

goettin - 2012. 11. 09. 19:41

A távkapcsolat működik, csak nem mindenki alkalmas rá… Will és Emma felnőttek, de működhet tiniként is, csak tökéletesen alkalmatlanok rá, hogy bemutassák a jó és rossz oldalát…

Cápi - 2012. 11. 10. 20:51

@szpojleres mókus: most meg fogsz lepődni, de egyet értek a véleményeddel. Blaine szánalmas, ő picsog, mikor félrelépett, mr. Shue-nak már semmi szerepe, Unique-tól meg már a frász kitör. Pocsék volt ez a rész, evvel az állandó transzi, meleg vonal erőltetésével, Kittyből meg láthatóan új Santanat akarnak faragni, nem sok sikerrel, mert elég rút feje van, a karaktere meg egy rakás szemét.
Finn egy nulla, Artie halál jellegtelen, a régi gárda meg mosolyogni, bólogatni visszajött, király… A glee projectes csávóról kezdettől fogva nem volt túl pozitív véleményem. Meg amit Finn előadott, hogy ő mekkora hatással van az emberekre, hahóóó. Vegye észre már valaki, hogy röhejes volt …
Legalább Santana vagy Kurt lenne, esetleg Kate Hudson-os jelenet, bár nekem még Rachel is belefér.
De ez így? 40 perc szenvedés. Még 4 évad ilyen szívonalon…. Nem tudom Ryan Murphy hol é

fajro - 2012. 11. 12. 17:45

@szpojleres mókus: a távkapcsolat tényleg működhet, ahogy goettin is mondja. Csak attól függ, kikről van szó.
Más helyzet két tini, akik két különböző helyre mennek, teljesen új életet kezdeni. Rachel és Finn esetében azt se tudták, meddig lesz ez így. Kurt és Blaine részéről ott volt a “csak egy évet kell kibírni, és utánadmegyek”,de Blaine (vagy a kapcsolatuk) ehhez nem volt elég érett.
Két érett felnőtt három hónapra meg tudja oldani a távkapcsolatot is, hiszen megvan a vége, hogy meddig kell kibírni. Szép volt Emma mondata, hogy inkább közel akar hozzá lenni lélekben és messze fizikailag, mint fordítva.
És még Artie rendezőségéhez: az azért minden hasonló iskolában, ahol nem túl nagy a művészeti képzés (itthon is), általában így működik: van egy, max két ember, akinek van affinitása a rendezéshez, de legalábbis lelkesedik – onnantól minden előadást, karácsonyi műsort, stb-t ők fognak rendezni. Mert nincs más, aki vállalná. Artie vezető egyéniség, úgy gondolja ért hozzá valamennyire, onnantól mindent ő fog csinálni.

A sztorihoz: sajnos az új gárda nem tud annyira érdekelni, Uniqe-ot továbbra sem akarom látni, Kittyből tényleg inkább Santana lesz, mint Quinn, mert Quinntől ekkorra már láttam szeretnivaló dolgot.
Marley és kisPuck okék. Sajnos a glee projectes Blake-nek nem sikerült túl jó szerepet írni, pedig nem tetszett, amit csinált a glee projectben. Itt most rettentő gyenge, a szerepe is, csak mosolyog, ő a jófiú, aki tanul, mert szarok a jegyei, stb… Sokkal jobb lett volna egy keményebb, ellenállóbb karakterként, csakhát arra már ott van kisPuck.

Inkább nézném Rachelt és Kurt-öt New Yorkban, mint a régi társaságot… Santana még odakeveredhetne valahogy hozzájuk. :P

legikutya - 2012. 11. 12. 22:46

Nos nem is tudom, hogyan is fogalmazzam meg a véleményemet a részről…arra gondoltam, hogy vagy kinőttem a glee-ből, vagy annyira nagy lett a minőségi zuhanás, hogy már nem bírtam nézni…nem szokott velem előfordulni, de most egy dalt sem hallgattam végig, áttekertem/leraktam a tálcára a lejátszót, csak szólt a háttérben, a sztori tekintetében pedig finn meg a többi visszatérő ember nekem elég nagy wtf. nem hinném, hogy van olyan iskola, ahol megengedik, hogy már elballagott diákok egész nap ott legyenek a suliban, és semmit tegyenek. mert a szüneteken meg a próbákon kívül nem töltik el tevékenyen az idejüket szerintem…
a vezető cheerleader nagyon antipatikus, a hangja sem tetszik, a glee projectes csávón pedig már nyáron csodálkoztam, hogy nyert. sokkal több potenciált rejtett volna magában bármelyik másik döntős emberke, erre sablonkarakternek, finn2.0-nak hozták blake-et…éljen ryan murphy!

Cápi - 2012. 11. 13. 17:00

@legikutya: ez inkább minőségi mélyrepülés…

szpojleres mókus - 2012. 11. 16. 22:12

így hogy unique mellőzve volt végig, tök jó volt :D

amúgy parlamenti képviselőink annyira rosszul keresnek, hogy a gyerekeiknek muszáj autószerelőnek lenni?
legalábbis finn esetében.

mgitta - 2012. 11. 17. 08:37

Kezdem azzal, ami pozitív volt az eheti részben: a dalok, meg az egész Grease téma. Már a 2. évadban, ahol a Rocky Horror Picture Show-t csinálták meg, arra gondoltam, hogy inkább a Grease-t kéne, az sokkal jobban illene hozzájuk. A 4. évadra ők is eljutottak eddig a felfedezésig.
Marley-t továbbra is bírom, nekem a Glee Projectes sráccal sincsen semmi bajom (idén nem néztem a Glee Projectet, szóval lehet, hogy azért), Kitty szerepe a szemét dög, ne is akarjanak lágyítani rajta. És jó volt, hogy észhez tértek, és nem Unique játszotta Rizzot.

Negatív: 1. Finn – aki olvasta a tavalyi évadzáró kritikámat, az tudja, hogy mi volt a tavalyi évben a véleményem róla. Nos, nem változott, még inkább a szuperisten, a zseni, aki mindent megold, holott annyira messze van ettől a szereptől, mint Makó Jeruzsálemtől. És ami már tavaly is megvolt és az évad egyik botrányos jelenetéhez vezetett (Santana leszólása és utána a pofon Santanától): Finn következmények nélkül mondhat bármit. Sue helyében úgy képen töröltem volna, hogy a mai napig nem kell fel a földről, ehelyett sikerült úgy beállítaniuk, hogy Sue a gonosz, aki nem képes Finn bocsánatkérését elfogadni. Én sem lennék képes.
2. Még az ezt megelőző részben a Unique szál. Teljesen logikus és igaz volt, amit Sue mondott, mégha transzneműnek is érzi magát, ilyen fiatal korban ez még nem biztos, hogy teljesen kiforrott, szóval nem kéne erőltetni a dolgokat. Szerencsére a szülei is normális indokkal álltak elő, de kb. úgy jött le az egész, mint gonosz Sue és gonosz szülők, akik nem hagyják kibontakozni a gyermeket.

Asszem, elég hosszú lett, egyelőre ennyit.

Aryll - 2012. 11. 17. 15:54

fogalmam sincs miért, de valamilyen érthetetlen okból nézem még a glee-t. A mostani rész, eltekintve a zenéktől (bár ott is rezgett a léc nálam) borzasztóan rossz volt. Rachelék felbukkanása – pocsék ötlet volt, Cassandra gyenge volt a csábító szerepében, Finn erőltetett volt, unatkoztam…:( valami történjen, mert kaszálni fogom

len90 - 2012. 11. 17. 23:36

Azzal kezdeném, hogy minden sorozatot, amit követek, valós időben követem, így ha valami lemegy kint este, azt én másnap legkésőbb délután már nézem. Ehhez képest ehéten teljesen elfeldkeztem a Glle-ről, egyszerűen az első résztől eltekintve ez az éved minősíthetetlen volt minden szinten, ezért már annyira nem izgatott a fojtatás, hogy nemes egyszerűséggel el is feledtem a tényt, hogy ezt a sorozatot még adják, csak akkor esett le, hogy ezt kellene néznem, amikor lecsekkoltam a csütörtöki amcsi nézettséget és láttam, hogy kb. sorozatminimumot produkált…

…pedig ez a rész nem volt rossz! Remélem Unique-ot tudatosan szorították háttérbe a negatív nézői fogadtatás miatt, nem csak egy nagyobb “transznemű diák hányattatásai” témát készülnek így felvezetni. A rész most kivételesen működött, szerintem jó tökéletesen el volt találva a régi és új szereplők szerepeltetésének aránya, és a Grease témához is jól nyúltak hozzá, tetszett a flash back is a legelső részre! Két negatívumot tudnék csak kiemelni: Én óriási The Glee Project fan vagyok, a Teen Wolf-fal az idei nyár sorozatos csúcsát jelentette nekem, de már ott sem voltam odáig Blake-ért, és itt sem győzött meg. Mind a “színész”, mind a karakter íztelen, gyenge, felesleges Finn 2.0, aki amúgy sem a legjobb karakter, de ez eredti Finn jelenlétével együtt ez így már túl sok a “mindent tudó, mindent jóra fordító, bölcs, helyes focistából”. A másik pedig az volt, hogy végig nagyon játszottak a széthulott párok újraegyesítésével, és én végig félelemben voltam, hogy tényeg a rész vége nyáltengerben úszó sírós újra-egymásratalálás lesz mindenki részéről. Szerencsére ezt nem lépték meg, csak a Brittana kapcsolatot látatták helyre állódni, valamint összehozták Tinát és Mike-pt megint, aminek egyébként semmi értelme sincs szerintem, és szerintem senkit nem is érdekel. Egy szó, mint száz, ha ezen a színvonalon folytatódna tovább az évad -bár érzem, hogy nem így fog- akkor lehet a jövőben nem fogok megfeledtezni a nézéséről…

Aryll - 2012. 11. 23. 11:04

na most sokat nevettem:
1. Finn -> Will reloaded :) kockás ing, mellény, gyapjú pulcsi, a lelkesedéssel még vannak gondok
2. Artie fantasztikus super heros kosztümje főleg hogy kopasz :D
3. verekedős jelenet, tisztára mint anno Finn és Puck
4. A Daltonosok új csapatvezérének lopásos videója
5. Brittany levágott fejű babája a végén

Okonel - 2012. 11. 23. 15:58

Este lesz időm megnézni a részt, de a jövő heti előzetes, nos… érdekes lesz. :D

LaCRossE - 2012. 11. 23. 16:57

Hosszú hetek óta most tetszett a rész, minden idiótasága ellenére. :D

LaCRossE - 2012. 11. 23. 17:02

Amúgy nem tudom, hogy vagytok vele, de ez a Kitty csaj egész szépen néz ki, főleg, ha nem vág ellenszenves pofákat és nem cheerleader ruha van rajta.

Kelly Monroe - 2012. 11. 23. 17:52

Nah, ez a rész egészen bejött, nem is hiányoztak Rachelék (kb. a rész felénél vettem észre, hogy ők most nincsenek), és szerencsére nem volt Unique sem :D Tetszett Ryder sztorija, és tényleg nem rossz színész ez a Blake, Marley viszont sokkal szimpatikusabb volt az első egy-két részben.
Amúgy lehet, hogy én emlékszem rosszul, de nem arról volt szó valamelyik korábbi évadban, hogy a Nationals címvédő automatikusan megy a következő évi döntőbe? Mert akkor elvileg nem is kéne menniük sectionalsra meg regionalsra.

szpojleres mókus - 2012. 11. 23. 18:23

káprázik a szemem?
VOlt felkészülés?
NEM VOLT UNIQUE????
NÉZHETŐ RÉSZ VOLT?
Álmodok? :D

Okonel - 2012. 11. 23. 21:40

Részemről az idei évad legjobb része volt. Unique hiánya, a karakterekkel való bánásmód és törődés, a végre normálisan összeválogatott számok. és Puck tanácsai mind feltették az i-re a pontot. Finn pedig végre nem idegesít már, a csetlései is a régi Willt idézték egy pillanatra. Mint ahogy maga a rész is, volt benne valami (és nem csak a képregényes téma) ami miatt kedvem lenne újranézni. Ilyet pedig jó rég nem éreztem ha glee-ről van szó.

Well done.

Elbízni nem fogom magam, tavaly is ért már csalódás, de bizakodom. Hátha.

len90 - 2012. 11. 23. 23:22

Nekem a múltheti rész jobban tetszett, ez a Blaine meg majdnem hogy visszamegy szál már annyiszor el volt sütve ahányszor lehet, remélem ez volt az utolsó.

Ami viszont nagy pozitívum az az, hogy jó hangokat válogattak össze az új tagokkal, mind Marley, Jake, mind Ryder jól hangzik, Kitzty pedig már az előző részben is nagyon meglepett, most meg mégjobban. Tud énekelni a csaj.

És külön pacsi a Glee-nek a Colorado Springs beszólásért. Második otthonom :)

fajro - 2012. 11. 24. 14:53

Jó részek!! Az elmúlt kettőről beszélek. :) Tetszettek! :))

Jó volt a Grease, és én még mindig szeretem Rachel és Kurt new yorki részeit. :))

Finn jól mutat Schuster ruháiban, de ez a szuperhős téma…. :P De azért jól megcsinálták. :)

Egyetértek len90-nel, jók az új hangok/szereplők. Marley-t eddig is szerettem, és Jake-et is. Kittyben még mindig nem találtam szeretnivalót, de a hangja jó. :)
Ryder pedig nagyon tetszik, Blake végre kapott jó részeket, jó dalokat, és végre megmutathatja, hogy miért nyerte a Glee Projectet.Sokkal több van benne, mint a tavalyi győztesben (akinek nem tudom se az igazi, se a Glee-beli nevét….). De Blake sokkal fontosabb szerepet kapott már most, mint az a srác, aki igazából csak kórus és bólogatós kutya. És Blake sokkal-sokkal jobban néz ki a Grease-es hajával, mint a Bieber frizurával…..

Viszont, nem szoktam ilyet mondani, de Tina egyszerűen csúnya lett. Nem áll jó neki ez a haj, nem jók rajta a ruhák, nem jók a sminkek és egyszerűen csúnya lett. Másnak is feltűnt, vagy csak én vagyok ilyen gonosz?

Azért vicces, ahogy feltűnnek a Glee Projectes problémák a Glee-ben. :D Tavaly jött a keresztény fiú vagyok, és ilyen ember tényleg volt a Glee Project első évadjában (a legjobb hang volt amúgy), és mind az első, mind a második évadban volt olyan, aki a sebezhetőségnél azt hozta fel, hogy félig fehér-félig fekete, sőt a második szezonban azt is hozzá tette a srác, hogy zsidó. (Meg még mást is, de azt szerencsére nem hozták be a Glee-be.)

És még valami (most ilyen kötözködős hangulatomban vagyok): Tudom, hogy komoly probléma a bulémia, és amikor amúgy is nagyon vékony lányok azt hiszik, hogy kövérek. De egyszerűen nem hihető a Marley sztori. Nyilván látványra nem hízott, és nem hiszem el, hogy attól, mert abba az egy kosztümbe nem fért bele, összedől a világ – hiszen a többi ruhájába belefér, nem? (Meg hát egy varráshoz értő ember úgy is észrevenné, ha hirtelen bevettek egy ruhából, szóval Tina akár kiszúrhatta volna. Vagy lemérhették volna mégegyszer, vagy valami….. Szóval nekem nagyon sántít. Bezzeg Mercedes vagy Tina soha nem kezdett bele valami nagy fogyókúrába, és estek bele különböző betegségekbe, mert olyanok akarta volna lenni, mint Santana vagy Quinn. Vagy csak nem emlékszem? Pedig hihetőbb probléma lenne….

De a lényeg, hogy az elmúlt két rész jó volt, úgyhogy remélem, a többi is jó lesz!! :)))

fajro - 2012. 11. 25. 16:51

Bocsánat, természetesen bulimia. :) Ki akartam javítani már előbb, de kissé késett a kommentem megjelenése. :)

jessm - 2012. 11. 26. 10:41

Mercedes amikor belépett cheeriosba, akkor nem evett semmit, és majdnem elájult, akkor volt hogy utána kiállt és elénekelte a kedvenc X-tina számom Beautiful-t.

cyborgwings - 2012. 11. 26. 17:42

hát ezen a marley-féle kosztümös dolgon már csak azért nem akadtam ki, mert tavaly sokkal durvább baromságokat nyomtak le a torkunkon, mint pl. azt, hogy will nem tud spanyolul. hát áh. érdekes, az első évadban ezek a túlzó hülyeségek még inkább bájosnak hatottak, de mostanra már a hajamat tépem tőlük. vagyis hát idén már azt sem, mert csak legyintek, hogy jó’ van.

igazából csak azért akartam írni, hogy tökre örültem sebastiannak. azt hittem, idén nem tér vissza, mintha valami ilyesmit olvastam volna még régebben. eléggé tetszik, legalább ennyi örömöm hadd legyen, ha még mindig nézem életem eddigi legnagyobb csalódást okozó sorozatát. :)
de egyébként az utóbbi két rész tényleg elég jó volt, csak reménykedni már nem tudok, hogy így is marad.

Platschu - 2012. 11. 26. 20:49

Én már nem is nézem kb. a 3. évad közepe óta, de a kritikáitok után már nem is csodálkozom. :(

christaylor - 2012. 11. 27. 13:43

basszus, finn már úgy is öltözik,mint will, kockás ing-mellénnyel.

szpojleres mókus - 2012. 11. 30. 13:46

Heti az nézhető volt, nem valami nagy szám, de nem is szörnyű. Uniquet egyre jobban mellőzik, nagy plusz.

Sectionals: Egy kicsit hitelesebben már könyörgöm! Bármilyen versenyre megy a csapat, mindig van egy ellenfél (vocal adrealine/warbrlers) ami szép jó és kemény, a többi(ek) pedig egy nulla (BTW nem akarom elhinni hogy létezik egy kórus ami a 21. században AMIS ruhában állna ki).

Saját vélemény, hogy én a warblerst juttatnám tovább. Sokkal profibb jobb koreográfia volt, tényleg egy profi élvezetes előadás. Ezek meg gangnam syteloztak kb az egész idő alatt ugrabugráltak mint a hülyegyerekek. Nem értem ebben mi volt az nagyon nehéz tánctanítás.

santi - 2012. 11. 30. 13:55

Hát egyre inkább nem tudom hová tenni a Gleet. Egyik percben imádom, másik percben meg kiborít.
Nekem személy szerint Rachel és Kurt bulija tetszett legjobban a részben, na meg a Warblers produkciója is elég jól sikeredett. Viszont a New Direction most egy vicc volt, szinte értékelhetetlen. Mindezek ellenére várom a folytatást.

szpojleres mókus - 2012. 11. 30. 19:10

Ahogyan nézem a rajongók véleményét, sokan mások is ezen a véleményen vannak. Ha továbbjut a csapat az igen komoly megcsúfolása lesz a egész sorozatnak.

nyszab - 2012. 11. 30. 21:07

Úgy is az lesz, hogy beengedik őket egy másik sectionalsre, ami mondjuk egy hét múlva lesz és ott nyernek, vagy valami hasonló. Így tippre.

LaCRossE - 2012. 12. 01. 12:27

Hát, ha a ND továjut, az bunda. :D

goodjohnwin - 2012. 12. 01. 13:19

Gangnam style már it is? :(
reménykedtem, hogy legalább csinálnak valami klassz mash-up-ot belőle, de nem, az egész halandzsa 1:1-ment le.
A Let’s have a Kiki legalább jó volt, sőt, zseniális, eltekintve attól, hogy se a Rachel-vonal nem érdekel már, se a Kurt-Isabelle vonal nem hihető.

Az új szereplők jól lekötnek, lenne még mit hanyagolni a korábbiakból.

Cápi - 2012. 12. 01. 18:01

Nekem kifejezetten tetszett ez a rész :) Örültem, hogy a régiek visszajöttek egyszerre és énekeltek. A Gagnam-style még így egészen befogadható volt :D Kb. az évad során először várom az új részt.

cyborgwings - 2012. 12. 01. 18:25

az utóbbi időkben abszolút tipikus – sőt, már talán a 2. évadtól számítva is érvényes ez -, hogy lagymatag karaoke produkciókat nyomnak, csak mert épp népszerű az adott szám. mondjuk ha már megtartották a “halandzsát”, akkor belevehették volna, hogy a nem jut eszembe hogy hívják srác ahhoz, hogy jobban megértse, magának megpróbálja lefordítani és rájön, hogy ez a szám divatmajmok kifigurázásáról szól.
aztán a végén nem is ő táncolt, és amúgy is végig tina énekelt. az értelem megint befigyelt…

ez a marley-féle szál most már kifejezetten irritál, valamint a new york-i sztori sem bír érdekelni, totál hiteltelen.
most azt, hogy quinn karakterébe megint belerúgtak kettőt az írók, talán hagyjuk is.

egyébként az nem lehet, hogy marley-t fölmossák a színpadról, és ahogy a queen is megénekelte “the show must go on”, a többiek lenyomják a maradék két számot? persze valakinek be kell ugrani marley helyére nyilván, de csak megoldják már, ha a gangnam style-ban is össze-vissza tudtak csereberélni az utolsó pillanatban.

fajro - 2012. 12. 02. 14:55

Most azért hozták vissza Quinnt, hogy megint egy p* legyen? Azt hinné az ember, hogy érett már annyira, hogy átlásson Kitty-n. Meg reméltem, hogy hamarabb felgöngyölítik Santanáék a Marley-szálat, minthogy idáig fajuljon, mert már így is idegesítő.

Rachel és Kurt New York-i szála még mindig sokkal érdekesebb, még ha nincs is benne sok logika, hogy a szerkesztő (SJP) miért is viseli ennyire szívén Kurt sorsát. Az ottani szám nagyon vicces volt, bár egy darabig csak néztem, hogy ez most mi… :P

A New Directions ezzel nem nagyon tudna továbbjutni,bár még nyilván lett volna két dal, ami az ájulással elmaradt (illetve még lehetséges, hogy lesz), azokra kíváncsi lettem volna.

Ez nekem most annyira nem jött be, de azért várom a következőt. :)

szpojleres mókus - 2012. 12. 02. 21:02

beírtam yotubera, hogy szerintem ez a gangnam sytle irtó béna volt, a fanboyok lemészároltak hogy akkor próbáljam meg én elénekelni :D

Amúgy Unique nem léphet fel iskolai musicalben, de az iskola területén történő versenyen igen?

Keila - 2012. 12. 03. 17:22

fajro: szerintem nagyjából mindenki olyan WTF fejet vágott a new york-i dalnál, mint Brody. Olyan volt, mint vmi inside joke. De a végére már én is röhögtem. :D

betti - 2012. 12. 05. 16:04

Jaj, Istenem. Én ezt a Glee-t már komolyan nem értem. Idén még nem is írtam ide a kibeszélőbe, olyan szinten nem érdekelt az egész. De most ki kell adnom magamból, mert egyre mérgesebb vagyok.
Ugyebár elég sokan utálták a tavalyi évadot, én ahhoz a iksebbséghez tartoztam, akik azért egy-két hülységtől és idegesítő momentumtól eltekintve tudták élvezni a sorozatot, szóval összességében szerettem az első három évadot, nagyon is, az egész sorozat hamar az egyik kedvencemmé vált, rengetegszer újra tudok nézni egy részt, imádom a dalokat, folyamatosan olvasok fandomokat és angol oldalakat, egyszóval imádtam.
Ezért fáj az, amit most művelnek. Az első rész még nem is volt rossz, meglepően tetszett. De hihetetlenül bosszant az, hogy egyre több az új szereplő, a régiek pedig csak táncolnak a háttérben. Mi van Joe-val? Mi van Sammel? Mi van Sugarral? Azért maradtak itt, hogy 8 rész alatt legyen két sornyi szövegük? Kezdem azt érezni, hogy ők csak azért maradtak, hogy meglegyen a versenyekre a 12-es létszám.
Abba már bele se megyek, hogy rövid úton eltűntették a sorozat egyik legmeghatározóbb személyét, Mr. Schue-t. Mert igen, a hős Finnek, minden probléma megoldójának ugye helyet kell adni. Aztán az se tud már felbosszantani, hogy behoztak Sue-nak egy terhességi szálat, de minek??? Hogy szintén, 8 részből kétszer meg tudják említeni. Nem mutatni, vagy nem bemutatni, hogyan is hat ez Sue-ra, hogy változtatta meg az anyaság. Á, azt minek.
Helyette behoznak olyan szálakat, mint azt, hogy a kb. 50 kilós Marley azt hiszi magáról, hogy kövér. Éljen. Mert ez tényleg reális, de főleg érdekes. Értem persze az okokat mögötte – már megint tanítani próbálnak, mint mikor Beistet verte a férje (ja, igen, őt is elég jól eltüntették), most van sor azon, hogy megmentsék a fiatal lányok lelkét, akik kövérnek tartják magukat.
Irreális, ráadásul bután oldották meg az egészet – fent már említette is valaki, hogy tényleg nem feltűnő, hogy a ruhái át lettek szabva…
Ezek azok az aprósáok, amik iszonyatosan idegesítenek. Mert régen is voltak következetlenségek meg fölösleges drámázások, de a sok jó szál és dal mellett azok akkor nem tűntek ilyen nagynak.
A Britney-s epizód volt az, ami után komolyan elgondolkodtam, hogy kell-e ez nekem. Iszonyat buta volt a sztori, szenvedés volt végignézni. Ilyen volt a 3. rész is, meg a nemrégi szuperhősős is. Ráadásul ezekben a részekben többnyire a dalok is silányak.
Vannak persze még pozitívumok – egy-két dalt nagyon szeretek (New York Stat of Mind, The Scientist), de ez a szenvedés iszonyú.
Ja, és ugye szétszedtek szinte minden párost is – Britannát megértem, viszont ahogy a Blaine – Kurt szakítást játszották el, az valami nevetséges volt. Szintúgy a Tina – Mike párosnál, akiket szerintem csak azárt szedtek szét, hogy legyen valami sztorijuk, mert amúgy Tina még mindig 3 részből csak egyben szerepel. Mike meg visszajött most azért, hogy meg se szólaljon.
Az a baj, hogy nehéz ezt a sorozatot elengedni, de muszáj lesz, az, hogy nem bírok végignézni egy részt, és kicsit sem érdekel, mi lesz a következőben, már nem jó. Viszont a színészeket még mindig imádom – komolyan, egy behind the scenes videó mostanában már jobb, mint az aktuális rész.
Hát, ez van, de úgy érzem nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel – nézzétek meg a nézettséget, iszonyatosan esik. Ezen a héten már el sem érte az 5 milliót.
Számomra most RIP Glee :(

LaCRossE - 2012. 12. 07. 12:30

Hmm, nem is emlékszem ilyen jó részre, mint ami a mostani volt. Semmi rosszat nem tudnék mondani róla.

mgitta - 2012. 12. 07. 16:45

Egyetértek, régen volt ilyen összeszedett és színvonalas rész a Glee-ben. A dalok fantasztikusak voltak, a történet jó volt, bár ezzel a Finn az új Will szituval asszem soha nem leszek kibékülve.
Ja, és amit tavaly évad végén nem gondoltam volna (még az évadkritikában is leírtam): kifejezetten tetszenek a New Yorkos részek, és elérték a készítők, hogy a 4. évadban megszerettem Rachel Berryt.

A rész közben azon gondolkoztam, hogy vajon van-e még sorozat, ahol ennyit üzengetnének a fandommal, mint a Glee-ben (itt Brittany beszólására gondoltam). Egyébként szerintem pont ez a baj sokszor ezzel a sorozattal: túl nagy hangsúly van a fandom-on (itt most fandomon nem az egyszeri nézőket értem, hanem akik fanfic-eket is írkálnak, olvasgatnak, különböző fórumokon az alkotóknak is tippeket, ötleteket adnak…).

szpojleres mókus - 2012. 12. 07. 17:53

tényleg jó volt. Egy negativum, hogy mindenki marleyt b*sztatja mint valami óvodás, és unique meg azért sír hogy nem mehet lányvécébe és a fiú wc-ben milyen sz*r, de elvállal egy olyan férfias sportágot mint a jégkorong.

Ja, és nem akarom elhinni, hogy ezt a részt ugyanazt az ember írta, mint az előző borzalmakat. Ilyen nincs.

LaCRossE - 2012. 12. 07. 20:19

A rész legjobb jelenete a zongorás csóka köszönete volt. :D

cyborgwings - 2012. 12. 08. 12:32

tényleg az volt a legjobb. :))

kicsivel talán tényleg jobbra sikeredett, mint az utóbbi idők átlaga, de azért annyira nem voltam elájulva. a new york-i részek meg egyre jobban irritálnak. nem tudom, egyszerűen nem vagyok kibékülve velük, sőt, még kurtöt is egyre inkább kezdem megutálni. sokkal jobban élvezem azokat az epizódokat, amelyekben elfeledkeznek arról, hogy ők is léteznek.
ugyan sokat dobott a végén a tény, hogy szeretem a dalt, amit közösen énekeltek, de ezt most megint olyan glee féle felemelő zárásnak éreztem.

LaCRossE - 2012. 12. 09. 10:41

cyborgwings: hát, ez tényleg az ízlések és pofonok kérdése, én pl. a new york-i részeket szeretem a legjobban, amúgy is imádom Rachelt, bár ezzel a kevesek közé tartozom.
Az összes szám bejött, ami ritka egy résznél nálam, plusz pont az O Holy Night-ért, ami a 2. évados karácsonyi albumról az abszolút kedvencem, mert szerintem nagyon gyönyörűen énekel Lea.

cyborgwings - 2012. 12. 09. 15:04

nincs nekem semmi bajom leával, szerintem is nagyon jó hangja van és még rachelt is bírtam korábban, mostanra viszont a korábbi legnagyobb kedvencemmel, kurttel együtt rohadtul unom. hát ez van, így alakult.

jessm - 2012. 12. 09. 20:09

Én azon kevesen közé tartozom aki az összes Rachel és Kurtös részt élvezi.
Cory aranyos meg minden, de annyira nem passzol Finn már a sorozatba, hogy őt el kellett volna engedni. Ha lesz 5. évad őt tuti nem látjuk viszont, mert gondolom elöbb utóbb visszahozák Mr Shuet, bár már ő sem a régi önmaga.

Brit és Sam összejöttek? Na és! Sikerült annyira érdektelené tanni őket hogy egyáltalán nem érdekelt.

Úgy alapjában a sulis részek egyáltalán nem érdekelnek.
Ha egy részben nincs rachel vagy Kurt akkor nem is érdekel a rész, szuperhősös részt emiatt végig sem bírtam nézni.

Annak örültem, hogy Kurtöt felvették. :) És a being alive is szuper lett.

Nephra6 - 2012. 12. 09. 23:56

Zsinórban néztem a legutóbbi 3 rész. Úgy érzem, bennem kb. a néha zseniálisan kiválasztott záródalok tartják a lelket, hogy nézzem tovább a sorozatot (Some nights és a Don’t dream it’s over)

Az új Warblers kapitány csak nekem jön be amúgy nagyon? A Whistle-t ronggyá hallgattam, pedig amúgy nem nagy kedvenc, de hirtelen motivált lettem :D

santi - 2012. 12. 10. 07:04

Nephra6: nem vagy egyedül, nekem is nagyon bejön a srác. A dallal is így vagyok, vagy százszor meghallgattam azóta.
A mostani rész tényleg nem volt rossz, de valahogy mégis untam az egészet.

Cápi - 2012. 12. 10. 14:22

Ritka jó rész volt, azt kell mondjam, Lea dalai csodálatosak voltak és minden!! dal tetszett. rég élveztem ennyire egy részt.
A Brittany-Sam szál mondjuk abszolút érdektelen volt, hála a “sok” szerepnek, amit a 9 rész alatt kaptak, de őszintén szólva ez se zavart. Nagyon várom a folytatást.

szpojleres mókus - 2012. 12. 14. 10:49

Nézhető volt.

Nekem csak azt válaszolja meg valaki, hogy amíg a glee porjectes ír srác 5 percben lejátsza az egész castot de főleg uniquet, akkor miért uniquet kellett erőltetni annyi részen át. De tényleg kíváncsi vagyok a véleményetekre, a srác mindig marha jó volt, de valami hülyeségért elbocsátották, és ilyet tolnak a képünkbe.

Plusz azt még mondja meg valaki, hogyha Finn nem kap pénzt azért amit csinál akkor miből tartja el magát? :D Hogy csak úgy ingyen járja az iskolát reggel nyolctol :D

Cápi - 2012. 12. 14. 11:31

szpojleres mókus: dolgozik az autóműhelyben is meg elvileg Burt ráhagyta az egészet, szóval bevétel az akad, ha nem is ő gürizik :P
Az ír gyereket meg nem tudom miért tették ki, Unique erősen vicc kategória :( Ennyire nem kéne élettanulságoknak álcázott izéket az emberek arcába tolni :(

LaCRossE - 2012. 12. 14. 12:37

Az előző évados karácsonyi gejl nyáladék izét nehéz lett volna überelni, szerencsére nem sikerült. :D Külön tetszett az, hogy “szétbontották” a részt, így kis karácsonyi történeteket kaptunk.
Nem volt ez tehát rossz, de azért még ennél több kell, hogy túllépjek az előző két évados kínlódáson.

santi - 2012. 12. 14. 14:54

Nem volt ez rossz, de különösebben jó sem. Voltak pillanatok mikor mosolyogtam, de összességében nem voltam oda a részért.
Továbbra is tartom, hogy nem tesz jót a sorozatnak a túl sok szereplő, illetve hogy nem tudják elengedni a régieket. Eredetileg a klubbról és fura tagjairól szólt a dolog. Most a klubbról, a mára már nem annyira fura tagjairól és a régi tagokról szól az egész. Igazából nem tetszik, hogy ide oda ugrálnak, és mindenféle erőltetett indokkal próbálják a két vonalat összehozni. Valamelyiket el kellene engedniük. Vagy maradjon meg az egész az iskolában, és legyenek évente újabb és újabb karakterek; vagy hagyják az egészet, és maradjanak meg az eredeti karaktereknél, akik a maguk módján mind eredeti figurák voltak; a mostaniak azok utánzatai csupán.
Mint mondani szokták, a remény hal meg utojára. Továbbra is várom a folytatást, de addig is visszanézem a régebbi részeket, azoktól legalább mindig jobb kedvem lesz.

goodjohnwin - 2012. 12. 14. 22:11

A sokadik (karácsonyi) rész után azt hiszem kijelenthetem, hogy ez a sorozat nem működik, hacsak nincs valamilyen személyes kötődésed valamelyik történetszálhoz. Ha van, akkor már a többi sem érződik feleslegesnek.
Szívfacsaró számomra bármelyik Kurt/Burt jelenet, azt hiszem felesleges megindokolnom, miért. Ha valaki ennyire beletalál a szívembe (mint Ryan Murphy a történeteivel), akkor eltűnik az “objektív” kritikai megítélés szűrője, nem marad más, mint az érzelmi alapú megközelítés, ami imádnivalóvá teszi a sorozat epizódjait, akár már egy szám miatt is.
Egy-egy “Marley anyukája” vagy Artie jelentnek köszönhetően annyira az adott epizód hatása alá lehet kerülni (érzelmileg), hogy onnan kezdve minden giccset boldogan elfogadsz, még a tömény karácsonyi cukormázt is.
Jó néha elfolyni a fotelben és átadni magad annak, amit nem tudsz átélni a valóságban. Mindaz a pátosz, odaadás és érzelmi kilengés, ami megjelenik egy-egy jelenetben képes pótolni a dramaturgiai hiányosságokat, nem beszélve a dramaturgiai feleslegességekről, amiktől hemzsegnek a Murphy-sorozatok (az AHS-t még nem láttam, lehet, hogy csúnyán mellényúlok ítéletemmel).

JJ - 2012. 12. 19. 16:10

hmmmmm ledaráltam a 10 részt, nem tudok kiemelni egy részt sem ami vissza hozott volna valamit a korábbi évadokból, a legnagyobb probléma a rengeteg szereplőben van, értem én hogy nehéz lett volna elengedni a régieket, de meg kellett volna lépni, nem az hogy minden részben legalább a fele a csapatnak (régi) szerepel a részekben.
Kurt és Rachel szála az ami tényleg érdekesre sikeredik úgy mindig. De a többiek annyira elvesztették a varázsukat hogy nagyon.
Mindenki annyira ellene van Uniqnak, nem értem miért, jó ebben az évadban én sem voltam oda érte, de pl: a 3.évadban szinte egyből megszerettem a karakterét és ahogy előadta a Starshipset az valami fergeteges volt.
Britany-t nagyon erőltetik nem kellene, kicsit pihentetni kellene, de Sam is csak butult a szememben, az új srác teljesen korrekt, Marney és Jake hát nem tudom nekem nem valami megnyerőek, és Marney mint az új Rachel na hát kabaré ………………….. nagyen olyan hangja sincs, biztos vagyok benne hogy tudtak volna találni alkalmasabb karaktert is :SSS
Shustert én elengedtem volna úgy véglegesre a vöröskével együtt, két új tanárt hoztam volna be, talán tudtak volna bele valamiféle új színt vinni, de már a kettejük sztorija is inkább az idegesítő áttekerem kategóriába esik, na meg Sylvester edző hmmmmmmmmm …………. nem tudom minek kellett a baba nem értem miért nem tudják vissza hozni azt az énjét aki az első évadban volt.
Arti Tina veszett ügyek ők csak elvannak…….
a többiek meg hmmm Kitty annyira kiborító hogy néha miatta gondolkozok a kaszán, de Kurt és Rachel mindig vissza ránt :D hogy valami pozitívat is írjak így kettőjükkel meg Blaine akit még favorit bár ő is sokat veszettt a varázsából de még működik.

fajro - 2012. 12. 28. 08:54

JJ, csak a magam nevében tudok beszélni, de Uniqe-ot már egy teljes Glee Project évadon keresztül is el kellett viselni, csak utána jött a Glee. Ahol ráadásul két epizódos megjelenést nyert…. Tudom,hogy ez üzlet – és hogy Murphy imádta a karakterét, de ettől függetlenül nem teljesen igazságos a többiekkel szemben.

A Glee karácsonyi része felemás volt, a dalokat folyamatosan tekertem, szörnyűek voltak (szerintem), bár megértem, hogy nehéz évről évre új karácsonyi dalokat összeszedni.
Kurt+Rachel szál még mindig jó, Kurt/Burt jelenetek is nagyon-nagyon jók voltak. A többit hagyjuk…..
Bár nem vagyok nagyon Artie fan, az elején még örültem, hogy mertek egy teljesen Artie-központú részt csinálni, de csak nem merték végül…. Brittany naaaagyon sok, nem is értem…. Az újak még mindig tetszenek, de azért túl sok teret nem kapnak, vagy ha kapnak is, az nem igazán emlékezetes.

Sue karácsony-mentése meg… hagyjuk is.

Egy hónap pihi, kíváncsi vagyok, hova viszik a történeteket, mert most már vinni kellene valamerre….

cyborgwings - 2013. 01. 22. 15:52

most futottam bele ebbe a videóba tube-on:

http://www.youtube.com/watch?v=jbLEA0AmfAw

a smooth criminalös csellós srácok készítettek egy klipet nayával. a dal elég jó lett, nayát viszont elképzelésem sincs, hogy voltak képesek így elcsúfítani. persze akik csak a mellére koncentrálnak, azoknak lehet, nem tűnik föl, milyen szarul néz ki szegény. :))
amúgy tényleg megcsináltatta a mellét? azóta morfondírozom ezen, amióta sue csesztette vele a sorozatban santanát, de lusta voltam utánajárni a dolognak. valaki esetleg?

Cápi - 2013. 01. 25. 00:21

Nem csak a kinézettel van a gond meg a ténnyel, hogy nagy átlagban a mellét vette a kamera, hanem hogy agyonszerkesztett autotune szagú az egész, miközben Naya azért eléggé tehetséges szerintem és ez így kissé gáz…
Mellplasztika… maybe, bár photoshoppot bárki tud a képeken használni meg “hivatalos” cikket írni a neten, amiről hallottam/tudok, az az állanál 1 anyajegy leszedetése + némi ajak feltöltést tippelnék.

szpojleres mókus - 2013. 01. 25. 12:28

Na ne haragudjon senki…
De ez a doppingolás…
Paródiában elmenne, de a fő sorozatba?
lol
nekem cancel. Ez túl sok volt már azután, hogy unique világoskék ruhában és magassarkúban táncigál.

LaCRossE - 2013. 01. 25. 17:19

Mi a f*sz volt ez az utolsó 1 percben!? o.O

Adam miért kell, azt nem tudom. Idegesítő nagyon, még Blaine is jobb, nem értem, miért erőltetik mindenkire rá a romantikus szálat.
A doppingolás egy vicc.
A számok elég bénák voltak.

v0m1t - 2013. 01. 26. 02:38
Cápi - 2013. 01. 27. 02:04

Az egyik legsz*rabb zene,a mi lopott… Én nem lennék rá büszke :D Nagyon unalmas, vontatott rész volt, vacak zenékkel, mindenhol melegek meg transzik, erre a doppingolás is… Hát hagyjuk. Pár szereplő miatt még nézem a sorozatot, de ez… Puck meg elmegy meghúzni a rosszcsajt, hogy mentse a kisöccsét, ne röhögtessenek már… Ja meg Puck és a forgatókönyvírás, atttya úr isten. Siralmas rész volt…

cyborgwings - 2013. 01. 27. 17:11

hát ez tényleg tragikus volt. a zenéket muszáj volt áttekernem, mert majdnem elaludtam rajtuk. szeretem a jc superstart, de még az is unalmas volt. mondjuk a no scrubs, nem volt rossz, de összességében iszonyú jellegtelen epizódnak lehettünk szemtanúi.

santi - 2013. 01. 28. 13:51

Na ez a rész egy dolgot ért el nálam. Kitöröltem a gépből az egészet, most éppen annyira haragszom rá, hogy még a kedvenc részeimet sem vagyok hajlandó megnézni. Ez már nem az a Glee, amit szerettem.

szpojleres mókus - 2013. 02. 01. 10:32

canceloltam múltkor, de öt perc alatt végigtekertem az új részt a régi idők emlékére.
Ha jól értem ezek történtek?
Rachel kapott egy szerepet, amiben felül meztelenül kellett volna lenni, denem volt rá képes.
(Nem tudom hogyan lesz előadóművész a broadwayen de ok)
A kórus naptárat csinált, és dráma volt mert blaine szerelmes sambe.

Zoli - 2013. 02. 01. 15:38

Amilyen botrányosan sz*r volt a 11. rész, a 12. annyira jó volt szerintem. Régen élveztem már ennyire a Glee-t. A Santana, Quinn, Rachel trió által előadott szám eszméletlen jó volt, és a végén lévő közös szám is nagyon tetszett.
Ja, és a régi Rachel/új Rachel párbeszéd és dal is nagyon ott volt.

cyborgwings - 2013. 02. 01. 15:47

a blaine szerelmes sambe ügyből nem volt semmiféle dráma, abszolút a háttérben húzódott meg ez a szál.

nagyjából kétpercenként változott a véleményem az epizóddal kapcsolatban. volt egy-két jól eltalált jelenet(részlet) meg dal, de valahogy összességében megint nem állta meg a helyét úgy igazán. a végén éreztem leginkább, hogy a régen nagyobb részt jól eltalált utolsó közös szám most pont olyan semmilyen lett, mint eddig az évad. és megint iszonyat kilógott az, hogy nem képesek rendesen használni a karaktereket, ami főleg azért szomorú, mert egy helyszínnél is ez volt a helyzet, de így new yorkostól pláne rettenetesen szerencsétlen és esetlen, amit művelnek velük.

nem tudom, minek nézem még mindig, fogalmam sincs, miért nem kaszáltam már legalább egy éve, elképzelésem sincs, miért várom még mindig, hogy újra olyan jó lesz, mint az első évad volt.

LaCRossE - 2013. 02. 01. 17:04

Ez a rész dettóm borzalmas volt, néhány kellemes pillanattal. Előbb azok a dolgok, amik lassan undort váltanak ki belőlem:
– muszáj pont ilyen olcsó dologgal nézőket csalogatni? És, ha igen, nem tolhatták volna még dupla ennyi mennyiségben elénk a különböző férfitesteket?
– amikor elkezdtek vetkőzni a forgatás közben a srácok, fúúú, hát, ott rendesen kiakadtam. Ennél jobban nem tudtak volna rájátszani a helyzet undorítóságára?
– Brittany leteszi a legjobb SAT vizsgát, Sam meg a legrosszabbat. Gratulálok a készítőknek.
– Kurt
– Blaine
– az a dagadt transzfesztita Mercedes utánzat
– az, hogy mekkora ügyet csinálnak abból, hogy Sam buta, mint egy deszka
– Brittany idióta videói
– Lord akárki, az a dagadék macska

Ami jó volt:
– Rachel, Santana és Quinn közös dala. Jó volt együtt látni a csajokat
– Amikor Rachel beszélget “magával”, és a szolidabb énje rámutat, mennyire ribancos/pornósztáros lett Rachel kinézete. Hét beszólása nálam.
– Santana és Quinn jelenléte

Igazából én már csak Rachel miatt nézem a sorozatot, egyedül ő érdekel, a többiek egyszerűen nem tudnak már semmilyen izgalmat kiváltani belőlem (az állandóbb szereplők közül).

Hogy miért nézem még, nem értem.

goodjohnwin - 2013. 02. 01. 22:52

DIANNA AGRON
imádom, ha engedik énekelni :)

goodjohnwin - 2013. 02. 01. 23:10

istenem, bárcsak egyszer hozzányúlnának egy Björk dalhoz…

cyborgwings - 2013. 02. 02. 13:24

érdekes, engem meg mérhetetlenül fölbosszantott, hogy diannát és nayát képesek voltak két mondat meg egy dal erejéig beráncigálni, azt’ jónapot. értem én, hogy ők már nagyrészt túlléptek ezen a fostengeren, de szóval ilyen tök semmilyen díszítősornak inkább ne is legyenek. nem az, tetszett nekem is a számuk, dianna pedig különösen jó volt most – gondolkodtam, hogy tán énekórákat vett, mert sokkal teltebb volt a hangja -, de… ez a csapongás és kihasználatlanság tényleg inkább csak bosszantó kategória nálam.

az utóbbi idők teljesítményét elnézve meg jobb lenne, ha inkább magukhoz nyúlnának a készítők, nem ám még björkhöz.

Cápi - 2013. 02. 02. 16:57

Jövő héten lesz többet Naya, Diana meg meg tényleg jobb volt, mint régen. Nem lehet elégszer írni, ez már régen nem az a Glee, amit megszerettünk, hiába van újra és újra felhánytorgatva. Őszintén szólva nem lepődnék meg, ha lassan cancelt kapna 1, nagyon max 2 évad múlva.

cyborgwings - 2013. 02. 02. 17:34

jam, sejtettem santana megjegyzéséből ny-ról, hogy kicsit komolyabban előkapják a karaktert, de ez a rész akkor is izé volt.

Cápi - 2013. 02. 02. 20:32

Az egész Glee egy nagy izé kb. a 3 évad óta. =/

Kelly Monroe - 2013. 02. 07. 21:21

Hát, azért többet vártam a nagy beharangozott Rachel-Quinn-Santana jelenettől, számomra is bosszantó volt, hogy csak ennyi volt Naya és Dianna szerepe, és még a közös számukból is az ő szólóikat vágták ki, míg Rachel összes része bennmaradt… Hiába szeretem Santanát és Quinnt, lehet, hogy el kéne engedni őket, ha már ennyire nem tudnak mit kezdeni velük…

Cápi - 2013. 02. 08. 22:19

Nézd meg akkor talán a következő részt :D Ami nem mellesleg szerintem sokkal befogadhatóbb volt, mint az előző néhány.

goodjohnwin - 2013. 02. 09. 00:35

hihetetlen, hogy képesek gyakorlatilag az összes dalt egy epizódban a “régieknek” adni még úgy is, hogy ‘Tina’ is szólóhoz jut végre, kvázi újként, mert az első három évadban ha 1 dala volt, sokat mondok…
Sikerült ‘blaine”-nek is egy olyan dalt találni, amivel nem tudott megküzdeni (bár itt lehet, hogy a sztori szerinti nátháját kell hibáztatni), de minden más ordas közhely volt.

goettin - 2013. 02. 09. 16:41

Freddy forog a sírjában, én meg a laptop előtt, ezt nem kellene erőltetni, nekem sem azt, hogy még mindig adok a Glee-nek egy utolsó utáni esélyt. Tegyenek egy jót velem és mindenki mással, fejezzék be a sorozatot. Úgysem lesz újra a régi…

fajro - 2013. 02. 11. 20:15

És ma, megnézve a legutóbbi részt, sikerült megfogalmaznom, mit is szeretnék: egy spinoffot a New Yorkiaknak, hogy ne kelljen a gimis szenvedést néznem. Mert mérföldekkel jobb volt megint a New YOrki vonal, mint a sulis…
Tina továbbra sem jó alapanyag, tudom, hogy vannak fanok, akik őt szeretik, de egyszerűen a közelébe sem ér Rachelnek vagy Santanának. Nekem ő tipikusan háttérben üldögélő szereplőnek jó… A többi dolog onnan (pl Finn csókja…) már nem is érdekel.

New York: nagyon Kurtnek szurkoltam és tudtam is, hogy ő lesz a nyertes, csak nem értem, miért lett ő a nyertes. :P Nyilván a sztori indokolta, de hangban sehol sincs Rachelhöz képest. Soha nem voltam túl nagy Lea Michele rajongó, de azt el kell ismerni, hogy nincs olyan dal, amit ne tudna elénekelni. Én arra lennék leginkább kíváncsi, hogy Lea Michele-ként is ennyire modorosan, túljátszva ad elő mindent, vagy ez egy Rachel Berry jellemző. De ezt szerintem igazán akkor tudjuk meg, amikor eltelik egy-két év Glee-mentesen.

Szóval ezt az új triót, valamint az új New Yorki szereplőket (és Kate Hudsont!) szeretném nézni minden héten… A többiek nem érdekelnek…

Ja és megint csak egy dal volt, amit nem tekertem át, és ez Santana utolsó dala volt – de az eredetihez ez sem tett hozzá túl sokat, inkább egy jó karaoke előadás volt. De a számot imádom, úgyhogy jöhetett. :)
(Az előző részben a Love Song azért ott volt.:) )

Casey Novak - 2013. 02. 15. 14:32

Kurt és Blaine Depeche Mode-ot énekel…Kész. A maradék 40 percre nem emlékszem.

Vagy legalábbis nem akarok, mert borzasztó volt. Én vagyok túl konzervatív, vagy kezdik túlzásba vinni a kavarást? Mit művel Kurt? Lényegében ugyan azt csinálta a new york-i sráccal, mint vele Blaine. Persze, szurkolok, hogy újra összejöjjenek, na de ne így. Rachel…komolyan? Most ez lesz? Remek.
És a leszbikusság most már választható? Vagy ez a férfi nézők kedvéért történt?
A tinisorozatból kezd átmenni valami nagyon másba, és néha énekelnek.
Just Can’t Get Enough, elég ha erre emlékszem.

cyborgwings - 2013. 02. 15. 15:36

@Casey Novak: az első sort elolvastam az rss-ben, aztán mindjárt körberajongtam a munkahelyem. depeche mode, juhú. habár az utóbbi idők színvonalát tekintve kicsit tartok a dologtól. na majd este kiderül, milyen lett.

Casey Novak - 2013. 02. 15. 15:40

@cyborgwings: Ne sok jóra számíts, valentin napi kiadás :D Bár a DM-ot nem lehet elrontani, de azért érdekes lett :) És folyton beleugat valaki, mert nagyon fontos párbeszédeknek kellett közben lezajlania.

len90 - 2013. 02. 15. 16:00

Tényleg kb. az évad 4 része óta értékelhetetlen fostaricska az egész, de ez a mindenki lefekszik mindenkivel és főleg a Quinn Santanával, Brody meg egy hímringyó azért odabaszott, lehet valamire -5/10-et adni???

Cápi - 2013. 02. 15. 18:59

Érdekes egy rész volt… Én ma jutottam el oda, hogy több számot is eltekertem, mert egyszerűen nem érdekelt, de 1-2 még tetszett is.
Ezt a mindenki lefekszik mindenkivel és sorban mennek szobára témától már fogtam a fejem. Meg Quinnre rájön a minden pasi szemét, feküdjünk le ezért Santanaval? Brody meg pénzért árulja magát? WTF??? Nagyon szexhiánysak az írók vagy mi van?
Ezzel a Marley-Jake-Ryder szállal is annyit vergődnek, hogy szánalom, minden 5. snittbe a gleeprojectes gyerek szomorkodó képét vágják be…
Na ami meg a “nagy” cliffhangert illeti, már csak a fejemet fogtam, hogy mekkora eredeti ötletet sikerült találni. Ja nem. Volt már ennél rosszabb rész is az évadban, de erősen kezdek tényleg elkeseredni. Annyira nem is bánom, hogy március 7-ig szünetre megy a sorozat.

Atter - 2013. 02. 15. 19:00

Én kezdek hinni a kerék létezésében. Mármint a Glee íróinak szobájában van egy böszme nagy kerék: rajta a szereplők minden körcikken, és kívül meg egy sávban szintén. Az aktuális rész megírása előtt pedig megpörgetik, hogy most épp ki kivel jöjjön össze/kavarjon. Másképp nem lehet. Csakis így. Mi lett veled, Glee?

cyborgwings - 2013. 02. 15. 22:07

édes istenem… hát mi ez? mi? hogy? miért?
hagyjuk. inkább írok a jókról, mert voltak jó pillantok azért. a just can’t get enough az egyik, ugye. még a táncikálásos bevágások is aranyosak voltak hozzá. aztán sue-nak voltak jó megnyilvánulásai, olyan régi fajta, amikor még szerettük. illetve cory nagyon jól tolta a she loves me-s jelenetet, sose játszott még ilyen jól és meggyőzően.
de most komolyan… egy esküvő kell, hogy mindenki lefeküdjön mindenkivel? ez alatt mit akartak fogalmazni? áh, bele se megyek ebbe a témába. mármint a negatívumokba en bloc. száni.
na jó, annyi, hogy a leszbikus téma még nem is izgatott különösebben, mert tényleg vannak, akikre rátörnek az ilyen jellegű kísérletezések is, de hogy pont quinn… persze mást nem nagyon lehetett volna bevetni a témában, de szóval ez már elképesztő, hogy mit művelnek ezzel a karakterrel.

Kriszta - 2013. 02. 15. 22:41

Én nálam ez a rész kiverte a biztosítékot…számomra ez az évad így is mélyrepülés(személyes vélemény :) ),de vagy kezdek lassan kiöregedni ebből a sorozatból( gondolom ezért is nézem valahogy most már máshogy a történetszálakat) és/vagy/illetve de főleg szerintem ez a sorozat kezd Önmaga paródiájává válni!!!!… nálam nagyon érik a kasza ( pedig Santana volt a kedvencem és örülök hogy kezdik visszahozni,de a többi 35 percben amiben nem ő van,most már az idegbaj kerülget annyira nem értem mi folyik már itt… :(

Casey Novak - 2013. 02. 15. 23:33

Jó, megnyugodtam, hogy nem csak nálam volt sokkoló a szoba-montázs. Ilyenkor hol vannak az aggódó szülők? :D Nem azon a szinten vagyok azért persze, na de kérem. Nincs jobb ötlet, csináljunk egy kvázi orgiát, az még úgy sem volt. Hol van már az első évad…

goodjohnwin - 2013. 02. 15. 23:58

a “Miss Pillsbury runaway bride” szegmens zseniális volt, a legszebb musical-hagyományokat és broadway-zenei közhelyeket idézték meg.
A többi rész (a “Just Can’t get enough” kivételével) kuka.

Casey Novak - 2013. 02. 16. 00:01

@goodjohnwin: Ebben igazad van, az a rész nekem is nagyon tetszett! Legalább valami pozitívum.

cyborgwings - 2013. 02. 16. 18:30

nekem meg pont az emmás rész nem tetszett, pedig szeretem a musicaleket nagyon, de maga a dal sem jött be, meg valahogy irritálóra sikerült az egész számomra.

TaDummy - 2013. 02. 16. 19:57

Légyszi, valaki kaszálja már el… És nézem, még mindig de miért?
Ez a rész, én azt hittem, hogy a végén felébrednek vagy valami, mert egyszerűen annyira random pakolgatták össze a jeleneteket, hogy ezt nem gondolhatták komolyan?
A legkevésbé a Quinn Santana kavarás zavart, mert ja sok lány szeret kísérletezni “and thank god, day do”. Bár ha a férfi nézők megfogása lett volna a lényeg akkor ahhoz az ágyban beszélgetés szerintem nem elég.
Ami viszont nevetséges: Finn megcsókol valakit akit még Miss Pillsburyként emleget, de komolyan. Ja meg Will, igazán ha már egy 19 éves a legjobb barátja, meg a best manje, akkor megengedhetné hogy tegezze.

Meg ez a finom Fuck you a shippereknek, mikor kijelenti Finn a nagy komoly romantikus szövege közben, hogy ők endgame. Na kössz.

A Tina ügyön igazából már meg se lepődők, de konkrétan az a krémmaszírozás az ágyban szerintem szexuális zaklatás határát súrolja(átlépi) és mikor kiderül, óh gyere velünk shoppingolni szinten van lereagálva.

Ami nevetséges lesz: A quinntana kapcsolat, valahogy eddig sem kezelték jól a leszbikus kapcsolatokat, most hogy egy brittanynál összetettebb karakterrel kellene, úgy százbiztos, hogy elcseszik.

a tini szerelmi háromszög, bár az a szál annyira érdektelen, hogy annál rosszabb nem lehet(szinte hallom a challenge accepted felkiáltást)

A számok közül most egy sem jött be, előző részben meg szinte mind(vagy csak szépülnek az emlékek), ezt hogy csinálják azt sem tudom.
Valaki emlékeztessen miért is nézem?

Aryll - 2013. 02. 16. 23:53

jaj én se tudom miért nézem még…ez a glee már nem az a glee! Előttem mindent leírtatok az esküvős Emmás meneküléses rész nekem egy kínszenvedés volt, bele is tekertem. Valóban két pozitívum a DM és Cory szeret nem szeretes monológja. Viszont – saját magamnak is egy kritika – az elég nagy baj, ha ilyen apró örömök miatt nézem még a sorit. Winnie-t és a többi nagy junke-s öreg rókát kérdezem, hogy minden sorozatnál meg van ez a nagyon durva kasza közeli mélyrepülés? Ennek a jelenségnek mi az oka? (sajnos ezt tapasztalom most a tvdnél, néha himym és tbbt háza táján is, de supnatos fanok is mondták hogy bizonyos évadok után kaszáltak volna)

LaCRossE - 2013. 02. 17. 11:08

Aryll: a kérdésedet nem értem, vagyis inkább azt, hogy hogy juthat ilyen eszedbe. :D Persze, van néhány sorozat még, amiben ebben az évben hatalmas mélyrepülés volt, van. Csak hogy néhányat felsoroljak: Fringe, The Vampire Diaries, Castle.
Lehet, hogy most pont “szerencséd” van, és az általad nézett sorozatok zuhantak meg minőségben, de ebből messzemenő következtetést levonni szerintem hülyeség lenne. :) Mert a fentebb felsorolt sorozatok mellett rengeteg sokkal inkább szárnyall ebben az évadban – már ha, a minőséget nézzük. Itt is soroljunk fel néhányat: Suits, Person of Interest és mostanság a Supernatural is.

Xsz - 2013. 02. 18. 21:37

Santana-Quinn damn hot! :) Amúgy a rész kuka.

Blue07 - 2013. 02. 18. 22:47

Ellie Goulding – Anything could happen… imádom. Ez volt a legjobb az egész részben.

fajro - 2013. 02. 24. 11:33

Na… az esküvős részben szerintem voltak kiemelkedő és mélyrepülő részek.

Mélyrepülő volt a Kurt-Blaine-Tina trió, bár Kurt-Blaine összekavarodását még életszerűnek is mondanám, csak valahogy nem fér bele az eddig sulykolt “álomvilágos” Glee-be. (Ez egyébként külön írás témája lehetne, hogy a Gleeben a középiskolások mihez viszonyulnak felnőttként és mihez rettentően naivan – én nem találtam benne sok logikát).

Santana-Quinn: nem akadtam ki tőle, nem örültem neki, nem ért el semmi érzelmet. Azt hiszem, ennél rosszabb kritikát nem kaphat valami…

Finn-Emma: szörnyűűűűűű.

Na de, nézzük a jókat:
Ali!!!!!!!! :) Bár akkor nem értem a Glee Project stratégiáját, illetve akkor már igen, ha Aylin is jön.
(Glee Projectet nem nézőknek: a kerekesszékes szőke lány a Glee Projectben döntős volt, ténylegesen kerekesszékes és bár néha idegesítő volt, összességében nagyon jó.)

Finn-Rachel: Szeret-nem szeret. Nagyszerű jelenet. Finn első normális megnyilvánulása ebben az évadban.

Emma, mint Runaway Bride és az a dal… Imádtam!! Nem ismertem, de éreztem, hogy jó dologról van szó. :))

Ennyi jut eszembe, amelyik jelenet vagy páros nem ugrott be, az annyi is…. :)

De most épp várom az új részt, szóval most távolodtam a kaszától, bár így sem egyből néztem meg a megjelenés után…

Cápi - 2013. 03. 01. 12:50

Aylin jöhetne, az egyetlen értelmes Glee projectes versenyző volt kb. Bár valami Blake-hez hasonló idióta szerepben nem szívesen látnám =/

mgitta - 2013. 03. 08. 10:51

Na, nálam ez a rész annyira semmilyen, hót unalmas volt, hogy szívem szerint feladnám az egész sorozatot úgy, ahogy van. A mai részben egyetlen jó jelenetet nem találtam, hacsak Santana nem volt az, de ő is csak bitcheskedett, remélem, hogy azért vele is történni fognak dolgok New Yorkban, nemcsak az apartmanban lesz.

Az a gond, hogy az olyan eszméletlen jó jelenetek, mint a Finn-féle szeret-nemszeret nem tudom, hogy meddig lesznek elegek ahhoz, hogy itt maradjak.

Ja, és csak egy észrevétel: kb. 2-3 hónapig voltak külön Emma és Will, ha ezalatt sikerült úgy eltávolodniuk, hogy újra meg kell ismerniük egymást, akkor gratulálok. (És tudom, hogy mit beszélek, én is átéltem hasonlót, és ma, skype és társai mellett minden megoldható).

Na, jól felhúztam magam rajta, de legalább kiadtam :)

eszemix - 2013. 03. 08. 14:05

Ez a Finn de hülye! :) “She was going all ACDC” bahhhahaha

Keila - 2013. 03. 08. 15:28

Az ACDC vicces volt.
Egyébként ha átneveznék a Glee-t Santana-ra és egész végig őt mutatnák, minden pillanatát élvezném a sorozatnak. Sírtam, miközben Rachel telefonált. :D
A többi a legkevésbé sem tudta lekötni a figyelmemet…

Cápi - 2013. 03. 08. 23:57

Ez a rész komolyan csak Sanatana miatt volt jó, a telefonálós részt visszanéztem többször is és mindannyiszor szétröhögtem a fejem rajta :D
Két hét idézete is Miss Lopez-t illeti. Nem tudom mi írja ezeket a dumákat neki, de minden tiszteletem az övé, hatttalmas :D Lassan az egyetlen olyan karakter, aki még normális, ő úgyis mindig bitchy volt :D Ennek ellenére nagyon is emberi oldalát mutatták a héten, a lákasfeltúráson is annyit röhögtem, ahogy fetreng az ágy alá bújva, atya világ :D

‘Cause if I were made out of plastic, I’d be scared of a lot of thing too. Open flames, barbecues… – Glee 4×15

If I see one more scene of Satine coughing up blood into a handkerchief, I’m gonna start coughing up blood into a handkerchief. – Glee 4×15

Szavazzátok be hét idézetének! ;) De főleg az elsőt!! xD

Cápi - 2013. 03. 08. 23:57

*thing=things

LaCRossE - 2013. 03. 15. 21:08

Rég láttam ennyire szánalmas és undorító dolgot, mint Sue-t Nicki Minajként. Atyaúristen, ez egyáltalán hogy jutott eszüke?

len90 - 2013. 03. 16. 04:50

En pedig pont azert jottem ide, hogy leirjam, hogy reg lattam ilyen jo epizodot, vegre Suet is ugy hasznaltak, mint regen. Minden mukodott, a zenek is jok voltak, Becky “Minaj” bekiabalasa pedig tobbszor ujranezos :D

goettin - 2013. 03. 16. 11:00

Én ‘N Sync/BSB mashupért voltam oda, és tökös Finnt szeretjük :) Ha másért nem, előbbiért megérte maradni… Santanat pedig egyre jobban csípem.

Cápi - 2013. 03. 16. 13:21

LaCRossE az irónia érzékedet valahol nagyon elhagyhattad :D
Jó rész volt amúgy, meg kell hagyni. Az eddigiek kb. Santana miatt voltak elviselhetők, de a mostani részben végre, VÉGRE 4 év után növeszettek egy kis tökösséget Finn-re és nem csak vergődik, mint egy partra vetett hal. Ami gusztustalan viszont már eléggé, az Unique. A francot se érdekli ez az állandó “jaj most fiú vagyok vagy lány” nyavalygás. Magánügy basszus, én is hótra meg lennék kavarodva egy ilyen embertől. Annyira erőltetiik már, tudnám minek kell ilyen “igazságokat” letunkolni a nép torkán. Biztos sztár téma amcsiéknál ez az egész transziság, de lehet arra is gondolni kéne, hogy nem mindenkit feltétlen ez érdekel… Meg Willnek is ez a vergődése Finnel… Ennyi hibát ne legyen képes valaki elnézni a másiknak. Érdekes dolgokat hoznak ki a karakterből Sue meg 3 évig ottalázta és szivatta aohl lehet, de az le sincs pipálva. Ok.
Summa summarum, őszintén bízom abban, hogy az évad végére összevakarják a Glee-t poraiból és megél egy 5. évadot még, ami -a korábbi hírek alapján- már CSAK New Yorkban játszódik. Ebben még szívből reménykedem. A többi már tényleg nem érdekel.

LaCRossE - 2013. 03. 16. 15:40

Cápi: ehhez már nekem az iróniaérzékem se elég. :D Egyszerűen ez már sok volt, eddig is láttam “érdekes” dolgokat Sue-val kapcsolatban, de ez nálam túllépte az ingerküszöböt – ami a Glee-nél amúgy is érdemtelenül magasan van.

TaDummy - 2013. 03. 16. 20:04

Huh. Nekem most nagyon vegyesek az érzelmeim. Egyrészt amikor megtudtam hogy Marina szám lesz benne először inkább megijedtem mint hogy örültem volna, ami elmondd valamit a sorozatról ha a kedvenc előadómról van szó és nem akarom hogy benne legyen. Egyébként annyira nem volt rossz, azt hiszem a jobbak között volt, de annyira nem tudtam élvezni.
Ez az egy csókon vitázunk dolog mindkét esetben nagyon-nagyon nevetséges volt. De komolyan, mégis mennyire érdekel a való életben ha a legjobb barátom, aki épp érzelmileg instabil, megcsókolja a barátnőmet (aki persze nem csókol vissza), hát annyira nem, hogy emiatt el kezdjek durcizni. Valószínűleg jobban szüksége volt arra, mint nekem azokra amiket viszonoznak is.

A Unique dolog annyira, de annyira nem érdekel, a probléma persze fontos, engem hogyha megkérnek rá akkor lánynak hívom, de hogy egy egész szál arról hogy Ryder meg nem hívja annak? Tényleg lennének szerintem jobb módszerek a téma boncolgatására. Egyébként a színésztől és igazából a karaktertől is a falat kaparom és ennek semmi köze ahhoz, hogy most transz.

A gigolos dolgot jól kezelték, egészen Finn megjelenéséig. Amikor is “Stay away from my future wife”, hát ez rohadtul creepy.

És most az értékelhető dolgok:
Santana, Santana, Santana és NYADA, Santana és a háttértáncosok, Santana és kiköltözés (“Bitch took my pillow”).
Ami még érdekes: Blaine és a cheeriok amiután tumblr-re lépni csak óvatosan lehetett.
Egyébként ez most tényleg, talán, viszonylag jó rész volt. Bár még mindig nem vagyok meggyőződve róla, hogy miért is nézem.

Cápi - 2013. 03. 16. 20:15

Az is igaz mondjuk… De ismételni tudom csak magam, egy only New York-os rész vagy feltámasztja az egészet, vagy…

Cápi - 2013. 03. 16. 22:43

*évad, nem rész (habáááár)… Azt se tudom mit írok már.

LaCRossE - 2013. 03. 16. 23:19

Igen, a new yorki részek továbbra is nagyon jók. A How To Be a Heartbreaker is már tetszett, de a Cold Hearted Snake valami k*rva jó volt. :D Imádom Santanát.
És el kell ismernem, a Finn vs. Will szám sem volt rossz mash-up.

Cápi - 2013. 03. 17. 14:37

Minden elfogultság nélkül, Santana-nak jutnak az utóbbi időben a legértelmesebb pillanatok, 2 részenként baromi ütős szólószám, pár poén meg néhány sor szöveg és annyi. De az legalább mind klassz :D Igaz beszélnie se kell mindig, mikor szétpakolta a lakást a múltkori részben, azt többször visszanéztem, annyit szakadtam rajta :D Meg hozzá kell tenni, hogy a karaktere fejlődik is. Azon felül, hogy még mindig b*tchy meg all-Lima-heights módban nyomul, sokkal emberibb lett és törődik Rachelékkel, még ha talán kicsit érdekből is, hisz ingyen lakik New Yorkban… :D

A boyband-es mashup tényleg ott volt a topon, a köteles-táncos megoldás végre valami eredeti Glee-s volt (mint régen a Singing in the Rain/Umbrella mashup vizes jelente pl.) De emellett nagyon hiányoznak a régi jó, Glee hangulatú számok, mikor a rész után még órákat elhallgatom az _összeset_. Most meg 1 hónapnyi részből úgy válogtok ki párat, a többi meg meh… =/

goettin - 2013. 03. 18. 00:24

Esetleg egy időugrás tehetne még jót a sorozatnak, látni, hogy ki mit ért el, elvégezték a fősulit…

kri - 2013. 03. 19. 21:47

Arról mondtak valamit, hogy miként gondolják az only NY-évadot? Mi lesz az új szereplőkkel? (Nem mintha bármelyikük is érdekelne, csak nem értem, miért hozták akkor be őket.)
Ez a rész közepesen tetszett, NY-i részek igen, Lima-szenvedés nem igazán. Sue-t erőltetettnek éreztem, Jake-Ryder-Marley-t unom, Alex Newellt pedig már a Glee Projektben is utáltam.
A dalok jók voltak, a boyband mash-up is nagyon tetszett, a köteles koreográfia tényleg ötletes volt,csak nem bírtam attól eltekinteni, hogy emellett Cory Monteith milyen kis esetlen volt, azzal együtt is, hogy rengeteget fejlődött a tánctudása:)

Cápi - 2013. 03. 20. 14:11

@kri: nem, de ez akkor lesz csak érdekes, ha berendelik az 5. évadot, amiről egyelőre nincs infó. Az új szereplőket meg muszáj volt behozni, szerinted akkor hogy mennének bármiféle versenyre? :D Arról szó se volt, hogy majd az ő hátralévő gimis éveiket is végigveszik, mert így eljuthatnánk kb. a barátokköztös 23425523525. epizód szintre. Én egyelőre abban is kételkedem, hogy megél egy következő évadot a sorozat, mert a 3. évad óta drasztikusan esik a nézettség, kb. feleannyi néző van, mint anno a 2. évadnál.

Keila - 2013. 03. 22. 15:50

Szerintem nagyjából a 2. évad óta nem élveztem annyira részt, mint ezt. Krvajóvolt! :D Egyetlen mélypont számomra a Brody-Rachel duett volt, de csak azért, mert az sem érdekel, él-e vagy hal a srác.
Az összes számot élveztem, a dialógusokat, a háttérben lévő poénokat, a nyelvszínezős nyalókát, mindent. Lehet tudni, ki írta a részt?

Cápi - 2013. 03. 22. 16:38

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Glee_episodes#Season_4:_2012.E2.80.9313

“Guilty Pleasures”
Written by: Russel Friend & Garrett Lerner

Capri - 2013. 03. 22. 21:12

I love Mamma Mia!

E heti rész messze a legjobb a 4.évadban, szerintem.

santi - 2013. 03. 23. 05:06

Végre valami. Ez a rész kimondottan tetszett. Egész jól szórakoztam rajta.

goettin - 2013. 03. 23. 10:38

Ez jó volt, gáz ízlésem lehet, ha nekik ez a guilty pleasures, nekem meg még mindig tetszenek ezek a zenék…

Cápi - 2013. 03. 23. 14:05

A nézettségen is látszik, hogy jobb rész volt. Egyben volt az egész, bár Uniqe-tól már hánynom kell, de jók voltak a zenék, úgy élvezetes volt az egész egyben.

LaCRossE - 2013. 03. 23. 17:26

Cápi: a nézettség nem függ össze a színvonallal. :D Csak a rész végére derül ki, hogy jó-e egy rész, vagy sem, ezért egy jobb részre fogni a jó nézettséget (vagy egy rossz részre a rosszat) értelmetlen.

Amúgy tényleg jó kis rész volt, bár én még mindig a new yorki részeket élveztem a legjobban. :D Illetve Brittany beszólásait. :D

nyszab - 2013. 03. 24. 02:29

Azért is volt ilyen jó ez a rész, mert nem voltak felnőtt karakterek… Sue már régóta totál érdektelen, ő a legfeleslegesebb karakter az egész sorozatban. Will-t én kedvelem, de nem kap jobb történetszálakat, remek karakter volt a korábbi évadokban.

Keila - 2013. 03. 24. 15:13

Köszi a linket.
Sue-t én élvezni szoktam, legalábbis az előző részben szerintem kifejezetten vicces volt a Nicky Minaj. :)
Viszont arra én is rájöttem, hogy ez a rész azért is működött számomra ilyen jól, mert nem volt sem Will, sem Finn.

Emike - 2013. 03. 24. 19:55

Egyet nem értek: (persze van több dolog is, de azt már meg sem próbálom megérteni) mégis hova tűnik 1-1 rész erejéig Sugar és Joe? Ennyire nem tudnak velük mit kezdeni?
Elképesztő, ahogy dobálóznak a karakterekkel…

pompom - 2013. 03. 25. 20:39

Ez végre egy jó rész volt. Sok-sok Santana-t és New York-ot kérnék :)))

Cápi - 2013. 03. 27. 13:54

Hop-hop, a tegnapi How I Met Your Mother-ben ki vette észre a Glee-s vendégszínészt? :D

fajro - 2013. 03. 27. 20:16

Cápi, én már láttam a hírekben korábban, szóval nem volt meglepetés, de tetszett benne. :)

A saját guilty pleasure-ömről árulkodik, hogy a Spice Girls szám volt az egyetlen, amit nem tekertem át. :D

És tényleg egyáltalán nem hiányoztak a felnőttek. És hajrá New York a következő évadban! :)

fajro - 2013. 03. 31. 12:56

OFF, de minden Glee rajongó nézze meg a Pitch Perfect című filmet. Van olyan rész, ahol kifejezetten gagyi,(vagyis mondjuk úgy, hogy nekem nem minden poén jött be) de végülis jó szórakozás, és a zenék nagyon-nagyon jók. Egy kis ízelítő. :)
http://www.youtube.com/watch?v=q573_hDhTbE

Aki még nem hallott volna róla: a film a főiskola/egyetemi acapella kórusok harcáról szól. Van Regionals, meg minden, szóval ismerős lesz a közeg. :)

goettin - 2013. 04. 06. 22:25

@fajro: köszi, bearanyozta az estét ez a film, nagyon tetszett…

fajro - 2013. 04. 07. 20:32

@goettin: nagyon szívesen. :)

Cápi - 2013. 04. 12. 18:36

Nem mondom, azért ez durva rész volt. Érezhető, hogy elkezdték a gimis vonalat lezárni…

gabif - 2013. 04. 12. 19:19

Úgy néztem meg a részt, hogy nem hallottam mi lesz benne. Nagyot ütött, amikor a rész közepén a szokásos glees hangulatú rész egyik pillanatról a másikra átment kőkemény drámába. Engem nagyon megrázott a rész realizmusa, de ahogy nézem az USA-ban nagyon megoszlanak a vélemények. Jó volt.

goodjohnwin - 2013. 04. 12. 21:04

4.18
most vagy egy szokásos(?) Ryan Murphy-féle túlkapást láttunk vagy valami nagyon nagy gáz van Amerikában…

a New Normal és a többi Glee-s “oktatófilm” jellegű epizód kapcsán is mindig ez az érzés jön elő belőlem: tényleg ennyire az amcsik szájába kell rágni egy-egy valódi eseményt és a mögöttes dolgokat, vagy Murphy csak kihasználja ezeket, hogy legyen miről szólnia az epizódjainak, jó hatásvadász módon. Mi az *st*n f*sz* folyik odaát vagy mi az isten faszát képzel magáról Ryan Murphy, hogy felnyit sebeket, hogy felnagyít 1%-os problémákat ‘national’ méretre?
Hogy lehetséges, hogy a News Corp, Amerika hírhedt “jobbos” hírtévéjének (Fox News) gazdája, ezt a liberális propagandát képernyőre engedi? Nem azért kérdem, mert baj, csak csodálkozom… tényleg ennyire a bevétel és a nézettség irányítja ezeket a dolgokat? Akkor most ez a hozzáállás jó, mert szemmel láthatólag demokratizál, vagy továbbra is maradjunk meg a kultúra-diktálós alapelveknél, mint pl. ami itthon folyik a közmédiában?

goodjohnwin - 2013. 04. 12. 21:08

kicsit olyan volt ez az epizód, mint anno a Desperate Housewives-ban a tornádós epizód…

Keila - 2013. 04. 12. 23:16

Én sem hallottam semmit a részről előtte, rendesen le is döbbentem tőle. Először azon, hogy most ez így komoly? már megint prédikálnak? stb., de aztán elkezdett működni a dolog. Kb. ott húzott be, amikor Britannyt mutatták a wc-ben. Utólag megnéztem és ledöbbentem, hogy a konkrét esemény alig 10 perc volt – sokkal többnek tűnt.

Len90 - 2013. 04. 13. 03:48

Nkem nagyon teszett a resz, egeszen addig, amig be nem gazolodott a sejtesem: hogy nek merik meglepni azt, amit pl. a Desperate Housewives meglepett a lovoldozos resszel, hogy valakit tenyleg lepuffantsanak. Azonban a Sue/Becky storyert irto nagy pacsi, jo, hogy Sue ezn oldalat ujra elovettek…

winnie - 2013. 04. 13. 07:21

a “nem akarták” és a “nem merték” között hatalmas különbség van. ezt meglépték, így a merészséggel nincs semmi gond.

Cápi - 2013. 04. 13. 13:22

@goodjohnwin nem tudom te az elmúlt 4 évad során hol jártál, a sorozat ugyanis mindig úgymond aktuális témákat feszeget, mégha baromi szájbarágósan is, pl. melegség és a coming out, vallás, megcsalás, párkapcsolat, elszakadás a régi élettől, felnőtté válás, transzneműség, anorexia, mások és önmagad elfogadása stbstbstb. Sorolhatnám még sokáig. Van, ami rettentő szájbarágós, de van, ami nagyon jól működik.
Ilyen volt ez az epizód is. Egyszerűen sokkoló volt, az utolsó pár perc pedig mindenre magyarázatot adott és rájöhet az értelmesebb néző, hogy egyáltalán nem csak arról volt szó, amiről. Arról meg nem kéne elfeledkezni, hogy nem csak amerikaiak nézik a sorozatot plusz az élet nem mindig csak vidám dalolászás meg hajbakapás egy pasi/csaj miatt. Ez az epizód… egyszerűen működött. Ahogy volt. Megjegyzem szerintem zseniálisan.

ata - 2013. 04. 13. 16:39

huhhh, basszus ez nagyon durva rész volt.Nem is jutok szóhoz….Teljesen átéltem én is a helyzetet, sose szeretnék ilyen vagy hasonló szituba kerülni.Megmondom az őszintét, egy kicsit felkavart.

Zoli - 2013. 04. 19. 21:28

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/fox-renews-glee-seasons-5-6-425918

5. ÉS 6. évad is :D
Nem tudom, ki örül és ki nem, én személy szerint örülök.

LaCRossE - 2013. 04. 19. 21:53

Na, ezek nem normálisak. Egyszerűen… ez mi? Hogy? Mi? WTF? MI A F@SZ? Még az oké lett volna, ha berendelik az ötödik évadot, főleg, ha csak New York-ra koncentrálnak, de ez szerintem most nagyon hülye lépés volt a FOX részéről.

Cápi - 2013. 04. 19. 22:23

Na ez durva :D De hozzá kell tegyem, hogy a múlt heti rész óta javult a színvonal – szerintem legalábbis –
Rachel meghallgatása nagyon-nagyon tetszett, visszahozta a régi Glee-s érzést a végére még talán valami fogyaszthatót is összetákolnak. Egy csak New York-os szériának rettentően tudnék örülni és az eheti rész is ad némi bizakodást, hogy nem véglegesen sz*r az egész.

LaCRossE - 2013. 04. 19. 22:55

A rész nekem is többé-kevésbé bejött, persze megint voltak fejfogós részek.

Pro:
– Shelby és Rachel duettje. Még vissza Idina Menzelt, egyszerűen csodálatos az a nő!
– Rachel előadása, visszanyúlva a kezdetekhez: a sorozatnak is pont ugyanez kéne. Vagy a New Yorkos szál. Inkább a New Yorkos szál, teljes egészében, a többieket lehet a kukába dobni.
– úgy összességében a New Yorkos részek.

Hmm, igazából ennyi. Lehet, mégsem tetszett a rész?

Kontra:
– Sam hülyesége
– Unique összes jelenete
– Finn és Puck összes jelenete
– úgy összességében a sulis részek
– Roz Washington, amikor esküre kényszerítette Blaine-éket. Az egész már túlságosan is weird volt, nagyon zavart.

cyborgwings - 2013. 04. 19. 23:16

még csak a 17. percnél tartok és most nem olvasom vissza hirtelenjében a kommenteket, de a pofám szakad le, hogy ebben a 17 percben képesek voltak elővenni az első évados paneleket és lazán eladni őket, mint valami hatalmas ötletet. na jó, lehet, hogy a mr. shue-féle kiöregedett dallista nem az első évadban volt téma, de akkor is tök gáz. a shelby-rachel duettet meg gyakorlatilag hajszálra pontosan ugyanígy a zongora köré szervezték a gagás részben is és most is. anyátokat. de főleg a háromszoros harlem shake-es kezdésért.

még visszajövök!

LaCRossE - 2013. 04. 19. 23:16

Ja, a Harlem Shake-es jeleneten nem tudtam nem röhögni.

cyborgwings - 2013. 04. 19. 23:43

na jó, most már látom, hogy valami visszaemlékezős funkciót próbáltak adni ezeknek a jeleneteknek, de még így sem tetszik a megoldás. viszont bevallom, elbőgtem magam a don’t stop believin’-en. hosszú idő után most először éreztem azt, hogy miért is szerettem annyira a glee-t annak idején. persze a legkedvencebb verzióm akkor is az első évados finálés marad, de ez most nosztalgia szinten nagyon megragadott. és ugyan nem szeretem a new york-i szálat, azért a telefon utáni örömködés az egyik legszívmelengetőbb jelenete volt a sorozatnak.

a marley-féle dalok pedig szégyenteljesen gagyik, ahogy az egyetemi bulik is azok voltak.

cyborgwings - 2013. 04. 19. 23:44

most látom, hogy nem estetek túlzásba a véleményezéssel. na mindegy. :D

Tóth Tamás - 2013. 04. 20. 11:12

Nagyon meglepődtem hogy berendelték az 5-6.évadot. LaCRossE egyetértek veled hogy hülyeség volt a FOX-részéről . Bár én ezen már meg sem lepődök az X Factor USA 3.évadát is hülyeség volt berendelni.

Keila - 2013. 04. 20. 19:02

A részről kicsit: csak nekem ütötte meg a fülemet, hogy a múlt heti lövöldözés után Britanny az MIT-re akar menni? Kicsit kemény volt az áthallás a bostoni események után. Namindegy, zárójel. :)

Cápi - 2013. 04. 20. 20:58

Keila: a robbantás 15-én volt és az epizódot 18-át este adták le. Most egy fél mondat miatt nem fogják újravenni az egész jelenetet, legalábbis szerintem. Plusz 1) aznap még nem volt biztos, hogy robbantás történt, 2) a “lövöldözés” viszont baleset volt. Ennyi erővel New Yorkba se menjen senki, mert repülőgép zuhanhat rá :D Ennyire komoly összefüggésekkel kár szőrözni.

Keila - 2013. 04. 21. 02:25

Tudom, nyilván tök véletlen volt, de akkor is megütötte a fülem és jól szórakoztam rajta. :) Ryan Murphy, látnok. :D

kri - 2013. 04. 22. 10:12

Hát én a robbantásokkal kapcsolatban semmin nem tudok jól szórakozni.És hogy ne legyek nagyon off, Brittany engem végtelenül idegesít, ez a fajta “fogalmatlanság” nekem már nem vicces. A Shooting Starban azonban az ő mosdós jelenete volt a legkifejezőbb számomra, ott éreztem azt, hogy ez tényleg komoly.

fajro - 2013. 05. 02. 22:19

Az új részről már senki semmit?
Brittany eltűnt, de csak akkor vettem észre, amikor itt olvastam az utolsó kommentben a nevét… A gimis részek uncsik, a new yorkiak jók, még mindig csak ennyit tudok mondani.

És csak egyetlen számot hallgattam végig: At the Ballet. Mert az gyönyörű! De azért elmosolyodtam a végén, mennyi Glee-s modorosságot vittek bele már megint.
Sajnos még az Everybody Hurts is gyenge volt, pedig a Glee Projectnek az volt az egyik fénypontja. De egyedül nem szólt jól….

cyborgwings - 2013. 05. 02. 22:42

nem is emlékszem, mi volt benne. :D de most, hogy fölemlegetted, asszem minden számot áttekertem (szégyen!!!), az everybody hurts pedig a legjobban utált számok egyike részemről, úgyhogy különösen csúnyán néztem, amikor belecsaptak.
még mindig gondolkodom és még mindig nem jut eszembe, miről szólt a rész. biztos jó volt…

fajro - 2013. 05. 02. 23:36

Túl sokat mondjuk nem vitt előre a sztoriban ez a rész, ez tény. :P

Aryll - 2013. 05. 03. 00:51

az a kemény h ugyanúgy jártam mint CW kolléganő! Full tekertem és fogalmam nincs miről szólt :) most h így mondjátok, az r.e.m. talán a záró szám volt? nah, ez se sok

Cápi - 2013. 05. 03. 13:52

Hát a mostani Stewie Wonder rész egyszerún úgy volt sz*r, ahogy van. Alapból nem érdekel a pasas munkássága, de a számok is szörnyűek voltak (lehet eredetiben jobb, nem tudom, de igazából nem is érdekel), giccsesek és egyben unalmasak is. Eddig nagyon ritkán pörgettem át 1-1 dalt, most 2-t bírtam csak ki, de azt is szájhúzva…
Ezt a Kurt apja rákos témát sem vágom, hogy hogyan jött ide. Ha volt is régebben már szó róla, pont annyira volt érdekes. Tipikusan az a fárasztó glee-s szál volt. Visszahoztak párat a régiek közül, Mercedes is vergődött egy sort, Kurt meg Blaine is vergődött meg nyáladzott egy sort, Mike eltáncikált és end of story.
Annak ellenére, hogy a New York-os szál is baromi kiszámíthatóra sikeredett (a kemény, rideg, bunkó atittűd mögött valójában ott a jóság, micsoda ere… ja nem… =/), még mindig az egyik legelviselhetőbb része volt az epizódnak és továbbra is csak Rachelnek tudok szurkolni. Na meg hogy Santanaval is kezdjenek már érdemben valamit.
Remélem jövő héten nem egy ilyen ócska részt kapunk, főként, hogy finálé és állítólag (“állítólag”) lesznek epic cliffhangerek…

jessm - 2013. 05. 03. 19:42

Az elöző 18,19, 20, szerintem nézhetetlenek voltak, és eddig szinte soha nem tekertem el a számokat, az elmúlt részekben csak Rachel számai voltak jók, Rydernek az everybody hurts. A többi pfuu…

A Katie-s dologgal nem tudtam mit kezdeni,annyira nem is érdekel kicsoda, bár az utolsó részben valószinű kiderül, én Unique-ra szavazok, bár sztem túl egyértelmű lenne, ahogy Kitty is az lenne.

21-s a rész nekem HUu volt! A sztori is egész tetszett, nem volt sok, de jó volt. Nekem még mindig Rachel és Kurt a kedvencem, szóval nem bántam hogy elég skat szerepeltek. Jó volt, hogy Artie mamája, rémrendes családból volt Peggy.
A Kitty szám és tánc az 5/5 pont volt. Nagyon jó hangulatom lett a résztől. :))

cyborgwings - 2013. 05. 04. 13:27

@jessm: vagy a sons of anarchyből a nemtom hogy hívják. csak 3 részt bírtam megnézni belőle. :)

úgy néztem végig a részt, hogy közben horgoltam. háttérzajnak elment, de amúgy konkrétan siralmas volt. én sem emlékeztem, hogy kurt apjának még rákot is csináltak, lassan valaki más is lehetne beteg rajta kívül. stevie wondert nem szeretem, a dalokat csak azért nem tekertem át, mert… horgoltam és nem volt kedvem ezért megszakítani a folyamatot. :D a régi arcok felbukkanása sem javított semmit az epizódon sajnos. nagyon bénán hozták elő őket, bár mercedes szála még érdekes is lehetett volna, de valahogy nem sikerült eltalálni mégsem.

kri - 2013. 05. 10. 15:53

De rossz volt ez a finálé…Feszültség semmi, catfishes story éppen olyan röhejesen ért véget, ahogy arra számítani lehetett.És Brittany történetszála…értem én, hogy gyorsan kellett valamit írni Heather Morris terhessége miatt, de ez:( Sosem állt a realitások talaján a Glee, meg persze, motiváljuk az underdogokat, hogy majd jobb lesz, de ez már nem irónia, ez konkrétan hülyének nézés. Én kiszállok.

Cápi - 2013. 05. 10. 18:58

Ezt a sz*rt… Úgy tudtam, hogy ez lesz, bár a dalok legalább jók voltak kivételesen. Amúgy meg… Meh :S

Zoli - 2013. 05. 10. 22:25

Hát ez egy elég nagy letdown volt, pláne így, hogy beharangozták, hogy mennyi nagy cliffhanger lesz… Pff… Brittany hülyeségeiből már k*rvamód elegem van, nem is kell ő ide többet. Minden történetszála egy oltári nagy baromság. A zenék nagyon jók voltak, Rachel több időt is kaphatott volna, ő még érdekel is.

A catfish-es sztoriról nagyon beszélni sem érdemes… Most komolyan, volt olyan, aki nem tudta egyből, hogy Unique lesz Katie? Teljesen érdektelen és kiszámítható volt.

Wemma esküvő meg… meh… Rossznak nem mondanám, de akkor is, nem ezt vártam ide az éved végére.

Moonyfoot - 2013. 05. 10. 22:45

Úristen de rossz volt. Ennél rosszabb finálét azt hiszem még életemben nem láttam. Nem, hagy fogalmazzam át. Ennyire érdektelen, unalmas, kaotikus, feszültséget nélkülöző filmipari hulladékot még nem pipáltam. Ennél mennyivel többet vártam volna. Látom évadzáró, erre vége a résznek, én meg mondom kizárt, hogy ez egy évadzáró lett volna.

santi - 2013. 05. 11. 07:02

Ez bűn rossz volt. Most telt be a pohár. Ebből többet nem kérek.

Capri - 2013. 05. 11. 12:03

Úgy vélem, h ha Heather nem lett volna terhes, akkor eredeti storyline szerint beiratkozik egy híres tánciskolába, nem ohio-i államban,hanem talán ő is New York-ba vagy azon környékére vagy Los Angeles-be költözött volna a gimi után.

A finálé összecsapott lett. Az országos verseny hozta a kötelezőt, nem meglepő nekem, h ki nyert meg…

Remélem, h az 5. évad jobb, tehetségesebb írókat szerződtetnek le.

Capri - 2013. 05. 11. 12:04

* 5. évadnál/ alatt

ClarisseW - 2013. 05. 11. 16:08

Wáó! Úgy a harmincadik perc környékén ötlött fel bennem, hogy TALÁN ez az évadzáró, de nem voltam biztos, azért inkább lecsekkoltam IMDB-n. Ez azért elmond valamit a rész minőségéről. A 4×21 messze jobb volt. Ez csak amolyan tingli-tangli. (Sőt, azt kell mondjam, hogy hiába a Glee-sek a főszereplők, és persze hogy nekik kellett nyerni, de a másik csapat előadása nekem sokkal jobban tetszett.)

fajro - 2013. 05. 11. 16:40

Cápi: amikor vége lett, pont ez szaladt ki a számon nekem is……..

A legmegdöbbentőbb, hogy Britney szálát tudtam legjobban befogadni.

A zenék sztem gyengék voltak, mindegyiket áttekertem. Uniqe-ot hagyjuk, nagyon rossz volt… Blaineék se túl erősek, bár a gyűrűvásárlós összeismerkedés cuki volt.
Rachelre kár volt időt pazarolni, ha úgyse tudjuk meg, mi lett a vége, akár ki is hagyhatták volna, mert így aztán…
Az esküvő se volt nagy szám… Azon gondolkodtam, hogy direkt mormolják-e ennyire szarul az esküvői zenét, vagy zene (és autotune) nélkül ennyire szarok, de abban maradtam magammal, hogy direkt volt.

A Regionals se volt jó sztem, semelyik csapat nem volt szimpi(a New Directions sem), és azt néztem, hogy a másik csapatban a szólóénekes hangján milyen effekt van mikroport nélkül is (persze csak az utolsó szótagoknál). Izé…….

Az új évadra kíváncsi vagyok – ha tényleg csak New Yorkos részek lesznek. Amúgy kasza.

cyborgwings - 2013. 05. 11. 22:02

rachel berry könnybe lábadt szemmel énekel. hát ilyen még soha nem esett meg a glee történetében!
unique… oké, hagyjuk.
brittany… nem is tudok mit mondani. viszont ahogy leült a verseny után a lépcsőre, kicsit elkámpicsorodtam, mert azért mégiscsak fontos szereplő volt és annak idején még nagyon szerethető is.
az egész regionals egy kalap kaka volt, semmi kiemelkedő, semmi szívdobogtató pillanat. untam és megint csak azért nem tekertem át a számokat egytől egyig, mert horgoltam. :))
az idős nénik végülis aranyosak voltak, de ezen kívül tényleg nem sok pozitívumot sikerült fölfedeznem ebben a fináléban. talán csak will és emma röpke visszautalását azokra a régi pillanatokra.

emlékeztek még az első évad zárására? úristen, micsoda katarzis volt! még most is meghatódom, ha eszembe jut. a zenék, a feelgoodság, az összetartás, az egymásra találások, minden. de legfőképp john groff és a bohemian rapsody. nem is tudom, volt-e a glee történetében zseniálisabb kompozíció ennél, ráadásul john igazán méltó volt arra, hogy ezt a számot elénekelje. és még mindig eszembe jut groff sztorija, amit valahol olvastam a finálé után, hogy jane lynch végigülte az egész bohemian rapsody felvételt és vagy huszonötször hallgatta meg így a számot és nem unt rá. én sem. azóta sem. pedig nem is volt akkora kedvencem előtte.
annyira hiányzik az a régi glee. _a_ glee. végtelenül szomorúvá tesz, hogy ennyire semmitmondó, kötelező kör lett mostanra.

cyborgwings - 2013. 05. 11. 22:06

most nézem, hogy fajro kollégával pont ugyanazt írtuk a unique-szálra. :D

LaCRossE - 2013. 05. 12. 11:56

Ennél semmitmondóbb finálét én ritkán láttam.
Unique volt Catfish – valahogy ez sejthető volt, viszont egyben egy hatalmas baromság.
Rachel és New York szálat szeretem, de így, hogy nem derült ki, megkapja-e Fanny szerepét, felesleges volt beleerőltetni a fináléba.
A dalok unalmasak voltak, cyborgwings kollégával teljesen egyetértek, hogy micsoda katarzis volt az 1. évad fináléja, a Bohamian Rhapsody-val, meg mindennel, ez meg egy meh, egy semmi.
Emma-Will esküvő nekem teljesen semleges volt, még bele is tekertem, bár igazából csak azért, mert hogy “nem igaz, hogy nem mutatják meg, megkapta-e Rachel a szerepet”, illetve a “hol vannak a bazi nagy cliffhangerek, mert én eddig egyet sem láttam, és már csak egy perc van a részből”. Csalódás csalódás hátán.
Brittany szála a létező legnagyobb baromság, amit kitalálhattak a Glee történelmében, de igen, az, hogy ő valószínűleg végleg elbúcsúzott ezzel a sorozattól, egyben egy kicsit szomorú is volt.

Szívesen mondanám, hogy csak akkor folytatom a Glee-t, ha csakis a NY-os szálra koncentrálnak, de mivel a NY-os szál mindenképpen érdekelne, ezért… áh, de utálom most a Glee íróit.

Casey Novak - 2013. 05. 12. 23:33

Hát ez bizony harmatgyenge volt. Gondolom cliffnek Rachel meghallgatásának eredményét, meg a Klaine eljegyzés kimenetelét szánták, de nem fogom egyik miatt sem lerágni a körmöm őszig.
A Brittany-s hülyeséget nem tudom ki álmodta meg egy hosszú nap után, de jobban járt volna mindenki, ha ébredés után nem emlékszik rá. Nem is tudom, komolyan venni képtelenség, de viccnek is rossz.
A Catfish dolog zavart a legkevésbé, talán mert rögtön az elején ki lehetett logikázni, hogy ki az. Leginkább az idegesített benne, hogy meddig húzták, és Ryder reakciója is elég pokróc volt.
Az első negyedórában egyáltalán nem tudtam eldönteni, hogy most az igazi finálét nézem-e, vagy valami április elsejei részt -pedig május van- mert Brittany színes számocskái megalapozták a teljesen elszállt hangulatot, aztán Mr Schue valami hihetetlenül mondvacsinált indokkal bejelenti az utolsó pillanatban, hogy “Ja, amúgy nálunk lesz a verseny”, és a fene emlékszik már, hogy mik történtek még, mert az agyam abszolút üresjáratba váltott ennyi random hülyeség hallatán, és vártam, hogy mikor kezdődik az igazi rész azzal, hogy Brit felébred. Sajnos nem történt meg, nekem a dalok sem tetszettek, az összeset átpörgettem, és az nekem is feltűnt, hogy az esküvői bevonulót ritka bénán dúdolták, de ez volt a legkisebb bajom. Valahogy az írók már nem is próbálkoznak, csak legyen meg a 40 perc és menjünk haza.

LaCRossE - 2013. 05. 13. 00:23

A rész egyik “legjobb” pillanata a My Cup volt. :D

jessm - 2013. 05. 13. 10:35

Hát a Brittany-s dologon nagyon kiakadtam. Ne nézzék már hülyének az embert, ez nekem egy séréssel ért fel, de komolyan. El tudtam ogadni Brit-et meg minden, de azzal amit írtak azzal kb. ugy néz ki hogy Brittany egy tehetséges autista, ami eddig senkinek tünt fel és nem Mti-re hanem egy intézetbe kellene küldeni. Renmélem oda is küldik és soha de soha az életbe nem jön vissza….

A RAchel-t minek tették bele,? Semmi értelme nem volt az egésznek. Szeretem Rachelt, de azért nem rágom le körmöm h megkapta-e a szerepet. Nem értem miért nem közölték az eredmény. Ok, hogy nincs Cory és nem tud a nyakába borulni, de azért Rachel önmagában is tud örüln, vagy simán ünneplhetet volna Kurt-tel..

Blaine ezzel házasságal is kiakasztott, Imádom Klaine-t. De attól még h engedélyt adtak New Yorkban a meleg házasságra, nem kell mindjárt az oltárhoz rohani, főleg nem 17 évesen.. Ez is csak egy baromság volt..

Unique-s dolog kiszámítható volt, de lehettek volna ereditibbek is pl. ha Marley lett volna, de nehogy véletlenül unszimpatikussá tegyük. Pedig Rachel-lel és Quinn-nel simán meg tették és jó volt. Miért nem ezt lépték meg..
Rydert meg értem ki volt akadva , és meg akarta tudni, hogy ki az. De azért komolyan 5000 éve van már chat, és már kezdetkor is mindenki tudta, hogy chat-et mindenki hazudik mint vízfolyás, simán lehet 17 éves sexi kis csaj, akár lehet egy 50 éves 100kg férfi.
Unique is mire számított? Hogy majd lesmárolja ? Már azt is nehezen értette meg a transzvesztita dolgot, és ennek ellenére levelezet vele? Nem is értem hogy szerethetett bele? Az egész hülyeség ahogy van…

Az évad első fele jó volt, eredeti volt. Az esküvős rész utáni részeket meg mintha ha egy agy halott írta volna, 100% hülyeség 0 izgalom.

Megjegyzem épeszü ember nem vette volna el Emmát miután otthagyta az oltár elött.. És azt sem értem, hogy Brody mint Kurva? Ezt is ki találta ki? Rachel és Brody 10000 féleképpen szét mehettek volna?És ennyire komoly dolgot mint prostitució, ennyire semmit módoan kezelni, ha már tényleg behozták ezt a témát, akkor adhattak volna Brodynak egy részt. Nem értem miért vetteték meg annyira Brody, azért amit csinál…

Teljes katyvasz az egész, én csak akkor nézem a következő évadot, ha tényleg NY-ben játszódik.

Nikki - 2013. 05. 17. 00:20

Gyenge volt, de nem egy kicsit. Nem fogom tövig rágni a körmöm, az biztos. Ahogy esik úgy puffan. Rachel vagy megkapja a szerepet vagy nem. Kurt vagy igent mond vagy nemet :D
A többi szinte szót sem érdemel, csupa butaság és bohóckodás volt, de valamiért a Glee-nél nagyon magas a küszöb, valószínűleg mert még soha sehol nem öntöttek a nyakamba ilyen mennyiségű és minőségű agyatlanságot.
Miért maradok? Rachel, Blaine, Kurt, NY.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz