login |

Pilot: The New Normal

2012. 09. 16. 22:01 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: winnie kritikája.) Ryan Murphy (Nip/Tuck, Glee) újra lecsap. Sajnos vonalon kívülre pattan a labdája, és tovább növeli az országos tévéken menő komédiák felé mutatott elkeseredettségemet. A The New Normal nem jó, főleg két rész után.

Ez amúgy tipikusan az a helyzet, amikor jót akarnak esetleg, de annyira rosszul csinálják, hogy szinte már fáj. A történet nagyjából annyi, hogy egy meleg pár elhatározza: gyereket akar, s persze kénytelenek egy béranyát felfogadni. Na most mire eddig eljutunk addigra már olyan alapozás nyom le a sorozat, amit nem fogunk megköszönni. Kezdjük ott, hogy miért is akarnak gyereket a csávók? Na, valaki? Mert a nagyon-nagyon tipikus melegként viselkedő, 10 évvel ezelőtti eltúlzott filmek jussanak eszetekbe, egy áruházban lát egy bébit, ami annyira aranyos, hogy rögtön kell neki is egy. És ezt így halál viccesen előadják.

Kicsit olyan az egész, mintha két sorozatot néznénk, hiszen a béranya szálát is teletömték karakterekkel, de előbb vissza a melegekre még kicsit. Még ha az apaságra való rádöbbenésük nem is olyan rossz (szabadidő eltűnése, élet megváltozása), akkor is annyi kémia van köztük, mint a tűz és víz között. Kioltják egymást. A szívet úgy tűnik, hogy inkább az anyuka szálán igyekeznek behozni, hiszen ő érez, miközben végre felnő. Már van egy gyereke, de nagyon fiatalon szülte, és azóta sem volt önálló. Pont így került Los Angelesbe, és vállalta el ezt a nem olyan könnyű, de képesítés nélkül megszerezhető pénzt. Mindezt az őt eddig támogató dédi nem nézi jó szemmel, gyorsan utána rohan, hogy megpróbálja “hazavinni”.

Az egészt amolyan Glee-s köntösben képzeljétek el. Minden nagyon színes, minden nagyon eltúlzott és színpadias. Azt mondanom sem kell, hogy Sue Sylvester itt is szerepel, csak épp Ellen Barkin alakítja és dédinek hívják. Rasszista, mindenista, és még nem is ébredt rá az érzéseire, szóval egyelőre rohadtul számító, na meg Los Angelesben eléggé kibillen a tolerancia mérlege. Ide még felírnám, hogy vígjáték létére szinte a szinte nulla poént lehet felidézni utána, na meg azt, hogy a kislányon kívül szinte senkit nem építettek fel egy picit sem a két rész alatt. A főszereplő férfiakat próbálták még, de az a már említett nulla kémia miatt nem sikerülhetett.

Részemről a The New Normal ennyi volt. Nem szörnyű, mondjuk legyen 4/10, akár fejlődhetne is valamerre, de a Glee-t elnézve, amire hasonlít Murphy munkáiból, a várható irány sem nagyon érdekel.

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2012. 09. 16. 22:11

a korrekt első rész után a második itt sem jött be, mint a go on-nál (4/10), jó részt nem az zavart, hogy rossz, hanem, hogy dögunalmas. a végén valami felvillant, de inkább feledem és várom a harmadikat.

P009 - 2012. 09. 16. 22:17

A pilot nekem tetszett, de ez már nem. Sajnos egy poén volt csak, amin mosolyogtam. Még adok neki esélyt, de valószínűleg nem csak én, hanem az NBC is kaszálni fogja.

Vskd - 2012. 09. 16. 22:30

Én azt mondom, tényleg nem a legjobb a sorozat, de én nem pontoznám ilyen alacsonyan. Ez az a fajta sorozat, amiből nem sok van a tévében most: nagyon friss, kétség kívül felüdítő. Lehet vannak viccesebb szitkomok a tévében most, de azok olyanok, mintha ugyanaz a sorozat menne folyton, csak más szereplőgárdával: a Ryan Murhpy féle humor különböző. Még ha eddig nem is vicces igazán a sorozat, és picit nyálas.

7/10, és én nagyon szurkolok. Mennyi az esély a “túlélésre” az eddigi nézettség alapján?

Lucky!? - 2012. 09. 16. 22:46

nekem tetszett, jó nem az a hú de jó mikor jön a kövi rész, olyan egynek jó volt

off: Ryan Murphy neve mellé az AHS-t miért nem szoktátok kiírni? számomra az a nagyobb elismerés

winnie - 2012. 09. 16. 22:54

mondhatnám, hogy mert az a legkevésbé ismertebb, annak van a legkisebb nézettsége, az a legfiatalabb és nem tudhatjuk, hogy kinek mi az elismerés:) de mindig odaírtuk szinte:

http://www.sorozatjunkie.hu/2012/09/11/pilot-mustra-the-new-normal-1×01/
http://www.sorozatjunkie.hu/2012/09/10/the-new-normal-minden-amit-tudni-kell-a-sorozatrol/
http://www.sorozatjunkie.hu/2012/05/14/201213-%e2%80%93-az-nbc-ujoncai-the-new-normal/

(human amúgy szerintem nem nézi az AHS-t, így érthető.)

Lucky!? - 2012. 09. 16. 22:58

bocs a múltkori poszt közben valahogy kihagytam :D lehet lassabban kéne olvasnom, nem szóltam sorry

winnie - 2012. 09. 16. 23:01

“Mennyi az esély a “túlélésre” az eddigi nézettség alapján?”

ha ennyi marad, akkor tuti túlélő. nem sok, nem tart meg sok nézőt, de nbc szinten ez még jó. kérdés, hogy mennyit fog csökkenni.

human - 2012. 09. 17. 00:54

“Ez az a fajta sorozat, amiből nem sok van a tévében most: nagyon friss, kétség kívül felüdítő. ”

Öö, ez sehol nem friss a Glee és a Modern Family után, hiszen ennek keveréke max. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy hány jó sorozatot kihagyhat (most nem sorolom,o lvasóhatóak a siteon a kritikáim), aki szerint ez friss. Ezt nem sértésnek szánom. EZ olyan, minthogy nemt udom 4/10-nél lejjebb pontozni, mert már láttam rosszabbak is bőven.

GodBadka - 2012. 09. 17. 06:44

Ha az anya – lanya szal lenne a fo es csak mellekszal a meleg par szamomra erdekes, elvezheto is lenne, de a ket pasi nekem annyira lenullazza a tortenetet, hogy nagyon.

bpgal - 2012. 09. 17. 09:29

sajnos nagyon gyenge, sokkal többre számítottam…. :(

Csigusz - 2012. 09. 17. 18:16

Alapvetően semennyire nem érdekelt az egész, de két hete kezdtem darálni az AHS-t, és Murphy miatt úgy gondoltam kap egy esélyt.
Na most már eleve nem értem, hogy sikerült sorozatot rendelni ebből, azt meg pláne nem, hogy országosra. Tudom manapság, már legyen nyílt mindenki meg ilyenek, de a Modern Family szerethető – viszont itt mindkét gyereket addig ütném amíg lehet, főleg a ripacsabbat.
(Valaki írta korábban, hogy a gyerek tök olyan, mint a Glee-s Kurt felnőttbe: és valóban, ettől csak még inkább negatívum)
Őszintén csodálkoznék ha nem kapna kaszát az évad fele előtt.

sidewinder - 2012. 10. 08. 12:32

Inkább a Pretty/Handsome-t kellet volna anno erőltetni,ezek a nyálas dolgok nem igen jönnek be.

Ginevra - 2012. 10. 10. 18:47

Kicsit sem Glees.
Ha mindenáron valamihez, akkor Wonderfalls, vagy Pushing daisies.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz