login |

Shark Tank: kezdett a 4. évad

2012. 09. 17. 19:00 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Na, elindult a Shark Tank új szezonja, most először teljes évadként, szépen, szeptemberben ahogy kell. Itt akár be is fejezhetném, mert hiába a jelen egyik 10/10-es sorozatáról van szó, hiába remek szórakozás, írni nem egyszerű róla. A lényeget korábban többször is leírtam (az 1. évad elején, a 2. évad végén és a 3. évad végén), ott magyaráztam, hogy tarthatom ilyen magasra a Shark Tank-et, szóval ilyesmire most nem is térnék ki. (Akit érdekel, az bármelyik epizódba belenézhet, mindegyik különálló.)

Azért az újdonságokról lehet írni. Például arról, hogy miképp az várható volt, Lori Greiner is állandó cápa lett, gondolom Barbara-val fognak osztozni – vagy lehet, hogy kipróbálnak 3 férfi-2 nő felállást? Az érdekes lenne. (A főcímből azt hittem, hogy hatan lesznek a cápák egyszerre.) Ééés, ennyi. Magában a 4×01-ben volt még egy olyan dolog, amire sosem volt példa, valamilyen szinten poén volt, de én ehhez a bed bug-témakörhöz teljesen hülye vagyok – ez tényleg ekkora veszedelem lenne?

Magára a premierre, így visszagondolva az van meg bennem, hogy akkor azt éreztem, hogy talán nem volt olyan lehengerlő, de az biztos, hogy hamar elröppent az idő egyetlen pause nélkül. Voltak ezúttal is pofonegyszerű ötletek, meg hajmeresztőek, érdekes “feltalálók”, meg kissé unalmasak, de mint a példa is mutatja, hasznos dologgal előállók, a prímet viszont szokás szerint a cápák vitték, akik mellett egyszerűen elképzelhetetlennek tűnik, hogy 7/10-nél gyengébb epizódot kapjunk. (Ha jól rémlik 4-en voltak most a feltalálók és kaptunk egy update-et.)

A kérdés, hogy a 22 részes szezon mennyire fog meglátszani a találmányok minőségén. (Egyébként a rész az évad második epizódja lett volna, csak felcserélték az elsővel. Nem mintha bármit is számítana.)

8 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2012. 09. 17. 20:14

Jó volt. Én is azt hittem, hogy hatan lesznek.
Viszont jöhetne már új rész a DDC-ból… Az sokkal jobb, pörgősebb.

Lacrosse - 2012. 09. 17. 22:20

Ez volt az első részem a Shark Tankból, mert már érdekelt, hogy milyen az a reality, amit winnie 10\10-esnek tart.
Még ha én nem is értékelem ennyire pozitívra, azért simán benne van a 9\10-es érték nálam. Egyszerűen szórakoztató, nagyon érdekes, nem is hittem volna, hogy ilyen lesz. A cápák királyak, ahogy egymás ellen beszélnek néha, én a középső csávónak drukkoltam, amikor ő is “versenyben volt”.
A lábbal való masszázs idióta ötlet volt, még jó, hogy nem szálltak bele, a bed bug és a beer buckle viszont fenomenális volt! :D

Maradok, na. :D

dragon1986 - 2012. 10. 27. 14:32

4×04
ez már talán a harmadik alkalom, hogy Dragon’s Den UK és Shark Tank-ban vannak úgyan olyan ötletek, pl. most legutóbb jégkrém kutyáknak :D Igaz a csomagolás más, de úgyan az az alapötlet, DD-ben nem lett belőle semmi :)

Jedighost - 2012. 11. 16. 00:31

Nekem ez a kedvenc sorozatom. Kötelező tantárggyá tenném minden üzleti, közgazdaságtani suliban. Végignéztem minden epizódot, minden ötlet sorsa egy esettanulmány. Döbbenetes, hogy mennyire objektíven és analitikusan, racionálisan gondolkoznak a cápák, amikor a pénzükről van szó. Itthon ezt sehol nem lehet megtanulni. 100 ötlet megtekintése után összeáll az ember fejében egy kép arról, hogy hogyan is kellene tekintenie a saját vállalkozására, vagy másokéra. A cápák tippjei, amit néha morzsaként elejtenek, aranyárban mérendőek.
Meglepően unalmas a kanadai és angliai verzió az amcsi Shark Tank-hez képest. Miért? Az angolok unalom és konzervativizmus szintjén mozognak. A kanadaiak enyhe érdeklődés szintjén. Az amcsi cápák JÁTSZMA szintjén kezelik az egészet, és ettől olyan mozgalmas az egész. Persze a zenei aláfestés és a vágói munka is ott a legjobb.
Kevin O’Leary kiadott egy könyvet: “Cold Hard Truth: On Business, Money & Life” címmel. BRUTÁLIS. Pont olyan direkt és no-nonsense, mint a csávó maga. Csak ajánlani tudom.
Robert Herjavec is írt egyet, az még nem volt a kezemben.

LaCRossE - 2013. 01. 05. 22:23

A 4×12-ben mutatott Arkeg volt az eddigi Shark Tank legszánalmasabb ötlete. :D (mondjuk én csak ennél az évadnál csatlakoztam be). winnie?

winnie - 2013. 01. 05. 22:36

ott még nem tartok:) de csekkolom.

LaCRossE - 2013. 01. 12. 15:16

“Sometimes you remind me of a golf ball, small, and bald, and I want to hit you 300 ft. from me!”

Imádtam ezt a beszólást Loritól, hét idézete nálam. :D

dragon1986 - 2013. 03. 30. 16:39

4×20-ban is volt egy hét idézete :D

Lion Fish-nél van, nem írom most ide, de tudni fogjátok hogy melyikre gondoltam :D Természetesen Mr. Wonderful mondta :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz