login |

Sorozatzáró előtt: Weeds

2012. 09. 15. 21:20 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: video,

Emlékeztek még, hogy 2007-ben a JAws-on Mary Louise-Parker lett a legjobb női főszereplő “a 20 perces” kategóriában szerintetek? Valahol sajnálom, hogy ennyire eltűnt a Weeds a blogról, de látható volt, ahogy veszti a nézőket, úgy gondolom, human-t is elvesztette. Tippre aki maradt, az nem a 8. évadra fogja hirtelen azt mondani, hogy rossz lett, szóval gondolom, inkább pozitív vélemények vannak a mostani részekről. Vagy nem? A finálé dupla lesz és vasárnap jön, a promója a tovább mögött. Ha valaki megemlékezne az utolsó részről vendégírásban, azt megköszönjük.

(Aztán hátha jövőre kapunk egy nagy összegző Weeds-dolgozatot, mert valljuk meg, hogy a hazai sorozatletöltés egyik meghatározó sorozat ér véget. Ez is az új hőskorban indult, 2005-ben és szerintem sokaknak újdonság volt. Nem csak ez a fura 30 perces formátum, meg a kevert műfaj, hanem eleve a “drogárus anyu”-sztori. Hol van már az 1. évados Nancy!)

26 hozzászólás Ne habozz!

Khaal - 2012. 09. 15. 21:31

A finálé nagyon durvának ígérkezik, de összességében érzésre kicsit kifáradt már a sorozat, sehol sincs már az első pár évad szintjétől.

Dr. Atom - 2012. 09. 15. 21:47

Szerintem az utolsó 2 évad néhány résztől eltekintve (ilyen volt a legutóbbi is, a visszatérés Agrestic-be) – bocsánat a kifejezésért – egy határ szar. Se füle, se farka az egésznek.

Pedig mikor elkezdtek menekülni, az nekem még kifejezetten tetszett (pedig ott ugye már elég komolyan ment a fanyalgás).

cat - 2012. 09. 15. 21:51

Én maradtam, és szeretem még mindig, bár le vagyok kicsit maradva ezzel az évaddal. Mindenesetre szerintem Nancy a legnagyobb badass női karakter a tévében, már csak miatta is érdemes nézni :)

Dr. Atom - 2012. 09. 15. 21:52

Emellett persze a magam érzelgős módján sajnálni fogom, hogy vége, mert hatalmas utat járt be a sorozat, és valóban kellemes emlékek fűződnek hozzá, hiszen az általam követett első sorozatok közt volt.

Épp ezért fájt látni, mennyire vergődik, mennyire nem tudnak mit kezdeni az egyébként irtó jó karakterekkel a készítők.

em8ma - 2012. 09. 15. 21:56

Nekem ez az utolsó évad kifejezetten tetszik! pedig az előzőeket már csak megszokásból néztem meg, gyakran fél éves késéssel. Újra van humor az egészben, nem is kevés. A Regrestic-es dolog meg nagyon jól sült el, sajnálom, hogy nem lépték meg előbb.

JimmyL - 2012. 09. 15. 22:31

Én a 4. évad elején kaszáltam. Az ottani váltás nekem nem tetszett, de majd egyszer csak megnézem.

polka - 2012. 09. 15. 22:48

Imádtam a sorozatot. Még mindig nézem, bár teljesen elmúlt a lelkesedés. Ez az utolsó évad pedig értékelhetetlen, egyszerűen nem hiszem el mi lett a Weeds-ből. Az meg hogy mindenkit visszahoztak a végére, lehetne szép gesztus is, de nekem nagyon olcsó húzásnak tűnt.

kéknefelejcs - 2012. 09. 15. 23:17

Valahogy a House-nál volt ilyen érzésem: az aktuális, befejező évadot megelőző 1-2 évad színvonala nagyon alacsony volt, aztán az utolsóra belehúztnak.
Ez az évad nagyon tetszett, habár Andy vergődését sajnálom, az egyik legnagyobb karakter, többet is ki lehetett volna belőle hozni.
Nagyon szerettem a sorozatot, de tényleg jobb, hogy befejezik. Remélem ehhez méltó finálét kapunk.

Anthony - 2012. 09. 16. 10:06

@Dr. Atom

Sajnos egyetértek. Van benne általában 1-2 jó poén, pár jó jelenet, de összességében egy nagy kaki az egész. A karakterek csak lógnak a levegőben, nincsen semmi céljuk, csak sodródnak az árral. Ez végülis nem lenne akkora nagy baj, csak azt érezni, hogy a sorozat is pont ilyen. A készítőknek sincs semmi tervük, elképzelésük.

Azt kell mondja, hogy én örvendek, hogy vége lesz. Ennek így semmi értelme már.

KFC - 2012. 09. 16. 13:20

Az első három évad és a hetedik nagyon tetszett. A nyolcadikból 5 részt láttam de nem ez lesz a kedvenc évadom az már biztos. Remélem méltó befejezést kap. Az biztos, hogy egyedi sorozat és több pozitív élményt adott mint negatívat.

naughtyL - 2012. 09. 16. 16:31

én már az évad kezdete óta, minden rész után egy picit elszomorodtam, hogy vége lesz a mókának:(

nem mondom, tényleg voltak jobb és rosszabb szezonok, de összességében nekem csak egy nagy pozitív érzés fog maradni a sorozattal kapcsolatban, mint emlék.
Lehet talán kissé szépítettem az emlékeimen, de nem tudok haragudni a Weeds-re:)

Nekem Andy fog a legjobban hiányozni..

És talán azért is vagyok úgy elkenődve a vég miatt, mert érzem, hogy kezdek megtelni a sorozatokkal. És már nem fognak így a szívemhez nőni újabb szériák, mint ezek a nagy öregek.. Az jutott eszembe, hogy ez olyan szakítós duma, hogy “Nem Veled van a baj, hanem Velem”..

Jöhet a finálé, de még nem tudom elképzelni a következő nyarat Botwin-ék nélkül..

dave - 2012. 09. 17. 22:29

Hát a finálé egy fos volt, ezért kár volt a duplarész. Az utolsó jelenet ért valamit, ha már végignéztük 8 évadig, de amúgy pffff. Az évad közepesen jó volt összességében, de nem bánom, hogy vége.

Dávid - 2012. 09. 18. 16:59

Hiányozni fognak. Az utolsó perceken sírni támadt kedvem….

Pierre - 2012. 09. 18. 19:10

Dáviddal egyetértek.

A sorozat családias volt végig; volt néhány nehéz rész, de milyen kapcsolat/sorozat az ahol nincs mélypont. Ezeken át kell lendülni és végig kell csinálni.

Az utolsó jelenet nagyon jó volt, ültek csendben és megköszönték a 8 éves figyelmet.

judahwee - 2012. 09. 19. 01:01

sírni támadt kedvem miközben az utolsó képsorokat néztem :(

nehéz elengedni, hiába voltak mélypontjai a 8 évad alatt és valószínűleg nem tett volna jót a sorozatnak ha tovább húzzák, most még is azt érzem bárcsak folytatódna!

Speeder - 2012. 09. 19. 17:49

pont úgy érzem én is, mint @kéknefelejcs , az előző pár évadot már csak úgy néztem, hogy havonta eszembe jutott és ledaráltam az aktuális epizódokat, de ez a 8. évad nagyon bejött, az évadzáró meg… óriási volt! mindenki nézze meg aki el van maradva ezzel az utolsó évaddal

noel - 2012. 09. 19. 19:20

Az oké, hogy a sorozat a kezdetek óta megkopott, megfáradt, de (bár közhelyes ezzel a szófordulattal élni, de ez vág ide a legjobban) a finálé már tényleg önmaga paródiája volt. Most komoly, hogy Shane-t, aki a sztori szerint már vagy harminc éves, még mindig ugyanazzal a 16 éves gyerekkel kell eljátszatni? Azért egy műbajusz nem tud ennyit. Említhetném (egyebek mellett) a Doug-szálat is, ami végülis teljesen random volt, mondjuk túl sokat nem is lehetett volna kihozni belőle, mert maga a karakter is csak erőltetetten volt jelen már évadok óta. Inkább nem is folytatom. Sajnos a Weeds remek példája annak, hogy meddig tud süllyedni egy amúgy igényesnek induló sorozat, ha nem lövik le időben.

manji - 2012. 09. 21. 23:44

Abszolút egyet értek az eddig elhangzottakkal, sajnos ellaposodott az egész. A műbajusz paródia, a tortába lövős jelenet szánalmas volt Shane Botwin mutáló keménykedésével…

Daz - 2012. 09. 25. 10:57

Végig néztem az összes részt , a végén még meg is könnyeztem
Ennél jobb sorozatot még életemben nem láttam! Lehet elfogultság miatt mondom ezt, mert teljesen bele tudtam magamat élni!
Már csak egy kérdés van bennem… mit nézzek 8 év után????

winnie - 2012. 09. 25. 10:59

van egy sorozat egy ártalmatlan kémia tanárról, aki miután megtudja hogy halálos beteg, elkezd drogot árulni.

liliness - 2012. 09. 26. 15:33

A helyzet az, hogy évadok óta már csak azért volt érdemes nézni, mert csak 25 perc, és annyi idő alatt nyugodtan megebédelek, miközben nézem… Hol volt már az az idő, amikor daráltam az első 2-3 évadot?

Pont a kertváros-helyszín adta meg a pluszt, és bár utána is voltak jó ötletek, összességében nem sikerült hozni azt, amit az elején, amit csak az a környezet tudott adni.

A legnagyobb hiba meg, amit el tudtak követni, hogy kiírták Heyliát…

Paryshi - 2012. 09. 27. 18:36

Emberek arról a jelenetről miért nem beszél senki ami a 11. rész végén volt amikor Andynek végre sikerül “becserkésznie” Nancyt. Szerintem ez a sorozat egyik legjobban elkészített pillanata volt

liliness - 2012. 09. 27. 20:44

@Paryshi
Nancyn nem lepődtem meg (tehát végül is a készítők hűek maradtak a karakterhez), de anyáztam egy csomót. Szegény Andy… Abban a jelenetben elég sok minden benne volt abból, ami az emberekben rossz.

karit - 2012. 10. 31. 12:18

Na, ezért kár volt a zárót eddig pihentetnem. Az utolsó percig bíztam benne, hogy mindez csupán Nancy hagymázas rémálma volt, és a kórházban újra felébred, de nem. :(

Az utolsó évadok lejtmenetének kitűnő metaforája volt az a jelenet, amelyben Doug visszanézi a biztonsági kamera felvételét.

Tyberius - 2012. 11. 05. 00:32

A 6-dik évad után pihenőre küldtem a sorozatot és az utolsó két évadot ezen a hosszú hétvégén mertem vállalni. Már valahol a 7-dik közepén gondolkodtam egyet a kaszán, amikor ment a rinyálás Stevie elhelyezése kapcsán. De aztán helyre rázódtak a részek egész kellemes volt. Aztán jött a lövés, majd folytattam a 8-dik évaddal, de az már nem volt az igazi. Valahogy az egész nem volt az igazi, nem kifejezetten a 8-dik évaddal volt bajom. Szóval az utolsó évadot már csak pörgetve néztem, bele-bele néztem a részekbe, áttekertem őket, hogy merre haladnak a karakterek. Aztán az utolsó részt (dupla részt végig) “szenvedtem”. Érdekes volt látni, hogy mi lett a karakterekkel X év után, hogy ki hogy találta meg a szerencséjét.
A 11-dik rész vége az durva volt, sajnáltam Andyt, és totál érthető volt a reakciója, menekülni minél messzebb és nagyon jól megfogalmazta a zárásban, hogy nem maradhat közel Nancy-hez. Igazából a leggyengébb láncszem az utolsó évadokban maga Nancy volt, sokan elmondták/leírták ezt már, nagyon sokszor nagyon lehúzó volt a jelenléte, a szerencsétlenkedése, a szenvedése, pedig nagyon kedvelem Mary-Louis Parkert, de ritka szarul írták a karakterét az utolsó évadokban.
Az utcsó rész se igazán jött be, megvolt a nagy egyesülés egy esemény kapcsán, de az egyetlen, ami tetszett az a záró jelenet, ahogy ott ültek a 5-en (persze Nancy középen) a tornác lépcsőjén. Az szép volt. Miközben néztem, volt egy olyan gondolatom, mennyivel jobb lenne, ha szépen elmosódik a kép, visszatérünk az évad eleji kerti jelenethez és Nancy szeme örök álomra csukódik a lövés után…

timi - 2012. 11. 11. 10:41

Én még csak most kezdtem el nézni a 6. évadot?
Mi lesz Stevie Ray-yel?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz