login |

Downton Abbey: kezdett a 3. évad – írta Nina

2012. 09. 19. 14:10 - Írta: vendegblogger

57 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A Dowton Abbey az utóbbi idők egyik legnagyobb sikerét tudhatja magáénak a kosztümös, rusztikus angol sorozatok palettáján. Sokunk örömére immár a harmadik évad indult világrengető, hódító útjára, hiszen a sorozat sikere töretlen, egyre több rajongót szerez magának, teljesen megérdemelten. (Korábban már írtunk a sorozatról az első évad és a második évad premierje alkalmából is.)

A forró nyár és az uborkaszezon után jólesik elmerülni újra a hűvös, ódon falak között – az intrikákkal, pletykákkal átszőtt Downton-kastély még mindig elképesztően meseszerű és lenyűgöző; nemkülönben a szereplőgárda, mely a már jól ismert arcokat vonultatja fel ebben az idényben is, ráadásként egy igazi ikonikus színésznővel bővült az álomgárda: Shirley MacLaine jött, látott és hengerelt az első részben.

A történetszál gyakorlatilag ott folytatódik, ahol a második évad végén befejeződött. Gördülékenyen, szájbarágás és bármiféle tíz perces “ez történt az előző évadban”-felvezetés nélkül zökkenünk vissza a Dowton Abbey csodálatos hangulatába. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Az 1920-as évek legelején járunk épp, a Crawley családban egyik gond üti fel fejét a másik után. Épp a legidősebb lány, Mary menyegzőjére készül mindenki, s a jelekből úgy tűnik, nagyjából ez az egyetlen örömteli esemény, amire számíthatnak a közeljövőben.

Nothing’s the matter. What should be the matter?

A friss eszmék rendületlenül törnek be a kastély évszázados, zegzugos tornyai közé, s csapnak össze a régi, fontos tradíciókkal. A család is e kettő közt lavíroz: az ősi értékek legnagyobb védelmezője Violet Crawley, akit az utánozhatatlan Maggie Smith alakít, továbbra is hihetetlenül élvezetesen. A többiek már erősen hajlanak arra, hogy apránként ugyan, de teret engedjenek a huszadik század vívmányainak, újításainak. Azért is van szükség némi nyitottságra, mert Sybil, fittyet hányva mindenre, megszökött a sofőrrel, ami akkoriban lássuk be, nem a megszokott menete volt egy házasságnak.

Érdekes módon, amikor a rangon alul házasodott Sybil és a férje, aki egykor a kastélyban dolgozott, megérkeznek, a cselédség fogadja szigorúbban és bírálóbban a helyzetet. Egy “közülük való” ilyetén felemelkedése csípi sokak szemét és nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy el is titkolja rosszallását. Az alagsor kemény betonfalait bizony sokkal nehezebb ledönteni, hiszen egy régi érában nevelkedett, idős komornyik már nehezen szokja meg azt, hogy felborult a világ rendje; azé a világé, amire az egész életét építette.

Mary esküvője, a lányszöktetés és a cselédség gondjai mellett a legsúlyosabb probléma Crawley eladósodása: Dowton Abbey könnyen más kezére kerülhet, hiszen szóba kerül az eladása. Valószínűleg nem csak az én szívem szakadna meg, ha ez bekövetkezne… Persze teljesen világos, hogy ez marad az egyik főszál, ami átível majd az évadon, egyik konfliktust generálja a másik után – ahogy történt ez már rögtön az első részben is.

Downton eladása és a család megroggyant anyagi helyzete gyökeres változásokat vonhat maga után. No, de erről majd talán az évad végén, hiszen egyelőre még a kezdetén vagyunk egy ígéretes, izgalmas, remek hangulatú szezonnak. A szereplők, a jelenetek, a párbeszédek továbbra is tökéletesek, kivétel nélkül. A zene, a kosztümök és a korabeli berendezés pazar látványt nyújt és hibátlanul szolgálja a színészek játékát. Csak dicshimnuszokat tudok zengeni, bármennyire is sajnálatos, mert a Downton Abbey eleddig nem okozott csalódást és megkockáztatom, nem is fog.

You Americans never understand the importance of tradition.

Bár nem érdemes lebontani külön-külön jelenetekre a nyitórészt, mégsem lehet említés nélkül hagyni azt a zseniálisan megkomponált pillanatot, amikor a két színészóriás, Maggie Smith és Shirley Mclaine találkozik. Valószínűleg az ő kettejük párbeszéde foglalja össze legjobban a sorozat egyik esszenciáját: a tradíciók és a haladás kettősségét.

S hogy ebből mi sül majd ki? Megtudjuk, hetente adagolva, lassan csepegtetve. Az első rész végén elfogott a kínzó vágy arra, hogy tovább nézhessem, ide nekem a következőt! Ugye jól sejtem, hogy nem vagyok ezzel egyedül?

Tökéletes kezdés, ígéretes szezon, Isten hozott Downton Abbey, már nagyon vártunk!

További írások a sorozatról:

57 hozzászólás Ne habozz!

mgitta - 2012. 09. 19. 14:17

A nyáron néztem meg a sorozat első két évadját (nem tudom, hogy miért vártam ennyit, másfél évig hevert a könyvtáramban a letöltött első rész), és egyszerűen beleszerettem! Számomra a Downton Abbey olyan, mint egy Edward-korba ültetett Jane Austen regény, ahogy finom humorral, nagyon szerethető karakterekkel ad képet a teljes korabeli társadalomról.
A haladás-tradíció vonalhoz csak annyit, hogy bár Violet Crowley a legidősebb a családban, és irtózik mindenféle haladástól, mégis ő az, aki a legjobban igyekszik alkalmazkodni a körülményekhez (lásd a Sibylléknek adott pénzt, vagy ahogy Bransont lerendezte a ruhával).
A párbeszédek fergetesek, a szerelmi történetek meghatóak, a színészi játék kiváló! Ennél többet egy sorozat se kívánhatna magának!

Parker71 - 2012. 09. 19. 14:55

Remek sorozat – kötelező.

pooshi - 2012. 09. 19. 15:44

A párommal imádtuk minden percét az első két szezonnak, és ez így lesz a harmadikkal is, nagyon jó volt az első rész. Néha kissé túlzottan szentimentális, de ez simán belefér.

Pudli - 2012. 09. 19. 16:07

Imádom, ennyi! :)

edit - 2012. 09. 19. 17:22

Nagyon jó sorozat! Nina remek kritikát írt, minden szava igaz. Külön köszönet érte, hogy még az első évadban felhívta a figyelmet erre a kiváló filmsorozatra.
Egyetértek abban is, hogy a minőség egyenletesen jó, magasan szárnyal. Maggie Smith a kedvencem, ebben a szerepben annyira hiteles, hogy mintha oda született volna, és így élte volna egész életét.

Bruzsy - 2012. 09. 19. 17:39

Tetszett a premier, ami nem magától értetődő, hiszen a második évadot nagyon szenvedve sikerült csak végignéznem. Bár itt is majdnem lengett kicsit a kasza, amikor megkezdődött a Lesz esküvő / nem lesz esküvő balhé, de szerencsére nem került rá sor. Amikor a Branson épp azt magyarázta Matthewnak, hogy egyszer már valami miatt nem jött össze az esküvő, utána egy tök más miatt, harmadjára már nehogy leállj szórakozni, konkrétan harsányan röhögtem, mekkora önfricska volt.

De mindent félretéve, akármennyire is nem haladnak a karakterek semerre, hanem csak sodródnak a korral, Maggie Smith mimikája és szeme miatt minden másodpercét érdemes nézni. :)

lostgab - 2012. 09. 19. 17:54

Nem akarok túlzásokba esni, de ebbe a sorozatba tényleg az első rész után beleszerettem. A karakterek, a helyszín, a kor. Az egész keveréke valahogy tökéletes. Én is csak a nyáron néztem meg az első két évadot, de kapásból kétszer, és még így is alig bírtam kivárni a szeptembert.
Maggie Smith és Shirley MacLaine egyszerűen zseniálisak! Violet szövegei már önmagukban büntettek, de most, hogy még az ellenpólusa is megérkezett – aki nem kevésbé éles nyelvvel rendelkezik -, azt hiszem jó pár csípős beszólásnak lehetünk majd fültanúi ebben az évadban.
Sokan azt mondják, hogy ez csak egy szappanopera, ami azért, ha megnézzük Mary és Matthew hullámvasút szerű kapcsolatát valóban igaz, de annyira intelligensre és szívmelengetőre van megírva, hogy lehet, hogy még azt is megbocsátottam volna az íróknak, ha még 2 évadon át húzzák a dolgot. :) Egy epizódra nem tudom azt mondani, hogy unatkoztam, vagy hogy butaságok történtek.
Arra nagyon kíváncsi leszek, hogy mit kezdenek az új sráccal, elég gyanús volt nekem ebben az évadnyitóban. Valahogy gonosz képe van. :D
Lényeg, hogy megint alig várom a vasárnapot, szurkolok az Anna/Bates párosnak, nevetek Carson karót nyelt stílusán, és legeltetem a szemeimet Allen Leech-en meg Dan Stevens-en! :D

Nina - 2012. 09. 19. 18:29

@edit: hát még én mennyire örülök, hogy befertőztem jó sok embert!;D :)))

@Bruzsy: bezonyám!:D Ha Maggie csak ülne és nézne, az is elég lenne a sikerhez :D

Dark Energy - 2012. 09. 19. 19:06

Lebilincselő sorozat. A hangulat, a sztori, minden.
Maggie Smith bődületesen jó játéka mellett persze az összes többi színész is nagyon odatesz, hiába az angol színjátszás olyan magas szintű és minőségű, hogy az valami félelmetes, élvezet nézni minden percét ennek a gyöngyszemnek! Egyszerűen elvarázsolja az embert.

barátfüle - 2012. 09. 19. 19:23

Már nagyon hiányzott! Nina, köszi, hogy újra írtál róla!

Dreya - 2012. 09. 19. 20:26

Nekem csak idén nyáron idén nyáron tűnt fel a sorozat létezése, és egy itteni bejegyzés hozta meg a kedvem, hogy meg is nézzem :) (Lehet, hogy a nevét már korábban is láttam, de csak átsiklottam felette, és a “downtown” szóra asszociáltam, az pedig nem nagyon spanolt fel + azt se tudtam, hogy ezt most eszik-e, vagy isszák :D) Talán mondanom se kell, hogy egyből le is daráltam az első két évadot, azóta pedig tűkön ültem, hogy végre elkezdődjön a harmadik. És hogy Ninát idézzem: “… ide nekem a következőt!” :D

Katey - 2012. 09. 20. 00:46

kicsit elszontyolodtam, mert elég látványosan esett az évadkezdő rész nézettsége?
vagy ez csak engem hat meg?

TajAgi - 2012. 09. 21. 07:49

Az mekkora volt, amikor a vacsoránál mielőtt megérkezett az amerikai nagyi, Violet elmélkedik, hogy ahányszor találkozik a másik nagyival, mindig meggyőződik az angolok nagyszerűségéről. És Matthew megkérdezi, hogy a nagyi nem amerikai? :)
Így kell igen finoman lehúzni valakit. Ezt a technikát tanítani kéne.

darwinka - 2012. 09. 21. 18:25

Bepróbáltam a poszt hatására az 1. évedot, ami nagyon bejött eddig, köszi!

Miss Keamy - 2012. 09. 26. 01:25

Bazi jó írás Nina (mint mindig:) ezuton is köszönjük szépen. És nem véletlenül kapta a nagyi az emmy-t. óriási a Maggie Smith játéka.

Blue - 2012. 09. 26. 22:20

Maggie Smith a 2. részben mikor mondja, hogy kaphatna egy italt, mert azt hitte, hogy Robert a pincér… :D
Hatalmas volt!

Dark Energy - 2012. 09. 27. 13:49

Az indoor picnic és Maggie Smith óriási volt!

yeeeyha - 2012. 09. 29. 19:15

Most néztem csak, hogy nem írtam még ide :)

A 3. évad számomra ugyanolyan színvonalon folytatódott, amit már élvezhettük az előző két évad során. Az új fajta divatot kicsit szoknom kell, de hát csak a 20-as években járunk már. De attól még sajnálhatom a szép ruhákat, és hosszú hajakat, különösen Sybil esetében.
Ami nagyon tetszik, az Mary és Matthew kapcsolata. Naná, hogy imádtam az esküvőt, de az a külcsín volt. Az írók ahhoz nyúltak nagyon jól, ahogy ők ketten együtt élnek. Matthew egy-két sóvárgó beszólása, a 3×02-ben a közös jeleneteik többsége, Mary kérése hogy “Hagyd a beszédet és csókolj már meg”. Ők most már egy pár, és tetszik, hogy ezt tényleg így érzem, van bennük most vmi plusz.
A 3×01-ben Bransonnak, most már szigorúan Tomnak és Sybilnek örültem a legjobban. Számomra ők az álompár, és úgy látom az írók is így látják, nem fogják meghúzni azt a pocsék-hülye húzást, hogy hoppá mégsem. Sajna elég sok sorozatban, filmben lehet ilyet látni, hogy vkik nagy nehezen összejönnek, aztán a következőben meg szétmennek. Tom és Matthew barátsága jó húzás volt, mikor Matthew felkérte tanúnak Tomot, Mrs. Crawleyval együtt kezdtem el bravózni :D
Edithnek meg szurkolok, a 3×03 promójában láttam, hogy nem alaptalanul. Övé szerintem a legnagyobb karakterfejlődés, meg is érdemli már a boldogságot.
Maggie Smith még mindig briliáns, Lord Grantham egy iciripicirit már idegesítően ódivatú. De majd felrázza az amerikai nagymama :D Érdekes látni, hogy Cora olyan sok idő után is tényleg amerikai. Olvastam itt a junkien a minap, hogy már körvonalazódik az előzmény sztori Robertről és Coráról. Én imádnám, mindenképp. Szeretem a Hozományvadászokat, amiben szintén amerikai lányok lesznek angol feleségek. Cora belevaló csaj lehetett, Robert meg piszkosul dögös :D
Menjünk akkor most le. Bevallom, Anna és Bates szála számomra talán a legérdektelenebb. Szeretem őket, örülnék a boldogságuknak, de vhogy miattuk nem rágom le a körmöm a következő részre várva. Pedig gondolom a többség értük aggódik jobban, elvégre az ő száluk cérnéja nem hogy nincs elvarrva, hanem még nagyon összesodorva sem. Daisy-vel lassan kezdhetnének vmit, mert most nem sokat tesz hozzá a műsoridőhöz. Mrs Patmore nagyon jó, Mrs Hughes meg hatalmasat szólt be Carsonnak, mikor az épp vele kötözködött vmiért: “Ha maga meg a drágalátos Lady Maryje le nem szállnak a felelgekből az emberi faj közé” :D
Az új inas, Alfred egyből kedvenc lett, olyan jólelkű meg magas, hogy nem lehet nem szeretni. De ami a legjobb, Thomas és O’Brien szövetségébe is vitt némi izgalmas változást. O’Brient könnyű lenne utálni az előző évados viselkedése miatt, de a női szolga-szereplők közül őt szeretem a legjobban. Nagyon jó karakter. Thomast sem tudom nem imádni, legyen akármekkora köcsög, patkány. Nála sokszor hiszem, hogy fejlődik, mint Edith, de aztán mindig tesz olyat, amivel bizonyítja, hogy ugyanolyan, mint a pilotban. És furcsa, de nem is bánom, hogy nem változik. A 3. évados promóban sír, és azt hiszem Anna vigasztalja; van egy olyan érzésem, hogy amiért sír, az nagy változást fog hozni nála. Eddig egyszer sírt, az öngyilkos katona miatt. Azt hiszem akkor zártam őt véglegesen a szívembe. Amíg nem öl meg senkit a downtoni kastélyban, az én szívemben bérelt helye van.
Az új amerikai szereplők, a nagymama, meg a komorna – érdekes karakterek, van bennük potenciál, és szerintem ez ki is lesz használva. Például annyira tökéletes volt az a két jelenet, amiben a Reed megcsókolja Alfredot. Nagyon szépek együtt.
Öhm, asszem leírtam most mindent, amit így hirtelen akartam :D Bár nekem van egy titkos kis vágyam, amiben Edith és Thomas összeszűrik a levet :D De nem tudom, örülnék e neki hosszútávon XD

mgitta - 2012. 10. 02. 09:22

Jaj, annyira sajnáltam Edithet az oltárnál :( Vele együtt sírtam, pedig Anthonyért én se rajongtam, de egyszerűen olyan szomorú volt, ahogy a fiatal lány próbálta győzködni, hogy lehet nekik közös jövőjük.
De még mindig imádom ezt a sorozatot!

Violka - 2012. 10. 03. 07:54

Edith-t én is sajnáltam. Remélem találnak neki egy helyes pasit az évadvégére.

Az Anna-Bates sztori engem sem köt le túlságosan. Jó lenne, ha hamar kiderülne mi lesz.

Várom viszont O’Brien és Thomas csörtéit. A véd és dac szövetségük eléggé átalakult, ott pakolnak egymás alá ahol lehet. Kíváncsi vagyok, ki jön ki belőle győztesem.

Matthew-val viszont nem tudok mit kezdeni párszor. Mary nagyon jól irányítja, hat az érzelmire. Díjaznám, ha kicsit keményebb lenne.

Miss Keamy - 2012. 10. 03. 16:46

szegény Edith. borzasztó érzés lehet neki látva Lady Mary-t boldogan, Sybil-t már terhesen. De előbb-utóbb csak bekötik a fejét:)
A lentebb valóknál most sok szál nem tetszik pl. erőltettnek érzem Hughes “rákos dolgát”, vagy Daisy és az új fiú hirtelen érdeklődését. előző részben még az amcsi szolgalánnyal kavartak.. ja és engem is hidegen hagy az anna-bates szál. Viszont piros pont jár az O’brien és Thomas párharcért;)

yeeeyha - 2012. 10. 03. 20:56

Hú, az előző kommentemben nagyon előre ittam a medve bőrére Edith esetében… Szegény lány, nagyon-nagyon sajnálom. Nem tudom, lehet e még Anthonyval folytatás, most jelenleg nagyon nem akarom. Inkább jöjjön egy új férfiszereplő, aki Edithez való.
Maga a rész jónak jó volt, de nem kiemelkedő. Mrs Hughes szálát remélem nem erőltetik így tovább, bár Carson énekelgetése a végén kifejezetten tetszett :D Matthew végre elfogadja az örökséget, hú, de nehéz szülés volt, Mary nagyon ügyesen csinálta. Kivel történt még valami? Daisy most komolyan beleszeret Alfredbe? KOMOLYAN? Nem is tudom… nem vagyok túl lelkes a lehetőségtől.
A következő rész promója meg Ó TE JÓ ÉG, Branson és Sybil?? Itt lesz majd a gyönyörű ölelkezés, amit az évados promóban már láthattunk?

Staralej - 2012. 10. 15. 00:15

SPOILER

Ezt a Sybil dolgot képtelen vagyok elhinni. ezt nagyon nagyon nem vártam…a kedvencem ='(

margene - 2012. 10. 16. 15:13

Spoiler

Én együtt sírtam Ethel-lel. :(
És képtelen vagyok felfogni, hogy Edith-nek csak ennyi tennivalót tudnak találni…

yeeeyha - 2012. 10. 16. 20:55

Ez a 4. rész most nagyon vegyes volt, voltak jó pillanatok, de ennyi. Azért/SPOILER/ az új inas, Jimmy mindenképp nagyon ígéretesnek tűnik, ha Thomas is rákattan, főleg :D.
Összességében most csak meglebegtették a szálakat, hogy mik lehetnek, és kíváncsi vagyok, hogy pl Matthew milyen vitákba fog kerülni.
Plusz visszahozták Sybiléket Downtonba, ha nem is a legügyesebb húzással, de itt van nekem Tom! ^^

yeeeyha - 2012. 10. 16. 21:38

Belenéztem az 5. részbe, mert tumblrozés közben szörnyű balsejtelmem támadt.

SPOILER

Bakker, én mindjárt bőgök. Neeee…. Sybil… ki vagyok akadva!

SPOILER

Dreya - 2012. 10. 16. 22:37

Wow. Már a rész elején sejtettem, hogy ez lesz a vége, de azért szorítottam, hogy mégse! :( Sybil volt a kedvencem a három lány közül, de gondolom, ezzel sokan, vagy talán a legtöbben így vannak… illetve voltak :'(

mgitta - 2012. 10. 17. 08:37

Teljesen megdöbbentett, hogy ez történt! :(
Végig sejteni lehetett, hogy valami rosszul fog elsülni, na de hogy ennyire???
Reggel a távolsági buszon néztem végig, és győztem megállni, hogy ne sírjak, mert biztos hülyének nézett volna a többi utas.
Remélem, hogy ezután pozitív dolgok fognak történni.

clegane - 2012. 10. 18. 10:37

óóóóó :(
tényleg Sybil volt a legjobb!

de amúgy respekt a sorozatnak hogy meg mernek lépni ilyeneket is.

Üstökös - 2012. 10. 19. 22:56

Én most néztem meg, és egyszerűen ledöbbentem. Számomra semmi jel nem utalt erre, mert nem tudom, melyik színésszel hogy állnak, miket pletykálnak, szóval… ennyit már rég bőgtem. Az volt a legfélelmetesebb az egészben, ahogyan végigmutatták.
Amerikai sorozatban mi lenne? A halál szép, szépen meghalt.. itt nem, b*zmeg, hanem megmutatja neked az egészet, hogy a halál egy undorító dolog, és.. ahh.. amikor ott már hátraszegte a fejét, már kész voltam.. de még reménykedtem, mert hát nehogy már a legkedvesebb karaktert megöljék.. aztán mikor elkékült… nagyon sajnálom. már nem lesz ugyanaz a downton abbey.

Cancer - 2012. 10. 20. 10:54

Én sem gondoltam volna, hogy egy ilyet meglépnek! És ahogy végig mutatták az egészet… vitatkoznak, kiabálnak, majd csend… Én is szerettem a karaktert!

Miss Keamy - 2012. 10. 26. 02:56

Winnie! tegyétek már ki oldalra mert alig találtam meg a kibeszélőt.
uhuhuhuhuh én még most is alig tudom feldolgozni. nem is lehetett abszolut sejteni.. egy végtelenül bájos, szerethető, tüneményes lányt irtak ki. amugy ezt lehet tudni miért? nem illett már a történetbe vagy ő nem vállalta tovább? bár gondolom inkább az első de sosem lehet tudni ugye :)

winnie - 2012. 10. 26. 03:01

csak plusz egy klikk:) de látod, hogy nem nagyon pörög, pedig a múltkor visszatettem.

oella - 2012. 11. 04. 20:54

nem tud vki linket? ne kelljen holnapig várni :) köszi!

Skyroads - 2012. 11. 05. 14:18

Milyen volt az évadzáró? :) (Én még várok a feliratra)

yeeeyha - 2012. 11. 05. 20:54

Jézusom, máris évadzáró? o.O
Egyelőre a 3×07-nél tartok, 9/10-es rész volt. Szegény Thomas :(

Skyroads - 2012. 11. 05. 23:01

Igen, ma volt az évadzáró, de ha jól olvastam, megint lesz karácsonyi különkiadás.

yeeeyha - 2012. 11. 06. 08:22

Jaja, megint kapunk karácsonyi epizódot :D
Csak meglepődtem…hiába nézek sok angol sorozatot, mégis mindig az amerikai évadszámok járnak az agyamban: 13-22 rész stb.
Pedig a kedvenc sorozatom első évadja csak 6 rész…

clegane - 2012. 11. 07. 19:27

ahhoz képest hogy tavaly a finálé eléggé tragikus kicsengésű volt, hogy aztán legyen mit megoldani karácsonykor, ennél a mostani befejezésnél nehéz feelgoodabb christmas specialt elképzelni. no de hátha!

clegane - 2012. 11. 08. 01:37

egyébként ha tippelni kéne, nem tartanám kizártnak, hogy igazából az van Mary orvoshoz járásának hátterében, hogy Sybill halála után ő már egyáltalán nem akar gyereket szülni, és éppen emiatt járkál hozzá titokban.
(legalábbis valami efféle konfliktus logikus volna illetve egyenesen hiányzik, hogy nem reflektált ő arra a tragédiára ilyen vonatkozásban egyáltalán)

mse - 2012. 11. 15. 12:01

Soha nem idegesített annyira, mint ebben az évadban a Downton azon szokása, hogy egy-egy hosszú epizódokon végigvontatott történetszálat egy huszárvágással intéznek el 2 perc leforgása alatt, majd szó nélkül annyiban hagyják.

Na, talán a karácsonyi epizód majd…

DAfan - 2012. 11. 15. 21:57

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot, a sok sorozat közül, amit néztem/nézek, mondhatom, hogy nálam a top3-ban most benne van.
Engem is elgondolkodtatott az, hogy a CS2011 mennyire happy end volt, most viszont már a 3×8 hozta ugyanezt és akkor mi lesz a CS2012-ben? Éppen ezért kicsit félek is, hogy mit hozhat a mostani CS, annak ellenére, hogy én egy karácsonyi részt (a készítők helyében) nem csinálnék túl tragikusra.
clegane: de ha Mary nem akar szülni, akkor viszont nem gondolod, hogy nagyon durván átvágja Matthew-t? Gondolok itt arra, hogy amikor az intéző felmondása után beszélgetnek Mary-vel és Matthew úgy fogalmaz: “ha egyáltalán lesznek gyerekeink” Mary a szobából kifelé mehet azt mondja, hogy ne mondja többé ezt, mert lesznek gyerekeik.
Ettől függetlenül nekem kicsit rossz érzéseim vannak a CS-lel kapcsolatban, bár most nagyon remélem, hogy tévedek :)

Violka - 2012. 11. 16. 08:43

Szerintem Mary nem esik teherbe, és saját maga miatt nem, nem Matthew miatt.

alessa - 2012. 11. 17. 01:01

most néztem meg az 5. részt…
régen sírtam ennyire sorozaton.még most is rám jön ha agyalok rajta…
mondjuk az egy dolog hogy hihetetlenül szomorú vagyok hogy elvették a kedvenc karakteremet, de nagyon dühös is. ezt a bénázást basszus. oké hogy 1920 van DE BAKKER ilyen feltűnően haldokolni, nem igaz hogy az apja nem látta… áhh
megtörtem.

byker - 2012. 11. 18. 12:37

Sziasztok,csak megemlítem titeket nem emlékeztet Jane Eyre esetére Edith és az lapkiadó igazgatója közötti kapcsolat?Igaz még igazán semmi sem történt köztük,de szerintem fog:))Edith már igazán megérdemelne egy hozzá illő úriembert aki igazán szereti őt,szurkolok nekik!

clegane - 2012. 11. 19. 15:39

DAfan: hát nemtom, lehet hogy úgy gondolja hogy “majd egyszer valamikor csak nem most”
de az a legvalószínűbb hogy tévedek és nincs is ilyesmiről szó!

byker: szegény Edithnek meglett volna már a hozzá illő úriember aki szereti őt, csak a család leszavazta, szerintem a lapkiadó se járna másként :( de felteszem, most már elejét venné ennek azzal hogy meg sem kérdezi őket.

yeeeyha - 2012. 11. 19. 22:06

Remek évadzáró volt, nem is jut eszembe olyan, ami nem tetszett volna. Én már az asztalt kapartam Thomasért, féltem, hogy tényleg elmegy (vagy rosszabb és most neki jön a börtön…)… Ahogy ott állt a sötét udvaron Mrs. Hughes-sal, hát a szívem szakadt meg. Bateset utáltam a rész első felében, de aztán persze megbocsájtottam :D
Jók voltak a kis mellékszálak is, Molesley kriketttanítása, meg az új fiatal lány. Kár is, hogy elküldték Skóciába. Downtont fejlesztik, hálaisten. Számomra nem volt túl érdekes, de ez is adott egy ívet az évadnak.
Ami annyira nem tetszett, hogy Mary és Matthew annyit pörgött a gyerek körül… Oké, hogy akkor más idők voltak, meg kell a trónörökös, aki viszi tovább a család nevét stb és stb, de engem már fárasztott.
A mostani CS-tól én sem tudom, mit várja, valami kedveset :) Annyira gyönyörű a hóesés Downton Abbey körül, hogy úgyis elfogultan fogom nézni.

Byker: most már tudom, honnan volt ismerős a sztori, köszi :D Edithet nem is tudom már, ki mellett látnám szívesen, csak csókolozzon már valakivel :)

EvilHedgehog - 2012. 12. 14. 15:29

Mindenkinek ajánlom a Colbert Report legutóbbi adását.. :D

EvilHedgehog - 2012. 12. 14. 15:33
clegane - 2012. 12. 26. 19:05

eh, nagyon jó volt a christmas special, kár azért az utolsó két percért, hagyhatták volna a következő évad elejére vagy valami. meg hát így különben is erőltetettnek tűnik, a színészek körüli kavarás fényében.
pedig ettől eltekintve tényleg tökéletes epizód lett volna!

barátfüle - 2012. 12. 26. 19:20

Hát az utolsó perc nekem sem hiányzott… Egyébként nagyon jó kis karácsonyi rész lett volna.

Alice - 2012. 12. 30. 16:55

Jöttem volna év közben is, csakhogy nem ment, mert egyben daráltam a 8 részt, mint annak idején az 1. évadot, aztán most pár héttel később jött a karácsonyi különkiadás. Vegyesek az érzelmeim. Továbbra is nagyon-nagyon szeretem a sorozatot, de fenntartom, hogy az 1. évad volt a legeslegjobb. Nagyon tetszik, hogy folyamatosan meg tud újulni, ahogyan az új szereplőkkel operál, akik egy-két vagy több megállót velük utaznak, aztán elválnak útjaik (vagy nem). Mintha arra is törekedtek volna, hogy akik korábban nem kaptak teret, most kapjanak, és fordítva. Az évad nálam erősen kezdett, aztán valamennyivel lejjebb csúszott. Mit mondjak még? A két óriási kedvenc való életbeli és ezzel együtt sorozatbeli távozása szerintem teljesen szétzilálta és banálissá tette a többnyire azért földön járó történetszálakat. Együtt sok volt. A karácsonyi rész végén majdnem a monitorhoz vágtam valami súlyosat. A finálé utolsó pillanatában elment a kedvem az egésztől, talán jövő őszre összeszedem magamat darabjaimból, tekintettel a többi karakterre :( Nem is értettem, mire föl az a rengeteg szirup a kórházban, nem jellemző ez rájuk, na, aztán megtudtam. Egyetértek azzal, hogy vhogy az előző évad elejére kellett volna. Felőlem cliffhangerrel is operálhattak volna akár.
Visszatérve az évadhoz, a színészek továbbra is zseniálisak, csak több Daisy meg Mrs Patmore kellett volna :) Az új sráccal jól megleptek, az (egyébként számomra kb. évtized csalódása kategória) Eragon óta nem láttam Ed Speleerst. Jó kis belépője volt hehe. A történet legjobb része talán Matthew meg Tom sógor-jóbarátsága volt. További piros pont Edithért. Violet nagyit hadd ne dicsérjem, zse-ni-á-lis. Megnevettetett, megríkatott. Amikor megérkezett a temetésre, istenem, micsoda jelenet volt! Ami pl. kevésbé jött be, azok Mr Bates börtönélményei, persze, érthető, hogy nem akarták egyből visszahelyezni a házba, de kissé kilógott. Hát, némi újranézés talán gyógyír lehet.

Alice - 2013. 01. 01. 10:42

*előző évad elejére = következő évad elejére

winterbird - 2013. 01. 03. 04:04

én csak most karácsonykor néztem meg a 3 évadot és nem tudom hogy fogom kibírni szeptemberig míg elkezdődik a következő! de tényleg, hooogy?

epower - 2013. 01. 06. 10:49

Tudna esetleg valaki linket küldeni a 2012 karácsonyi rész magyar feliratához? sehol sem találom

helena - 2013. 09. 21. 20:40

Imádom ezt a sorozatot! Pár nap alatt megnéztem az egészet!!!
Alig várom már a 4. évadot!!!! :)

esőjáró - 2013. 09. 23. 10:45

Sziasztok!

Mi felkeltünk hajnali 2-kor 4×01-et nézni. Érdekes rész, meglepő volt a sok külső felvétel. Mrs. Hughes űberjófej, de nem biztos, hogy a megfelelő patronáltra voksolt. Idén is lesz elég sok minden, ami felkavarja az állóvizet. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz