login |

Hacktion: kezdett a 3. évad

2012. 09. 19. 16:22 - Írta: Desmond Wallace

24 hozzászólás | kategória: kritika,

Üdvözlöm a valóságban!

Ezzel a mondattal vajon az első két évadot tették helyre az írók? Bárhogy is legyen, én úgy értelmeztem, hogy végképp búcsút mondtak a hackerkedésnek. Hol is hagytuk abba? Én még valahol az első évad derekán. A 2. évadból nem láttam túl sokat, de András valamit nagyon elbaltázhatott, mert bizony egy szép hosszú szünetre küldte őt a főnök. És hová tűnt Betti? Na nem mintha hiányozna a sorozatból Oroszlán Szonja, csak úgy kérdezem. (Ja, a 2. évados cliffhangerre magasról tettek a készítők…)

Ebből is látszik, hogy az Újratöltve (al)cím nem véletlen, mivel gyakorlatilag ez egy új sorozat, csak azt nem értem, hogy miért tartották meg a Hacktion elnevezést. Nem kontraproduktív így? Ha a milliós nézőtábort akarták volna a Hacktion címmel átmenteni egy spinoffhoz, azt még meg is érteném, de a Hacktion esetében nem beszélhetünk ilyesmiről. Már az első évad után kaszálni kellett volna a nézettség alapján, de valamilyen csoda folytán már a 3. évadába lépett a sorozat.

Az már a promók alapján is egyértelmű volt, hogy “a 3. évadra” epizodikus felépítésűvé változik át a sorozat. Ez lehet, hogy jó ötlet, mert az eddigi szerializált történetvezetés minden volt, csak izgalmas nem. Így talán van arra esély, hogy egy-egy rész elfogadható minőséget mutasson fel. A mostani nyitórész alapján egyelőre egy sima nyomozós sorozatnak tűnik a Hacktion Újratöltve, átívelő szálat ne is keressünk benne.

A 3×01 kezdése kellően hatásos volt, de aztán elfogyhattak a jó ötletek, mert zuhant egyet a minőség. A régi arcok közül pár megmaradt, de közülük egy sem volt ott az egy évvel ezelőtti kezdésnél. Gubík Ági karaktere továbbra is nagy jelentőséggel bír majd, kár, hogy cseppet sem szimpatikus. Szerencsére őt ellensúlyozza Anger Zsolt figurája, Szondi Péter, ő mindenképp új színt vitt a történetbe, épp ezért sajnálatos, hogy nem jutott neki kellő reflektorfény, mivel Mátéfi őrnagy szoknyája rendszerint árnyékot vetett az ország legjobb nyomozójára.

Anger Zsolt ráadásul színészileg kiemelkedik a kis csapatból, de ahhoz, hogy tényleg jó karakter legyen Szondiból, nagy szükség lesz majd a jó forgatókönyvre, és párbeszédekre. Talán idővel ez is össze fog jönni, mindenesetre a könnyedebb stílus se ártott a sorozatnak, mert a korábban tapasztalt rendkívül komoly hangulat olykor úgy festett, mintha a szereplőknek komoly gyomorproblémáik lettek volna.

Az aktuális ügy felgöngyölítése nem volt túl izgalmas, de cikinek se bélyegezném azt, amit láttunk. Ami fura és nem túl tetszetős volt, hogy mindössze két-három helyszínen játszódott az epizód cselekménye. Az összkép tehát a közepesnél picivel gyengébb volt, de mindezt úgy mondom, hogy egyébként sem nagyon vagyok oda a szimpla nyomozós sorozatokért, szóval…

4/10-et ér ez a kezdet, ami azt jelenti, hogy nézhetőbbé vált a Hacktion, mint legutóbbi találkozásunkkor. Van pár biztató lehetőség ebben az újratöltött 3. évadban, az már a jövő zenéje, hogy ezeket mennyire tudják majd kihasználni, de erről már másnak kell beszámolnia, én nem hinném, hogy maradnék a folytatásra.

UPDATE:

24 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2012. 09. 19. 16:47

Hujber Ferivel mi lett?

Kolbászból Kerít - 2012. 09. 19. 16:48

John Travolta :P

Desmond Wallace - 2012. 09. 19. 16:51

Kissur: Nyaralni ment a karaktere.

szpojleres mókus - 2012. 09. 19. 17:47

Én már a reklámtól is hányingert kapok, minden tiszteletem annak a mazochistának aki képes ezt végignézni. :D

kiskiraly - 2012. 09. 19. 18:40

Apropó zene: a bárgyú dialógokat mindig feldobták egy-egy zenei aláfestéssel. Szörnyű.

inferno88 - 2012. 09. 19. 19:08

Én a inkább megvenném a 24 remakejének jogait és átültetném Magyarországra a sztorikat némi módosítással..stb…

Szerintem az tuti siker lenne.

Desmond Wallace - 2012. 09. 19. 19:12

inferno88: A 24 se volt sikeres Magyarországon. Egy magyar környezetben játszódó terroristaelhárítás a Hacktion-nél is gázabb lenne.

inferno88 - 2012. 09. 19. 19:23

De kva jókat röhögnék,az tuti :D

symor - 2012. 09. 19. 19:46

Desmond:

A TEK minden napja 24 órából áll.

Csupa kis Jack Bauer, a múltkor, hogy lenyomták Skywalkert is. Szóval, van magyar környezetben játszódó terrorelhárítás és kicsit se gáz, mondom kicsit se GÁZ.

Egyébként még mindig minden tiszteletem a Hacktionról szóló beszámolóidért, nekem sohasem lenne ennyi erőm nézni ezt a sorozatot a mintavétel után.

Desmond Wallace - 2012. 09. 19. 20:07

symor: Mindent az olvasókért!.:)

elliot - 2012. 09. 19. 20:41

És akkor komolyan néznek a fotókon, nem hiszem el:D A Hacktion tényleg az m1 legalja, de ez az új meg még annál is lentebb van.

Miért ilyen hiteltelenek a színészek nálunk? Vagy pl. az amcsik csak azért nem azok számunkra, mert ott nem ismerjük, hogy milyen pl. egy rendőr napja? Vagy azok jobb színészek? Vagy a mieink inkább művészkednek és színházasdit játszanak? Túl sok a kérdés.:(

Fura, mert a Munkaügyek meg az amcsi sorozataim mellé került a nézős listán, és maradt is ott.

Lordy - 2012. 09. 19. 21:45

Hát ez elég érdekes volt…

Szépen lezárták az előző sorit, pár percben, de láthatóan az már smafu, hogy utoljára a csajt egy ketyegő bomba mellett láthattuk az IVO romjai alatt…
Szégyen, mennyire semmibe vették a nézőket ezzel a megoldással, mindenki valami frappáns kis megoldást várt, erre no komment, nem mondanak arról semmit, hogy mi is történt, hogyan is jött ki a csaj. A hülye néző meg csak nézzen, hogy akkor most mi van…

Én szeret(t)em ezt a sorit, de ez a húzás most nálam is kiverte a biztosítékot. És szerintem nem én voltam ezzel az egyedüli néző. Elég sokan várták a megoldást, miután kiderült, hogy Gréta megmarad a sorozatban, erre mit kaptunk? Nagy semmit a pofánkba…

Lengabor - 2012. 09. 20. 19:02

Egyrészt óriási csalódás ért, hogy az előző évad végi cliffhanger ment a kukába, semmi sem derült ki lényegében róla. Csalódás, hogy kaptunk egy magyar Castle/Dr. Csont/NCIS/CSI/A mentalista (a sor sokáig folytatható) jelegű sorozatot. Pont ettől féltem.
Másrészt viszont még nem mondom azt, hogy kasza. Ez már nem az a Hacktion, ami volt, de Anger Zsolt akkora pozitívum lett, hogy többször megmosolyogtatott/nevettetett a premier. Talán a Castle és a többi is ilyen hatással lenne rám, ha nem folyna a csapból is, és pont ezért nem unnám, de itt volt valami magyaros íz is, ami bejött.
Én arra készültem, hogy a rész után búcsúzunk, mert utálom az epizodikus dolgokat, de még minimum egy résznyi lehetőséget kap. A régi vonal úgy sem jön vissza, mert ha ez is bebukik, szerintem az MTVA törli az egészet, nem lesz újabb reboot. Olyan 6/10-re értékelném, de ez sehol sincs a korábbi 7-8 pontokhoz képest.

AJ - 2012. 09. 21. 09:13

Ez tetszett. Úgyáltlánosságban is és az előző Hacktion-höz képest. Nem is értem, miért tartották meg a Hacktion nevet, ami csak ront a színvonalon. Ez egy sokkal jobb sorozat már most. Az eredetiből egy teljes részt sem láttam, ebből pedig már többet. Szórakoztatóbb, könnyedebb, de tényleg turmix széria.

Ez a főnöknő áthelyezése és az új helyen levő vezető kis csatája nekem The Closer-es. A stílus A mentalistára halyaz, az ügyek megoldása NCIS-szes, az összeülünk és gondolkodunk pedig Criminal Minds-os. Mondjuk ez alapján jó is lehetne és tényleg elfogadható lett. Kicsit még dolgoznak a nyomozáson és jó lesz ez.

Az emberek a Hacktion név miatt nem néznek bele, pedig én pont egy nyomozós magyar sorozatot hiányoltam, ami meg is jött és kezdésnek nem is rossz. A humora jó és tényleg nincs benne semmi ciki, égő vagy olyan, ami itthon elképzelhetetlen megoldás.

Kár volt a Hacktion nevet erőltetni, első epizódra, ha nem erőltetik az újratöltve szöveget, akár fél milliós nézőszámot is hozhatott volna szerintem. Mindenesetre maradok, mert megtetszett. És mert magyar.

Kacsa - 2012. 09. 24. 16:15

AJ: Hű, de pr-szagúra sikerült a kommented. Fizettek is érte, vagy csak simán egy szomorú stábtag vagy? Mondjuk azt nem értem, hogy láthattál már több részt is ebből a butaságból, amikor még csak egy ment le belőle. Lelkesedj nyugodtan, de azért ne ennyire. :)

kiskiraly - 2012. 09. 24. 21:17

Egy 1. évados Grimm epizódnál is bagatelebb nyomozás az epizódban.
Iszonytatóan unalmas rész volt. 2/10.
Hülye vagyok, de az osztályzás után adok neki még egy esélyt.Bár az ajánló nem sok jóval kecsegtet.

kiskiraly - 2012. 09. 24. 21:18

Ja, ez 1×02-re vonatkozott.

kiskiraly - 2012. 09. 24. 21:19

vagy a 3×02-re. bár édesmindegy.

dante - 2012. 09. 27. 21:59

nekem az a bajom ezzel a sorozattal, hogy a színészeken látszik, hogy színészkednek. felmondják a szövegüket, aztán annyi. így nem tudom nekik elhinni, amit mondanak.
szóval nekem kicsit mesterkélt ez az egész.

Lengabor - 2012. 09. 27. 23:22

3×02 megnézve. Ha az első részre 6 pontot adtam, akkor erre is annyit kell adnom, mert sem rosszabb, sem jobb nem volt. Maga a koncepció miatt dobnom kellene azonnal, de a szereplőgárda még egy-két részre tuti meggyőzött a maradásra. Anger Zsoltnak nagyon jól áll ez a szerep, Barbinek Pétert is öröm volt élőben látni, nem csak a hangját hallani. Maga az ügy sem volt rossz, értékelem, hogy nem lépték meg az amerikai mintára alkalmazott egy részen belül háromszor zsákutcába kerülünk elemet, hanem egységesen végigvitték a sztorit. Kornél elsőre rohadt unszimpatikus volt, a rész végére javított a megítélésén, Petrát meg nagyon súlytalannak érzem, rá mondom egyedül, hogy hiteltelen, amit csinál.
Talán ez az egy kivétel belefér az anti-nyomozós sorozat mozgalmamhoz, de inkább csak random részeket nézek meg (ha nem csökken a színvonal), mintsem hogy heti nézőssé váljon. Ez már nem a korábbi Hacktion, de ezzel újdonságot nem mondok, ellene pedig nem tudok tenni semmit.

kiskiraly - 2012. 10. 02. 21:23

Nos, a 3. epizód volt eddig a legjobb a három közül.

Gubik Ági karaktere eddig teljesen felesleges, dialógjait a rendőrfőnök (Gáspár Sándor) is el tudta volna mondani.
Nyilván voltak benne hibák, de elviselhető volt.
Az egyik alkotó nyilatkozta, hogy kamarakrimi.
Hát az is, de legalább volt már egy-két látványosabb külső ebben a részben.

Ja, az ajánlóban (és az epizódban is hamar) már lelőtték, ki lesz rossz arc.
Az idő múlását pedig valahogy jobban is meg lehetne oldani :S

Az epizód 4/10.

Inkább bepróbálom majd a Terápiát. Fene fog arra várni, hogy esetleg jobb lesz (ha lesz),

AJ - 2012. 10. 04. 20:18

Tényleg a harmadik volt a legjobb. Anger Zsoltnak nincs hova, de fejlődik.

kiskiraly

A Terápiával csak egy probléma lehet, szerintem, hogy hiába lesz jó minőség, jó színészekkel, viszont depresszívnek tűnik, az ajánló is komor hangulatú, szerintem. A napi sorozat pedig nem tudom javít-e rajta.

(H) Reinstall - 2012. 10. 05. 20:04

Akit érdekel, hogy hogyan folytatódhatott volna másképpen tovább a Hacktion sorozat, az pillantson be ide: http://hreinst.blog.hu :-)

kiskiraly - 2012. 11. 11. 17:56

Huh, látom nagyon pörög a poszt.
Hacktion 3. évad werkfilm (ahogy nézem a 3. évadot mutatná be)

http://www.youtube.com/watch?v=GnAQS7sMD0w

Annyira promózták, hogy a videó nem is az MTV youtube oldalán volt vagy a videótárban.
Nagy újdonság nincs benne (új díszlet/új szereplők bemutatása)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz